"کانال رصد" تحلیلهای روز
⭕️ کسانی که در حال نقد لایحه حجاب هستند لایحه را ندیدند/ برخی از افراد حزب اللهی با مواضع خود در زمی
⭕️ واکنش شریعتمداری به اظهارات خسروپناه: بر چه اساسی ادعا میکنید که منتقدان لایحه حجاب آن را به طور کامل نخوانده اند؟/ چرا تصور میکنید که شمار مجرمان کشفحجاب زیاد است؟!
✍️ حسین شریعتمداری، مدیر مسئول روزنامه کیهان
🔹برادر عزیزمان جناب حجتالاسلام والمسلمین خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی [...] گفته است: «عدهای که ایراد میگیرند آن را به طور کامل نخوانده و ندیدهاند»!
🔺بر چه اساسی ادعا میکنید که منتقدان لایحه، «آن را به طور کامل نخوانده و ندیدهاند»؟! این ادعا در حالی است که منتقدان و از جمله کیهان در جای جای نقد خود، ابتدا به متن لایحه استناد کرده و سپس به نقد آن پرداختهاند. اما، جنابعالی در ادعای خود و در تمجید و تعریف از لایحه حتی بک بار هم به متن آن اشاره و استناد نفرمودهاید.
🔹در بخشی از یادداشت کیهان آمده بود «بر اساس قوانین موجود، کشف حجاب در اماکن عمومی «جرم مشهود» است/ جرم مشهود به جرایمی گفته میشود که در آن عمل مجرمانه (در اینجا کشفحجاب) در مکان عمومی رخ بدهد یا بهگونهای باشد که وقوع جرم توسط نیروی انتظامی یا مردم دیده شود و یا وقوع جرم و متهم آن، محرز و آشکار باشد. مطابق قوانین موجود (که بدیهی نیز هست) مأمورین انتظامی به محض اطلاع از وقوع یک جرم مشهود باید به مقابله با آن برخیزند
🔹حالا به مفاد ماده یک لایحه عفاف و حجاب توجه کنید. در آن آمده است که ماموران نیروی انتظامی در صورت مشاهده کسانی که کشف حجاب (جرم مشهود) کردهاند «در مرتبه اول از طریق مقتضی با استفاده از فناوریهای نوین و سامانههای هوشمند مانند ارسال پیامک تذکر دهد. در صورت تکرار این رفتار در مرتبه دوم از طریق سامانههای مذکور معادل یک دهم جزای نقدی درجه هشت و در مرتبه سوم معادل یک پنجم جزای نقدی درجه هشت جریمه نماید و در مرتبه چهارم مرتکب را جهت تعقیب کیفری و اعمال مجازات موضوع ماده(۲) به مراجع قضایی ذیصلاح معرفی کند»!
🔺به بیان دیگر، اولاً؛ وظیفه تصریح شده مقابله با جرم مشهود از ماموران سلب شده است!
🔹ثانیاً؛ مجازات کشف حجاب، از دایره جرایم کیفری حذف شده و به جرایمی از نوع «تخلف»! آنهم با مجازات نقدی تقریباً ناچیز تبدیل شده است!
🔹ثالثاً؛ امکان برخورد با این پدیده عفتسوز از سایر نهادهای ضابط قضایی مانند بسیج و سپاه گرفته شده و حال آنکه برخورد آنان با جرایم مشهود یک ماموریت قانونی و مصوب مجلس و فرماندهی کل قواست!
🔹رابعاً مردم از انجام تکلیف دینی و قانونی امر به معروف و نهی از منکر نه فقط منع شدهاند، بلکه اقدام آنها در این زمینه بهگونهای یک اقدام مجرمانه نیز تلقی شده است! و مثلاً حق ندارند از تردد کشفحجابکنندگان در معابر عمومی و انظار عامه جلوگیری کنند»!
🔹فرمودهاید «متأسفانه برخی از افراد حزباللهی با مواضع خود در زمین دشمن بازی میکنند»!
🔺آیا تاکید بر حفظ حجاب و نجات شمار فراوانی از دختران و زنان سادهانگار و فریبخورده (البته حساب معاندان جداست) از چنبره فریب دشمن، بازی در زمین دشمن است یا کمتوجهی به ضرورت حفظ حجاب و پیشگیری از کشفحجاب که به فرموده رهبر معظم انقلاب «هم حرام شرعی است و هم حرام سیاسی است»؟
🔹فرمودهاید «گفتمانسازی مقدم بر اجراست» که سخن بجا و قابل قبولی است/ به یقین توجه دارید که روشنگری درباره ضرورت حجاب نباید و نمیتواند مانع برخورد (متناسب) با کشفحجاب باشد. به عنوان مثال، برای مقابله با اعتیاد به مواد مخدر نمیتوان از نقش روشنگری درباره این بلای خانمانسوز غافل بود و در همان حال نمیتوان و نباید از برخورد با قاچاقچیان مواد مخدر (برخورد سخت و پشیمانکننده) و مقابله با معتادان (از نوع روشنگری و تشویق به ترک اعتیاد) خودداری کرد.
🔹فرمودهاید «طبق قانون موجود فردی که کشفحجاب کرده است مجرم است» و باید با او برخورد و جریمه شود. ولی اشاره کردهاید که «با توجه به شمار مجرمین اجرای آن امکانپذیر نیست»! که باید گفت؛ اولاً؛ در کدام نظام حقوقی و سیستم قانونی آمده است که اگر تعداد مجرمان زیاد بود باید از اجرای قانون درباره آنها خودداری شود؟! ثانیاً؛ چرا تصور میکنید که شمار مجرمان کشفحجاب زیاد است؟! این محاسبه را با کدام مقایسه به دست آوردهاید؟! کاش نیم نگاهی به تودههای عظیم زنان و دختران محجبه در برخی از مراسم نظیر ۲۲ بهمن، نماز عید فطر، روز قدس، روزهای ماه مبارک رمضان و آمار خانمهای محجبه دارای تحصیلات عالیه و... میانداختید و بعد در این خصوص اظهار نظر میفرمودید!/ کیهان
@Rasad_tahlil
⭕️ موشک خیبر ظرف ۱۲ دقیقه به هدف میرسد/ میتوانیم موشک با برد بیش از ۲۰۰۰ کیلومتر بسازیم/ تعداد موشکها طوری شده است که جا برای نگهداری آنها نداریم!/ موشک ما یکدهم قیمت جهانی قیمت دارد
👤 سردار مهدی فرحی، جانشین وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح:
🔹ما چهل سال قبل در نقطه صفر بودیم و یک موشک بازسازیشده را برای دفاع از مردم خودمان استفاده میکردیم.
🔹در این فاصله چهلساله که تحریمهای فراوانی بر ما تحمیل شد به موشکی دست یافتهایم که صددرصد بومی است
🔹موشک خرمشهر4 برد 2000کیلومتری دارد و سر جنگی چهارمتری آن 1500 کیلوگرم وزن و هدایت میانی دارد.
🔹از زمان شلیک تا زمان برخورد حدود 12 دقیقه طول میکشد تا موشک به هدف اصابت کند.
🔹سطح مقطع راداری موشک را خیلی کم کردهایم، از طرف دیگر سرعت موشک بسیار بالاست و مقابله با آن بسیار سخت میشود. جنس بدنه موشک میز سوری است که حتی اگر سطح مقطع آن زیاد باشد باز هم کشف آن سخت خواهد شد، همچنین در حین ورود به جو هیچ پالس الکتریکی وجود ندارد تا جنگال روی آن اثر بگذارد.
🔹این موشک برترین و قابلترین موشکی است که تا کنون جمهوری اسلامی ساخته است
🔹ما توانمندی فناورانه با برد بلندتر از 2000 کیلومتر را داریم، اما ما تابع سیاستهای کلان کشور هستیم و آنچه رهبر انقلاب اعلام کردند این است که ما در برد 2000 کیلومتر متوقف شدهایم اما در صورت لزوم توان دستیابی به بردهای بلندتر را داریم ولی برنامهای برای آن نداریم.
🔹10 سال است که موضوع برد را حل کردهایم و روی مسایل دیگر متمرکز شدیم، اول باید کمّیت موشک را به حداکثر برسانیم الآن تعداد موشکها طوری شده است که جا برای نگهداری آنها نداریم، موضوع بعد کیفیت موشکها بود که مرتباً در حال ارتقا است، موضوع بعدی بحث قیمت است، یعنی باید بتوانیم با روشهای بهتر با قیمت ارزانتری موشک تولید کنیم و الآن موشک ما یکدهم قیمت جهانی قیمت دارد.
🔹ما در حوزه ارتقای موشک گفتیم موشکها باید نقطهزن شوند و شهید طهرانی مقدم گفتند "ما موشکهای فاتح را نقطهزن میکنیم"، اما آن زمان کسی باور نمیکرد اما این اتفاق افتاد./ تسنیم
@Rasad_tahlil
📊بلایای طبیعی ۴۱هزار ایرانی را مجبور به جابهجایی داخلی کرد
🔹ایران سومین کشور با بیشترین جابهجایی داخلی ناشی از بلایای طبیعی در خاورمیانه است.
@rasad_tahlil
⭕️در سال ٩٣ و در اوج خشکی دریاچه ارومیه؛ فشار خون مردم منطقه یکدهم بالا رفت/ ٢٠ برابر شدن سرطان پوست در حیوانات منطقه
👤عیسی کلانتری،رئیس سازمان محیطزیست دولت روحانی
🔹اگر دریاچه خشک شود به اختلاف درجه حرارت تابستان و زمستان ۷ درجه اضافه میشود، این ۷ درجه معلوم نیست چه اثری روی ژنتیک انسان، و حیوان و گیاه و میکروب میگذارد، چه جهشهایی را ما خواهیم داشت؟
🔹سرطان یعنی جهش سلولی، در سالهای ۱۳۹۳ تا ۱۳۹۴ که اوج خشک شدن دریاچه بود سازمان دامپزشکی گزارش داد سرطان پوست در حیوانات در شمال غرب دریاچه ارومیه که منطقه سلماس بود نزدیک به ۲۰ برابر شده است.
🔹دانشکده پزشکی دانشگاه تبریز گزارش داد فشار خون ۰.۱ بار (یکدهم) بالا رفته است./ خبرآنلاین
@rasad_tahlil
⭕️لایحه جدید عفاف و حجاب، بلاتکلیف است
🗞عباس عبدی در اعتماد نوشت:
🔹بالاخره متن لایحه پیشنهادی حجاب از سوی دولت و دستگاه قضایی منتشر شد. ظاهرا این لایحه در ذیل عنوان لوایح قضایی ناشی از اصل ۱۵۸ قانون اساسی تهیه شده که در اینجا مفهوم لایحه کیفری شامل آن میشود.
🔹فلسفه این قانون چیست؟ فلسفه قانون را باید در مقدمه تشریحی آن نوشت. این احتمال که بتوان برای پوشش، قانونی از منظر جرمانگاری نوشت قابل بررسی است، ولی اگر این قانون از زاویه خلافانگاری نوشته شده، در این صورت نقدها چند برابر میشود، زیرا چنین پوششی از جمله نداشتن روسری هیچگاه موجب اختلال در نظم اجتماعی نمیشود که آن را جریمه کنید.
🔹مشکل قانون نویسی در ایران این است که فاقد فلسفه حقوق و فلسفه جزایی است. نه میتواند فلسفه دینی را حاکم کند و نه اجرای این فلسفه عملی است و نه حاضر است که فلسفه اجتماعی حقوق را بپذیرد، لذا با این لوایح دعواها و اختلافات تمام نخواهد شد که بیشتر میشود.
@rasad_tahlil
⭕️ گردش مالی فیلترینگ ۴۰ تا ۵۰ هزار میلیارد تومان است
👤جلال رشیدی کوچی، نماینده مجلس:
🔹عملا ما شاهد این هستیم که بازار پرسود و مکارهای پشت پرده فیلترینگ شکل گرفته که متاسفانه گردش مالی سنگینی هم در آن اتفاق میافتد. ۴۰ تا ۵۰ هزار میلیارد تومان گردش مالی است. چون بازار پرسود، غیرقابل نظارت و خلافی در این بخش شکل گرفته پس قطعا دست افراد خاصی است.
🔹نباید با لج بازی فیلترینگ را ادامه دهیم. ما اگر میخواهیم فضای مجازیمان را کنترل کنیم باید در کنار تمام قوانینی که میگذاریم به گونهای به مردم خدمت کنیم، معیشتشان را اصلاح کنیم و زندگیشان را روی روال عادی بیاندازیم که مردم با عشق و علاقه به حاکمیت نگاه کنند./ عصرایران
@rasad_tahlil
⭕️خطر عقبگرد پیشرفت اجتماعی/ ایران دارای رتبه ۱۰۲ در میان ۱۷۰کشور
🔹شهروندان کدام کشورها درحال رشد و کدام کشورها درحال افت هستند؟ مردم کجا پیشرفت کردهاند و کجا عقب رفتهاند؟ تازهترین گزارش سازمان غیرانتفاعی «ضرورت پیشرفت اجتماعی» از «شاخص پیشرفت اجتماعی» (SPI) با استفاده از معیارهایی غیر از ثروت، نشان میدهد که کشورها تا چه اندازه توانستهاند برای شهروندان خود رفاه فراهم کنند.
🔹شاخص پیشرفت اجتماعی ۲۰۲۲ از ۱۲مولفه و ۶۰شاخص برای اندازهگیری عملکرد اجتماعی ۱۶۹کشور جهان استفاده کرده است و ۲۷کشور نیز بهطور جزئیتر مورد بررسی قرار گرفتهاند.
🔹براساس یافتههای این گزارش، نروژ با امتیاز ۷۴/ ۹۰ در صدر رتبهبندی کشورها قرار دارد و پس از آن دانمارک، فنلاند، سوئیس، ایسلند، سوئد، هلند، آلمان، ژاپن و کانادا به ترتیب ۱۰کشور هستند که بیشترین امتیاز را کسب کردهاند.
🔹سودان جنوبی با امتیاز ۶۵/ ۳۰ در قعر این فهرست قرار گرفته است. بهطور کلی میتوان گفت که کشورهای ثروتمند اروپایی در میان بالاترین رتبهها هستند؛ درحالیکه کشورهای آفریقای جنوب صحرا پایینترین رتبه را دارند. ایران در این گزارش با امتیاز ۷۲/ ۶۳ رتبه ۱۰۲ را در میان ۱۷۰کشور کسب کرده است.
@rasad_tahlil
⌛️ رصد یکشنبه (7خرداد، 8ذی القعده، 28می)
1339؛ تاسیس بانک مرکزی ایران
1359؛ افتتاح اولين دوره مجلس شوراي اسلامي
1365؛ رابرت مك فارلین مشاور امنیت ملی رئیس جمهور آمریكا پس از ۴ روز اقامت در تهران به كشورش بازگشت
🔺 هاشمی رفسنجانی ریاست وقت مجلس شورای اسلامی در این مورد می گوید: هدف آنها در اصل این بود كه بیایند آن یخ های سردی كه در روابط ایران و آمریكا ایجاد شده بود را ذوب كنند هدف نزدیك آنها این بود كه ما را شفیع كنند در لبنان. آنها خواهش كردند كه یكی از مسئولان كشور، آنها را بپذیرند ولی هیچ یك از مسئولان حاضر به ملاقات با آنان نشد. مك فارلین با عصبانیت گفته بود شانس در خانه شما آمده و مشكلاتتان را آماده ایم حل كنیم، فضای شما در تصرف هواپیماهای عراقی و چه و چه است و ما آمدیم مشكلات شما را حل كنیم. مك فارلین گفته بود من اگر رفته بودم روسیه كه پوست بخرم گورباچف روزی سه بار با من ملاقات می كرد.نماینده مخصوص رئیس جمهور آمریكا آمده و یك كلام حاضر نیستید با آن صحبت كنید. ما گفتیم با شما صحبتی نداریم، شما آتش افروز این جنگ هستید شما مسئول مسائل كشور ما هستید ... .(نشریه خبرگزاری جمهوری اسلامی، چكیده اخبار و گزارش های مربوط به شكست تلاش آمریكا برای تجدید رابطه با ایران، اسفند ماه 1365ف ص4و6)
688ق؛ درگذشت "شیخ فخرالدین ابراهیم بن شهریار عراقی همدانی"، شاعر بزرگ ایرانی
1353ق؛ رحلت فقیه و اصولی بزرگ آیت اللَّه "ملاحسین بن محمد بن جعفر فشاركی"
1901م؛ امضاي قرارداد نفتي "دارسي" بين ايران و انگليس
1998م؛ اولين آزمايش هسته اي پاكستان
1991م؛ روز ملي و استقلال "آذربايجان" از اتحاد جماهير شوروي سابق
@Rasad_tahlil
#تیتر_یک
▪️ مرور صفحات اول روزنامه های آفتاب یزد، اعتماد، ایران، خراسان، شرق، قدس، کیهان و وطن امروز
@Rasad_tahlil