⭕️ سازمان فضایی ایران کاهش سطح آب دریای خزر را تایید کرد
▪️اصل کاهش در بخش شمالی دریاست و سواحل ایران فعلا تغییرات کمی دارند
👤 حسین دلیریان سخنگوی سازمان فضایی ایران:
🔹سازمان فضایی ایران با استفاده از تصاویر ماهوارهای، وضعیت سطح آب دریای خزر به عنوان بزرگترین دریاچه جهان را بررسی کرده است.
🔹در این بررسیها که شامل بررسی یک بازه زمانی حدودا ۱۰ ساله بوده و توسط بخش سنجش از دور سازمان فضایی ایران انجام شده است، بخشهای مختلف دریای خزر از منظر سطح آب دریا مورد ارزیابی قرار گرفته است.
🔹این بررسیها نشان میدهد که بخش شمالی دریای خزر در سالیان گذشته به خصوص دو سال اخیر با کاهش سطح آب و پیشروی خط ساحل که نشاتگرفته از کاهش میزان آب بوده، مواجه شده است.
🔹در بخش جنوبی و سواحل کشورمان، فعلا تغییرات زیادی حاصل نشده که احتمالا به دلیل شیب یا عمق دریا در این بخش است اما روند کاهش سطح آب دریای خزر موضوعی مهم و جدی تلقی میشود.
🔹در مجموع، سازمان فضایی ایران به عنوان متولی بخش فضایی کشور تایید میکند که سطح آب دریای خزر کاهش یافته و این کاهش سطح در صورت تداوم یافتن، در سالیان پیشرو مشکلات زیست محیطی زیادی را برای تمام کشورهای ساحلی ایجاد خواهد کرد./ تسنیم
▪️پ.ن
🔹بنابر گزارش تسنیم تراز اکولوژیک دریای خزر در طول عمر این دریا به طور طبیعی نوسانات سینوسی داشته و همواره طی چندین سال تراز آب خزر افزایش و در ادامه طی چندین سال روند کاهشی را طی کرده است اما طی دو دهه اخیر روند کاهش تراز آب خزر طولانیتر شده و شدت کاهش تراز آب بهویژه در سالهای اخیر شدت یافته به طوری که تنها در سال ۱۴۰۱، تراز آب ۲۶ سانتیمتر کاهش یافته است!
🔹در مجموع از سال ۱۳۷۵ تا ۱۴۰۱ که روند کاهش تراز آب شروع شده، حدود ۲ متر از سطح آب کاهش یافته و به کمترین میزان در ۳۰ سال اخیر رسیده است.
🔹سطح دریای خزر به صورت فزایندهای پایینتر میآید و شتاب کاهش آب در حال افزایش است، با توجه به اینکه آبهای بخش روسیه و ترکمنستان خزر، کم عمق است، با افت ۹ متری آب حدود ۲۴ درصد از مساحت سطح خزر کوچک خواهد شد و اگر ۱۸ متر آب افت کند، ۳۴ درصد از سطح این دریاچه خشک خواهد شد!
@Rasad_tahlil
"کانال رصد" تحلیلهای روز
⭕️ چرا قیمت دلار دیگر دچار نوسان نمی شود؟
▪️نود اقتصادی:
🔹یکی از مولفههای بسیار مهم ارزی که کمتر در تحلیلهای رسانهای از آن گفته میشود، نسبت عرضه ارز توسط بانک مرکزی به میزان واردات است. این نسبت علاوه بر آنکه آینده نگر بوده و روند کلی از بازار و قیمت دلار را به ما نشان می دهد، وضعیت فعلی را نیز به خوبی تشریح میکند.
🔹هر گاه که این نسبت اعداد بالایی را نشان بدهد بدین معنی است که بانک مرکزی منابع ارزی را در اختیار وارد کنندگان قرار داده و ارزهای حاصل از صادرات یا به کشور بر نمیگردد و یا اگر هم برگردد به دست وارد کننده نمیرسد.
🔹به عنوان مثال در سال ۹۶ این نسبت تقریبا در حدود ۱۴۰ درصد بوده که به خوبی خبر از تلاطم سال ۹۷ داده است. همچنین این نسبت از اواسط سال ۱۴۰۱ به بعد به اعدادی بالاتر از ۱۵۰ درصد تجاوز کرد که نشان میداد بانک مرکزی نه تنها ارز حاصل از واردات را به طور کامل تامین میکند بلکه ارز های مورد نیاز در مصارف دیگر مانند ارز دانشجویی، مسافرتی و ... را نیز به قدر کافی تامین کرده است. این در حالی است که عدم بازگشت ارز به معنی منفی شدن تراز پرداختها و در ادامه شوک ارزی است.
🔹حال اما در ابتدای اسفند ماه ۱۴۰۱ با تصویب بسته ویژه اختیارات بانک مرکزی برای مداخله در بازار ارز، پیگیری ارزهای حاصل از صادرات با همکاری قوه قضائیه به بانک مرکزی داده شد.
🔹نسبت عرضه ارز توسط بانک مرکزی به میزان واردات در جدید ترین آمار خود در سال ۱۴۰۲ روند نزولی به خود گرفته و از ۱۲۳ درصد در اسفند ۱۴۰۱ به ۵۷ درصد در فرودین ماه، ۵۶ درصد در خرداد و در نهایت ۳۵ درصد در تیر ماه رسیده است.
🔹در واقع در اسفند ۱۴۰۱ علی رغم واردات حدود ۶ میلیارد دلاری، بانک مرکزی از طریق مرکز مبادله بیش از ۷ میلیارد دلار به مصارف در خواستی اعم از واردات، ارز دانشجویی و .. داده است. این در حالی است که در تیر ماه ۱۴۰۲ که میزان واردات حدود ۵ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار بوده، بانک مرکزی تنها ۳۵ درصد از این رقم یعنی ۱ میلیارد و ۹۰۰ میلیون دلار را در مرکز مبادله عرضه کرده است.
🔹از آنجا قیمت دلار در تیر ماه تقریبا با ثبات بوده و به وضوح شاهد رکود معاملات در بازار بودهایم، نیاز واردات کنندگان از طریق ارزهای حاصل از صادرات تامین شده و به نحوی به صورت حواله و یا تهاتر به آنها انتقال داده شده است. تا زمانی که این نسبت به ارقام بالای ۱۰۰ درصد بازنگردد، نوسانات جدی نیز در در قیمت دلار شاهد نخواهیم بود./ نود اقتصادی
@Rasad_tahlil
⭕️مسوول مربوطه نمیخواهد دسترسی مردم به اینترنت آزاد، سریع و کم هزینه باشد!
👤 غلامرضا نوریقزلجه، رئیس فراکسیون مستقلین ولایی مجلس و عضو کمیسیون مشترک طرح صیانت مجلس:
🔹اینکه شکایت برخی نمایندگان مجلس تاکنون باعث نشده کیفیت اینترنت کشور بهتر شود، به این موضوع باز میگردد که علاوه بر وزارت ارتباطات بخشهایی از همین مجلس، دولت و شورای عالی فضای مجازی، نمیخواهند مردم به اینترنت آزاد، سریع و کمهزینه دسترسی داشته باشند.
🔹 تفکری که درحالحاضر حاکم است، عطش این را دارد که مانع گردش آزاد اطلاعات شود؛ یعنی به حقوق اساسی مردم متعرض میشود.
🔹 یکی از مسائل عجیب این است که مجلس تا به حال وزیر را به خاطر موضوع اینترنت هیچوقت به مجلس نکشانده و از او سوال نکرده است.
🔹 آقای وزیر یک گوشی دارد و سریع میآید یک سرعت که معلوم هم نیست چیست را نشان میدهد و میگوید اینترنت مشکل ندارد؛ اینها درست نیست.
🔹 در کشورهای اروپایی زیر ۱۰ درصد گوشیها فیلترشکن دارند، ولی در کشور ما بعید است که یک گوشی هوشمند باشد و روی آن فیلترشکن نصب نشده باشد./ دنیای اقتصاد
@rasad_tahlil
📊 تهرانیها برای پیدا کردن جای پارک چقدر دور میزنند؟
🔹دور زدن در خیابان برای پیدا کردن جای پارک، تجربه آشنای همه شهروندان تهرانی است اما آمارها از میزان معطلی برای پیدا کردن جای پارک و کمبود تعداد پارکینگ در تهران چه میگویند؟
🔹براساس اعلام رئیس کمیته عمران شورای شهر تهران هر تهرانی در حالت عادی ۲۰ دقیقه و در حالت پیک ترافیک باید تا ۴۰ دقیقه برای پیدا کردن جای پارک منتظر بماند.
@rasad_tahlil
⭕️وقتی باهنر و لاریجانی ناخالص و غیرخودیاند، حساب بقیه با کرامالکاتبین است
عطالله مهاجرانی در روزنامه اعتماد نوشت:
🔹️چگونه میشود مجلسی نزدیک به مجلس اول ساخت؟ وقتی فضای انتخاباتی عادلانه و رقابتی و توام با حفظ کرامت و شخصیت نامزدها شکل بگیرد. اگر فضا بهگونهای باشد که افرادی که توانایی و دانش و تخصص مناسب و تجربه لازم را برای نمایندگی دارند؛ اما بیم ردصلاحیت یا عدم احراز صلاحیت! داشته باشند، نمیآیند.
🔹️چنانکه در فضای موجود و اگر همین فضا تداوم یابد، بسیاری نمیآیند، بهویژه وقتی جریان تند غوغاسالاری در فضای سیاسی کشور شکل میگیرد که چهرههای شاخص جریان اصولگرایی مانند دکتر علی لاریجانی و مهندس محمدرضا باهنر هم ناخالص و غیرخودی تلقی میشوند، حساب دیگران با کرامالکاتبین است./ اعتماد
@rasad_tahlil
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥مجری شبکه منوتو:
🔹 واضح میگویم؛ ایرانیها یا معترض هستند یا بیشرف!
@rasad_tahlil
⌛️ رصد یکشنبه (22مرداد، 26محرم، 13آگوست)
1332؛ عزل محرمانه دكتر محمد مصدق از نخست وزیری توسط محمدرضا شاه پهلوی
1357؛ اعلام حكومت نظامی در اصفهان به دنبال تظاهرات گسترده ضد رژیم در این شهر
1357؛ انفجار بمب در رستوران خوانسالار، محل خوشگذرانی نظامیان آمریكایی در تهران
64ق؛ محاصره مكه و سنگ باران كعبه از سوی سپاهیان یزیدبن معاویه
1023ق؛ درگذشت عالم جلیل القدر "ملا عبداللَّه تُسْتَری" دانشمند عهد صفوی
1960م؛ روز استقلال كشور افریقایی "افریقای مركزی" از استعمار فرانسه
1966م؛ آغاز انقلاب فرهنگی در رژیم كمونیستی چین به رهبری "مائوتسه تونگْ"
@Rasad_tahlil
📰 #تیتر_یک
▪️ مرور صفحات اول روزنامه های آفتاب یزد، اعتماد، ایران، خراسان، شرق، قدس، کیهان و وطن امروز
@Rasad_tahlil
⭕️ سکوهای مجازی در ایران، نقش یک دولت را بر عهده دارند!/ کدام نظام حکومتی یک دولت موازی را در درون خود تحمل میکند؟!/ چرا از سکوهای قانونگریز سلب صلاحیت نمیشود؟/ چرا مالکیت و مدیریت آنها در اختیار نظام نباشد؟!
✍️ حسین شریعتمداری، مدیر مسئول روزنامه کیهان
🔹(با اشاره به فراگیر شدن اینترنت و سکوهای مجازی و نقش آنها در آسان شدن بسیاری از خدمات عمومی) یکی از اصلیترین و اساسیترین وظیفه دولتها خدمترسانی به مردم، تامین نیازهای آنها و ارائه راهکارهای هرچه آسانتر و دستیافتنیتر برای تامین این نیازهاست. بنابراین باید پذیرفت که سکوهای مجازی در ایران عزیز ما که بر اساس آمار موجود تعداد آنها نزدیک به ۴۰۰ و یا متجاوز از ۴۰۰ سکوست، نقش یک دولت را بر عهده دارند! «دولت موازی»! که سکوهای مجازی اعضای کابینه آن هستند! و صد البته بیرون از اشراف و نظارت نظام بر آنها.
🔹نیم نگاهی به عملکرد شاخصترین نمونههای سکوهای مجازی که پُر مراجعهترینها نیز هستند، بیندازید! چه میبینید؟! قانونگریزی، تخلفات پیدرپی، همراهی با دشمنان مردم این مرز و بوم، کوککردن ساز بیگانگان علیه وطن خویش، آنهم در موارد و عرصههایی که بیرون از دایره تعریف شده کار و فعالیت آنهاست. بارزترین نمونه این قانونگریزی و همسویی با دشمنان بیرونی را در مقابله با قانون حجاب و عفاف میتوان دید.
🔹این سکوهای مجازی - و نه همه آنها- در حالی به یک دولت موازی تبدیل شده و قوانین جاری نظام را زیر پا میگذارند، که از خود هیچ سرمایهای به میدان نیاوردهاند. اسنپ حتی یک خودرو نیز از خود به میان نیاورده و از خودروهای مردم جویای کار بهره میبرد. دیجیکالا و ازکی دلال هستند و از امکانات نظام در این دلالی سود میبرند. روبیکا، فیلیمو، نماوا و... نیز حال و روز مشابهی دارند.
🔹دو هفته قبل، بعد از اقدام هماهنگ برخی از این سکوهای مجازی در مقابله با قانون حجاب و عفاف، شماری از آنها به تعطیلی و توقیف کشیده شدند و ساعاتی بعد با توجه به نیازهای بر زمین مانده مراجعهکنندگان از آنها رفع توقیف شد. این اقدام نظام با توجه به ضرورت گردش کار بسیاری از مراجعهکنندگان اتخاذ شده بود و درخور ملامت نیست. اما در این خصوص نکته با اهمیتی در میان است که نباید و نمیتوان از آن غفلت کرد.
🔹به این دو گزاره توجه کنید. کدام نظام حکومتی -از هر نوع و با هر ساختاری- یک دولت موازی را در درون خود تحمل میکند؟! پاسخ این سؤال، بدون کمترین تردیدی منفی است. اکنون به گزاره بعدی نگاه کنید و آن، این که سکوهای مورد اشاره از امکانات و ظرفیتهای نظام استفاده -بخوانید سوءاستفاده- میکنند و از خود سرمایهای به میان نیاوردهاند.
🔹حالا جای این سؤال است که اگر وجود پلتفرمهای خدمترسان ضروری است، که هست، چرا از سکوهای قانونگریز سلب صلاحیت نمیشود و مدیریت آنها به افراد صاحب صلاحیت و تحت نظارت مستقیم مراکز ذیربط واگذار نمیشود؟! مگر امکانات و ظرفیتهای مورد استفاده آنها متعلق به نظام نیست؟! بنابراین چرا مالکیت و مدیریت آنها در اختیار نظام نباشد؟! میفرمایند به نیروی کارآزموده نیاز است. بسمالله! مگر مدیران کنونی این پلتفرمها شقالقمر میکنند؟! توان و هوشمندی نیروهای متعهد و پا به رکاب ایران اسلامی را دستکم نگیرید.
🔹و بالاخره گفتنی است که خوشبختانه زمزمههایی برای تحقق این خواسته در میان مسئولان شنیده میشود./ کیهان
@Rasad_tahlil
📊درآمد خانوار شهری ۳۰ میلیون بیشتر از هزینهها شد!
📝مرکز آمار:
🔹متوسط درآمد اظهار شده سالانه یک خانوار شهری در سال گذشته با رشد ۴۸.۵ درصدی به حدود ۱۶۷ میلیون تومان و هزینههای این خانوار با رشد ۴۸.۳ درصدی به ۱۳۷ میلیون تومان رسیده است.
🔹از هزینه کل سالانه خانوار شهری ٣٧٦,٨٢٢ هزار ریال با سهم ٢٧.٥ درصد مربوط به هزینههای خوراکی و دخانی و ٩٩٤,٦٣٨ هزار ریال با سهم ٧٢.٥ درصد مربوط به هزینههای غیرخوراکی بوده است.
🔹در بین هزینههای خوراکی و دخانی، بیشترین سهم مربوط به هزینه گوشت با سهم ۲۰.۷ درصد و در بین هزینههای غیرخوراکی بیشترین سهم با ٥٢.٥ درصد مربوط به هزینه مسکن، سوخت و روشنایی بوده است.
@rasad_tahlil
⭕️خبرنگار الجزیره مدعی شد, پول آزاد شده ایران ۲۳ میلیارد دلار است ، نه ۶ میلیارد!
📝اقتصادنیوز نوشت:
🔹 یکی از خبرنگاران الجزیره درباره میزان داراییهای آزاد شده ایران در مذاکرات اخیر با آمریکا ادعای جدیدی را مطرح کرد.
🔷 در حالیکه مقامات رسمی از آزاد شدن 6 میلیارد دلار از داراییهای ایران خبر میدهند، علی هاشم مدعی شد که این رقم حدود 23 میلیارد دلار است.
🔹این روزنامه نگار شبکه الجزیره ، در مطلبی در وبسایت عرب زبان (جاده ایران) وهمچنین صفحه توییتر خود مدعی شد داراییهای آزادشده ایران حدود ۶ میلیارد از کره جنوبی به بانک های قطری، ۱۲ میلیارد دلار از عراق به بانک های عمانی و ۵ میلیارد دلار از ژاپن به بانک های اماراتی است. این مبلغ معادل ۲۳ میلیارد دلار خواهد بود.
🔷علی هاشم ادامه ادعا کرد.: این مبالغ در حساب های خارجی ایران باقی می ماند که برای خرید کالاهای غیرتحریمی از جمله اقلام پزشکی و بشردوستانه استفاده میشود.
@rasad_tahlil
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 دبیرکل حزب کارگزاران: من اندازۀ چند نمایندۀ مجلس قدرت دارم!
🔹سلاحورزی، رئیس فعلی اتاق بازرگانی، عضو حزب ما نیست اما اگر برکنار هم شود یک سلاحورزیِ دیگری روی کار میآید؛ چون انتخابات اتاق بازرگانی را دوستان ما بردهاند.
🔹هرکدام از اعضای حزب ما در کشور راه که میروند میتوانند اندازۀ چند وزیر در کشور موثر باشند.
@rasad_tahlil
⌛️ رصد دوشنبه (23مرداد، 27محرم، 14آگوست)
1342؛ اتحادیه عرب برای نخستین بار در مكاتبات و اسناد رسمی خود از واژه جعلی "خلیج ع ر ب ی" استفاده كرد
1350؛ اعلام استقلال بحرین از ایران
1364؛ آغاز عملیات كوچك عاشورای 1 در منطقه تكاب در شمال كردستان توسط سپاه پاسداران
1143ق؛ تصرف شهر تبريز توسط نادرشاه افشار
1945م؛ تسليم ژاپن در برابر متفقين و پايان جنگ جهاني دوم در آسيا
1947م؛ روز ملي و استقلال "پاكستان"
@Rasad_tahlil
📰 #تیتر_یک
▪️ مرور صفحات اول روزنامه های آفتاب یزد، اعتماد، ایران، خراسان، شرق، قدس، کیهان و وطن امروز
@Rasad_tahlil