⭕️ خروج ایران از برجام میتواند موجب جنگ شود/ مسیری که تاکنون وزارت خارجه پیموده، بهترین مسیر ممکن است
✍ کوروش احمدی در روزنامه اعتماد نوشت:
🔹چند عامل در موفقیت یا شکست این سازوکار ( کانال پرداخت بین ایران و اروپا) در گسترش فعالیتهای خود به کالاهای تحریمی موثر خواهند بود:
1⃣ مقامات اروپایی مخفی نکردهاند که عمدتا امیدوارند که شرکتهای کوچک و متوسط از این سازوکار برای کار با ایران بهره ببرند.
🔹سوال این است که شرکتهای کوچک و متوسط اروپایی تا چه حد ممکن است نگران اموری مانند دورنمای کار در بازار امریکا [...] نباشند.
2⃣ در حوزه اقلام غیرتحریمی نیز این سازوکار در صورتی میتواند بهطور کامل فعال باشد که منابع مالی لازم از طریق فروش نفت ایران، یعنی مهمترین کالای تحریمی، تامین شود.
3⃣ تاکنون واکنش مقامات امریکایی [...] محدود به تکرار تهدید به اعمال تحریم بر شرکتهای اروپایی که تحریم کالاهای مشمول تحریم را نقض کنند، بوده است. لذا، بعید است که فعلا اقدامی علیهاین سازوکار انجام دهند.
4⃣ در بیانیه اتحادیه اروپا از کارکرد سازوکار مالی تحت «بالاترین استانداردهای مرتبط با پولشویی و مقابله با تامین مالی تروریسم» سخن رفته و خواسته شده که ایران «سریعا همه بخشهای برنامه عمل FATF را اجرا کند.» لذا، اگر ایران در اجرای برنامه عمل مذکور و تصویب معاهدات مربوطه تردید کند، بهانه لازم را برای پا پس کشیدن اروپا به دست داده است.
🔹این سازوکار نمیتواند به سرعت منشأ تحولی مهم در گشودن گره تحریم باشد، اما دربردارنده مجموعهای از عوامل سیاسی و اقتصادی است که مقدمتا مانع بدتر شدن شرایط میشود.
🔹از نظر سیاسی، ایجاد این سازوکار تاکیدی بر عزم اروپا به ادامه دفاع از برجام است که ریشه در تلاش اروپا برای اعمال حاکمیت اقتصادی خود در برابر امریکا و حفظ امنیت خود از طریق حفظ ثبات منطقه همجوار، یعنی خاورمیانه، دارد.
🔹خروج ایران از برجام و اشاعه هستهای در منطقه میتواند در نهایت موجب جنگ و تشدید ناامنی، فقر و مهاجرت شود. این در حالی است که این امور برای تیم ترامپ که در پی تضعیف اروپا است، مهم نیست.
🔹امریکا با توجه به توان اقتصادی و مالی بسیار بالا و ضعفهای اروپا امکان خنثی کردن تلاشهای اروپا را دارد.
🔺کما اینکه تاکنون «مقررات مسدودکننده» اتحادیه که در 7 اوت اجرایی شد، نتوانست مانع خروج شرکتهای بزرگ اروپایی از بازار ایران شود.
🔹شرکت سوییفت نیز که در حوزه صلاحیت اروپا مستقر است، با وجود اعتراضات اروپا ارتباط اکثریت بزرگ بانکهای ایرانی را قطع کرده است.
🔹در این میان متاسفانه تهمتهایی که از جانب دانمارک، هلند، فرانسه و... به ایران زده شد، در بدترین شرایط ممکن بود. لذا، ظاهرا اروپا در تلاش است تا با برخی مانورها مانند انتقاد از برنامه موشکی و سیاست منطقهای ایران و... مانع حداکثری شدن فشارهای امریکا شود.
🔹با وجود تمام ضعفهای سازوکار پیشنهادی، مسیری که تاکنون وزارت خارجه پیموده، همچنان بهترین مسیر ممکن است و نقد آن تنها در صورت ارایه بدیل سیاستی قابل اعتنا خواهد بود.
🔹حتی اگر تصور کنیم این سازوکار حاصل اقتصادی چندانی نخواهد داشت، در این شرایط ما نیاز داریم حمایت سیاسی دیگر کشورها را حفظ کنیم./ ایرنا
🌐 #امور_خارجه | #سیاسی | #FATF | #INSTEX
@Rasad_tahlil
📮 #توییت
⭕️ سجاد مهرگان، سردبیر برنامه تلویزیونی سینماگرام:
🔹سینما فقط فیلم نیست
🔹اساسا جشنواره در همه جای دنیا محل عرضه«سینماست»نه«فیلم»،بزرگترین جنایت شاید همین باشد که در جشنواره و نقدهایمان“سینما”را در عرصه فرهنگ به نقد و ارائه“فیلم”تنزل داده ایم.دیگر سالهاست سینما نداریم و مدیرانمان تنها آمار تولید تعداد فیلمهایشان را بالا میبرند
#فرهنگی | 🎞 #سینما
@Rasad_tahlil
⭕️ مطهری: منوطکردن اجرای INSTEX به FATF دخالت در امور داخلی ایران است
👤 علی مطهری، نایب رئیس دوم مجلس شورای اسلامی:
🔹ثبت ساز و کار مالی موسوم به ابزار حمایت از تبادلات تجاری (اینس تکس) از سوی سه کشور آلمان، انگلیس و فرانسه حاکی ازاراده اروپابرای حفظ برجام است و از این نظر مثبت به نظر میرسد، اما قضاوت نهایی زمانی است که اجرای آن را نظاره کنیم. این گام اول است و اروپا باید به همه تعدات خود طبق بیانیه ماه می ۲۰۱۸ وزرای خارجه ایران و سه کشور اروپایی عمل کند.
🔹اینکه در خبرها آمده بود یکی از این وزرا اجرای این ساز و کار را مشروط به پیوستن ایران به معاهده بین المللی FATF دانسته است نوعی دخالت در امور داخلی ایران است و وزارت خارجه باید عکس العمل مناسب نشان دهد.
🔹این دو موضوع را نباید به هم پیوند داد البته این ساز و کار از نظر استقلال اروپا در مقابل آمریکا و از نظر تلاش برای شکست سلطه دلار برای اروپا نیز نافع است./ میزان
🌐 #امور_خارجه | #سیاسی | #FATF | #INSTEX
@Rasad_tahlil
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 هزار نفر قانون منع بکارگیری بازنشستگان را دور زده اند!
🔺 سید احسان قاضی زاده هاشمی، عضو فراکسیون جوانان مجلس میگوید تاکنون قریب به ۱۰۰۰ نفر توانسته اند با بخشنامه از زیر قانون منع بکارگیری بازنشستگان فرار کنند.../ خانه ملت
@Rasad_tahlil
📮 #توییت
⭕️ حمید بعیدی نژاد، سفير ايران در انگليس:
🔹اروپا حق ندارد برای اجرای کانال مال جدید شرط بگذارد.این اقدام در اجرای تعهدات آنها در برجام است که با تاخیر هم همراه است.البته در بیانیه مشترک EU3پیوستن ایران به ترتیبات FATF بعنوان شرط نیامده بلکه بعنوان «انتظار» از ایران آمده، که آنهم بعلت دخالت سیستم بانکی در پرداختها میباشد.
🌐 #امور_خارجه | #سیاسی | #FATF | #INSTEX
@Rasad_tahlil
📮 #توییت
⭕️ سید امیر سیاح، مدیر گروه مطالعات محیط کسب و کار مرکز پژوهش های مجلس:
🔹خبر: تاجران کاغذ میگویند قیمت کاغذ با ارزآزاد بازهم ۴۵۰هزارتومان نمیشود!
🔹تاجران دیگرکالاهای وارداتی با ارز۴۲۰۰ هم همین رامیگویند
🔹تحلیل: بگیروببندهای تعزیراتی، تقاضای سوداگری دراین بازارها را افزایش وعرضه را کاهش داده
🔹چاره: ماموران تعزیرات رااز بازار بیرون کنید، قیمت پایین میاید
#اقتصادی
@Rasad_tahlil
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 علی مطهری، نایب رئیس دوم مجلس شورای اسلامی
🔹عربستان را ترساندیم
🔹باعث شدیم که عربستان به سمت اسرائیل برود
#سیاسی
@Rasad_tahlil
⭕️ رضایی: ۸۰ درصد انتظارات نظام از سیاستهای کلی تا کنون برآورده نشده است
👤 محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام:
🔹مجمع تشخیص یکی از وظایفش، افزایش کارآمدی نظام است. مجمع ابتدا برای حل اختلافات مجلس و شورای نگهبان شکل گرفت. سپس وارد قانون اساسی شد و از سال ۷۵ تا ۸۴ موضوع سیاستگذاری یک وظیفه اصلی مجمع شد و از سال ۹۲ تا کنون علاوه بر فرایند سیاستگذاری، امر نظارت هم در مجمع پیگیری شد.
🔹حکمرانی مجموعه اقدامات راهبردی قوای اصلی کشور است. حکومت متولی یک امر واحد است و استقلال قوای سه گانه برای انجام این امر واحد باید شکل بگیرد و به سه اقدام مستقل نباید منجر شود. قوای سه گانه در اثر دموکراسی تغییر میکند، اگر قرار باشد هر کدام نقشه راه جداگانه ای برای توسعه یا رفاه و امنیت داشته باشند، به تعداد دولتها راه و برنامه جدای از یکدیگر خواهیم داشت.
🔹الزامات تحقق سیاستهای کلی در این دوره مجمع ذهن ما را به خود مشغول کرده، ۸۰ درصد انتظارات نظام از سیاستهای کلی تا کنون برآورده نشده است. اگر این سیاستها و به خصوص سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی به درستی اجرا میشد، با تحریم و فشار، نباید به این وضعیت دچار میشدیم.
🔹آسیب شناسی فرآیند سیاستگذاری در مجمع انجام شده و از سیاست نویسی به سیاستگذاری وارد شده ایم.
🔹ما به اجماع نخبگانی در سیاستگذاری توجه بیشتری خواهیم کرد و سیاستهای کلی را در نظام حقوقی کشور، جانمایی خواهیم کرد. تبیین جایگاه و مشروعیت مجمع اهمیت دارد و دنبال تشکیل مجلس سنا نیستیم. حتماً سطح تعاملات مجمع با دولت، مجلس و قوه قضائیه را افزایش خواهیم داد. مغایرتها را باید کاهش داد./ ایسنا
@Rasad_tahlil
⌛️ رصد دوشنبه (15بهمن، 28جمادی الاول، 4فوریه):
1313؛ گذاشتن سنگ بناي دانشگاه تهران
1327؛ ترور ناكام "محمدرضا پهلوي" در جريان مراسم سالگرد تأسيس دانشگاه تهران
1337؛ رحلت عالم، فقيه و اديب بزرگوار، آيت اللَّه "ملا محمد جواد صافي گلپايگاني"
1357؛ پيام "امام خميني"(ره) مبني بر ادامه مبارزه و اعتصابات تا پيروزي نهايي
1319ق؛ رحلت عالم مجاهد "میرزا محمدحسن آشتیانی" از رهبران مبارز نهضت تنباكو
1915م؛ شكست ارتش روسيه و انگليس از قواي عثماني در جريان جنگ جهاني اول
2016م؛ درگذشت «راغب مصطفی غلوش»، قاری برجسته مصری
@Rasad_tahlil
📰 #تیتر_یک
▪️ مرور صفحات اول روزنامه های کیهان، وطن امروز، آفتاب یزد، اعتماد، ایران، جوان، خراسان و شرق
@Rasad_tahlil
⭕️ اینستکس در خوشبینانهترین حالت 6 ماه تا 1 سال زمان میبرد تا آزمون خودش را پس بدهد
🔹پدرام سلطانی، نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران میگوید: موفقیت این ساز و کار در گروی عوامل مختلفی است و باید منتظر ماند تا جزئیات عملیاتی اینستکس نیز مشخصتر شود تا بتوان به سؤالهایی که در ذهن فعالان اقتصادی وجود دارد، پاسخ داد.
🔹سلطانی استقبال شرکتهای اروپایی از اینستکس را دیگر عامل مهم موفقیت سازوکار ویژه مالی اروپا با ایران دانسته و میگوید: تکلیف شرکتهای ایرانی مشخص است؛ شرکتهای ایرانی که در شرایط فعلی در تنگنای نقلوانتقال پول هستند، نهتنها از اینستکس بلکه از هر سازوکار دیگری استقبال خواهند کرد. اما آیا شرکتهای اروپایی جسارت کار با این سازو کار ویژه مالی را دارند؟ آیا بانکهای مرکزی کشورهای اروپایی هم این امکان را فراهم میکنند تا وجوه یا اوراقشان در قالب این سازوکار معامله شود؟
🔹به اعتقاد سلطانی، جا افتادن اینستکس نیازمند طی یک دوره طولانی است. اینستکس در خوشبینانهترین حالت 6 ماه تا 1 سال زمان میبرد تا آزمون خودش را پس بدهد و اثبات کند که نقش اثرگذاری در عبور از تحریمها دارد؛ بنابراین نباید انتظار کوتاهمدت از این سازوکار ویژه مالی داشته باشیم.
🔹سلطانی تأکید کرد: آنچه در شرایط فعلی اهمیت دارد این است که روند عملیاتی شدن سازوکار ویژه مالی اروپا بالاخره آغاز شده است؛ موضوعی که نشاندهنده جدیت اتحادیه اروپا در ایجاد یک راهکار جایگزین برای همکاری با ایران است. اما متأسفانه در داخل کشور بهجای اینکه ما هم جدیت به خرج دهیم تا اروپاییها را برای پیگیری این سازوکار مصممتر کنیم، در فضای سیاسی شاهدیم که گروههایی بهشدت در حال کوبیدن اتحادیه اروپا هستند که این وضعیت اگر بخواهد شدت بگیرد، قطعاً اتحادیه اروپا را در تصمیم خود سست خواهد کرد؛ آنهم در شرایطی که گزینههای محدودی پیش روی ایران برای دور زدن تحریمها وجود دارد./ اتاق ایران
🌐 #امور_خارجه | #سیاسی | #FATF | #INSTEX
@Rasad_tahlil
⭕️ بیاعتنایی روحانی به نامه هشدارآمیز مهر ۹۶ کارشناسان بانک مرکزی درباره التهابات ارزی
👤 احمد توکلی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام:
🔹(در پاسخ به این سوال که آیا میتوان بازار غیررسمی را حذف کرد؟) دولت میتواند با استفاده از ابزار قهری بازار غیررسمی را حذف کند.
🔹ماهاتیر محمد چگونه میتواند ۷ سال نرخ ارز را ثابت نگه دارد. او بازار دلالی و غیررسمی را اجازه فعالیت نداد و توانست بازار ارز را به مدت ۷ سال با یک نرخ مدیریت کند.
🔹(با اشاره به نامه کارشناسان ارزی بانک مرکزی در مهرماه ۹۶ به احمد عراقچی، معاون ارزی وقت بانک مرکزی) در این نامه نسبت به محدود شدن کانالهای ارزی هشدار داده شده و سیاست کنترل تقاضای ارز پیشنهاد شده بود. عراقچی این نامه را به سیف رئیس کل وقت بانک مرکزی میدهد و او هم این نامه را به رئیسجمهور میرساند.
🔹آقای روحانی ضمن رد این تحلیل کارشناسان بانک مرکزی میگوید ما هم اکنون در بهترین وضعیت ارزی قرار داریم و این گزارش غلط است و نرخ ارز از ۳۸۰۰ تومان نباید بالاتر برود.
🔹(با تأکید بر اینکه باید با مردم صادقانه برخورد کرد، گفت) اگر مردم ببینند مسئولان به فکر خودشان هستند و کار خودشان را میکنند، هیچ وقت به حرف مسئولان گوش نخواهند کرد و همین مسئله موجب کاهش اثرگذاری سیاستها میشود./ فارس
#اقتصادی
@Rasad_tahlil
⭕️ روحانی: راهی جز جداشدن وزارت بازرگانی از صنعت وجود ندارد
👤 حسن روحانی، رئیس جمهور در در جلسه دفاع از وزیر پیشنهادی بهداشت:
🔹میدانید بدون وزیر بازرگانی مستقل مسایل و مشکلات صادرات و واردات و تنظیم بازار در کشور حل نمیشود و به همین خاطر من در ابتدای کار دولت دوازدهم لایحه دو فوریتی خدمت شما فرستادم و از شما خواهش کردم وزارت بازرگانی را جدا کنید.
🔹بخش های مهمی از جمله صنعت معمولی، صنایع سنگین، معادن و از جمله بازرگانی را در این وزارت خانه داریم ، البته بخشی از بازرگانی را به وزارت جهاد کشاورزی دادیم و درمورد موضوعات مربوط به بازرگانی امروز اصلا نمیدانیم باید با کدام وزیر صحبت کنیم.
🔹اگر میخواهید مردم، برای خرید اجناس، کمتر معطل بشوند و اطمینان بیشتری داشته باشند، به عنوان مسئول دولت خدمت شما عرض میکنم که راهی جز جداشدن وزارت بازرگانی وجود ندارد تا این وزارتخانه مستقل شود. درغیراینصورت مشکل ادامه پیدا میکند. این مشکل برای شخص من نیست بلکه برای همه ملت است و از شما به عنوان نمایندگان مردم خواهش میکنم در این زمینه به ما کمک کنید تا یک وزیر بازرگانی مستقل این کار را انجام دهد.
🔹در اولین قدم، این وزارتخانه با وزارت صنعت و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی همکاری دارد چراکه اگر مواد غذایی، پروتئین، کیفیت و سلامت لازم را نداشته باشند و موارد بهداشتی مراعات نشده باشد، آن مواد غذایی ممکن است به جای توانمندی و ایستادگی در برابر بیماری، فرد را بیمار کند. / پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری
#دولت
@Rasad_tahlil
⭕️ دولت بر حفظ مدیران نالایق اقتصادی اصرار دارد/ مجید انصاری درباره تهدید به قتل پیامکی شلوغکاری کرده است
👤 حشمت الله فلاحت پیشه، رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی:
🔹در حال حاضر بنده بیش از آنکه از توطئههای خارجی نگران باشم از ضعفهای مدیریت داخلی نگران هستم. این ضعفهای مدیریتی خود را در حوزههای مختلف نشان میدهد و باید مجلس بعد نظارتیاش را در این زمینه گسترش دهد.
🔹برای مثال در حال حاضر قاچاق دام بارور بهراحتی از مرزهای کشور صورت میگیرد و دام را از کشورهای دیگر وارد میکنیم. تمامی این موارد نشان میدهد که دشمنان جمهوری اسلامی ستون پنجم خود را در عرصه اقتصادی فعال کردهاند. در این راستا برای دادن یک مجوزی به یک سرمایه بهراحتی او را خسته میکنند و اقدامی انجام میدهند که سرمایهگذاری بهصرفه نباشد.
🔹دغدغه اصلی در حوزه اقتصادی و مدیران نالایقی است که در این حوزه وجود دارند و دولت بر حفظ این مدیران اصرار دارند و به دنبال آن ناکارآمد سازی مجلس هم انجام میشود. در همین راستا اگر استیضاحی بخواهد در مجلس طرح شود لابیهای قدرت کاری میکنند که استیضاحی صورت نگیرد. اینها مشکل اصلی کشور است در غیر این صورت فشاری که کشورهای خارجی وارد میکنند، جای نگرانی ندارد.
🔹(با اشاره به بررسی پالرمو و CFT در مجمع تشخیص مصلحت نظام) در FATF، چهل توصیه نسبت به ما مطرح شد که ۵۰ درصد آن را در قالب اصلاح قانون داخلی جواب دادیم و بهاندازه کافی برای چانهزنی، مورد در اختیار وزارت خارجه و وزارت اقتصاد وجود دارد. پیوستن به دو کنوانسیون رأی مصلحتی میخواهد و مجمع تشخیص مصلحت نظام برای رأی مصلحتی ایجاد شده است. بحثها هم در آنجا مصلحتی است و قالب سیاسی ندارد بلکه فنی است.
🔹(در خصوص پیامک تهدید به قتل از سوی مجید انصاری عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام) در مجمع تشخیص همه کسانیکه مصلحتی نظر میدهند حتماً میدانند که ممکن است دشمنیهایی علیه آنها شکل بگیرد. مجید انصاری موضوع را شلوغ کرده است و اگر قرار باشد هر پیامکی آمد آن را مطرح کنیم قطعاً یک کتاب از این نوع پیامکها دارم.
🔹مدعیالعموم باید به موضوع ارسال پیامکهای تهدیدآمیز به اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام و نمایندگان مجلس ورود کند.
🔹سیاستمداران ایرانی بهراحتی در کشور تخریب میشوند اما هیچگونه حمایتی از سوی مدعیالعموم نمیشود [...] به نظر میرسد برخی از دوستان در قوه قضاییه بدشان نمیآید که حوزه سیاسی در ایران بهناحق مورد هجمه قرار میگیرد.
🔹به نظر میرسد برخی از دوستان در قوه قضاییه بدشان نمیآید که حوزه سیاسی در ایران بهناحق مورد هجمه قرار میگیرد./ اعتمادآنلاین
#اقتصادی | #دولت | #سیاسی | #FATF
@Rasad_tahlil
⭕️ ظریف: اقدام دیر هنگام اروپا در ارائه INSTEX نمی تواند مشروط باشد
👤 علی نجفی خوشرودی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس:
🔹(با اشاره به جلسه عصر امروز کمیسیون امنیت مجلس) نشست مذکور با حضور محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه، معاونین و مدیران وزارت اقتصادی و دارایی و بانک مرکزی به منظور بررسی و تبادل نظر پیرامون ابزاری در حمایت از تبادلات تجاری INSTEX برگزار شد.
🔹در این نشست وزیر امور خارجه گزارشی از سوابق و مذاکرات مربوط به ارائه سازوکار مذکور میان ایران و اروپا متعاقب خروج آمریکا از برجام ارائه و تاکید نمود ارائه این ساز و کار گام مثبت و اولیه از سوی اتحادیه اروپا برای حفظ منافع ایران در برجام است که منتظریم مراحل اجرایی و عملیاتی آن طی شود.
🔹ظریف ضمن رد ارتباط INSTEX با FATF تاکید کرد این ارتباط را نمی پذیریم و حتی اعتراض کردیم که اقدام دیر هنگام اروپا در ارائه این ساز و کار نمی تواند مشروط باشد.
🔹تاثیر این ساز و کار در جلوگیری از امنیتی سازی ایران، منحصر نبودن فعالیت این ساز و کار به غذا و دارو، ضرورت ایجاد ساز و کار مشابه در ایران از دیگر موارد مطروحه در این نشست بوده است./ مهر
🌐 #امور_خارجه | #سیاسی | #FATF | #INSTEX
@Rasad_tahlil
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 صیادان اجنبی سهم ماهیگیران بومی را جارو میکنند!
🔺 سازمان شیلات ایران به صیادان چینی مجوز صید فانوس ماهیان را در عمق بالای ۲۰۰متر در آب های خلیج فارس و دریای عمان را داده، اما این ماهیگیران صنعتی هر چه جلوی تورشان می آید را جارو میکنند...
/ خانه ملت
#اقتصادی | 🏞 #محیط_زیست
@Rasad_tahlil
⭕️ «زندانی سیاسی» نداریم و انتقاد در جمهوری اسلامی جرم نیست
👤 صادق آملی لاریجانی، رئیس قوه قضاییه:
🔹کشورهایی که در مقابل رذالت آمریکا در خروج از برجام، مدعی پایبندی به این توافق بودند، اقداماتشان محدود به «اینستکس» شده و حسب گزارشها دو شرط عجیب نیز گذاشته اند؛ یکی اینکه ایران به FATF بپیوندد و دیگری آنکه در زمینه موشکی وارد مذاکره شود. لازم است این کشورها بدانند که جمهوری اسلامی ایران به هیچ وجه این شروط تحقیرآمیز را نخواهد پذیرفت و به بهای باز شدن یک آبراهه کوچک نظیر اینستکس، تن به هر خواستهای نخواهیم داد.
🔹مگر جمهوری اسلامی برای تامین غذا و داروی خودح ناتوان است؟ اصلا مگر دارو غذا تحریم بوده است که حالا این ساز و کار مالی را به عنوان یک امتیاز القا کنند؟
🔹(با اشاره به تقاضای خود از محضر رهبر معظم انقلاب برای اعطای عفو گسترده در چهل سالگی انقلاب اسلامی و موافقت اولیه ایشان با کلیات این تقاضا) متاسفانه برخی این اقدام بزرگ را هم سیاسی میکنند. عدهای گفته اند بهتر است این عفو شامل زندانیان سیاسی هم بشود. این در حالی است که ما محکومی با عنوان «زندانی سیاسی» نداریم. اگر کسی اقدامی علیه امنیت مرتکب شده است، عنوان مجرمانه مستقلی دارد که باید به آن رسیدگی شود. جرم سیاسی نیز در قانون تعریف شده و رسیدگی به آن هم ساز و کارهای قانونی خود را دارد، اما در حال حاضر چنین محکومانی نداریم.
🔹متاسفانه برخی از افرادی که حتی در دستگاههای اجرایی هم سمت دارند، گفته اند این عفو شامل منتقدان هم بشود. گویی القاء میکنند کسانی به خاطر نقد صرف، در زندانند. این چه دروغ بزرگی است؟ مگر امروز کسی که نقدی داشته به خاطر انتقادش در زندان است؟ دستگاه قضایی هیچگاه به صرف نقد، کسی را تحت تعقیب قرار نداده است. این اظهارات ناشی از عدم توجه برخی به این نکته است که افترا و توهین با نقد تفاوت دارد و این تفاوت را نیز قانونگذار قائل شده است. به صراحت میگوییم که نقد به هیچ عنوان در جمهوری اسلامی جرم نیست./ میزان
🌐 #امور_خارجه | #سیاسی | #FATF | #INSTEX
@Rasad_tahlil
⭕️ برخی کشورهای خارجی داخل کشور را مدیریت میکنند/ مشکوک هستیم که چه کسی در حال مدیریت بازار است
👤 امیر خجسته، عضو هیات رئیسه کمیسیون اصل ۹۰ مجلس:
🔹موافق بالا رفتن قیمت بنزین نیستم.
🔹مسئولان کشور می توانند سوخت را مدیریت کنند اما این کار را انجام نمی دهند.
🔹بالا رفتن قیمت بنزین به معنای بالا رفتن اجناس و کالاهای اساسی مورد نیاز مردم است.
🔹مسئولان باید جلوی دزدی بنزین را بگیرند و مانع شوند که باندها و رانت ها سرمایه ملی را غارت کنند. از سوی دیگر باید برای کسانی که بی رویه از بنزین استفاده می کنند چارچوب بگذارند تا حق مردم تضییع نشود.
🔹مجلس به دنبال افزایش قیمت بنزین نیست. اما عزم دولت برای بالا رفتن قیمت بنزین است.
🔹باید قیمت گوشت ۱۰۰ هزار تومان باشد؟ این چه کنترل و تثبیت بازاری است؟ اوضاع را رها کرده ایم و دلال ها بازار را مدیریت میکنند. در حال حاضر کشورهایی مانند اسرائیل، عربستان، امارات و آمریکا داخل کشور را مدیریت می کنند. آنها سرمایه های ما مانند گوسفند مولد را از کشور می برند و با این شرایط در سال آینده قطعا با قحطی گوسفند و گوشت قرمز مواجه خواهیم شد.
🔹مسئولان ما یا خواب هستند یا خود را به خواب زده اند. اینکه می گوییم روزی ۵۰ هزار گوسفند وارد کشور می کنیم افتخار نیست بلکه یک آسیب برای کشور است. مسئولین کشوری و وزارت جهاد کشاورزی بجای اعلام این مسئله کنترل کنند که روزی ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار گوسفند از کشور خارج نشود.
🔹با قاچاق گوسفند مولد برای سال آینده با کمبود گوشت قرمز مواجه می شویم که قابل تحمل نیست. آقایان دچار خواب غفلت هستند. ما مشکوک هستیم که چه کسی در حال مدیریت بازار است و زمانیکه این مورد را می گوییم آقایان ناراحت می شوند.
🔹مدیریت اشتباه ما در کشور بحران های آینده را ایجاد می کند. برای مثال برای فروش نفت در زمان تحریم چرا باید سکوت کنیم؟ و چین و هند را دفع کنیم؟ ما این کشورها را جذب نکردیم. اما به سمت آمریکا و اروپا می رویم که آنها بهانه می آورند. چینی ها ناراحت هستند و مسئولان چینی گفتند که با ما برای کار در میادین گاز و نفت همکاری نمی کنند./ اعتمادآنلاین
#اقتصادی | #سیاسی | 🛢 #نفت
@Rasad_tahlil
⭕️ به لطایف الحیل در حال ناکام کردن دولت در عرضه کالای عمومی هستند
✍ محسن جلال پور، رئیس پیشین اتاق بازرگانی ایران
🔹مردم این روزها بیشتر از گذشته شاهد نابسامانی اوضاع جامعه و اقتصاد هستند اما احساس میکنند از یک سو توان کارشناسی دولت به قدری تنزل پیدا کرده که قادر به حل مسائل کشور نیست و از سوی دیگر گروههای سیاسی مخالف هم نمیگذارند دولت به وظایفش عمل کند.
🔹تحلیلگران سیاسی به این وضع «بیدولتی» میگویند و معتقدند این اواخر شرایط کشور به گونهای پیش رفته که جایگاه دولت از یک نهاد سیاستگذار به یک نهاد اجرایی منفعل تنزل یافته است.
🔹در ساختار سیاسی ما دولت پاسخگوترین نهاد است اما وقتی از پدیده بیدولتی سخن میگوییم منظورمان فقط دولت نیست. این روزها گروههای مخالف دولت تلاش میکنند به هر شکل ممکن بر آتش بیدولتی بدمند اما غافلند که این آتش ممکن است دامن فراتر از دولت را هم بگیرد.
🔹انگار متوجه نیستند که ناگوارترین اتفاقات سیاسی در تاریخ معاصر ایران آن جا رخ داده که دولتها تضعیف شدهاند.
🔹اخیرا یکی از سیاستمداران مخالف دولت گفته: «شایسته این ملت نیست در صف گوشت منجمد بایستند». نظر کاملا درستی است اما باید از ایشان و مجموع مخالفان دولت پرسید چطور به لطایف الحیل در حال ناکام کردن دولت در عرضه کالای عمومی هستید اما در افکار عمومی به خاطر ضعفش در عرضه کالای خصوصی(گوشت،برنج،گوجه فرنگی و..) كه اصولا جزو مأموريتهایش نیست، تخطئهاش میکنید؟
🔹چطور با تمام توان علیه برجام صف میبندید و لوایح چهارگانه را به محاق میبرید اما هزینه آثار اقتصادی و سیاسیاش را گردن دولت میاندازید؟/ کانال محسن جلال پور
#اقتصادی | #سیاسی | #FATF
@Rasad_tahlil
⭕️ نکات کلیدی بیانیه جمعبندی اتحادیه اروپا در قبال ایران
▪️ اتحادیه اروپا، بیانیه موسوم به «جمعبندی» را درباره ایران منتشر کرد که نکاتی از آن به شرح زیر است:
🔹برنامه جامع اقدام مشترک، از مولفههای کلیدی معماری منع اشاعه هستهای در دنیا و دستاورد دیپلماسی چندجانبه است.
🔹اتحادیه اروپا از تداوم پایبندی ایران به اجرای موثر و کامل تعهدات مرتبط هستهای خود استقبال میکند.
🔹اتحادیه اروپا درک میکند که رفع تحریمها از جمله مولفههای اساسی برجام است و عمیقاً از اقدام آمریکا برای بازاعمال تحریمها ابراز تأسف میکند.
🔹شورای اروپا، از پیشرفتهای حاصلشده برای انجام اصلاحات ضروری [در زمینه FATF] استقبال کرده و از ایران میخواهد طبق تعهداتش در برنامه اقدام FATF، قوانین لازم را تصویب و اجرا کند.
🔹این شورا، از تنشهای رو به فزونی در منطقه و نقش ایران در آنها، از جمله ارائه کمکهای نظامی، مالی و سیاسی به بازیگران غیردولتی در کشورهایی مانند سوریه و لبنان ابراز نگرانی میکند.
🔹این شورا از بابت دخالت نظامی ایران و تداوم حضور نیروهای ایران در سوریه نگرانیهای جدی دارد.
🔹شورای اروپا همچنین از بابت فعالیتهای موشکهای بالستیک ایران نگرانیهای جدی دارد و ایران را به اجتناب از این فعالیتها به ویژه پرتاب موشکهایی که با قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت مغایرت دارند، دعوت میکند.
🔹اتحادیه اروپا از فعالیتهای خصمانهای که ایران در خاک چند کشور عضو اتحادیه انجام داده عمیقاً ابراز نگرانی میکند و در همین راستا تصمیم گرفته دو فرد و یک سازمان را در فهرست تحریم قرار دهد./ فارس
🌐 #امور_خارجه | #سیاسی
@Rasad_tahlil
⌛️ رصد سه شنبه (16بهمن، 29جمادی الاول، 5فوریه):
1357؛ امام خمینی، مهندس مهدی بازرگان را به عنوان رئیس دولت موقت تعیین کردند
1357؛ 8000 یهودی به مقصد "سرزمین های اشغالی فلسطین" از ایران خارج شدند
1357؛ چند وزارتخانه، از جمله وزارت آموزش و پرورش، امور اقتصاد و دارائي، بهداري و دادگستري، توسط نيروهاي ارتش اشغال شد
1264ق؛ شهادت فقیه ارجمند "ملامحمد تقی بُرغانی" معروف به "شهید ثالث"
@Rasad_tahlil
"کانال رصد" تحلیلهای روز
⭕️ روحانی: راهی جز جداشدن وزارت بازرگانی از صنعت وجود ندارد 👤 حسن روحانی، رئیس جمهور در در جلسه دفا
⭕️ وزارت بازرگانی به چه درد میخورد؟
✍ علی میرزاخانی، سردبير روزنامه دنیای اقتصاد
🔹رییسجمهور محترم چندی است دنبال احیای وزارت بازرگانی است. تصور دولت آن است که وجود این وزارتخانه میتواند به تنظیم بازار کمک کند و جلوی افزایش تورم را بگیرد. آیا اینها تصورات درستی است؟ با کمال احترام خیر.
🔹این تصور نادرست از قدیم در ایران رایج بوده است که گرانفروشی تقصیر مغازهداران و صاحبان فروشگاههاست و اگر این جماعت متولی نداشته باشند مرتبا قیمتها را بالا میبرند. این متولی چه کسی باید باشد؟ آقای وزارت بازرگانی. اما این تجربه هم در زمان قبل از انقلاب و هم بعد از انقلاب در مهار گرانی به شکست انجامیده است.
🔹شکست کنترل قیمتها با روشهایی که وزارت بازرگانی انجام میدهد دلیل علمی دارد و ناشی از عدم توانایی این وزارتخانه نیست. دلیل آن است که اصولا گرانی و تورم در مغازه یا کارخانه ایجاد نمیشود که آنجا مهار شود!
🔹تورم در کارخانه خلق پول ایجاد میشود که انحصارا در اختیار بانک مرکزی است و گرانی نتیجه تورم است نه علت آن. شاید ایران تنها کشور روی زمین است که موقع افزایش تورم، نگاهها متوجه متولی بخش توزیع و تولید میشود نه بانک مرکزی!
🔹وزارت بازرگانی چگونه به مصاف قیمتها میرود؟ با دو روش: اول تعیین قیمتها با بخشنامه و دوم تنظیم بازار با اهرم واردات.
🔺اولی چون در مغازه امکانپذیر نیست به درب کارخانه احاله میشود و قیمت را نه برای مصرف کننده که برای تولیدکننده کاهش میدهد. نتیجه؟ تولیدکننده لاغر میشود دلال محترم چاقتر.
🔺روش دوم حیرتانگیزتر است: با دلار ارزان کالای خارجی ارزان را به مصاف تولید داخلی تحت فشار تورمی میآورند و آقای واردکننده را چاقتر میکنند و تولیدکننده را نحیفتر.
🔹واقعیت مغفول آن است که توسعه صنعتی در ایران زمانی شکل گرفت که وزارت بازرگانی را در دهه ۴۰ منحل کردند اما بعد که وارداتچیهای نفتفروش دیدند سرشان بیکلاه مانده در اوایل دهه پنجاه دوباره آن را احیا کردند.
🔹صنعت و بازرگانی مگر دو مقوله جدا هستند که آنها را تفکیک کنیم؟ خیر. چرا که اصولا صنعتی شدن به معنی عبور از تولید معیشتی به تولید قابل مبادله است. یعنی صنعت منهای تجارت معنایی ندارد جز به صورت صنعت گلخانهای که اوجش خودروسازی ایرانی است./ کانال علی میرزاخانی
#اقتصادی | #دولت
@Rasad_tahlil
⭕️ خطر روسیه و چین کمتر از آمریکا نیست/ هاشمی، خاتمی، احمدینژاد و روحانی در عمل یکی بودند
👤 سید مصطفی هاشمیطبا، فعال سیاسی اصلاح طلب:
🔹ما هم آزادی مطبوعات را در حد خوبی داریم و آزادی کتاب هم داریم. امروز کتابهایی در مملکت ما چاپ میشود که واقعا ضدحکومت و بعضیهایش ضددین هم هست اما اینها با مسامحه رد میشود هرچند که از نظر قانونی نباید این اتفاق بیافتد.
🔹مگر ما پیرو معصومین و ائمه اطهار(ع) نیستیم؟ حضرت علی فرمودهاند با دشمنان خود اینقدر به دشمنی اصرار نکنید که هیچ راه مصالحهای نداشته باشید و با دوستان خود اینقدر صمیمی نشوید که اگر دشمن شدید همه چیز خود را از دست بدهید.
🔹درباره دشمنی آمریکا هم من خودم اعتقاد دارم روسیه و چین خطرشان اگر برای ما بیشتر از آمریکا نباشد کمتر نیست. حالا آمریکا که آن سوی دنیا است ولی روسیه که نزدیک ماست و در یک نگاه تاریخی زمینهای ما را برده و دین ما را برده است.
🔹ما باید مقاومت کنیم و صبر داشته باشیم و با سیاستهای معقول و مردممدارانه خطرات را هم رفع کنیم تا ملتها بتوانند با هم مراوده داشته باشند.
🔹مشکل داخلی ما این است که دولتهای ما نوعا از روی دلسوزی با سیاستهای پوپولیستی میخواهند مملکت را اداره کنند.
🔹ما از اول تحریم بودیم و باید در مقابل تحریم، سیاستهای داخلی متضمن رشد کشور را در پیش میگرفتیم اما سیاستهای لیبرالی و نئولیبرالی آن هم از نوع بدش را داشتیم، چون اگر به این دو وفادار بودیم باز راهی برای مملکت بود؛ چراکه لیبرالیسم ثروتی را افزایش میدهد اما ما نوع مصرفی و پوپولیستی آن را انتخاب کردیم و ثروتهای مملکت را خوردیم.
🔹ما رئیسجمهورهای مختلف داشتیم، آقای هاشمی، آقای خاتمی، آقای احمدینژاد و روحانی همهشان دارند یک کار میکنند. منتها تظاهرات خاصی هم داشتند ولی در عمل یکی بودند در عمل میخواستند با منابع کشور مردم را راضی کنند، همهشان یکی بودند.
🔹اگر با آمریکا دعوا داریم و دشمنیم و جلوی آمریکا ایستادهایم، سیاستهای داخلی مملکت را به همان طریق تنظیم کنیم.
🔹اگر ارزمان کم است به مردم وعده بهتر شدن ندهیم بلکه بگوییم مردم شما انقلابی هستید باید کم بخورید و اینقدر همه چیز نباید لوکس باشد.
🔹چقدر ما وسایل لوکس مصرف کردیم؟ اصلا میگویند اینقدری که در ایران یخچال سایدبایساید هست در اروپا نیست؟/ ایلنا
#سیاسی
@Rasad_tahlil