⭕️ عقب ماندن ایران در ظرفیت سازی برای ذخیره گاز
🔹با این که ایران دومین کشور دارنده ذخایر گاز دنیاست، با مسئله ناترازی گاز مواجه است. یکی از راه های رفع این مشکل، استفاده از ذخیره سازی گاز طبیعی است که علاوه بر حل مسئله ناترازی فصلی، به پایداری و امنیت تأمین گاز و مدیریت شبکه انتقال کمک می کند.
🔹در دنیا به طور متوسط ظرفیت ذخیره سازی گاز طبیعی معادل 11 درصد از کل مصرف گاز است، اما این میزان در ایران فقط 1.7 درصد است. با این حال، دولت قصد دارد با اجرای 7 طرح مغفول مانده در بازه 5 ساله و با هدف ایجاد ظرفیت برداشت 114 میلیون متر مکعب گاز در روز، بخشی از عقب ماندگی توسعه ای در این زمینه را جبران کند./خراسان
@Rasad_tahlil
⌛️ رصد پنجشنبه (15تیر، 17ذی الحجه، 6جولای)
1327؛ تصويب قرارداد الحاق ايران به سازمان يونسكو در پاريس توسط مجلس شوراي ملي
1362؛ تصويب لايحه تقسيمات كشوري در مجلس شوراي اسلامي
1975م؛ روز ملی و استقلال جمهوری "كومور" از استعمار فرانسه
1893م؛ مرگ "هانری موپاسان" نویسنده و داستانسرای معروف فرانسوی
@Rasad_tahlil
📰 #تیتر_یک
▪️ مرور صفحات اول روزنامه های آفتاب یزد، اعتماد، ایران، خراسان، شرق، قدس، کیهان و وطن امروز
@Rasad_tahlil
📮 #توییت
⭕️ مصطفی قمری وفا، مدیر روابط عمومی بانک مرکزی:
کاهش مجدد نرخ رشد ۱۲ ماهه #نقدینگی در پایان خردادماه
🔹بانک مرکزی: با تدوین و اجرای برنامه پولی و پیگیری جدی سیاست کنترل مقداری رشد ترازنامه بانکها، نرخ رشد ۱۲ ماهه نقدینگی در پایان خردادماه ۱۴۰۲ با ۸.۸ واحد درصد تنزل نسبت به دوره مشابه سال قبل به ۲۹ درصد رسید.
@Rasad_tahlil
⭕️ تورم منفی از ژاپن تا افغانستان؛ واقعیت ماجرا چیست؟
▪️ایرنا:
🔹این روزها خبر تورم منفی افغانستان دست به دست میشود و برخی در گروههای مجازی میگویند خوب است سیاستگذاران، سیاست اقتصادی را از طالبان بیاموزند. شاید این منتقدان دوره طولانیمدت تورم منفی در ژاپن را به یاد نداشته باشند. از اواخر سال ۱۳۷۸ خورشیدی به بعد تورم ژاپن هم در دامنه منفی قرار داشت.
🔹در نگاه اول شاید تورم منفی پدیدهای مثبت باشد حال آن که با کاهش قیمتها، احتمالا سود کسبوکارها و بنگاههای اقتصادی هم کاهش مییابد و بعضی از شرکتها و کارخانهها که حالا سودشان افت کرده، بهدنبال کاهش هزینهها میروند و یکی از راههای کاهش هزینه چیست؟ تعدیل نیرو.
🔹اکنون در افغانستان با تورم منفی، اقتصاد حدود یک پنجم نسبت به سال گذشته، کوچکتر شده است و بسیاری از خانوارها در لبه پرتگاه معیشت قرار دارند.
🔹ژاپن هم پیش از تورم منفی، چند چالش اقتصادی داشت؛ ریزش حدود ۶۰ درصدی بورس، افت حدود ۸۰ درصدی مسکن و همزمان بانکهای بزرگ یا ورشکسته شدند یا به مرز ورشکستگی رسیدند./ ایرنا
@Rasad_tahlil
⭕️ کنکوریها ۲۴ درصد آب رفتند
🔹سال ۱۴۰۰ از بین یک میلیون و ۳۶۹ هزار و ۴۱۶ داوطلب ثبتنامی، یک میلیون و ۱۸۴ هزار و ۱۳۰ داوطلب به جلسه آزمون رفتند یعنی ۱۳ درصد آنها در سر جلسه امتحان حاضر نشدند.
🔹کنکور سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱، با کاهش ۲۴ درصدی و به عبارت دیگر با کاهش ۳۶۹ هزار و ۷۸۶ نفری داوطلبان همراه بوده است./فرهیختگان
@Rasad_tahlil
⭕️پایداری علیه باقری؟ / پروژه جدید علیه مذاکرات هستهای چیست؟
📝دنیای اقتصاد نوشت:
🔹 تا بوی توافق میآید، پایداریها فعال میشوند؛ برای آنها هم تفاوتی میان حسن روحانی یا ابراهیم رئیسی وجود ندارد؛ حتی به تفاوتهای توافقها نیز کمتر توجه میکنند.
🔹 اگر تا دیروز برجام را در صحن علنی مجلس آتش میزدند حالا زیرکانه قانون اقدام راهبردی مجلس را برای نشان دادن دلیل مخالفتهایشان علم میکنند.
🔹 آخرین نمونه از این مخالفتها به سخنان روز دهم تیرماه علی خضریان، سخنگوی کمیسیون اصل نود مجلس و یکی از چهرههای جبهه پایداری برمیگردد که در تشریح نشست کمیسیون متبوعش با حضور رئیس سازمان انرژی اتمی و معاونان این سازمان اعلام کرد: برای کمیسیون محرز شد که توافق انجام شده بین سازمان انرژی اتمی و آژانس بینالمللی انرژی اتمی خلاف قانون و تاکیدات رهبری معظم انقلاب مبنی بر عدمتخطی از قانون اقدام راهبردی است.
🔹موضعی عجیب آن هم درشرایطی که تحولات رخ داده در مذاکرات هستهای یا به عبارت بهتر مذاکرات برای رفع تحریمها نشان میدهد که ایران یک بار دیگر درحال رسیدن به توافق با طرفهای مذاکرهکننده است. ازهمینرو به نظر میرسد مخالفان همیشگی برجام یک بار دیگر بر هم زدن توافق را در دستور کار قرار دادهاند.
@rasad_tahlil
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥کشورهایی که بیشترین مهندسان را از سال ۱۹۹۰ تا ۲۰۲۲ تولید کردند.
@rasad_tahlil
⌛️ رصد جمعه (16تیر، 18ذی الحجه، 7جولای)
🌸 10ق؛ عید سعید غدیرخم و انتخاب امیرالمؤمنین حضرت علی (علیه السلام) به جانشینی توسط پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله)
1330؛ كنسولگریهای ایران در تلآویو و قدس به دستور دولت مصدق تعطیل و رابطه با اسرائیل قطع شد
1356؛ "موشه دایان" ـ وزیر خارجه رژیم صهیونیستی ـ وارد تهران شد و مورد استقبال نصیری رئیس ساواك قرار گرفت
1365؛ درگذشت شاعر اهل بیت استاد "سید رضا حسینی" ملقب به "سعدی زمان"
1891م؛ مرگ "ژان نیكلا رِمْبو" شاعر و ادیب فرانسوی
1926م؛ درگذشت "ادوارد براون" ادیب و خاورشناس معروف انگلیسی
1982م؛ به آتش كشیده شدن سفارت آمریكا در قطر توسط یك فلسطینی
@Rasad_tahlil
📮 #توییت
⭕️ عباس عبدی، فعال سیاسی اصلاح طلب:
🔹با نگاه جامعهشناسانه به آیین های مذهبی که از طرف حکومت، برنامه ریزی و اجرا میشود، میتوان گفت که این گونه مراسم آخرین ضرباتی است که به نهاد و فرهنگ دینی زده میشود.
🔹کارکرد این مراسم فقط فعال کردن لنز دوربینها و بازتاب رسانهای است.
🔺 عبدالله گنجی:
🔹در حکومت های مدرن شخصی ترین امور مانند ازدواج،خرید مسکن و...یک جایی به حکومت ربط دارد
🔹شما می توانید بفرمائید آقای پلیس ترافیک این برنامه به تو چه؟
🔹شهرداری تدارک حمل و نقل به توچه؟
🔹صدا و سیما پوشش این رویداد به تو چه؟
🔹عمده پشتیبانی با صنوف است.اما حکومت نوکری هم کند وظیفه اش است
@Rasad_tahlil
⭕️ اگر برجام نبود، عضویت ایران در شانگهای میسر نمیشد
✍️ رضا نصری، حقوقدان بین الملل
🔹«سازمان همکاریهای شانگهای» یک شخصیت مستقل حقوقی است که - طبق سند مؤسس و دیگر اسناد و توافقات به تصویب رسیدهاش - خود را ملزم به پابندی به منشور سازمان ملل میداند. اساسنامه این سازمان نیز مطابق ماده ۱۰۲ منشور سازمان ملل در دبیرخانه UN به ثبت رسیده است.
🔹علاوه بر این، طبق مقررات مصوب «سازمان همکاریهای شانگهای»، اخذ عضویت در این سازمان نیز مشروط به این است که کشورهای متقاضی تحت تحریمهای شورای امنیت سازمان ملل قرار نداشته باشند. پس، حداقل طبق اسناد حقوقی شانگهای، در انطباق قواعد این سازمان با موازین منشور UN تردیدی وجود ندارد.
🔹در نتیجه، همانطور که انعقاد برجام باعث شد - با لغو قطعنامههای شورای امنیت - مانع مقرراتی پیوستن ایران به پیمان شانگهای برطرف شود، تداوم عضویت «بی دردسر» ایران در این سازمان نیز منوط به احیای برجام و طی شدن زمانبندی مندرج در آن - تا خروج کامل پرونده کشور از شورای امنیت - است.
🔹به عبارت دیگر، عضویت ایران در پیمان شانگهای اتفاقاً بیش از پیش احیای برجام را - ولو بخاطر زمانبندی مندرج در آن تا عادیسازی کامل وضعیت ایران - ضروری میسازد.
🔹پس لازم است شخصیتها و جریانهای سیاسی کشور - بهجای قرار دادن برجام در مقابل پیمان شانگهان و مبادرت به رجزخوانیهای بی اساس جناحی - پیوند این دو سند بینالمللی و راهبری کشور با یکدیگر را به رسمیت بشناسند؛ و در جهت احیای برجام - ولو بهمنظور تحکیم عضویت ایران در شانگهای، همسطحسازی جایگاه ایران با سایر اعضا و بهرهبرداری کامل ایران از ظرفیتهای این پیمان - تلاش کنند.
🔹بدانید اگر برجام نبود، عضویت ایران در شانگهای نیز میسر نمیشد؛ و اگر ایران به وضعیت حقوقی پیش از برجام برگردد، تداوم عضویت آن در سازمان شانگهای - یا دستکم امکان بهرهبرداری ایران از ظرفیتهای این همکاری - به شدت زیر سوال خواهد رفت./ صفحه توییتری رضا نصری
@Rasad_tahlil
⭕️ علت عضویت ایران در شانگهای، رفع تحریمهای شورای امنیت توسط برجام نیست/ ایران همچنان تحت تحریم شورای امنیت است/ اعضای شانگهای، اعتباری که سابقا برای شورای امنیت سازمان ملل قائل بودند، در شرایط جدید قائل نیستند
✍️ سید یاسر جبرائیلی، دکترای اندیشه سیاسی
🔹ایران در حالی به عضویت رسمی سازمان شانگهای درآمد که همچنان ۲۳ فرد و ۶۱ نهاد ایرانی در ماده ۷ قطعنامه برجام (۲۲۳۱) ذیل فصل هفتم منشور ملل متحد، تحت تحریمهای شورای امنیت سازمان ملل قرار دارند.
🔹اهمیت این مسئله از آن روست که اعضای شانگهای در نشست ۲۰۱۰ خود در تاشکند تصویب کرده بودند که عضویت کامل یک کشور در این سازمان، مشروط به این است که تحت تحریمهای شورای امنیت نباشد.
🔹فارغ از مباحثی که پیرو رقابتهای سیاسی داخلی حادث شده، این مهم را باید از منظر دگرگونی در نظم جهان تحلیل کرد.
🔹پاسخ به این سوال که چرا ایران به عضویت شانگهای درآمد، این نیست که چون در برجام تحریمهای شورای امنیت علیه ایران لغو شد. ایران همچنان تحت تحریم شورای امنیت است و میتوانید لیست افراد/نهادهای ایرانی تحت تحریم را در لینک زیر ببینید.
un.org/securitycouncil/content/2231/list
🔹آنچه رخ داده، و بسیار حائز اهمیت است اینکه اعضای شانگهای، اعتباری که سابقا برای شورای امنیت سازمان ملل قائل بودند، در شرایط جدید قائل نیستند. از این منظر، میتوان پیشبینی کرد که حتی اگر غربیها مکانیسم ماشه را فعال کرده و قطعنامههای قبلی شورای امنیت علیه ایران را احیا کنند، تغییری در عضویت ایران در شانگهای پیش نخواهد آمد.
🔹شورای امنیت سازمان ملل را میتوان مهمترین رکن نظم پساجنگ سرد دانست. اینک مهمترین ضربه بر پیکر این رکن وارد شده و نباید اهمیت این اتفاق را از نظر دور داشت. دگرگونی نظم جهانی وارد فاز عملیاتی خود شده است.
🔹ایران باید فعالانه در دو سطح نظم آسیایی و نظم جهان اسلام پروژههای جدی سیاست خارجی تعریف کند. تدوین یک منشور ملل آسیایی و یک منشور امت اسلام، باید به سرعت در دستور کار قرار گیرد./ صفحه توییتری سید یاسر جبرائیلی
@Rasad_tahlil
⌛️ رصد شنبه (17تیر، 19ذی الحجه، 8جولای)
1316؛ انعقاد پیمان عدم تجاوز بین ایران، تركیه، افغانستان و عراق در كاخ سعدآباد تهران، معروف به پیمان "سعدآباد"
1364؛ شهادت آیت الله "محمد مهدی ربانی املشی" عضو فقهای شورای نگهبان
1374؛ درگذشت فقیه جلیل و محقق فرزانه آیت الله "سیدمحمدحسین حسینی تهرانی"
1378؛ رحلت فیلسوف شهیر معاصر آیت الله دكتر "مهدی حائری یزدی"
1807م؛ امضاء معاهده تاریخی "تیلسیت" میان امپراتوران روسیه و فرانسه
1956م؛ درگذشت "جیووانی پاپینی" فیلسوف و نویسنده ایتالیایی
@Rasad_tahlil
📰 #تیتر_یک
▪️ مرور صفحات اول روزنامه های آفتاب یزد، اعتماد، ایران، خراسان، شرق، قدس، کیهان و وطن امروز
@Rasad_tahlil