⭕️ کنکوریها ۲۴ درصد آب رفتند
🔹سال ۱۴۰۰ از بین یک میلیون و ۳۶۹ هزار و ۴۱۶ داوطلب ثبتنامی، یک میلیون و ۱۸۴ هزار و ۱۳۰ داوطلب به جلسه آزمون رفتند یعنی ۱۳ درصد آنها در سر جلسه امتحان حاضر نشدند.
🔹کنکور سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱، با کاهش ۲۴ درصدی و به عبارت دیگر با کاهش ۳۶۹ هزار و ۷۸۶ نفری داوطلبان همراه بوده است./فرهیختگان
@Rasad_tahlil
⭕️پایداری علیه باقری؟ / پروژه جدید علیه مذاکرات هستهای چیست؟
📝دنیای اقتصاد نوشت:
🔹 تا بوی توافق میآید، پایداریها فعال میشوند؛ برای آنها هم تفاوتی میان حسن روحانی یا ابراهیم رئیسی وجود ندارد؛ حتی به تفاوتهای توافقها نیز کمتر توجه میکنند.
🔹 اگر تا دیروز برجام را در صحن علنی مجلس آتش میزدند حالا زیرکانه قانون اقدام راهبردی مجلس را برای نشان دادن دلیل مخالفتهایشان علم میکنند.
🔹 آخرین نمونه از این مخالفتها به سخنان روز دهم تیرماه علی خضریان، سخنگوی کمیسیون اصل نود مجلس و یکی از چهرههای جبهه پایداری برمیگردد که در تشریح نشست کمیسیون متبوعش با حضور رئیس سازمان انرژی اتمی و معاونان این سازمان اعلام کرد: برای کمیسیون محرز شد که توافق انجام شده بین سازمان انرژی اتمی و آژانس بینالمللی انرژی اتمی خلاف قانون و تاکیدات رهبری معظم انقلاب مبنی بر عدمتخطی از قانون اقدام راهبردی است.
🔹موضعی عجیب آن هم درشرایطی که تحولات رخ داده در مذاکرات هستهای یا به عبارت بهتر مذاکرات برای رفع تحریمها نشان میدهد که ایران یک بار دیگر درحال رسیدن به توافق با طرفهای مذاکرهکننده است. ازهمینرو به نظر میرسد مخالفان همیشگی برجام یک بار دیگر بر هم زدن توافق را در دستور کار قرار دادهاند.
@rasad_tahlil
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥کشورهایی که بیشترین مهندسان را از سال ۱۹۹۰ تا ۲۰۲۲ تولید کردند.
@rasad_tahlil
⌛️ رصد جمعه (16تیر، 18ذی الحجه، 7جولای)
🌸 10ق؛ عید سعید غدیرخم و انتخاب امیرالمؤمنین حضرت علی (علیه السلام) به جانشینی توسط پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله)
1330؛ كنسولگریهای ایران در تلآویو و قدس به دستور دولت مصدق تعطیل و رابطه با اسرائیل قطع شد
1356؛ "موشه دایان" ـ وزیر خارجه رژیم صهیونیستی ـ وارد تهران شد و مورد استقبال نصیری رئیس ساواك قرار گرفت
1365؛ درگذشت شاعر اهل بیت استاد "سید رضا حسینی" ملقب به "سعدی زمان"
1891م؛ مرگ "ژان نیكلا رِمْبو" شاعر و ادیب فرانسوی
1926م؛ درگذشت "ادوارد براون" ادیب و خاورشناس معروف انگلیسی
1982م؛ به آتش كشیده شدن سفارت آمریكا در قطر توسط یك فلسطینی
@Rasad_tahlil
📮 #توییت
⭕️ عباس عبدی، فعال سیاسی اصلاح طلب:
🔹با نگاه جامعهشناسانه به آیین های مذهبی که از طرف حکومت، برنامه ریزی و اجرا میشود، میتوان گفت که این گونه مراسم آخرین ضرباتی است که به نهاد و فرهنگ دینی زده میشود.
🔹کارکرد این مراسم فقط فعال کردن لنز دوربینها و بازتاب رسانهای است.
🔺 عبدالله گنجی:
🔹در حکومت های مدرن شخصی ترین امور مانند ازدواج،خرید مسکن و...یک جایی به حکومت ربط دارد
🔹شما می توانید بفرمائید آقای پلیس ترافیک این برنامه به تو چه؟
🔹شهرداری تدارک حمل و نقل به توچه؟
🔹صدا و سیما پوشش این رویداد به تو چه؟
🔹عمده پشتیبانی با صنوف است.اما حکومت نوکری هم کند وظیفه اش است
@Rasad_tahlil
⭕️ اگر برجام نبود، عضویت ایران در شانگهای میسر نمیشد
✍️ رضا نصری، حقوقدان بین الملل
🔹«سازمان همکاریهای شانگهای» یک شخصیت مستقل حقوقی است که - طبق سند مؤسس و دیگر اسناد و توافقات به تصویب رسیدهاش - خود را ملزم به پابندی به منشور سازمان ملل میداند. اساسنامه این سازمان نیز مطابق ماده ۱۰۲ منشور سازمان ملل در دبیرخانه UN به ثبت رسیده است.
🔹علاوه بر این، طبق مقررات مصوب «سازمان همکاریهای شانگهای»، اخذ عضویت در این سازمان نیز مشروط به این است که کشورهای متقاضی تحت تحریمهای شورای امنیت سازمان ملل قرار نداشته باشند. پس، حداقل طبق اسناد حقوقی شانگهای، در انطباق قواعد این سازمان با موازین منشور UN تردیدی وجود ندارد.
🔹در نتیجه، همانطور که انعقاد برجام باعث شد - با لغو قطعنامههای شورای امنیت - مانع مقرراتی پیوستن ایران به پیمان شانگهای برطرف شود، تداوم عضویت «بی دردسر» ایران در این سازمان نیز منوط به احیای برجام و طی شدن زمانبندی مندرج در آن - تا خروج کامل پرونده کشور از شورای امنیت - است.
🔹به عبارت دیگر، عضویت ایران در پیمان شانگهای اتفاقاً بیش از پیش احیای برجام را - ولو بخاطر زمانبندی مندرج در آن تا عادیسازی کامل وضعیت ایران - ضروری میسازد.
🔹پس لازم است شخصیتها و جریانهای سیاسی کشور - بهجای قرار دادن برجام در مقابل پیمان شانگهان و مبادرت به رجزخوانیهای بی اساس جناحی - پیوند این دو سند بینالمللی و راهبری کشور با یکدیگر را به رسمیت بشناسند؛ و در جهت احیای برجام - ولو بهمنظور تحکیم عضویت ایران در شانگهای، همسطحسازی جایگاه ایران با سایر اعضا و بهرهبرداری کامل ایران از ظرفیتهای این پیمان - تلاش کنند.
🔹بدانید اگر برجام نبود، عضویت ایران در شانگهای نیز میسر نمیشد؛ و اگر ایران به وضعیت حقوقی پیش از برجام برگردد، تداوم عضویت آن در سازمان شانگهای - یا دستکم امکان بهرهبرداری ایران از ظرفیتهای این همکاری - به شدت زیر سوال خواهد رفت./ صفحه توییتری رضا نصری
@Rasad_tahlil
⭕️ علت عضویت ایران در شانگهای، رفع تحریمهای شورای امنیت توسط برجام نیست/ ایران همچنان تحت تحریم شورای امنیت است/ اعضای شانگهای، اعتباری که سابقا برای شورای امنیت سازمان ملل قائل بودند، در شرایط جدید قائل نیستند
✍️ سید یاسر جبرائیلی، دکترای اندیشه سیاسی
🔹ایران در حالی به عضویت رسمی سازمان شانگهای درآمد که همچنان ۲۳ فرد و ۶۱ نهاد ایرانی در ماده ۷ قطعنامه برجام (۲۲۳۱) ذیل فصل هفتم منشور ملل متحد، تحت تحریمهای شورای امنیت سازمان ملل قرار دارند.
🔹اهمیت این مسئله از آن روست که اعضای شانگهای در نشست ۲۰۱۰ خود در تاشکند تصویب کرده بودند که عضویت کامل یک کشور در این سازمان، مشروط به این است که تحت تحریمهای شورای امنیت نباشد.
🔹فارغ از مباحثی که پیرو رقابتهای سیاسی داخلی حادث شده، این مهم را باید از منظر دگرگونی در نظم جهان تحلیل کرد.
🔹پاسخ به این سوال که چرا ایران به عضویت شانگهای درآمد، این نیست که چون در برجام تحریمهای شورای امنیت علیه ایران لغو شد. ایران همچنان تحت تحریم شورای امنیت است و میتوانید لیست افراد/نهادهای ایرانی تحت تحریم را در لینک زیر ببینید.
un.org/securitycouncil/content/2231/list
🔹آنچه رخ داده، و بسیار حائز اهمیت است اینکه اعضای شانگهای، اعتباری که سابقا برای شورای امنیت سازمان ملل قائل بودند، در شرایط جدید قائل نیستند. از این منظر، میتوان پیشبینی کرد که حتی اگر غربیها مکانیسم ماشه را فعال کرده و قطعنامههای قبلی شورای امنیت علیه ایران را احیا کنند، تغییری در عضویت ایران در شانگهای پیش نخواهد آمد.
🔹شورای امنیت سازمان ملل را میتوان مهمترین رکن نظم پساجنگ سرد دانست. اینک مهمترین ضربه بر پیکر این رکن وارد شده و نباید اهمیت این اتفاق را از نظر دور داشت. دگرگونی نظم جهانی وارد فاز عملیاتی خود شده است.
🔹ایران باید فعالانه در دو سطح نظم آسیایی و نظم جهان اسلام پروژههای جدی سیاست خارجی تعریف کند. تدوین یک منشور ملل آسیایی و یک منشور امت اسلام، باید به سرعت در دستور کار قرار گیرد./ صفحه توییتری سید یاسر جبرائیلی
@Rasad_tahlil
⌛️ رصد شنبه (17تیر، 19ذی الحجه، 8جولای)
1316؛ انعقاد پیمان عدم تجاوز بین ایران، تركیه، افغانستان و عراق در كاخ سعدآباد تهران، معروف به پیمان "سعدآباد"
1364؛ شهادت آیت الله "محمد مهدی ربانی املشی" عضو فقهای شورای نگهبان
1374؛ درگذشت فقیه جلیل و محقق فرزانه آیت الله "سیدمحمدحسین حسینی تهرانی"
1378؛ رحلت فیلسوف شهیر معاصر آیت الله دكتر "مهدی حائری یزدی"
1807م؛ امضاء معاهده تاریخی "تیلسیت" میان امپراتوران روسیه و فرانسه
1956م؛ درگذشت "جیووانی پاپینی" فیلسوف و نویسنده ایتالیایی
@Rasad_tahlil
📰 #تیتر_یک
▪️ مرور صفحات اول روزنامه های آفتاب یزد، اعتماد، ایران، خراسان، شرق، قدس، کیهان و وطن امروز
@Rasad_tahlil
📮 #توییت
⭕️ دیاکو حسینی، مدیر برنامه مطالعات جهانی مرکز بررسی های استرتژیک ریاست جمهوری در دولت روحانی:
🔹تجارت ایران و چین از ۱۴٫۸ میلیارد دلار در سال امضای قرارداد ۲۵ ساله به ۱۶ میلیارد دلار رسیده. در همین فاصله تجارت عربستان با چین از ۸۷ میلیارد دلار به ۱۱۴ میلیارد دلار رسید. توضیح بیشتری لازم نیست.
🔺 امیرعلی ابوالفتح، کارشناس مسایل بین الملل:
🔹افزایش شدید مناسبات تجاری عربستان به عنوان کشور ادغام شده در اقتصاد جهانی با کشور چین جای تعجب ندارد. آن چه جای تعجب دارد این است که مناسبات تجاری ایران به عنوان کشور طرد شده از اقتصادی جهانی به دلیل تحریم های آمریکا با کشور چین رو به افزایش بوده، حتی اگر این افزایش اندک باشد.
@Rasad_tahlil
⭕️ بدون موسیقی، رشد فکری، فرهنگی و فلسفی هیچ جامعهای ممکن نیست/ بیتوجهی به موسیقی و هنر دارای اصالت، باعث عقبماندگی جامعه از نظر فکری و اجتماعی میشود
👤 ابراهیم فیاض، استاد مردم شناسی دانشگاه تهران:
🔹هنر بعد فکری در جامعه ایجاد میکند، تمدن بدون هنر فرم پیدا نمیکند و زیربنای اصلی هنر، موسیقی است
🔹(خشونت نهفته در برخی از ترانه های سطحی و مد روز چه تاثیرات اجتماعی به دنبال دارد؟) ایران، اولین کشوری است که در سطح جهانی مدنیت را به وجود آورد، کارل رایموند پوپر در کتاب فلسفه سیاسی خود میگوید: داریوش اولین امپراطوری جهانی بود که مولتیکالچرالیسم (چندفرهنگی) را در کشور خود حاکم کرد و توانست یک الگوی صحیح حکومتی در جهان ایجاد کند.
🔹این مدنیت بزرگ، نمیگذارد جامعه ما خشن بشود/ مدنیت، در بعد بیرونی نیز ایران را از لحاظ تاریخی به مرکز فرهنگی خاورمیانه و آسیای غربی تبدیل کرده است، در این فرهنگ کهن، هنر ایران نیز در بسیاری از موارد به بالندگیهای بزرگی دست پیدا کرد از جمله موسیقی، بدون موسیقی، رشد فکری، فرهنگی و فلسفی هیچ جامعهای ممکن نیست.
🔹موسیقی، هنریست که به طور مستقیم با تفکر و فلسفه عجین است، تخیل را به شدت افزایش میدهد، هرچقدر نوع موسیقی ارائه شده دارای مفاهیم عمیقتری باشد، تفکر و اندیشه درستتری ایجاد میکند
🔹بشر زبان سهگانه موسیقایی، ریاضی و گفتاری دارد، زبان موسیقی زبان گفتوگوی جهان با انسان و ریاضی؛ زبان گفتوگوی انسان با جهان است و زبان گفتاری هر دوی این گفتوگوها را در بر میگیرد.
🔹زبانهای موسیقایی و ریاضی سبب ایجاد تمدنها میشوند، یعنی ریاضیات بدون موسیقی هرگز نمیتواند تمدن، ایجاد کند، این دو زبان رابطه دیالکتیک بین انسان و جهان را به وجود آورده، اشتباهی که در جامعه ما وجود دارد این است که گمان میشود با ریاضی، فیزیک و علوم تجربی میتوانیم به تمدن برسیم. اما غافل از اینکه ضلع اصلی ایجاد تمدن، هنر است.
🔹(نبود موسیقی فاخر در جامعه چه تاثیری دارد؟) بومگرایی اندیشه در کشور ما آغاز شده و مهمترین مقوله آن موسیقی است، در حال حاضر از طرفی جامعه مااکنون به سرعت به سمت بومگرایی در حال حرکت است و از طرف دیگر نیز موسیقی بومی در تمام جهان در حال اوج گرفتن است، اما حساسیتهایی درباره موسیقی در کشور ما وجود دارد که نه دینی، نه شرعی و نه قانونی است، فقط باعث بلبشو و آشفتگی شده و فرصتی برای خودنمایی موسیقی غیر هنری و سخیف ایجاد میکند.
🔹(درباره فراگیر شدن موسیقی هایی مثل همان آهنگ با محتوای بدآموز در کلاس درس یکی از مدارس شهر آمل) این همان اتفاقی موسیقیگراییست که در کشور اوج گرفته است، اما این اتفاق در شهر آمل رخ داده، شهری که از مراکز فلسفه در ایران محسوب میشود و زادگاه بزرگانی چون شیخ حیدر آملی تا علامه حسنزاده است، این شهر با این خصوصیات میتوانست خواستگاه موسیقی هنری با مفاهیم عارفانه باشد، اما وقتی که با اشاعه موسیقی درست که ایجاد تفکر میکند مخالفت میشود، موسیقیهای سخیف و سطحی اینچنینی در جامعه فرصت جولان پیدا میکنند و نیاز جامعه به موسیقی را با سلیقه خود تامین میکنند. نتیجه ادامه این روند ابتذال است.
🔹موسیقیای هم که در مدرسه توسط دانشآموزان و معلمشان همخوانی میشود، یک هشدار برای سیستم آموزشی کشور محسوب میشود، هر قدر دیرتر به فکر جبران بیفتیم، جامعه بیشتر درگیر اینگونه موسیقیهای با مفاهیم سخیف میشود.
🔹نتیجه بیتوجهی به موسیقی و هنر دارای اصالت، ابتذال هنری و ابتذال فکری است، که باعث عقبماندگی جامعه از نظر فکری و اجتماعی میشود. با ادامه این روند جامعه مدنی ما دچار اختلال میشود و چه بسا که تا حدی نیز شده است. تنها راه رهایی از این وضعیت، احیای هنر بومی است./ همشهری آنلاین
@Rasad_tahlil
⭕️ در سیاست خارجی به بنبست رسیدهایم/ هیچ کشوری در زمینه سیاستخارجی مواضع مختلف مانند ما ندارد
👤 حشمت الله فلاحت پیشه، نماینده پیشین مجلس:
🔹(درباره راهکار عبور از بنبستهای سیاست خارجی) من معتقدم که ساز و کار سیاست خارجی یک ساختار قانونی دارد و آن بازگشت به سند چشم انداز ۲۰ ساله است. در این سند دولت موظف است به شکلی عمل کند که در افق ۱۴۰۴ ایران به قدرت یک منطقه در ابعاد مختلف تبدیل شود. منتهی یک شرط وجود دارد. با تعامل سازنده با دنیا میتوانیم به اهداف این سند برسیم؛ لذا ساز و کارهای عبور از بن بست سیاست خارجی، بازگشت به این حکم و اجرای آن است.
🔹متاسفانه در طول بیست سال گذشته نه تنها به این حکم به خوبی عمل نشده بلکه در خیلی از موارد عکس آن عمل شده است.
🔹من فکر میکنم کسانیکه این سند را تبیین کرده اند؛ تعامل سازنده با دنیا را بر اساس الگو مسالمت آمیز چین در دهه ۶۰ میلادی درنظر گرفتهاند. اما به هیچ وجه به خوبی چینیها عمل نشد.
🔹بر اساس این الگو هر چه منافع ملی کشور اقتضا میکند باید بر آن اساس عمل شود. به طور مشخص در حوزههای منافع مشترک از حوزههای چالش سیاسی و ایدئولوژیک دور شود، اما این کار صورت نگرفت و نتیجه این است که ما در سیاست خارجی درگیر بنبست هستیم و با هیچ کشوری به اندازه ایران تاوان تنش زا را نداده است. وقتی در سیاست خارجی تنش وجود داشته باشد در داخل نیز تنش شکل میگیرد.
🔹متاسفانه در ایران، علت شکست قوانین فرادستی توسعه این است که قوانین فوق نتوانستند تابوشکن باشند.
🔹سیاست خارجی ما گرفتار تابوهای مختلف است. از جمله تابوی عدم مذاکره با آمریکا، تابوی ادعا هدایت فرهنگی تمام دنیا و.. که هر کدام بخشی از این مشکل هستند. مثلا برخی نهادها در خارج از کشور خود را مسئول مسلمان سازی مردم در دنیا معرفی میکنند و الان نیز برخی معتقدند حجاب را باید در آمریکا و اروپا پیش ببریم. در حالیکه در مورد مسائل اساسی کشور با ناکامی مواجهاند.
🔹(درباره برجام) ایران همه طرفهای برجام را خودش ساخت و منابع برجامی ایران قربانی منافع واسطهها شده است
🔹یک زمان روسیه منافع برجامی ایران را فدای سیاست اوکراین کرد الان هم اتحادیه اروپا در مقابل مذاکرات و تفاهم ایران و امریکا موضع میگیرد. در صورتیکه اگر از ابتدا ایران به طور مستقیم با آمریکا صحبت میکرد این واسطهها ساخته نمیشد که هر کدام به گونهای بهره ببرند و چین هم از تخفیفهای وحشتناک نفتی استفاده کند؛ لذا لازمه سیاست خارجی، واقع گرایی است.
🔹تخصصی شدن سیاست خارجی بحث مهمی است که جدی گرفته نمیشود. هیچ کشوری در زمینه سیاستخارجی مواضع مختلف مانند ما ندارد./ انتخاب
@Rasad_tahlil
⭕️ رئیس اینستاگرام: Threads برای انتشار اخبار روز و سیاسی ساخته نشده است
🔹«آدام موسری»، رئیس اینستاگرام در یک پست در تردز گفته که این شبکه اجتماعی جدید رقیب توییتر، هیچ کاری برای ترویج «اخبار مهم روز» و سیاست انجام نخواهد داد و البته رتبه چنین پستهایی را هم کاهش نمیدهد.
🔹به گفته موسری، تحقیقات اضافی، منفینگری و خطرات مربوط به اصول اخلاقی که با سیاست و اخبار مهم روز همراه هستند، ارزش افزایش تدریجی «تعامل یا درآمد» را ندارند:
🔹«برای ایجاد یک پلتفرم پویا بدون نیاز به سیاست و اخبار مهم روز، جوامع شگفتانگیز دیگری مانند ورزش، موسیقی، مد، زیبایی، سرگرمی و غیره وجود دارند.»/ دیجیاتو
@rasad_tahlil
⭕️۱۰ کشور که دارای بیشترین تعداد دانشگاه هستند./جام جم
@rasad_tahlil
📊بدخوابی با ساعت دستوری
🔹 نتایج نظرسنجی «دنیای اقتصاد» نشان میدهد «شروع غیرعادی ساعتکار (از ۶ صبح)» باعث اختلال خواب شهروندان شده و اثری در صرفهجویی انرژی در محل کار نداشته است.
🔹 هرچند که قرار بود بهدلیل مشکلات ایجادشده بر اثر این تغییر شروع ساعتکار، ساعت کاری مجددا به روال قبل (عادی) بازگردد، اما آنچه در حال حاضر برای کارکنان و کارمندان دستگاههای مختلف جاری و برقرار است به این صورت است که کارکنان برخی از شرکتهای دولتی بهدلیل اضافهکاری تا ساعت ۴ بعدازظهر در محل کار حضور دارند و برخی هم کماکان مجبور هستند «کار را از همان ۶ صبح که بخش پایانی ساعت خواب است، شروع کنند.»
🔹 در نظرسنجی اکثر شهروندان خواستار بازگشت ساعت کار به رویه گذشته شدند.
@rasad_tahlil
⭕️ توافق هستهای قریبالوقوع نداریم
👤جان کربی، سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید:
🔹واشنگتن همواره از کانالهای گفتوگو با ایران حتی در دورهای که تلاشها برای احیای برجام متوقف شد، محافظت کرد.
🔹توافق هستهای قریب الوقوع با ایران در کار نیست.
🔹به طور روتین در خصوص آزادی زندانیان آمریکایی موجود در تهران با ایرانیها گفتوگو میکنیم.
@rasad_tahlil
⌛️ رصد یکشنبه (18تیر، 20ذی الحجه، 9جولای)
🌸 128ق؛ ولادت امام موسی کاظم (ع)
1378؛ ایجاد درگیری های خیابانی و اغتشاش در اطراف دانشگاه تهران، به بهانه توقیف روزنامه "سلام" به مدیرمسئولی "خوئینی ها"
1381؛ رحلت آیت الله "سیدكاظم اخوان مرعشی" مدرس برجسته حوزه علمیه مشهد
1388؛ در گذشت "مهدی آذر یزدی" نویسنده کتابهای "قصه های خوب برای بچه های خوب"؛ داستانهای کودک و نوجوان
1393؛ درگذشت آیتالله محمد محمدی گیلانی ، رئیس سابق دیوان عالی کشور و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام
1419ق؛ رحلت عارف الهی و عالم ربانی آیت الله "سیدعبدالكریم كشمیری" در قم
1816م؛ استقلال كامل آرژانتين از استعمار اسپانيا
1948م؛ آغاز دوباره جنگ میان اعراب و اسرائیل پس از تشكیل رژیم صهیونیستی
1961م؛ مرگ "ارنست همینْگْوِی" داستان سرا و نویسنده معروف آمریكایی
@Rasad_tahlil
📰 #تیتر_یک
▪️ مرور صفحات اول روزنامه های آفتاب یزد، اعتماد، ایران، خراسان، شرق، قدس، کیهان و وطن امروز
@Rasad_tahlil