⭕️ عبدی: مسئلۀ ما فقط آزادی پوشش زنان نیست این آزادی پوشش باید به رسمیت شناخته شود
👤 عباس عبدی، فعال سیاسی اصلاح طلب:
🔹(آیا حجاب اجباری دیوار برلین نظام است) این تمثیل درست نیست؛ چون کسانی که از آلمان شرقی فرار کردند، چشماندازی جلوی خودشان داشتند به نام آلمان غربی؛ و دیوار برلین مانع رفتن آنها به آلمان غربی یا بهشت برین یا سرزمین موعود بود. هنگامی که دیوار برداشته شد، آنها آن مسیر را طی کردند. مشکل اساسی ایران وجود چنان دیواری نیست؛ فقدان چنان چشماندازی یا چنان بهشت برینی است.
🔹بنابراین این طور نیست که اگر حجاب برداشته شود، راه رسیدن به یک مدینۀ فاضله باز میشود. به نظرم این مقایسه از اساس نادرست است. پشت دیوار برلین خبرهایی بود و پس از این که دیوار برداشته شد، مردم به آن سوی دیوار رفتند. ولی پشت دیوار حجاب چیست؟ بعد از برداشتن این دیوار، مردم قرار است کجا بروند؟
🔹ممکن است در سطح شهر با زنان بیحجاب کاری نداشته باشند. در رژیم شاه هم با کسی که حجاب داشت کاری نداشتند اما افراد محجبه عملا از ساختار سیاسی حذف شده بودند.
🔹شما شاه را هیچ جا در حال گفتوگو و تعامل با زنان محجبهای نمیدیدید که در ساختار سیاسی صاحب مقام و منصبی باشند. وزیر یا معاون وزیر باشند. شاه چنین زنانی را به رسمیت نمیشناخت و به همین دلیل چنین تضادی در درون آن سیستم وجود داشت. در جمهوری اسلامی حتی اگر مسئلۀ حجاب حل شود، به نظرم این به معنای حل شدن مسئلۀ اصلی نخواهد بود.
🔹مسئلۀ ما فقط آزادی پوشش زنان نیست. این آزادی پوشش باید به رسمیت شناخته شود. یعنی شهروندی و حقوق زنان بیحجاب باید به رسمیت شناخته شود. این مشکل فقط برای زنان نیست؛ مردان را هم شامل میشود. حالا در بحث زنان نمود بیشتری دارد.
🔹مردهای ناهمسو با حکومت هم به رسمیت شناخته نمیشوند. این مسئلهای است که در ایران باید حل شود. این مسئله لزوما با برداشته شدن حجاب حل نمیشود. حکومت ریش تراشیدن یا کراوات زدن مردها را نیز به رسمیت نمیشناسد. در حالی که کاری هم با مردان کراواتی و بدون ریش ندارد./ یورونیوز
@Rasad_tahlil
⭕️ ادامه فعالیت شورای عالی سران سه قوه خلاف قانون اساسی است
👤 علی مطهری، نماینده پیشین مجلس:
🔹(در خصوص ماموریت جدید داده شده به محسن رضایی از سوی رئیس جمهور. برای تاسیس دبیرخانه شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران سه قوه) ما برای آقای محسن رضایی آرزوی توفیق میکنیم اما این انتصاب مشکل قانونی دارد، به دلیل اینکه شورای عالی هماهنگی سران قوا یک امر موقت و اضطراری بوده و مقارن با تحریمهای شدید آقای ترامپ به وجود آمد، برای اینکه بتوانند بهتر و سریعتر تحریمها را دور بزنند.
🔹تا الان هم در واقع این شورا باید تعطیل شده باشد چون ما از آن شرایط خارج شدیم. الان خوشحالیم که سختی تحریمهای دوره آقای ترامپ دیگر وجود ندارد. در واقع فلسفه وجودی شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا از بین رفته است. لذا این که بخواهند دبیرخانهای تاسیس شود یا گسترش پیدا کند، نشان میدهد که آقایان یک عمر طولانی برای این شورا در نظر گرفتهاند که این خلاف قانون اساسی است چرا که چنین نهادی در قانون اساسی وجود ندارد.
🔹البته اگر سران قوا بخواهند هر چند وقت یک بار جلسهای تشکیل دهند و با هم مشورت کنند کار خوبی است ولی این که به صورت شورایی در بیاید که قانونگذاری کند خلاف قانون اساسی است.
🔹به نظر بنده ادامه کار این شورا به صلاح کشور نیست. نباید کاری کنیم که تبدیل به یک نهاد دائمی شود و خساراتی را برای کشور از طریق دخالت در کار مجلس و حتی قوه قضائیه به وجود بیاورد. به طور خلاصه ماهیت این شورا دخالت قوا در کار یکدیگر و عدم تفکیک قواست که خلاف اصل ۵۷ قانون اساسی است.
🔹(در خصوص این استدلال که افراد موافق این شورا میگویند حضور رئیس مجلس در این مجموعه به معنای حضور کل مجلس است) خیر؛ این استدلال درست نیست چون نمایندگان مجلس از کار این شورا اطلاعی ندارند. رئیس مجلس سخنگوی مجلس است و این که در شورایی حضور داشته باشد بدین معنا نیست که نظر مجلس را منتقل میکند. نظر مجلس با رأیگیری مشخص میشود. به هر حال این شورا اختیارات مجلس را به عنوان نماینده مردم محدود کرده است و باید زودتر به کار خود پایان دهد./ فراز
@Rasad_tahlil
⭕️ روسیه ایران را جایگزین کانال سوئز میکند
🔹وزیر حملونقل روسیه: یک سیستم حملونقل چندحالتهٔ ریلی، آبی و جادهای بهطول ۷۲۰۰ کیلومتر با عبور از کشورهای آذربایجان، ایران و هند جایگزین مسیر سابق که از اروپا و کانال سوئز عبور میکرد میشود.
🔹درحالحاضر فقط برخی از بخشهای این مسیر عملیاتیست. ایران و روسیه توافقی برای الحاق یک خط ریلی به این مسیر انجام دادند که روسیه قصد سرمایهگذاری بیش از ۳ میلیارد دلار در این مسیر را دارد./ فارس
@Rasad_tahlil
7.29M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 یک جریان سیاسی به دنبال لغو کنسرتها است
👤اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی:
🔹یک جریان سیاسی دنبال لغو کنسرتها و دو قطبیسازی است.
🔹یک جریان سیاسی در کشور به دنبال بزرگنمایی برخی مشکلات که گاها طبیعی و در اجراها پیش میآید، هست تا اقشار مختلف مردم را در این موضوع مقابل هم قرار دهند.
🔹اجازه هنجارشکنی در فضاهای فرهنگی و هنری کشور را نمیدهیم ولی از طرف دیگر اتفاقات معدود و اندک را هم به پای اهالی فرهنگ و هنر نمینویسیم.
🔹کنسرتهای لغوشده با تقویم جایگزین برگزار میشوند تا مشکلات چند روز اخیرشان جبران شود./ تسنیم
@Rasad_tahlil
⌛️ رصد شنبه (27خرداد، 28ذی القعده، 17ژوئن)
1327؛ درگیری مردم با مأموران در جریان رأی اعتماد مجلس به عبدالحسین هژیر
1358؛ تشكیل "جهاد سازندگی" به فرمان امام خمینی
1366؛ عملیات نصر 3 در دهلران توسط ارتش
1366؛ عملیات نامنظم فتح 6 در شمال اربیل عراق، توسط سپاه
1392؛ درگذشت استاد جلیل شهناز، استاد برجسته تار و سه تار
1361ق؛ رحلت فقيه بزرگ شيعه "آقاضياءالدين عراقي" استاد بزرگ حوزه علميه نجف
1873م؛ مرگ "ادوارد لِیتون" رمان نویس و سیاست مدار انگلیسی
1925م؛ امضای قرارداد منع استفاده از سلاح های میكروبی و شیمیایی در جنگ ها
@Rasad_tahlil
#تیتر_یک
▪️ مرور صفحات اول روزنامه های آفتاب یزد، اعتماد، ایران، خراسان، شرق، قدس، کیهان و وطن امروز
@Rasad_tahlil