چرا اروپا و آمریکا نمی توانند روسیه را به شکل جدی تحریم کنند
🔸تصویر اول تراز تجاری منفی انرژی اتحادیه اروپا با روسیه و دیگر کشورهای غیر اتحادیه است (رنگ آبی روسیه و رنگ نارنجی تجارت منفی با دیگر کشورهای غیر عضو)
🔹از سال ۲۰۰۰ تا ۲۰۲۱ همیشه بخش عمده انرژی اتحادیه از روسیه تامین می شده. امسال و با بالاگرفتن بحران اوکراین، این تراز منفی دوباره اوج گرفته و به رقم ۱۰ میلیارد دلار با روسیه رسیده.
🔸تصویرهای دو تا چهار هم میزان وابستگی کشورهای اروپایی به گاز روسیه را نشان میدهد.
🔹بیشترین وابستگی مربوط به مقدونیه، بوسنی و مولداوی با واردات ۱۰۰ درصدی و بعد فنلاند، لاتویا، صربستان، بلغارستان، کرواسی، یونان، و کشورهای صنعتی آلمان و فرانسه است.
🔸اگرچه اوکراین واردات گازش از روسیه را به صفر رسانده و کاملا به گاز نروژ و واردات از دیگر کشورهای اتحادیه وابسته شده، اما تحریم گاز و انرژی روسیه، به معنای بالا رفتن قیمت نفت تا مرز ۲۰۰ دلار و نابودی اقتصاد اروپا، آمریکا، چین و هند خواهد بود.
@rasadeakhbar313
محمدباقر قالیباف در جلسه غیرعلنی درباره آخرین وضعیت مذاکرات وین به نمایندگان چه گفت؟
🔷 روایت «علیرضابیگی» نماینده مجلس از سخنان محمدباقر قالیباف درباره مذاکرات وین:
📍 در مذاکرات هنوز موضوعات حلنشدهای وجود دارد که بیشتر به تضمینها باز میگردد و باید علامت سوالهایی که بر روی فناوری هستهای ما وجود دارد برطرف شود و تحریمها بهخصوص تحریمهای هستهای برداشته شود.
‼️ ایران مشکلات و مسائل پادمانی آژانس بینالمللی انرژی هستهای را هم حل کرده بود اما در حال حاضر آژانس مسائل جدیدی را مطرح میکند، باید پروندههای مطرح بسته شود و تضمین ذاتی داده شود.
🔹 علاوه بر فروش نفت و جابجایی منابع حاصل از آن باید امکان سرمایه گذاری خارجی در ایران فراهم شود.
@rasadeakhbar313
💢مراحل پایانی مذاکرات هستهای؛ تعیینتکلیف مساله تضمینها و بلاتکلیفی پرونده PMD
🔹طی روزهای گذشته منابع خبری از تعیینتکلیف مساله تضمینها و بلاتکلیفی پرونده PMD میگویند. گویا در آخرین دور از مذاکرات وین کشورهای غربی پذیرفتهاند تضمین بدهند در صورت رسیدن به توافق، سانتریفیوژهای نسل جدید به جای نابودی کامل، زیرنظر آژانس بینالمللی انرژی اتمی در ایران پلمب شوند.
🔹این مساله اگرچه تامینکننده اهداف ایران از «تضمین عینی» بهطور کامل نیست اما تا حد قابلتوجهی میتواند برخی از نگرانیهای کشورمان را برطرف کند زیرا درصورت رسیدن به توافق اگر در آینده آمریکا مانند تجربه ۲۰۱۸ با بدعهدی از بار تعهدات خود شانه خالی کرد، ایران میتواند بلافاصله پلمب سانتریفیوژهای نسل جدید خود را شکسته و در کمترین زمان ممکن به سطح کنونی در غنیسازی اورانیوم برسد.
🔹اما درمورد مسائل پادمانی آنگونه که فرهیختگان کسب اطلاع کرده است هنوز اختلافات میان ایران و طرفهای غربی برطرف نشده است، مسائل پادمانی مربوط میشود به اتهامات رژیمصهیونیستی و طرفهای غربی به ایران مبنیبر انجام فعالیت مخفی هستهای در اطراف تهران و اصفهان.
🔹در یک جمعبندی کلی میتوان اظهار داشت، بازماندن پرونده ایران در این رابطه در آینده میتواند منافع کشورمان از احیای برجام را به حداقل برساند، زیرا این احتمال میرود که با مفتوح ماندن این پروندها ذیل pmd فرصت برای ایجاد فشار علیه ایران و بازگشت تحریمهای هستهای به طرق دیگر فراهم شود. به همین دلیل تا زمانی که بهطور کامل طرفهای غربی و آژانس بینالملل انرژی اتمی حاضر به مختومه کردن این پروندهها نشدهاند پذیرش توافق از سوی ایران امری منطقی به نظر نمیرسد.
@rasadeakhbar313
رسانهشعام: مذاکرات در «مرز توافق یا بنبست» قرار دارد و تاکید و پذیرش هرگونه توافق منوط به تعیین تکلیف موضوعات شده است.
🔶 از نظر جمهوری اسلامی ایران هیچگونه قید زمانی نمیتواند مانع ادامه مذاکرات تا حصول نتیجه و دستیابی به توافق خوب شود و فضاسازیهای رسانهای در مورد به پایان رسیدن زمان مذاکرات و ... نباید مورد اعتنا قرار بگیرد.
@rasadeakhbar313
.
🔻باقرى امشب با دستور كار مشخص به وين باز مىگردد
🔹شورای عالی امنیت ملی در آخرین جلسه خود با بررسی روند و نتایجی که تاکنون از مذاکرات وین حاصل شده بر ضرورت تحقق مطالبات قانونی و منطقی ایران که در محدوده خطوط قرمز کشورمان قرار دارد تاکید کرده است.
🔹علی باقری مذاکره کننده ارشد ایران امشب (یکشنبه) با دستور کار مشخص برای پیگیری مذاکرات با هدف حل مشکلات باقی مانده که حصول توافق را با چالشهای مهمی مواجه نموده عازم وین خواهد شد.
🔹تداوم رویکرد غیر قابل قبول طرفهای غربی برای حل مسائل باقی مانده، موجب طولانی شدن بی دلیل مذاکرات و ایجاد شرایط غیر قابل پیش بینی شده است.
🔹در جلسه شورای عالی امنیت ملی بر ضرورت حل سریع مسائل باقی مانده که مذاکرات را در مرز توافق یا بن بست قرار داده، تاکید و پذیرش هرگونه توافق منوط به تعیین تکلیف این موضوعات شده است.
🔹از نظر ایران هیچگونه قید زمانی نمی تواند مانع ادامه مذاکرات تا حصول نتیجه و دستیابی به توافق خوب شود و فضا سازی های رسانه ای در مورد به پایان رسیدن زمان مذاکرات و امثال این نباید مورد اعتنا قرار بگیرد.
@rasadeakhbar313
💢حمله به اوکراین روزانه ۲۰ میلیارد دلار هزینه برای روسیه دارد
🔹رئیس مطالعات استراتژیک بریتانیا: جنگ روزانه معادل ۲۰ میلیارد دلار هزینه دارد که برای خزانهداری روسیه مبلغ هنگفتی است.
🔹اگر کییف فقط ۱۰ روز مقاومت کند، روسیه با کمبود پول و تسلیحات مواجه خواهد شد.
@rasadeakhbar313
🔴 توضیح بخش انگلیسی Khamenei.ir و تکذیب شایعات و ادعاهای یک نویسنده
🔰 این نویسنده هیچگونه ارتباط مستقیم نداشته و صرفا چند مطلب در سالهای ۹۴ تا ۹۶ توسط فعالان رسانهای ارسال کرده است
♦️ پیرو گسترش برخی شایعات در خصوص ادعای ارتباط نویسندهای به نام shakdam با بخش انگلیسی پایگاه اطلاعرسانی دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیتاللهالعظمی خامنهای، شایان ذکر است این رسانه ستوننویس ثابت یا غیرثابت ندارد و نویسنده مزبور هیچگونه ارتباط مستقیم با پایگاه اطلاعرسانی Khamenei.ir نداشته است.
♦️ این نویسنده صرفا در سالهای ۱۳۹۴ تا ۱۳۹۶ از طریق برخی فعالان رسانهای علاقمند به انقلاب اسلامی، مطالب و یادداشتهایی را در موضوعات مرتبط با ارزشهای اسلام و انقلاب اسلامی ارسال کرده که برخی از آنها در این رسانه منتشر شده و پس از سال ۱۳۹۶ نیز هیچگونه ارتباطی با این رسانه نداشته است. اما باتوجه به تغییر مواضع و رویکردهای اخیر این نویسنده و عدم رعایت قواعد حرفهای، مطالب نویسنده مزبور از این رسانه حذف شده است.
@rasadeakhbar313
▪️یک کاربر عرب زبان توئیتر، سوالی مطرح کرد که کدام کشور عربی آینده ای مانند اوکراین دارد، که اغلب کامنت ها با اشاره به عربستان بخاطر اعتماد و وابستگی بیش از اندازه به آمریکا آینده ای مانند اوکراین را برای عربستان متصور شدند
🔻بعضی از کامنت ها را در زیر بخوانید:
🔹فکر میکنم عربستان چون از سه طرف محاصره است فقط یک طرف راه دارند
🔹عربستان چون اعتمادی به آمریکا نیست
🔹نمی دانم چرا اغلب کامنت ها عربستان را می گویند
🔹امیدوارم عربستان و بعد امارات تا جهان روی آسایش را ببیند
@rasadeakhbar313
▪️ چند سطری در خصوص نکات نهفته در خصوص غائلهی اکراین
🔹۱_ اکراین یکی از اصلی ترین متحدان آمریکا در شرق اروپا و به منزلهی لجمن غرب در مواجهه با بلوک شرق بود. کشوری که وجودش را مدیون بلوک شرق بود اما به مثابه اسب تروا در خدمت غرب درآمد.
🔹۲_ فلاش بک میزنیم به آوارگی محمدرضا پهلوی و دست رد آمریکا به او که به تعبیر نیکسون برگ سیاهی بر تارک سیاست خارجی ایالات متحده و سندی بر این موضوع بود که در زمان گرفتاری آمریکا پشت متحدانش را خالی میکند، اما چرایی این رفتار محل تامل است.
🔹۳_ مشکل سردمداران آمریکا نیست بلکه تفکر امپریالیستی و لیبراستی اقتضاء میکند که منافع خود را بر همه چیز ارجحیت دهند به همین دلیل همیشه آمریکا از افغانستان تا اکراین و یا سلسلهی پهلوی این موضوع را اثبات کرده است.
🔹۴_ این نوع رفتار آمریکا برای ملتهایی که هنوز مدینهی فاضلهی تود را در جغرافیای یانکیها متصور میشوند زنگ هشدارباشی است که مدتهاست به صدا درآمده است. دیوار اقتدار پوشالیشان رو خرابی است و چندی نمیگذرد که ملت آمریکا هزینهی ماجراجوییهای حکومت خود در دنیا را خواهند داد.
🔹۵_ و اما بعد اینکه همهی مخالفین و معاندین ایران متفق القول و منتظر اعلام موضع و ورود ایران به مسائل اخیر از افغانستان تا اکراین هستند نشان از این دارد که در منظر آنها هم اکنون ایران به برکت انقلاب اسلامی به قدرتی فرامنطقهای و تاثیرگذار در جوامع بین المللی بدل گردیده است.
🔹۶_ جنگ برای غیر نظامیان همیشه بدبختی و آوارگی به همراه داشته اما گاهاً ماحصل انتخابهای غلط مردم است. مردمی که قدر استقلال و یا اهمیت استقلال و امنیت را نمیدانند و دلخوش به لذایذ زودگذر غرب و شرق عالم هستند سرنوشتی غیر از این در انتظارشان نیست....
@rasadeakhbar313
روسیه خطاب به اوکراین: تا ۲ ساعت دیگر برای مذاکره با ما وقت دارید
🔹رئیس هیأت مذاکرهکننده روسیه گفته تا ساعت ۱۵:۰۰ به وقت مینسک (حدود ۲ ساعت دیگر) منتظر پاسخ اوکراین برای مذاکره خواهند بود و در غیر این صورت، تمام عواقب تحولات بعدی بر عهده کییف است. زلنسکی هم مذاکره با روسیه در بلاروس را رد کرده است.
🔹رئیسجمهور بلاروس نیز گفته ما در اوکراین سرباز و سلاح نداریم و شهروندان ما در آنجا مورد آزار و اذیت قرار میگیرند و این ممکن است ما را مجبور به انجام یک عملیات ویژه کند.
@rasadeakhbar313
چند خبر از حسن روحانی به نقل از نزدیکان رسانهایاش
🔸نشریه آگاهی نو در گزارشی نوشته روز هجدهم بهمن ۱۴۰۰ سیدابراهیم رئیسی با حسن روحانی گفتگوی تلفنی کرده و اسحاق جهانگیری هم در مواردی مانند حفظ یا حذف ارز ترجیحی در بودجه ۱۴۰۱ به خواست دولت نظر مشورتی خود را به معاون اول رئیس جمهور داده است.
🔹دیگر اینکه حسن روحانی درصدد ضبط و ثبت خاطرات دوران ریاست جمهوری خودش هست و محمود واعظی و محمد نهاوندیان و برخی از مدیران ارشد دولتش مانند محمد باقر نوبخت و علی جنتی هم طرف مشورت او قرار دارند.
🔸این نشریه درباره جلسه سران نظام در دوم آبان۱۴۰۰ به مناسبت زاد روز پیامبر اسلام نوشته؛ حسن روحانی هم دعوت شد و جایگاه مناسبی هم برای او در جلسه در نظر گرفته شد. البته روحانی چند دقیقه با تاخیر به جلسه رسید و معاون اول رئیس جمهور محمدمخبر بر صندلی رئیس سابق جمهور نشست و روحانی هم نخواست که جابجایی صورت گیرد.
@rasadeakhbar313
در جلسه شورای عالی امنیت ملی درباره توافق وین چه گذشت؟
🔹دکتر مصطفی انتظاری استاد علوم سیاسی دانشگاه در توییتر، از رد توافق پیشنهادی غرب از سوی تهران خبر داده است.
🔸شنیدهها حاکیست در جلسه دیروز مخالفتهایی جدی با قبول توافق در شرایط عدم تضمین آمریکا شده است.
🔹همچنین سعید جلیلی که منتقد برجام است، مخالفت خود با توافق احتمالی را به تفصیل نشان داده است.
@rasadeakhbar313