⭕️ تغییر نام هند به «بهارات»؛ دهلی به دنبال چیست؟
▪️ایرنا:
🔹همه چیز از جایی شروع شد که دولت هند در دعوتنامه خود برای سران جی-۲۰ به جای واژه هند از بهارات برای تعریف کشور استفاده کرد. البته تغییر نام هند مساله جدیدی به حساب نمیآید؛ در سالهای گذشته نیز مقامهای هندی برای آنچه آنرا «حفظ هویت کشور» میخواندند به دنبال تغییر اسم هند به بهارات بودند.
🔹از نگاه هندیها، علاوه بر این که عنوان هند وارداتی است و در هیچیک از منابع تاریخی فرهنگ هند، اثری از آن وجود ندارد؛ واژهای تحقیرآمیز نیز هست. این تحقیر هم به دلیل تشابه با بومیان آمریکا رخ میدهد.
🔹بهارات نامی برای سراسر جغرافیای هند بزرگ است؛ جغرافیایی که همه شبهقاره هند را در بر میگیرد. برای برخی در کشورهای کوچکتر، حرکتهای ناسیونالیستی در هند میتواند به معنی تلاش این کشور برای ایجاد هژمونی در آسیای جنوبی و سلطه بر کشورهای ضعیفتر باشد.
🔹ایده «آخاند بهارات» (هند تجزیهنشده) همزمان با تاکید بر ملت هندو دنبال میشود که ممکن است اسلامهراسی در هند را افزایش دهد.
@Rasad_tahlil
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 در یکی از کشورهای آمریکای لاتین، تعداد زیادی از مردم به علت تزریق واکسن فایزر سرطان خون گرفتند، قرار است ایران اندازه ۱۰۰ میلیون دلار به این کشور داروی سرطان خون صادر کند
👤 مهدی صفری، معاون اقتصادی وزیر امور خارجه:
🔹آقای رئیسی به هر کشوری سفر میکند از او میخواهند که آنجا کارخانه دارو و تجهیزات پزشکی تأسیس کنیم/ ایران داروهای ضد سرطان خیلی خوبی دارد که روسیه و خیلی از کشورهای دیگر تقاضای آن را دارند./ نود اقتصادی
@Rasad_tahlil
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 وزیر اطلاعات: در مدت اخیر ۴۰۰ بمب کشف و خنثی شد؛ فقط ۴۰ بمب برای انفجار در ایام محرم طراحی شده بود
🔹بودجه ۵۰ سرویس اطلاعاتی از بودجه کل کشور بیشتر است و هدف آنها براندازی است.
🔹یکی از کشورهای همسایه در مرز ایران کارخانه اسلحهسازی ایجاد کرده بود که تمام تولیدات آن به داخل کشور قاچاق میشود./ باشگاه خبرنگاران جوان
@Rasad_tahlil
⭕️اوضاع عجیب بودجه بنگاههای اقتصادی تحت عنوان "مسئولیت اجتماعی" که معلوم نیست کجاها خرج میشود
🔹روزنامه فرهیختگان در گزارشی بودجه مسئولیت اجتماعی بنگاههای اقتصادی را بررسی کرده و نوشته فقط در ۴۸ شرکت حدود ده هزار میلیارد تومان به این عنوان هزینه شده؛ اما اطلاعات سایر بنگاههای اقتصادی شفاف نبوده و معلوم نیست با این پول چه کردهاند.
🔹برای مثال در بین ۳۰ بانک و موسسه اعتباری تنها هفت بانک اقدام به انتشار اطلاعات هزینههای مسئولیت اجتماعی کردهاند. در بین ۲۳ یا ۲۴شرکت بیمهای نیز پنج شرکت بیمهای اطلاعات مسئولیت اجتماعی خود را منتشر کردهاند. در بین شرکتهای دولتی و غیردولتی این وضعیت به مراتب غیرشفافتر است.
🔹بررسیهای «فرهیختگان» از تعداد ۳۰۰ شرکت و هلدینگ که با احتساب شرکتهای زیرمجموعه هلدینگها به چندین هزار شرکت میرسد، نشان میدهد در ۴۸ شرکت و هلدینگ و بانکها مجموع هزینهکرد اعلامشده در صورت مالی برای حوزههای مختلف مسئولیت اجتماعی طی سال ۱۴۰۱ حدود ۹ هزار و ۵۶۶ میلیارد تومان بوده است.
@rasad_tahlil
⭕️از هر 5 نفری که به کلینیکهای زیبایی مراجعه میکنند، 2 نفر مرد هستند
🗞روزنامه همشهری نوشت:
🔹آمارهای غیررسمی نشان میدهد که گرایش مردها به انجام جراحیهای زیبایی بهخصوص جراحی بینی طی سالهای اخیر 10برابر شده است.
🔹نهتنها جراحی بینی بلکه خدمات زیبایی سادهتر و دمدستتر مثل بوتاکس، تزریق فیلر، تزریق چربی برای برجستهکردن گونهها، لیزر پوست، لیزر مو، برداشت خال و زگیل، پاکسازی پوست و کاشت مو نیز در مردهای ایرانی افزایش چشمگیری پیدا کرده است.
🔹متصدی یکی از مراکز زیبایی واقع در شمال تهران میگوید: گرایش آقایان به بوتاکس در سالهای اخیر خیلی زیادشده و تفاوتی با آمار خانمها ندارد.
🔹دکتر علیرضا صابری، فوقتخصص جراحی پلاستیک و دبیر انجمن جراحان پلاستیک و زیبایی ایران میگوید: حدود ۲۰درصد عملهای زیبایی در ایران مربوط به مردهاست.
@rasad_tahlil
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥وزیر اقتصاد گفته است "اگر" بانک مرکزی بتواند نوسان ارزی را مدیریت کند، اسفند را با تورمی در حدود ۴۰ درصد به پایان خواهیم رساند. یعنی در بهترین حالت تورم ۴۰ درصد را داریم حالا باید ببینیم بانک مرکزی میتواند نوسان ارزی را کنترل کند یا نه
@rasad_tahlil
⌛️ رصد دوشنبه (20شهریور، 25صفر و 11سپتامبر)
1360؛ شهادت عالم مجاهد آیت الله "سیداسدالله مدنی" دومین شهید محراب در تبریز
1392؛ درگذشت استاد "عبدالمحمد آیتی" پژوهشگر معاصر در حوزه فلسفه، تاریخ و ادب فارسی و عربی
1948م؛ درگذشت "محمدعلي جناح" باني استقلال پاكستان و قائد اعظم اين كشور
1973م؛ وقوع كودتای خونین شیلی و قتل "سالوادور آلنده" رئیس جمهور این كشور
2001م؛ حمله مشکوک تروریستی به برج های تجارت جهانی در نیویورك و ساختمان وزارت دفاع در واشنگتن
@Rasad_tahlil
📰 #تیتر_یک
▪️ مرور صفحات اول روزنامه های آفتاب یزد، اعتماد، ایران، خراسان، شرق، قدس، کیهان و وطن امروز
@Rasad_tahlil
⭕️ دلارزدایی حداقل ۲۰سال زمان میبرد اما قطعا اتفاق میافتد/ در آمریکا کاغذ چاپ میکنند اینجا مردم جلوی بانکها برای خریدش صف میکشند
👤 حسین راغفر، کارشناس مسائل اقتصادی:
🔹اقتصاد دلاری یعنی اقتصادی که مبنای پولی آن یا به دلار متصل باشد یا اینکه با دلار انجام گیرد.
🔹اگر منظور از دلارزدایی در اقتصاد ایران، سیاستی است که دولتها در ۳۵ سال بعد از جنگ انتخاب کرده و اقتصاد را به اینجا رسانده که باید اینگونه گفت این سیاست دلارزدایی ابتدا میبایست به تقویت پول ملی اهتمام میورزید. در صورتی که مشاهده میکنیم حتی در بعضی از فعالیتها نهادهای حافظ امنیت ملی و اقتصادی کشور، پول ملی خودمان را قبول ندارند.
🔹برای نمونه در جاهایی مانند وزارت امور خارجه و بانک ملی در قبال خدماتی که ارائه میکنند، گفته میشود که باید یورو پرداخت شود. البته آنها مدعی هستند بانک مرکزی به آنها گفته که حاضر نیست در مقابل ریالی که دریافت میکنند معادل ارز تعهد کنند. بنابراین باید در وهله نخست این تضعیف پول ملی که در مدت سه دهه گذشته انجام گرفته اصلاح شود.
🔹مشکل اساسی در اقتصاد ما این است که تولید نداریم و اینها بیشتر شبیه به شعار است که ما مثلا دلارزدایی کنیم. منظور از دلارزدایی در اینجا سلطه دلار است. البته سلطه دلار در اقتصاد جهانی یک مساله بسیار واقعی است که طی دههها شکل گرفته و قدرت فوقالعادهای به اقتصاد آمریکا داده است که در مقابل انتشار یک کاغذ به عنوان ۱۰۰ دلاری که ظاهرا ۴۰ سنت خرج انتشارش میشود میتواند ۹۹ دلار و ۶۰ سنت بقیه آن خرج کند و قادر است که کالا وارد کند؛ یعنی در مقابل چاپ کاغذ کالا وارد کند.
🔹این روند و تقاضا برای آن کاغذ در بازارهای جهانی مشهود است از جمله در اقتصاد پول ایران؛ در آمریکا کاغذ چاپ میکنند اینجا مردم جلوی بانکها صف میکشند. مردم با اشتیاق کاغذ میخرند. علت این اشتیاق در واقع تضعیف پول ملی است و اینکه مردم میکوشند که پول ملی خود را تبدیل به یک کاغذی کنند که در جهان اعتبار دارد
🔹اگر قرار باشد دلارزدایی در اقتصاد جهانی صورت گیرد اما در ایران هیچ اقدام جدی برای تقویت پول ملی نشود هیچ فایدهای نخواهد داشت چرا که دلارزدایی از این جهت امتیاز دارد که در واقع تقاضا برای دلار کم میشود
🔹ارزش پول ملی در ایران بستگی به دلارزدایی در روابط بینالملل ندارد. ارزش پول ملی ما به تولید و ظرفیتهای تولید داخلی مرتبط است و آن هم نه تنها تولید نفت و گاز و منابع طبیعی بلکه تولیدی که در آن نقش فناوری و نقش نیروی انسانی بسیار برجسته است. از این جهت، صرفا با دلارزدایی ما نمیتوانیم امیدوار باشیم که پول ملی ما تقویت شود.
🔹دلار زدایی قطعاً اتفاق خواهد افتاد این منتهی یک زمان نسبتاً طولانی را طی خواهد کرد، حداقل ممکن است ۲۰ سال طول بکشد./ ایرنا
@Rasad_tahlil
⭕️ رهبر انقلاب: اگر مصوبات سفر استانی اوائل دهه۸۰ را دولتها عمل میکردند امروز چهره سیستان و بلوچستان فرق میکرد/ همه کارها و راهها برای تأمین حق مردم زابل در مورد آب باید پیموده شود
👤 رهبر معظم انقلاب اسلامی:
🔹مسئولان قدر این مردم را باید بدانند و باید خدمت کنند. البته در سیستان و بلوچستان خیلی خدمت شده کار خیلی شده، بلوچستانی که شما امروز میبینید بلوچستان دورهی طاغوت نیست بنده آن روز را دیدهام مردم هیچ چیز نداشتند. از روز اول از روزهای اول کار در این منطقه شروع شد هم در آنجا هم در زابل و سایر مناطق استان. امروز هم دارد کار میشود. باید این کارها با قوّت ادامه پیدا کند.
🔹این مسئلهی خط آهن خیلی مهم است؛ اینی که شمال و جنوب شرق کشور با خط آهن متصل بشود این خیلی اهمیت دارد هم برای استان و استانهای در بین راه.
🔹مسئلهی آب زابل خیلی اهمیت دارد. همهی کارها همهی راهها باید پیموده شود برای اینکه حق مردم در مورد آب تأمین بشود.
🔹کارهای زیادی هم پیشروی ما هست که باید انجام بگیرد. اگر آن مصوباتی که در اوائل دههی ۸۰، که بنده آمدم بلوچستان، تصمیمگیری شد اگر دولتها آن مصوبات را عمل میکردند امروز چهرهی استان فرق میکرد. تنبلی شد، بیتوجهی شد از طرف بعضی از دولتها. امروز بحمدالله مشغولند، کار میکنند، تلاش میکنند. بنده امیدوارم و انشاءالله که این امید به نتیجه برسد.
@Rasad_tahlil
⭕️ وزارت نیرو از صنعت برق خارج شود!
👤 حمیدرضا صالحی، عضو اتاق بازرگانی:
🔹(درباره سرمایهگذاری احداث نیروگاه در دیگر کشورها با وجود کمبود برق در کشور خودمان) اگر سرمایه فراهم باشد چرا ما نباید در دیگر کشورها نیروگاه بسازیم؟ اگر قرار باشد بخش خصوصی در این حوزه ورود کند اقدامی درآمدزا و در راستی صدور دانش و خدمات فنی و مهندسی بسیار برای کشور بار مثبت خواهد داشت، اما این در صورتی است که رقم خرید برق جذاب باشد، اگر نرخ خرید برق در ایران نیز مناسب باشد قطعا بخش خصوصی حاضر به ورود به این بخش خواهد بود.
🔹بخش خصوصی ایران تمایل دارد که در این حوزه سرمایهگذاری کند و توان، ظرفیت، نیروی انسانی و مدیریت در کشور ما وجود دارد اگر پول و فاینانس موجود باشد و برق تولیدی را خوب خرید کنند بخش خصوصی ایران در هر جای دنیا حتی اروپا هم سرمایهگذاری میکند، اما در ایران رقم کنونی خرید برق نمیصرفد و کسی مسئولیت وضع موجود را نمیپذیرد که مشکل سرمایهگذاری را حل و ورود به این حوزه را توجیهپذیر کند.
🔹موضوع و چالش اصلی ما حضور وزارت نیرو در اقتصاد برق است، مثل مخابرات که از اقتصاد مخابرات کنار رفت و رقابتپذیری ایجاد شده در مورد نیرو این اتفاق نیفتاده است، وزارت نیرو باید از صنعت شروع کند و از یکسوم کل اقتصاد برق طی سه سال خارج شود تا مشکل خاموشی و سرمایهگذاری در این حوزه حل شود./ ایلنا
@Rasad_tahlil
📊رشد ۳۶هزار درصدی قیمت مسکن در کشور در ۳۰سال!
🔹در سطح کشور طبق دادههای مرکز آمار ایران، میانگین قیمت یک متر مربع واحد مسکونی در کل کشور در سال ۱۳۷۲، ۲۲۰۵۲ تومان بوده است. در واقع خرید یک خانه ۷۰ متری در آن زمان، ۱.۵۴ میلیون تومان هزینه داشته است.
🔹میانگین قیمت یک متر مربع واحد مسکونی در بهار سال ۱۴۰۰، به ۸.۱ میلیون رسیده است. یعنی در زمان ذکر شده، خرید یک خانه ۷۰ متری ۵۷۰ میلیون هزینه دارد. در یک بازه زمانی ۲۸ ساله، قیمت هر متر مربع مسکن نزدیک به ۳۷۰ برابر شده است. یعنی رشدی ۳۶۸۵۹ درصدی!/ اقتصاد آنلاین
@rasad_tahlil
⭕️هزینه تحصیل یک دانشآموز ابتدایی بیشتر از دستمزد کارگران
🔹روند نجومی قیمت نوشتافزار را میتوان دلیل اصلی رکود چندساله این بازار دانست. اکنون نیز محاسبات نشان میدهد که هزینه تحصیل هر دانشآموز تنها در سه ماه در حداقلترین شرایط بیش از هشت میلیون تومان آب میخورد. این در حالی است که اگر یک خانواده کارگری سه فرزند محصل داشته باشد بیش از درآمدی که کسب میکند، باید هزینه تحصیل فرزندانش را بپردازد.
🔹اکنون خرید یک کولهپشتی که پاسخگوی ۹ ماه مصرف باشد، حداقل ۶۵۰ هزار تومان رقم میخورد. همچنین پر کردن این کولهپشتی با لوازمالتحریر مورد نیاز به بیش از یک میلیون و ۱۵۰ هزار تومان نقدینگی لازم دارد. همچنین روپوش/مانتو به علاوه یک کفش یا کتانی یک میلیون و ۶۰۰ هزار تومان قیمت دارد. هزینههایی مانند خرید کتاب، بیمه، کمکهزینه مدرسه و … نیز روی هم در سه ماه ۱.۵ میلیون تومان هزینهبردار است.
🔹افزایش ۴۵ تا ۶۰ درصدی قیمت نوشتافزار نسبت به سال قبل و کاهش قدرت اقتصادی مردم باعث شده که امسال گرانترین سال تحصیلی را خانوادهها تجربه کنند.
@rasad_tahlil
⭕️ بوی توطئه خطرناک علیه ایران به مشام می رسد
✍احمد زیدآبادی در هم میهن نوشت:
🔹اگر آمریکا نقش خود در منطقه قفقاز را بهصورت دیگری تعریف کرده باشد، اوضاع بهخصوص در مورد آنچه به ایران مربوط میشود، فوقالعاده خطرناک خواهد شد.
🔹قاعدتاً اگر جمهوری آذربایجان با حمایت ترکیه و تحریک اسرائیل، درصدد قطع راه زمینی ایران به ارمنستان برآید و آمریکا هم بهعنوان متحد جدید ارمنستان، چشم بر این ماجرا ببندد، ایران چارهای جز توسل به زور در این زمینه پیش روی خود نخواهد دید.
🔹به نظر میرسد، اسرائیلیها از مدتها قبل خود را برای چنین سناریویی آماده کردهاند تا از طریق جمهوری آذربایجان و برخی تحریکات قومی، ایران را بیثبات سازند.
🔹در این سناریوی مخوف همه چیز توطئهآمیز به نظر میرسد. این سناریو بیش از آنکه علیه جمهوری اسلامی باشد علیه سرزمین ایران است و بنابراین همۀ ایرانیها باید نسبت به ابعاد خطرناک آن کاملاً هوشیار باشند.
@rasad_tahlil