⭕️قدرت خرید مردم ۲۰ درصد کمتر شد؛ خسته نباشید!
👤همتی، رییس پیشین بانک مرکزی نوشت:
🔹گفتید؛ برای تقویت قدرت خرید کارکنان دولت و بازشستگان حقوقها را از اول مهر یک تا یک و نیم میلیون تومان (۳ تا ۱۰درصد) افزایش میدهید که به حق باید انجام میشد.
🔹در عوض، از اول مهر ماه ظرف کمتر از ۳ ماه قدرت خرید مردم ۲۰ درصد کاهش یافت. بازهم؛ خسته نباشید!
@rasad_tahlil
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥سال ۹۲ کسی رئیسجمهور ایران شد که برایش سخت بود روزی دو تا جلسه شرکت کند؛ چرا؟ چون جنبش دانشجویی خواب بود!/ دهه ۹۰ بخاطر رئیس جمهور شدن روحانی از دست رفت
👤 روحالله ایزدخواه نماینده مردم تهران در مجلس:
🔹 هنوز اساتید دانشگاه شریف ما، اراجیف آدام اسمیت را تدریس میکنند و هیچ کسی نیست بزند در دهانشان و بگوید این چیزها چیست که درس میدهید! مسئولان همان برنامههای اقتصادی آدام اسمیت را در بودجه هم پیاده میکنند.
@rasad_tahlil
⌛️ رصد چهارشنبه (23آذر، 19جمادی الاول، 14دسامبر)
1311؛ دولت انگلستان به خاطر لغو قرارداد "دارسی"، از ايران به دادگاه لاهه شكايت كرد
1354؛ پستخانه تهران آتش گرفت و قسمت زیادی از نامه های داخلی و خارجی سوخت
1357؛ روزنامه "نیویورك تایمز" نوشت آمریكا، جمعی از كارشناسان نظامی و ضدشورش خود را به تهران اعزام كرده است
1357؛ تهاجم ماموران ساواک با پشتیبانی نیروهای نظامی رژیم پهلوی به بیمارستان امام رضا(علیه السلام) در مشهد
1357؛ انتشار پیام "امام خمینی" در محكومیت كشتار مردم شهرهای كشور بویژه اصفهان و نجف آباد توسط رژیم پهلوی
911ق؛ درگذشت "جلال الدین سیوطی"، فقیه، محدث و لغت شناس بزرگ عرب
1981م؛ اشغال بلندي هاي جولان سوريه از سوي رژيم صهيونيستي
@Rasad_tahlil
#تیتر_یک
▪️ مرور صفحات اول روزنامه های آفتاب یزد، اعتماد، ایران، خراسان، شرق، قدس، کیهان و وطن امروز
@Rasad_tahlil
📮 #توییت
⭕️ رضا نصری، حقوقدان بین الملل:
🔹اسرائیل در جهان با ۳ کلیدواژه آپارتاید، تهدید هستهای و اِشغال شناخته میشود. جریان ایرانستیز -سوار بر سوءتدبیر داخلی- به تدریج هر ۳ عنوان را به ایران برگردانده. تهدید هستهای سالهاست صدر اخبار است؛ آپارتاید جنسیتی به آن اضافه شد؛ و انگ اشغال جزایر نیز در آینده برجسته خواهد شد.
@Rasad_tahlil
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 سید یاسر جبرائیلی، رئیس مرکز ارزیابی و نظارت راهبردی دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام:
🔹جمهوری اسلامی در حال تبدیل شدن به یک موجودیت بیامکان، بیاختیار و بیاقتدار اما پاسخگوست
🔹اگر بخواهم یک اولویت برای کشور تعیین کنم، بلاتردید احیای اقتدار تحلیلرفته دولت خواهد بود
🔹منِ مسئول جمهوری اسلامی حق فعالیت اقتصادی یا عضویت در هیئت مدیره شرکت خصوصی را ندارم، اما اختیارات حاکمیت را تراشیده و به اتاق بازرگانی واگذار کردهایم که خودشان فعال اقتصادی و ذینفع هستند
🔹تکنوکراتها، متخصصانی هستند که باید در جهت پیشبرد اهداف مشخص به خدمت گرفته شوند، نه اینکه تصمیمگیری و جهتگیری به آنها سپرده شود
🔹سپردن اداره کشور به تکنوکراتها، مانند سپردن تصمیمگیری درباره نوع غذای یک میهمانی به آشپز است./ کانال سید یاسر جبرائیلی
@Rasad_tahlil
⭕️ در دولت سیزدهم وضعیت پرونده ایران و چین نسبت به گذشته تغییری نکرده است/ توافق ۲۵ساله ایران و چین یک «تفاهم» است و نه یک «قرارداد»
👤 مجید شاکری، اقتصاددان:
🔹(آیا همکاری اقتصادی چین با عربستان سعودی و کشورهای عربی در تعارض با همکاری این کشور با ایران است و مؤثرترین واکنش ایران در قبال این موضوع چیست) از نگاه چینیها، ارتباط با عربستان، تقابلی با ارتباط با ایران ندارد و به زعم خودشان این روابط در حال تنظیم شدن است.
🔹چینیها معتقدند هم در موضوع انرژی و هم ژئواکونومی ایران و عربستان اساساً در سبدهای متفاوتی قرار میگیرند و معانی متفاوتی دارند و مکمل هم هستند. یعنی اگر عربستان به عنوان یک تولیدکننده بزرگ نفت میتواند به چین، صادرات دریایی داشته باشد، مزیت ایران هم روزی معنا پیدا خواهد کرد که بتواند از طریق زمین راهی را برای «مصارف چین» و نه «مصارف در چین» ایجاد کند و به این نیازها پاسخ دهد.
🔹واکنشهای شعاری و اعتراضی ایران، دعوا بر سر کلمات و همچنین مباحثی مانند درست یا غلطی نگاه به شرق یا غرب که عمدتاً برای مصرف داخلی به کار میرود، پاسخی ناکامل به این موضوع است و اگر بخواهیم واکنشی کامل داشته باشیم باید برای انجام معاملات کوتاه گام به گام و روی زمین و نه توافقهای بلندمدت و راهبردی با چین تلاش کنیم تا پرونده در سمت ما فعال شود.
🔹آنچه بین عربستان و چین رخ داده توافق دو «گذشته» نیست بلکه دو «آینده» و دو «چشمانداز» است؛ چشمانداز عربستان ۲۰۳۰ و چشمانداز «ابتکار یک کمربند- یک جاده»؛ اما در سبد ایران مطلقاً هیچ اتفاقی رخ نداده و در دولت سیزدهم وضعیت پرونده ایران و چین نسبت به گذشته تغییری نکرده است.
🔹در عمل عقبماندگی در یک پرونده و پیش افتادن در پروندهای دیگر سبب شده در فاصله بین این پروندهها طرف چینی تصور کند هزینه کردن از یک پرونده برای دیگری بیهزینه است و به همین دلیل چنین رفتاری از خود نشان میدهد.
🔹توافق ۲۵ساله ایران و چین یک «تفاهم» است و نه یک «قرارداد» و موضوعی نیست که بگوییم ما را به جلو حرکت داده و جلو رفتن ایران ناشی از طرح های روی زمین است.
🔹در داخل کشور به دلیل عدم تمرکز جدی در توزیع قدرت به خصوص در حوزه سیاست خارجی و اینکه در پروندههای اصلی هر کسی میتواند مانع کاری شود اما کسی نمیتواند موجب کاری شود، عملاً به جایی رسیدهایم که نه فقط در پرونده چین بلکه در پرونده روسیه و آمریکا هم از طراحی، تدوین، امضا و اجرای یک بسته سیاست خارجی کاملاً ناکام شدهایم./ اگر روی هر پرونده بایستیم و دوباره مسائل داخلی را در هر پرونده جاری کنیم، وضع ما همین خواهد بود که امروز میبینید.
🔹وقتمان بسیار محدود است و رفتن چین به سمت اعراب به نوعی تلاش برای توازن با «مسکوی فردای جنگ اوکراین» است. پرسش من این است که برنامه ما برای فردای جنگ اوکراین چیست؟ در ایران اصلاً این پرسش امروز مطرح نیست در حالی که پرسش «ترسناکی» است. اگر فردا «طرف» سر ما معامله کرد میخواهیم چه کنیم؟
🔹باید بکوشیم در داخل کشور تغییراتی ساختاری ایجاد کنیم که ما را برای معاملات کلان فوری خارجی توانمند کند تا همه این پرسشها در همه این پروندهها به سمت حل شدن حرکت کند./ قدس
@Rasad_tahlil
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 جامعهای که نمیجنگد و مدتهاست جنگ نداشته در خطر فروپاشی قرار میگیرد/ فوتبال تمدنی که مدتی است جنگ نداشته را برای جنگ آماده میکند
👤 بهروز افخمی کارگردان و منتقد سینما:
🔹فوتبال شکل امروزی جنگ گلادیاتوری است. فوتبال تمدنی که مدتی است جنگ نداشته را برای جنگ آماده میکند. جامعهای که نمیجنگد و مدتهاست جنگ نداشته در خطر فروپاشی قرار میگیرد. جهاد مانند نماز دائمی است. تمرینها و نمایشهایی که جامعه را برای جنگ آماده نگه میدارد ضروری است به همین خاطر فوتبال نیاز ذاتی انسان مدرن است./ زاویه
@Rasad_tahlil
⭕️ فاصله بین دستگیری عوامل ناآرامیها تا اعدام آنها بسیار زیاد است/ باید در فاصله ۵ یا ۱۰ روز بعد از دستگیری اعدام شوند منتها قوه قضائیه روال خودش را دارد
👤 مصطفی میرسلیم، نماینده مجلس:
🔹(در واکنش به ادعای رئیسی مبنی بر اینکه حتی یک بیکار هم در پاکدشت و رباط کریم وجود ندارد) در برخی از مناطق به اندازهای کار و اشتغال وجود دارد که صاحبان مشاغل برای پیش بردن کار به دنبال کارگر هستند البته این شرایط در همه جای کشور یکسان نیست.
🔹در تهران کار فراوان است تا جایی که در برخی مناطق آنقدر کار و اشتغال خوب است که نیاز داریم از سایر نقاط افراد علاقمند به کار بیایند. تصور برخی از اشتغال این است که کارمند دولت شوند این اشتغال مطلوب و مولد نیست.
🔹(در پاسخ به اظهارات برخی مبنی بر فاصله کوتاه دستگیری تا اعدام عاملان ناآرامیها) خیر به این صورت نیست. به نظر بنده فاصله بین دستگیری عوامل ناآرامیها تا اعدام آنها بسیار زیاد است و باید در فاصله ۵ یا ۱۰ روز بعد از دستگیری اعدام شوند منتها قوه قضائیه روال خودش را دارد.
🔹در حقیقت آیین دادرسی بسیار محکم است و قوه قضائیه میخواهد براساس آیین دادرسی کار خود را انجام بدهد اما با شرایطی که پیش آمد و ظلمی که به مردم شد بنابراین قوه قضائیه باید با توجه به این شرایط بررسیهای خود را انجام بدهد.
🔹بنده قاطعانه از عملکرد قوه قضائیه در خصوص اتفاقات اخیر حمایت میکنم؛ فکر نمیکنم اعدامها زودهنگام بوده بلکه به موقع و درست بوده است./ مُنیبان
@Rasad_tahlil
⭕️۶۲ تن طلا آب کردند و به بانک ها دادند تا دزدی ها مشخص نشود!
👤حسین راغفر، کارشناس اقتصادی
🔹یک اقتصاد رفاقتی تشکیل داده اند که اعتبارات بانکی را بین دوستان و رفقا توزیع کنند.
🔹زمانیکه که احمدی نژاد بر سرکار آمد کل دیون بانکی ۱۲ هزار میلیارد تومان بود که در زمان رفتن او این رقم به ۲۶۰ هزار میلیارد تومان رسیده بود. همین پول های رفته به بحران اصلی بانکی در سال ۱۳۹۲ تبدیل شد.
🔹همین تفکر برای اینکه منابع غارت شده از بانک ها را جبران کند، نرخ ارز و سکه را افزایش داد. به روایتی ۷۶ تن و به روایت دیگری ۶۲ تن طلای کشور را آب کردند و به بانک ها دادند تا بتوانند با فروختن سکه ها به قیمت بالاتر، دزدی های صورت گرفته را جبران کنند.
🔹در سال ۱۳۶۵ کل درآمدهای ارزی کشور ۷ میلیارد دلار بود که ۳ میلیارد آن صرف ارائه کالاهای اساسی به مردم و با ۴ میلیارد دلار جنگ و جامعه را اداره می کنند. چه اتفاقی افتاده که الان ۸۰ میلیارد دلار کفاف هزینه های آقایان را نمی دهد؟
🔹تا این اصلاحات صورت نگیرد، حل مشکلات کشور منتفی است و یک آینده تاریک در انتظار حاکمیت است. /جماران
@rasad_tahlil
⭕️200 هزار خانوار بخش اصلی ثروت ایران را غیر از دولت در دست دارند
👈خود دولت حدود 60 تا 65 درصد ثروت ایران را در اختیار دارد
👤سعید لیلاز فعال سیاسی
🔹 منازعات بین این طبقات جریان دارد.
🔹 به قول مارکس وقتی طبقهای خلق میشود دنبال منافع خودش میرود.
🔹ادر دوره طبقاتی الان ما خردهمالکان روستایی داریم، کسانی داریم که طبق تعریف مارکس نیروی کار خود را میفروشند و از این طریق ارتزاق میکنند و اکنون نزدیک به بیست میلیون نفرند. و یک طبقه سرمایهداری در ایران داریم.
🔹 آن بخش بسیار ثروتمند و کلانسرمایهدار شاید حدود دویست هزار خانوار بیشتر نیستند. اما بخش اصلی ثروت ایران را غیر از دولت در دست دارند.
🔹خود دولت حدود 60 تا 65 درصد ثروت ایران را در اختیار دارد. بنابراین، خردهبورژوازی در شهر داریم، خردهمالکان در روستا، سرمایهداری دولتی در شهر و سرمایهداری خصوصی که پیوندهای گسترده و عمیقی با خارج دارد. اینها الان طبقات اصلی جامعه ما را تشکیل میدهند و منازعات بین این طبقات جریان دارد / روزنامه شرق
@rasad_tahlil
📊 وزن کم اهمیت ایران در تجارت جهانی
👤احسان سلطانی، کارشناس اقتصادی
🔹ایران با داشتن ۸۵ میلیون جمعیت، ۴ اقلیم، منابع نفت و گاز و معدنی، دسترسی به بازارهای منطقه ای، موقعیت راهبردی و … می توانست نه فقط به عنوان قدرت اول منطقه که حتی بین ۱۰ تا ۲۰ قدرت اول اقتصاد جهان باشد.
🔹نظام اقتصادی رانتی، رفاقتی و غارتی، فساد گسترده، تکیه بر خام فروشی و توزیع رانت منابع بین خواص، اقتصادی غیرمردمی، دولتهای ناکارآمد و تحریمها وضعیتی را فراهم کرده که اصولا ایران نه تنها در سطح جهان، که در سطح منطقه، اقتصاد و شریک اقتصادی مطرحی به شمار نرود.
🔹تجارت خارجی ایران ۱۲۱ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۱ بود که یک-سیزدهم شش کشور عضو شورای همکاری خلیج فارس، یک-چهارم ترکیه و حتی کمتر از اسرائیل است.
🔹ایران با رتبه ۵۱، سهم ۰.۲۷ درصد از تجارت جهانی ۲۰۲۱ را دارد.
🔸منطقی است کشورهای دیگر روابط تجاری خود را با نه تنها با آمریکا، بلکه با کشورهای عربی و حتی اسرائیل دستخوش مخاطره رابطه با یک شریک تجاری کم اهمیت و خام فروش نکنند. نکته کلیدی که در سفر رئیس جمهور چین به عربستان، به روشنی منعکس شد.
@rasad_tahlil
⭕️ ماسک بزنید، ولی بدانید که ذرات آلاینده از ماسک هم عبور میکنند!
👤عاطفه عابدینی فوقتخصص ریه و رئیس اورژانس بیمارستان مسیح دانشوری گفت:
🔹شدت و حدت آلودگی در تهران و کلانشهرها به اندازهای بالا رفته که برخی بیماران مزمن، افراد سالمند و بچهها دچار مشکلات و بیماریهایی شدهاند.
🔹 ممکن است برخی افراد در این روزها به دلیل وجود ناخالصیها در هوا دچار سردرد، اختلال در توجه و تمرکز و بیحوصلگی و خستگیهای زودرس شوند و بهترین راهکار هم مصرف مایعات بین ۸ تا ۱۰ لیوان آب در شبانهروز است
🔹(ضمن توصیه به استفاده از ماسک) زدن ماسک به این معنا نیست که افراد صددرصد از ذرات آلاینده مصون خواهند ماند چون قطر بیشتر این ذرات کمتر از ۲/۵ میکرون است و با ماسک هم قابل جلوگیری و پیشگیری نیست./ فانا
@rasad_tahlil
⭕️اینستاگرام و واتساپ هنوز پاسخی ندادهاند
👤وزیر ارتباطات:
🔹تصمیم در مورد اینستاگرام و واتساپ با نهادهای امنیتی است که هنوز چیزی به ما اعلام نکردهند.
🔹اظهارات مطرح شده توسط یکی از نمایندگان مجلس؛ حدس و گمان است.
🔹نامه از سوی مرکز ملی فضای مجازی ارسال شده و امروز از این مرکز پرسیدم که گفتند ما هنوز پاسخی دریافت نکردیم. آنچه یک نماینده گفته است را باید از خودش پرسید.
@rasad_tahlil
⭕️جمهوری اسلامی را فدای رئیسی نکنیم
👈مسئولیت بپذیرید بگویید در ایذه مامور من اشتباه کرده
👤حسین مرعشی، دبیرکل حزب کارگزاران
🔹اگر آقای رئیسی با آقای شمخانی مشکل دارد، باید مشکل را حل و تکلیفش را روشن کند. اگر آقای رئیسی و آقای شمخانی هماهنگ و سازگار نیستند باید تصمیم بگیرند.
🔹هیچکس حق ندارد از تفنگش استفاده کند، مگر اینکه ضرورت آن را یک مرجع رسمی تایید کرده و کنترل شده باشد.
🔹چه دلیلی دارد برای حفظ ساختمان فرمانداری، پلیس دست به اسلحه ببرد؟
🔹چرا بهجای استفاده از سپاه، ارتش و نیروی انتظامی از لباس شخصی استفاده میشود. لباس شخصی که در کنترل شما نیست نمیتواند مسئولیت بپذیرد!
🔹چه کسی پذیرفته در ایذه تروریستها حمله کردند؟ بگویید مامور من اشتباه کرده است.
🔹چرا اجازه ندادید روحانی برجام را تمام کند و بعد دولت را تحویل آقای رئیسی دهد؟
🔹اگر تصمیمگیر باشم، به آقای رئیسی میگویم چقدر وقت میخواهید؟ بروید و حل کنید. اگر حل کردند که هیچی، اما اگر حل نکردند ... مگر قرار است که ما جمهوری اسلامی را فدای آقای رئیسی کنیم؟/ خبرآنلاین
@rasad_tahlil
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 با کسانی که نظام را به دروغ متهم میکنند، برخورد میشود
احمد وحیدی، وزیر کشور:
🔹دستگاه قضایی با افرادی در داخل کشور که نظام را متهم به اتفاقاتی که نیفتاده میکنند، برخورد خواهد کرد.
🔹آنهایی که در خارج از کشور هستند، چارهای نیست جز اینکه عزیزان رسانهای این جنگ رسانهای را خنثی کنند.
🔹 ما تجمعات قانونی را کاملا به رسمیت میشناسیم. سال گذشته هم تجمعات فراوانی داشتیم. برای بهبود وضعیت دستورالعملی در حال تهیه است ممکن است نیاز به لایحه نداشته باشد اگر کار به جایی رسید که نیاز بود، لایحه تهیه خواهد شد.
@rasad_tahlil
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 اگر آشوبهای خیابانی رخ نمیداد انتهای امسال به ثبات اقتصادی میرسیدیم
👤 صفارهرندی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام:
🔹در دولت روحانی از عراق حدود ۷ میلیارد دلار طلب داشتیم و نمیتوانستیم پولش را بگیریم، اما الان این مطالبات دریافت شده است
🔹هیچ دولتی مثل دولت رئیسی جرات نمیکرد، اصلاحات اقتصادی را از همان سال اول شروع کند، اما این دولت اینکار را انجام داد.
🔹دولت قبل هزار بهانه میآورد و میگفت تا fatf امضا نشود نمیتوانیم پول نفت را بازگردانیم، دیدید که در این دولت توانستیم.
🔹در دولت روحانی نمیتوانستیم ۴۰۰ هزار بشکه هم نفت بفروشیم، الان روزانه نزدیک ۱ و نیم میلیون بشکه نفت میفروشیم./ نوداقتصادی
@rasad_tahlil
⌛️ رصد پنجشنبه (24آذر، 20جمادی الاول، 15دسامبر)
1342؛ درگذشت "شیخ شلتوت" رییس دانشگاه الازهر و مفتی بزرگ مصر
1356؛ آیت الله "ربانی شیرازی" در پی یک سخنرانی تند علیه رژیم پهلوی در شیراز بازداشت شد
1356؛ دادگاه نظامی ویژه ارتش، سرلشکر "مقربی" را به اتهام جاسوسی برای شوروی محکوم به اعدام نمود
1357؛ برگزاری مراسم چهلم دانش آموزان شهید 13 آبان 57 در گلزار شهدای بهشت زهرا(سلام الله علیها)
1358؛ دادگاه لاهه در یك رأی یك سویه خواستار آزادی فوری گروگانهای امریكایی در تهران شد
1358؛ "محمدرضاشاه" با یك هواپیمای بیمارستانی نیروی هوایی امریكا وارد پاناما شد
1361؛ صدور بیانیه 8 مادهای "امام خمینی" به قوه قضاییه و ارگانهای اجرایی كشور
1307ق؛ رحلت فقیه جلیل "سیدالعلماء" عالم شیعی هندوستان
1343ق؛ وفات "آيتاللَّه فاضل نوري" از علماي اصفهان
@Rasad_tahlil