#تیتر_یک
▪️ مرور صفحات اول روزنامه های آفتاب یزد، اعتماد، ایران، خراسان، شرق، قدس، کیهان و وطن امروز
@Rasad_tahlil
⭕️ صادرات نفت ایران برغم تحریمهای آمریکا به بالاترین حد خود در پنج سال گذشته رسید
🔹بنابر گزارش یورونیوز، بر اساس گزارش مرکز دادههای کپلر (Kpler)، صادرات نفت خام ایران در ماه مه از ۱.۵ میلیون بشکه در روز فراتر رفت. رقمی که بالاترین نرخ ماهانه از سال ۲۰۱۸ به بعد است. در سال ۲۰۱۸ و پیش از خروج ایالات متحده از توافق هستهای، میزان صادرات ایران ۲.۵ میلیون بشکه در روز بود.
🔹به گفته تحلیلگران، چین بزرگترین مشتری ایران است، و حجم این معاملات علاوه بر چین به سوریه و ونزوئلا نیز میرسد.
🔹اوپک پلاس در توافقی گسترده در ۴ ژوئن با محدود کردن عرضه نفت تا سال ۲۰۲۴ موافقت کرد. اما ایران به همراه ونزوئلا و لیبی به دلیل برخورداری از معافیت مجبور به کاهش تولید نیستند. با این حال اوپک ولاس همچنان به کاهش میزان عرضه نیاز دارد.
@Rasad_tahlil
⭕️ جامعه ایرانی نه بی دین میشود، نه سکولار
👤 تقی آزاد ارمکی، جامعهشناس:
🔹اگر بخواهیم جامعه ایرانی را از لحاظ تاریخی و حتی معاصر تعریف کنیم باید آن را جامعهای دینی معرفی کنیم
🔹مردمان ایران از قدیمالایام از جایی که تاریخ نشان میدهد تاکنون همیشه دیندار بودهاند و اتفاقاً اگر فشارهایی آمده و گرایشهای غیردینی یا ضدیت با دین در ایران به واسطه گروهها و حتی دولتهایی مطرح شدهاست، جامعه نسبت به آن مقاومت کرده و به دینداری خودش پناه بردهاست.
🔹ما هیچوقت یک دینداری واحد در ایران نداشتیم و حتی از یک دین واحد صورتهای متفاوت دینداری را داشته ایم که امروز هم اتفاقاً این وضعیت را داریم و این وجه غالب ساحت دینداری در ایران است؛ یعنی اکثریت ملت ایران خودشان را مسلمان و بعد شیعه میدانند، ولی شیعهای که مردم ایران هستند شیعههای یکسان و یک وجه و یک صورت نیست و وجوه متفاوتی دارد.
🔹(فرمودید که مسئله دینداری در کشور ما حتی با هجوم خارجی نیز از مسیر خودش خارج نشدهاست، فکر میکنید این نسبت دین با جامعه ایرانی در دوران آینده نیز ادامه پیدا خواهد کرد؟) اگر دین در ایران امری خارجی بود هم دوره مغول و هم دوره پهلوی کافی بود که ما از دین عبور کنیم، الان هم همینطور است که جامعه از دین عبور نمیکند با اینکه این مقدار به نام دین تحت فشار است، ولی جامعه از دین عبور نمیکند، بلکه از یک نوع دینداری عبور میکند، از نوع دینداری که میخواهد همه را یک شکل کند و همه یک طور رفتار کنند.
🔹اتفاقاً شرایط امروز نشان میدهد جامعه ایرانی به لحاظ تاریخی دیندار است، دینش فرهنگی است، بعد هم امر متعالی و مقدس آن برایش مهم است و اتفاقاً از این میتواند و دارد بهره بیشتری میگیرد و حتی در نقد دین به دین مراجعه میکند؛ در حالی که اتفاقی که در غرب افتاد، سکولاریسم دینی به بی دینی و به نام عقل از دین عبور کرد، ولی اصلاً این حرف که جامعه ایرانی به سکولاریسم برسد، بی ربط است و کسانی که صاحب قدرت هستند، این حرفها را میزنند تا علما را تحریک کنند. نه جامعه ایرانی از دین عبور میکند و نه از یک دینداری قشریگرایانه یکسان دفاع میکند.
🔹سرانجام چه خواهد شد را باید ببینیم. ما چگونه نزاع این دین حکومتی، دین توده مردم و دین روشنفکری را تشدید میکنیم یا تقلیل میدهیم.
🔹یک زمانی علمایی بودند که این نزاعها را کاهش میدادند، یک زمانی روشنفکران میانداری بودند که اینها را کاهش میدادند، ولی امروز اینها دست برخی افتاده که دعوا دارد شکل میگیرد، ولی اگر همان مراجع و روشنفکران بیایند احتمالاً دعوا کاهش مییابد.
🔹ما وقتی که نیروی انتظامی در خیابان آدم میگیرد و تلویزیون هم همه آدمها را یکسان نشان میدهد، داریم دعوا را زیاد میکنیم. جامعه به سمت عبور از دین نرفتهاست، بلکه به سمت دیگری از دینداری رفته است و یک نفس پیامبرانه و علی وار لازم است که فیمابین عمل کند و این نیروها را به هم وصل کند تا آن کسی که ۲ درصد دینداری دارد، با آن کسی که صددرصد دینداری دارد بتوانند با هم زیست کنند و زیستدینی داشته باشند./ جوان
@Rasad_tahlil
⭕️جدیدترین نظرسنجی نشان داد؛ پیشتازی ترامپ در مقابل بایدن در یک رقابت فرضی
🔹بر اساس نظرسنجی موسسه "Harvard CAPS-Harris" که در پایگاه خبری هیل منتشر شد، ۴۵ درصد از شرکتکنندگان گفتند که اگر انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا همین امروز بین دونالد ترامپ، رئیس جمهوری سابق و جو بایدن، رئیس جمهوری کنونی آمریکا برگزار شود، به ترامپ رای میدهند، در حالی که ۳۹ درصد از شرکتکنندگان گفتند، از بایدن حمایت میکنند.
🔹 ۱۵ درصد از شرکتکنندگان در این نظرسنجی نیز اعلام کردند که بابت این مساله مطمئن نیستند یا نمیدانند که باید به که رای بدهند. این آمار از نظرسنجی قبلی موسسه مذکور در مه ۲۰۲۳ کاهش نشان میدهد؛ در آن نظرسنجی ۴۷ درصد حامی ترامپ و ۴۰ درصد حامی بایدن بودند./ ایسنا
@rasad_tahlil
⭕️ دلیل واقعی تعطیلی داروگر چه بود؟
📝ایسنا نوشت:
🔹اطلاعاتی که سازمان امور مالیاتی ارائه داده، حاکی از آن است که مدیرعامل هلدینگ تولیدی داروگر درپی شناسایی شیوههای فرار مالیاتی، جلوگیری از فروش سهام بورسی مدیریتی و املاک شخصی در مناطق با ارزش تهران و شهرستانها بوده است.
🔹مدیرعامل این هلدینگ در تمام دورههای اظهارنامه، درآمد ناشی از عملیات شرکتها را صفر اعلام کرده است.
🔹او نزدیک به ۱۵ سال هیچ پرداختی به عنوان مالیات نداشته و ۱۲۰۰ میلیارد تومان به بیتالمال بدهکار است.
@rasad_tahlil
⭕️ لیستی از وامهای مدیران بانکها
🗞روزنامه فرهیختگان:
🔹بررسی دادههای مالی بانکها نشان میدهد از میان 30 بانک و موسسه اعتباری، 16 بانک بهصورت خوانا و نسبتا شفاف اطلاعات تسهیلات اعطایی به اشخاص مرتبط (شامل مدیران و اعضای هیاتمدیره بانک) را منتشر کرده، یک بانک فقط رقم را منتشر کرده و مابقی نیز یا منتشر نکردهاند یا منتشر کرده و اطلاعات آنها ناخواناست.
🔹 بررسی دادهها نشان میدهد مانده تسهیلات اعطایی اعضای هیاتمدیره و مدیران عالیرتبه بانکها تا 6ماهه نخست سال گذشته به حدود 680 میلیارد تومان میرسد.
🔹در بین بانکها و موسسات اعتباری مورد بررسی، بالاترین ارقام تسهیلات پرداختی (آخرین مانده تسهیلات) به هر عضو هیاتمدیره یا مدیران بانکها به موسسه اعتباری ملل مربوط میشود.
🔹در این موسسه بالاترین رقم دریافتی یک عضو هیاتمدیره 6 میلیارد و 106 میلیون تومان بوده است.
@rasad_tahlil
⭕️سیاستگذار چگونه باعث مرگ بنگاه میشود؟
🔹گونهشناسی بنگاهها در ایران
@rasad_tahlil
⌛️ رصد یکشنبه (28خرداد، 29ذی القعده، 18ژوئن)
1176؛ مرگ "آغامحمدخان قاجار" اولین پادشاه قاجاریه در گرجستان
1287؛ اولتیماتوم "محمدعلی شاه" به مجلس برای تبعید چند تن از رهبران مشروطه
1314؛ تمام افراد كشور مقید شدند كلاه بین المللی (تمام لبه به نام شاپو) استفاده کنند
1356؛ رحلت فقیه برجسته و عالم مجاهد آیت اللَّه "سید احمد خسروشاهی"
1815م؛ پايان زندگي سياسي "ناپلئون" به دنبال شكست در جنگ تاريخي "واترلو"
1997م؛ استعفاي "نجم الدين اربكان" نخست وزير اسلام گراي تركيه
@Rasad_tahlil
#تیتر_یک
▪️ مرور صفحات اول روزنامه های آفتاب یزد، اعتماد، ایران، خراسان، شرق، قدس، کیهان و وطن امروز
@Rasad_tahlil
📮 #توییت
⭕️ علی مطهری، نماینده پیشین مجلس:
🔹دولت آقاي رئيسي بايد قدردان اختياراتي باشد كه به او تفويض شده است، مانند مذاكره مستقيم با آمريكا در عمان و واشنگتن و نيز توافق با آژانس، اختياراتي كه هرگز به دولت آقاي روحاني داده نميشد. دولت فعلي بايد از اين فرصت براي بهبود وضع معيشت مردم استفاده كند.
⭕️ عبدالله گنجی:
🔹هم دولت احمدینژاد (صالحی در عمان)هم دولت روحانی بارها مستقیم مذاکره کردند و فراتر قدم هم زدند کتاب خاطرات جان کری را ببینید
@Rasad_tahlil