⭕️ چند توییت پیرامون روابط ایران و چین
👤 احسان تقدسی، دانشجوی دکتری روابط بینالملل:
🔹چین ممکن است روزی شریک جدی ما باشد. حالا که نیست. اما همان روز هم شریک راهبردی ما نخواهد بود. تعبیر شریک راهبردی دارای مفهوم و معنای خاصی است که شامل روابط ایران و چین نیست.
👤 ناصر ایمانی، فعال سیاسی اصولگرا:
🔹سوابق چند سال گذشته با چین و عدم اجرای توافق راهبری دو کشور، بیانگر این واقعیت تلخ است که مقصر اصلی برای عدم اجرای توافق ها طرف ایرانی است نه چینی.
🔹امیدواریم سفر اخیر موجب تحرک ما برای استفاده از ظرفیت های بزرگ چینی ها بشود
👤 محمد مهدی رحیمی، مدیر کل روابط عمومی دفتر رئیس جمهور:
🔹اگرچه دعوت رسمی رئیس جمهور چین از دکتر رئیسی در شهریورماه صورت گرفت اما نهایی کردن تاریخ سفر در هفته های اخیر و انجام آن پس از اغتشاشات نشان میدهد این قدرت اقتصادی که به محاسبه گری معروف است، به درستی به ناکامی و شکست پروژه آشوب در ایران پی برده است.
👤 حشمت الله فلاحت پیشه، نماینده مجلس:
🔹اولین معاهدات ذیل سند راهبردی ۲۵ ساله ایران و چین در سفر آقای رئیسی به پکن امضا خواهد شد.انتظار عمومی این است که توافقات مصون از شرایط اضطراری تحریم،متوازن و البته غیرمحرمانه باشد.
👤 احسان حسینی، خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس:
🔹دولت قبل با تخریب روابط ایران و چین و رد پیشنهاد سرمایهگذاری ۵۰ میلیارد یورویی چینیها، نقش ایران در پازل اقتصادی چین را به نفع رقبا تضعیف کرد؛
🔹هر چند آب رفته به جوی بازنمیگردد، اما امیدوارم رئیسی در سفر خود به چین بتواند گره سرمایهگذاری را باز کند، سخت است اما شدنی.
👤 مجیدرضا حریری، رئیس اتاق بازرگانی و صنایع ایران و چین:
🔹در فرهنگ چین بویژه در حوزه پروتکلهای سیاسی هر حرکتی نشانه است و بعداز عدم رعایت تشریفات منظم در سفر اقای شی به تهران ، برپایی این سطح از تشریفات در بالاترین سطح،نشان های مثبتی است که اگر بدرستی درک شود، حتما نتایج خوبی خواهد داشت
@Rasad_tahlil
⭕️ فرزندآوری در سال ۱۴۰۱ به کمترین مقدار ۱۱ سال اخیر رسید
▪️نود اقتصادی:
🔹براساس آمارهای سازمان ثبت احوال کشور، در ۱۰ماهه امسال ۸۹۳ هزار و ۷۸۶ نفر در کشور به دنیا آمدهاند که نسبت به تولد ۹۳۷ هزار و ۷۴۹ نفر در ۱۰ ماهه سال گذشته کاهش ۴۴ هزار نفری (حدود ۴/۷ درصد کاهش) را نشان میدهد.
🔹با توجه به اینکه آمارهای تفکیکی ۱۰ماهه سالهای ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۹ در دسترس نیست، مقایسه آمار متولدین ۹ ماهه سالهای ۱۳۹۰ تا ۱۴۰۱ نشان میدهد تعداد متولدین سال جاری کمترین تعداد فرزندآوری از سال ۱۳۹۰ تاکنون بوده است.
🔹قابل ذکر است کاهش فرزندآوری طی سال جاری درحالی است که ۵۰ درصد از تخصیص خودروی کشور از طریق قرعیکشی به طرح جوانی جمعیت داده میشود. همچنین تسهیلات قرضالحسنه نیز برای فرزندآوری در نظر گرفته شده است.
🔹کارشناسان اقتصادی معتقدند صرف اعطای خودرو و وام نمیتواند مردم را به فرزندآوری تشویق کند.
@Rasad_tahlil
⭕️ کل پولهای بلوکهشده برای قرعهکشی اخیر ایرانخودرو تقریبا معادل ارزش سهام این شرکت در بورس است.
🔹در سیدومین پیشفروش محصولات ایرانخودرو در مجموع ۱۰۰ هزار خودرو به متقاضیان عرضه میشود که با توجه به لزوم واریز مبالغی بهعنوان پیشپرداخت، این طرح پیشفروش بیش از ۱۰ هزار میلیارد تومان نقدینگی به ایرانخودرو تزریق کرد./ فارس
@Rasad_tahlil
⭕️ سازمان ملل: تحریم های واشنگتن علیه ایران غیرقانونی است
🔹شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد: تحریمهای یکجانبه علیه ایران تحت قوانین بینالمللی شبههبرانگیز است، شرکتهای خارج از آمریکا برای اجتناب از مواجهه با تبعات حقوقی یا تجاری، خود را ملزم به تبعیت از این تحریمها میدانند.
🔹حتی زمانی که اجازه تحویل دارو صادر میشود، تولیدکنندگان، ارسالکنندگان، بیمهکنندهها یا بانکها بهدلیل هراس از تحریمها و مجازاتهای آمریکا، نسبت به دادوستد با ایران اکراه دارند و این موضوع به ترس، درد و مرگ زودرس مبتلایان به تالاسمی منجر میشود./ مهر
@Rasad_tahlil
⭕️ فضای سیاسی باید باز شود/ اغتشاشات از قبل برنامه ریزی شده بود/ مشکل مسکن، کمبود عرضه نیست/ الان 3 تا 4 میلیون مسکن خالی وجود دارد
👤 محمدرضا باهنر، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام:
🔹درخصوص اغتشاشات اخیر سه یا چهار عنصر وجود دارد که باید هرکدام را به جای خودش تحلیل کنیم و وزن مناسب دهیم. یکی که از همه جلوتر است همراهی بسیاری از کشورهای دنیا با استکبار جهانی و صهیونیست هاست./ نکته دوم این که در ایران این اغتشاشات نسبت به موارد قبلی هم طولانی تر و هم عمیق تر بود/ نکته آخر این که هر موقع این غائله ها می آید و می گذرد ما فراموش می کنیم و برخی فکر می کنند حل شده در حالی که جمع شده ولی حل نشده و برای حل آن باید تمهیدات جدی بیندیشیم. به رغم همه پیشرفت هایی که در این 44 سال داشتیم در برخی حوزه ها مثل اقتصاد یا سیاست و فرهنگ یک سری اشکالاتی داریم که باید برطرف کنیم.
🔹من برای آینده چند پیشنهاد مشخص دارم ؛یکی این که واقعا باید یک تریبون رسمی برای اعتراضات قانونی مردم ایجاد شود. حالا می توانند سندیکاها ، احزاب ، NGO ها ، اتحادیه ها و... باشند.
🔹فضای سیاسی هم باید باز شود. تعداد زیادی از مردم و فعالان سیاسی باید احساس کنند می توانند در رقابت ها نقش داشته باشند. این رقابت هم رقابت با نظام نیست، رقابت با دولت مستقر یا مجلس و احزاب است. ما رقبای خودمان را باید به رسمیت بشناسیم البته رقبای حزب و خودمان را نه رقبای نظام.
🔹مجلس کنونی ما با وجود این که انسان های خوبی هستند، اما خاستگاه آن منطقه ای و قومی و صنفی است. این نظام انتخاباتی باید اصلاح شود که دو سه مسیر دارد از جمله این که دو مجلس داشته باشیم؛ یک مجلس ملی و یک مجلس منطقه ای یا ما باید انتخابات حزبی داشته باشیم.
🔹جای تربیت حکمران حزب است. الان یک رئیس جمهور انتخاب می شود تازه دنبال آدم می گردد. رئیس جمهور باید 200نفر آدم مجرب ، قوی و مدیر همراه خود داشته باشد.
🔹فکر می کنم حتما این اغتشاشات از قبل برنامه ریزی شده بود و دلایل متعددی هم دارد از جمله این که این جنگ ترکیبی که این ها راه انداختند سابقه نداشت. حتی برخی براندازان در خارج این طور مطرح کردند که مقام معظم رهبری در قید حیات نیستند و می گفتند چند نفر بدل درست کردند به جای رهبری. این داستان مهسا باعث شد یک زایمان زودرس اتفاق بیفتد.
🔹مشکل مسکن در کشور ما کمبود عرضه نیست و الان هم 3 تا 4 میلیون مسکن خالی وجود دارد که خریدار ندارد. مشکل اقتصاد مسکن است. در ایران کسی بخواهد اقساط مسکن را بدهد باید تا 80درصد از حقوقش را بدهد. باید سازنده مسکن برایش بصرفد که بسازد و به قیمتی بفروشد که مشتری داشته باشد./ خراسان
@Rasad_tahlil
⭕️ اگر به بنبست رسیدیم، دشمن چرا اینقدر خرج میکند که ما را به زمین بزند؟/ پیام ملت در بیست و دوی بهمن، حمایت کامل از انقلاب و نظام جمهوری اسلامی بود/ ضعفهای کشور را با نگاه انقلابی میتوانیم برطرف کنیم نه با نگاه ارتجاعی و نق زدن
👤 رهبر انقلاب اسلامی:
🔹لازم میدانم به ملت ایران اظهار تعظیم کنم به خاطر این حرکت ارزشمندی که در بیست و دوم بهمن امسال نشان دادند./ شنبهی بیست و دوم بهمن یک شنبهی تاریخی، یک بیست و دوم بهمن تاریخی بود. در سرتاسر کشور مردم به معنای واقعی کلمه حماسه آفریدند. این همه تبلیغات مخالف، این مشکلاتی که مردم با همهی وجودشان، با جسم و جانشان حس میکنند، تحریکات دشمنان، هوای سرد، در بعضی نقاط کشور هوای زیر صفر، همهی اینها تحت تأثیر گرمای ایمان و بصیرت مردم ایران نادیده گرفته شد، مردم آمدند با این عظمت، این آمدن مردم حقایق زیادی را بیان کرد.
🔹شکراللّه سعیکم ملت ایران! البته بنده حالا خودم را شایستهی این نمیدانم که من تشکر کنم، خدا باید تشکر کند.
🔹پیام ملت ایران در این بیستودوم بهمن، حمایت کامل از انقلاب اسلامی و از نظام جمهوری اسلامی بود. این از همهی صداها بلندتر بود. البته صداهای مخالف و معارضی هم وجود دارد و وجود داشت و دشمنان-امپراطوری رسانهای دنیا که دست صهیونیستها و آمریکاییها است- سعی میکنند صدای آنها را غلبه بدهند اما نه؛ نتوانست. صدای ملت بر صدای دیگران غلبه پیدا کرد.
🔹یکی از اهداف مهم این اغتشاشات پائیز در تهران و بعضی جاهای دیگر، یکی از مهمترین اهدافش این بود که همین بیست و دوم بهمن را از یاد مردم ببرند. مردم حضور میلیونی خودشان را در سالروز پیروزی انقلاب نشان ندهند، فراموش کنند.
مردم استقامت ورزیدند آمدند. پس این آمدن استقامت بود. این استقامت برکت دارد.
🔹بعضی گفتند که جمهوری اسلامی به بنبست رسیده، خب اگر به بنبست رسیدیم، دشمن چرا اینقدر خرج میکند که ما را به زمین بزند؟ خب حکومتی که به بنبست رسیده دیگر زمین زدنش خرج نمیخواهد که، خودش زمین میخورد!
🔹میلیاردها دلار دارند خرج میکنند در دنیا، بسیاری، از کشورهایی که پولی دارند، ثروتی دارند و برخلاف جهت ملت ایران حرکت میکنند دارند خرج میکنند جمهوری اسلامی را منحرف کنند. به زبان هم میآورند، تصریح هم میکنند. چرا میکنند؟ اگر ما به بنبست رسیده بودیم، اگر ما داشتیم از پا میافتادیم ــ همانطور که بعضیها میخواهند وانمود کنند ــ احتیاج نبود این همه پول خرج کنند آنها.
🔹ما پیشرفت کردیم اما آیا در کنار این پیشرفتها ضعف نداریم؟/ ضعفها وجود دارد منتها ما دو جور میتوانیم به مسئله نگاه کنیم/ یک جور این است که نگاه کنیم به دستاوردها بفهمیم که ما توانش را داریم. بگوییم خیلی خب. با همان همتی که اینها را به دست آوردیم این ضعفها را هم با همان همت برطرف خواهیم کرد. این نگاه، نگاه انقلابی است./ یک نگاه دیگر این است که نگاه کنیم به ضعفها بگوییم آقا فایدهای ندارد ببین نگاه کن، ببین چه ضعفهای داریم ما. فایده ندارد نمیشود کاری کرد. یا بنشینیم دست روی دست بگذاریم یا نق بزنیم یا فریاد علیه بزنیم یا ضعفها را با صدای بلند چند برابر بزرگ کنیم. این نگاه، نگاههای ارتجاعی است.
@Rasad_tahlil
📮 #توییت
⭕️ روح الله ایزدخواه، نماینده مجلس:
🔹امروز پاشنه آشیل اقتصاد ما بانک است
🔹نقدینگی ما در بانک خوابیده است
🔹فساد غیرمولد ما در بانک خوابیده است
🔹باید تصمیم بگیریم چرخ بانک بچرخد یا چرخ تولید
🔹بانک در اقتصاد ما یک غده سرطانی شده است!
@Rasad_tahlil
⭕️دردسرهای صادرات نفت ایران با پرچم پاناما
🗞 دنیای اقتصاد نوشت:
🔹در ابتدای شروع تحریمها علیه شرکتهای کشتیرانی ایرانی، یکی از راههای دور زدن و کمرنگ کردن تحریمها تعویض پرچم کشتیها بود ولی این حربه نیز تا زمانی مناسب بود و به مرور زمان این کار، توجه آمریکا را به خود جلب کرد.
🔹شاید تا زمانی دولت آمریکا تا حدی از تحریمها چشمپوشی و در برخی مواقع، نفت ایران را به صورت غیرمستقیم و از طریق واسطههای بینالمللی خریداری میکرد ولی با توجه به مسائل مربوط به امنیت داخلی، فضا را برای اعمال فشار بر ایران مناسب تشخیص داد و اداره دریانوردی پاناما را تحت فشار قرار داده تا حق استفاده پرچم خود را از کشتیهای نفتکش شرکت ملی نفتکش ایران متوقف سازد.
@rasad_tahlil
⭕️تقریبا تمام اعتراضات در کشور در حال انجام شدن است/ فقدان ظرف قانونی برای اعتراضات قصوری است که باید توجه کنیم
👤کدخدایی عضو شورای نگهبان:
🔹تقریبا تمام اعتراضات در کشور در حال انجام شدن است. وقتی شما به مجلس میروید، عدهای جلوی مجلس و قوهقضائیه هستند، موقع انتخابات یک عده جلوی شورای نگهبان هستند.
🔹اما اینکه این اعتراضات قانونمند شود و بتوانیم این تکالیف را در ظرفی قانونی تدوین و به مردم ارائه کنیم قصوری است که باید از این به بعد به آن فکر کنیم.
🔹 پژوهشگاه شورای نگهبان میخواست این مساله را به سمع و نظر مسئولین برساند که آقایان و مسئولین محترم یک چنین نقیصهای وجود دارد.
🔹هم باید گوششنوا نسبت به اعتراضات و توقعات مردم داشته باشیم و از طرف دیگر گوشمان را نسبت به دشمن ببندیم. هرچقدر گوش ما نسبت به مردم بازتر و شنواتر باشد، مشکلات را بهتر میبینیم، لمس میکنیم و به شکل بهتری میتوانیم آنها را حل کنیم./ایلنا
@rasad_tahlil
⭕️شیوع ویروس مرگبار در آفریقا
🔹سازمان جهانی بهداشت جلسه فوری تشکیل داد
🔹سازمان جهانی بهداشت (WHO) ضمن تایید شیوع ویروس ماربورگ در گینه استوایی اعلام کرد که تاکنون ۹ نفر بر اثر آلودگی به این ویروس جانشان را از دست دادهاند و ۱۶ مورد مشکوک دیگر با علائمی مانند تب، خستگی مفرط، اسهال و استفراغ مشاهده شده است.
🔹سازمان جهانی بهداشت برای بحث در مورد شیوع جدید این ویروس بسیار عفونی در مرکز آفریقا تشکیل جلسه داده است.
🔹ویروس ماربورگ مانند ویروس ابولا بر اثر تماس نزدیک با مایعات بدن افراد آلوده و یا سطوح و مواد آلودهای مثل ملحفه منتقل میشود. در صورت عدم رسیدگی و درمان، در ۸۸ درصد موارد این ویروس کشنده است. از نشانههای آن نیز تب بالا و سردرد شدید است
@rasad_tahlil
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥چرا جمهوری اسلامی از مسلمانان اویغور چین حمایت نمیکند؟!
🔹️واقعیت این است که اویغورهای چین نیز مانند منافقین، یک گروهک تروریستی با پوشش اسلام هستند.
🔹️در این ویدئو میتوانید گوشهای از سخنان ربیعه قدیر، رهبر اویغورهای چین را که توسط مریم رجوی به همایش منافقین دعوت شده است، بشنوید.
اویغور ها هم با پان ترک های ضد إيران رابطه عالی دارند. هم با صهیونیست ها و هم با تکفیری ها
اگر ایران یک دشمن همه جانبه داشته باشد اینها هستند
@rasad_tahlil
⌛️ رصد پنجشنبه (27بهمن، 25رجب، 16فوریه)
🏴 183ق؛ شهادت مظلومانه هفتمین پیشوا حضرت امام موسی كاظم(سلام الله علیه) در زندان "هارون الرشید" خلیفه عباسی
1334؛ آیت الله كاشانی به علت حمایت از ترور رزم آرا بازداشت شد
1357؛ دولت آمریكا اعلام كرد حكومت جدید ایران را به رسمیت میشناسد و روابط دیپلماتیك با آن را حفظ میكند
1357؛ ارتشبد نعمتالله نصیری "رئیس ساواك" به حكم دادگاه انقلاب اسلامی تیرباران شد
1362؛ آغاز عملیات پیروزی بخش والفجر ۵ با رمز "یا زهرا (سلام الله علیها)"
1383؛ بر اثر آتش سوزی در مسجد ارگ تهران 60 نمازگزار جان باختند و 200 نفر مجروح شدند
1387ق؛ رحلت آیت الله "محمد جواد صافی گلپایگانی"
1638م؛ تأسیس كتابخانه بزرگ "هاروارد" بزرگترین كتابخانه دانشگاهی جهان
1946م؛ آغاز استفاده از "حق وتو" در سازمان ملل متحد
1984م؛ شهادت "شیخ راغب حرب"، روحانی مبارز ضد صهیونیستی
1992م؛ شهادت "سید عباس موسوی" دبیر كل حزب الله لبنان
@Rasad_tahlil
#تیتر_یک
▪️ مرور صفحات اول روزنامه های آفتاب یزد، اعتماد، ایران، خراسان، شرق، قدس، کیهان و وطن امروز
@Rasad_tahlil