⭕️تعلیق ۹ استاندارد خودرو در دولت روحانی
👤رئیس سازمان ملی استاندارد:
🔹خودروسازان در دولت قبل سرگل استانداردها را تعلیق کردند و در بازار انحصاری محصولی که خواستند را تولید و راهی بازار کردند.
🔹یکی از مهمترین آنها آزمون تست تصادف و ترمز بوده است. تست ترمز که بعضاً باید در همه خودروها باشد را تعلیق کردند. علاوه بر این مباحث احتراقی و الکترونیکی درون خودرو که تعیین کننده بود هم مورد تعلیق قرار گرفت.
🔹خودروسازان با فضاسازی خودروها را از پارکینگ به نمایندگی انتقال دادند. بعد گفتند پارکینگهای ما خالی شد. چطور خالی شد. ارز دولتی می گیرند اما خودرو را ۱۰ برابر گران تر میفروشند./تسنیم
@rasad_tahlil
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥سوابق اجرایی من در قامت رئیس جمهوری تایید شده بود
👤زاکانی، شهردار تهران در پاسخ به اینکه شما شرایط شهردار شدن را نداشتید گفت:
🔹عدهای با معیار شهرداری غیرکلانشهرها، جایگاه شهرداری تهران را سنجیده بودند و این مسئله را مطرح کردند.
🔹سوابق اجرایی من در قامت ریاست جمهوری که وجوه اجرایی افراد را هم بررسی میکنند تایید شده بود، برای شهرداری تهران نیز قابل استناد و تایید بود.
@rasad_tahlil
⌛️ رصد دوشنبه (19اردیبهشت، 7شوال و 9می)
1306؛ فسخ امتیاز استعماری "كاپیتولاسیون" توسط مجلس شورای ملی
🔺 این قانون ننگین، یك بار دیگر در سال 1343 ش مطرح شد و به تصویب رسید كه به سبب اعتراض امام خمینی(ره) به آن، آن حضرت را به تركیه تبعید كردند. در نهایت كاپیتولاسیون پس از پیروزی انقلاب اسلامی برای همیشه لغو شد.
1325؛ تخلیه كامل ایران از نیروهای شوروی سابق پس از پایان جنگ جهانی دوم
1353؛ دانشگاه مشهد به دانشگاه فردوسی تغییر نام داد
1357؛ در ساعت17:30، تظاهراتی در مشهد در صحن مطهر امام رضا(ع)بر پا شدوحدود 32 نفربه دست مأموران دستگیر شدند
1367؛ صدور قطعنامه 612 شوراي امنيت در مورد كاربرد سلاحهاي شيميايي در جنگ
3ق؛ وقوع غزوه اُحد دومین جنگ صدر اسلام به فرماندهی پیامبر اكرم (صلی الله علیه و آله)
1393ق؛ رحلت "علامه میرزا ابوالحسن شعرانی" فقیه، مفسر و عارف نامی
1992م؛ اشغال قرهباغ جمهوري آذربايجان توسط جمهوري ارمنستان
@Rasad_tahlil
📰 #تیتر_یک
▪️ مرور صفحات اول روزنامه های آفتاب یزد، اعتماد، ایران، خراسان، شرق، قدس، کیهان و وطن امروز
@Rasad_tahlil
⭕️ آن چه قرار است از برجام عاید ایران شود هم اکنون تا حدی محقق شده است
✍️ امیرعلی ابوالفتح، کارشناس مسائل بین الملل
🔹مذاکرات احیای برجام پس از گذشت بیش از یک سال، متوقف شده است. هر چند که قرار است انریکه مورا، مذاکره کننده ارشد اتحادیه اروپا فردا به تهران بیاید تا بن بست به وجود آمده در مذاکرات شکسته شود.
🔹اما این سوال مطرح است که سفر مورا به تهران چه سودی میتواند داشته باشد در حالی که گرههای توافق هستهای در واشنگتن است
🔹ترامپ چهار سال پیش با این هدف از توافق هستهای با ایران خارج شد که به گفته خودش، توافق بهتری را جایگزین برجام کند.
🔹چند روز بعد از خروج آمریکا از برجام، «مایک پمپئو»، وزیر خارجه وقت آمریکا نیز یک طرح 12 مادهای را ارائه کرد تا نقشه راه مذاکرات آینده با ایران باشد.
🔹تا دو سال و هشت ماه و 12 روز بعد که ترامپ همچنان در کاخ سفید حضور داشت، هیچ مذاکرهای میان ایران و آمریکا برای دستیابی به توافق جایگزین برجام انجام نگرفت.
🔹با گذشت یک سال و چهار ماه و 18 روز از استقرار جو بایدن در کاخ سفید، آمریکا همچنان به بهانههای مختلف از عمل به تعهداتش ذیل برجام خودداری میکند، این در حالی است که ایران برای نشان دادن حسن نیت خود با شرکت در مذاکرات وین موافقت کرده است، مذاکراتی که آمریکاییها به شکل غیر مستقیم در آن شرکت دارند.
🔹جمهوری اسلامی ایران بارها آمادگی خود را برای انجام فوری تعهدات برجامی اعلام کرده و از آمریکا نیز خواسته است همین رویکرد را در قبال توافق برجام در پیش گیرد. با این حال، دولت آمریکا همچنان خواستههای فرا برجامی را از ایران طلب میکند، آن هم در حالی که خود، به اجرای تعهدات برجامی واشنگتن، تن نمیدهد.
🔹ظاهرا مورا به تهران میآید اما به نظر نمیرسد که این سفر نتیجهای در بر داشته باشد مگر این که او دست پُر باشد. افزون بر این، شرایط تغییر کرده و جنگ در اوکراین سبب شده است تا نیاز به انرژی به شدت افزایش یابد، تهران حتی اگر برجام هم احیا نشود نفت خود را میفروشد و حتی با قطع همکاری سوئیفت و تحریم بانک مرکزی پول نفت را دریافت میکند و در واقع آن چه قرار است از برجام عاید ایران شود هم اکنون این امتیازها تا حدی محقق شده است و بنا بر این، این آمریکاست که باید در رفتار خود تجدید نظر کند و در این زمینه اروپا به دلیل نزدیکی به غرب آسیا و نیازهای امنیتی و نیاز مبرم به انرژی و همکاری اقتصادی با کشورهای این منطقه، به آمریکا فشار آورد تا راهبرد شکست خورده فشار حداکثری را کنار بگذارد تا توافق هستهای بار دیگر احیا شود./ خراسان
@Rasad_tahlil
⭕️ هرگونه اقدام علیه دولت فعلی حاکی از جهالت یا عداوت است/ دولت قبلی تا توانسته، برای دولت بعد خود هزینه ایجاد کرده است
👤 غلامرضا مصباحی مقدم، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام:
🔹(در پاسخ به این سوال که با توجه به اینکه کمتر از یکسال از عمر دولت آقای رئیسی گذشته است، اما موج انتقادات از دولت خیلی بالا رفته است. دلیل این میزان نقد از عملکرد دولت آقای رئیسی چیست؟) دلیل عمده این انتقادات ندانستن مبانی رفتار دولت آقای رئیسی است و دیگر آنکه، موضوع نوعی تخریب است و با قصد صدمه زدن به این دولت انجام میشود. به این معنا که نگذارند دولت کارش را درست انجام دهد. میخواهند فضای عمومی جامعه را علیه ایشان بشورانند.
🔺به نظر من جز این دو مورد دلیلی برای این کار وجود ندارد. چون دولت کارهای زیادی کرده، اقدامات خوبی انجام داده و قدمهای خوبی برداشته است. هرگونه اقدامی که در مقابل این دولت صورت میگیرد، یا از جهالت یا از عداوت حکایت میکند.
🔹شاهد مسئله آن است که دولت با چالشهای بسیار بزرگی در حوزه اقتصاد روبرو شده است. اول بخاطر بدهی سنگینی که دولت قبلی روی دست دولت آقای رئیسی گذاشته است. دولت قبلی به بانک مرکزی، بانکها، شرکتها و سازمان تامین اجتماعی بدهکار است. دولت قبلی حتی با فروش اوراق به عامه مردم بدهی سنگینی روی دست دولت بعدی گذاشت. همچنین با ایجاد هزینههای جدید، مصوباتی که وجود داشت، با ایجاد تاخیر در اجرای بعضی از آن مصوبات بدهکاری ایجاد کرده است. مصوباتی مانند یکسانسازی حقوق کارکنان، بازنشستگان در بخشهای نیروهای مسلح و غیر مسلح که نشان میدهد دولت قبلی تا توانسته، برای دولت بعد خود هزینه ایجاد کرده است. حالا این دولت روی کار آمده است و با چالههای که ایجاد شده روبرو شده و اول باید این چالهها را پر کند.
🔹به نظر من یک فهرست بسیار موفقی در عملکرد این دولت وجود دارد که آدم مشاهده میکند. یکی از آنها مهار کرونا است./ دوم، ثبات نرخ ارز بود که دولت خیلی خوب کار کرده است. سوم تامین کالاهای مورد نیاز کشور بود. زمانی که آقای رئیسی دولت را تحویل گرفت، به کف ذخیره کالاهایی رسیده بودیم، رئیسی این موضوع را در حد بسیار اطمینانبخشی تامین کرده است.
🔹چهارم مناسبات خارجی کشور است. روابط ایران با پیوستن به پیمان شانگهای، سفر آقای رئیسجمهور به روسیه، ترکمنستان یا قطر موجب شد تا صادرات کشور ۴۰ درصد رشد کند. منتقدان چشم خود را بر روی این موارد میبندند.
🔹دولت توانست ۴۵۰ هزار میلیارد تومان کسری بودجه ۱۴۰۰ را پر کند و ۵۴ هزار میلیارد تومان استقراض اول سال ۱۴۰۰ که توسط دولت قبلی به وجود آمده بود را جبران کند. ۲۰ هزار میلیارد تومان از بدهی سازمان تامین اجتماعی را تامین کرده و برگرداند.
🔹نرخ تورم نزولی شده است. ارز ۴۷ درصد روند کاهشی داشته است. همه اینها را نمیبینند؟ فقط بلدند چهار کالا را ببینند که قیمتهای جهانیاش تغییر کرده و بر قیمتهای داخلی تاثیر گذاشته است. این چندتا کالا را علم کردند و در اخبارشان، تحلیلهایشان و شعارهایشان درشت و بزرگنمایی میکنند. درحالی که روند مثبتی است.
🔹(دلیل بالا رفتن قیمت بقیه اقلام مانند نان و سایر اقلام را چه میدانید؟) دلیل آن روشن است. مجلس قیمت گندم را دو برابر افزایش داد، تا کشاورزان برای کشاورزی تشویق شوند. خب اگر قیمت گندم بالا رفت، قیمت آرد بالا میرود. اگر قیمت آرد بالا رفت، نه تنها قیمت ماکارونی بالا میرود، بلکه قیمت نان هم بالا میرود، تا الان دولت اجازه نداده است. چون نان نیاز ضروری زندگی مردم است. علاوه بر این، سال گذشته خریدهایی برای گندم صورت گرفته است.
🔹سال گذشته قیمت گندم در بازارهای جهانی ۴۵ درصد افزایش پیدا کرده است. الان با جنگ روسیه و اوکراین، بحران گندم در سراسر جهان مشاهده میشود.
🔹امسال هم گندم مجددا افزایش قیمت پیدا کرده است. بعد انتظار دارند ماکارونی دو برابر، سه برابر نشده باشد. معلوم است بیشتر از این هم میشود. گرچه همین هم برای دولت قابل قبول نیست، اما چه کند؟ اما دولت باید از پس کدام یک از چالههایی که ایجاد کردهاند، بربیاد؟/ ایلنا
@Rasad_tahlil
⭕️ رقابت نفتی در بازار شرق
▪️ رقیب دردسرساز نفت ایران
▪️دنیای اقتصاد:
🔹دادههای جدید شرکت کپلر نشان میدهد صادرات نفت ایران به چین در ماه آوریل ۳۴درصد نسبت به سه ماه نخست سال جاری میلادی کاهش یافته است. این امر تا حد زیادی تحت تاثیر تخفیفهای نجومی نفت روسیه است
🔹پالایشگران هندی و چینی به نظر میرسد مایلند تا با صرفنظر از ریسکها به خرید نفت ارزان روسی ادامه دهند. بیتردید، این مساله کار برای حفظ سهم بازار ایران نزد مشتریان بزرگ آسیایی چون چین و هند را دشوار خواهد کرد.
🔹با این وضعیت، بهنظر میرسد که ایران در هر ۲ سناریو لغو یا عدملغو تحریمها با مشکلاتی برای حفظ سهم بازار خود و گسترش آن روبهرو خواهد شد.
@Rasad_tahlil
📮 #توییت
⭕️ جلیل رحیمی جهان آبادی، نماینده مجلس:
🔹پیشنهاد دارم؛ الان که یارانه های آرد و نان هدفمند و به خود مردم پرداخت می شود،بودجه صدا وسیما را هم بین مردم تقسیم کنیم،هرکسی دوست داشت اشتراک بخرد و برنامه های متنوع صدا و سیما و اخبار ۲۰:۳۰ تماشا کند.هرکس دوست نداشت پولش را صرف امورات زندگی کند.
@Rasad_tahlil
📮 #توییت
⭕️ صادق زیباکلام، استاد دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران:
🔹با احتساب مدرسه ایی که روسها دیروز (۱۷اردیبهشت)آنرا با موشک زدند و ۵۰نفراز جمله کودکان کشته شدند،تعداد مدارس اوکراین که موردحمله قرار گرفته اند به۲۰ رسید.نمیدانمآنانکه لقب کودک کش به اسرائیل دادهاند خبر دارند که بیش از۲۰۰دانش آموز در نتیجه حملات روسها بمدارس کشته شده اند؟
🔺 عبدالله گنجی، مدیر مسئول روزنامه همشهری:
🔹نمی دانم ایشان اطلاعاتش را از کجا می گیرند اما با فرض درست بودن خبر حتما روسها جنایت کرده اند و جنایت، جنایت است
🔹اما اینکه بخواهید بااین جنایت ٧٠ سال کودک کشی و آوارگی را تبرئه کنید عجیب و فرصت طلبی ناشیانه است شما ایران را بی خیال، به تنهایی هر دو جنایت را محکوم کنید
@Rasad_tahlil
"کانال رصد" تحلیلهای روز
⭕️ خودروسازها از حمایت ما از تولید داخلی سوءاستفاده نکنند!/ دولت جنس خارجی مصرف نکند/ کارهای اقتصادی امروزِ دولت مهم است و همه به دولت کمک کنند
👤 رهبر انقلاب در دیدار کارگران:
🔹این دیدار همه سالهی ما با کارگران، قدرشناسی از کارگران، تشکر از کارگران و ارزش دانستن برای نفس کار است.
🔹از روزهای اول انقلاب تحریکات کارگری شروع شد؛ تا امروز هم وجود دارد. جامعهی کارگری، بینی اینها را که قصد داشتند جامعهی کارگری را تابلو و نشانهی اعتراضات مردمی قرار بدهند به خاک مالید و در مقابل اینها ایستاد؛ در کنار انقلاب و نظام ایستاد.
🔹البته کارگران در بعضی مواردی که جمع شدند، اعتراضشان به حق بوده. فرض کنید کارخانهای را دولت به یک نفری واگذار میکند. او به جای اینکه کارخانه را مدیریت کند، ابزارهایش را میفروشد، کارگرها را بیرون میکند، زمینش را مثلا هتل میخواهد بسازد! در این اعتراضها هم همیشه کارگران مرز خودشان را با دشمن مشخص کردند. نگذاشتند دشمن از اعتراض به حق اینها استفاده کند. با وجود مشکلات کنار اسلام ایستادند.
🔹ما الان دهها میلیارد واردات داریم. خیلی از این واردات هم لازم است، با مطلق واردات کسی مخالف نیست، ما با واردات بیرویه مخالفیم. واردات بیرویه یعنی چه؟ یعنی اینکه جنسی که در داخل تولید میشود کیفیتش هم خوب است، مشابه این جنس را ما وارد کنیم، این خنجری است به قلب تولید کشور.
🔹میگویند هر یک میلیارد دلار واردات بیرویه، معادل است با تعطیل شدن صد هزار فرصت شغلی. این آماری است که افراد صاحبنظر و متخصص به ما دادند. حالا اینجا خودروسازها از این حرف ما سوءاستفاده نکنند که وضعشان خیلی تعریفی ندارد.
🔹سهم مهم بازار داخلی متعلق به دولت است. دولت بزرگترین مشتری اجناس است. دولت باید سعی کند هیچ جنس خارجی مصرف نکند.
🔹امروز کارهایی که دولت در زمینهی اقتصاد در پیش دارد، کارهای مهمی است و احتیاج به کمک همه دارد. یعنی همهی دستگاهها، قوای مختلف، آحاد مردم، مجموعهها، همه باید به دولت انشاءاللّه کمک کنند که بتواند به این نتایج دست پیدا کند.
@Rasad_tahlil
⭕️بعد از کارتی شدن نان، نوبت لبنیات و تخممرغ وگوشت مرغ و روغن است/ نان برای اتباع خارجی گران نمیشود
🗞روزنامه همشهری نوشت:
🔹انتظار میرود با تغییر شیوه فروش نان سنتی، فروش نقدی این کالا در سراسر کشور متوقف شود و هر سرپرست خانوار با کارت بانکی خودش که به کد ملیاش متصل خواهد بود، بتواند نان بخرد. البته سایر اعضای خانوار هم که اطلاعات آنها در سامانه هدفمندی یارانهها ذیل یک خانواده ثبت شده، از همین امکان بهرهمند میشوند.
🔹مسئله دیگر روی میز دولت، تصمیمگیری درباره شیوه پرداخت یارانه لبنیات، تخممرغ، گوشت مرغ و روغن است. ستاد اقتصادی دولت به این اجماع رسیده که باید مدل توزیع یارانه این کالاها متفاوت از الگوی نانهای سنتی باشد.
🔹آیا نان به اتباع خارجی با قیمت آزاد فروخته میشود؟ دولت چنین برنامهای ندارد و هرگز تصمیم ندارد که این افراد را، بهعنوان مهمانان ایران، از دریافت نان سنتی محروم کند، ولی اتباع خارجی مقیم ایران به ثبت اطلاعات خود در سامانههایی که اعلام خواهد شد ملزم خواهند شد تا میزان مصرف نان و آرد برای دولت قابل رهگیری باشد.
@rasad_tahlil
⭕️(حمله پیش دستانه)، اصطلاحی آمریکایی برای شروع جنگ ها؟
👤امیر علی ابوالفتح، کارشناس مسائل بینالملل
🔹چکیده سخنان پوتین در مورد #جنگ_اوکراین
🔹مورد تهدید قرار گرفته بودیم؛ چاره ای نداشتم که اقدام کنیم و برای میهنمان می جنگیم.
🔹20 سال پیش وقتی که نومحافظه کاران حاضر در دولت بوش برای توجیه ضرورت حمله به عراق از اصطلاح «حمله پیشدستانه» استفاده کردند، خواسته یا ناخواسته مسیری را گشودند تا پوتین هم برای توجیه ضرورت حمله به اوکراین، «حمله پیشدستانه» را مطرح کند.
👤مرتضی غرقی، خبرنگار
🔹کیم جونگ اون رهبر کره شمالی در رونمایی از موشکهای هایپرسونیک SLBMs وICBM (Hwasongpho-17)گفت اگرکره شمالی احساس خطر کند عملیات #پیش دستانه هسته ای انجام خواهد داد.
🔹عملیات پیش دستانه تئوری است که امریکایی ها بر جهان تحمیل کردند که امنیت جهانی را به خطر انداخته اند. #موشکهای_بالستیک
@rasad_tahlil
⭕️حذف بسته های اینترنت پر طرفدار با موافقت وزارت ارتباطات انجام شده
👤وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه تعرفههای اینترنت از سال ۱۳۹۵ تاکنون با وجود چند برابر شدن قیمتها، ثابت مانده، گفت:
🔹 اپراتورها معتقدند که امکان توسعه خدمات را ندارند زیرا درآمدها آنها ثابت مانده و هزینهها چند برابر شده بنابراین خواستار افزایش تعرفه هستند
🔹 وزارت ارتباطات فعلا با درخواست آنها موافقت نکرده البته اجازه حذف بستههایی که بهای آنها کمتر از کف قیمت بوده، صادر شده است.
🔹خط قرمز ما در وزارت ارتباطات ارتقا کیفیت و سرعت ارتباطات است.
🔹شروط ۳ گانه برای افزایش قیمت اینترنت: شرکتها ظرف ۳ سال آینده سرعت را دو برابر کنند، پوشش ۴g را صد درصد کنند و ۱۰ درصد ارتباطات نیز مبتنی بر نسل ۵ شود.
@rasad_tahlil
📸#عکس_تحلیلی
🔹 عذرخواهی یک فلافلی از مشتریانش به علت افزایش ۴٠٠ درصدی قیمت نان!
@rasad_tahlil
⭕️ ایران اقتصاد هفدهم جهان؛ دستمزد کارگران ایرانی هفتادم جهان!
🔹پایگاه رسانهای سازمان جهانی کار اخیرا آمار حداقل دستمزدی خود را بروزرسانی کرده است و با احتساب حداقل مزد ۱۴۰۱ (که در این پایگاه لحاظ نشده است) ایران اکنون رتبه ۷۰ در بحث حداقل دستمزد را داراست.
🔹به این ترتیب ایران در این زمینه یک پله پایینتر از چین با رتبه ۶۹ مینشیند و این درحالی است که چین به همراه مزد، سبدهای یارانهای زیادی را در مقایسه با ایران به کارگران میدهد که در محاسبات سازمان جهانی کار ILO منعکس نمیشود.
🔹این گزارش درحالی منتشر میشود که طبق محاسبات آماری مستقل صندوق بینالمللی پول ایران رتبه هفدهم در تولید ناخالص ملی را در سال گذشته دارا شده است و با این حساب ایران اکنون هفدهمین اقتصاد بزرگ دنیاست، اما در بحث دستمزدی همزمان از کشورهایی مانند بلغارستان، فیجی، عراق، لیبی، لبنان، کاستاریکا، ارمنستان، قبرس و آفریقای جنوبی ضعیفتر است./ ایلنا
@rasad_tahlil
👤علی سعدوندی، کارشناس اقتصادی
🔹#سرمایه_اجتماعی دولت صفر مطلق و تشتت آرا در تیم اقتصادی بیداد می کند.
🔹به ریاست جمهوری توصیه می کنم مرجع تصمیم گیری ها را از دولت به مردم بسپارید. مثلا سه روش حذف #ارز۴۲۰۰ از سوی معاونت اقتصادی و وزیر اقتصاد و ریاست مجلس مطرح شده است. همین ها را در یک سامانه به #رفراندوم بگذارید.
@rasad_tahlil