📮 #توییت
⭕️ حسین دهباشی، تاریخ پژوه و مستندساز:
🔹خبرگزاریِ دولتی ایسنا چه اشتباهی دارد میکند؟ آن از شایعهی نادرست سواستفاده جنسی مردان عراقی از زنانِ مشهدی و این از شایعه نادرست کمبود کالاهای اساسی به جهت خرید همسایگان عراقی.
🔹گویا برخی #اصلاحطلبان شاغل در رسانهها، مدام و اشتباها بین ایران و عراق ایجادنفرت بیشتر میکنندچرا؟
@Rasad_tahlil
⭕️آیا جامعه معنوی تر شده است؟ /پس اینهمه فساد چیست؟!
▪️یکی از کلیدواژه های پربسامد رهبری انقلاب اینست که معنویت در جامعه ما هر روز بیشتر می شود. در این میان شبهه ای مطرح است که با کدام برآورد؟
در پاسخ به این سوال چند نکته حائز اهمیت است.
1⃣خطای مشاهده
▫️یکی از اشکالات اصلی در ارزیابی سطح معنویت در جامعه، توقف در مظاهر فساد است. فساد فی ذاته بروزش بیشتر است اما عمق ندارد.
▫️قدرت رسانه جدید در یک جمله، همین است که باطل را با درشت نمایی گمراه کننده ای جلوی چشم میآورد. اما این حقیقت جامعه ما نیست.
اما حقیقت جامعه را چطور ببینیم؟
2⃣دیدن خوبی ها
▫️یکی از اشکالات ما اینست که خوبی های جامعه و بروز و ظهور معنوی جامعه را توجه نمی کنیم. زیبایی های جامعه را باید در بزنگاه ها ملاحظه کرد. یکی از نمایش های معنوی جامعه همین ایام محرم است. عبادات امروز جامعه ما، یک تفاوت بسیار کلیدی با گذشته کرده است و آنهم فراتر رفتن از عبادت فردی به عبادات جمعی است. جمع همواره به خدا نزدیک ترست.
▫️یکی دیگر از ظهورات معنوی جامعه، کار خیرست. کار خیر در گذشته تنها در اختیار بزرگان بازار بود. امروز کار خیر، کاملا مردمی و همگانی و عمومی شده است. از همه طیفی نیز در آن حضور دارند. کار خیر یک پیام بسیار جدی دارد و آنهم عبور از انانیت و منیت است. خیرخواهی یعنی از خودگذشتن.
▫️از خود گذشتن یک روز در خیرخواهی برای محیط زیست و کمک به حیوانات است. رشد یافته ترش می شود خیرخواهی برای مردم مستضعف و پابرهنه ها.
▫️ممکن است بگوئید این حرف ها قبول. ولی اینها برای بخشی از جامعه است. اکثریت جامعه درگیر معصیت اند. نمونه اش رونق بی حجابی.
پاسخ به این سوال بسیار مهم وکلیدی است.
3⃣تقوا در حرکت است.
▫️ دنیای امروز، دنیای هجمه های بی امان شیطانی است. ایستادگی در این دنیا به مراتب سخت تر از گذشته است و صدالبته که مقاومت در برابر گناه، دهها برابر انسان را معنوی تر و روحانی تر می سازد.
معنویت جامعه امروز را در حرکت و مقاومتش ببینید. اینطور تحلیل کنیم خواهی دید که از هر منظر نسبت به گذشته جلوتریم و متعالی تر./فارس
@Rasad_tahlil
📮 #توییت
⭕️ آذر منصوری، فعال سیاسی اصلاح طلب:
🔹«انحلال۸ شوراوسلب عضویت۲۸۳عضوشورای شهردرسراسرکشور.»
🔹چه برسر #خردترین نهادمنتخب دمکراتیک ایران آمده است؟
🔹آدرس غلط، #نظارت_استصوابی است.بهترین انتخاب هم نیازبه #نظارت و #پاسخگویی دارد.تازمانی که نسبت قانونی بین انتخابات و #حزب روشن نشود،نهادانتخابی الزامادرخدمت دمکراسی نخواهدبود.
@Rasad_tahlil
⭕️ هیچ گزینهای حاضر نیست جایگزین وزیر اقتصاد شود
👤 عبدالله ناصری؛ فعال سیاسی اصلاح طلب
🔹طبق آخرین اخباری که در دست داریم در خصوص جایگزین وزیر اقتصاد با دو نفر صحبت شده اما هیچ یک از آنها مسئولیت این وزارتخانه را نپذیرفتند و این افراد هم از معاونان وزارت اقتصاد هستند.
🔹البته با توجه به شرایط فعلی افراد حق دارند این مسئولیت را نپذیرند.
🔹اصلاحطلبان از روحانی و دولت دلخور هستند. دلخوری اصلاحطلبان از دولت به خاطر خودشان نیست. اصلاحطلبان کماکان حامی روحانی هستند و دلخوری آنها برمبنای نادیده گرفتن برخی تعهدات و عدم اجرایی کردن آنهاست. در واقع اصلاحطلبان بابت وعدههایی که روحانی در سال ۹۲ و ۹۶ به مردم داد اما عملی نشد، از وی دلخور هستند و مطالبه دارند.
🔹(با اشاره به روندی که برای استیضاحها در نظر گرفته شده است) این روند هم در همان چارچوب ناکارآمدی بخش قابل توجهی از دولت خصوصا در حوزه اقتصادی است، البته باید توجه داشت مشکلات اقتصادی نه بر عهده وزیر اقتصاد و نه بانک مرکزی و نه حتی رئیسجمهور است.
🔹باید عوامل مشکلات فعلی را در خارج از دولت و تیم اقتصادی آن جستوجو کرد. روند فعلی هم به نظر من بعد از سخنرانی روحانی در مجلس متوقف شده است و ادامه پیدا نخواهد کرد.
🔹روند استیضاحها در صورتی ادامه پیدا میکند که تورمی که رو به بالا میرود و همواره رو به رشد است متوقف نشود و ادامه پیدا کند. مجلس برای فرار به جلو کاری به جز استیضاح نمیتواند انجام دهد؛ چراکه همین مجلس با وضع قوانینی در همین پارلمان یا پارلمان هفتم، هشتم و نهم پایهگذار بسیاری از مشکلات اقتصادی و فرهنگی بوده است.
🔹بهتر است مجلس دهم مروری بر قانونگذاری که طی ۱۳ سال گذشته انجام شده است داشته باشد و آنها را اصلاح کند اما سادهترین کار برای مجلس، استیضاح وزیر است که دو مورد از آن انجام شده است.
🔹صحبتهای روحانی در مجلس یا با علم خود و یا با توصیههای صورت گرفته به هیچ عنوان برای جامعه امیدبخش نبود. مردم انتظار داشتند مشکلات خود را از زبان روحانی بشنوند. یکی از مشکلات بزرگ روحانی این است که طی چند سال اخیر بسیاری از فرصتهای طلایی که برای روشنسازی افکار عمومی داشته، از دست داده است. در مجموع سخنان رئیسجمهور در روزهای اخیر هیچ گونه جاذبه و روشنگری نداشته است.
🔹مردم در حال حاضر به تفکیک قوا نمیپردازند و توجهی به عملکرد آنها به صورت جداگانه ندارند. واقعیت این است که کل نظام سیاسی در مدیریت خود ناکارآمد ظاهر شده است و اگر قرار است در کشور مشکلات بهبود پیدا کند، نیاز به ارادهای شبه برجامی وجود دارد./ ایلنا
@Rasad_tahlil
⌛️رصد چهارشنبه (21شهریور، 2محرم، 12سپتامبر):
1358؛ اصل ولایت فقیه به عنوان یکی از اصول قانون اساسی در مجلس خبرگان به تصویب رسید
1365؛ مقر سازمان اطلاعات و امنیت بغداد هدف یك موشك سپاه قرارگرفت
1366؛ سفر دكوئیار – دبیركل سازمان ملل به تهران و بغداد پیرامون قطعنامه 598
61ق؛ ورود كاروان حضرت اباعبدالله الحسين (سلام الله علیهم) به سرزمين كربلا
1980م؛ وقوع كودتاي نظامي در تركيه به رهبري "ژنرال كنعان اِوْرِيْن"
@Rasad_tahlil
⭕️ رسوایی بابُل گِیت، فراتر از هوسبازی و نفعطلبی مالی
🖊محمد فاضلی، عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی
🔹برخی اعضای شورای شهر بابل به این جرم دستگیر میشوند که یک نفر از آنها برای وادار کردن برخی دیگر از اعضا به همراهی با رأی یا منافع خود، زنی را فریفته است که از ارتباطات جنسی خود با اعضای شورا فیلم بگیرد و همین فیلمها را ابزار اخاذی قرار داده است.
🔹 رسواییهایی از این دست را بعد از رسوایی سیاسی واترگیت در آمریکا در دهه 1970 که منجر به استعفای رئیسجمهور ریچارد نیکسون شد، با افزودن کلمه «گیت» نمادسازی میکنند. این مورد را هم میتوان «رسوایی بابلگیت» خواند.
🔹رسوایی بابلگیت صرفنظر از ظاهر آن، چند سؤال مهم را پیش میکشد:
🔸چه منافع بزرگی در عضویت در شورای شهر، و انتخاب هیئت رئیسه آن نهفته است که برخی اعضای شورای شهر بابل در رقابت برای این منافع، به چنین نقشه ای متوسل شدهاند؟
🔸هر فساد بزرگی سابقه و تاریخی دارد. سابقه درماننشده این بیماری چیست؟
🔸همه منتخبین شوراها از سازوکارهای نظارتی و تأیید صلاحیت عبور کردهاند، و برخی رد صلاحیت شده و به شوراها راه نیافتهاند. کارکرد این سازوکارهای نظارت و تأیید صلاحیت چیست؟
🔸آیا آنها که رد صلاحیت شدهاند از این گروه دستگیرشده بدتر بودهاند؟ آیا این گروه خطاکار نیز سالم بودهاند و به دلیلی به خطا کشیده شدهاند؟ کارکرد نظارت و تأیید صلاحیت بالاخره چیست؟
🔹 مسأله بسیار فراتر از خطا و وسوسه شدن چند نفر است.
🔹«رسوایی بابلگیت» یک نشانه است، چیزی فراتر از هوسبازی جنسی و نفعطلبی مالی، نشانگر چیزهایی در تاریخ یک نهاد و سازوکارهای مرتبط با آن است.
@Rasad_tahlil
15.59M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 جزئیاتی جدید از فساد واردات غیرقانونی خودرو/افشای هویت مدیران دولتی بازداشتشده در این پرونده
@Rasad_tahlil
📸فیلترینگ تلگرام، ۱۷ نماینده فعالیت کانال تلگرامی خود را متوقف کرده، ولی ۳۲ نماینده دیگر همچنان ادامه دادهاند.
@Rasad_tahlil
"کانال رصد" تحلیلهای روز
🎥سلطان در بند 🔹ایرنا با انتشار ویدئوی فوق مدعی شد فردی که قبلا برای آزادی #سلطان_سکه پادرمیانی کرده
⭕️ تکذیب ارتباط با سلطان سکه با طعم اشاره به افشای ناگفته ها
▪️رییس بانک مرکزی دولت احمدی نژاد که در برخی رسانه ها از پادرمیانی وی برای آزادی سلطان سکه در سال 91 خبر داده بودند، با اشاره با ناگفتنی های آن سال ها گفت : تکذیب می کنم.
👤محمود بهمنی، رئیس کل سابق بانک مرکزی
🔹بنده در هیچ زمانی با آقای مظلومین ملاقاتی نکرده ام و وی را نمی شناسم تنها شناخت بنده از مظلومین به دیدن تصاویر وی از رسانه ها در مدت اخیر باز می گردد.
🔹کمیته ای در حدود سال 90 الی 91 درباره مسائل ارز و سکه به قوه قضائیه گزارشهای لازم را ارائه کرده و ابهامی در این رابطه وجود ندارد است.
🔹کیفر خواست به منزله صحت موضوع نیست . قطعاً پیگیری خواهم کرد
🔹سال ۹۰ و ۹۱ اوج تحریمها و ناگفتنیهای بسیاری دارد.
@Rasad_tahlil
⭕️ بابک زنجانی درون ما!
✍️ احسان محمدی
🔹 به کار بردن واژگان در معنای غیرواقعی، در بسیاری از رفتارهای اجتماعی روزمره این اتفاق میافتد.
🔹نیمهشب دوست تان که ماشین ندارد و با شما در یک مهمانی بوده است به خانه اش میرسانید، او و همسرش شروع میکنند به تعارف کردن:
- آقا حالا بیایید برویم داخل! یه چای دور هم میخوریم!
او میداند که شما خستهتر از آن هستید که یک دعوت نیمهشب را بپذیرید و داخل بیایید، اما خیلی جدی قسم تان میدهد که داخل بیایید و خوشحالشان کنید!
🔹رفتارهایی از این دست را میتوان در طبقه «دروغهای بیضرر یا کمضرر» طبقهبندی کرد اما این مثال را بخوانید:
🔸#زرنگ: به معنای فردی است که از هوش و ذکاوت خود برای پیشرفت استفاده میکند.
اما زرنگ در تعریف جدید و در باور برخی: فردی است که با استفاده از بهره هوشی و ذکاوت قادر به دور زدن سیستمهای کنترلی قانونی به هر قیمتی است تا بتواند منافع فردی خود و اطرافیانش را تأمین کند.
🔹او با زیرکی کوچکترین رخنهها و خلأهای قانونی را پیدا میکند و با اشتهای سیریناپذیر شروع به مکیدن این منابع میکند و در نتیجه به ثروت یا مقام اجتماعی میرسد.
🔹این فرد در بسیاری مواقع نه تنها سرزنش نمیشود بلکه از سوی عدهای بهعنوان کسی که «عرضهاش را دارد» بهعنوان یک الگو و چماق برای تحقیر در قیاس با انسانهای شریف و محترمی که میتوانستند مانند او عمل کنند اما منافع مردم، شرافت اخلاقی و قانون را محترمتر شمردهاند معرفی میشود!
🔹 در نمونه ای ملموس بارها سخنانی در ستایش مه آفرید امیرخسروی و بابک زنجانی و ویژه خوارانی مانند آنها شنیده ایم. کسانی به جای اندکی تفکر در اینکه این ویژه خواران از منافع یک ملت سواستفاده کرده اند و مستحق عقوبت هستند همنوا می شوند که «زرنگ بودند و عرضه داشتند»!
🔸 در واقع مشکل چپاول اموال ملت - و حتی خود فرد- نیست، بلکه این است که آن دیگری توانسته و او دستش نرسیده وگرنه این کار را می کرد و چه بسا بدتر!
🔸 کسی که بیت المال را هدر می دهد یا به جیب خودش و اطرافیانش سرازیر می کند، «زرنگ» نیست، #دزد است!
@Rasad_tahlil