⌛️رصد یکشنبه (27آبان، 10ربیع الاول، 18نوامبر):
🌸 25 عامالفيل؛ ازدواج پيامبر اكرم با حضرت خديجه(س) پانزده سال قبل از بعثت
1322؛ دو سرباز آمریكایی در حالت مستی در چهار راه مختاری با چاقو به مردم حمله ور شدند
1325؛ رحلت عالم مجاهد و فقیه جلیل آیتالله "شیخ مرتضی آشتیانی"
1347؛ درگذشت شاعر معاصر "عباس فرات یزدی"
1358؛ آزادی گروگان های زن و سیاه پوست آمریكایی به فرمان "امام خمینی"
1363؛ شهادت سرلشکر پاسدار "مهدي زين الدّين" فرمانده لشكر 17 علي بن ابيطالب(ع)
1374؛ رحلت عالم بزرگوار آیت الله "غلامحسین جعفری همدانی"
8عام الفیل؛ رحلت حضرت عبدالمطلب جدّ بزرگوار پيامبراکرم(صلی الله علیه و آله)
913ق؛ اشغال جزيره ي هرمز توسط نيروهاي پرتغالي
@Rasad_tahlil
⭕️آن روی دیگر سکه عراق/ عراق و همکاری با تحریم ها
🔹امروز خبر سفر برهم صالح، رئيسجمهور عراق به ایران، ازجمله خبرهای موردتوجه روز بود. او درست همزمان با اوجگرفتن تحریمهای آمریکا علیه ایران، به تهران آمده. اما دو خبر دیگر نشان میداد تحریم آمریکا علیه ایران بر رابطه اقتصادی ایران و عراق تاثیر جدی داشته
🔹اما بدنیست بدانید که همزمان با سفر او به تهران، حمید حسینی، سخنگوی اتحادیه صادرکنندگان نفت، گاز و پتروشیی ایران، خبر داده صادرات گاز ایران به عراق ادامه دارد ولی عراقیها بهسبب تحریم آمریکاییها اصرار دارند و کوتاه نمیآیند پول خرید گاز را به دینار عراقی پرداخت کنند.
▫️این مقام خبر داده ۵۲۰میلیون طلب ایران در بانک مرکزی عراق وجود دارد ولی عراقیها اصرار دارند که آن را به دینار پرداخت کنند.
🔹از سوی دیگر دیروز و یکروز پیشاز سفر رئیسجمهور کُرد عراق به ایران صادراتنفت کرکوک عراق پساز یکسال از سر گرفتهشد.
▫️وزارتخارجهآمریکا این رویداد را به عراق و کردستانعراق تبریکگفته و آن را در مسیر تلاشهای دولت ترامپ برای کاستن از صادراتتفتایران ارزیابی کرده./روزآروز
@Rasad_tahlil
📮#توییت
🔹محمد مساعد: در هر خط این توییت چند نفر میلیاردر و کارگران #هفت_تپه فقیرتر شدند
@Rasad_tahlil
⭕️داستان اقتصاددان و سیاستمدار
✍🏻علی میرزاخانی
🔹توماس ساول، اقتصاددان و فیلسوف آمریکایی میگوید: درس اول اقتصاد «محدودیت منابع» است اما درس اول سیاست، نادیده گرفتن درس اول اقتصاد است!
🔹به بیان واضحتر، سیاستمدار نمیتواند قبول کند یا این یا آن، او میگوید هم این و هم آن! و چون در پلهای بالاتر نشسته است آنانی که در پلههای پایین نشستهاند از او اطاعت میکنند اما سیاستمدار فراموش میکند که قوانین اقتصاد از دستورات او اطاعت نخواهند کرد. هر اقتصاددانی هم که محدودیت منابع را تذکر دهد باعث تکدر سیاستمدار میشود.
🔹سیاستمدار چون درس اول را نادیده میگیرد تصور میکند که درس دوم را هم میتوان نادیده گرفت و از سیلی محکم اقتصاد در امان ماند؛ اما درس دوم شوخیبردار نیست! به همین دلیل، این سیلی را فقط دولت روحانی نخورده است دولت هاشمی و دولت احمدینژاد هم خوردهاند.
🔹نمیتوان مخارج بودجه را بالا برد و منابع بانکی را به روش دستوری تخصیص داد و هر جا هم کم آمد به «چاپ پول» یا «اجازه اضافه برداشت به بانکها» متوسل شد و بدهی موسسات متقلب را از محل هزاران میلیارد پول بیپشتوانه داد و نقدینگی را چندین برابر کرد و با این خیال خوش بود که قیمتها هم ثابت خواهد ماند.
🔹البته دلارهای نفتی همیشه به سیاستمدار ایرانی اجازه داده است فشار تورمی را به آینده پرتاب کند اما این آینده را دیگر نمیتوان به آیندهای دورتر پرتاب کرد! اتفاقاتی که از اواخر سال گذشته در اقتصاد ایران رخ داده است تاوان نادیده گرفتن درس اول اقتصاد است. حال سؤال این است که «درس اول اقتصاد» مقصر است یا «درس اول سیاست»؟
@Rasad_tahlil
⭕️رییس جمهور شدن روحانی به خاطر تلاش های احمدی نژاد است
👤 فریدون عباسی رییس سابق سازمان انرژی اتمی و جانباز هسته ای در رو در رو:
🔹رییس جمهور شدن روحانی به خاطر تلاش های احمدی نژاد است
🔹احمدی نژاد خدمات زیادی داشت اما در اواخر دوران ریاست جمهوری اش تغییرات زیادی کرده بود
🔹احمدی نژاد می خواست هرطور شده بعد از خودش فقط مشایی رییس جمهور شود و حاضر نبود تحت هیچ شرایطی جریان انقلابی قدرت را به دست بگیرد
🔹احمدی نژاد صالحی را وزیر خارجه کرد چون می توانست او را «کنترل» کند
🔹 ای کاش جلیلی حاضر شود برخی حقایق را یک روزی بگوید
🔹 کسی (ولایتی) که گفت جلیلی در مذاکرات بیانیه می خوانده باید استغفار کند چون این حرف دروغ بود و در حق جلیلی جفا کرد و معلوم هم نیست بتواند این جفایی که در حق جامعه کرد را جبران کند
🔹«مکتب ایرانی احمدی نژاد» و «اسلام رحمانی روحانی» در نهایت به یک مسیر ختم می شوند؛ «سازش با امریکا»
🔹شخصیت صالحی طوری است که زیاد مصاحبه می کند و حرف می زند اما کم عمل می کند
🔹کاسب واقعی تحریم حسن روحانی است زیرا با شعار و تبلیغات روی تحریم ها رای آورد
🔹روحانی از همان سال 82 دستاوردهای نظام را تعطیل کرد، در نهایت هم باعث شد تا پرونده ایران به شورای امنیت برود
🔹در دولت های هاشمی و خاتمی مشکلات اساسی ایران در بحث هسته ای شروع شد
🔹در دوره ای که جلیلی مسئول مذاکرات هسته ای بود، امریکایی ها در حسرت گرفتن عکس یادگاری با تیم ایرانی بودند، چون مقتدرانه با دشمن رفتار میشد
🔹این چه خفت و خواری است که معاون رییس جمهور به استقبال هواپیمای نوی ایرباس می رود تا به آن دست بکشد؟
🎥فیلم کامل:
https://www.aparat.com/v/4VCOe
@Rasad_tahlil
📊تاثیر تورم مصالح بر قیمت مسکن چقدر است؟ / تجارت نیوز
@Rasad_tahlil
⭕️ دولت روحانی استعداد و ظرفیت کافی برای مقابله با معضلات داخلی نداشت/نمی توان اصلاح طلبان را به صف کرد
👤سعید حجاریان، تئوریسین اصلاح طلبان
🔹اصلاحطلبان سال ۹۲ در مخمصه گرفتار شده بودند. از یک سو، رد صلاحیت کاندیدای واقعیشان از پیش مشخص بود، از سوی دیگر، آقای هاشمی که رأی بالایی داشت و گزینه مناسبی به حساب میآمد، رد صلاحیت شد! لذا فرصت بسیار کمی برای تصمیمگیری وجود داشت.تنها گزینه ما، آقای روحانی بود.
🔹ما اگر میدانستیم از جانب نیروهای تمامتخواه این همه سنگ پیش پای روحانی خواهد افتاد و از آن سو، دولت دست راستی مانند ترامپ بر سر کار خواهد آمد، شاید بهتر بود اساساً عطای انتخابات را به لقایش میبخشیدیم و سرنوشت اصلاحات را به دولت روحانی گره نمیزدیم.
🔹خود دولت روحانی هم استعداد و ظرفیت کافی برای مقابله با معضلات داخلی نداشت.
🔹ما حتما نیاز داریم در سه زمینه گفتمان، تشکیلات و راهبرد دست به ابتکارهای جدید بزنیم.
🔹اصلاحطلبان برخلاف اصولگرایان چندان قیمپذیر نیستند و هر کدامشان، ایده و عقیده مستقل دارند. این ایدهها بعضاً سالم و بعضاً با اغراض سیاسی آمیخته است و بخشاً با آلودگیهایی همراه است. در میان جناح راست، گوش شنوا از بالادستشان بیشتر است. اما برعکس، اصلاحطلبان آنچه را دارند، روی دایره میریزند و به همین دلیل، گزک به جناح رقیب میدهند
🔹براندازها با مشکلات عدیدهای دست به گریباناند. اولاً، وحدت فرماندهی ندارند. ثانیاً، راهبردهای مشخص ندارند و حتی بعضی راهبردهایشان در تعارض با یکدیگراست. ثالثاً، بعضی از آنها به دولتهای منطقهای وابسته شدهاند و از پولهای کثیف ارتزاق میکنند و بعضی دیگر حتی اصول اولیه دموکراسی را در میان خودشان مراعات نکرده ولی ادعا میکنند که میخواهند دموکراسی را در ایران حاکم کنند.
🔹 اصلاحطلبان از منش خاصی برخوردارند و نمیتوان آنها را به صف کرد. شاید پارلمان اصلاحات، دارای فراکسیونهای مختلف باشد اما شرط آن است که، مکانیزم اداره آن دموکراتیک باشد./ایسنا
@Rasad_tahlil
⭕️همهچیز درباره آتشسوزی مرگبار کالیفرنیا/ دو شرکت برق، عامل اصلی شروع آتش؟
🔹این آتشسوزیها در دو منطقه مختلف کالیفرنیا در حال گسترش هستند به طوری که گفته میشود یکی از شهرهای این منطقه به طور کامل سوخته است.
🔹 این دو آتش به نام «کمپ» و «وولزی» دو قسمت شمالی و جنوبی کالیفرنیا و مناطقی نزدیک به شهرهای سانفرانسیسکو و لسآنجلس را سوزاندهاند.
▪️کمپ و وولزی چقدر قربانی گرفتند؟
اطلاعات مختلف رسانههای آمریکایی نشان میدهد که آتش کمپ بسیار خطرناکتر از وولزی است و اکثر ۷۴ قربانی هم توسط این آتش جان خود را از دست دادهاند. مشخصات این دو از این قرار است:
✳️آتش کمپ:
▫️چه وسعتی را سوزاند؟ حدود ۱۴۶هزار هکتار
▫️چقدر از آن تاکنون خاموش شده؟ ۵۰درصد
▫️چند نفر قربانی شدند؟ ۷۱ نفر
▫️چند بنا نابود شدند؟ ۱۱۸۶۲
▫️پلیس اعلام کرده که براساس اطلاعاتی که از طریق ایمیل و تلفن دریافت کردهاند تاکنون هزار نفر در آتش کمپ مفقود شدهاند به همین دلیل امکان دارد تعداد قربانیان بسیار بیشتر شود.
✳️آتش وولزی:
▫️چه وسعتی را سوزاند؟ حدود ۹۸هزار هکتار
▫️چقدر از آن تاکنون خاموش شده؟ ۷۸درصد
▫️چند نفر قربانی شدند؟ ۳ نفر
▫️چند بنا نابود شدند؟ ۷۱۳. ۵۷هزار بنا دیگر هم در خطر هستند.
▪️آتشها از کجا شروع شدند؟
🔹برخی از گزارشها نشان میدهند که دو شرکت برق عامل اصلی ایجاد چنین شرایطی در دو منطقه کالیفرنیا هستند.این دو شرکت در سالهای گذشته هم بارها عامل اصلی شروع آتشسوزی در کالیفرنیا بودند. کمیسیون خدمات شهری کالیفرنیا گفته گزارشی از نقض فنی تجهیزات این شرکتها در محل شعلهور شدن آتش دریافت کرده است.
🔹ترامپ در توییتری در این رابطه نوشت: «هیچ دلیلی برای این آتشسوزیهای بزرگ، مرگبار و پرهزینه آمریکایی وجود ندارد مگر مدیریت نادرست جنگلها. میلیاردها دلار هر سال هزینه میشود و افراد زیادی جان خود را از دست میدهند. الان اصلاح کنید وگرنه هیچ پول فدرالی پرداخت نمیشود.»/خبر آنلاین
@Rasad_tahlil
📮 #توییتر
⭕️ دانشطلب:
🔹سیاست در ایران به دور باطل افتاده اما انتظار دارند امیدوار هم باشیم! دولتی که در برجام شکست خورده FATF را هم زورچپان میکند و هنوز این تکلیفش معلوم نشده یک مذاکره و قرارداد دیگر مثل توافقنامه پاریس رو میکند! امتیازی نمیگیرند و هیچ تاوانی هم (حتی در حد عذرخواهی) نخواهند داد
@Rasad_tahlil
⭕️ ظریف از تمام وزرای خارجه کشورهای جهان، داناتر است/ توهینکنندگان به ظریف در مسیر دشمن گام برمیدارند/ وجود قاچاق در کشور نیز اثباتی بر وجود پولشویی است
👤 سید هاشم بطحایی؛ عضو مجلس خبرگان رهبری
🔹این روزها شاهد رواج تقابل و تهمت زنی ها به مسئولان موثر نظام هستیم، واقعیت آن است که استکبار جهانی همچنان بر این باور است که بهترین راه برای برهم زدن وحدت ایران اسلامی و جلوگیری از پیشرفت کشور، ایجاد فضایی است که سردمداران و مسئولان موثر به جان هم افتاده و به یکدیگر اتهام بزنند، در مساله اخیر مرتبط با پولشویی هم تلاش بر این است تا به شیوه ای وانمود شود که یک طرف افراط و تفریط و طرف دیگر دلسوزی دارد.
🔹اگر ما وزرای خارجی کشورهای جهان را اعم از آمریکا، اروپا و خاورمیانه را با آقای ظریف مقایسه کنیم قطع به یقین بدانید که ایشان از همه آنها داناتر، هوشیارتر و نسبت به منافع کشور دلسوزتر است.
🔹اینکه کسانی از میان نمایندگان مجلس یا سایر سیاسیون اقدام به انگ زنی ضد آقای ظریف می کنند، بدانند که در مسیر خواست دشمن گام برمی دارند. آقایان اگر ایرادی به آقای ظریف دارند بهتر است در محافل خصوصی از ایشان توضیحات لازم را بخواهند نه اینکه در فضای عمومی رسانه ها، ایشان را که دلسوخته نظام است متهم و تخریب کنند. این رفتارها ثمری ندارد جز اینکه ایشان را که دلسوز نظام است را دلسرد می کند و از ادامه فعالیت بازمی دارد.
🔹(درباره ضرورت مبارزه با پولشویی) واقعیت آن است که آیا مساله پولشویی در کشور وجود دارد یا خیر؟! ببینید همین تورم و کاهش ارزش پول ملی که لطمه بزرگی به انقلاب است ناشی از پولشویی است؛ در این زمینه همان طور که مقام معظم رهبری هم تاکید کردند دولت، وزارت امور اقتصادی و دارایی و بانک مرکزی باید تدبیر کرده و این معضل جدی را حل و فصل کنند.
🔹وجود قاچاق در کشور نیز اثباتی بر وجود پولشویی است. امروز پدیده نامیمون قاچاق در کشور غیرقابل انکار است، اینکه عده ای روی اعداد بحث می کنند خیلی محل اعتنا نیست بلکه مساله این است که قاچاق در کشور وجود دارد، وقتی صدا و سیما تیتر می زند که قاچاق آزاد، قاچاق راحت و ... سوال این است که آیا قاچاق وجود دارد یا ندارد؛ اگر ندارد پس به چه علت صدا و سیما چنین گزارش هایی را منتشر کرده و مردم را نگران می کند؟ پس قاچاق وجود دارد و مصداق آن را هم می توان خروج گازوییل و بنزین از مرزها دانست. بنابراین ضرورت دارد قوه قضائیه، دولت، نیروی انتظامی نسبت به این پدیده پولشویی واکنش جدی نشان بدهند./ خبرآنلاین
@Rasad_tahlil
⭕️ پیوستن به موافقتنامه پاریس به معنای آغاز صنعت زدایی از ایران است/ از 45 مورد تعهد خارجی جمهوری اسلامی، 32 مورد آن در دولت روحانی اتفاق افتاده است
👤 سید یاسر جبرائیلی، کارشناس اقتصاد سیاسی در گفتوگو با جام جم:
🔹آقای ظریف و آقای زنگنه در دو نامه جداگانه به آقای حسن روحانی درخواست کرده اند تا الحاق ایران به توافقنامه پاریس مجددا در مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان قانون اساسی مورد بررسی قرار گرفته و تایید شود؛ چرا که به گفته وزیر امور خارجه ، ملحق نشدن ایران به این توافقنامه می تواند موجب باز شدن پرونده ای علیه ایران در شورای امنیت سازمان ملل شود.
🔹آقای ظریف نباید نگران باز شدن پرونده ای علیه ایران در شورای امنیت باشد به این دلیل که آمریکا هم از این موافقتنامه خارج شده و با دارا بودن حق وتو، اجازه نخواهد داد شورای امنیت به چنین موضوعی ورود کند!
🔹دولت سه سال است مفاد این موافقتنامه را از 26 آبان ماه سال 1394 بدون اینکه مراحل قانونی پذیرش مفاد این موافقتنامه در مجلس و شورای نگهبان طی شود را به دستگاه ها ابلاغ کرد و نسخه انگلیسی آن به عنوان تعهدات ایران در موافقتنامه پاریس به ثبت رسید.
🔹زمانی که خاموشی های برق اتفاق افتاد وزارت نیرو و سازمان محیط زیست اعتراف کردند که مفاد این موافقتنامه را اجرا کردهاند. دستگاه های نظارتی باید به این موضوع ورود کنند که متاسفانه تاکنون هیچ مرجعی واکنشی نشان نداده است.
🔹پیوستن به این موافقتنامه به معنای آغاز صنعت زدایی از ایران است. کشورهای اروپایی بعد از اینکه خودشان در دسته صنعتی ها قرار گرفتند منافعشان ایجاب میکند که جلوی صنعتی شدن دیگران را بگیرند. به قول فریدریش لیست، نفعشان در این است که این نردبانی که از آن به بالا رفتهاند را واژگون سازند. در این شرایط ایران باید موضع بگیرد و اعلام کند هر کشوری که جهان را آلوده کرده و باعث انتشار گازهای گلخانه ای در جهان شده، فعالیت خود را کاهش دهد.
🔹برخی جریانات عطش عجیبی برای ادغام کشور در نظم ظالمانه بین المللی دارند. از ابتدای انقلاب اسلامی ایران 45 مورد تعهدخارجی داده که 32 مورد آن در دولتهای یازدهم و دوازدهم اتفاق افتاده است./ کانال سید یاسر جبرائیلی
@Rasad_tahlil
⭕️ ۴۰ درصد دعاوی خانوادگی کشور مربوط به تهران است
👤 محمد باقر الفت، معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه:
🔹حدود ۴۰ درصد از کل دعاوی خانوادگی کشور در تهران رخ میدهد. مراکز مشاوره میتواند ۳۰ درصد این دعاوی را کاهش دهد.
🔹(با اشاره به این که دعاوی خانوادگی در طی چند سال گذشته افزایش یافتهاند) بیشترین دعاوی خانوادگی طلاق هستند و هم به لحاظ فرهنگی و هم فضای کشور بسیاری از اختلافات خانوادگی در نهایت منجر به درخواست طلاق در محاکم قضایی میشوند.
🔹پیوندهای برقرار شده در جامعه به گونهای نیست که امکان مداخله بزرگترها و ریش سفیدان را برای حل اختلافات خانوادگی فراهم کند. امروزه در تهران زوجیتهایی ایجاد میشود که هیچ سنخیت یا آشنایی عمیق خانوادگی پیش از ازدواج نداشتند و در چنین شرایطی دخالت خانوادهها حتی وضعیت خانوادگی را وخیمتر میکند. در شهر بزرگی همچون تهران نگاه مشترک درباره آداب و رسوم بین مردم وجود ندارد. به همین دلیل باید از دخالت مفید خانوادهها برای حل اختلافات خانوادگی صرف نظر کنیم و باید به همین دلیل مراکزی را ایجاد کنیم که این مداخلات مثبت را امکان پذیر کند.
🔹بسیاری از همکاران قوه قضاییه در بخش دادگاه خانواده به دلیل کثرت پروندهها و نداشتن اطلاعات حوزه روانشناسی، مددکاری اجتماعی و ... امکان حل اختلافات خانوادگی را در دادگاه ندارند. اگر چه قانون گذار گفته است که دادگاه میتواند از توان و قوت حکمین خانوادگی استفاده کند و طرفین بخواهند که هر کدام یک حکم را معرفی کند، اما موثر بودن این اقدام محل بحث است و ما تجربه خوبی از دخالت حکمین نداریم.
🔹قانون گذار در قانون حمایت از خانواده که اخیرا به تصویب رسیده است قوه قضاییه را مکلف کرده است که در کنار دادگاه خانواده مراکز مشاوره تخصصی فراهم کند./ ایسنا
@Rasad_tahlil
⌛️رصد دوشنبه (28آبان، 11ربیع الاول، 19نوامبر):
1230؛ عزل "امیركبیر" صدراعظم ناصرالدین شاه
1324؛ حزب دمكرات آذربایجان، شورش هایی را در اهر، سراب، مراغه و میانه براه انداخت
1357؛ آزادی تعدادی از زندانیان سیاسی توسط رژیم شاه برای فرونشاندن اعتراضات مردمی
1362؛ شهادت "حاج عباس ورامینی" رئیس ستاد لشكر 27 محمد رسولالله (ص)
1366؛ آغاز عملیات ظفر 4 در منطقه دهوك توسط سپاه
1373؛ رحلت اندیشمند مبارز مسلمان، علامه "شیخ محمدجواد شرّی"
1375؛ در پی اعلام رای دادگاه میكونوس در آلمان، نمایندگان مجلس خواستار تجدیدنظر در روابط با آلمان شدند
@Rasad_tahlil
⭕️یارانه به اندازه 5500 تومان سال 88 ارزش دارد!
👤ابوالقاسم حکیمیپور فارغ التحصیل توسعه
🔹وقتی سقوط ارزش پول ملی را متوجه میشویم که در سال 88 دولت احمدینژاد یارانه را به 45 هزار و 500 تومان رساند و طیبنیا وزیر اقتصاد اعلام کرد، عارضه بزرگی بوده، اما آن 45 هزار و 500 تومان در 9 سال گذشته، همین الان بر اساس تورم حدود 5500 تومان ارزش قدرت خرید دارد./نود اقتصادی
@Rasad_tahlil
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
آشنا: در 60 شبکه، ما یک سیاست خبری و یک سیاست ترویجی را دنبال میکنیم/ اگر اینطور باشد ممکن است جامعه تنوعش از جای دیگر تامین شود.
@Rasad_tahlil
📊کشورهایی که اعتماد به ترامپ ندارند:
🇪🇸اسپانیا 93%
🇲🇽مکزیک 91%
🇫🇷فرانسه 90%
🇩🇪آلمان 90%
🇬🇷یونان 83%
🇸🇪سوئد 82%/مرکز نظرسنجی جهاد دانشگاهی
@Rasad_tahlil
⭕️افزایش معقول حقوق در سال آینده چقدر است؟
👤 وحید شقاقی، عضو هیات علمی دانشگاه خوارزمی
🔹دولت بین ۲تا ۲.۵ میلیون نفر کارمند دارد که از دولت حقوق می گیرند و همچنین ۱.۵ تا ۲میلیون بازنشسته از منابع دولتی حقوق بازنشستگی دریافت می کنند.
🔹این در حالی است که در بخش خصوصی و بنگاه ها و … ۱۵ تا ۱۶ میلیون نفر مشغول کار هستند که اگر حقوق کارمندان دولت به صورت غیرمتعارف افزوده شود به حتم میان کارمندان دولت و کارمندان بخش خصوصی از نظر میزان دریافت دستمزد تبعیض فراوان ایجاد خواهد شد.
🔹از دید بخش خصوصی و غیردولتی امکان افزایش غیرمتعارف حقوق و دستمزد اصلا وجود ندارد زیرا بنگاه های تولیدی و خصوصی با مشکلات عدیده ای مواجه هستند و در ۷تا۸ اخیر هم به مشکلات قبلی افزوده شده و هزینه های تولید به شدت افزایش یافته و حاشیه سود بنگاه های تولیدی به شدت کاهش یافته است
🔹از طرفی درآمدهای دولت در ۶ماهه دوم سال ۹۷ و همچنین سال آینده کاهش خواهد یافت. بنابراین افزایش غیرمتعارف دستمزدها می تواند مجدد سبب افزایش کسری بودجه شود و می تواند به افزایش هزینه های جاری منجر شود و دولت را پروسه فشار هزینه ای و افزایش بدهی دولت و در نهایت افزایش تورم به عنوان یک دور باطل قرار دهد.
🔹میانگین نرخ تورم در سال جاری حدود ۲۵درصد خواهد شد بنابراین باید میزان تعیین دستمزد متعارف بین ۱۲ تا ۲۰درصد باشد.
🔹دولت باید حمایت های جدی یارانه ای از اقشار مختلف انجام دهد و دهک های پایین را مرد توجه قرار دهد. اعطای مبالغ ۴۰تا۵۰ هزار تومان به عنوان یارانه به دهک های پایین نمی تواند آنها را از زیر خط فقر مطلق خارج کند بنابراین دولت باید نسبت به اعطای حمایت های یارانه های مناسب برای افزایش قدرت خرید برنامه ریزی و اقدام کند.
@Rasad_tahlil
⭕️مرکب آقای روحانی از پل گذشته/ هزینه ناکامی ایجاد شده را اصلاح طلبان می پردازند
✍️صادق زیباکلام
🔹رئیسجمهور باز هم به روال گذشته به جای عملگرایی و رسیدگی به مطالبات جامعه و جریان حامی خود صرفا به بیان سخنان زیبا اکتفا کرد گویا آقای روحانی تصور میکند که همچنان با آنچه که «گفتار درمانی» خوانده میشود میتوان مسائل را حل کرد.
🔹به نظر میرسد که اگر رئیسجمهور بگوید که من میخواستم، اما نتوانستم یا اگر صادقانهتر با افکار عمومی صحبت کند سخنانش خیلی بیشتر به دل مینشیند تا اینکه بگوید اصل بر شایستهسالاری است.
🔹 اگر از عملکرد دولت یک منحنی ترسیم کنیم عدم محبوبیت دولت درست چند هفته پس از ۲۹ اردیبهشت ۹۶ آغاز میشود و اینکه بسیاری احساس میکنند نباید به وی رأی میدادند و اکنون نیز این منحنی با شیب تندی ادامه پیدا میکند.
🔹 اگر فردا انتخابات برگزار شود آقای روحانی دیگر مورد استقبال مردم قرار نخواهد گرفت. این یعنی رئیسجمهور چیزی حدود ۸۰ تا ۹۰ درصد پایگاه رأی خود را از دست داده، اما همچنان در عالم خود سیر میکند، جهانی که هیچ ارتباطی با واقعیتهای کنونی جامعه ایران ندارد.
🔹منتهی آقای روحانی تمام هزینه را نمیپردازد؛ بلکه هزینه به پای اصلاحطلبان و کسانی نوشته میشود که با تمام وجود مردم را تشویق کردند تا با شرکت در انتخابات به آقای روحانی رأی بدهند.
🔹هزینه ناکامی ایجاد شده را اصلاحطلبانی میپردازند که معلوم نیست با چه رویی میتوانند به مردم بگویند که مجددا به پای صندوق بروند. این در حالی است که مرکب آقای روحانی از پل گذشته و هیچ نگرانی ندارد که چگونه مردم را به پای صندوق رأی بکشاند./آرمان
@Rasad_tahlil
⭕️ اروپا ناتوان از ثبت ساز و کار مالی است
👤عراقچی، معاون وزیر خارجه
🔹هنوز هیچ کشوری حاضر نشده میزبانی سازوکار مالی بین ایران و اروپا را قبول کند؛ اتریش و لوگزامبورگ قبول نکردند و اروپا ناتوان از ثبت SPV است
🔹به لحاظ مواضع سیاسی اروپا در این شش ماه کم نگذاشته اما این مدت کم نیست که نتوانند اقدامات عملی را پیدا کنند و هنوز قادر نیستند SPV را رسما اعلام کنند که یکی از دلایل آن فشار آمریکا است که بسیار سنگین بوده است
🔹آمریکایی ها هر کشوری که SPV در آن مستقر شود یا بانک هایی که با آن کار کند را تهدید کرده اند. با این حال اروپاییها تلاششان را متوقف نکردهاند. اما هنوز هیچ کشوری حاضر نشده میزبانی این ساز و کار را قبول کند. اتریش، لوگزامبورگ قبول نکردند و اروپا ناتوان از ثبت SPV است/ایسنا
@Rasad_tahlil
⭕️ تلگرام و هاتگرام فقط تا پایان آذر مهلت دارند/ هاتگرام و طلاگرام مدعی موفقیت در استقلال از تلگرام به صورت آزمایشگاهی هستند
👤 سید ابوالحسن فیروزآبادی؛ دبیر شورای عالی فضای مجازی
🔹کلاینتهای فارسی به صورت موقت برای دوره کوچ 42 میلیون کاربر ایرانی از تلگرام فعالیت کردند. با توجه به تفاوتهای کلاینتهای فارسی از لحاظ سختافزاری و نرمافزاری، آنهایی که در مجموع ویژگیهای بهتری داشتند شامل هاتگرام و طلاگرام اجازه گرفتند که تا شهریور فعالیت کنند و به دلیل تحریمها تا آخر آذر فرصت آنها تمدید شد.
🔹(در پاسخ به این سوال که در حال حاضر وضعیت استقلال آنها از تلگرام چه پیشرفتی داشته) گزارشی که دریافت کردهایم این است که به صورت آزمایشگاهی مدعی استقلال هستند که البته برای پیادهسازی نیاز به دیتا سنترهای خاصی دارند که وزارت ارتباطات در این باره مناقصه اعلام کرده تا سختافزار لازم را فراهم کند.
🔹(در پاسخ به این سوال که اگر هاتگرام و تلگرام طلایی تا پایان آذر به استقلال نرسند، فیلتر میشوند؟) تصمیمگیری در این حوزه به عهده نهاد قضایی است و به عهده مرکز ملی فضای مجازی نیست، البته نهاد قضایی در این باره نظر مرکز را میپرسد.
🔹(در پاسخ به سوالی درباره اینکه طبق اخبار اعلام شده پس از اعلام سروش و گپ به عنوان پیامرسانهای موفقتر اعلام شده که حمایت از دیگر پیامرسان ها لغو میشود) حمایتها قطع نشده آنها در دیتاسنترها همچنان مستقرند و تعرفه نیمبها برایشان محاسبه میشود و امکانات قبلی نیز همچنان به آنها تخصیص داده میشود، اما از این دو پیام رسان قرار است حمایت بیشتری شود./ فارس
@Rasad_tahlil
⭕️ موگرینی: نمیتوانیم برای راهاندازی کانال مالی با ایران تاریخ مشخص کنیم
🔹فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در پاسخ به سوال یک خبرنگار درباره اقدامات کشورهای اروپایی برای راهاندازی کانال ویژه تسهیل مبادلات مالی با ایران با بیان این ادعا که تلاشها برای راهاندازی این مکانیسم در جریان هستند گفت که نمیتواند تاریخی برای آن مشخص کند. وی علیرغم این گفت این ساختار «هرچه زودتر» راهاندازی میشود.
🔹او در این باره گفت: «مشارکت وزرای دارایی سه کشور (انگلیس، آلمان و فرانسه) در این مرحله اهمیت کلیدی دارد. آنها سخت برای نهایی کردن [این مکانیسم] تلاش میکنند. نمیتوانم برای شما تاریخ خاصی [برای نهایی شدن آن] مشخص کنم، ولی میتوانم بگویم که تلاشها ادامه دارند و به نحو مثبت پیش میروند.»
🔹موگرینی در پاسخ به سوالی در خصوص اینکه آیا در جلسه امروز درباره ادعاهای دانمارک علیه ایران هم بحث خواهد شد گفت که درباره این موضوع در روزی که ادعاهای دانمارک مطرح شده با وزیر خارجه این کشور صحبت کرده است.
🔹وی تصریح کرد با مقامهای ایرانی به صراحت درباره مسائل مربوط به امنیت اروپا گفتوگو میکند. او ادعاهای دانمارک را مهم خواند اما گفت بایستی بین این موضوع و توافق هستهای برجام تمایز قائل شد. موگرینی گفت اتحادیه اروپا کاملاً از این توافق هستهای حمایت میکند.
🔹موگرینی گفت: «بسیار مهم است که ما تمامی چالشها و مشکلاتی که از رفتارهای ایران ناشی میشوند- چه در خاک اروپا و چه در منطقه- را مورد بررسی قرار دهیم. اما لازم است بین این موضوعات و حمایت کامل ما توافق هستهای تمایز قائل شویم.»/ تسنیم
@Rasad_tahlil
📮 #توییت
⭕️ سهنر ایرانمهر:
🔹در اینکه حکومت عربستان گند زده شکی نیست،نمیشه مدعی شد «ولید بن طلال» ،«احمد بن عبدالعزیز»و«بندر بن سلطان»بارغبت نشستن پای حرفای پادشاه، اما وقتی مخالف خارج کشوری و زندانی دربند دیروز وکارگزار به حاشیه رانده شده رو در چنین وضعیت بغرنجی خودی(نه مسبب) جلوه میدن یعنی یه جو عقل مونده
▪️پ.ن مربوط به تصویر در توییت:
1⃣ «بندر بن سلطان» معروف به بندر بن «بوش» که مدتهاست در رسانهها حاضر نشده است.
2⃣ «ولید بن طلال» میلیارد معروف سعودی که بن سلمان او را بازداشت کرد.
3⃣ «احمد بن عبدالعزیز»، برادر شاه سعودی که اخیرا در پی وخامت وضعیت عربستان سعودی در عرصه بینالمللی به دلیل رسوایی پرونده خاشقچی از لندن به کشورش بازگشت./ فارس بین الملل
@Rasad_tahlil
⭕️ فارس: مذاکره کننده ارشد ایران با FATF ممنوع الخروج شد
▪️یک مقام آگاه در گفتوگو با فارس:
🔹«میثم نصیری احمدآبادی»، مذاکره کننده ارشد ایران در کارگروه ویژه اقدام مالی FATF و رئیس مرکز اطلاعات مالی و مبارزه با پولشویی، مستقر در وزارت امور اقتصادی و دارایی ممنوع الخروج شد.
🔹ظاهرا دلیل ممنوع الخروجی او این بوده که با حضور در کنسولگری آمریکا در کشور امارات درخواست تابعیت برای خود و خانوادهاش کرده است. همچنین یکی از بستگان نزدیک نصیری احمدآبادی هم ساکن و تبعه کشور آمریکا است.
🔹فرد یاد شده مسئولیت پیگیری و پیاده سازی ضوابط، دستورالعملها و مذاکره با مسئولان ارشد کارگروه اقدام مالی FATF در داخل کشور را بر عهده دارد./ فارس
@Rasad_tahlil