⭕️برای پس گرفتن یک طرح تحقیق و تفحص، یک نماینده مجلس ۶۵ میلیارد تومان پول گرفته است/ طرح تحقیق و تفحص از بده و بستانهای مالی در سال ۹۵ با رایزنی پنهانی با لاریجانی از دستور کار خارج شد
👤مصطفی میرسلیم نماینده منتخب مردم تهران در مجلس یازدهم
🔹متاسفانه روشهای ناپسندی در جمهوری اسلامی رایج شده که از این طریق آرای نمایندگان در مجلس خریداری می شود. شوربختانه این خرید رای هم در پای صندوق رای و هم در مجلس اتفاق می افتد.
🔹کار خرید آرای نمایندگان خیلی صریح در مجلس انجام می گیرد و برخی نمایندگان رای خود را حراج می کنند. برای پس گرفتن یک طرح تحقیق و تفحص ۶۵ میلیارد تومان فقط به یک رئیس کمیسیون در مجلس پرداخت شده است.
🔹طرح تحقیق و تفحص از بده و بستانهای مالی را در سال ۹۵ با رایزنی پنهان با رئیس وقت مجلس از دستور کار خارج کردند.
@Rasad_tahlil
📮 #توییت
⭕️ سید عزت الله ضرغامی، عضو شورایعالی انقلاب فرهنگی:
🔹گواهی "عدم سوءپیشینه" برای بسیاری فعالیتهای دولتی و خصوصی، امکان فعالیت سالم و جبران گذشته را از خیلی "زندان رفتهها" سلب میکند.
🔹صرف نظر از مجرمین بزرگ، به خانوادههای بسیاری متخلفین خرد، ظلم میشود.
🔹اگر عمار در زمان ما بود بهخاطر اجبار در رفتار اولیه، از خدمت محروم میشد!
@Rasad_tahlil
⭕️ پیام های ورود نفتکش های ایرانی به ونزوئلا
✍️ هادی محمدی، دکترای روابط بین الملل
🔹تا قبل از تصویب قطعنامه2231 در شورای امنیت (تیر 94) که پس از توافق برجام صورت گرفت، بر اساس قطعنامه 1929 (خرداد 89) کشورمان با محدودیت های شدید و غیرانسانی در حمل و نقل هوایی و دریایی خود روبه رو بود.
🔹قطعنامه 1929 شورای امنیت از همه کشورها می خواست تا «همه محمولهها به سمت یا از طرف ایران را در خاک کشور خود از جمله بنادر و فرودگاهها بازرسی کنند»
🔹قطعنامه 1929 حتی به یک کشور کوچک مثل جیبوتی این حق را می داد که کشتی های ایرانی را توقیف کند و ما نیز حق اعتراض به کشورها را نداشتیم
🔹این قطعنامه ظالمانه [...] براساس بند 7 قطعنامه 2231 لغو شد
🔹اما هنوز مشکل اصلی یعنی آمریکا باقی است.
🔹آن چه باعث شد این نفتکش ها بدون آزار آمریکا به ونزوئلا برسند، نامه ها و پیام های نظامی و هشدارآمیز مستقیم و غیر مستقیمی بود که تهران قبل و حین حرکت نفتکش ها به سمت ونزوئلا از طریق سفارت سوئیس، دبیرکل سازمان ملل و امیر قطر برای واشنگتن فرستاد
🔹در این میان البته همراهی برخی کشورهای دوست پرقدرت هم موثر بوده است که شاید در زمان مناسب گفته شود.
🔹ونزوئلا در سال2008 و در اوج تحریم بنزین علیه ایران محموله های بنزین خود را به ایران فرستاد و حالا ایران در جواب آن محبت و در شرایط بسیار سخت امروز، کاراکاس را تنها نگذاشته
🔹قرار است در قبال این محموله، کشورمان کالاهای مورد نیاز خود را دریافت کند.
🔹ایران یکی از وارد کنندگان آلومینا یا اکسید آلومینیم است [...] و به راحتی هم به ایران فروخته نمی شود، از آن سو ونزوئلا از تولید کنندگان اصلی این ماده است و این تبادل کالایی سود مهمی برای ایران نیز به همراه خواهد داشت.
🔹یک همکاری مناسب و راهبردی میان دیپلماسی، بخش نظامی و صنعت نفت در بالادست و بخش های مختلف در پایین دست باعث شد تا علاوه بر یک تبادل کالایی مهم در آن سوی جهان که فواید اقتصادی خاص خود را دارد، بتوانیم با شکستن دو حلقه محاصره سنگین علیه ایران و ونزوئلا ضمن آن که پیام سیاسی مهمی را به جهان مخابره کردیم که نشان دهنده مولفه دیگری از قدرت کشورمان است، ثابت کنیم که هم سیاست های یک جانبه آمریکا قابل شکست دادن است، هم دیگر نمی تواند با هیمنه سازی از خود، کشورهای دیگر را به پیروی از سیاست های قلدرمآبانه خویش وادار سازد./ خراسان
@Rasad_tahlil
📊 #اینفوگرافیک | خطر ویروس کرونا کدام مشاغل را در ایران بیشتر تهدید میکند؟/ ایرنا
@Rasad_tahlil
⭕️ تورم نقطه به نقطه، دوباره صعودی شد
🔹طبق اعلام مرکز آمار ایران، تورم مصرف کننده کل کشور در پایان اردیبهشت ماه با کاهش 2.4 واحدی، به 29.8 درصد رسیده است. آخرین بار در اسفند 97 تورم کل (12 ماهه) زیر 30 درصد بود و اکنون بعد از 13 ماه، دوباره به کمتر از 30 درصد رسیده است. با وجود کاهش تورم کل، تورم نقطه به نقطه، در اردیبهشت امسال بر خلاف روند یک سال گذشته، اندکی افزایش یافته و به 21 درصد رسیده است که 1.2 واحد درصد بیشتر از ماه قبل است.
🔹تورم نقطه به نقطه آخرین بار مرداد 97 زیر 20 درصد بود که بعد از رشد تا 52 درصد در اردیبهشت 98 وارد روند نزولی شد تورم نقطه به نقطه به نوعی پیش نگر تورم کل است./ خراسان
@Rasad_tahlil
⭕️ بیش از ۵۰ درصد کرونایی ها، به دلیل حضور در محیط پر جمعیت به این بیماری مبتلا شده اند
👤 علیرضا زالی فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران:
🔹سناریوی کرونا در تهران به عنوان افت قطعی و پایان یافته نیست؛ باید ملاحظات بهداشتی با دقت بیشتری توسط شهروندان مورد توجه قرار گیرد و خستگی و گذشت زمان نباید باعث تسامح در رعایت اصول بهداشتی و حفاظتی شود.
🔹(وی با اشاره به بررسی های صورت گرفته در تهران، گفت) بررسی ها نشان می دهد بیش از ۵۰ درصد بیماران کرونایی بستری شده در بیمارستانها در محیط پرتراکم و پر جمعیت حضور داشتند و مبتلا به بیماری شدند.
🔹بنابراین مراکز پر تردد و با تراکم بیشتر به عنوان عامل خطر تصاعدی بیماری عمل می کنند و افرادی که در تهران دچار بیماری شدند یک یا چند بار سابقه حضور در یک محیط شلوغ و پر جمعیت را ذکر می کنند./ فارس
@Rasad_tahlil
⭕️ امام خميني در سياست خارجي نگاه ميانهاي داشتند
👤 سید مصطفی تاجزاده، فعال سیاسی اصلاح طلب:
🔹دوم خرداد بيشتر احياي گفتمان نوفللوشاتو بود
🔹در گفتمان نوفللوشاتو اسلام به مثابه آزادي، عقلانيت و انسانيت بود. دراين دوره امام خميني وقتي درباره هر پديدهاي صحبت ميكند؛ تاكيد دارد كه اين پديده اسلامي- انساني يا اسلامي- عقلاني است و اغلب اين دو اصطلاح را با هم به كار ميبرد. او معتقد بود كه عقل و اسلام يك چيز را ميگويند
🔹جالب توجه اينكه امام خميني در سياست خارجي هم نگاه ميانهاي داشتند. از ايشان سوال شده بود كه با امريكا بايد چه كار كنيم؟ جواب دادند: امريكا مثل همه كشورهاي ديگر است، نفت ما را بخرد ميفروشيم. اگر به ما احترام بگذارد؛ به او احترام ميگذاريم. امام خميني تاكيد ميكرد كه بديهيترين و مسلمترين حق هر انساني حق تعيين سرنوشت است
🔹يا وقتي از امام خميني درباره چرايي حمايت ماركسيستها از انقلاب ۵۷ پرسيده ميشد؛ پاسخ ميداد كه ما حرف ملت را ميزنيم؛ ماركسيستها هم ايراني هستند. ما معتقديم ايران بايد آزاد باشد. آباد باشد. همه در انتخابات شركت كنند همه بتوانند نمايندهاي در انتخابات داشته باشند. آنها هم همين را ميخواهند پس چرا از انقلاب حمايت نكنند؟
🔹طي مطالعهاي كه روي مصاحبهها، اظهارات و سخنرانيهاي امام خميني از زمان حضور در نوفللوشاتو تا ۲۹ بهمن ۵۷ داشتم؛ توانستم به اين سوال مهم كه «چرا مردم شيفته انقلاب اسلامي شدند؟» پاسخ بدهم. مهمترين ويژگي اين نهضت كه توانست بيشتر مردم ايران را با هر اعتقاد و باوري حول محور آيتالله خميني متحد كند؛ شعار «آزادي» بود/ اعتماد
@Rasad_tahlil
⭕️ رومینا نام مستعار دخترانی است که هر روز میکُشیم؟
✍️ احسان محمدی، دکترای فرهنگ و ارتباطات
🔹رومینا نام مستعار دخترانی است که هر روز میکُشیم فقط صدایش این همه در نمیآید. تمرین کنیم حواسمان باشد:
🔹با متلک پراندن، تحقیر قد و وزن و پیشنهادهای جنسی بیشرمانه هیچ رومینایی را نکُشیم. کلمهها مثل داسها تن نازک زنها را خونین میکنند.
🔹اگر خانوادهای گرفتار رنجی شد با سوال و جواب زخم آنها را تازه نکنیم. با «غیرت، غیرت» کردن، بنزین روی آتششان نریزیم.
🔹با کلمات شیرین هیچ زن و دختری را فریب ندهیم. کلمهها شاید اسباببازیِ لذت ما باشند اما یک دختر ممکن است عمیقاً باورشان کند.
🔹با تکرار «مرد غیرتی جذابه» آدمها را به دام احساسات نیندازیم. غیرت کنترلنشده پدر رومینا الان یک کشور را سوگوار و بدنام کرده است.
🔹ما همان "مردمی" هستیم که به خاطر "حرف"مان ممکن است سر یک دختر با داس بریده شود. سرمان را از زندگی دیگران بیرون بکشیم.
🔹اغراق در هر چیزی فاجعه خلق میکند. در عشق، در غیرت، در پدرسالاری، در فمنیسم، در دین، در بیاعتقادی... اندازه نگهداریم.
🔹همه ما مستعد خشم آنی و قتل هستیم. پارسال نجفی شهردار دانشآموخته و جنتلمن زنش را کُشت، امسال پدر گمنام رومینا دخترش را سلاخی کرد. پناه ببریم به عقل و به خدا از لحظه شومی که خشم، گلوی عقل را میبُرد.
🔹این ماجرا با فاجعه تازهای از یاد میرود، دختری با هزار آرزو حالا در خاک خفته و ما کماکان در حال درّیدن همیم. با کلمهها و دخالتها. با داسها و گلولهها. با حماقتها و وقاحتها.
🔹محاکمه پدر رومینا واجب اما به آینه نگاه کنیم، واقعاً ما قاتل هیچ رومینای دیگری نیستیم؟/ کانال احسان محمدی
@Rasad_tahlil
⌛️ رصد چهارشنبه (7خرداد، 4شوال، 27می):
1339؛ تاسیس بانک مرکزی ایران
1359؛ افتتاح اولين دوره مجلس شوراي اسلامي
1365؛ رابرت مك فارلین مشاور امنیت ملی رئیس جمهور آمریكا پس از ۴ روز اقامت در تهران به كشورش بازگشت
🔺 هاشمی رفسنجانی ریاست وقت مجلس شورای اسلامی در این مورد می گوید: هدف آنها در اصل این بود كه بیایند آن یخ های سردی كه در روابط ایران و آمریكا ایجاد شده بود را ذوب كنند هدف نزدیك آنها این بود كه ما را شفیع كنند در لبنان. آنها خواهش كردند كه یكی از مسئولان كشور، آنها را بپذیرند ولی هیچ یك از مسئولان حاضر به ملاقات با آنان نشد. مك فارلین با عصبانیت گفته بود شانس در خانه شما آمده و مشكلاتتان را آماده ایم حل كنیم، فضای شما در تصرف هواپیماهای عراقی و چه و چه است و ما آمدیم مشكلات شما را حل كنیم. مك فارلین گفته بود من اگر رفته بودم روسیه كه پوست بخرم گورباچف روزی سه بار با من ملاقات می كرد.نماینده مخصوص رئیس جمهور آمریكا آمده و یك كلام حاضر نیستید با آن صحبت كنید. ما گفتیم با شما صحبتی نداریم، شما آتش افروز این جنگ هستید شما مسئول مسائل كشور ما هستید ... .(نشریه خبرگزاری جمهوری اسلامی، چكیده اخبار و گزارش های مربوط به شكست تلاش آمریكا برای تجدید رابطه با ایران، اسفند ماه 1365ف ص4و6)
259ق؛ تصرف شهر نيشابور توسط "يعقوب ليث صفاری" و سرنگوني سلسله ی طاهريان
1926م؛ شكست قيام مسلمانان مراكش عليه استعمارگران اروپايي
1960م؛ وقوع كودتاي نظامي در تركيه و به قدرت رسيدن ژنرال "جمال گورسِل"
1964م؛ درگذشت "جواهرلَعْلْ نِهْرو" سياستمدار برجسته و اولين نخستوزير هند
@Rasad_tahlil
📰 #تیتر_یک
▪️ مرور صفحات اول روزنامه های آفتاب یزد، اعتماد، ایران، جوان، خراسان، شرق، کیهان و وطن امروز
@Rasad_tahlil
⭕️غیز آه نیه
✍️عباس مدحجی,خبرنگار در خرمشهر
🔹حتما تا الان دیگر از ماجرای غیزانیه مطلع شده اید. غیزانیه بزرگترین بخش اهواز با ۸۳ روستا و حدودا ۲۵هزار نفر جمعیت است که در قسمت شرقی مسیرهای اهواز به ماهشهر، رامشیر، رامهرمز و هفتکل قرار دارد. از دو دهستان مشرحات و غیزانیه تشکیل شده که شغل اکثر ساکنان آن کشاورزی و دامپروری میباشد.
🔹غیزانه اما مبدا پارادوکس عجیبی ست. علاوه بر اینکه با ۶۰۰ حلقه چاه نفت فعال ، شرکتهای نفت و گاز وحفاری و پتروشیمی در محدوده ی آن واقع شده اند، مسیر ترانزیت بنادر ایران نیز هست. اما از آب آشامیدنی خانگی و گاز بی بهره است. گویی آنچه را که خدا بر این مردم روا داشته ، بندگان خدا روا نمیدارند.
🔹موضوعی که با پررنگ شدن آن، اغلب رسانه های محلی که پیش از این بارها در اخبار و گزارشات خود به آن پرداخته بودند بسراغ آرشیو خود رفتند و بازبان بی زبانی گفتند: "ما گفتیم و کسی نشنید"! موضوعی که ظاهرا باید به اینجا میرسید تا شنیده و دیده شود و کاش درسی شود برای متولیان امر که علاج واقعه را پیش از مصیبت کنند.
🔹بی آبی سالهاست کمر مردم را خم کرده و کشاورزی و دامداری شان را هم مختل. آنهم درحالی که نزدیک به ۶۰۰ چاه ، لاینقطع طلای سیاه را از زیر پاهایشان میکشند و حتی برای نگهبانی آن لوله ها هم به کار نمیگمارندشان.
🔹هرروز باید ساعتها منتظر تانکر حمل آب بشوند تا برسد و روستاها را یکی پس از دیگر سیراب کند و فردا روز از نو ، روزی از نو. هوا که گرمتر و کرونا که همه گیرتر شد، طاقتشان طاق شد و جاده را بستند. در درگیری با پلیس چهار نفر زخمی شدند ، تصویر نوجوان زخمی وایرال شد، توجه رسانه ها و فعالین اجتماعی و مجازی جلب شد، سوژه ی رسانه های خارج کشور جور شد، و در نهایت با ورود مسولین رده بالاتر و حضور قدرتمند فضای رسانه ای ، دستور ویژه ای برای حل مشکل صادر شد.
🔹استاندار قول سه هفته ای داد و خیلی ها برای کمک اعلام آمادگی کردند. اینها همه در کمتر از یک هفته رخ داد و اگر قول استاندار عملی شود، مشکلی که سالها مردم را عذاب میداد در یک ماه حل میشود. اما چرا و چگونه ماجرا به اینجا رسید؟ شاید قاعده اش این بود که متولیان آب استان از "اعتراضات دبه ای" چندسال پیش خرمشهر باید تجربه ای کسب میکردند که فورا مشکلات با وضعیت قرمز مشابه را شناسایی و پیش از رسیدن کارد به استخوان و شاید خدشه دار شدن امنیت رفع کنند.
🔹اگر آنها همان روز این درس را می آموختند شاید امروز لازم نبود کسی توضیح دهند که راه حل مشکلات، بستن جاده نیست.
🔹البته این تنها مشکل مردم غیزانیه نخواهد بود اگر بخواهیم بیکاری و بیماری و فقر و بی توجهی راهم حساب کنیم. والبته بی آبی تنها مشکل مردم غیزانیه نیست که مشکل خیلی از نقاط دیگر استان هم هست. استانی که روی نفت و آب است اما از حداقل منافع قانونی آنها هم بی بهره است.
🔹اینها را بگذاریم کنارِ پروژه های انتقال آب کارون به استانهای مرکزی و ریه های آسیب دیده از ریزگرد و بی دفاع در برابر کرونا تا تراژدی مان تکمیل گردد. شاید هم بین انتقال آب و نفت خوزستان رقابت حریصانه ای ست که وضعیت امروز چنین است.
🔹دیدن و شنیدن صحبتهای مردمی به غایت فقیر و مظلوم، آنهم کنار چاههایی که حریصانه ، طلا از زیر پاهایشان میکشد و آب را دریغشان کرده، اگر شرمنده مان میکرد که الان اوضاع این نبود. چگونه مشکلی که سالهاست حل نشده بود الان قرار است سه هفته ای حل شود؟ یعنی مردم باور کنند که حل مشکل سالها بی آبیشان ربطی به اعتراضشان نداشته و فقط سه هفته تا حل مشکل فاصله داشتند؟
🔹خوزستان دیگ داغ مشکلات است و هرلحظه یکی از آنها سرریز میشود. مجال پرداخت به تمام مشکلات نیست اما هرطور که به قضیه نگاه کنیم، بهره مندی از آب قابل شرب و هوای قابل استشمام در عصر مدرنیته که دیگر نباید مشکل به حساب آید. کاش بیاموزیم قبل از ایجاد هزینه (به معنای عام) برای جامعه، آنچه را که مکلفیم انجام دهیم و کمی جلوتر راهم ببینیم./عصر ایران
@Rasad_tahlil
⭕️ جایگاه جهانی و منطقه ای ایران در شاخص کامیابی لگاتیوم (The Legatum Prosperity Index)
📣 موسسه افکار سنجی جهاد دانشگاهی اعلام کرد:
🔷 موسسه #لگاتیوم هر ساله با استفاده از داده هایی که خود گردآوری می کند و ترکیب آنها با داده های نظرسنجی «موسسه نظرسنجی گالوپ»، «مرکز تحقیقات پیو» و داده های «سازمان سلامت جهان»، «یونسکو»، «یونیسف»، «سازمان تجارت جهانی»، «سازمان بین المللی کار»، «بانک جهانی»، «صندوق بین المللی پول» و ... کشورهای جهان را رتبه بندی می کند. شاخص کامیابی لگاتیوم (2019)، ثروت و رفاه جامعه را بر مبنای 3 رکن، 12 مولفه و 65 شاخص به طور همزمان میسنجد.
🔷 سه رکن عبارتند از: 1- جامعه شمول یافته یا جامعه همگان (inclusive society) که شامل مولفه های «ایمنی و امنیت»، «آزادی فردی»، «حکمرانی» و «سرمایه اجتماعی»، 2- اقتصاد آزاد (open economic) شامل «وضعیت سرمایه گذاری»، «موقعیت کارآفرینی»، «امکانات و زیرساخت ها»، «کیفیت اقتصادی» و 3- مردم توانمند (empowered people) شامل «وضعیت زندگی»، «سلامت»، «آموزش» و «محیط زیست» می باشند. نمره هر رکن در بازه (100-0) تعریف می شود و کشورها برحسب امتیاز در هر یک از ارکان و مولفه های یادشده، بین 167-1 رتبه بندی شدند.
🔷 به طور کلی وضعیت کنونی #توسعه اجتماعی در #ایران بر اساس شاخص کامیابی لگاتیوم در مقایسه با سایر کشورهای جهان، نشان می دهد، کشور با نمره 48.3 از 100 در میان 167 کشور مورد بررسی در سال 2019، در جایگاه 119 قرار دارد. گفتنی است رتبه ایران در منطقه از بین 16 کشور، جایگاه دهم می باشد.
@Rasad_tahlil
⭕️توصیه علی مطهری به مجلس یازدهم: دست مجمع تشخیص را از مصوبات مجلس کوتاه کنید
✍️علی مطهری در یادداشتی در روزنامه ایران پیرامون انتظاراتش از مجلس یازدهم نوشت:
🔹کاری که مجمع تشخیص مصلحت نظام اخیراً انجام میدهد که مصوبه مجلس را از نظر انطباق با سیاستهای کلی نظام بررسی و اظهارنظر میکند و به نوعی مجمع وارد روند قانونگذاری شده و به مثابه مجلس سنا عمل میکند باعث شده است که برخی مصوبات مجلس مدتها متوقف بماند.
🔹در قانون اساسی فقط یک نهاد است که میتواند مصوبه مجلس را بررسی کند آن هم فقط از نظر انطباق با شرع و قانون اساسی و او شورای نگهبان است. مجلس یازدهم باید این مشکل را با رایزنی با مقامات عالی کشور رفع کند.
@Rasad_tahlil
⭕️طرح "قرعه کشی" تقاضا را برای خرید خودرو بیشتر میکند
👤 امیر حسن کاکایی عضو هیات علمی گروه مهندسی خودرو دانشگاه علم و صنعت
🔹با قرعه کشی ملی که خودروسازان به راه انداخته اند، هر ایرانی به خود میگوید چرا من در این اعانه ملی شرکت نکنم؟ با این قیمت گذاری ها که شورای رقابت انجام داده، هر کس این شانس را دارد که وقتی قرعه به نامش بیفتد با هر مقدار پول که وارد شده، به دلیل اختلاف فاحش قیمت کارخانه و بازار حدود همان مقدار سود ببرد.
🔹 در نتیجه هر زمان که فرصتی برای ثبت نام خودرو ایجاد می شود، افراد زیادی هجوم میآورند و میخواهند شانس خود را امتحان کنند. امروز به جای حل مساله داریم مساله ایجاد می کنیم، زیرا دغدغه مردم این شده که چطور در این قرعه کشی شرکت کنند./نود اقتصادی
@Rasad_tahlil
📮#توییت
✍️کبری خزعلی، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی
🔹خون #رومینا_اشرفی ها بر گردن مسئولانی است که با آموزش های نامناسب(۲۰۳۰) و رها کردن فضای مجازی باعث شده اند نوجوانان به بلوغ جنسی زودرس برسند!
🔹و اگر جوان بخواهد از راه درست ازدواج کند به او برچسب کودک همسری میزنند، و جامعه را بر علیه آن میکنند تا جایی که پدر قاتل فرزند خود میشود!
🔹انشاالله دادستان محترم قطعا نسبت به این اعمال جنایی به حق برخورد خواهد کرد و اجازه نمی دهد جریان قتل همسر نجفی تکرار شود
🔹ولی تاریخ به یاد خواهد آورد داستان #کاسبان_خون را، که چگونه برای میترا استاد ها سکوت کردند و از مرگ کسانی که خود مسئول مرگشان بودند کاسبی می کنند
@Rasad_tahlil
⭕️ اگر میانه روی تقویت نشود، اصلاح طلبی دو شقه شده و تاثیرات خود را از دست خواهد داد
✍️ محسن هاشمی، رئیس شورای شهر تهران با عنوان «اصلاحات یا میانه روی؟» نوشت:
🔹خاتمی متوجه شکاف میان اصلاح طلبی و وضعیت موجود شده و از همین رو از اصلاح طلبان می خواهد بجای پرداختن به شعارهای سیاسی غیرقابل تحقق، به مشکلات مردم و وضعیت اجتماعی بپردازند.
🔹 کاهش شدید محبوبیت دولت و شخصیتهای منتسب به اصلاحات در جامعه وریزش بدنه اجتماعی آنان منجر گردید که یکی از پیامهای اعتراضات دیماه ۹۶ و آبان ۹۸، عبور بخش زیادی از توده های اجتماعی از اصلاح طلبی و اصول گرایی بود.
🔹 شهروندان از اینکه اصلاح طلبان بتوانند مسایل جامعه را حل کنند، دچار یاس نسبی شده اند.
🔹 برخی از فرارسیدن پایان دوران اصلاح طلبی خبر می دهند.
🔹 اگر میانه روی تقویت نشود، اصلاح طلبی دو شقه شده و تاثیرات خود را از دست خواهد داد.
🔸ویژگی میانه روی، خودداری از تکرار بازی ورقابت چپ وراست قدیم، در لباس اصولگرایی و اصلاح طلبی است، میانه روی همانقدر که با اقتدارگرایی و خشونت و نفی حقوق شهروندی فاصله می گیرد با تجدید نظر طلبی و به چالش کشیدن ساختارها و رهبری نظام مرز بندی دارد.
🔹 در انتخابات گذشته، حتی در صورت تایید بخشی از چهره های رد صلاحیت شده، اصلاحات نیز نمی توانست موفقیت دوره گذشته را تکرار کند./انتخاب
@Rasad_tahlil
⭕️ کاهش جمعیت نگران کرونا
🔹نتایج تازهترین نظرسنجی شهرداری تهران از پایتختنشینان درباره سطح نگرانی ابتلا به کرونا و پیامدهای اقتصادی آن بر زندگی شهروندان نشان میدهد:
🔹میزان نگرانی تهرانیها از ابتلا به کرونا نسبت به فروردین ماه امسال کاهش پیدا کرده است.
🔹41 درصد از شرکتکنندگان در این نظرسنجی با تصمیم دولت برای بازگشایی و آغاز فعالیت کسبوکارها موافق هستند. این در حالی است که اوایل سال جاری، حدود 25 درصد از شرکتکنندگان در نظرسنجی شهرداری معتقد بودند که فعالیتها و کسبوکارها همچنان باید تعطیل بمانند.
🔹35 درصد از خانوارهای شرکتکننده عنوان کردهاند که در خانوادهشان فردی هست که به دلیل شیوع کرونا شغلش را از دست داده و بیکار شده است.
🔹هزینه خانوار در 43 درصد از پاسخگویان به واسطه کرونا افزایش یافته و برای بقیه شرکتکنندگان کاهش داشته یا تغییری نکرده است.
نیمی از شهروندان موافق تصمیم ستاد کرونا برای اجرا نشدن طرح ترافیک و کمتر از یک سوم مخالف آن هستند.
🔹در یک سوال دیگر از شهروندان پرسیده شده که آیا موافق هستند طرح ترافیک بهطور کلی برداشته شود که در پاسخ به آن، 44 درصد مخالف و 30 درصد موافق هستند./ دنیای اقتصاد
@Rasad_tahlil
"کانال رصد" تحلیلهای روز
⭕️برای پس گرفتن یک طرح تحقیق و تفحص، یک نماینده مجلس ۶۵ میلیارد تومان پول گرفته است/ طرح تحقیق و تفح
📮 #توییت
⭕️ سید مصطفی تاجزاده، فعال سیاسی اصلاح طلب:
🔹میرسلیم: «برای پس گرفتن یک طرح تحقیق و تفحص ۶۵ میلیارد تومان به یک رئیس کمیسیون مجلس پرداخت شد!» اگر قوه قضائیهٔ مستقل و سالم بود یا فورا رئیس کمیسیون مجلس و رشوهدهنده را محاکمه علنی میکرد یا میرسلیم را به اتهام افترازدن.
@Rasad_tahlil
⭕️ زلزله ساعات پیش تهران پس لرزه بود/ مردم تهران نگران وقوع زلزله بزرگتر نباشند/ فعال شدن آتشفشان دماوند هیچ ارتباطی به زلزله ندارد
👤 علی بیت اللهی، رئیس مرکز زلزله نگاری مرکز تحقیقات راه و مسکن و شهرسازی:
🔹زلزله امروز دماوند به هیچ عنوان پیش لرزه نبوده است.
🔹طبق بررسیهای انجام شده این زلزله در همان منطقه گسل مشاء در دماوند رخ داده است؛ بنابراین زلزله ساعات پیش همان پس لرزه زلزله ۵.۱ ریشتری، ۱۹ اردیبهشت ماه بود.
🔹طبق برآوردهای انجام شده تا کنون ۸۰ پس لرزه در شهر دماوند رخ داده که بزرگترین آن همان زلزله ساعات پیش در دماوند بوده است.
🔹با توجه به آنکه در طی چند روز گذشته سکوت نسبی بوده و هیچ پس لرزهای در این منطقه رخ نداده است، بنابراین انرژیهای زمین تجمیع شده و شاهد وقوع چنین زلزلهای با ریشتر بالا بودیم.
🔹فعال شدن آتشفشان دماوند هیچ ارتباطی به زلزله ندارد و تنها زمانی که انفجار و یا موج ناشی از حوادث طبیعی رخ دهد ممکن است آتشفشان این کوه فعال شود./ باشگاه خبرنگاران جوان
@Rasad_tahlil
⭕️ فشار 4 جانبه بر بورس
▪️ شاخص کل بورس 33 هزار واحد دیگر هم سقوط کرد، بازار به کدام سمت می رود؟
▪️خراسان:
🔹شاخص کل بورس که از 22 اردیبهشت وارد روند نزولی شده، دیروز هم در پی فشار فروش سنگین در اکثر نمادها، 33 هزار واحد دیگر افت کرد و به سطح 926 هزار واحد رسید.
🔹اگرچه شاخص کل نسبت به 22 اردیبهشت فقط 12 درصد افت کرده است اما بسیاری از سهم های پربیننده و بزرگ 20 تا 30 درصد افت کرده اند.
🔹ناظران معتقدند، روند نزولی شدید بورس علاوه بر هیجان منفی شدید و رفتارهای احساسی تازه واردها، از سه محل دیگر هم آب می خورد.
🔹یک موضوع برنامه دولت برای فروش 30 درصد از سهام عدالت مشمولان به صورت خرد است. موضوعی که ممکن است در برخی نمادهای بزرگ موجود در سبد سهام عدالت فشار فروش بیشتر ایجاد کند.
🔹نکته دیگر دو عرضه اولیه نسبتا بزرگ است که امروز چهارشنبه انجام می شود و اهالی بازار در حالی تامین نقدینگی برای شرکت در آن هستند.
🔹مسئله سوم هم طرح ویژه فروش خودروست که بسیاری را وسوسه کرده، پول خود را در بورس نقد و شانس خود را برای خرید خودرو به قیمت کارخانه امتحان کنند.
🔹مجموع این عوامل منجر به افت شدید بورس و فرابورس و صف فروش شدن اکثر نمادهای بازار، مخصوصا شرکت های بزرگ شد.
▪️ بورس به کدام سو می رود؟
🔹برخی تحلیل گران فنی، سطح 850 هزار واحد را به عنوان نقطه پایان روند نزولی اعلام می کنند و معتقدند بعد از تخلیه عوامل فوق، به مرور بورس متعادل می شود و حتی موج صعودی دیگری را هم آغاز می کند. هرچند برخی هم معتقدند، نقطه بازگشت قابل تعیین نیست و هرچه ریزش بازار سنگین تر و سریع تر و هیجانی تر باشد، روند صعودی بعدی نیز سریع تر و غیرقابل پیش بینی تر خواهد بود. البته این روزها، به خاطر غلبه ترس، هر موج صعودی با انبوهی از فروش خنثی می شود اما انتظار می رود به مرور و با از بین رفتن اثر عوامل چندگانه فوق بازار متعادل شود.
🔹عوامل متعددی برای بازگرداندن رونق به بورس مطرح می شود که فعلا در سایه عوامل فوق قرار دارد. از جمله روند صعودی قیمت های جهانی و نرخ ارز نیمایی که برای شرکت های بزرگ صادراتی اثر قابل توجه دارد. همچنین انگیزه دولت برای ایجاد تعادل و بازگرداندن رونق به بورس هم از سوی برخی به عنوان عامل حمایت از بورس قلمداد می شود./ خراسان
@Rasad_tahlil
📊 #اینفوگرافیک | زنان مجلس یازدهم در یک نگاه
🔹چه تعداد از نمایندگان مجلس یازدهم را زنان تشکیل میدهند و این نمایندگان چه کسانی هستند؟ کدام دوره از مجلس بیشترین تعداد نماینده زن را داشته است؟/ اعتمادآنلاین
@Rasad_tahlil
⭕️ اطلاع شهروندان از اورژانس اجتماعی بر اساس نظرسنجی ایسپا در سال 96
🔹مطابق نتايج نظرسنجي، 92 درصد نمی دانستند شماره 123 مربوط به چه سازمانی است. 43 درصد با واژه «اورژانس اجتماعی» آشنا بوده اند. از بين كساني كه با كلمه اورژانس اجتماعي آشنا بودند، 51.4 درصد افراد پاسخگو وظيفه اورژانس اجتماعي را مي دانستند (22.1 درصد از کل پاسخگویان با وظایف اورژانس اجتماعی آشنا هستند).
🔹از مردم پرسیده شد، «اگر شما در خيابان و يا آپارتمان محل سكونت خود ببينيد فردي همسر يا فرزند خود را كتك مي زند، چه مي كنيد؟» 27.8 درصد افراد پاسخگو اعلام كرده اند اين مسئله شخصي است و دخالت نمي كنند. 28.5 درصد گفته اند شخصا وارد و مانع اين كار مي شوند. 16.5درصد افراد با اطلاع به بزرگترهای محل، سعي مي كنند مسئله را حل كنند. 26 درصد نيز با مراجع ذي صلاح تماس گرفته و قضيه را اطلاع ميدهند و 1.2 درصد افراد پاسخگو نيز به اين سوال جواب نداده اند.
🔹نظرسنجی به شیوه مصاحبه تلفنی، با جامعه آماری شهروندان بالای 18 سال کل کشور (شهر و روستا) و با حجم نمونه 1031 در شهریور 1396 اجرا شده است./ ایسپا
@Rasad_tahlil
📮 #توییت
⭕️ قصور دولت و مجلس در قتل رومینا اشرفی؟
👤 جلیل محبی، عضو هیات علمی مرکز پژوهش های مجلس:
🔹مهرماه گذشته قانونی درباره قتل ناشی از اسیدپاشی تصویب شدکه مجازات تعزیری بدل ازقصاص را از۱۰سال به۳۰سال افزایش میداد. هرچه به طراح طرح خانم فاطمه حسینی و نمایندگان امید(اقایان فتحی وکاظمی)اصرار کردم قبول نکردندکه مجازات تعزیری پدری که فرزندش رابه قتل میرساند راافزایش دهند
👤 مصطفی فقیهی، صاحب امتياز سایت انتخاب:
🔹قصور دولت روحانی در قتل رومینا اشرفی؟
🔹لایحه «صیانت، کرامت و تأمین امنیت بانوان در برابر خشونت» که توسط قوه قضاییه تهیه و تدوین شده، از ۲۶ شهریور سال گذشته از سوی رییس قوه قضاییه به دولت ارسال شده و تا امروز ۲۵۳ روز است که قوه قضاییه منتظر تشریفات اجرایی آن از سوی دولت است!
@Rasad_tahlil
⌛️ رصد پنجشنبه (8خرداد، 5شوال، 28می):
1286؛ آغاز انتشار روزنامه "صور اسرافیل" در دوران مشروطه
1296؛ وثوق الدوله رئیس الوزراء از کار کناره گیری کرد
1313؛ تصويب قانون تأسيس دانشگاه تهران توسط مجلس شوراي ملي
37ق؛ حركت امام علي(ع) ازطريق مداين براي جنگ صفين
60ق؛ ورود حضرت "مسلم بن عقیل" نماینده حضرت اباعبدالله الحسین (سلام الله علیهما) به كوفه
1314ق؛ رحلت "سیدجمال الدین حسینی اسدآبادی" متفكر و مصلح بزرگ جهان اسلام
1901م؛ امضاي قرارداد نفتي "دارسي" بين ايران و انگليس
1998م؛ اولين آزمايش هسته اي پاكستان
1991م؛ روز ملي و استقلال "آذربايجان" از اتحاد جماهير شوروي سابق
@Rasad_tahlil