#تیتر_یک
▪️ مرور صفحات اول روزنامه های آفتاب، اعتماد، ایران، خراسان، شرق، قدس، کیهان و وطن امروز
@Rasad_tahlil
"کانال رصد" تحلیلهای روز
⭕️چند توییت پیرامون انتصاب جبلی به ریاست صداوسیما 👤عبدالرضا داوری: 🔹دکتر جبلی از اساتید فرهیخته حو
⭕️ جبلی، جلوی اختلاط زن و مرد در برنامه های صدا و سیما را بگیرد
✍️ محمدصادق کوشکی، استاد گروه علوم سیاسی دانشگاه تهران
🔹رئیس جدید صدا و سیما به احتمال زیاد می داند که سالهاست رهبر انقلاب از روسای رسانه ملی خواسته اند جلوی اختلاط زن و مرد در برنامه های صدا و سیما گرفته شود و متاسفانه هیچ یک از مدیران سازمان به این مطالبه شرعی و اخلاقی رهبر انقلاب، لبیک نگفتند تا آنجا که در چند سال اخیر اجرای مشترک دختران و پسران جوان با شوخی و بگو و بخند و صمیمیت در برنامه های مختلف رسانه ملی و به ویژه سيما به رویدادی عادی و طبیعی تبدیل شده!
🔹جناب جبلی!
🔹اجرای این خواسته ولی فقیه، نه نیازی به بودجه دارد و نه امکانات فنی و نه....!
🔹حذف اختلاط میان نامحرمان در برنامه های سازمان فقط و فقط به یک ذره ولایت پذیری و اندکی پایبندی و اهتمام به شریعت نیاز دارد!
🔹انشالله که شما در این آزمون ساده اما مهم سربلند باشید!/ کانال محمد صادق کوشکی در ایتا
@Rasad_tahlil
⭕️ نظرسنجی | «آقای رئیسی در جریان رقابتهای انتخاباتی و بعد از آن وعدههایی دادهاند. شما بفرمایید آیا دولت ایشان میتواند به این وعدهها عمل کند؟»
▪️واکسیناسیون همه مردم تا بهمن ماه: ۷۰.۸ درصد
▪️مبارزه جدی با فساد: ۵۸ درصد
▪️حل مشکلات مناطق محروم کشور مثل سیستان و بلوچستان و خوزستان: ۵۵.۹ درصد
▪️رونق تولید و ایجاد اشتغال: ۵۲.۳ درصد
▪️ساخت یک میلیون مسکن در هر سال: ۴۷.۷ درصد
▪️کنترل تورم و گرانی: ۳۹.۹ درصد
▪️رفع تحریمها: ۳۶.۸ درصد/ ایسپا
@Rasad_tahlil
⭕️ پایان دادن به سلطنت بازرگانی و تبلیغات در صداوسیما ضروری است/ نمی شود رسانه عمومی و فرهنگی و انقلابی بود ولی اسیر پول تبلیغات بود
✍️ سید علی علوی، جانشین مدیرمسئول روزنامه خراسان
🔹یکی از معضلات صداوسیما پهن پیکری و تورم آن سازمان است، نزدیک به 50 هزار پرسنل آن قدر عدد بزرگی است که هر بودجه ای را ببلعد و خروجی مناسبی نداشته باشد. سازمانی که حدود 5 هزار میلیارد باید حقوق و دستمزد بدهد، کجا توان تولیدات انبوه و رقابتی با هجمه مهندسی شده رسانه دشمنان خود را دارد؟
🔹 به نظر می رسد یکی از ماموریت های جدی ریاست جدید صدا و سیما باید سبک سازی،چابک سازی و کوچک کردن ساختاری باشد که بزرگی و پهن پیکری و پرهزینه بودن آن امکان هر حرکت مفیدی را از آن گرفته است .آن هم در زمانی که شبکه های جهانی با تاثیرات جهانی سازوبرگی نصف و گاه تا یک سوم صداوسیما را دارند.
🔹همان طور که ذکر شد خرج صداوسیما به دلیل پهن پیکری بسیار غیربهینه است که باید مورد اصلاح قرار گیرد. اما از منظر دخل به نظر می رسد دخل و درآمد رسانه ملی متناسب با ماموریت این سازمان نیست.
🔹صداوسیما مهم ترین بازوی رسانهای و فرهنگی است که منابع محدودی برای آن تعریف شده است . منابعی که گاه در گرو دولت ها نیز اسیر می شود. در واقع اگر بخواهیم درآمدهای صداوسیما را درآمدهای بخش بازرگانی بدانیم این مبلغ به اندازه حقوق سالانه کارمندان صداوسیما هم نیست .بنابراین به نظر می رسد در کنار الزام صداوسیما به کوچک سازی و واسپاری باید در تامین منابع درآمدی صداو سیما تجدید نظر کرد، در یک کلام رسانه ملی بودجه ملی می خواهد ، بودجه در خور ماموریت هایش.
🔹در راستای نکته ذکر شده فوق به نظر می رسد پایان دادن به سلطنت بازرگانی و تبلیغات در صداوسیما ضروری است .اگر صداوسیما چابک و کوچک شود و اگر منابع ملی برای صداو سیما در نظر گرفته شود باید به سلطنت آگهی در برنامه سازی و تبلیغات در صداوسیما پایان داد. در واقع نمی شود رسانه عمومی و فرهنگی و انقلابی بود ولی اسیر پول تبلیغات بود./ خراسان
@Rasad_tahlil
⭕️ انتخابات رقابتی یعنی سید محمد خاتمی و رئیسی همزمان در معرض رای مردم باشند/ اصلاحطلبان با وجود رد صلاحیتها، با تشکیل حزب فراگیر هم به جایی نمیرسند/ روحانی ۱۰ درصد مقصر مسائل بود
👤 سید ناصر قوامی، فعال سیاسی اصلاحطلب:
🔹(پس از برگزاری انتخابات و عملکرد جریان اصلاحات در ۲ انتخابات مجلس و ریاستجمهوری مطرح میشود که بهتر است این جریان تحت عنوان یک حزب فراگیر فعالیت کند) اصلاحطلبان اگر بخواهند تحت یک حزب حرکت و فعالیت کنند، کار خوبی است اما در نظر داشته باشید احزاب در کشورهایی که دموکراسی حاکم است، میتوانند کار و فعالیت حزبی داشته باشد اما در ایران احزاب نقش آنچنانی نمیتوانند داشته باشند.
🔹اصلاحطلبان برای ورود به قدرت و نزدیک شدن به حاکمیت مشکل دارند؛ مشاهده میکنید چه در نمایندگی، چه در ریاستجمهوری حتی در شوراهای شهرهای بزرگ هم رد صلاحیت شدهاند
🔹اگر هدف اصلاحطلبان این باشد که مردم را آگاه و بیدار کنند، با آنان هماهنگ باشند و اصلاحات را مطالبه کنند، هدفشان این نباشد که نماینده و رئیسجمهور شوند، بیایند و بگویند قانون اساسی باید اصلاح شود؛ کار بسیار خوبی انجام میدهند در غیر این صورت در قدرت جایی ندارند.
🔹(در انتخابات آن سرمایه اجتماعی که پشت اصلاحطلبان از دیرباز تاکنون بوده است قرار نگرفت حال آیا نیاز نیست این جریان دست به یک آسیبشناسی و نقد درون گفتمانی بزند؟) معتقدم ۸۰ درصد مردم در کشور طالب اصلاحات هستند و میخواهند این امر در کشور در عرصههای مختلف سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و قانونگذاری اتفاق بیفتد.
🔹اینکه گفته میشود مردم پشت سر اصالاحطلبان نیستند، اینگونه نیست؛ آقای همتی اصلاحطلب نبود که اصلاحطلبان از ایشان حمایت کنند.
🔹در ۲ دوره انتخابات ریاستجمهوری اصلاحطلبان از فردی که اصلاحطلب نبود حمایت کردند و اصولگرایان با ابزارهایی که داشتند وضع موجود را به گردن اصلاحطلبان انداختند که شما روحانی را انتخاب کردید، در صورتیکه روحانی ۱۰ درصد مقصر مسائل بود و دیگران ۹۰ درصد مقصر مشکلات مملکت هستند.
🔹فکر نمیکنم اصلاحات پایگاه اجتماعیاش کم شده باشد/ ممکن است اصلاحطلبانی که تنها هدفشان ورود به دولت باشد را مردم قبول نداشته باشند و به آنان بگویند که اینها درد مردم و کشور را ندارند ولی در مورد جریان اصلاحات مطرح نیست.
🔹رقابت باید، رقابت درستی باشد. مثلا سید محمد خاتمی با آقای رئیسی در انتخابات باشند آن وقت بسنحید که پایگاههای اجتماعی هر کدام چقدر است./ ایلنا
@Rasad_tahlil
📮 #توییت
⭕️ علی سعدوندی، اقتصاددان:
🔹اگر نرخ ارز زیر قیمت تعادلی باشد واردات دمار از روزگار تولید ملی در می آورد. تعرفه نیز تنها رانتی برای قاچاق ایجاد می کند و بس.
🔹اگر نرخ ارز بالای قیمت تعادلی باشد، تولید ملی سود می برد و اعمال تعرفه به انحصار می انجامد. بیایید لوازم خانگی را خودرو نکنیم!
🔹اکنون که پس از چند دهه نرخ ارز بالای نرخ تعادلی است بهترین زمان برای آزادسازی تدریجی واردات است.
@Rasad_tahlil
📮 #توییت
⭕️ حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه:
🔹در شادی چین که۷۲ مین سالگرد تاسیس جمهوری خلق چین را جشن گرفته اند، شریکیم. تلاش مشترک ما در مبارزه با کرونا،پیشبرد طرح کمربند راه و برنامه همکاریهای جامع،همکاری متقابل میان دو تمدن است.ما همیشه دوستان دوران سختی را به خاطر خواهیم سپرد. بار دیگر تولد (روز ملی) چین را تبریک میگویم.
@Rasad_tahlil
⭕️ واکسن هایی مثل فایزر ژنی و از نسل 4 هستند/ درست نیست که زنان باردار واکسن های ژنی تزریق کنند
👤 علی کرمی، متخصص بیوتکنولوژی پزشکی و فوق تخصص مهندسی ژنتیک:
🔹(درباره علت تزریق واکسن سینوفارم به زنان باردار و دانش آموزان) کشور چین به دلیل اینکه جمعیت عظیمی در اختیار دارد و در چندین کشور دنیا واکسن سینوفارم تزریق میشود؛ بنابراین این واکسن در فازهای بالینی روی افراد 12 تا 18 سال، زنان باردار و زنان شیرده مطالعه شده و وضعیت تزریق بر گروههای سنی محتلف مورد بررسی قرار گرفتهاند و تزریق آن مشکلی ایجاد نکرده است.
🔹رسما اعلام شد که واکسن فایزر برای تزریق به زنان باردار به ایران نخواهد آمد.
🔹واکسن فایرز یک واکسن نسل 4 و ژنی است که ما به آن mRNA میگوئیم./ واکسنی شبیه واکسن فایزر قبل از کرونا در جمعیتی زده نشده و برای اولین بار است که چنین واکسنی مورد استفاده قرار میگیرد.
🔹واکسنهای ژنی تزریق DNA و RNA به بدن است
🔹واکسنهای ویروس کشته شده که در حال حاضر ما از آنها استفاده میکنیم، امتحان خود را پس دادهاند و کسی نمیتواند بگوید این واکسنها عوارض دراز مدت دارند
🔹یک انسان بالغ و خرمند واکسنی که عوارض آن مشخص نیست را به زنی که جنینی در شکم او وجود دارد را تزریق نمیکند چراکه جنین او نسل آینده ماست.
🔹واکسن فایزر اولا به دستور رهبری، که کاملا علمی بود، وارد نشد و در ادامه باید بدانید کمپانی فایزر در آمریکا فاز مطالعاتی را راهاندازی کرد که زنان باردار داوطلبانه واکسن را تزریق کنند، تعداد داوطلبان زن باردار آنقدر پائین بود که چنین کارآزمایی بالینی ای کنسل شد./ برنا
@Rasad_tahlil
⭕️انقلاب اسلامی،به لشکر فیک ها در فضای مجازی احتیاج ندارد
✍عبدالله گنجی، مدیر مسئول روزنامه جوان
🔹امسال رهبری جوانان را به جهاد تبیین در فضای مجازی فراخواندند
🔹 حقیقت تلخ این است که دو آسیب نبود زیرساخت و سطحیگرایی روند تبیین را با هزینه مواجه کرده است.
🔹تصویرسازی از فضای مجازی را دشمنان انجام میدهند، به صورتی که هر کس از مبانی انقلاب اسلامی و آرمانهای آن دفاع کند، لاجرم حکومتی معرفی میشود و هر کس بر آن بتازد، آزاداندیش، مستقل، مردمی و غیروابسته معرفی میشود.
🔹 اصرار بر دیده شدن با خبرهای شبهزرد و هویت فیک دو عنصر دیگری هستند که تبیین را مخدوش میکنند.
🔹سخت معتقدم حقانیت انقلاب اسلامی و اندیشه نورانی امام و منطق رهبری معظم آنقدر پر بهجت و مستحکم است که لازم نیست نیروهای انقلاب بدون تابلو (فیک) به میدان بیایند. فیک با منطق قوی هم مؤثر نخواهد بود و جز تخریب آورده دیگری ندارد.
🔹دفاع از انقلاب بدون تابلو، یعنی عدم آمادگی پرداخت هزینه و عدم پذیرش مسئولیت سخن خویش و این خود کافی است تا تأثیری از تلاشها عاید نشود و اتهامات متعددی را در ذهن مخاطب علیه تبیینگرتولید نماید.
🔹البته از مظلومیت امروز حزبالله در فضای مجازی آن است که باید پاسخگوی همه چیز حکومت باشند و حتی برای مطالبهگران مطرح نیست کدام اشخاص و کدام جریانها در قدرت حضور دارند. عمدتاً چوب حکومت را حزباللهی میخورد و نان حکومت را دیگران میخورند، اما باز اشکال ندارد، چراکه باید حزبالله سنگ زیرین آسیاب باشد.
🔹متأسفانه برخی گرفتار دیده شدن هستند و با ادبیات تند و متمرکز شدن بر نقد و تمجید افراد فعالی
👤سید عباس صالحی ،وزیر سابق ارشاد
🔹صدا و سیما حزب نیست.
🔹صدا و سیما منبر نیست.
🔹 صدا و سیما بوق نیست.
🔹صدا و سیما بنگاه نیست.
🔹صدا و سیما اداره نیست. ....
🔹 اگر بدانیم که صدا و سیما چی نیست و دور وبر آن نگردیم، میتوان به آینده آن امیدوار بود.
@rasad_tahlil
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️رئیس بنیاد شهید: نیاز فوری به واردات ۵ تا۶ هزار خودرو برای جانبازان داریم/وزیر صمت: واردات خودرو تا پایان سال اشتباه است
👤فاطمی امین، وزیر صمت:
🔹 در شرایط عادی که تراز تجاری و ارزی کشور متعادل است، واردات خودرو می تواند مفید باشد.
🔹 تا پایان سال واردات خودرو کار اشتباهی است زیرا حجم زیادی از منابع ارزی را درگیر و قیمت ارز افزایش پیدا می کند و باعث تورم می شود که به ضرر کل جامعه است.
🔹 برنامه ویژه ای برای صادرات داریم که شنبه خبر آن منتشر می شود.
👤 قاضی زاده هاشمی،وزیر صمت
🔹برای جانبازان ویژه و پر مشکل نیاز فوری به واردات ۵ تا ۶ هزار خودرو داریم.
🔹برای واردات خودرو نیاز به مصوبه و مجوز دولت داریم.
🔹متن درخواست واردات خودرو از دولت در حال تنظیم است.
@rasad_tahlil
⭕️ در دادگاهها دوربین نصب شود تا رفتار قاضی و مراجعان درست شود
👤 لطف الله سیاهکالی نماینده مردم در مجلس:
🔹 راه برون رفت از فساد و رانت در واگذاریهای صنایع به بخش خصوصی اجرای درست اصل ۴۴ قانون اساسی است.
🔹 همین موضوع خیلی از واگذاریها را دچار مشکل کرد که از جمله آنها شرکت کنتورسازی یکی از بهترین شرکتهای کشور و منطقه بود که با مشکلات زیادی مواجه شد و کارگران آن بیکار شدند.
🔹 بخش زیادی از زمینهای قزوین موقوفه است و مردم در اصل مالکیت مشکل دارند و روش برخورد با مردم نیز مناسب نیست.
🔹 تمام شهر زیاران در شهرستان آبیک وقف آستان قدس است و حتی کوهها و منابع طبیعی نیز وقف شده اند که باید پرسید مگر میشود کوه و رود که جزء انفال عمومی است وقف شود؟
🔹 پیشنهاد ما این است که در دادگاهها دوربین نصب شود تا رفتار قاضی و مراجعان درست شود و جامعه را اصلاح کنیم./ ایرنا
@rasad_tahlil
⭕️نظرسنجی| از دید مردم محبوبیت رئیسی و اعتماد به سیاست های رئیسی افزایش یافته است
📊 ۵۱.۱ درصد مردم محبوبیت آقای رئیسی در جامعه را زیاد، ۲۲.۲٪ کم و ۱۶.۳٪ متوسط میدانند. ۱۰.۳٪ نیز دراین زمینه اظهار بیاطلاعی کرده و به سوال پاسخ ندادند.
📊 ۶۸.۶ درصد مردم سیاستها و اقدامات آقای رئیسی را تأیید میکنند و در مقابل ۱۵.۲ درصد گفتهاند تأیید نمیکنند. ۱۶.۱ درصد نیز به این سوال پاسخ ندادهاند./ایسپا
@rasad_tahlil
📮 #توییت
⭕️ سید علی موسوی:
🔹نیکولا سارکوزی، رئیس جمهوری اسبق فرانسه به دلیل تامین مالی غیرقانونی کارزار انتخاباتی ( حدود ۲۲.۵ میلیون یورو یعنی چیزی حدود دو برابر بیشترین مقدار قانونی برای رقابتهای انتخاباتی سال ۲۰۱۲ هزینه کرده)مجرم شناخته شد.
🔹شفافیت انتخاباتی و اجرای قانون یعنی این
@Rasad_tahlil
⌛️رصد جمعه (9مهر، 24صفر، 1اکتبر):
1312؛ مرگ "عبدالحسین تیمور تاش" وزیر مستبد دربار رضاخان میرپنج
1357؛ دانشآموزان، دانشجویان و معلمان سراسر كشور علیه رژیم پهلوی دست به اعتصابی گستره زدند
1359؛ آغاز عملیات "شهید غیوراصلی" در جاده حمیدیه - اهواز، توسط سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
1361؛ آغاز عملیات "مسلم ابن عقیل" با رمز یا اباالفضل العباس (علیه السلام) در سومار
1375؛ عالم ربانی و حكیم الهی آیت الله "سید محمد حسینی" معروف به "آقانجفی همدانی" به لقاءالله پیوست
385ق؛ رحلت "اسماعيل بن عُبّاد" وزير دانشمند آل بويه
656ق؛ پايان دوره حكومت پانصد ساله خلافت عباسی
330ق.م؛ آغاز نبرد "گوگامل" بين ايران و يونان و انقراض سلسله هخامنشيان
322ق.م: مرگ "ارسطو" دانشمند شهير و بلندآوازه يونان باستان
1949م؛ روز ملي و اعلام "جمهوري خلق چين" به رهبري "مائوتسه تونْگْ"
@Rasad_tahlil
"کانال رصد" تحلیلهای روز
⭕️واکنش ها به اظهارات پناهیان درباره «سوتفاهم خواندن کرونا» @rasad_tahlil
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ واکنش علیرضا پناهیان به ماجرای «سوتفاهم خواندن کرونا»
@Rasad_tahlil
📮 #توییت
⭕️ سید یاسر جبرائیلی، رئیس مرکز ارزیابی و نظارت راهبردی دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام:
🔹در مدت کوتاهی که دولت آقای رئیسی مستقر شده، گشایشهای قابل تاملی ایجاد شده است. روشن است که این گشایشها دستاورد نیست، اما ماجرا خوش اقبالی و خوش رزقی هم نیست؛ دستبوسی ولی خدا بهجای دستبوسی کدخداست. اولی برکت میدهد و دومی برکت میزداید. شرط تداوم این نعمت، اطاعت از ولایت است...
👈 گفتنی است که بنابر گزارش ایسنا، محمدرضا باهنر، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین در نشست ماهیانه جامعه اسلامی مهندسین، اظهار کرده بود: دولت آقای رییسی مدت کوتاهی است که روی کار آمده و در این مدت کوتاه کارهای خوبی صورت گرفته که سرعت گرفتن واکسیناسیون در ایران و امضا عضویت در سازمان شانگهای که البته برخی از زحمات آن را دولت های قبلی کشیده بودند جزو این اقدامات است./ این اقدامات مثبت نشان داد دولت آقای رئیسی دولت خوش رزقی است و برخی از این اقدامات امید بخش سبب تابیدن بارقه امید به قلب مردم شده است.
@Rasad_tahlil
⭕️ تمام پروازهای کشور با ۱۰۰ هواپیما انجام میشود/ ۷۰ درصد هواپیماهای کشور به دلیل نبود قطعه زمین گیر شدند
👤 مجتبی یوسفی، عضو هیئت رئیسه مجلس:
🔹یکی از زیرساختهای لازم برای توسعه صنعت گردشگری، حمل و نقل هوایی بوده
🔹متاسفانه در سالهای اخیر به دلیل سوء مدیریت و عدم برنامهریزی مناسب در حوزه حمل و نقل هوایی فرصتهای بیشماری را از دست دادیم
🔹ایران به لحاظ موقعیت جغرافیایی ظرفیت اتصال کشورهای شرقی و غربی به یک دیگر را دارد، اما این جایگاه توسط کشورهای عربی و ترکیه از ما گرفته شده و آنها به هاب منطقه تبدیل شده اند.
🔹در این شرایط که بسیاری از فرصت ها را از دست داریم، برخی از مدیران به جای پذیرفتن کوتاهیهایشان و جبران عملکرد خود، بی برنامهگیها و ناکارمدیها را به سیاست خارجی و موضوعاتی نظیر برجام و FATF مرتبط میکردند
🔹هنگامی که در دولت گذشته فرصت نوسازی ناوگان هوایی کشور فراهم شد، بسیاری از کارشناسان معتقد بودند علی رغم نیاز به خرید هواپیمای نو، اولویت کشور خرید قطعات مورد نیاز است اما متاسفانه به دلیل بی توجهی به این موضوع هم اکنون از حدود 350 هواپیما تنها 100 هواپیما فعال در اختیار داریم، این آمار نشان دهنده این است که پروازهایمان را تنها با 30 درصد از ظرفیت صنعت هوایی کشور انجام میدهیم که خود موجب شده درآمد حاصل از فروش بلیط کفاف هزینههای ایرلاینها را نداده و آسیب فراوانی به آنها تحمیل شود.
🔹یکی از موارد مهم برای جذب سرمایه گذار، توسعه حمل و نقل و دسترسی است تا سرمایه گذاران به راحتی رفت و آمد کنند
🔹در حال حاضر صنعت هوایی تنها به اقشار مرفه جامعه محدود نمیشود و یکی از ضروریترین زیرساختهای هر کشوری است.
🔹حمل و نقل هوایی راهی برای جا به جایی بار است
🔹در برخی از کشورها با وجود 500 هواپیما تنها دو الی سه ایرلاین فعالیت میکند در حالی که در کشور ما با وجود 100 هواپیما 12 شرکت هواپیمایی وجود داشته و هنوز هم برای تاسیس ایرلاین جدید درخواست داده میشود. این امر موجب کوچک شدن شرکتها و آسیب پذیری بیشتر در برابر تکانههای اقتصادی میشود. لذا لازم است دولت در سیاست گذاریها و برنامهریزی برای بهبود وضعیت صنعت هوایی کشور این موارد نیز مورد توجه قرار بگیرد./ خانه ملت
@Rasad_tahlil
⭕️ صنعت لوازم خانگی شبیه خودرو نمیشود/ بیش از ۷۰ درصد بازار لوازم خانگی در اختیار داخلیهاست
👤 حمیدرضا غزنوی، سخنگوی انجمن تولیدکنندگان لوازم خانگی:
🔹ممنوعیت کالای نهایی لوازم خانگی مربوط به سال ۱۳۹۷ است و پیش از آن هم کرهای ها از ایران رفته بودند
🔹(درباره نگرانیهایی که درباره انحصار در صنعت لوازم خانگی و امکان دچار شدن این صنعت به وضعیت بازار خودرو به وجود خواهد آمد) صنعت خودرو در ایران از سوی دولت اداره میشود و ۹۵ درصد بازار خودرو دست دو شرکت است. اما در صنعت لوازم خانگی حدود ۱۵۰۰ واحد فعالیت میکنند. بنابراین در این صنعت انحصار نیست. اما عدهایی صنعت شکست خورده خودرو را نماد تولید ملی قرار دادهاند. با این حال تولیدات داخلی به لحاظ قیمت و کیفیت تنوع زیادی دارند.
🔹برای رسیدن به کیفیت مطلوب و منطقی شدن قیمتها باید به تولید انبوه برسیم/ برای رسیدن به این اهداف باید بازار داشته باشیم، بنابراین از ورود غیر منطقی کالاهای خارجی جلوگیری شود تا به یک کشور صنعتی تبدیل شویم. برای راضی شدن مصرف کنندگان هم باید در بحث کیفیت، خدمات پس از فروش و قیمت نیز رقابت بهتری ایجاد شود. در نهایت بعد از حفظ و تامین بازار داخل، میتوان سرریز تولیدات را صادر کرد.
🔹(با اشاره به افزایش ۷۸ درصدی تولید لوازم خانگی در سال گذشته) امسال هم تاکنون ۴۰ درصد افزایش تولید داشتیم و سهم تولید کنندگان داخلی از بازار حدود ۷۰ تا ۸۰ درصد است.
🔹باید به این نکته توجه کرد که حالا هم محصولات داخلی کیفیت قابل قبولی دارند و ما معتقدیم حالا باید دور از انتظار کیفیت و خدمات پس از فروش بهبود پیدا کند. برای مثال برخی از کارخانجات در حال حاضر تا یک ماه بعد از استفاده از یک کالا هم آن را پس میگیرند. از طرف دیگر بخاطر رقابت بین برندهای داخلی، تولیدکنندگان ناچار به افزایش کیفیت هستند./ ایسنا
@Rasad_tahlil
⭕️چوب غفلت از جنگ قره باغ را چگونه میخوریم؟
✍اکبر مختاری،مدرس علوم سیاسی
🔹ارتقا روابط سیاسی و امنیتی اسراییل با دولت باکو مخاطرات امنیتی را کاملا در مرزهای شمالی کشور افزون ساخته است؛ تاجاییکه این روزها نگرانی ها در مورد استفاده اسراییل از پایگاه های نظامی جمهوری آذربایجان برای حمله به ایران افزایش یافته است.
🔹از طرف دیگر با توجه به تصرف بخش های مهمی از منطقه قره باغ توسط باکو در جنگ ۲۰۲۰، منطقه عبوری کامیون های ایران برای ورود به خاک ارمنستان با چالش جدی روبرو گشته است.
🔹حالا باکو مدعیست که کامیونهای ایران درصورت عبور از مناطقی که حالا دیگر دولت باکو در جنگ اخیر قره باغ تصرف کرده است باید به آنها عوارض دهند.
🔹این روزها مقامات دولت باکو به پشتوانه حمایت ترکیه و اسراییل حتی به «مانور بهنگام» نیروهای نظامی ایران در مناطق مرزی خویش معترضند؛ این درحالیست که مانور نظامی در این مناطق حق حاکمیتی مسلم ایران است.
👈امیر حیدری فرمانده نیروی زمینی ارتش:
▫️ایران کاملا نسبت به تغییرات مرزهای رسمی کشورها در این منطقه حساس است و آن را قابل قبول نمیداند.
▫️ضعف احتمالی یک کشور در حفظ مرزهای خود دلیل نمیشود که کشور دیگری با کمک بیگانه، مرزها را به هم بریزد. ایران اجازه این کار را نمیدهد/روابط عمومی ارتش
@rasad_tahlil
⌛️رصد شنبه (10مهر، 25صفر، 2اکتبر):
1300؛ "كلنل محمدتقی خان پسيان" فرمانده قیام افسران خراسان علیه استعمار انگلیس، کشته شد
1359؛ شهرهای "بستان" و "سوسنگرد" آزاد شد
@Rasad_tahlil