⭕️ بدون موسیقی، رشد فکری، فرهنگی و فلسفی هیچ جامعهای ممکن نیست/ بیتوجهی به موسیقی و هنر دارای اصالت، باعث عقبماندگی جامعه از نظر فکری و اجتماعی میشود
👤 ابراهیم فیاض، استاد مردم شناسی دانشگاه تهران:
🔹هنر بعد فکری در جامعه ایجاد میکند، تمدن بدون هنر فرم پیدا نمیکند و زیربنای اصلی هنر، موسیقی است
🔹(خشونت نهفته در برخی از ترانه های سطحی و مد روز چه تاثیرات اجتماعی به دنبال دارد؟) ایران، اولین کشوری است که در سطح جهانی مدنیت را به وجود آورد، کارل رایموند پوپر در کتاب فلسفه سیاسی خود میگوید: داریوش اولین امپراطوری جهانی بود که مولتیکالچرالیسم (چندفرهنگی) را در کشور خود حاکم کرد و توانست یک الگوی صحیح حکومتی در جهان ایجاد کند.
🔹این مدنیت بزرگ، نمیگذارد جامعه ما خشن بشود/ مدنیت، در بعد بیرونی نیز ایران را از لحاظ تاریخی به مرکز فرهنگی خاورمیانه و آسیای غربی تبدیل کرده است، در این فرهنگ کهن، هنر ایران نیز در بسیاری از موارد به بالندگیهای بزرگی دست پیدا کرد از جمله موسیقی، بدون موسیقی، رشد فکری، فرهنگی و فلسفی هیچ جامعهای ممکن نیست.
🔹موسیقی، هنریست که به طور مستقیم با تفکر و فلسفه عجین است، تخیل را به شدت افزایش میدهد، هرچقدر نوع موسیقی ارائه شده دارای مفاهیم عمیقتری باشد، تفکر و اندیشه درستتری ایجاد میکند
🔹بشر زبان سهگانه موسیقایی، ریاضی و گفتاری دارد، زبان موسیقی زبان گفتوگوی جهان با انسان و ریاضی؛ زبان گفتوگوی انسان با جهان است و زبان گفتاری هر دوی این گفتوگوها را در بر میگیرد.
🔹زبانهای موسیقایی و ریاضی سبب ایجاد تمدنها میشوند، یعنی ریاضیات بدون موسیقی هرگز نمیتواند تمدن، ایجاد کند، این دو زبان رابطه دیالکتیک بین انسان و جهان را به وجود آورده، اشتباهی که در جامعه ما وجود دارد این است که گمان میشود با ریاضی، فیزیک و علوم تجربی میتوانیم به تمدن برسیم. اما غافل از اینکه ضلع اصلی ایجاد تمدن، هنر است.
🔹(نبود موسیقی فاخر در جامعه چه تاثیری دارد؟) بومگرایی اندیشه در کشور ما آغاز شده و مهمترین مقوله آن موسیقی است، در حال حاضر از طرفی جامعه مااکنون به سرعت به سمت بومگرایی در حال حرکت است و از طرف دیگر نیز موسیقی بومی در تمام جهان در حال اوج گرفتن است، اما حساسیتهایی درباره موسیقی در کشور ما وجود دارد که نه دینی، نه شرعی و نه قانونی است، فقط باعث بلبشو و آشفتگی شده و فرصتی برای خودنمایی موسیقی غیر هنری و سخیف ایجاد میکند.
🔹(درباره فراگیر شدن موسیقی هایی مثل همان آهنگ با محتوای بدآموز در کلاس درس یکی از مدارس شهر آمل) این همان اتفاقی موسیقیگراییست که در کشور اوج گرفته است، اما این اتفاق در شهر آمل رخ داده، شهری که از مراکز فلسفه در ایران محسوب میشود و زادگاه بزرگانی چون شیخ حیدر آملی تا علامه حسنزاده است، این شهر با این خصوصیات میتوانست خواستگاه موسیقی هنری با مفاهیم عارفانه باشد، اما وقتی که با اشاعه موسیقی درست که ایجاد تفکر میکند مخالفت میشود، موسیقیهای سخیف و سطحی اینچنینی در جامعه فرصت جولان پیدا میکنند و نیاز جامعه به موسیقی را با سلیقه خود تامین میکنند. نتیجه ادامه این روند ابتذال است.
🔹موسیقیای هم که در مدرسه توسط دانشآموزان و معلمشان همخوانی میشود، یک هشدار برای سیستم آموزشی کشور محسوب میشود، هر قدر دیرتر به فکر جبران بیفتیم، جامعه بیشتر درگیر اینگونه موسیقیهای با مفاهیم سخیف میشود.
🔹نتیجه بیتوجهی به موسیقی و هنر دارای اصالت، ابتذال هنری و ابتذال فکری است، که باعث عقبماندگی جامعه از نظر فکری و اجتماعی میشود. با ادامه این روند جامعه مدنی ما دچار اختلال میشود و چه بسا که تا حدی نیز شده است. تنها راه رهایی از این وضعیت، احیای هنر بومی است./ همشهری آنلاین
@Rasad_tahlil
⭕️ در سیاست خارجی به بنبست رسیدهایم/ هیچ کشوری در زمینه سیاستخارجی مواضع مختلف مانند ما ندارد
👤 حشمت الله فلاحت پیشه، نماینده پیشین مجلس:
🔹(درباره راهکار عبور از بنبستهای سیاست خارجی) من معتقدم که ساز و کار سیاست خارجی یک ساختار قانونی دارد و آن بازگشت به سند چشم انداز ۲۰ ساله است. در این سند دولت موظف است به شکلی عمل کند که در افق ۱۴۰۴ ایران به قدرت یک منطقه در ابعاد مختلف تبدیل شود. منتهی یک شرط وجود دارد. با تعامل سازنده با دنیا میتوانیم به اهداف این سند برسیم؛ لذا ساز و کارهای عبور از بن بست سیاست خارجی، بازگشت به این حکم و اجرای آن است.
🔹متاسفانه در طول بیست سال گذشته نه تنها به این حکم به خوبی عمل نشده بلکه در خیلی از موارد عکس آن عمل شده است.
🔹من فکر میکنم کسانیکه این سند را تبیین کرده اند؛ تعامل سازنده با دنیا را بر اساس الگو مسالمت آمیز چین در دهه ۶۰ میلادی درنظر گرفتهاند. اما به هیچ وجه به خوبی چینیها عمل نشد.
🔹بر اساس این الگو هر چه منافع ملی کشور اقتضا میکند باید بر آن اساس عمل شود. به طور مشخص در حوزههای منافع مشترک از حوزههای چالش سیاسی و ایدئولوژیک دور شود، اما این کار صورت نگرفت و نتیجه این است که ما در سیاست خارجی درگیر بنبست هستیم و با هیچ کشوری به اندازه ایران تاوان تنش زا را نداده است. وقتی در سیاست خارجی تنش وجود داشته باشد در داخل نیز تنش شکل میگیرد.
🔹متاسفانه در ایران، علت شکست قوانین فرادستی توسعه این است که قوانین فوق نتوانستند تابوشکن باشند.
🔹سیاست خارجی ما گرفتار تابوهای مختلف است. از جمله تابوی عدم مذاکره با آمریکا، تابوی ادعا هدایت فرهنگی تمام دنیا و.. که هر کدام بخشی از این مشکل هستند. مثلا برخی نهادها در خارج از کشور خود را مسئول مسلمان سازی مردم در دنیا معرفی میکنند و الان نیز برخی معتقدند حجاب را باید در آمریکا و اروپا پیش ببریم. در حالیکه در مورد مسائل اساسی کشور با ناکامی مواجهاند.
🔹(درباره برجام) ایران همه طرفهای برجام را خودش ساخت و منابع برجامی ایران قربانی منافع واسطهها شده است
🔹یک زمان روسیه منافع برجامی ایران را فدای سیاست اوکراین کرد الان هم اتحادیه اروپا در مقابل مذاکرات و تفاهم ایران و امریکا موضع میگیرد. در صورتیکه اگر از ابتدا ایران به طور مستقیم با آمریکا صحبت میکرد این واسطهها ساخته نمیشد که هر کدام به گونهای بهره ببرند و چین هم از تخفیفهای وحشتناک نفتی استفاده کند؛ لذا لازمه سیاست خارجی، واقع گرایی است.
🔹تخصصی شدن سیاست خارجی بحث مهمی است که جدی گرفته نمیشود. هیچ کشوری در زمینه سیاستخارجی مواضع مختلف مانند ما ندارد./ انتخاب
@Rasad_tahlil
⭕️ رئیس اینستاگرام: Threads برای انتشار اخبار روز و سیاسی ساخته نشده است
🔹«آدام موسری»، رئیس اینستاگرام در یک پست در تردز گفته که این شبکه اجتماعی جدید رقیب توییتر، هیچ کاری برای ترویج «اخبار مهم روز» و سیاست انجام نخواهد داد و البته رتبه چنین پستهایی را هم کاهش نمیدهد.
🔹به گفته موسری، تحقیقات اضافی، منفینگری و خطرات مربوط به اصول اخلاقی که با سیاست و اخبار مهم روز همراه هستند، ارزش افزایش تدریجی «تعامل یا درآمد» را ندارند:
🔹«برای ایجاد یک پلتفرم پویا بدون نیاز به سیاست و اخبار مهم روز، جوامع شگفتانگیز دیگری مانند ورزش، موسیقی، مد، زیبایی، سرگرمی و غیره وجود دارند.»/ دیجیاتو
@rasad_tahlil
⭕️۱۰ کشور که دارای بیشترین تعداد دانشگاه هستند./جام جم
@rasad_tahlil
📊بدخوابی با ساعت دستوری
🔹 نتایج نظرسنجی «دنیای اقتصاد» نشان میدهد «شروع غیرعادی ساعتکار (از ۶ صبح)» باعث اختلال خواب شهروندان شده و اثری در صرفهجویی انرژی در محل کار نداشته است.
🔹 هرچند که قرار بود بهدلیل مشکلات ایجادشده بر اثر این تغییر شروع ساعتکار، ساعت کاری مجددا به روال قبل (عادی) بازگردد، اما آنچه در حال حاضر برای کارکنان و کارمندان دستگاههای مختلف جاری و برقرار است به این صورت است که کارکنان برخی از شرکتهای دولتی بهدلیل اضافهکاری تا ساعت ۴ بعدازظهر در محل کار حضور دارند و برخی هم کماکان مجبور هستند «کار را از همان ۶ صبح که بخش پایانی ساعت خواب است، شروع کنند.»
🔹 در نظرسنجی اکثر شهروندان خواستار بازگشت ساعت کار به رویه گذشته شدند.
@rasad_tahlil
⭕️ توافق هستهای قریبالوقوع نداریم
👤جان کربی، سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید:
🔹واشنگتن همواره از کانالهای گفتوگو با ایران حتی در دورهای که تلاشها برای احیای برجام متوقف شد، محافظت کرد.
🔹توافق هستهای قریب الوقوع با ایران در کار نیست.
🔹به طور روتین در خصوص آزادی زندانیان آمریکایی موجود در تهران با ایرانیها گفتوگو میکنیم.
@rasad_tahlil
⌛️ رصد یکشنبه (18تیر، 20ذی الحجه، 9جولای)
🌸 128ق؛ ولادت امام موسی کاظم (ع)
1378؛ ایجاد درگیری های خیابانی و اغتشاش در اطراف دانشگاه تهران، به بهانه توقیف روزنامه "سلام" به مدیرمسئولی "خوئینی ها"
1381؛ رحلت آیت الله "سیدكاظم اخوان مرعشی" مدرس برجسته حوزه علمیه مشهد
1388؛ در گذشت "مهدی آذر یزدی" نویسنده کتابهای "قصه های خوب برای بچه های خوب"؛ داستانهای کودک و نوجوان
1393؛ درگذشت آیتالله محمد محمدی گیلانی ، رئیس سابق دیوان عالی کشور و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام
1419ق؛ رحلت عارف الهی و عالم ربانی آیت الله "سیدعبدالكریم كشمیری" در قم
1816م؛ استقلال كامل آرژانتين از استعمار اسپانيا
1948م؛ آغاز دوباره جنگ میان اعراب و اسرائیل پس از تشكیل رژیم صهیونیستی
1961م؛ مرگ "ارنست همینْگْوِی" داستان سرا و نویسنده معروف آمریكایی
@Rasad_tahlil
📰 #تیتر_یک
▪️ مرور صفحات اول روزنامه های آفتاب یزد، اعتماد، ایران، خراسان، شرق، قدس، کیهان و وطن امروز
@Rasad_tahlil
⭕️ دنیای اقتصاد: نتایج مطالعات مختلف در اقتصاد ایران حکایت از این دارد که در بلندمدت، هر یکدرصد افزایش در رشد نقدینگی به افزایش 5/ 0 تا 8/ 0درصدی تورم انجامیده است.
@Rasad_tahlil
⭕️ مردم میگویند شما که نمیتوانید سرویسهای بهداشتی را درست کنید؛ بقیه حرفهایتان هم مثل همین است
👤 عزت الله ضرغامی، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی:
🔹(درباره اینکه باتوجه به شروع فصل تابستان و تراکم سفرهای تابستانی این مسئله مطرح میشود که شاید مراکز گردشگری به دلایلی همچون حجاب با مسائلی مانند پلمب و بسته شدن روبهرو شوند، راهکار وزارت گردشگری در این خصوص چیست) اگر واقعیت را بخواهید در شرایط فعلی یکی از مهمترین مشکلاتی که در حوزه گردشگری وجود دارد را مناسب نبودن سرویسهای بهداشتی بینراهی میدانم و این از همه چیز مهمتر است.
🔹هنگامی که مردم سوار ماشین میشوند و در جاده راه میافتند و میبینند سرویسهای بهداشتی مناسب برای آنها نیست هرچه ما به اینها بگوییم؛ سد افتتاح کردیم، پروژههای بزرگ افتتاح کردیم، کارخانههای بزرگ افتتاح شده است، مردم میگویند بسیار خب اجمالاً همین سرویسهای بهداشتی را در مسیر درست کنید.
🔹در جلسات مشترک استاندارها با هیأت دولت به طور جدی روی این مسئله تاکید کردم. آقای مخبر هم با نظر کاملا مثبت دستورات لازم را به سازمان برنامه دادند
🔹من فکر میکنم قبل از اینکه برای مردم اجمالاً کنسرت، حجاب و محدودیتهای اینجوری مطرح شود، فعلا سرویس بهداشتی اولویت اول مردم است. یعنی مردم میگویند آقا شما که نمیتوانید سرویس بهداشتی را درست کنید، بقیه حرفهایتان هم مثل این است.
🔹مسائل مربوط به حجاب و عفاف هم به نظر من بر اساس قانون باید جلو برود و همه باید به قانون پایبند باشیم. هم ما پایبند هستیم و هم مردم عزیزمان پایبند هستند/ ایلنا
@Rasad_tahlil
⌛️ رصد دوشنبه (19تیر، 21ذی الحجه، 10جولای)
1287؛ تجاوز روس ها به شمال ایران و قتل و غارت روستاها
1305؛ آغاز انتشار روزنامه اطلاعات در تهران
1359؛ كشف "كودتای نوژه" علیه نظام نوپای جمهوری اسلامی ایران
1211ق؛ قتل "آقامحمدخان قاجار" مؤسس و اولين پادشاه سلسله قاجاريه
1940م؛ ورود ايتاليا به جنگ جهانی دوم به عنوان متحد آلمان نازی
@Rasad_tahlil
📰 #تیتر_یک
▪️ مرور صفحات اول روزنامه های آفتاب یزد، اعتماد، ایران، خراسان، شرق، قدس، کیهان و وطن امروز
@Rasad_tahlil