"کانال رصد" تحلیلهای روز
⭕️ انتقاد محمد یزدی از حسن روحانی و صادق آملی لاریجانی ▪️ اگر نمیتوانی مملکت را اداره کنی، برو کنار/
⭕️ ماجرای نامهٔ نانوشتهٔ صادق لاریجانی/ چگونه آمدنیوز دروغ را به جای خبر منتشر میکند؟
✍️ فرید مدرسی، روزنامه نگار
🔹آقای صادق لاریجانی نامهای به رهبر معظم انقلاب ننوشته است؛ منابع چندگانه و دست اولم این را در چند مرحله با سوالهای متعدد و ادبیات مختلف تایید کردند و راستآزمایی صورت گرفت.
🔹بنابراین آقای لاریجانی اعلام نکرده بود قصد مهاجرت به نجف دارد. البته مدعی بود و هست که شرایط کنونی پیشآمده برایش مهندسی شده و مدیریت میشود.
🔹اگر جناب آقای یزدی این شایعه را مبنای سخن خود قرار داد، جای سوال دارد و اگر خبر دیگری دارند در این صورت قطعاً ایشان توضیح خواهند داد اما یکی از حاضران دیدار اساتید بسیجی به من گفت که در پایان سخنان آقای یزدی درباره آقای لاریجانی، یکی از حضار، بر تکذیب این ادعا تاکید کرد که آقای یزدی بلافاصله، بدون اندک توضیح و تاملی پاسخ داد: "اگر تکذیب شده است که هیچ." این پاسخ نشان میدهد ایشان مطلع نبوده و طبق شنیدهها اظهارنظر کرده است.
🔹این کانال (آمدنیوز) در شایعات شنیده بوده که آقای صادق لاریجانی می خواهد به نجف برود. سپس به سرعت با دستخط و امضای جعلی نامهای بر اساس متنهای شخصیتها مینویسد و آن را منتشر میکند. مخاطب که چنین شایعهای شنیده است، تا با متن مجعول روبرو میشود، بدون اندک درنگی آن را باور میکند.
🔹رسانههای حاکمیتی هم چون نفوذ خود را از دست دادهاند یا اصلا بخاطر جنگهای قدرت، از کنار این نوع اخبار بخاطر مصالحی میگذرند، یا حتی برای عقب نیفتادن ان را از قول خودشان بازنشر میکنند و موجب میشوند چنین خبرهایی جا بیفتد.
🔹عدم آشنایی مسولان و مقامات با فضای مجازی و رسانهای هم بر تعمیق دروغپردازیها میافزاید؛ چراکه نمیدانند چگونه و چه زمانی و به چه شیوهای و چه ادبیاتی پاسخ دهند.
🔹سپس دروغهای دیگر خبری نیز با شیوههایی همچون این روش باور میشود و میان افکار عمومی شنیده و رد و بدل میشود؛ گاهی متاسفانه میان نخبگان و صاحبنظران و صاحبمنصبان نیز چنین خبطهایی دیده میشود و این محصول خروج مرجعیت رسانهای از کشور است.
🔹این ماجرای نامهای است که نه نوشته شده، نه منتشر شده و نه ارسال شده اما فردی صاحب مقام و جایگاه به عنوان رئیس جامعه مدرسین و عضو فقهای شورای نگهبان را همراه میکند و ناخواسته و خلاف میل او، چنین مطلب غیرواقعی نقل میشود./ کانال فرید مدرسی
@Rasad_tahlil
⭕️ محال بود از مذاکرات جلیلی برجام بوجود آید/ جلیلی اصلا نمی توانست با خارجی ها صحبت کند
👤 صادق زیباکلام، استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران:
🔹من معتقدم اگر آقای روحانی رئیس جمهور همچنان می بودند و آقای ظریف وزیر خارجه نشده بود و مسئولیت مذاکرات برعهده آقای سعید جلیلی می بود، محال ممکن بود که آقای سعید جلیلی موفق شوند تا توافق هسته ای یا برجام را بوجود بیاورند.
🔹چرا که اولین و مهم ترین و بنیادی ترین مشکل این بود که آقای سعید جلیلی اصلا نمی توانستند با خارجی ها صحبت کنند.
🔹بخشی از برجام که توانست موفقیت آمیز باشد مدیون و مرهون تسلط ظریف به زبان خارجه است. مدیون و مرهون تسلط عباس عراقچی یا تخت روانچی به زبان خارجه است.
🔹این افراد نه تنها به زبان خارجه مسلط هستند بلکه زبان آمریکایی ها، غربی ها و مناسبات بین الملل را هم می فهمند. درحالی که امثال آقای سعید جلیلی نه تنها یک کلام نمی توانند با غربی ها صحبت کنند بلکه اساسا درکی هم از مناسبات بین المللی و اینکه آمریکایی ها چگونه فکر و رفتار می کنند، ندارند.
🔹آقای سعید جلیلی شش سال تمام مذاکره کرد دریغ از آنکه در این مذاکرات یک میلیمتر پیشرفتی حاصل شود.
🔹علی رغم همه مطالبی که عنوان کردم ، بنده با خیلی از موضع گیری های آقای ظریف در سیاست خارجی مشکل دارم
🔹ایشان اصلا وقعی به مسئله حقوق بشر نمی گذارد، مشکل دارم. اینکه ایشان تابع نعل به نعل اجرا کردن سیاست های نظام در سوریه و غیره هستند، مشکل دارم ./ خبرآنلاین
🌐 #امور_خارجه
@Rasad_tahlil
⭕️ مداخله در بازار ارز با دستور رئیسجمهور انجام شد/ وزارت اطلاعات صلاحیت سالار آقاخانی را تایید کرد
👤 سید احمد عراقچی، معاون ارزی اسبق بانک مرکزی
🔹ما از اول شهریور 96 وقوع بحران ارزی را پیشبینی کرده بودیم و آن را قطعی میدانستیم.
🔹از زمانی که دولت جدید در آمریکا بر سر کار آمد، رویکرد این کشور تغییر کرد و دسترسی ما به منابع ارزی با مشکلاتی روبرو شد.
🔺اما شاید مهمتر از محدودیت دسترسی به منابع که البته آن هم یک مشکل جدی بود، بحثهای اقتصادی خودمان مطرح بود. بحثهایی مانند ناترازی بودجه، ناترازی تجاری، عدم مدیریت واردات و به خصوص اتفاقی که درشهریور 96 روی تعیین نرخ سود بانکی افتاد و شورای پول و اعتبار مصوبه کاهش نرخ سود بانکی را صادر کرد عواملی بود که دست به دست هم میداد و چشمانداز بازار ارز را چشمانداز مطلوبی ترسیم نمیکرد.
🔹مجموعه دولت هشدارهای بانک مرکزی را جدی نگرفت.
🔹بازار فردایی یک بازار قدیمی است. صرافان و طلافروشان و سکهفروشان از این ابزار برای مدیریت ریسک خودشان همیشه استفاده میکردند.
🔹این بازار فردایی از اواخر سال 94 و اوایل سال 95 تبدیل شد به یک معضل.
🔹این بازار از کارکردی که برای آن به جود آمده بود فاصله گرفته و افرادی که صرفاً به دنبال کسب سود بودند وارد این بازار شدند
🔹در یکی از گزارشاتی که یکی از نهادها داده بود میزان معاملات فردایی میانگین بالغ بر 500 میلیون دلار در روز شده بود.
🔹«رئیسجمهور» برای مداخله در بازار ارز فردایی به بانک مرکزی دستور داد.
🔹وقتی قرار است مداخله به صورت پوششی انجام شود [...] مهمترین ابزاری که به آن نیاز دارید فردی است که از طرف بانک مرکزی این کار را انجام دهد.
🔹«سالار آقاخانی» یکی از کارگزاران شناخته شده بانک مرکزی بود.
🔹وزارت اطلاعات صلاحیت «سالار آقاخانی» را تایید کرد.
🔹همه اقدامات را با هماهنگی و تایید وزارت اطلاعات انجام دادیم.
🔹بعد از برجام با خوشبینی افراطی مصرف بدون محدودیت منابع را آغاز کردیم.
🔹دولت به دنبال بالا بردن قیمت ارز برای حل کردن مشکلات ریالی خودش نبود
🔹بعد از دستگیری آقاخانی روال افزایش قیمت ارز سرعت گرفت
🔹آقای رئیسجمهور و چند ماه پیش جایی گفتند که ذخایر ارزی ما ابتدای سال گذشته به صفر رسیده بود./ فارس
@Rasad_tahlil
⭕️ اگر اتفاقی بیفتد کشورهای حاشیه خلیج فارس از تشنگی میمیرند
👤 علیرضا تنگسیری، فرمانده نیروی دریایی سپاه:
🔹در همایشی که چندی پیش در قطر برگزار شد که یکی از فرانسویها که با ما نشستی داشت، گفتم که چرا در خلیج فارس هستید و وی مدعی شد ما برای امنیت به خلیج فارس آمدهایم، اما به وی گفتم که شما ناامنی ایجاد کردهاید، شما صدام را تجهیز کردید، اما بدانید خلیج فارس محل امنی است.
🔹به طرف فرانسوی گفتم شما موضوعاتی را در همان همایش قطر مطرح میکنید که فقط تخم نفاق میکارد مگر شما مسلمان هستید که موضوع شیعه و سنی را مطرح میکنید؟ چرا نام جعلی خلیج ع ر ب ی را مطرح میکنید، در حالی که اینجا خلیج فارس ا ست که وی اعلام کرد، بله ما اشتباه کردهایم.
🔹خلیج فارس [...] خلیجی بسته است، اگر یکی از همین ناوها و یا زیردریاییهایی که سوخت هستهای دارند در این منطقه دچار مشکل شود، سالیان سال برای کشورهای منطقه مشکل ایجاد خواهد شد، همین کشورهای جنوبی خلیج فارس و همسایههای مسلمان ما که آب شرین کن دارند، آبی برای خوردن نخواند داشت و اگر اتفاقی در خلیج فارس رخ دهد، اینها از تشنگی میمیرند./ فارس
🌐 #امور_خارجه | 🛡 #دفاع
@Rasad_tahlil
⭕️ تبعات حذف بیجایگزین پراید
🔹اگر فرض کنیم پراید بدون معرفی جایگزینی مناسب، حذف شود، این اتفاق تبعات منفی زیادی به دنبال خواهد داشت، از جمله به خطر افتادن اشتغال و دور ماندن هرچه بیشتر قشر ضعیف اقتصادی کشور از بازار خودرو.
🔹طبق آمار سال گذشته، پراید حدود یکششم (۱۴۰ هزار دستگاه) از کل تولید خودروهای سواری کشور را در اختیار داشته است. در واقع با حذف بدون جایگزین پراید، ۱۱ هزار نفر از کارگران گروه خودروسازی سایپا عملا کاری برای انجام دادن ندارند.
🔹بیکاری این تعداد کارگر، تبعات اجتماعی سختی را به دنبال خواهد داشت و همچنین هزینهای گزاف بر دوش دولت میگذارد. اگر قرار بر پخش این تعداد کارگر در خطوط تولید سایر محصولات سایپا باشد، بهرهوری به شدت افت خواهد کرد و هزینههای این گروه خودروسازی افزایش قابلتوجهی به خود خواهد دید.
🔹حذف بدون جایگزین پراید همچنین اثر افزایشی بر منحنی قیمت این خودرو در بازار خواهد گذاشت و از سویی، مشتریان را بابت خدمات پس از فروش آن طی سالهای آینده نگران خواهد کرد./ دنیای اقتصاد
⚙️ #صمت
@Rasad_tahlil
⭕️ پایین آمدن نرخ ارز شگرد مقطعی دولت است/ قانون اساسی عملاً مانع توسعه کشور میشود
👤 محمدقلی یوسفی، استاد اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی:
🔹در شرایطی که ما در داخل کمبود تولید داریم، به مردم فشار اقتصادی میآید و نقدینگی سال به سال بیشتر میشود، طبیعی است تورم به وجود آید و تقاضا برای ارز خارجی هم افزایش پیدا کند و به تبع قیمت آن بالا رود.
🔹در سطح بینالمللی نیز ما در تحریم هستیم؛ یعنی افزایش ارز خارجی هم ناممکن است؛ بنابراین طبیعی است که انتظار نمیرود ارز پایین بیاید و همه هم میدانند هیچ اتفاق خاصی نیفتاده که دولت به این شکل بخواهد ارز را از حدود 15 هزار و 500 تومان به 12 هزار و 200 برساند.
🔹اینها همه شگردها و تاکتیکهای مقطعی مداخلات دولت است اما به هیچ عنوان کارساز نیست و به جز از دست دادن منابع ملت نتیجهای عاید دولتمردان نمیکند
🔹شرایط اقتصاد ایران تقریباً از بدو انقلاب در مسیر نادرستی هدایت شده است. به این دلیل که قانون اساسی عملاً مانع توسعه کشور میشود. قانون اساسی مداخلات دولت را در تمام عرصههای اقتصادی مجاز شمرده و این باعث میشود فعالیت بخش خصوصی محدود شود، بنابراین تا زمانی که قانون اساسی هم دست دولت را باز گذاشته و هم بخش خصوصی را محدود کرده و هم اینکه شرایطی فراهم کرده که قدرتهای موازی بتوانند رشد کنند، طبیعی است که به شرایط فعلی برسیم./ اعتمادآنلاین
#اقتصادی
@Rasad_tahlil
⭕️پاسخ آملی لاریجانی به ادعاها و اتهامات اخیر/ از هیچ متخلف و فاسدی حمایت نکرده و نخواهم کرد/هیچگاه نگفته ام نجف می روم
✍️صادق آملی لاریجانی در نامه ای خطاب به آیت الله یزدی
🔹 بنده هیچگاه نگفته ام که اگر فلانی را دستگیر کنید نجف می روم.این دروغی است که عده ای شایع کرده اند و دفتر بنده هم رسماً آنرا تکذیب کرده است .
🔹بنده هیچ گاه از هیچ فرد متخلف یا فاسدی حمایت نکرده و نخواهم کرد. بنده قائل به استثناء در این جهت نیستم
🔹 شخصی که دستگیر شده رئیس دفتر اینجانب نبوده ، رئیس دفتر بنده ، آقای خلفی بود که در سلامت نفس وتقوا و فضل ، در میان خاص و عام در قوه قضاییه مشهور بوده و هست.
🔹همه این فضا سازی ها نشان از آن دارد که یک پروژه بزرگتری در پس این القائات نهفته است و آن تخریب اینجانب و شاید هم تخریب های دیگر... سینه ام خزانه الاسرار اتهامات مجموعه ای از معاونان ، قائم مقامان و آقازاده های مسئولان و شخصیت هاست و ظاهراً امروز هم هزینه ایستادگی در رسیدگی به آنها را می پردازم
🔹 آیا کسانی که امروز برای شفافیت و مبارزه با فساد سینه چاک می کنند، همین کار را برای آقای شریفی قائم مقام شهردار اسبق تهران و آقای سیف معاون اقتصادی اطلاعات سپاه و ... کرده اند و فساد آنها را به آقای قالیباف و آقای طائب و دیگران سرایت داده اند؟!
🔹استناد دادن ساختمان مدرسه به این جانب خلاف واقع است . مدرسه علمیه ولی عصر وقف است . واقف آن هم مرحوم والد ما ، آیت ا... العظمی میرزا هاشم آملی قد سره بود (که انشاء ا... نمی فرمایید مگر ارث پدرش بود!) متولی این وقف هم امروز ، بنده نیستم . فقط بجهت اینکه امور مدرسه زمین نماند، وکالتی به بنده داده اند.
🔹با لحنی بی ادبانه گفته اید " آیا ارث پدرت بود"، می گویم نخیر ارث پدرم نبود ! مگر اینهمه مدارس دیگر در قم و سطح کشور ساخته می شود ارث پدرشان است؟ مگر همین ساختمان هایی که حضرتعالی از آنها استفاده می کنید ، از ارث پدرتان ساخته شده است ؟
🔹گفته اید " به اسم مدرسه علمیه ، کاخ ساخته اند" .شما یکبار هم که داخل آنرا ملاحظه نکرده اید، چرا نشر اکاذیب می کنید . اگر مقصودتان ظاهر آن است، همین ساختمان هایی که شما از آن استفاده می کردید هم همینطور بود
@Rasad_tahlil
⭕️ در نیم قرن گذشته ۴ صفر به پول ملی اضافه شده/ با این نرخ تورم تا کمتر از ۱۰ سال دیگر یک صفر به پول ملی اضافه میشود
🔹ماشین تولید صفر مثل ساعت کار می کند. آنچه صفرها را در طول سالیان به واحد پول ملی اقتصاد ایران اضافه و یک ریال و ده ریال و ۱۰۰ریال را فاقد کاربرد کرد، تورم بود.
🔹اگر به آمارهای بانک مرکزی رجوع کنیم می بینیم ارزشی که ۱۰ هزار ریال فعلی دارد معادل ۵ ریال در سال ۴۶ است. یعنی در طول نیم قرن چهار صفر به پول ملی اضافه شد. اکنون که نرخ تورم در سطح ۴۰ درصدی قرار دارد، یکی از بالاترین ارقام تاریخ اقتصاد ایران به شمار میرود و بالاتر از میانگین ۴ دهه اخیر است. اگر این شاخص به همین شدت پیش برود، کمتر از ده سال دیگر واحد پولی جدید نیز باید پذیرای ۱۰ باشد./نود اقتصادی
@Rasad_tahlil
⭕️ اگر مدرسه طبیعت ایراد دارد اصلاح می کردید.چرا تعطیل کردید؟
👤محمد درویش، از بانیان مدرسه طبیعت
🔹آقای کلانتری از مراجع تقلید هزینه میکند برای اینکه بتواند به مجموعهای که خودش مخالف آن است ضربه بزند. اگر واقعا مراجع تقلید در این حوزه اظهار نظر کرده بودند، مثل دوچرخه سواری خانمها که بعضی از مراجه تقلید گفتند و پخش شد، در این زمینه هم پخش میشد.
🔹بهتر بود حالا که کار به اینجا رسید ایشان اسم آن مراجع تقلید را هم میآوردند. یا بهتر بود اسم دو نفری که میگوید عضو حزب توده هستند میآورد. حزب تودهای که منقرض شده. چه کسی است که عضو حزب توده است و هرروز در تلوزیون جمهوری اسلامی صحبت میکند؟ خب باید مشخص شود.
🔹نمیگویم مدارس طبیعت مشکلی نداشتند. مدارس طبیعت یک کودک نوپا بود و باید قوانین آن را اصلاح میکردیم نه اینکه از ریشه بزنیم.
🔹ممکن است در چندتا از مدارس سگها رها باشند. میتوانستند در دستور العمل مدارس بگویند سگها به هیچ عنوان نباید در محوطه مدارس طبیعت باشند. ایراد دیگر اینکه میگفتند بچههای ۹ ساله پسر و دختر باهم آب بازی میکردند. اگر این اشکال دارد بگویند ۹ سال به بالا مدارس طبیعت تفکیک جنسیتی شود یا آب بازی نکنند.
🔹سازمان محیط زیست در دوره خانم ابتکار تفاهنامهای با وزارت آموزش و پرورش امضا کرد که این خدمت را ارایه دهد. خیلیها آمدند و به حرف دولت جمهوری اسلامی اعتماد کردند و سرمایه گذاری کردند. آنها هم نگاه نمیکنند که نماینده جمهوری اسلامی معصومه ابتکار است یا کلانتری. انتظار ندارند وقتی رییس عوض میشود بگویند همه اینها باطل شد.
در مدرسه طبیعت بچهها میتوانند بروند در دل طبیعت، گل بازی و خاک بازی کنند شاهد رشد و نمو گیاهان و جانوران باشند و به این ترتیب خودشان پاسخ پرسشها را کشف کنند. مطالعات نشان میدهد تا ۲۵ درصد یادگیری آنها افزایش داشته و ۴۰ درصد بیش فعالی آنها کاهش پیدا کرده است.
#مدرسه_طبیعت
@Rasad_tahlil
⭕️چند #توییت پیرامون نامه آیت الله لاریجانی به آیت الله یزدی
👤عبدالله گنجی، مدیر مسئول روزنامه جوان و اصولگرا
🔹انتقادات #آیت_الله_یزدی بهانه و فرصتی به دست #آملی_لاریجانی داد تا به همه مسائلی که در ماهای اخیر پیرامون او شکل گرفت پاسخ دهد و در عین حال تعریضی غیر مستقیم به مسئولین پرونده طبری داشته باشد
🔹اگر ادبیات مناسب باشد نقد علنی علما به همدیگر در جامعه مردم سالار حسن محسوب شود تا قبح
👤عبدالرضا داوری، نزدیک به جریان احمدی نژاد
🔸نامه آملی لاریجانی به محمد یزدی را به مثابه آغازی بر پایان ریاست وی بر #مجمع_تشخیص_مصلحت می فهمم.
🔸انتشار این نامه و افشاگری های درونش علیه یزدی، قالیباف و طائب، آنهم در سایت رسمی مجمع، آملی لاریجانی و مجمع را از جایگاه اجماع خارج کرد و به یک طرف مجادلات مرسوم در کشور فروکاهید.
👤سعید شریعتی، فعال سیاسی اصلاح طلب
🔹من به جای رهبری از این دو شیخ استدعا میکنم که «کش» ندهید. شما دو بزرگوار را در شورای نگهبان گذاشتهاند و سر عدالت و پاکدستی شما بارها به ملت هشدار و تنبه دادهاند.
🔹این طور که شما دو شیخ پردهدرانه آبروی هم را میریزید دارید با «آبرویرهبری» بازی میکنید.
@Rasad_tahlil
⭕️افسانه دولت بزرگ /ایران کمترین نسبت کارمند دولت به جمعیت را در OECD دارد
✍️احسان سلطانی، کارشناس اقتصاد
🔹 بر اساس داده های سازمان همکاری و توسعه اقتصادی (OECD) و مرکز آمار ایران، ایران دارای پایین ترین نسبت تعداد کارمندان دولت به جمعیت در مقایسه با کشورهای عضو این سازمان است.
🔹 نسبت تعداد کارمندان دولت به جمعیت در ایران کمتر از نصف آمریکا و انگلستان و حتی کمتر از کشور ژاپن است.
🔹 علت کوچک بودن دولت در ایران، اندازه و سهم بسیار بزرگ بخش شبه دولتی (بنگاههای خصولتی) است که در عین حال مالیات ناچیزی می پردازند.
🔹 علت بزرگ بودن دولت در اغلب اقتصادهای تامین رفاه، آموزش و ارائه خدمات اجتماعی است.
🔹 قانون اساسی ایران در اصول متعددی به دولت رفاه اشاره دارد، اما اجرای گزینشی و ابزاری اصول اقتصاد بازار توسط نئولیبرال های وابسته به ائتلاف غالب مانع از تحقق این اصول شده است.
🔸مسئله اصلی اقتصاد ایران دولت بزرگ یا کوچک نیست، بحران کلیدی ناکارآمدی دولت و سلطه شبه دولت رانتی بر اقتصاد و بروز پدیده «تسخیرشدگی دولت» توسط بخش شبه دولتی در پوشش بخش خصوصی و فساد پیرامون آن است.
@Rasad_tahlil