💢نباید حرف رئیسجمهور در جلسات داخلی و خارجی 180 درجه تناقض داشته باشد
🔹🔸حسن رحیمپور ازغدی عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ضمن انتقاد از اظهارات اخیر روحانی گفت:
♦️الان چند سال است مملکت در اختیار آقای روحانی است و نمیتواند مشکلات را بر گردن دیگران بیاندازد.
♦️در تلگرام بدترین چیزها آموزش داده می شود، حتی آموزش رابطه جنسی خواهر و برادر! بعدا میگویند حقوق مردم است و نباید قطع شود!
♦️2 سال پیش آقای روحانی گفت تحریم ها برداشته شد و همه مشکلات اقتصادی حل خواهد شد، پس چه شد؟
♦️جمهوری اسلامی وعده دروغ نمیدهد و رئیس جمهور مخصوصا اگر آخوند باشد نباید حرفش در جلسه داخلی و خارجی 180 درجه تناقض داشته باشد.
🔹سیاست در عراق با چراغ راهنمای مرجعیت
🔸بیانیه آیتالله سیستانی دیروز توسط نماینده ایشان در خطبههای نماز جمعه کربلای معلی خوانده شد. این بیانیه که به مناسبت انتخابات پارلمانی این کشور صادر شده، علاوه بر مباحث انتخاباتی، خط و مشی سیاسی آیتالله را بار دیگر آشکار ساخت.
🔸در بحث انتخابات، مرجعیت اعلای عراق همچنان بر پاکدستی نامزدها و ضدیت آنها با فساد تاکید دارند. فساد اداری و مالی یکی از مصیبتهای عراق است که اگرچه ریشه در سالهای تاریک ریاست صدام بر آن و سپس اشغالگری آمریکا دارد اما همچنان ارادهای جدی برای مواجهه با آن وجود نداشته و به فراخور مسائل روز، مبارزه با آن در بند سیاستبازی مقامات قرار میگیرد.
🔸نکته قابل تامل دیگر، مخالفت مداوم آیتالله سیستانی با مداخله خارجی در عراق است. ایشان علاوه بر تاکید بر استقلال کشور به عنوان یک خط قرمز، ممانعت از مداخله خارجی در انتخابات به صورت مالی و با روشهای دیگر را یک ضرورت دانسته و یکی از ملاکهای نامزد اصلح را عدم سرسپردگی به خارج عنوان کردهاند. این، رویه همیشگی آیتالله است. چه آن زمانی که به نماینده پل برمر حاکم آمریکایی عراق اجازه دیدار نداد، چه آن روزی که تونی بلر نخست وزیر وقت انگلیس را در بیمارستان به حضور نپذیرفت.
🔸پرهیز از حکومت فردی و استبدادی، حق مردم در تعیین سرنوشت خود، درس گرفتن از گذشته، ممانعت از سوءاستفاده از نام مرجعیت و ... از دیگر مواردی است که در این بیانیه ذکر شده است.
🔻با وجود این تاکیدات اما به نظر میرسد صحنه انتخاباتی عراق، همچنان درگیر حاشیهها و تخریبها و سیاستبازیها است. عمدهی گروهها و به خصوص برخی گروههای شیعه میکوشند به مرجعیت احترام بگذارند اما در عمل، منافع حزبی و سهم از قدرت است که رفتارهای آنان را شکل میدهد.
🔻موافقت دولت با فیلتر تلگرام، علیرغم ژست مخالفت
روزنامه اصلاحطلب ابتکار:
🔹رفتار فعلی دولت به نحوی است که اینگونه استنباط می شود که آنها بخشی از موافقان فیلترینگ در جلسات مسئولان بخش های مختلف نظام هستند و در بیرون برای حفظ وجهه، راضی نگه داشتن بدنه اجتماعی حامی دولت و شهید نشدن حرف رئیس جمهوری ژست مخالفت به خود می گیرند.
🔹آنچه مردم نیاز دارند صداقت در عمل و گفتار چه در درون و چه در بیرون است، برای همین هم شاید صدور صدها اطلاعیه این چنینی رضایتی در مردم ایجاد نکند.
🔴 آیا ترامپ از برجام خارج می شود؟
💠 ترامپ تا دوازدهم ماه می (۲۲ اردیبهشت ۹۷) به کنگره آمریکا و کشورهای اروپایی فرصت داده تا برجام را اصلاح کنند و تهدید کرده که در غیر این صورت از برجام خارج خواهد شد.
👈 سوال : آیا ترامپ از برجام خارج خواهد شد؟
در پاسخ ، به نکاتی اشاره می شود:
🔻۱. علی رغم فضاسازی سنگین و تهدیدات مکرر _ اگر حادثه جدیدی رخ ندهد_ همه قرائن از پائین بودن احتمال خروج آمریکا از برجام حکایت دارد. به #احتمال_قوی ترامپ در برجام باقی خواهد ماند اما آن را تمدید (wave) نخواهد کرد تا به #توافق_مکمل با ایران دست یابند. عدم تمدید به معنی اعمال مجدد برخی تحریم های هسته ای علیه ایران است.
🔻۲. اقدام ترامپ که در راستای سیاست #تشدید_تنش (افزایش فشار) است، دو نکته برجسته دارد:
🔸الف ؛ اروپا به بهانه حفظ آمریکا در برجام، با افزایش فشار به ایران، خواهان امتیازات بیشتری از ایران خواهد بود. مهم ترین امتیاز ، ورود ایران به دو پرونده منطقه ای و موشکی و در قالب #توافق_مکمل است و نه مذاکرات مجدد پیرامون برجام. (مهم)
🔸ب ؛ آمریکا نیز در مقابل با هدف ِ اخذ امتیازات بیشتر ، اما در پوشش درخواست سران اروپا و حفظ اتحاد با آنها، از برجام خارج نخواهد شد.
🔻۳. ترامپ امیدوار است با عدم خروج از برجام در کنار عدم تمدید آن به این نتایج دست یابد:
🔸الف. هزینه خروج از برجام را نپردازد.
🔸ب. با عدم تمدید، عملا برجام را در حوزه لغو یا تعلیق تحریم ها #بی_اثر و بی خاصیت نماید.
🔸ج. فشار لازم را از طریق #اجماع_سازی علیه ایران برای اخذ امتیازات جدید وارد آورد.
🔸د. با فعال شدن اروپا در به دست آوردن یک #توافق_مکمل ، عدم خروج از برجام را به اروپایی ها فروخته و در مقابل امتیازات بیشتری را نیز از ایران اخذ نماید.
🔴رونمایی بلومبرگ از پایان برجام: آمریکا با اعلام «ضربالاجل» از توافق خارج میشود
بلومبرگ با اشاره به نزدیک شدن به موعد ضربالاجل ترامپ برای خروج از برجام:
🔹یکی از سناریوهای محتمل این است که رئیس جمهوری آمریکا خروج از توافق و اعمال دوباره تحریمها را اعلام کند اما پیش از آنکه این تحریمها اجرا شوند، فرجهای را در نظر بگیرد؛ و طی این مدت فشارهای جدیدی را روی متحدان اروپایی خود وارد میکند تا بر سر اصلاح آنچه از نظر آمریکا بزرگترین نواقص این توافق هستند، بار دیگر مصالحه کنند
🔹دولت آمریکا روی این حساب میکند که فشارهای اقتصادی بر ایران و چشمانداز انزوای بیشتر در صورت متلاشیشدن توافق، نهایتا این کشور را به پای میز مذاکره میکشاند