🔥معمای ترور شهید فخری زاده
🔻ماهها پیش از شیوع کرونا، شهید #فخریزاده و همکاران ایشان در مجموعه «سپند» روی «پدافند زیستی» به شدت مشغول تحقیقات بودند.
🔻به همین دلیل، چند روز پس از شناسایی کرونا در ایران، کیت تشخیص کرونا تولید شد و از اسفند ۹۸، تحقیقات روی ساخت واکسن کرونا با مدیریت ایشان آغاز گردید.
🔻جالب اینکه این واکسن کرونای تولید شده بقدری اطمینان بخش بود که تعداد زیادی محققان سپند، در «تابستان ۹۹»، این واکسن را به خود تزریق کردند!
🔻اما مدتی پس از اینکه این واکسن به مرحله تست انسانی رسید، شهید فخری زاده در پیچیده ترین عملیات تروریستی تاریخ کشور، به شهادت رسید...
🔸پ.ن۱: این سوال باقی است چرا واکسنی که در تابستان ۹۹ وارد تست انسانی شد، در پاییز ۱۴۰۰ در سبد واکسن قرار گرفت؟
🔸پ.ن۲: چرا اسرائیل از واکسن ایرانی وحشت داشت؟
@rasadeakhbar313
سقوط صادرات ایران به ترکمنستان در دوران روحانی
🔸در حالیکه در سالهای گذشته سهم ایران از بازار حدود ۱۰ میلیارد دلاری ترکمنستان چیزی حدود ۸۰۰- ۷۰۰ میلیون دلار بوده است، در سال گذشته کل صادرات ایران به این کشور به سختی به حدود ۱۳۰ میلیون دلار رسید.
🔸کارشناسان، دیپلماسی اقتصادی غیرفعال، توجه ویژه دولت روحانی به کشورهای غربی و برجام و عدم حمایت دولت وقت از صادرکنندگان و فعالان اقتصادی را از دلایل سقوط صادرات کالاهای ایرانی به کشور ترکمنستان میدانند.
🔹گفتنی است ابراهیم رئیسی رئیس جمهور امروز در حاشیه حضور در اجلاس کشورهای سران اکو با رئیس جمهور ترکمنستان دیدار کرده و در تلاش است تا کم کاریهای دولت قبل را در این زمینه جبران کند.
@rasadeakhbar313
🔴 تیم کارشناسی آمریکایی همراه جان کری در مذاکرات برجامی سال۹۳، بیش از ۵۰ نفر بود. ظریف و عراقچی و چند نفر دیگر بدون یک کارشناس هم رفتند هرچه آنها گفتند امضا کردند.
🔹ظریف آخر سر هم گفت واژه #تعلیق را ندیدم. یعنی #برجام را اصلاً نخواندم. برجام همچون ترکمانچای ما را گرفتار کرده. خروج از آن هم تبعات حقوقی جدی دارد.
🔸حالا حضرات طلبکارند که چرا علی باقری ۳۰،۴۰ کارشناس را با خودش به مذاکرات برده!
🔹تصویر سال۹۳ رو ببینید که عراقچی به اینکه با ۶،۷ نفر رفتن مقابل ۵۰ نفر افتخار می کرده. حالا از اینکه در دولت جدید، ۳۰،۴۰ کارشناس تیم مذاکره کننده ایران را همراهی میکنند دردشون گرفته! #برجام #مذاکرات_وین
@rasadeakhbar313
🔴 استفاده از جهل مردم پدیده جدیدی نیست.
اگر شنونده عاقل باشد نمیتوان اورا با یک تیتر دروغ گول زد.
@rasadeakhbar313
👆احمد نادری و رحیم زارع نمایندههای مجلس انقلابی در پی سفر کاری با سفیر ایران در اسپانیا رفتن استادیوم سانتیاگو برنابئو تا بازی رئال_مادرید رو ببینن!!
♦️پول بلیط از کجا پرداخت شده ؟
حق ماموریت چقدر دریافت میکنید؟
@rasadeakhbar313
یک اقدام راهبردی و هوشمندانه در آستانه زمستان
🔹توافق ایران، ترکمنستان و آذربایجان برای #سواپ ۲ میلیارد مترمکعب گاز
🔸قرارداد سه جانبه سواپ (انتقال) سالانه ۱.۵ تا ۲ میلیارد متر مکعب گاز با حضور روسای جمهور ایران، ترکمنستان و آذربایجان امضا شد.
🔹بر اساس این توافق سه جانبه که در حاشیه اجلاس سران اکو در ترکمنستان به امضا رسید، ترکمنستان روزانه ۵ تا ۶ میلیون مترمکعب گاز به جمهوری آذربایجان میفروشد.
🔸این گاز از مسیر ایران به جمهوری آذربایجان ترانزیت (سواپ) خواهد شد. ایران گاز مصرفی مورد نیاز خود در پنج استان کشور را از حق انتقال این #گاز برداشت خواهد کرد.
🔹این قرارداد اقدامی هوشمندانه در آستانه زمستان و بالارفتن مصرف گاز در کشور است و می تواند از بحرانی شدن وضعیت نیروگاهی کشور جلوگیری کند. سالهاست ترکمنستان علاقه خود را برای امضی این قرارداد اعلام کرده بود اما دولت مفسدین اقتصادی به دنبال حل مشکلات در وین می گشت!
9.61M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💢اعترافات یک زن آشوبگر در اتفاقات اخیر اصفهان
@rasadeakhbar313
برجسته سازی چالش اینستاگرامی برای حمایت از مردم اصفهان
در ادامه موج سواری جریان معاند در خصوص اعتراضات مردم اصفهان، چالش جدید در اینستاگرام به منظور تحریک احساسات عموم مردم و دعوت به اغتشاش به راه افتاده است. در این چالش کاربران با بستن یکی از چشمان خود قصد حمایت از مردم اصفهان و اعتراض به نابینا شدن مردم معترض را داشتند.
برخی رسانه ها با مانور بر روی این مسئله و پوشش توامان اخبار اعتراضات، سعی در القای سوءمدیریت دولتمردان و تخریب وجهه نظام را دارند.
@rasadeakhbar313
علیباقریکنی: چیزی که از ۶ دور گفتوگو پیشروی ماست، یک پیشنویس است نه توافق
🔷 مذاکرهکننده ارشد ایران:
🔹 آن چیزی که از ۶ دور گذشته گفتوگوها پیشروی ماست یک پیشنویس است نه یک توافق.
🔹 پیشنویس محل مذاکره است به همین جهت تا وقتی راجع به همه چیز توافق نشود، درباره هیچچیز توافق نشده است.
🔹بر این اساس، همه مباحثی که در ۶ دور گفتوگوهای وین به جمعبندی رسیده قابل مذاکره است و این مورد اذعان همه طرفهای گفتوگو در نشست هم بود.
📌 ما صرفاً با ۱+۴ گفتوگو میکنیم ولی از آنجا که اراده جدی برای مذاکره و آمادگی عملی برای دستیابی به توافق داریم، نسبت به آینده خوشبین هستیم ولی چون اعتماد به طرف مقابل نداریم سادهاندیش هم نیستیم.
@rasadeakhbar313
جزئیات آزادسازی بخشی از دارایی بلوکه شده ایران
هفته گذشته بخشی از پولهای بلوکه شده ایران در کشور عراق آزاد شد و اکنون مبلغ قابل توجه دیگری از پولهای بلوکه شده ایران در حال آزادسازی است.برخی گزارشات بدست آمده نشان میدهد با هماهنگیهای صورت گرفته طی هفتههای اخیر، آزاد شدن ۸ میلیارد دلار از پولهای بلوکه شده ایران قطعی شده است.بنا بر این گزارشات، این پول قرار است در سه بخش در دسترس ایران قرار گیرد:
بخش اول آن به صورت پالتهای کاغذی بودی که مبلغی از آن تا کنون وارد کشور شده و مابقی مانده نیز به زودی وارد میشود.
برای بخش دوم موضوع «تهاتر» در نظر گرفته شده که مبلغ قابل توجهی از آن به خرید کالاهای اساسی اختصاص مییابد.
بخش سوم نیز برای گشایش LC (اعتبار اسنادی) اختصاص یافته تا بخشهای خصوصی بتوانند حواله ارزی داشته باشند و به تجارت خود بپردازند.
پیش از این گفته شده بود که در هفتههای گذشته قریب به 1.5 میلیارد دلار از پولهای بلوکه شده ایران در عراق آزاد شده و بصورت اسکناس وارد کشور شده است.
@rasadeakhbar313
بازتاب شروع خوب ایران در دور جدید مذاکرات،البته باید هوشیار بود که جامعه به آن شرطی نشود
بی بی سی:
مورا: 'حساسیتهای سیاسی دولت تازه ایران را نیز مد نظر داریم'
29 نوامبر، 2021
آقای مورا به خبرنگاران گفته است "تمام شرکت کنندگان حرفها و حساسیتهای هیات تازه ایرانی را با علاقه شنیدند.
انریکه مورا، هماهنگ کننده اتحادیه اروپا در مذاکرات وین، در پی برگزاری اولین روز از دور تازه مذاکرات احیای برجام در وین، به خبرنگاران گفته ارزیابی بسیار مثبتی از گفتگوهای روز دوشنبه میان ایران و ۴+۱ دارد.
دور هفتم مذاکرات برای احیای برجام که امروز، دوشنبه، در هتل کوبورگ وین آغاز شده، اولین دور این گفتگوها در دوره ریاست جمهوری ابراهیم رئیسی است.
مذاکرات به سرپرستی انریکه مورا، معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، و علی باقری کنی، معاون سیاسی وزارت خارجه ایران، با حضور اعضای گروه ۱+۴ برگزار میشود.
آقای مورا به خبرنگاران گفته است "تمام شرکت کنندگان حرفها و حساسیتهای هیات تازه ایرانی را با علاقه شنیدند و تیم ایران هم به روشنی مشخص کرده که به دنبال کاری جدی برای زنده کردن برجام است.
به گفته این دیپلمات اروپایی هیات ایرانی کماکان بر خواسته خود مبنی بر رفع تمام تحریمها اصرار داد اما در عینحال نتایج شش دور پیشین مذاکرات را که توسط هیات دولت پیشین ایران تا توافق شده را رد نکرده است
آقای مورا گفت: "هیات تازه ایران حاصل گفتگوهای شش دور گذشته را بنیادی مثبت میداند که میتوان براساس آن کار را پیش برد. البته ما حساسیتهای سیاسی دولت تازه ایران را نیز مد نظر داریم".
هیات ایرانی مذاکره کنندگان جدید این کشور هستند که عمدتا پیشتر از منتقدان توافق هستهای برجام بودهاند و در زمان دولت روحانی، این توافق را "خسارت" به ایران می خواندند.
به غیر از علی باقری معاون سیاسی، دیگر اعضای گروه ایرانی عبارتند از مهدی صفری، معاون دیپلماسی اقتصادی، رضا نجفی، معاون امور حقوقی و بینالمللی وزارت امور خارجه، غلامرضا پناهی معاون امور ارزی و بینالملل بانک مرکزی، علی فکری، معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی، احمد اسدزاده، سرپرست معاونت بین الملل و بازرگانی وزارت نفت و ابراهیم شیبانی رئیس کمیسیون اقتصادی شورای راهبردی روابط خارجی.
مهدی صفری معاون اقتصادی وزارت خارجه و علی باقری کنی معاون سیاسی و مذاکره کننده ارشد اتمی ایران (به ترتیب نفر اول و دوم از راست) برای اولین بار در مذاکرات مربوط به احیای برجام شرکت کرده اند
روسای هیاتهای گروه ۱+۴ یعنی بریتانیا، فرانسه، چین و روسیه بعلاوه آلمان، سفرای مقیم وین و مدیران کل وزارت خارجه پنج کشور هستند که از نظر سلسله مراتب سیاسی پایینتر از هیات ایرانی محسوب میشوند.
خوشبینی محتاطانه
از پادکست رد شوید و به خواندن ادامه دهید
پادکست
میخاییل اولیانوف، فرستاده روسیه در آژانس بینالمللی انرژی اتمی در حساب توئیتریش نوشته "مذاکرات با موفقیت آغاز شده است."
علی باقری کنی، رئیس هیات مذاکره کننده ایرانی از موافقت تمامی طرفهای مذاکره در وین با این خواسته ایران خبر داده که اول باید موضوع تحریمهای غیرقانونی و غیرمنصفانه آمریکا حل شود و بعد درباره موضوعات دیگر بحث میکنیم و تصمیم میگیریم.
با وجود این یک دیپلمات اروپایی به خبرگزاری رویترز گفته است ایرانیان کماکان بر موضعشان پافشاری کردهاند و حتی در مواردی سختگیری بیشتری هم داشتهاند.
به گفته این دیپلمات، با آغاز مذاکرات برسر جزییات تحریمها در روز سهشنبه و در پی آن درباره تعهدات هستهای ایران در روز چهارشنبه، موضوع روشنتر خواهد شد.
قرار است گفتگوهای وین دست کم دو روز دیگر ادامه پیدا کنند. براساس گزارشها، روز سهشنبه طبق خواسته ایران درباره تحریمهای علیه ایران گفتگو خواهد شد و روز چهارشنبه درباره راههای بازگشت ایران
به تعهدات هستهای خود.
"ایران خواستار ارائه تضمین، بررسی خسارات و لغو مؤثر و قابل راستی آزمایی تحریمهاست"
همزمان با آغاز مذاکرات در وین، رسانه های ایران متن نوشته ای از حسین امیر عبداللهیان وزیر خارجه این کشور را منتشر کرده اند که گفته "هدف اصلی مذاکرات پیش رو باید اجرای کامل و مؤثر برجام و با هدف عادی سازی روابط تجاری و همکاری های اقتصادی پایدار با جمهوری اسلامی ایران باشد. بدیهی است برای بازگشت به برجام، ایران باید بتواند به طور کامل از لغو تمامی تحریم ها منتفع شود.".
وزیر خارجه ایران گفته "بازگشت احتمالی آمریکا به برجام مورد توجه ما نخواهد بود مگر این که تضمین هایی ارائه گردد که تجربه تلخ گذشته تکرار نخواهد شد و شرکای اقتصادی ایران بتوانند با اطمینان خاطر وارد تعاملات اقتصادی پایدار و بدون نگرانی با ایران شوند."
پیش از شروع مذاکرات در وین، نفتالی بنت نخست وزیر اسرائیل در پیامی ویدئویی که در توییتر هم آن را منتشر کرده خطاب به کشورهای ۱+۴ و آمریکا گفته است که ایران به دنبال "باج خ
واهی اتمی" است و نباید تحریم های آمریکا را علیه این کشور رفع کرد.
نخست وزیر اسرائیل به شلیک نیروهای مسلح ایران به شهروندان در اصفهان که هفته گذشته در اعتراض به بی آبی دست به تجمع زده بودند اشاره و از حکومت ایران بابت سیاستهایش انتقاد کرده است.
عباس عراقچی و محمدجواد ظریف معاون سیاسی و وزیر خارجه پیشین ایران در زمان رسیدن به توافق برجام در هتل کوبورگ وین
"کوبورگ هتل" که مذاکرات احیای برجام در آن در جریان است همان محلی است که بیش از شش سال پیش وزرای خارجه ایران و گروه ۱+۵ در آن به توافق تاریخی اتمی رسیدند که تحریمهای بینالمللی را در ازای اعمال محدودیت بر برنامه اتمی ایران رفع کرد.
وزرای خارجه ایران و آمریکا در دور آخر برای نهایی کردن این توافق که ۲۲ ماه طول کشید، نزدیک به سه هفته به طور پیاپی در این هتل با هم مذاکره کرده بودند.
علی باقری مذاکره کننده ارشد اتمی ایران یک روز پیش در یادداشتی برای روزنامه فایننشال تایمز نوشته بود که "غرب باید تضمین کننده برداشته شدن همه تحریمهای بعد از برجام باشد و برای هرگونه نقض مفاد این توافق غرامت بپردازد".
همزمان با از سرگیری مذاکرات احیای برجام در وین، بنیاد تونی بلر در لندن، گزارش تحلیلی مفصلی به قلم کسری اعرابی درباره "برآمدن نخبگان جدید در دوره ریاست جمهوری رئیسی" منتشر کرده و گفته است که ظهور یک طبقه نخبه جدید ایرانی که عمدتا از دانش آموختگان دانشگاه امام صادق و برای غرب کاملاً ناآشنا هستند، "احتمال توافق هستهای قابل قبول را کمتر میکند
@rasadeakhbar313