⭕️ ساواک و شهرداری تهران
👤 حسین دهباشی؛ تاریخ پژوه و مستندساز
1⃣ ساواک باسانسور انصافا خدمت بزرگی به انقلابیون میکرد! چون با بگیر و ببند به آنها بهانه داده بود تا مدعی شوند آثار اساسی و مهمی دارند که نادیده مانده. جوابهای فوقالعاده و راهگشایی دارند برای همه معضلات ملّی و مذهبی و بشری که متاسفانه سازمان امنیت نمیگذارد به زیور طبع و دست انبوه مشتاقان برسد. حال آنکه فردای پیروزی انقلاب معلوم شد و بساطهای کتابفروشی روبروی دانشگاه تهران شهادت دادند که ای دلِ غافل حضرات آقایان از مارکسیست گرفته تا متدیّن و از کیانوری و طبری و سایه گرفته تا مطهری و بهشتی و شریعتی هیچ حرف مهم دیگری نداشتند جز همان نوشتهجات شعاری واندکی که قبلاش هم ولو مخفیانه از آنها چاپ یا دستنویس میشد.
2⃣ حالا حکایت خدمت عظیم شورای نگهبان است به اصلاحطلبانی که گوش فلک را کر کرده و مدام مدعی بودند که در چنته اطرافیان خود صد لشگر از جوانان و مدیران سالم و متخصص و کارآزموده و توانمندی دارند که حیف از سد رد صلاحیت انتخابات مجلس یا ریاستجمهوری رد نمیشوند ورنه فلک را سقف شکافته و کاری میکردند کارستان!
🔹حالا بفرمایید! این گوی و این میدان! آدمهایی در قواره ریاستجمهوری یا نمایندگی مجلس پیشکش، چرانمیآیند از میان انبوه چهرههایشان و درفقد شورای شورای نگهبان، یک فقره شهردار پیداکنند برای دارالخلافه رها شده؟ کجا رفتند انبوه نیروهای لایقی که داشتند؟ چرا لاف در غربت میزدند؟ چرا پُز الکی میدادند؟ مگر صددرصد اعضایشان از یک لیست مستظهر به تکرار در نیامده؟ پس چرا در انتخاب یکی از آن صدها هزار نیرویشان باهم توافق نمیکنند؟ این مر آن را همی زند منقار، آن مر این را همی زند مخلب؟/ کانال حسین دهباشی
@Rasad_tahlil
📊 #اینفوگرافیک | ایرانیها برای سفرهای خارجی چقدر هزینه میکنند؟
🔹 11 میلیون ایرانی در سال 96 به خارج از کشور مسافرت کردند که حدود 14 میلیارد دلار معادل 53 هزار میلیارد تومان هزینه سفرهایشان در مجموع شده است. سوال اینجاست با این مقدار هزینه چه کارهایی میتوان انجام داد؟/ اعتمادآنلاین
@Rasad_tahlil
⌛️ رصد یکشنبه (23اردیبهشت، 26شعبان، 13می):
1309؛ انحصار چاپ اسكناس در ایران توسط بانك ملی ایران
1330؛ تهیه و تنظیم اولین آیین نامه راهنمایی و رانندگی در ایران
1358؛ لغو نهایی كاپیتولاسیون در ایران پس از پیروزی انقلاب اسلامی
105ق؛ مرگ "يزيد بن عبدالملك بن مروان" خليفهي ستمكار اموی
1948م؛ آغاز خروج نيروهاي انگلستان در پي پايان قيموميت بر فلسطين
@Rasad_tahlil
چرا با آتش زدن پرچم آمریکا در مجلس، به مردم آن کشور اعلام جنگ میدهیم؟
📝روزنامه جمهوری الامی نوشت:
🔹همه گفتند و نوشتند در این شرایط نباید با ترامپ همراه شد و دست به اقداماتی زد که افکار عمومی آمریکا و سایر کشورها و دولتهایی که به تصمیم جاهلانه و شتابزده او در خروج از برجام اعتراض داشتند و به نوعی حق را به ایران اسلامی میدادند، دچار تردید شود و به ویژه اکنون که قرار است برجام با ضمانت اروپاییها و روس و چین، ادامه یابد.
🔹این بهانه دادنها و دور کردن دوستان و همراهان، کاری خلاف سیاست هوشمندانه و اگر عمدی باشد، خلاف مصالح و امنیت ملی است. به عنوان مثال هرچه زمان میگذرد. واقعه آتش زدن پرچم آمریکا آن هم در جایگاه هیات رئیسه مجلس غیرمنطقیتر و زیان بارتر جلوه میکند و آثار خود را در رسانههای بیگانه نشان میدهد.
🔹هرچه باشد #پرچم، نماد یک ملت است. ما که با مردم آمریکا جنگ نداریم، پس چرا با این حرکات به آنها اعلام جنگ میدهیم آن هم از خانه ملت! پیام این آتش زدنها و مرگ گفتنها برای سایر ملتها چیست؟ از چند نماینده احساساتی که بگذریم، شخصیتهایی مثل رئیس و نواب رئیس مجلس و امثال آنان، وظیفهای نداشتند؟!
🔹همین اقدامات حاشیهای و فراموش شدنی برای ما، در قضاوت مردم و حافظه تاریخی آنان از یاد نمیرود، کما اینکه آقایان نماینده بازتاب اقدام خود را میتوانند در فضای مجازی و رسانههای اروپا و آمریکا و سایر نقاط جهان ببینند. هر چند ممکن است این آتش سوزی، ابتکار! چند نفر باشد ولی سکوت سایرین و عدم اعتراض به این اقدام. حتماً حمل بر همراهی میشود./ جمهوری اسلامی
⭕️قرار بود از اروپا تضمین بگیریم روحانی تضمین داد!
📝کیهان نوشت:
🔹پایگاه تحلیلی «پولیتیکو» به نقل از «فدریکا موگرینی» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نوشت:
«علیرغم تصمیم ترامپ برای خروج از برجام و وضع مجدد تحریمها علیه ایران، از رئیسجمهور ایران تضمین گرفته است که تهران همچنان در توافق میماند». این اظهارنظر در حالی است که مقامات دولت روحانی در روزهای اخیر تاکید داشتند که در پی اخذ تضمین از طرف اروپایی هستند!
🔹از روز امضای توافق هستهای تاکنون ایران به برجام پایبند بوده است. در سوی مقابل، آمریکا از اولین روز اجرای توافق- دی ماه 94 در دولت اوباما- برجام را نقض کرد. با این وجود اروپا هیچگاه اعتراض ایران درخصوص عهدشکنی آمریکا در برجام را نپذیرفت و تاکید داشت که همه طرفین- از جمله آمریکا - به تعهدات خود پایبند بودهاند!.
🔹در مهرماه سال گذشته آقای ظریف اعلام کرد که هنوز نمیتوانیم یک حساب بانکی در انگلیس باز کنیم. در زمستان سال گذشته نیز آلمان در اقدامی توهینآمیز و از ترس تحریمهای آمریکا، از سوخترسانی به هواپیمای ظریف خودداری کرد.
🔹 در حال حاضر این اروپاست که باید درخصوص اجرای تعهدات خود تضمین بدهد، نه ایران.
اکنون ما در جایگاه طلبکار هستیم ولیکن متاسفانه دولت آقای روحانی، کشورمان را در جایگاه بدهکار نشانده و به طرف مقابل تضمین میدهد!
🔹سران سه کشور انگلیس، فرانسه و آلمان در هفته گذشته در واکنش به خروج آمریکا از برجام، بیانیهای صادر کرده و در آن گفته اند:«در حالی که برجام باید حفظ بشود، ایران بایستی در مقابل سایر مسائل مهم مورد نظرمان پاسخگو باشد. تعهد ما نسبت به حفظ امنیت کشورهای همپیمان و شرکایمان در منطقه بدون قید و شرط است و ایران باید بهگونهای معنادار نگرانی ما درباره مسائل منطقه مخصوصا در سوریه و عراق و یمن را رفع کند! و درخصوص برنامه موشکهای بالستیک خود نیز پاسخگو باشد.همچنین درباره برخی از مقررات برجام که پس از سال ۲۰۲۵ خاتمه مییابد بایستی یک چارچوب طولانی مدت تعریف شود».
🔹نکته قابل تأمل اینجاست که کشورهای اروپایی عضو 1+5 در این بیانیه دقیقا و موبهمو خواستههای ترامپ درخصوص اصلاح برجام را مدنظر قرار دادهاند.
@Rasad_tahlil
"کانال رصد" تحلیلهای روز
📮#توییت
🔹حسین دهباشی(مستند ساز) از بقایی می گوید
@Rasad_tahlil
⭕️تندرو های اصولگرا و اصلاح طلب چه ویژگی ای دارند/الان وقت تسویه حساب نیست
👤عباس سلیمینمین، فعال سیاسی اصولگرا
🔹تسویهحساب سیاسی در شرایط کنونی بدترین کجفهمی است.
🔹 در كشور دو جريان تندرو وجود دارد. جريان تندرو اصلاحطلب همواره نگاه به خارج از كشور دارد. اين جريان تلاش دارد اتحاد در جامعه را برهم بزند زيرا اتحاد، ما را در برابر دشمن خارجي منسجم خواهد كرد.
🔹يك جريان تندرو هم در طيف اصولگرا وجود دارد. اين جريان متصور است با خروج امريكا از برجام، بهترين شرايط براي تسويه حساب سياسي است. اين بدترين كجفهمي است كه شما ميتوانيد از خود نشان دهيد.
🔹در اين شرايط ما نبايد وارد بحث رقابت سياسي شويم. دشمن در حال حاضر با تمام توان عليه منافع ملي عمل ميكند. ما نيز بايد با تمام توان عليه آنها عمل كرده و به مقاومت خود ابعاد تازهاي ببخشيم تا آنها متصور نشوند كه با فشار ميتوانند اتحاد مردم ايران را درهم بشكنند./انتخاب
@Rasad_tahlil
⭕️محمدعلی افشانی شهردار جدید تهران کیست؟
📝کانال تلگرامی روزآروز در تحلیلی از شخصیت جدید شهرداری تهران نوشت:
1️⃣ امروز سایت اعتمادملی بهمناسبت انتخاب محمدعلی افشانی به شهرداری تهران، تیتر زده که تهران در دستان اعتمادملی. افشانی کیست که قرار است اعتمادملی را به حزب حاکم بر شهر تهران بدل کند؟
▫️افشانی متولد ۱۳۳۸ و ۵۹ ساله است. و زاده دهدشت در غرب استان کهگیلویه و بویراحمد است.
▫️از دانشگاه شیراز در مهندسی راهوساختمان گرفته و از دانشگاه شریف تهران، در مقطع کارشناسی ارشد MBA فارغالتحصیل شده.
2️⃣ سوابق سیاسی
▫️عضو شورای مرکزی حزب اعتمادملی است. سایت اعتمادملی به مناسبت انتخاب او تیتر زده تهران در دستان شهردای
▫️و از جمله سوابق او امضای نامه استعفای برخی مدیران دولت در سال ۱۳۸۲ در حمایت از تحصن اعتراضی نمایندگان مجلس ششم علیه نظارت استصوابی است.
3️⃣ سوابق اجرایی
▫️معاون عمرانی و رئيسسازمان شهرداریها و دهیاریهای وزارت کشور است.
▫️از سال ۹۴ دولت یازدهم استاندار فارس بود و ۱۸نماینده اصولگرای استان فارس در مجلس نهم، در اعتراض به انتصاب او از سوی دولت روحانی، استعفا دادند. چون وی اصلاحطلب افراطی میدانستند.
▫️در دولت محمدخاتمی، معاون وزیر آموزشوپرورش و رئيسسازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس ایران بوده. که بابت همین سمت از رئيسجمهور خاتمی نشان درجه دو سازندگی گرفته است.
▫️افشانی زمانی معاون استانداران خوزستان، کهگیلویه و بویراحمد و سمنان بوده.
👈 به اینترتیب یک چهره حزبی و سیاسی اصلاحطلب که بیشاز هر چیز کار اجرایی کرده، به شهرداری تهران برگزیده شده.
@Rasad_tahlil
⭕️کنوانسیون TF قطعهای از پازل خودتحریمی
🔹مجلس در حال بررسی لایحهی پیوستن به کنوانسیون مبارزه با تأمین مالی تروریسم است.
🔹این لایحه با ایجاد ساختار حقوقی در کشور، برای مقابله با کشورهای محور مقاومت نقش مهمی را ایفا میکند از طرفی پیوستن به این کنوانسیون از مطالبات مهم گروه ویژهی اقدام مالی (FATF) است به طوری که دربند ۲۹ این برنامه آمده که امضا، تصویب و اجرای کنوانسیون مبارزه با تأمین مالی تروریسم از جانب ایران الزامی است
🔹این قانون دو نکته قابلتأمل دارد:
1️⃣تعریف مسئله تروریسم در این کنوانسیون بهگونهای است که شامل اقدامات ضد اشغال گری، ضد استعماری و فعالیتهای گروههای مقاومت نظیر حزبالله لبنان و ائتلافهای آزادیبخش فلسطینی میشود. بنابراین با تصویب این قانون عملاً تعریف نهادهای تروریستی و تشخیص آنها از جانب ایران نفیشده و بهجای آن باید به تعاریف بینالمللی پیرامون این موضوع رجوع شود.
2️⃣دومین مسئله مهم، مسئله همکاریهای بینالمللی و بهتبع آن ایجاد فضای قضایی بین کشورهای عضو یک معاهده است، جمهوری اسلامی ایران در صورت پیوستن به این کنوانسیون عملاً خود را وارد تعاریف بینالمللی و انجام وظایف پذیرفتهشده در معاهده مینماید به عبارتی این معاهده دارای ابعاد بینالمللی است و ممکن است که استقلال کشور را در مقابله با گروههای مختلف تروریستی و حمایت از گروههای آزادیخواه و ضد استعماری، نفی کند
🔹مسئولین ذیربط اینگونه تصور میکنند، در صورت خروج ایران از بیانیه عمومی گروه اقدام مالی تمایل بانکهای خارجی برای سرمایهگذاری در کشور افزایش پیدا میکند اما عدم همکاری بانکهای خارجی با ایران به دلیل ترس از تحریمهای آمریکا بوده و نتیجه همکاری با FATF افزایش شفافیت برای آمریکا و افزایش ریسک همکاری با ایران خواهد بود.
🔹سازوکار FATF بهگونهای است که با رصد معاملات به شناسایی ذی نفی واقعی میپردازد و سبب موفقیت تحریمهای بانکی ثانویه میشود لذا با اجرای کامل FATF توسط ایران بستر مناسب برای اجرای تحریمهای اقتصادی آمریکا توسط نظام بانکی کشور فراهم میشود.
@Rasad_tahlil
⭕️شرکتهای آلمانی برای معامله با ایران تقریبا هیچ شانسی ندارند
👤هایکو ماس،وزیر خارجه آلمان
🔹من برای حفظ امنیت شرکتهای آلمانی در برابر همه ریسکهای ناشی از تحریمهای آمریکا راه حل سادهای نمیبینم.
🔹شرکتهای آلمانی برای معامله با ایران تقریبا هیچ شانسی ندارند. معاف کردن شرکتهای آلمانی از تحریمهای آمریکا نیز بسیار مشکل خواهد بود.
/تسنیم
@Rasad_tahlil
⭕️خروج آمریکا از برجام می تواند به نفع ایران باشد.
👤محمد هاشم پسران استاد بازنشسته اقتصاد دانشگاه کمبریج انگلستان
🔹تأثیر برجام این بود که تولید نفت را به سطح قبل از تحریمها بازگرداند و در نتیجه رشد اقتصادی منفی ایران به سرعت مثبت شد. البته برجام به تنهایی نمیتواند مشکلات داخل کشور را حل کند ما باید به داخل بیشتر نگاه بکنیم تا به خارج.
🔹باید هر طور شده برجام را نگه داریم البته خروج آمریکا از برجام حتی ممکن است درنهایت به نفع ایران تمام شود و انسجام بیشتری بین ایران و مجامع بینالمللی ایجاد کند.
🔹قطعی شدن خروج آمریکا از برجام به مراتب بهتر از شرایط یک سال و نیم گذشته است که هر 3ماه یک بار دولت آمریکا موجودیت برجام را زیر سؤال میبرد و به نوسان ارزی و اقتصادی در ایران دامن میزد.
🔹نبود اطمینان از شرایط اقتصادی و نامعلوم بودن مقررات حاکم بر تجارت خارجی و نقل و انتقال منابع ارزی، اقتصاد ایران را تحت فشار قرار داده و اثرات منفی مهمی روی رشد و اشتغال داشته است. به احتمال زیاد این وضع نامطلوب لااقل برای 3ماه دیگر نیز ادامه خواهد داشت، تا مشخص شود آیا 5کشور خارجی باقیمانده در برجام (انگلستان، فرانسه، آلمان، روسیه و چین) میتوانند یک نظام ارزی و معاملاتی جدید را طرحریزی کنند.
🔹با توجه به نقش تعیینکننده آمریکا در نظام تجاری و ارزی جهان و استفاده از دلار آمریکا بهعنوان ارز مرجع، ایجاد یک حوزه اقتصادی جدید که تابع تحریمهای ثانوی آمریکا نباشد، بسیار مشکل خواهد بود ولی با خروج آمریکا از برجام، شرایط برای ایجاد یک حوزه اقتصادیهم مستقل از آمریکا بسیار مساعد بوده
🔹چون ایران تابع تحریمهای مالی و تجاری بهخصوص تحریمهای آمریکا در مسائل مالی است مشکل است که بتواند یک نظام ارزی آزاد را اداره کند. بهنظر من شرایط کنونی اقتصاد بهخصوص در زمینه ارزی اضطراری است. /همشهری
@Rasad_tahlil
📮 #توییت
⭕️ امیرحسین ثابتی: اینکه طرفداران #روحانی میگویند حالا که #برجام شکست خورد به ما سرکوفت نزنید و بیایید با #وحدت در برابر دشمن بایستیم، حرف منطقی و دقیقی است.
مقدمه اش این است که شما هم اشتباه قبل را کنار بگدارید و اعتماد به #امریکا را درباره #اروپا تکرار نکنید. مقدمه وحدت نظری، وحدت عملی است.
@Rasad_tahlil
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 سعید قاسمی: آقای دهقان وزیر پیشین دفاع، صد سکه ای که به عنوان قهرمان دیپلماسی در برجام گرفتید را برگردانید...
@Rasad_tahlil
⭕️ خبرگان: رئیس جمهور از مردم عذر خواهی کند
▪️در پی نقض عهد و خروج غیر قانونی آمریکا از برجام، مجلس خبرگان رهبری بیانیه ای را منتشر کرد که بخشی از آن به شرح زیر می باشد:
🔹دستگاه دیپلماسی کشور اگر چه در چند سال گذشته، تمام تلاش خود را برای انجام توافق موسوم به برجام به کار بست؛ لکن در مواردی خطوط قرمز مورد نظر مقام معظم رهبری در این توافق رعایت نگردید و در حالی که جمهوری اسلامی ایران تمامی تعهدات خود را بصورت کامل به اجرا گذاشت؛ اما تضمین لازم از طرف مقابل دریافت نگردید و زمینه را برای خروج آمریکا از برجام فراهم نمود.
🔹برجام یک پیمان جمعی بوده که در یک طرف ایران و در طرف مقابل، 1+5 قرار داشتند و رعایت این پیمان منوط به التزام هر همه کشورهای طرف قرارداد، به تعهدات بوده و خروج هر یک از طرفها از توافق، به معنای نقض پیمان است.
🔹طرفهای اروپایی برجام، سابقه خوبی در تعامل با جمهوری اسلامی نداشته و در سالهای گذشته از هیچ اقدامی بر خلاف منافع جمهوری اسلامی ایران فروگذار نکرده اند و اعتماد بر آنان در ادامه راه برجام، نادیده انگاشتن تجربیات گذشته است.
🔹در شرایط کنونی هم به نظر می رسد اختلاف ظاهری آمریکا و سه کشور اروپایی در واقع، نوعی تقسیم کار بین آنان است و بر همین اساس در ادامه مذاکرات با آنان لازم است در اسرع وقت و ضمن جلوگیری از اتلاف فرصت توسط دشمن، تضمین های جدی و محکمی برای ماندن در توافق اخذ شود. در غیر این صورت، خروج از برجام، تکلیف شرعی و قانونی دستگاه دیپلماسی خواهد بود.
🔹از نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی خواسته می شود هر چه سریعتر در خصوص نقض عهد آمریکا، تصمیمات لازم را اتخاذ نموده در خصوص قانون اقدام متناسب و متقابل دولت جمهوری اسلامی در اجرای برجام، پیگیری جدی را معمول دارند.
🔹از دولت محترم می خواهیم در خصوص شکایت از دولت ایالات متحده آمریکا بخاطر خسارتهایی که در طول سالیان گذشته بر کشور وارد شده است، اقدامات لازم را انجام داده، پیگیری حقوقی مناسبی را در مجامع حقوقی جهان آغاز نمایند.
🔹لازم است رئیس جمهور محترم، صادقانه و با صراحت، نسبت به خسارتهای وارده در برجام که بخاطر عدم رعایت خطوط قرمز ترسیمی توسط رهبر معظم انقلاب از جمله اخذ تضمین های لازم از 1+5 و نیز عدم رعایت اقدام متناظر و گام به گام، پدید آمد؛ از مردم عزیر ایران عذر خواهی کرده، تجربه توافق برجام را چراغ راه آینده قرار دهند./ سایت دبیرخانه مجلس خبرگان رهبری
@Rasad_tahlil
⭕️ مردم به سمت پیام رسانهای داخلی نمیروند
👤 غلامعلی جعفرزاده؛ نماینده رشت و نایب رئیس فراکسیون مستقلین مجلس
🔹مردم به پیام رسانهای داخلی اعتماد ندارند. در حال حاضر حدود 8 میلیون و 200 نفر از پیام رسان سروش استفاده می کنند اما یوزر آن 4 میلیون و 500 هزار نفر است. مردم به سمت پیام رسانهای داخلی نمی روند به دلیل اینکه اعتماد ندارند.
🔹مقام معظم رهبری فتوا دادند و بعد از آن خیالها مقداری آرام شد اما برای اینکه این موضوع قطعیت پیدا کند ما باید بدانیم که مالک پیام رسانهای داخلی چه کسانی هستند اما ما هیچ اطلاعاتی در این خصوص نداریم. بنابراین پیشنهاد میکنم شفاف سازی شود و مالکین پیام رسانهای داخلی تضمینهایی در راستای فرامین رهبری بدهند که این امر بسیاری از مسای را حل میکند.
🔹بعد از فیلتر تلگرام یک میلیون نفر از این پیام رسان بیرون رفته اند و 44 میلیون نفر همچنان در تلگرام هستند.
🔹مالکین پیام رسانهای داخلی باید مشخص شود و سپس تضمین بدهند که دخالت نمیکنند. آنها باید تضمین بدهند که به مسایل شخصی مردم ورود نکرده و از اطلاعات استفاده سیاسی، اجتماعی و اقتصادی هم نمی کنند.
🔹علاوه بر این تضامین حقوقی لازم هم مشخص می شود و قوه قضاییه هم باید بگوید اگر جایی پیام رسانهای داخلی از اطلاعاتتان حتی حاکمیت بر علیه شما استفاده کرد این برخوردها صورت میگیرد. مگر مسایل امنیتی که داستان خاص خود را دارد و با حکم قضایی امکانپذیر است.
🔹یکی دیگر از دغدغههای مردم استفاده انحصاری از پیام رسانهای داخلی است. برای مثال یک بانک و صدا و سیما تاکید به استفاده از یک پیام رسان داخلی خاص دارند. این در حالی است که ما انتظار داریم رانت ایجاد نشود.
🔹تاکنون عضو پیام رسان داخلی نشدهام. البته کانالی در پیام رسان سروش دارم اما به شدت هوادارانم از این پیام رسان ناراضی هستند و تاکید دارند که به تلگرام برگردم و تاکنون تنها 50 نفر عضو شده اند. / اعتمادآنلاین
@Rasad_tahlil
"کانال رصد" تحلیلهای روز
⭕️ گفتم بگذارید در 6 ماه آثار تحریم ها را کنترل کنم 👤احمدی نژاد در بیانیه ای پیرامون خروج آمریکا از
⭕️ "ادعای اخیر احمدینژاد خلاف محض است"/ جزئیاتی از عجله احمدینژاد برای مذاکره با آمریکا
👤 حسین شیخالاسلام؛ قائممقام وزارت امور خارجه در دولت اول احمدینژاد
🔹(با رد ادعای اخیر محمود احمدینژاد مبنی بر مخالف بودن او با مذاکرات ایران و آمریکا در عمان) بنده آن زمان مشاور رئیس مجلس و مدیرکل امور بینالملل مجلس شورای اسلامی بودم و اطلاع دقیق دارم که این مذاکرات با حمایت شخص آقای دکتر احمدینژاد انجام شد و حتی ایشان دستور دادند که برخی مقامات رسمی وزارت خارجه در مذاکرات حضور داشته باشند.
🔹احمدینژاد بدون اطلاع و هماهنگی با مقامات عالیرتبه نظام، مذاکره با آمریکاییها در عمان را کلید زد. احمدینژاد به وزارت خارجه دستور داد که هیئتی را برای مذاکره با آمریکاییها به عمان بفرستد و حتی برخی مقامات رسمی وزارت امور خارجه که اکنون نیز مسئولیت دارند، به عمان رفتند.
🔹در جریان مذاکرات ایران و آمریکا در عمان، عمانیها درباره اینکه این مذاکرات با مقامات عالیرتبه نظام هماهنگی دارد یا نه، تردید کردند و برای رفع تردید خود فرستادهای را برای تحقیق بیشتر به تهران فرستادند.
🔹در نمونه دیگر، زمانی که بنده قائممقام وزیر امور خارجه در دولت آقای احمدینژاد بودم، آقای مشایی به عمان رفته بود و با مقامات عمانی با عنوان نماینده دولت ایران در خلیج فارس گفتوگوی رسمی انجام داده بود؛ وقتی سفیر ایران در عمان صورتجلسات را برای ما در وزارت خارجه تلکس کرد، بنده به آقای مشایی اعتراض کردم که "چرا خود را در جایگاهی که نیستی معرفی کردی؟"، اما ایشان اصل موضوع را نفی کرد در حالی که در صورتجلسه مذاکرات آمده بود که ایشان خود را نماینده دولت در خلیج فارس معرفی کرده است./ تسنیم
▪️ کانال رصد در پیام رسان های داخلی:
▫️ gap.im/Rasad_tahlil
▫️ sapp.ir/Rasad_tahlil
▫️ iGap.net/Rasad_org
▫️ eitaa.com/Rasad_tahlil
#تحلیل_خند
این قضیه خروج آمریکا از برجام اصلا چیز خاصی نیست. مثل این میمونه که پنج تا رفیق بخوان برن شمال، یهو یکیشون بگه من نمیام. اصلا اتفاق خاصی نمیوفته، فقط مشکل اینه اونی که نمیاد همونیه که ماشین داره😄/ گیزمیز
@Rasad_tahlil
⌛️ رصد دوشنبه (24اردیبهشت، 27شعبان، 14می):
1349؛ پايان حاكميت چند قرني ايران بر بحرين با رأي مجلس شوراي ملي
1352؛ ارتحال عالم بزرگوار و محقق و مولف معاصر، حكیم "مهدی الهی قمشه ای"
1364؛ رحلت عالم ربانی "سیدعلی نقی فیض الاسلام" مترجم و شارح نهج البلاغه
1266ق؛ اعدام "ميرزا علي محمد شيرازي" بنيانگذار فرقهي بابيه
1948م؛ آغاز اولين جنگ اعراب و اسرائيل پس از اعلام موجوديت رژيم صهيونيستي
1948م؛ اشغال سرزمين فلسطين توسط صهيونيسم جهاني و اعلام موجوديت اسرائيل
@Rasad_tahlil
⭕️ تضمین روحانی به موگرینی باعث خروج ترامپ از برجام شد
👤 سیدیاسر جبرائیلی؛ کارشناس اقتصاد سیاسی
🔹من تقریبا یک هفته قبل از خروج ترامپ از برجام مطلبی نوشتم و تصریح کردم اگر ترامپ مطمئن باشد ایران برجام را با اروپا ادامه خواهد داد، حتما از آن خارج خواهد شد. اما اگر یک سیگنال و پالس قوی از ایران به آمریکا مخابره شود که روز خروج آمریکا از برجام، روز خروج ایران از برجام است، ترامپ هیچ وقت خارج نخواهد شد. چرا؟ آمریکا هیچ وقت اعلام نکرده که ما تعهدات ایران را از برجام نمیخواهیم، آمریکا همیشه گفته است که برجام کم است و باید امتیازات بیشتری را از ایران گرفت.
🔹براساس گفتههای خانم موگرینی، آقای روحانی با ارائه تضمین بقا در برجام، این اطمینان را برای ترامپ ایجاد کرده است که با خیال راحت خارج شود.
🔹این فضا نشان میدهد برخلاف آنچه که گفته میشود امروز اعتراض نکنید چون دولت و تیم مذاکرهکننده متوجه اشتباهات گذشته خود در انتخاب راهبرد و تاکتیک شدهاند، با این شرایط ظاهرا نهتنها متوجه نشدهاند که چه مسیری را طی کردهاند بلکه همچنان با همان ایده در حال ادامه مسیر هستند و البته مثل گذشته به منتقدین برجام حمله میشود که چرا هشدار میدهید!
🔹آمریکا از برجام خارج شد تا اروپا ابزار اعمال فشاری برای کلیدزدن مذاکرات موشکی و منطقهای در اختیار داشته باشد.
🔹در این سه هفته اتحادیه اروپا اگر به دنبال ادامه برجام است، باید بگوید به تحریمهای آمریکا بیاعتنایی خواهم کرد، احتمالی شرکتها و موسسات مالی اروپایی را جبران خواهم کرد. در غیر این صورت مشکلی حل نخواهد شد، چراکه همه میدانند آنچه مشکلاتی را برای اقتصاد ایران ایجاد کرده بود، به واقع تحریمهای آمریکا بود؛ و تحریمهای اتحادیه اروپا به تبع تحریمهای آمریکا و برای تسهیل اجرای این تحریمها در چارچوب اتحادیه تصویب شده بود.
🔹باید به این مساله توجه داشت که وقتی در دوره حضور آمریکا در برجام، موسسات بزرگ مالی اروپا از همکاری با ایران استنکاف میکردند، چگونه در شرایط خروج آمریکا این امر ممکن خواهد بود؟
🔹این که به صورت محدود رژیم تحریم سر جایش بماند، ولی اروپا بگوید که نفت بیشتری از شما میخریم و خریدمان از شما متوقف نمیشود، یا سرمایهگذاری در توسعه میادین گازی شما را انجام میدهیم، یا حضور خودروسازان فرانسوی در ایران تداوم یابد، همه اینها در واقع به نفع خود اروپایی هاست. یعنی هم نفت ایران را میبرند، هم خودروهایشان را در بازار ایران میفروشند و هم سرمایهگذاری برای افزایش تولید گاز ایران میکنند. البته این سرمایهگذاری به این دلیل است که بعد از سال 2025 به گاز ایران نیاز مبرم پیدا خواهند کرد.
🔹واقعا الان کمترین انتظار از دولت آقای روحانی این است که بیاید و به صراحت به ملت بگوید که درباره آمریکا اشتباه کردیم. بگویند که آمریکا دشمن است و با دشمن نمیتوان بازی برد-برد انجام داد. به ملت بگویند که اعتماد ما به آمریکا اشتباه بود.... اما متاسفانه مدام در حال تقلیلدادن مسائلی به این اهمیت، به منازعات سیاسی داخلی هستند./ فرهیختگان
@Rasad_tahlil
"کانال رصد" تحلیلهای روز
⭕️ خبرگان: رئیس جمهور از مردم عذر خواهی کند ▪️در پی نقض عهد و خروج غیر قانونی آمریکا از برجام، مجلس
📮 #توییت
⭕️ عبدالله رمضان زاده: لازم است آقای جنتی صادقانه از پیشگاه ملت به خاطر حذف شایستگان در انتخابات دوره های مختلف مجلس و ریاست جمهوری، عذرخواهی کند. یکی از علل نابسامانی های فعلی کشور نظارت استصوابی آقای جنتی است.
البته به خاطر حمایت کامل از احمدی نژاد باید علاوه بر عذرخواهی، صادقانه توبه کنند
متن بالا به سیاق بیانیه آقای جنتی علیه دولت به تحریر درآمده!!!!
@Rasad_tahlil
⭕️ در اطلاعیه دبیرخانه شورای اطلاع رسانی دولت مطرح شد: آنان که باید عذرخواه مواضع نادرست خود در گذشته باشند، طلبکارانه به دستاوردهای ملی می تازند
▪️بخشی از اطلاعیه دبیرخانه شورای اطلاع رسانی دولت در واکنش به برخی موضع گیری ها در خصوص برجام به شرح زیر است:
🔹راهبرد اصلی و اعلام شده دولت ، در مذاکرات طولانی با شش کشور و اتحادیه اروپا، تأمین منافع ملی بوده است و در این مسیر ، هیچیک از حقوق، توانایی¬ها و ظرفیتهای راهبردی کشور مورد مذاکره و معامله قرار نگرفته است.
🔹برجام از نظر جهانیان، یک دستاورد بی نظیر در عرصه دیپلماسی و صلح و امنیت منطقه ای و بین المللی است. شکستن اجماع جهانی علیه ایران ، رسوائی صهیونیستها ، برچیده شدن تحریم¬های بین¬المللی، و به رسمیت شناخته شدن برنامه صلح آمیز هستهای کشور بخشی از دستاوردهای برجام به شمار می رود .
🔹رئیس جمهور فعلی آمریکا مدعی است در جریان برجام کاملاً متضرر شده است و ایران را کشوری می داند که بدترین توافق را به او تحمیل کردهاست. او خروج از برجام را پاسخی برای تحقیر آمریکا در برابر ایران میداند. در چنین شرایط خطیری که وحدت ملی یک ضرورت است، سوال این است که حمله به دولت و تخریب دستاوردهای کشور که همراه با افزایش قدرت دفاعی و تقویت جایگاه منطقهای ایران به دست آمده است، همصدائی با چه جریانی و ریختن آب به آسیاب چه کسانی است ؟
🔹متأسفانه آنان که باید عذرخواه مواضع نادرست خود در گذشته باشند ، طلبکارانه به دستاوردهای ملی می تازند و حاضر نیستند به این سوال پاسخ دهند که خسارتهای تحریم ظالمانه بر ملت ایران چه میزان بوده و برای پیش گیری به موقع از آن خسارتها چه کرده اند؟ آنها هیچ گاه حاضر نیستند از ناتوانی خود در ارائه راههای جایگزین برجام سخن بگویند و صادقانه بابت رویکرد غلط و کارشکنی های خود در روند پیشرفت کشور ، از ملت عذرخواهی کنند. آنها در تعارضی آشکار ، هم دلواپس حضور آمریکا در برجام بودهاند و هم شاکی خروج آمریکا از برجام. مدیریت مسئولانه کشور ، عرصه تناقض گوئی نیست ؛ بلکه نیازمند تصمیم قاطع و عمل شجاعانه است.
🔹دولت ضمن استقبال از تمامی اظهار نظرها و توصیههای خیرخواهانه ، اعلام میکند که تمامی مراحل مذاکرات و توافق ، در چارچوب قانون اساسی ، اختیارات و مسئولیتهای رئیس جمهور و مصوبات شورای عالی امنیت ملی بوده است./ پایگاه اطلاع رسانی دولت
@Rasad_tahlil
⭕️ تکلیف شرعی دستگاه دیپلماسی را جنابعالی تعیین میکنید یا مقام رهبری؟
✍️نامه سرگشاده علی مطهری به آیت الله جنتی
🔹در این نامه از طرفی پذیرفتهاید که برجام با نظر مقام رهبری امضا شده است و از طرف دیگر از رییسجمهور خواستهاید که به خاطر خسارتهای وارده ناشی از برجام از مردم عذرخواهی کند.
🔹آیا این دو سخن تناقض و احیانا تعریض ناخواسته به مقام رهبری نیست؟
🔹همچنین گفتهاید در صورت اخذ نشدن تضمینهای جدی و محکم از اروپاییها، خروج از برجام تکلیف شرعی و قانونی دستگاه دیپلماسی خواهد بود.
🔹آیا تکلیف شرعی دستگاه دیپلماسی را جنابعالی تعیین میکنید یا مقام رهبری؟
🔹 همچنین آیا تکلیف قانونی دستگاه دیپلماسی را جنابعالی تعیین میکنید یا مجلس؟
🔹حقیقت این است که یکی از معضلات کشور ما دخالت نهادهای مختلف در کار یکدیگر است.
🔹وظیفه مجلس خبرگان رهبری طبق قانون اساسی، گذشته از انتخاب رهبر در زمان خاص، نظارت بر بقای شرط عدالت در مقام رهبری و نظارت بر دستگاههای زیرمجموعه رهبر است.
🔹ورود به مسائلی مانند برجام و تعیین تکلیف برای رییسجمهور و مجلس شورای اسلامی از وظایف آن مجلس نیست، برای جنابعالی آرزوی توفیق الهی دارم.
@Rasad_tahlil