⭕️ حاشیه قابل تامل در بیانیه پایانی اجلاسیه مجلس خبرگان
صبح امروز پس از پایان جلسه هیئت رئیسه مجلس خبرگان، بیانیه ای به عنوان "بیانیه پایانی پنجمین جلسه مشترک هیئت رئیسه و کمیسیونهای مجلس خبرگان رهبری" در برخی از رسانه ها منتشر شد که پس از دقایقی یک بند آن که در انتقاد تند از وزارت امور خارجه درباره برجام بود، حذف شد
⭕️ کنفرانس لهستان؛ راهبرد جدید آمریکایی ها برای افزایش "فشار حداکثری" به ایران
در ادامه راهبرد آمریکاییها برای "فشار حداکثری " بر ایران، مایک پمپئو وزیر خاجه آمریکا از برگزاری کنفرانسی در تاریخ 24 و 25 بهمن ماه (13 و 14 فوریه) در کشور لهستان در رابطه با ایران خبرداده است. در بیانیه وزارت خارجه آمریکایی ها گفته شده این نشست با تمرکز بر روی خاورمیانه، بویژه ایران خواهد بود و مسائلی از جمله تروریسم، افراط گرایی، توسعه موشکی و عدم اشاعه هسته ای، امنیت و تجارت دریایی و تهدیدهایی که گروه های نیابتی متوجه منطقه می کنند، مورد بررسی قرار می گیرد.
🔻والاستریت ژورنال: تلاش آمریکا برای کشاندن اروپا به کارزار فشار به ایران، با مشکل مواجه شد
🔹وزرای خارجه چند کشور عضو اتحادیه اروپا احتمالا در نشست ورشو شرکت نمیکنند.
🔹وزیر خارجه فرانسه احتمالا به این نشست نمیرود. آلمان و انگلیس هم در مورد سطح حضور خود در این کنفرانس تصمیم نگرفتهاند. وزیر خارجه لوکزامبورگ هم گفته که در این کنفرانس شرکت نمیکند.
🔹یک دیپلمات اروپایی میگوید اتحادیه اروپا «به یک ائتلاف ضدایرانی نخواهد پیوست.»
🔹برخی دیپلماتهای اروپایی انتخاب لهستان به عنوان میزبان را تلاشی از سوی آمریکا برای تفرقهافکنی در اروپا در موضوع ایران میدانند.
🔴ترامپ به پرتاب ماهوارهبر ایرانی واکنش نشان داد.
🔵رئیس جمهور آمریکا:
🔵رژیم ایران هفته گذشته یک ماهواره بر آزمایش کرد،که البته شکست خورد.
🔵اگر شکست نمیخورد، اطلاعات مهمی در جهت ساخت موشکهای بالستیک قارهپیما در اختیار آنها قرار میگرفت.
🔵آنچه با ایران انجام دادهایم، معجزهآسا است. من از آن توافق ضعیف و وحشتناک با ایران خارج شدم.
🔵ایران با آنچه که دو سال پیش بود، کاملا متفاوت است؛این کشور همان که بود نیست و همان نخواهد بود.
🔵معتقدم که آنها میخواهند گفتوگو کنند.
🔴دامی بدتر از برجام برای ملت....
⬅️امام خامنه ای:
آن روشنفکرنمای راحتطلب و ریاکار و منافق که اساساً دشمنی آمریکا را انکار میکند و این دشمنی را نمیفهمد و نسخهی تسلیم در مقابل آمریکا را برای ملّت و دولت مینویسد، مرد این میدان نیست؛ اگر عامل دشمن نباشد، حدّاقل مردِ میدانِ مهمّ پیشرفت کشور نیست
🔴بر اساس توافقی که طیب نیا با FATF امضا کرده است، ایران ملزم است قوانین ضد تروریسم خود را منطبق با توصیه های این نهاد و قطعنامه های شورای امنیت اصلاح کند که در نتیجه گروه های مقاومت منطقه در فهرست تروریسم ایران قرار خواهند گرفت!
🔴یعنی اگر یک نهاد تحریم شده مثل یک شرکت تولید کننده موشک، برای معاملات جهانی خود چند شرکت پوششی تاسیس کرده و با آنها تحریم ها را دور می زده است، بر اساس تعهد جدید ایران باید شناسایی شده و به نهاد FATF معرفی شود
🔴ایران طبق این توافقنامه متعهد است که 23 فرد و 61 نهادی که در قطعنامه 2231 تحت تحریم هستند را تحریم کند. شاخص ترین این افراد حاج قاسم سلیمانی است!
🔴منتقدان fatf تاکنون بارها با استناد به دلایل کارشناسی تاکید کرده بودند که یکی از مضرات پیوستن به سازمان مافیایی FATF، داخلیسازی تحریمهای ضدایرانی و به عبارتی اجرای «خودتحریمی» است.
🔴با عنایت به درخواست FATF نسبت به إعمال تغییرات در تعریف تروریسم و در نتیجه مصادیق تروریست ها و نیز با عنایت به اینکه نهادهایی در ایران مانند وزارت دفاع و سپاه پاسداران و افرادی مانند سردار سلیمانی تحت لیست تحریم های آمریکا به بهانه موشکی و دفاع از تروریسم باقی مانده اند
🔴در دستورالعمل های FATF از ایران در برخورد با این افراد و نهادها درخواست های بسیار شدیدی شده است که به برخی از آنها اشاره می شود:
مصادره اموال و اقدامات موقت Confiscation and provisional measures
مجرم دانستن آنها Terrorist financing offence
الزام به اجرای محتوای قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل متحد در تحریم ها
لزوم همکاریهای گسترده بین المللیOther forms of international cooperation
برخورد با شرکتهای پوششیNon-profit organisation's
عدم مانعیت رازداری نسبت به اجرای توصیه ها FATF(Financial institution secrecy laws
لزوم شناسایی کافی مشتریان توسط بانک ها Customer due diligence
حفظ سوابق مشتریان به مدت ۵ سال Record-keep
الزام به اجرای درخواست های گروه ویژه در مورد کشورهای دارای ریسک Higher-risk countries
داشتن توانایی کافی برای توقیف و مصادره اموال به درخواست کشور خارجی
اجابت درخواست استرداد مجرم از سوی
کشور دیگر Extradition
پذیرش همکاری و معاضدت قضایی Mutual
legal assistance
🔴چرا حذف صفر از پول ملی یک اولویت نیست؟
🔹حذف چهار صفر از پول ملی، نه ارزش پول ایران را افزایش خواهد داد و نه باعث کاهش تورم خواهد شد. ارزش پول یک کشور به قدرت تولیدی آن کشور بستگی دارد نه به عددی که روی کاغذهای اسکانس آن کشور نوشته میشود. تنها- و تنها- اثر چنین اقدامی، همان است که آقای همتی رئیس کل بانک مرکزی گفتهاند: "حذف ۴ صفر به این معنا است که به جای ۱۰ هزار تومان گفته شود ۱۰ تومان".
🔹اما آنچه آقای همتی نگفتهاند، هزینههای این "گفتن" است. تاکنون برآوردی درباره هزینههای حذف چهار صفر از پول ملی ایران توسط مراجع رسمی ارائه نشده و امیدواریم دولت محترم اگر قصد دارد این حرکت تزئینی را روی واحد پول ملی انجام دهد، در اسرع وقت برآورد هزینههای این طرح را نیز ارائه کند. بهتر آن است که نمایندگان محترم مردم در مجلس شورای اسلامی، در بررسی لایحه تقدیمی دولت، برآورد هزینههای این طرح را از دولت بخواهند. این هزینهها عبارتست از چاپ اسکناس و ضرب سکههای جدید، تغییرات نرمافزاری در کلیه سیستمهای بانکی و حسابداری که هم دولت و هم هر فعال بخش خصوصی که سیستم مالی دارد، این هزینه را خواهد پرداخت.
🔹اما پرسش اینجاست که آیا پرداخت چنین هزینهای در شرایط کنونی اقتصادی اولویت دارد؟ یکی از وظایف اصلی ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی، تعیین اولویت برای تخصیص منابع کشور است. تاکنون این ستاد نیز درباره اولویت داشتن چنین طرحی در سبد هزینههای ملی اظهار نظر نکرده است؛ هرچند پاسخ این مسئله چندان پیچیده نیست.
🔹تغییر اسمی پول ملی یا Redenomination تاکنون در حدود ۵۰ کشور اجرا شده که رد پای صندوق بینالمللی پول در اکثر این طرحها به چشم میخورد. این صندوق با شعارهایی نظیر "آسان شدن زندگی" این طرح را تجویز و حمایت میکند، اما برای کشوری که اولویتهای اساسی دارد، شعار "آسان شدن زندگی" از طریق آسانسازی حساب و کتاب کاملا بیمعنی است.
🔹تغییر اسمی پول ملی یا همان حذف صفر، برای زمانی است که اقتصاد از تلاطمها عبور کرده، به ثبات رسیده باشد باشد و دولت برای احیای پرستیژ پول ملی که در دوره تلاطم آسیب دیده، چنین هزینهای را انجام دهد. هیچ عقل سلیمی نمیپذیرد که نیاز امروز اقتصاد ایران "پرستیژ" یا آسانسازی حساب و کتاب باشد.
🔴ضرورت هوشیاری نسبت به رفتارهای مشکوک خودروسازان
نفوذی که مقام معظم رهبری فرمودند تنها محدود به نفوذ جاسوس و مشتی منافق نام آشنا در ساختارهای سیاسی و امنیتی کشور نمی شود بلکه نفوذ داخلی های خودباخته را نیز شامل می شود.
افزایش پی در پی قیمت های خودرو سازان, تنها به فاصله چند روز از افزایش قیمت قبلی, احتمالی از وجود یک جریان کاملا مدیریت شده بر ضد نظام و جامعه است که می خواهد آستانه تحمل مردم را با افزایش نارضایتی های عمومی کاهش داده و با شکاف انتظارات و رفتار ناواقعی برخی خودباخته, در مسیر ناهنجاری اجتماعی گام بردارد