⭕️ سه جریان مخالف اتصال خط ریلی بصره – شلمچه
🔹خط ریلی «بصره-شلمچه» نزدیک به ۲۲ سال است که قرار شده احداث شود اما هر بار دستهایی از پشت پرده وارد عمل شده و مانع از اتصال ریلی ایران-عراق میشوند اما این همه مخالفت برای چیست؟ یک اتصال ریلی ساده، چرا باید تا این اندازه با مخالفت روبهرو شود؟ پای چه ذینفعانی در میان است؟/ به نوشته روزنامه هممیهن به طور خلاصه مخالفان و دلایل آن در سه دسته زیر قابل تقسیم است:
1️⃣ مخالفان داخل عراق
🔹علت: کمرنگ شدن بندر فاو
2️⃣ مخالفان منطقهای
🔹علت: بازارهای ترکیه و عربستان در سوریه، لبنان و اردن
3️⃣ مخالفان فرامنطقهای
🔹علت: بازارهای مدیترانه در اختیار اروپاست
آمریکا با تکمیل کریدور شرق- غرب و ورود چین به عرصه رقابت در مدیترانه مخالف است/ فرهیختگان
@Rasad_tahlil
⭕️ چند واکنش توییتری به توقیف پایگاه خبری انتخاب
👤 سید محمد مرندی، مشاور تیم مذاکرهکننده وین:
🔹در کشورهای غربی مورد علاقه انتخاب، رسانه ها اجازه ندارند در این حد بی صداقتی کنند و یا علیه کشور خودشان جنگ روانی کنند. بنده شکایتی نکردم و واکنش تندی هم نداشتم، ولی در مورد عرایض بنده در طول مذاکرات وین حتی یک مرتبه ندیدم تحریف نکنند یا با حسن نیت منعکس کنند. خدا انصاف دهد.
👤 عباس عبدی، فعال سیاسی اصلاح طلب:
🔹توقیف پایگاه خبری انتخاب، گامی دیگر بسوی تقویت رسانههای فرامرزی و انتقال مرجعیت رسانهای از داخل به خارج است.
👤 علی علیزاده، تحلیلگر مسائل سیاسی:
🔹انتخاب در چند ماه گذشته دروغهایی منتشر کرده که اینترنشنال و BBC منتشر نمیکردند. در موارد بسیاری اصلا سورس اخبار جعلی برای رسانههای خارجی بوده. در یکسال گذشته، رسما اتاق جنگ روانی نه فقط علیه دولت رییسی بلکه علیه کل دولت-ملت ایرانی بوده. یک «ایراناینترنشنال داخلی» تمام عیار. توقیف کافی نیست. باید مشخص شود «اسپانسر مالی» انتخاب کیست و چه شخصیتهای سیاسی دُمکلفت و دارای مصونیتی پشتپردهاش هستند.
@Rasad_tahlil
⌛️ رصد سه شنبه (14شهریور، 19صفر، 5سپتامبر)
1360؛ شهادت آیت الله "علی قدوسی" دادستان كل انقلاب اسلامی
1360؛ شهادت سرتیپ "وحید دستجردی" رییس كل شهربانی كشور
1997م؛ درگذشت خانم "آگنِس گوك بژازین" معروف به "مادر تِرزا" بانوی خدمتگزار
@Rasad_tahlil
📰 #تیتر_یک
▪️ مرور صفحات اول روزنامه های آفتاب یزد، اعتماد، ایران، خراسان، شرق، قدس، کیهان و وطن امروز
@Rasad_tahlil
⭕️ امارات به ساکنانش در ابوموسی غذای مجانی می دهد تا بمانند!
👤بهرام امیراحمدیان عضو هیات علمی دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران:
🔹ایران باید بین بنادر شمال و جنوب خط کشتیرانی ولو با سوبسید برقرار کند تا حاکمیت خود را حفظ کند.
🔹ایران باید دائما به جزایر سه گانه از جمله ابوموسی توریست ببرد تا سیطره خود را حفظ کند( البته دو جزیره دیگر مسکونی نیست).
🔹امارات متحده عربی در ابوموسی ساکنانی دارد که به آنها غذای مجانی میدهد تا اسکان خود را حفظ کرده و جمعیت را زیاد کنند تا اگر در آینده نیاز بود که در این منطقه، رای گیری انجام شود اکثریت با امارات متحده عربی باشد.
🔹ایران هم باید این کار را انجام دهد تا جای پای خود را در این جزایر محکم کند. البته ایران بیکار ننشسته است. طبق توافق صورت گرفته، امارات میتواند پلیس داشته باشد و ایران نیروی نظامی./ جماران
@Rasad_tahlil
⭕️ بیش از ۸۰ درصد مردم به حجاب اعتقاد دارند اما ۶۸ درصد مردم احساس میکنند که اکثر مردم با حجاب مخالف هستند
▪️ ایرنا:
🔹انجمن دانش آموختگان علوم اجتماعی دانشگاه تهران بنا بر اهمیت موضوع «درک واقعی مسأله حجاب» در ابعاد اعتقادی، بینشی، اخلاقی و رفتاری به بررسی حقایق جاری حجاب در جامعه ایرانی پرداخته است. آنچه میخوانید نتیجه ۶ پیمایش و مطالعه کلان ملی است در این حوزه.
🔹درباره «اعتقاد به حجاب»، ۸۱.۷ درصد پاسخگویان (اعم از زن و مرد) به حجاب به عنوان یک حکم اسلامی، اعتقاد خود را ابراز داشتهاند.
🔹در کل ۱۴.۷ درصد بانوان نوعی از اجبار را در انتخاب پوشش خود اثرگذار میدانند که شامل اجبار قانونی (۸.۲ درصد)، اجبار شغلی (۴.۵) و اجبار از طرف خانواده (۲ درصد) هستند.
🔹غالب مردم (بیش از ۸۰ درصد) به حجاب اعتقاد داشته و به آن به عنوان یک الزام اجتماعی باور دارند اما اکثر مردم آنچه از باور جامعه درک و احساس میکنند به کلی متفاوت با این واقعیت است. در این باره ۶۸ درصد مردم اینگونه احساس میکنند که اکثر مردم با حجاب مخالف هستند.
🔹در واقعیت ملی ۶.۴ درصد بانوان به کشف حجاب روی آوردهاند اما در یک ارزیابی وقتی از مردم پرسیده میشود به نظر شما میزان بی حجابی چقدر است؟ پاسخها تا ۵ برابر واقعیت متفاوت است.
🔹این مساله گویای اهمیت جنگ شناختی و غلبه ذهنیت بر عینت است و ناشی از بزرگنمایی و جعل واقعیت در رسانه تفسیر میشود و نقطه تمرکز جریان غربگرا در ایران بر بزرگنمایی این «ناواقعیت احساسی» به جای «حقیقت میدانی حجاب» و متعاقب آن مسالهزایی از حجاب و بحرانآفرینی پیرامون آن شکل گرفته است.
@Rasad_tahlil
⌛️ رصد چهارشنبه (15شهریور، 20صفر، 6سپتامبر)
🏴 اربعين حسينی "روز زيارتی مخصوص حضرت سيدالشهدا"
61ق؛ ورود اهلبيت سيدالشهداء به كربلاي حسيني
1289؛ مرگ "علیرضا عضد المُلك" نایب السلطنه، سیاستمدار و بزرگِ خاندان قاجار
1353؛ رحلت آیت اللَّه "سیدمحمود شاهرودی" زعیم بزرگوار حوزه علمیه نجف اشرف
1361؛ شهادت ده ها تن از مردم تهران بر اثر انفجار بمب در خیابان خیام توسط منافقین
@Rasad_tahlil
⌛️ رصد پنجشنبه (16شهریور، 21صفر، 7سپتامبر)
1353؛ هواپیماهای عراق نوار مرزی ایران را بمباران کردند
1357؛ تظاهرات عظيم مردمي ضد رژيم پهلوي به دعوت روحانيت در سراسر كشور
1357؛ تصويب اعلام حكومت نظامي در تهران به درخواست شريف امامي نخست وزير پهلوي
1363؛ رحلت عالم ديني، آيت اللَّه "حاج ميرزا محمدباقر آشتياني"
1392؛ درگذشت آیت الله سید حسن طاهری خرم آبادی
37ق؛ شهادت جناب "عماریاسر" صحابی بزرگ پیامبر در جنگ صفین
38ق؛ وقوع جنگ نهروان بين سپاهيان امام علي(ع) و خوارج
1822م؛ روز ملي و استقلال كشور "برزيل" از استعمار پرتغال
1940م؛ بمباران هوايي لندن توسط 600 هواپيماي آلماني در جريان جنگ جهاني دوم
@Rasad_tahlil
⭕️ سیستان و بلوچستان را تقسیم کنید!
👤 مجتبی عزیزی، امام جمعه زابل:
🔹باید سرمایه وارد منطقه شود تا آنجا رشد کند. سرمایه از دو مسیر وارد میشود، مسیر اول مسیر رسمی و دولتی است که اتفاقاً این سرمایهها خوب وارد این منطقه شده است. مسیر دوم سرمایههای خصوصی است./ سرمایهگذار خصوصی، اولین دغدغهای که دارد امنیت است. ولی امروز، کسانی هستند که با ناامن کردن استان سیستان و بلوچستان تجارت میکنند.
🔹تقسیم استان یک ضرورتی است که مورد تغافل قرار گرفته است. این تصمیم کارشناسی شده است و در حوزه کاری خودش در مجلس شورای اسلامی و دیگر نهادها مورد تأیید قرار گرفته است و فقط الان در نوبت رأیگیری مجلس قرار دارد. تمام استانداران بعد از انقلاب بر ضرورت این اقدام صحه گذاشتهاند.
🔹سیستان و بلوچستان استانی است که از شمال تا جنوب بیش از ۱۰۰۰ کیلومتر است. مرز بزرگی با سه کشور و دریا و اقیانوس دارد. وقتی این منطقه به چهار بخش تقسیم شود و تناسب توزیع ثروت بهتر اتفاق بیفتد، این تناسب و تناوب توزیع ثروت در استان کارساز خواهد بود.
🔹بر اساس طرح فعلی سیستان و بلوچستان شمالی با مرکزیت زابل، سیستان و بلوچستان با مرکزیت زاهدان، سیستان و بلوچستان جنوبی با مرکزیت ایرانشهر و مکران با مرکزیت چابهار خواهد بود. از نظر مذهبی هم در تمامی این استانها شیعه و سنی باهم وجود دارند.
🔹درست است که بسیاری از بودجهها به صورت سرانه تعلق میگیرد اما فقط با تقسیم شدن استان به بخشهای کوچکتر میشود هزاران شغل ایجاد کرد. از طرف دیگر از نظر امنیتی هم میتوان راحتتر وضعیت را کنترل کرد، چرا که چهار استاندار و چهار استان با ویژگیهای امنیتی و اختیارات خاص خود وجود خواهد داشت.
🔹تقسیم سیستان و بلوچستان یک ضرورت است که مردم هم آن را میخواهند. مهمترین مانعی که در این تصمیمگیری وجود دارد، این تصور است که این تصمیم باعث تکه پاره شدن و از بین رفتن فرهنگ بلوچی میشود. البته این یک وهم است. تقسیم استان، دستهای بلند تفکر تکفیری را کوتاه میکند و به همین دلیل با آن مخالفت میشود./ مهر
@Rasad_tahlil
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 غلامرضا مصباحی مقدم، عضو مجمع تشخیص مصلحت: ۷۰ درصد از تامین مالیهای بزرگ نظام بانکی برگشت داده نمیشود. نرخ سود بانکی با ۶ درصد جریمه هم برای بدهکاران بانکی به صرفه و شیرین است/ نود اقتصادی
@Rasad_tahlil
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 نماینده پارلمان آلمان:
🔹با سیاستهای آمریکا در اوکراین هم اکنون در آلمان شاهد افزایش قیمت ها، تورم و بهای برق هستیم، قیمت برق همینک سه برابر قیمت برق در ایلات متحده است، هدف تحریمها نابودی روسیه بود اما این اقتصاد آلمان است که دچار نزول شده است.../ کاوش پلاس
@Rasad_tahlil
⭕️ اگر عربستان روابطش را با اسرائیل عادی کرد هم ما باید ارتباطمان را با این کشور ادامه دهیم
👤صباح زنگنه، تحلیلگر مسائل سیاست خارجی
🔹باید به ارتباط با عربستان واقعبینانه نگاه شود اگر همکاریها گام به گام توسعه یابد شکی نیست که ارتباط خوبی میان دو کشور به وجود میآید.در خیلی از مسائل به جز موضوع حج باید از صفر شروع شود و برنامهریزیهای دقیق و پیوستهای در کار باشد تا ارتباط به بهترین شکل ادامه یاید
🔹در سالهای قبل دیدیم که سیاستهای تنشزا در مواجهه با عربستان پاسخ نمیدهد.این یک واقعیتی است که عربستان ارتباطش را با آمریکا قطع نمیکند؛ چنانکه بسیاری از همسایگان ما با آمریکا ارتباط دارند و حتی آمریکا در این کشورها پایگاه نظامی دارد.البته عربستان به این سادگیها روابطش را با اسرائیل عادی نمیکند زیرا ملاحظات بسیاری دارد اما اگر هم چنین کرد ما باید ارتباطمان را با این کشور ادامه دهیم زیرا اگر قرار باشد با کشورهای مختلف به دلیل ارتباطشان با صهیونیستها قطع ارتباط کنیم باید با چین و روسیه هم قطع ارتباط کنیم.بنابراین ما باید به فکر منافع خودمان باشیم و رابطهای استراتژیک را با عربستان پیش ببریم/نامه نیوز
@Rasad_tahlil
⌛️ رصد جمعه (17شهریور، 22صفر، 8سپتامبر)
1322؛ اعلان جنگ ایران به آلمان و الحاق ایران به اعلامیه ملل متحد
1357؛ وقوع جمعه سیاه و كشتار بیرحمانه مردم در میدان ژاله (شهدا) تهران
1366؛ بمباران اماكن و تأسیسات ایران توسط هواپیماهای رژیم بعث عراق
2013م؛ درگذشت شیخ محمود امین طنطاوی، قاری برجسته مصر و رئیس کمیته نظارت بر قرآن
@Rasad_tahlil
📊 #اینفوگرافیک | نگاهی به آمار زائرین اربعین در هشت سال گذشته/ اعتمادآنلاین
@Rasad_tahlil
⭕️ جریان اصلی حاکم بر دو قوه مجریه و مقننه بیشتر به دنبال انتخابات شکلی و صوری هستند/ جریان حافظ وضع موجود در دولت طی 2 سال گذشته مالیات های سنگین را بر جامعه بست
👤 حشمت الله فلاحت پیشه، نماینده پیشین مجلس:
🔹(درباره آرایش سیاسی انتخابات اسفندماه) اگر قرار به انتخابات صوری و شکلی باشد، طبیعتا با لیست هایی مواجه خواهیم بود که هدف شان فقط کسب قدرت است و هیچ کدام برنامه ای برای ایجاد یک شرایط تحولی در جامعه ندارند. در چنین فضایی یک انتخابات با مشارکت حداقلی شکل می گیرد.
🔹هر کدام از نخبگان سیاسی که وارد انتخابات صوری و شکلی شوند، یکی از آخرین فرصت خودشان را برای اثرگذاری مثبت در عرصه سیاسی کشور از دست می دهند. جریان اصلی حاکم بر دو قوه مجریه و مقننه بیشتر به دنبال چنین انتخابات شکلی و صوری هستند تا ترکیبی از همین دو جریان، اکثریت کرسی های مجلس آینده را در اختیار بگیرند.
🔹جریان حافظ وضع موجود در دولت طی 2 سال گذشته مالیات های سنگین را بر جامعه بست، در مجلس نیز نقش ماشین امضای لوایح دولت را بازی کرد و عملا در تصمیم گیری های اقتصادی و سیاست خارجی کشور غایب بود. حتی دولت رویکردهایی را که در قالب لایحه به مجلس نبرد، در قالب مصوبات دولتی به اجرا درآورد و هیأت تطبیق مصوبات دولت با قانون در مجلس نیز کاملا رویه سکوت در پیش گرفت.
🔹برخلاف جریان حاکم بر مجلس و دولت، مجموعه نظام و هم نخبگان سیاسی خواهان شکل گیری یک رقابت جدی در انتخابات هستند. معتقدم در این حالت شاهد رقابت جدی بین جریان حافظ وضع موجود و جریان منتقد وضع موجود خواهیم بود. زمانی انتخابات رقابتی می شود که جریان منتقد وضع موجود سعی کند یک مجلس قوی را شکل دهد.
🔹جریان حافظ وضع موجود، مجلس را در حاشیه می خواهد. معتقدم آقای لاریجانی که از مغضوبان فضای انتخابات 1400 بود و نخبگانی که در حاشیه تحولات قرار داشتند و خواستار شکل گیری فضای رقابتی و اصلاحی هستند، امروز باید از یک لیست انتقادی جدی حمایت کنند تا فضای انتخابات رقابتی شود و زمینه شکل گیری یک مجلس قوی به وجود آید./ نامه نیوز
@Rasad_tahlil
⌛️ رصد شنبه (18شهریور، 23صفر، 9سپتامبر)
1299؛ جنگ شدیدی بین نیروهای دولتی قزاق با طرفداران شیخ محمد خیابانی آغاز شد
1348؛ درگذشت نویسنده شهیر "جلال آل احمد"
1357؛ امریكا رسماً حمایت خود را از برقراری حكومت نظامی در ایران اعلام كرد
1380؛ ترور احمد شاه مسعود
572م؛ آغاز جنگ هاي "هفت ساله" ميان امپراتوري ايران و روم
1948م؛ روز ملي و استقلال "كره شمالي" و تأسيس اين كشور (روز جمهوري)
1991م؛ روز ملي و استقلال "تاجيكستان" از اتحاد جماهير شوروي سابق
@Rasad_tahlil
📰 #تیتر_یک
▪️ مرور صفحات اول روزنامه های آفتاب یزد، اعتماد، ایران، خراسان، شرق، قدس، کیهان و وطن امروز
@Rasad_tahlil