🔴معمای یک سانسور
🔹 سران ده کشور عضو سازمان "اکو" که اغلب آنها همسایگان ایران هستند، در پایتخت ترکمنستان گرد هم آمدند.
🔹این ده کشور، مجموعا جمعیتی بالغ بر 400 میلیون نفر و بازاری 372 میلیارد دلاری را شامل می شوند.
🔹بسط دیپلماسی اقتصادی میان ایران و این کشورها بر اساس منافع مشترک و با ظرفیت چند ده میلیارد دلاری برای ایران می تواند عملا تحریم ها را ناکارآمد کند.
🔹نشست دیروز "عشق آباد" از جهات سیاسی و اقتصادی، حائز اهمیت منطقه ای و جهانی بود؛ و اولین عایدی آن، امضای قرارداد سوآپ گازی میان ترکمنستان، ایران وجمهوری آذربایجان است.
🔹طبق این قرار داد، گاز ترکمنستان به میزان دو میلیارد متر مکعب، از طریق ایران به جمهوری آذربایجان منتقل می شود وایران ضمن کسب درآمد قابل توجه، می تواند چالش چند سال اخیر درتامین گاز شش استان شمالی و شمال شرق درفصل زمستان را برطرف کند. قراردادگازی ایران وترکمنستان از سال 95 به هم خورده بود.
🔹چرا خبری با این اهمیت باید در روزنامه های مدعی اصلاح طلبی و غربگرا سانسور شود و حال آن که کوچک ترین ناز و غمزه مقامات اروپایی و آمریکایی، تیتر یک همین نشریات می شد؟!
@rasadeakhbar313
بازداشت یکی از مدیران کل تابعه وزارت راه
🔹سربازان گمنام امام زمان (عج) در مازندران صبح امروز مدیرکل یکی از ادارات تابعه وزارت راه را دستگیر کردند.
🔹موضوع تخلفات این متهم که از سال ۱۳۹۸ به عنوان مدیر کل یکی از ادارات تابعه وزارت راه در مازندران مشغول بکار بود در دستور کار یکی از شعب بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب مرکز استان قرار گرفت.
🔴خروج حدود ١٧ هزار ایرانی از مرز زمینی برای حضور در «جمعه سیاه» ترکیه!
🔹در بازه زمانی ١١ روزه از ٢٧ آبان ماه تا ٨ آذر ماه ١۶ هزار و ٧۵٩ نفر ایرانی از مرزهای زمینی وارد ترکیه شدند که در همین ایام ١۶ هزار و ۶٢٩ نفر به کشور برگشتند.
🔹هفته گذشته بلک فرایدی یا همان جمعه سیاه که فرصتی برای خرید با تخفیفهای چند ده درصدی است با استقبال عجیب ایرانیها از مراکز خرید ترکیه مواجه شد
🔹هزاران ایرانی از مرزهای زمینی برای خرید در این ایام ویژه خود را به مقاصد مختلف رساندند که گویا پرازدحام ترین و پرطرفدارترین مقصد در این برای ایرانیها مراکز تجاری وان در ترکیه بوده و جمعیت قابل توجهی از ایرانیها از مرز رازی خود را به مراکز خرید وان رساندند.
@rasadeakhbar313
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 افشاگری دیپلمات سابق آمریکا از پشت پرده مذاکرات جدید برجام؛ تنها هدف آمریکا از مذاکرات هسته ای، گرفتن موشک های ایران است!
💢 مایکل اسپرینگمن، دیپلمات با تجربه آمریکایی:
🔺"امیدی به موفقیت مذاکرات هسته ای نداشته باشید چرا که هدف آمریکا از انجام این مذاکرات تنها اینست که به جهان نشان دهد اهل مذاکره است والا هدف اصلی آمریکا از بین بردن قدرت موشکی ایران و مقابله با نفوذ ایران در منطقه است!"
@rasadeakhbar313
«نه» ایران به توافق موقت
تحریمها باید یکجا لغو شود
#قسمت_اول
⭕️«توافق موقت» ایده آمریکاییها برای فرسایشی کردن مذاکرات و امتیازگیری بیشتر از ایران است و بیآنکه تحریمهای اساسی مانند کاتسا، آیسا، سیسادا و تحریمهای چرخه دلار (U turn) لغو شود، به ادامه تحریمها علیه ایران، شرطیسازی اقتصاد کشور و تعطیلی فعالیتهای هستهای میانجامد و مابه ازای قابلتوجهی ندارد.
💢هفتمین دور مذاکرات وین بین ایران و ۱+۴ در حالی آغاز شده که برخی به نقل از رسانههای خارجی و منابع آمریکایی بازهم از احتمال «توافق موقت» سخن میگویند! و پادوهای داخلی غرب هم به آن دامن میزنند؛
این در حالی است که مقامات دستگاه دیپلماسی کشورمان در مواجهه با تله و ترفندهای نخ نمای آمریکاییها اعلام کردهاند که هدف ایران از این دور از مذاکرات «لغو همه تحریمها»، «راستیآزمایی مؤثر» و «ارائه تضمین» است.
⭕️ماجرای توافق موقت چیست؟
🔻هفته آخر آبان ماه بود که پایگاه خبری «آکسیوس» در آستانه هفتمین دور مذاکرات ایران و گروه 1+4 از پیشنهاد آمریکا مبنی بر «توافق موقت» خبر داد و نوشت: «آمریکا به دنبال یک توافق موقت با ایران است تا زمان لازم برای گفتوگو بر سر یک توافق بهتر را به دست آورد.»
♦️تله آمریکاییها
در «توافق موقت»؛
خرید زمان برای ادامه تحریمها!
🔺بعد از گزارشهای رسانههای آمریکایی («آکسیوس»، «رویترز» و «نیویورکتایمز») برخی چهرههای سیاسی آمریکا هم به این موضوع پرداختند.
🔻اهداف طرح فریبکارانه «توافق موقت»
طرح «توافق موقت» که برخی تحلیلگران آن را اقدام «گامبهگام» برای بازگشت و احیای برجام میدانند، ایدهای بود که در جریان 6 دور مذاکره در وین نیز مطرح بود؛ ایدهای که جمهوری اسلامی آن را فرسایشی کردن مذاکرات خواند و اعلام کرد که ایران بهدنبال احیای کامل و سریع برجام است نه مذاکره برای مذاکره!
♨️«توافق موقت» درنهایت به تحمیل «اجرای دوباره داوطلبانه پروتکل الحاقی»، «توقف تولید و غنیسازی۲۰ و ۶۰ درصدی»، «عدم استفاده از نسل جدید سانتریفیوژها»، «عدم توسعه نیروگاههای هستهای» و... میانجامد و مابهازای قابلتوجهی برای ایران ندارد.
ایران هم در ازای این تعهدات، صرفاً امتیازاتی مانند آزادسازی بخشهایی از داراییهای مسدود شده و یا صدور معافیتهای تحریمیبرای مبادلات کالاهای بشردوستانه را دریافت میکند #بیآنکه تحریمهای اساسی (مانند کاتسا، آیسا، سیسادا و تحریمهای چرخه دلار (U turn) لغو شود!
🚫آمریکاییها اکنون به این نتیجه رسیدهاند که فشار حداکثری علیه ایران جواب نداده و اعمال تحریمهای جدید فراتر از ۱۵۰۰ تحریم ترامپ نمیتواند برای فشار بر ایران موفقیتی را برای ایالاتمتحده و همپیمانانش بیفزاید.
🔸آنها چنانکه ادبیات و اقدامات سیاسی دو دهه اخیرشان نشان داده، از اعلام طرح «توافق موقت» اهداف مشخصی را دنبال میکنند؛
🔻1- فرسایشی کردن مذاکرات و امتیازگیری بیشتر از ایران آنهم بدون «لغو تحریمهای اساسی».
🔻2- بازگشت بدون هزینه آمریکا به برجام
🔻3- لغو دورهای تحریمها (مثلاً دوره سهماهه و سپس تمدید یا عدم تمدید)
🔻4- شرطیسازی اقتصاد ایران
🔻5- عوض کردن جای طلبکار و بدهکار و مطرح کردن مسائل موشکی و منطقهای
⛔️که قطعا ایران توافق موقت در وین را نخواهدپذیرفت.❌
@rasadeakhbar313
موضع قدرتمند ایران در برابر «توافق موقت»
#قسمت_دوم
💢 سعید خطیبزاده، سخنگوی وزارت خارجه کشورمان اعلام کرد «تا زمانی که درباره همهچیز توافق نشده باشد درباره هیچچیز توافق نشده است.»
♻️خطیبزاده همچنین بعد از برگزاری نشست روز دوشنبه ایران و 4+1 گفت که «آمریکا فقط با لغو همه تحریمها بلیت بازگشت به اتاق برجام را دریافت میکند».
🔹 سخنگوی وزارت خارجه کشورمان دیروز هم با اشاره به آغاز مذاکرات هستهای در وین برای رفع تحریمها تأکید کرد: آنچه در وین اتفاق میافتد، تمرکز بر رفع تحریمهاست. چیزی نه کمتر از این را میپذیریم و نه بیشتر ازآنچه در برجام در حوزه هستهای آمده است، تعهدی میدهیم.
🌀همچنین یک منبع ایرانی در گفتوگو با شبکه الجزیره ضمن تأکید بر اینکه ایران توافق موقت در وین را نخواهد پذیرفت، گفت که «ایران در صورت شکست مذاکرات، گزینههای دیگری در دست دارد و این موضوع را طرفهای دیگر نیز میدانند.»
او افزود: «هیچ چانهزنی و بحثی درخصوص پروندههای سیاسی و امنیتی در وین صورت نمیگیرد و اولویت فقط رفع تحریمهاست . پیشرفت در مذاکرات منوط به این است که طرفهای مقابل تضمینهای واقعی درخصوص رفع تحریمها بدهند.»
🔅علی باقری، رئیس هیئت مذاکرهکننده ایران در وین نیز در مطلبی در فایننشال تایمز تأکید کرده که
🔹 «هدف اول مذاکرات باید حذف کامل و قابلراستیآزمایی تحریمهای ایران باشد» و
🔹«هدف دوم مذاکرات، تسهیل حقوق ملت ایران برای بهرهمندی از دانش هستهای است»
او همچنین تأکید کرد که «اشتباهات گذشته نباید تکرار شود» و «غرب باید برای هرگونه نقض تعهدات برجامی تاوان دهد.»
بااینحال برخی مدعیان اصلاحات که طی 8 سال گذشته، ساز سازش و تسلیم در برابر غرب را کوک کرده و با تحمیل برجام بدون پشتوانه خسارتهای بسیاری را به کشور وارد آوردهاند این روزها فعال شده و ماشین تبلیغاتی خود را دوباره به راه انداختهاند،اما؛ غرب و پادوهای داخلی آنها باید بدانند که در دولت سیزدهم، جمهوری اسلامی ایران در موضع برتر قرار دارد و
🔹«لغو همه تحریمها، دائمیبودن لغو تحریمها»،
🔹«ضرورت تضمین دادن آمریکاییها» و
🔹 «راستی آزمایی مؤثر» جزو خطوط قرمز ایران در این دور از مذاکرات است.
@rasadeakhbar313
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 حضور رئیسجمهور در تجمع خانواده بیماران SMA مقابل مجلس
♦️رئیسی پس از پایان نشست مشترک با مجلس، هنگام خروج از ساختمان پارلمان با مشاهده خانوادههایی که کنار خیابان تجمع کرده بودند، از ماشین پیاده شده و به جمع آنها رفت.
♦️اسامای یک بیماری ژنتیکی پیشرونده در نوزادان است که با ضعیفشدن عضلات، مشکلات حرکتی ایجاد میکند. معضل تامین دارو برای این بیماری، چندروزیست خانواده بیماران را به جلوی مجلس کشانده است.
@rasadeakhbar313
🔴آخرین اخبار از مذاکرات وین
🔰جدیت تیم جمهوری اسلامی نقشه طرف غربی را به هم زد/ فشار آمریکا به اروپا برای پایان سریع این دور از گفتگوها/ مذاکرهکننده ایرانی: تا هر زمان لازم باشد آماده مذاکره هستیم
♦️با گذشت دو روز از آغاز مذاکرات در وین، به نظر میرسد جدیت تیم ایران در کارگروه رفع تحریم به شکلی بوده که سناریوی «مقصرنمایی» جمهوری اسلامی در به نتیجه نرسیدن مذاکرات با موانع جدی روبرو شده است.
♦️اما بر خلاف روایت رسانههای غربی، مهمترین مانع در مسیر تفاهم حداکثری در نشست امروز، اصرار طرفهای اروپایی بر لزوم نظرخواهی مورد به مورد آنها از آمریکا بوده است.
♦️هیأت ایرانی خطاب به اروپا تصریح کرده که باید استقلال خود را حفظ کرده و به خاطر داشته باشند که آمریکا به تصمیم خود، با خروج یکجانبه از توافق هستهای، خود را از حضور در اتاق مذاکرات محروم کرده است.
♦️همچنین تلاشهایی برای خاتمه سریع این دور از گفتوگوها وجود دارد. در یکی از جلسات اخیر، طرف مقابل خواستار آن شده که این دور از مذاکرات زودتر جمعبندی شود. به نظر میرسد ادامه مذاکرات فشرده و دقیق تیم ایرانی در وین با سناریوی از پیشتعیینشده برای شکستخورده جلوه دادن گفتوگوها و طرح اتهام عدم جدیت علیه ایران، همخوان نبوده است. از این رو احتمالا تحت فشار آمریکا، تلاش میشود تا از طولانی شدن این دور از گفتوگوها جلوگیری شود.
♦️در همین راستا به نقل از مذاکرهکننده ایران اعلام شده که جمهوری اسلامی ایران که با جدیت تمام به وین رفته و با خواستهها و پیشنهاداتی روشن در حال مذاکره است، آمادگی دارد تا هر زمان که لازم باشد، به رایزنیهای فشرده ادامه دهد و حاضر نخواهد بود تا خواستههای اصولی و حقوق ملت ایران را بابت ضربالاجلها یا جداول زمانی تصنعی فدا کند.
♦️در روزهای گذشته آنچه بسیار به چشم آمده، ضعف هیأتهای اروپایی چه در زمینه کارشناسی و از آن مهمتر در زمینه اختیار برای تصمیمگیری است، به نحوی که هر صحبت یا موضوعی که از سوی تیم ایرانی مطرح میشود، طرفهای اروپایی اظهار نظر در خصوص آن را به مشورت با مقام بالاتر یا تصمیمگیری در مراجع دیگر موکول میکنند. این مسئله روند گفتوگوها را کند و تصمیمگیری در خصوص موضوعات مهم را دشوار میکند.
♦️علاوه بر این، اختلاف در آمریکا عامل بروز عدم اطمینان در مذاکرات شده است. در روزهای گذشته چندین سناتور و نماینده کنگره آمریکا هشدار دادهاند که در صورت پیروزی در انتخابات سال ۲۰۲۴، هر توافقی میان دولت کنونی این کشور با ایران را لغو میکنند. این موضوع بر فضای گفتوگوها اثر منفی گذاشته و موجب بروز عدم اطمینان در گفتوگوها شده است.
♦️عدم اجماع داخلی در آمریکا و دمدمی مزاجی این کشور در عرصه بینالملل، مهمترین مانع در مسیر دستیابی به توافق است. همین مسئله، این ضرورت انکارناپذیر را ایجاد کرده است که آمریکا برای بازگشت به برجام، باید تضمینهای قطعی و عینی ارائه دهد.
♦️با وجود آنکه امروز کارگروه تعهدات هستهای نیز جلسهای خواهد داشت، اما عمده تمرکز گفتوگوها همچنان بر موضوع تحریمهاست و بخش اعظم نفرات و انرژی تیمها بر مسئله تحریم متمرکز هستند و رایزنیها در این خصوص در روز چهارشنبه نیز به صورت فشرده و در دو نوبت صبح و عصر ادامه خواهد یافت.
@rasadeakhbar313
⭕️رسانههای صهیونیست: قدرت ایران در مذاکرات بیشتر از اروپاست
🔹 رسانههای صهیونیست اذعان کردند محافل این رژیم با نگرانی مذاکرات در وین را پیگیری میکنند، زیرا درک میکنند که گزینه نظامی واقعی علیه ایران وجود ندارد و ایران در اتاق مذاکرات وین، از موضع قویتری در مقایسه با اروپاییها برخوردار است.
@rasadeakhbar313
🔴عذرخواهی طالبان از ایران: دیگر تکرار نمیشود
♦️سخنگوی وزارت امور خارجه طالبان پس از حادثه با مرزبانان جمهوری اسلامی ایران در استان نیمروز افغانستان اعلام کرد که حادثه مدیریت شد و تلاش می کنیم که از وقوع چنین حوادثی در آینده جلوگیری کنیم.
♦️«عبدالقهار بلخی» در توئیتی نوشت که مشکلات مرزی با ایران در شهرستان «کنگ» استان نیمروز با مداخله مسئولان مرزی پایان یافت و تلاش می کنیم در آینده بار دیگر چنین حادثه ای رخ ندهد.
♦️«ذبیح الله مجاهد» سخنگوی دولت طالبان نیز در در توئیتی نوشته است که حادثه در استان نیمروز براساس سوء تفاهم رخ داده بود و با تفاهم دو طرف وضعیت کنترل شد و مسئولان طالبان برای جلوگیری از چنین رویدادهای دستورات لازم را صادر کرده اند.
@rasadeakhbar313
⁉️در وین چه خبر است؟
🔰از شواهد و گفته های برخی طرفهای غربی در مذاکرات چنین برمیآید که تلاشهایی برای خاتمه سریع این دور از گفتوگوها وجود دارد. در یکی از جلسات اخیر، طرف مقابل خواستار آن شده که این دور از مذاکرات زودتر جمعبندی شود. به نظر میرسد ادامه مذاکرات فشرده و دقیق تیم ایرانی در وین با سناریوی از پیشتعیینشده برای شکستخورده جلوه دادن گفتوگوها و طرح اتهام عدم جدیت علیه ایران، همخوان نبوده است. از این رو احتمالا تحت فشار آمریکا، تلاش میشود تا از طولانی شدن این دور از گفتوگوها جلوگیری شود؛
🔻نقش منفی وابستگی بیش از حد سه کشور اروپایی به آمریکا: مهمترین مانع در مسیر تفاهم حداکثری در نشست امروز، اصرار طرفهای اروپایی بر لزوم نظرخواهی مورد به مورد آنها از آمریکا بود. هیأت ایرانی تأکید نمود که کشورهای اروپایی باید استقلال خود را حفظ کرده و ضمنا به خاطر داشته باشند که آمریکا به تصمیم خود، با خروج یکجانبه از توافق هستهای، خود را از حضور در اتاق محروم کرده است؛
🔻آمادگی ایران برای ادامه گفتوگوها تا زمان لازم: جمهوری اسلامی ایران که با جدیت تمام به وین آمده و با خواستهها و پیشنهاداتی روشن در حال مذاکره است، آمادگی دارد تا هر زمان که لازم باشد، به رایزنیهای فشرده ادامه دهد و حاضر نخواهد بود تا خواستههای اصولی و حقوق ملت ایران را بابت ضربالاجلها یا جداول زمانی تصنعی فدا کند؛
🔻اختلاف در آمریکا عامل بروز عدم اطمینان در مذاکرات: در روزهای گذشته چندین سناتور و نماینده کنگره آمریکا هشدار دادهاند که در صورت پیروزی در انتخابات سال 2024، هر توافقی میان دولت کنونی این کشور با ایران را لغو میکنند. این موضوع بر فضای گفتوگوها اثر منفی گذاشته و موجب بروز عدم اطمینان در گفتوگوها شده است. باید تأکید نمود که عدم اجماع داخلی در آمریکا و دمدمی مزاجی این کشور در عرصه بینالملل، مهمترین مانع در مسیر دستیابی به توافق است. همین مسئله، این ضرورت انکارناپذیر را ایجاد کرده است که آمریکا برای بازگشت به برجام، باید تضمینهای قطعی و عینی ارائه دهد.
🔻بیاختیاری و ضعف تیمهای مذاکرهکننده اروپایی: در روزهای گذشته آنچه بسیار به چشم آمده، ضعف هیأتهای اروپایی چه در زمینه کارشناسی و از آن مهمتر در زمینه اختیار برای تصمیمگیری است، به نحوی که هر صحبت یا موضوعی که از سوی تیم ایرانی مطرح میشود، طرفهای اروپایی اظهار نظر در خصوص آن را به مشورت با مقام بالاتر یا تصمیمگیری در مراجع دیگر موکول میکنند. این مسئله روند گفتوگوها را کند و تصمیمگیری در خصوص موضوعات مهم را دشوار میکند.
🔻ادامه تمرکز بر موضوع تحریمها: با وجود آنکه روز چهارشنبه کارگروه تعهدات هستهای نیز جلسهای خواهد داشت، اما عمده تمرکز گفتوگوها همچنان بر موضوع تحریمهاست و بخش اعظم نفرات و انرژی تیمها بر مسئله تحریم متمرکز هستند و رایزنیها در این خصوص در روز چهارشنبه نیز به صورت فشرده ادامه خواهد یافت.
@rasadeakhbar313
🔴هیئت ایرانی در وین ۲ سند به طرف مقابل تحویل داده است: سند اول دیدگاههای جمهوری اسلامی ایران در مورد «لغو تحریمها» و سند دوم در مورد «اقدامات هستهای ایران»
مواضع و خواسته های مشروعِ ایران مشخص است، اکنون نوبت طرف اروپاییست که نشان دهد چقدر برای توافق مصمم است.
@rasadeakhbar313
☑️توافق صدر و احزاب شیعه؛ رؤسای سهگانه عراق کنار میروند
🔻یک منبع آگاه به وبگاه «بغداد الیوم» خبر داده در جریان دیدار کمیته هماهنگی شیعیان عراق و مقتدی الصدر توافق شده که نخستوزیر، رئیس جمهور و رئیس پارلمان این کشور از منصب خود کنار بروند.
@rasadeakhbar313
جزئیات پیشنهاد ایران در مذاکرات وین
🔹روزنامه «العربی الجدید» به نقل از «مشاور هیأت مذاکراتی ایران در وین» نوشت: پیشنهادهای جدید ایران شامل اصلاحات پیشنویسهای دورههای پیشین است. مذاکرات به صورت حرفهای جریان دارد.
🔹پیشنهادها بر لزوم رفع عملی تحریمهای آمریکا تأکید دارد. موضع آمریکا همچنان مانعی بر سر دستیابی به یک توافق است.
🔹آمریکا میخواهد بخشی از تحریمهای اصلی را حفظ کند. طرفهای اروپایی منطق طرف ایرانی را درک کردهاند اما آنها با فشار آمریکا مواجه هستند.
@rasadeakhbar313
در وین چه خبر است؟
🔻از شواهد و گفته های برخی طرفهای غربی در #مذاکرات چنین برمیآید که تلاشهایی برای خاتمه سریع این دور از گفتوگوها وجود دارد. در یکی از جلسات اخیر، طرف مقابل خواستار آن شده که این دور از مذاکرات زودتر جمعبندی شود. به نظر میرسد ادامه مذاکرات فشرده و دقیق تیم ایرانی در #وین با سناریوی از پیشتعیینشده برای شکستخورده جلوه دادن گفتوگوها و طرح اتهام عدم جدیت علیه ایران، همخوان نبوده است. از این رو احتمالا تحت فشار آمریکا، تلاش میشود تا از طولانی شدن این دور از گفتوگوها جلوگیری شود.
🔻نقش منفی وابستگی بیش از حد سه کشور اروپایی به آمریکا:
مهمترین مانع در مسیر تفاهم حداکثری در نشست امروز، اصرار طرفهای اروپایی بر لزوم نظرخواهی مورد به مورد آنها از آمریکا بود. هیأت ایرانی تأکید نمود که کشورهای اروپایی باید استقلال خود را حفظ کرده و ضمنا به خاطر داشته باشند که آمریکا به تصمیم خود، با خروج یکجانبه از توافق هستهای، خود را از حضور در اتاق محروم کرده است.
🔻آمادگی ایران برای ادامه گفتوگوها تا زمان لازم:
جمهوری اسلامی ایران که با جدیت تمام به وین آمده و با خواستهها و پیشنهاداتی روشن در حال مذاکره است، آمادگی دارد تا هر زمان که لازم باشد، به رایزنیهای فشرده ادامه دهد و حاضر نخواهد بود تا خواستههای اصولی و حقوق ملت ایران را بابت ضربالاجلها یا جداول زمانی تصنعی فدا کند.
🔻اختلاف در آمریکا عامل بروز عدم اطمینان در مذاکرات:
در روزهای گذشته چندین سناتور و نماینده کنگره آمریکا هشدار دادهاند که در صورت پیروزی در انتخابات سال 2024، هر توافقی میان دولت کنونی این کشور با ایران را لغو میکنند. این موضوع بر فضای گفتوگوها اثر منفی گذاشته و موجب بروز عدم اطمینان در گفتوگوها شده است. باید تأکید نمود که عدم اجماع داخلی در آمریکا و دمدمی مزاجی این کشور در عرصه بینالملل، مهمترین مانع در مسیر دستیابی به توافق است. همین مسئله، این ضرورت انکارناپذیر را ایجاد کرده است که آمریکا برای بازگشت به برجام، باید تضمینهای قطعی و عینی ارائه دهد.
🔻بیاختیاری و ضعف تیمهای مذاکرهکننده اروپایی:
در روزهای گذشته آنچه بسیار به چشم آمده، ضعف هیأتهای اروپایی چه در زمینه کارشناسی و از آن مهمتر در زمینه اختیار برای تصمیمگیری است، به نحوی که هر صحبت یا موضوعی که از سوی تیم ایرانی مطرح میشود، طرفهای اروپایی اظهار نظر در خصوص آن را به مشورت با مقام بالاتر یا تصمیمگیری در مراجع دیگر موکول میکنند. این مسئله روند گفتوگوها را کند و تصمیمگیری در خصوص موضوعات مهم را دشوار میکند.
🔻ادامه تمرکز بر موضوع تحریمها:
با وجود آنکه روز چهارشنبه کارگروه تعهدات هستهای نیز جلسهای خواهد داشت، اما عمده تمرکز گفتوگوها همچنان بر موضوع تحریمهاست و بخش اعظم نفرات و انرژی تیمها بر مسئله تحریم متمرکز هستند و رایزنیها در این خصوص در روز چهارشنبه نیز به صورت فشرده ادامه خواهد یافت.
@rasadeakhbar313
🔴تحقیر آمریکا توسط هیئت ایرانی
🔹میدلایستآی:یک کشور اروپایی با قرائت بیانیه رابرت مالی، ایران را عصبانی کرد.
هیأت ایران اعتراض کرد که آمریکا جزو گفتوگوها نیست و خطاب به حاضران در اتاق گفت: "ما را تهدید نکنید."
این نماینده اروپایی عقبنشینی کرد و به ایران اطمینان داد بیانیه آمریکا دیگر قرائت نخواهد شد.
🔹رسانه های غربی:ایران سرسختانه بر لغو تحریم ها تاکید دارد و هیچ نرمشی نشان نمی دهد.
@rasadeakhbar313
پشتپرده هجمه اصلاحطلبان علیه باقری!
🔹تا پیش از مذاکرات اخیر، شش دور مذاکره در وین برگزار شده بود که آنجا تیم ظریف و عراقچی ایران را نمایندگی میکردند. مذاکراتی بی حاصل و البته مملو از باگ های خطرناک برای جمهوری اسلامی؛ چیزی که گفته میشود مبنای گفتگو را غربی ها...
🔸مشخص کرده بودند و تیم بنفش آنجا بر سر طرحی که خودش در طراحی آن نقشی نداشته چانه میزده است! تصور کنید دولت وقت ایران، حالا به هر دلیل، حتی به خود زحمت نداده بود مثل غربیها پیشنهاد مستقلی روی میز بگذارد.
🔹اتفاق خطرناکی که خوشبختانه با پایان دولت روحانی به سرانجام نرسید این بود که این ۶ دور مذاکره درحد یک پیشنویس و نه توافق باقی ماند. تیم جدید به ریاست علی باقری کنی خوشبختانه قبل از ورود به مذاکرات تمام باگ ها را شناسایی کرده، طرح مستقل نوشته و سپس با آمادگی عازم وین شده است.
🔸در حالی که اروپایی ها آماده بودند همان مذاکرات با شیوه قبلی را پی بگیرند، و حتی در مصاحبه های خود آن را #از_سرگیری گفتگو نامیدند، علی باقری در مصاحبه ای آن را #آغاز مذاکرات مینامد و میگوید توافقی از قبل نبوده و شش دور مذاکره نهایتا به یک پیش نویس پر از اشکال ختم شده...
🔹که می بایست مجددا مورد بررسی قرار بگیرد. از آنجایی که ایران دست آمریکا را از مذاکرات کوتاه کرده بود، دولت بایدن میخواست با زیرکی از طریق اروپایی ها اهدافش را پیش برده، ایران را در چارچوب مذاکرات با ظریف و عراقچی محدود و ضمن گسترش گفتگوها از هسته ای به تسلیحاتی و غیره...
🔸زمینه بازگشت آمریکا را فراهم کند. اینجا بود که تیم رئیسی با هوشیاری و ذکاوتی مثال زدنی آن "نَه" بزرگ را قاطعانه گفت و اعلام کرد نه تنها آمریکا که خودش از مذاکرات خروج کرده حق بازگشت ندارد، که حتی اجازه نمیدهیم مذاکرات به مباحث دیگری غیر از موضوع هسته ای هم کشیده شود!
🔹و آنگاه که غربیها از روی استیصال درخواست ایران را پذیرفتند، تیم باقری مجددا اعلام کرد بسیار خوب! حالا که قرار است مذاکراتمان فقط هسته ای باشد، اول باید تکلیف تحریمها مشخص شود، و تا این تحریمها حل نشوند درباره هسته ای هم صحبتی نخواهیم داشت!
🔸با این تفاصیل به آمریکا حق بدهید سوخته باشد؛ از یک طرف آنها را میان آدم ها راه نداده و تنهایی در یک اتاق جداگانه چپانده ایم، از طرفی هم میگوییم تحریمها باید کاملا برداشته شوند و مذاکرات قبلی ظریف هم فقط مذاکره بوده و چیزی مصوب نشده است!
🔹اینجا بود که رسانه های آمریکایی دست به کار شده و طی یکی دو روز گذشته با تقسیم کار با نوچه های ایرانی شان در داخل، علیه باقری و همکارانش جوسازی را استارت زدند که شاید عقب بنشینند ولی خوشبختانه باز هم مثل همیشه این دشمن بود که مقابل جریان انقلاب ناکام ماند!
@rasadeakhbar313
طرح واردات خودرو دوباره به مجلس برگشت
🔹سخنگوی شورای نگهبان: به دلیل ایرادِ هیئت عالی نظارتِ مجمع تشخیص از طرح ساماندهی صنعت خودرو، این مصوبه جهت اصلاح به مجلس بازگردانده شد.
🔸دیروز طحاننظیف اعلام کرده بود که از نظر شورای نگهبان، ابهامات طرح رفع شده و اين شورا نسبت به آن ایرادی ندارد.
@rasadeakhbar313
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺تصاویری از تجمعات اعتراضی دیشب و امروز مردم مناطق مختلف ترکیه علیه اردوغان
🔹تظاهر کنندگان در این تجمعات خواستار استعفای اردوغان شدند.
@rasadeakhbar313
🔺منابع اسرائیلی می گویند که مذاکره کنندگان هستهای ایران در وین به مقامات اروپایی هشدار دادهاند که در صورت ارجاع برنامه هستهای ایران به سازمان ملل، ایران از NPT خارج خواهد شد و تنها در صورت پیوستن اسرائیل به NPT مجدداً خواهد پیوست
@rasadeakhbar313
💢دستگیری اعضای گروهک تروریستی منافقین به جرم قاچاق انسان و مواد مخدر در آلبانی
🔹🔸یک روزنامه آلبانیایی از بازداشت شماری از اعضای گروهک تروریستی منافقین به جرم قاچاق مواد مخدر، قاچاق انسان و پولشویی خبر داد.
♦باندِ قاچاق گروهک منافقین، بین سالهای 2019 تا 2021 تلاش می کرد حدود 400 عضو این گروهک را از آلبانی به فرانسه منتقل کند.
♦اعضای این گروهک به ایفای نقش محوری در سازماندهی و انتقال محموله مواد مخدر به ایتالیا اعتراف کرده اند.
@rasadeakhbar313
⭕️ آیا دولت رئیسی در 100روز اول توانسته اتفاق راهبردی رقم بزند؟
✍️ صد روز به یک معنا، زمان معناداری برای رقم زدن اتفاقات راهبردی توسط یک دولت نیست. اما می توان به جرات گفت که ابراهیم رئیسی در صد روز اول دولت خود، اتفاقات راهبردی قابل توجهی رقم زده است.
1️⃣ تغییر نگاه راهبردی قوه مجریه به مردم
حسن روحانی در اوج نارضایتی مردم، سکان قوه مجریه را تحویل ابراهیم رئیسی داد. رئیس دولت سیزدهم اولین و شاید بزرگترین کار راهبردی که در این صد روز انجام داد، تغییر نگاه دولت به مردم بود. سفرهای کم خرج و امیدوارکننده آخر هفته به استان ها، بازدید های سرزده، گفتگوهای مستقیم و بیواسطه با اقشار مختلف مردم، مدیریت عوارض زلزله در هرمزگان و اندیکا، مدیریت بحران حمله سایبری به پمب بنزین ها و اصرار به اینکه دولت دیگر مردم را در طرح های اقتصادی و سیاسی غافلگیر نخواهد کرد، از مهمترین مصادیقی است که می توان از تغییر نگاه راهبردی قوه مجریه به مردم یاد کرد. جالب آنکه پس از مدت ها رضایت عمومی از قوه مجریه در ایران روند صعودی پیدا کرده است.
2️⃣ عبور از مین های گذاری های راهبردی دولت روحانی!
روحانی در حالی دولت را به رئیسی تحویل داد که انبوهی از معضلات راهبردی و مین های بزرگ کار گذاشته شده را می توان سر راه دولت سیزدهم دید. برجام، کمبود ذخایر کالاهای اساسی و دارو، بودجه مین گذاری شده و نامتناسب با شرایط روز ایران، هرکدامیک به تنهایی می توانست دولت را در صد روز اول دچار بحران راهبردی بکند. جالب آنکه دولت رئیسی نه تنها از این مین گذاری ها عبور کرده بلکه درآمد دولت از مالیات واردات، صادرات، فروش نفت در همین فاصله کوتاه فراتر از اواخر دولت روحانی بوده و حتی تورم کاهش پیدا کرده است.
3️⃣ دستاوردهای ملموس با تغییر راهبردی در سیاست خارجه
با تغییر جهت راهبردی سیاست خارجه دولت رئیسی، عضویت دائم در سازمان شانگهای، امضای قرارداد سوآپ گازی سهجانبه با ترکمنستان و آذربایجان، تقویت نقش ایران در سازمان اکو، واردات واکسن از طریق دیپلماسی فعال، افزایش فروش نفت، بازگرداندن میلیلاردها دلار از اموال بلوکه شده ایران در خارج از کشور، رقم خورد. مهمترین تفاوت راهبردی دولت رئیسی با دولت روحانی در سیاست خارجه را باید در همین «دستاوردهای ملموس» دانست.
4️⃣ تغییرات راهبردی در حوزه مبارزه با کرونا
روحانی در حالی مدیریت بحران کرونا را با هفتصد کشته در روز تحویل دولت رئیسی داد که درمان کرونا را هم گروگان سیاست خارجه خود و برجام کرده بود. اما جدی ترین اتفاق در حوزه مقابله با کرونا، وارادت غیرقابل مقایسه واکسن و واکسیناسیون گسترده مردم توسط دولت رئیسی در قیاس با دولت روحانی بود. دولت رئیسی طی صد روز 1000 درصد بیشتر از دولت روحانی واکسن وارد کرد و در همین مدت 700 درصد هم مرگ و میر حاصل از کرونا را در ایران را کاهش داد. این سرعت واردات واکسن و افزایش قایل توجه واکسیناسیون جامعه در صد روز، سبب کسب رکوردهای جهانی برای ایران در مبارزه با کرونا شد و به عنوان یک اتفاق راهبردی مورد تحسین کارشناسان قرار گرفت.
@rasadeakhbar313
پرونده ویژه «ایران وایر» درباره صنعت پهپادی ایران
شلیک سامانههای موشکی در نزدیکی تاسیسات غنیسازی نطنز و پیدا شدن لاشه یک پهپاد در شهرستان کوهرنگ استان چهارمحال و بختیاری، بار دیگر موضوع برنامه های هوافضای جمهوری اسلامی را در رسانه های معاند داغ کرده است. در همین رابطه وبسایت «ایران وایر» در گزارشی پیرامون چگونگی توسعه صنعت پهپادی جمهوری اسلامی اقدام به روایت پردازی نموده است. در این گزارش روند نوآوری در نظام عرصه هوایی ایران با محوریت فناوری پهپاد در بازه های زمانی سال های دهه 60، 67 تا 80، 90 تا 88 و 88 تا کنون مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است. ایران وایر مدعی شده که مقامات جمهوری اسلامی با سرمایهگذاری هنگفت در این صنعت و موفقیت نسبی در آن، یک گام فراتر رفتهاند و این پهپادها در اختیار گروههای مقاومت مورد حمایت جمهوری اسلامی در برخی کشورها قرار گرفته تا در خدمت توسعه «هلال شیعی» در کشورهای منطقه درآید.
@rasadeakhbar313
🔸حیاط خلوت وزیر روحانی
گفته میشود دکتر سعید نمکی، وزیر بهداشت سابق، بارها به پارک ملی و منطقه حفاظت شده تنگ صیاد چهارمحال سفر داشته که در این سفرها به جز شخص مدیر کل محیط زیست استان و رئیس حراست، کسی از هویت وزیر و همراهانش اطلاع نداشتهاست.
گویا در این سفرها که با پذیرایی های مفصلی همراه بودهاست، بعضا افرادی همچون محمدعلی نجفی شهردار سابق تهران و سید حمید پورمحمدی، معاون سازمان برنامه و بودجه کشور نیز، سعید نمکی را همراهی میکردهاند.
سعید نمکی از شکارچیان اسم و رسمدار کشور بوده و هست.
@rasadeakhbar313
سعیدخطیب زاده - سخنگوی وزارتامورخارجه؛
نه تعجیل در مذاکرات داریم نه اجازه می دهیم با وقت ما بازی کنند / دور بعدی مذاکرات آخر هفته برگزار می شود
🔸 چیزی به عنوان «توافق موقت» در مذاکرات وجود ندارد
🔹️در وین با اراده جدی و برای توافق خوب وارد شدیم.
🔹️طرف مقابل انتظار نداشت متن اماده از تیم ایرانی دریافت کند.
🔹️طرف اروپایی نتوانست هیچ ایراد واقعی بر متن ایران بگیرد.
🔹️آمریکا به عنوان طرفی که عضو برجام نیست در جایگاه اظهار نظر نیست.
🔹️آمریکا به جای مقصر نمایی به تعهدات خود در سال ۲۰۱۵ برگردد.
🔹️اسراییل از روز اول مخالف برجام بود، این رژیم در حضیض مشروعیت خود به سر می برد
@rasadeakhbar313