"کانال رصد" تحلیلهای روز
⭕️مقایسه تطبیقی سیاست های مالیاتی ایران و کشورهای منتخب جهان
🔹درآمدهای مالیاتی در لایحه بودجه ۱۴۰۰ نسبت به سال گذشته ۲۱.۲ درصد افزایش داشته است. با وجود این سهم مالیات به بودجه عمومی نسبت به سال های قبل کاهش یافته و به ۲۹.۴ درصد رسیده است و این در حالی است که میانگین سهم مالیات از کل درآمدهای دولت در کشورهای منتخب در سالهای مختلف ۶۴ درصد بوده در این میان، هند با متوسط ۸۴ درصد بیشترین و ژاپن با متوسط ۳۹ درصد پایین ترین سهم مالیات از منابع بودجه عمومی دولت را دارا هستند.
🔹معافیت های مالیاتی ، عدم وجود یا ضعف در افزایش پایه های مالیاتی و همچنین فرار گسترده مالیاتی از دلایل پایین بودن نسبت مالیات به بودجه در ایران است . برای مثال به گفته مسیحی معاون درآمدهای مالیاتی سازمان امور مالیاتی کشور، بهطور متوسط فرار مالیاتی در جهان حدود ۱۵ درصد است اما فرار مالیاتی در ایران بسیار بیشتر و بین ۲۵ تا ۳۰ درصد برآورد شده که براساس برآوردهای ریالی میتوان گفت حدود ۴۰۰ هزار میلیارد ریال فرار مالیاتی در ایران وجود دارد.به عبارت دیگر میزان فرار مالیاتی پیش بینی شده 160 درصد از کل درآمد مالیاتی پیش بینی شده برای سال 1400 بیشتر است.
🔹 نرخ مالیات شرکتها ۲۵ درصد است. به گفته ترابیفر کارشناس مسائل اقتصادی در کشورهای مختلف سهم مالیات بر درآمد اشخاص حقیقی بیش از ۴۰ درصد است و سهم مالیات بر سود شرکتها، زیر ۱۰ درصد است. رقم بالای مالیات بر سود شرکتها، برخلاف حمایت از سیاستهای تولیدی و جهش تولید است و در این خصوص باید سهم مالیات بر درآمد اشخاص افزایش و سهم مالیات بر سود شرکت ها کاهش یابد.
🔸به عبارت دیگر باید بیش از درآمدی که در مسیر تولید قرار گرفته از ثروتی که در گوشه ای انباشته شده مالیات اخذ شود که در ایران اینگونه نیست.
🔹نکته حائز اهمیت در مورد مالیات بر درآمد این است که در ایران نه تنها طبقات و نرخ مالیات افراد پر درآمد افزایش نیافته بلکه بالاترین مالیات بر درآمد از 35 درصد به 25 درصد کاهش یافت. بر اساس نرخ ها و پلکانهای مالیاتی مصوب سال ۱۳۶۶، مالیات بر درآمد ایران از ۱۹ طبقه مالیاتی مجزا تشکیل شده بود که نرخ مالیات طبقات آن از ۱۲ درصد در کمترین طبقه درآمدی تا ۷۵ درصد تغییر میکرد اما در سال جاری طبقات مالیات بر درآمد به ۳ طبقه کاهش یافته و نرخ مالیات آن از ۱۰ درصد تا ۲۵ درصد تغییر میکند.
🔹بررسی ها نشان می دهد علی رغم تک نرخی بودن مالیات بر ارزش افزوده در ایران، کشورهای مختلف به صورت چند نرخی عمل کرده و بر محصولات فرهنگی، کالاهای اساسی و دارویی نرخ کمتری از سایر محصولات به خصوص کالاهای لوکس وضع می کنند./قدس
@Rasad_tahlil
📮 #توییت
⭕️ ابراهیم علیزاده، سردبیر تجارت نیوز:
🔹از هر ۵خودرو تولیدشده خودروسازان یک خودرو به جای بازار،راهی پارکینگها شده.این احتکار احتمالی میتواند بدلیل امکان فروش با قیمت بالاتر(بدلیل داشتن مجوز گرانی فصلی)باشد.آنها هرچند خودروهای با قیمت قطعی را سر وقت میدهند اما خودروهای پیشفروش با قیمت روز را با تاخیر تحویل میدهند.
🔹منبع:برگرفته از گزارش مرکز پژوهشهای مجلس و دنیای اقتصاد
@Rasad_tahlil
⭕️ پیشنهاد اخذ مالیات یک در هزار از تراکنش های بانکی بیش از ۱۰ میلیون تومان
👤 سید محمدرضا میرتاج الدینی، نائب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس:
🔹برای تراکنش های بانکی بیش از ۱۰ میلیون تومان در کشور یک در هزار مالیات در نظر گرفته شود.
🔹به فرض اگر به حساب کسی بیش از 10 میلیون تومان واریز شد بصورت اتوماتیک یک در هزار مالیات یعنی از 10 میلیون تومان 100 هزار تومان به حساب خزانه ریخته شود.
🔹در حال حاضر گردش مالی در کشور 10 تا 20 برابر تولید ناخالص داخلی است.
🔹اگر چنین عرصه ای برای تراکنش های بانکی در نظر گرفته شود حتی می توان بسیاری از مالیات را در کشور حذف و در عین معافیت های مالیاتی را در راستای رونق کسب و کار، تولید و مواردی از این دست توسعه داد چون درآمدی که از این محل حاصل می شود حداقل 10 برابر در آمد مالیاتی فعلی است.
🔹(وی در ادامه بر ضرورت اصلاح نظام مالیاتی و جلوگیری از فرار مالیاتی در کشور تاکید کرد و افزود) متاسفانه بسیاری از افراد با دلال بازی و بنگاهداری غیر مولد به سودهای کلان میرسند که هیچگونه مالیاتی نمیپردازند./ تسنیم
@Rasad_tahlil
⭕️ نود اقتصادی:
🔹ارزش دلاری حداقل دستمزد کارگران در سال ۱۳۹۹ به پایینترین سطح دو دهه اخیر سقوط کرد تا دولت روحانی رکورد منفی دیگری در کارنامه خود به جای بگذارد. بالاترین رکورد ارزش دلاری حداقل دستمزد کارگران به دولت دهم و سال ۱۳۸۹ مربوط است که حداقل حقوق کارگران معادل ۲۸۵.۸ دلار بود./ نود اقتصادی
@Rasad_tahlil
📮 #توییت
⭕️ فرشته رفیعی، دبير اقتصادي خبرگزاري مهر:
🔹وقتی میگوییم مشکل اصلی کشور نه تحریم، بلکه سوءمدیریت است یعنی این:
🔹عضو اتحادیه واردکنندگان نهادههای دامی: بدلیل بوروکراسی وطولانی شدن روندتوزیع نهادههای دامی، پارسال 1۴۰۰ تن ذرت دامی در روی کشتی فاسد شد و ناچار شدیم محموله را امحاء کنیم/مهر
@Rasad_tahlil
📮 #توییت
⭕️ فواد ایزدی، عضو هیات علمی گروه مطالعات آمریکا، دانشگاه تهران:
🔹وضعیت اقتصادی کشور خوب نیست، ولی اگر ملاک رشد تولید ناخالص داخلی (GDP) و برآورد صندوق بینالمللی پول باشد وضع جمهوری اسلامی ایران بهتر از کشورهای زیر است:
🔹عربستان
🔹رژیم صهیونیستی
🔹امارات
🔹کویت
🔹عمان
🔹عراق
@Rasad_tahlil
⭕️تازه های #کرونا در 24 ساعت گذشته
👤رئیسی سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا:
🔹روند بیماری کرونا در ۳۰ استان کاملا نزولی است.
🔹استان مازندان تنها استانی است که روند در آن نزولی نشده است.
🔹۳۳۰ شهر وضعیت زرد دارند، ۱۰۸ شهر وضعیت نارنجی هستند.
🔹مصوب شد که در شهرهای زرد نیز منع تردد از ساعت ۹ شب تا ۴ صبح ادامه یابد.
🔹مدارس همچنان غیرحضوری برگزار خواهند شد و با پیشنهاد بازگشایی مدارس موافقت نشد.
👤جلیلی مدیر تیم تحقیقاتی واکسن ایرانی:
🔹ما نمیتوانیم منتظر باشیم تا نتایج تست انسانی مثبت شود؛ از مرداد ماه زیرساختهای تولید انبوه آن را فراهم کرده ایم
🔸از مرداد ماه زیرساختهای تولید انبوه آن را فراهم کرده ایم و کارخانه تولید واکسن درحال حاضر با تولید محدودی به بهره برداری رسیده است و در حال مجهز کردن تجهیزات است و طی چند ماه آینده توانایی تولید چند میلیون دوز واکسن را خواهیم داشت./ باشگاه خبرنگاران
@Rasad_tahlil
📮 #توییت
⭕️ علی سعدوندی، اقتصاددان:
🔹کسری بودجه در ایران و امریکا حدودا 15 درصد GDP است که در ایران تورمی 45 درصدی و در امریکا تورمی 1.2 درصدی به بار آورده است.
🔹در کنترل تورم، نحوه تامین کسری مهم است. در امریکا تنها از محل فروش اوراق ولی در ایران از محل استقراض غیرمستقیم از بانک مرکزی کسری بودجه تامین می شود.
@Rasad_tahlil
⌛️رصد یکشنبه (7دی، 12جمادی الاول، 27دسامبر):
1350؛ سه دانشجوی "دانشگاه شیراز" بر اثر انفجار بمب در خوابگاه دانشگاه كشته شدند
1353؛ شهادت روحانی مجاهد، آیت الله "حسین غفاری" در زندان رژیم پهلوی
1357؛ بیش از 4000 نفر از كارگران صنعت نفت در حمایت از اعتصابكنندگان، به طور جمعی استعفا دادند
1357؛ "پادگان قزوین" مورد حمله مردم خشمگین قرار گرفت
1357؛ شاه، "شاپور بختیار" را مأمور تشكیل كابینه كرد؛ بختیار توسط سپهبد ناصر مقدم رئیس ساواك به شاه معرفی شده بود
1358؛ فرمان امام خمینی برای تشكیل "نهضت سوادآموزی"
1359؛ در سالگرد اشغال نظامی افغانستان توسط نظامیان شوروی، حدود یكصد افغانی، به سفارت شوروی در تهران حمله كردند
1379؛ رحلت آیت الله "سید محمدباقر موسوی همدانی" مترجم تفسیر شریف المیزان
1945م؛ ايجاد "صندوق بين المللی پول" در سازمان ملل متحد
1979م؛ آغاز تجاوز ارتش سرخ شوروي به افغانستان و سرنگوني دولت اين كشور
@Rasad_tahlil
📰 #تیتر_یک
▪️ مرور صفحات اول روزنامه های آفتاب، اعتماد، ایران، قدس، خراسان، شرق، کیهان و وطن امروز
@Rasad_tahlil
5.25M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥مجلس نمیتواند کاری برای اصلاح ساختار بودجه ۱۴۰۰ انجام دهد!
👤مهدی موحدی، اقتصاددان و عضو هیات علمی دانشگاه شاهد در گفتگو با «نود اقتصادی»:
🔹در لایحه بودجه ۱۴۰۰، مذاکره با آمریکا عامل اصلی موفقیت بودجه لحاظ شده است.
🔹 به لایحه بودجه ۱۴۰۰ نباید اقتصادی نگاه کرد، بلکه باید از منظر اقتصاد سیاسی به آن نگریست.
🔹 بدیهیاتی در لایحه بودجه ۱۴۰۰ در نظر گرفته نشده که خیلی عجیب است.
🔹 انتقادات به بودجه آن قدر تکراری است که تهوع آور شده است.
🔹بودجه ۱۴۰۰ میخواهد گفتمان مذاکره را نهادینه کند و برای دو دولت آینده ریل گذاری کند.
🔸 رد کلیات بودجه اشتباه است و زمان را از مجلس میگیرد. برای جلوگیری از فاجعه لایحه ۱۴۰۰ باید به سراغ یک راه نامتعارف رفت.
🔹باید تعداد معدودی از نمایندگان آشنا به بودجه و اصلاح ساختار آن که سابقه ای در مجلس و مرکز پژوهشها دارند را انتخاب کرد تا آنها به اصلاح بودجه در مدت زمان چند ماه برسند./ آن زمان مجلس به کلیات این بودجه اصلاح شده رای دهد.
@Rasad_tahlil