فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥نهیب محکم رهبر انقلاب به مسئولان کشور:
حق ندارن آقایون اون وقتی که امکانات شخصی دارن از امکانات دولتی استفاده کنند ، ماشین دارید سوار بشید بیایید محل کارتون ، ماشین دولتی یعنی چه ؟
✅ #پشت_پرده سفر غیرمنتظره #ترامپ به #عراق !
🔹شب گذشته دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در سفری اعلام نشده وارد #پایگاه_هوایی_الاسد در حومه بغداد شد.
🔹وی در این سفر پس از دیدار با سربازان و افسران آمریکایی و سخنرانی در جمع شان بدون ملاقات با مقامات عراقی از این کشور خارج شد.
🔹پر واضح است که انجام این سفر سوالات زیادی را در اذهان مخاطبان و تحلیل گران ایجاد کرده است که برای پاسخ به آنها باید به نکات ذیل توجه داشت:👇
♦️سنت دیدار با نظامیان آمریکایی حاضر در مأموریت های عملیاتی آنهم در جشن سال نو میلادی پس از دوران جنگ های داخلی آمریکا همواره دنبال شده است و عدول از آن همواره این تلقی را در افکار عمومی ایجاد می کرده است که دولت نسبت به خدمات ارتش و قهرمانان ملی قدرنشناس است!
♦️از این رو شخصیت های مانند #روزولت با سفر به پایگاه های نظامی آمریکا مراکش ، #کلینتون با سفر به بالکان و #جورج_بوش و همچنین #اوباما با سفر به افغانستان و عراق همواره تلاش کرده اند تا از اتهام بی توجهی و قدر نشناسی نسبت به ارتش و سربازان آمریکایی مبرا باشند!
♦️در این بین اما #دونالد_ترامپ نخستین رئیس جمهور آمریکاست که در طول ۱۵ سال گذشته هیچگونه سفری در ایام سال نو به پایگاه های برون مرزی ارتش این کشور نداشته است و این رویکرد نه تنها در سطح مردم عامی آمریکا بلکه در سطح متفکرین آمریکایی هم موجب بروز انتقادات متعددی شده بود, خصوصا پس از آن که ترامپ رسماً اعلام کرد که قصد خارج کردن نظامیان آمریکایی از سوریه را دارد.
♦️این انتقادات به حدی بود که حتی #الیوت_کوهن ، پروفسور یهودی مطالعات استراتژیک در دانشکده مطالعات بین المللی پیشرفته جان هاپکینز که از شخصیت های معروف و تاثیرگذار بر سیاست خارجی آمریکا شناخته می شود، چند روز قبل در مقاله ای خواهان دیدار ترامپ با نظامیان آمریکایی مستقر در پایگاه های نظامی خارج از کشور شد!
♦️از این رو سفر چند ساعته ترامپ به بغداد را می توان بخشی از تلاش کاخ سفید برای اقناع افکار عمومی و حفظ اعتبار روانی دولت آمریکا در سطح داخلی این کشور بحران زده دانست
رصد اخبار و شنیده ها
🔴انتقاد وزیر راه دولت اصلاحات از مدیریت دانشگاه آزاد در زمان هاشمی رفسنجانی و جاسبی احمدخرم: 🔹زمین
🔻روایت وزیر دولت اصلاحات از قلدربازی دار و دسته هاشمی برای ساخت دانشگاه علوم تحقیقات
احمد خرم، وزیر راه دولت اصلاحات:
🔹زمین دانشگاه علوم تحقیقات را خارج از ضوابط قانونی در ارتفاع ۱۸۰۰ متری، قلدرمآبانه تصرف کردند و ساختند و به این قلدری هم افتخار میکردند.
🔹محل احداث دانشگاه آزاد واحد علوم تحقیقات در منطقه ۵ تهران یکی از بدترین مکانهای استقرار در جهان است.
🔹طبق اصول شهرسازی، محیط دانشگاه و اطراف آن حتما باید برای عبور پیاده، دوچرخه و خودرو شیب ملایم داشته باشد و به هیچ عنوان نباید در محیط ناهموار اینچنینی اقدام به ساخت و ساز کرد.
🔹اساسا ساخت وساز در شیب بالای ۵ درجه خطرناک است، این دانشگاه با شیبهای غیرمجاز در نقطه ارتفاعی در منطقهای برفگیر و دارای یخزدگی ساخته شده است. وقتی آنجا یخبندان میشود، آدم پیاده هم سر میخورد، چه برسد به ماشین.
🔻اذعان به فریب مردم توسط وزیر خارجه/ ظریف: دولت مجبور شد که سرنوشت برجام را با اوضاع اقتصادی مردم گره بزند تا مطالبات را برای انعقاد توافق بالا ببرد
🔹محمدجواد ظریف اخیراً در مصاحبه با روزنامه خراسان با رد این که اهداف برجام، اقتصادی بود، گفت: بحثهای هستهای، امنیتی و خارج شدن از شورای امنیت بحثهای اصلی ما بود و این که کسی بگوید هدف برجام اقتصادی بود با واقعیات و خطوط قرمزی که برای ما ترسیم شده بود، نمیسازد.
🔹برخلاف این ادعای ظریف، آقای روحانی در روز اعلام توافق برجام، تصریح کرد که همه تحریمهای بانکی و مالی بالمره در روز اجرای توافق برداشته خواهد شد. او همچنین گفته بود تحریمها باید برداشته شود تا مشکل تولید و اشتغال و رونق اقتصادی و آب خوردن مردم و آلودگی هوا برطرف شود. همچنین رونق بخشیدن به اقتصاد ازطریق توافق به حدی که مردم بینیاز از یارانه شوند، از شعارهای دولت بود. همچنین حامیان دولت مدعی بودند هر روز تأخیر در اجرای برجام چند صد میلیون دلار خسارت به همراه دارد.
🔹ظریف در ادامه ضمن تحریف واقعیتهای مسلم مدعی شد: این که ما بیاییم صورت مسئله را عوض کنیم و بگوییم هدف برجام رفع تحریمها بود و ما نرسیدیم درست نیست. هدف برجام چیز دیگری بود که حاصل شد. وظیفه اروپا و آمریکا رفع تحریمها بود که به خصوص آمریکاییها نشان دادند طرف مذاکراتی خوبی نیستند. این به آن معنا نیست که دوباره هدف برجام را بازتعریف کنیم. اما اشکال این است که در داخل، دولت برجام را با اقتصاد و معیشت مردم گره زده است.
⚠️ او افزوده است: شاید به دلیل فشارهای برخی محافل داخلی که میخواستند فرایند برجام طی شود، دولت مجبور شد که سرنوشت برجام را با اوضاع اقتصادی مردم گره بزند تا مطالبات را برای انعقاد توافق بالا ببرد. به نظر میرسد این نقطه انحراف باشد و الان ادبیاتی که تثبیت شده این است که هدف برجام اقتصاد بوده و چون نرسیدیم برجام شکست خورده است.
🔹اذعان به بالا بردن مطالبات عمومی برای انعقاد (به هر قیمت توافق)، اعتراف به خیانت دیگری هم هست و آن اینکه بدین ترتیب با یک دروغ و تبدیل آن به مطالبه عمومی، عملاً کشور را در عرصه مذاکره و چانهزنی، پیشاپیش خلع سلاح کرده و در مقابل دشمن، مجبور وانمود کردهاند!
🔴خانه تکانی در دستگاه دیپلماسی جنگ طلبانه سعودی
با فرمان ملک سلمان پادشاه عربستان، ابراهیم العساف وزیر سابق اقتصاد به عنوان وزیر خارجه عربستان سعودی منصوب شد.
🔹ابراهیم العساف، وزیر خارجه جدید عربستان سعودی، یک سال پیش جزء بازداشتیهای بنسلمان در هتل «ریتز کارلتون» بود.
🔹همچنین «محمد بن نواف بن عبدالعزیز آل سعود»، سفیر ریاض در لندن نیز در پی تغییرات کابینه سعودی از سمت خود برکنار شد.
رصد اخبار و شنیده ها
🔴خانه تکانی در دستگاه دیپلماسی جنگ طلبانه سعودی با فرمان ملک سلمان پادشاه عربستان، ابراهیم العساف و
🔴 چرایی زلزله سیاسی در عربستان
🔻تغییر وزیرخارجه عربستان را باید متاثر از دو عنصر مهم دانست:
1⃣ #نخست، شکست حاکمیت نگاه تهاجمی در سیاست خارجی؛ مجموعه تصمیم گیر و تصمیم ساز در دربار سعودی به این نتیجه رسیده اند که #رویکرد_تهاجمی در سیاست خارجی به جای اینکه برای عربستان فرصت ساز باشد، هزینه بر بوده است. ناکامی در پیشبرد اهداف از پیش تعیین شده آنهم با یک رویکرد صد در صد تهاجمی و افراطی در یمن، سوریه، عراق از جمله عوامل مهم در جابجایی وزیر خارجه سعودی است به کاربست رهیافت های تهاجمی در سیاست خارجی معتقد بود. از این منظرگاه می توان واگذاری دستگاه دیپلماسی ریاض به ابراهیم العساف ۷۰ ساله را به منزله عقب نشینی سعودی ها از مواضع شکست خورده منطقه ای شان دانست.
2⃣ #دوم، جایگزینی دیپلماسی امنیتی با دیپلماسی اقتصادی؛ از این زاویه به نظر می رسد نیاز عربستان به حضور در بازسازی سوریه و عراق در دوران پساداعش از عوامل مهم تغییر عادل الجبیر است. ظاهرا سعودی ها، #مشارکت_در_بازسازی سوریه و عراق را تنها روزنه نفوذ در این دو کشور پس از اقدامات متعدد و چندین ساله سلبی و ایجابی جهت به چنگ انداختن سوریه و عراق می دانند. برای تحقق این امر نیاز به یک دیپلماسی اقتصادی می باشد که از نظر دربار سعودی العساف برای این امر گزینه مناسبی است. اگر عادل الجبیر به عنوان نماینده گفتمان امنیت گرایی در حوزه سیاست خارجی عربستان شناخته می شود در نقطه مقابل العساف که یک عنصر فعال با سوابق اقتصادی است، نماینده نگاه اقتصادی در سیاست خارجی شناخته می شود. به بیان ساده تر اگر الجبیر برای یک فضای امنیتی عنصر خوبی است، العساف برای یک فضای اقتصادی گزینه مطلوبی است.
🔴نخست وزیر عراق برای دیدار با ترامپ دو شرط گذاشته بود
♦️شبکه تلویزیونی الغدیر عراق:سفر ترامپ به بغداد و نیز نپرداختن به موضوع تحریم های ضد ایرانی دو شرط عبدالمهدی برای رفتن به دیدار ترامپ بود.
♦️بدلیل این که ترامپ شرطهای عبدالمهدی را نپذیرفت وی نیز به پایگاه عین الاسد نرفت تا با ترامپ دیدار کند.
🔴 تغییرات و برکناری های مهم در عربستان
🔸با دستور پادشاه عربستان ، اغلب وزرا و شخصیت های نزدیک به ولیعهد محمد بن سلمان برکنار شدند از جمله مهم ترین این تغییرات عبارت اند از:
🔻۱. برکناری #عادل_الجبیر وزیر امور خارجه و انتصاب ابراهیم العساف ۷۰ ساله.
🔻۲. برکناری وزیر گارد ملی عربستان و انتصاب امیر عبدالله بن بندر بن عبدالعزیز.
🔸جالب اینکه در دستورات جدید پادشاه عربستان، محمد بن سلمان ولیعهد در کلیه مناصب سابق خود ابقاء شد.
🔴حرف جالب توجهی که بشار اسد هفت سال پیش زد!
🔻رئیس جمهور سوریه:
🔹آن دسته از برادران عرب ما که الان علیه ما توطئه میکنند، بعد از بحران بزودی آنها را در دمشق خواهید دید که برای عذرخواهی آمدهاند.
🔹اینها جدید نیست برای ما. ما مردم اصیل عرب هستیم و از عروبیت خود دست نمیکشیم.
🔻 #پینوشت
🔸اکنون هفت سال از آن روز گذشته و عمر البشیر رئیس جمهور سودان که طی سال گذشته روابط خوبی با عربستان و امارات برقرار کرده، هفته گذشته به عنوان اولین رئیس جمهور عربی به دیدار بشار اسد در دمشق رفت.
🔸روز پنجشنبه وزارت امور خارجه امارات رسما از بازگشایی سفارت این کشور در دمشق خبر داد.
🔴 مساله اصلی اینست: عراق #خمینی ندارد‼️
🔻حکایت سفر ترامپ به عراق، آن هم به صورت اعلام نشده و #بدون_هماهنگی با دولت عراق و آنگاه تعیین شروط گوناگون برای رئیسجمهور عراق برای ملاقات، اذهان را به سمت و سوی پیشامد مشابهی در سال ۱۳۲۲ سوق میدهد.
🔹 هنگامیکه سران متفقین بدون هماهنگی با شاه ایران به تهران آمدند، نشستی برگزار کردند و حتی تا آنجا پیش رفتند که میزبانیِ صاحبخانه را نپذیرفتند و در نهایت شاه ایران با #ذلت تمام شخصا به زیارت! آنها رفت...
🔴 اما مسئله اصلی اینجاست: "عراق #خمینی ندارد! "
خمینیای که خود در قله #توحید ایستاده باشد، در روح #ملتش بدمد و آنها را به قلههای #عزت بکشاند...
بیگمان اگر ایران نیز از #نعمت_خمینی برخوردار نبود، امروز شاه ایران پشت دربهای سفارت آمریکا در تهران در انتظار اجازهنامهای برای ملاقات با ترامپ ایستاده بود
✅ این است دستاوردی از دستاوردهای ۵۷ که گروهی در کوچهپسکوچههای ظلمانیِ ذهن خود سراسیمه به جستجویش مشغولند و البته نمیخواهند که ببینند؛ بیتوجه به آنکه مللِ دیگر در تمنای قِسمی از آن هستند.
🔴وزیر خارجه جدید عربستان کیست؟
🔻ابراهیم العساف متخصص در امور اقتصادی است. او۶۹ سال سن دارد. العساف فارغ التحصیل لیسانس رشته اقتصاد و علوم سیاسی از دانشگاه ملک سعود عربستان و فوق لیسانس اقتصاد از دانشگاه دنور آمریکا است. او دکترای اقتصاد خود را از دانشگاه کلرادوی آمریکا گرفته است.
🔸عساف بین سال های ۱۹۹۶ میلادی تا ۲۰۱۶ میلادی سمت وزیر دارایی عربستان را داشته است. العساف ۳۱ اکتبر ۲۰۱۶ میلادی از سمت وزیر دارایی عربستان برکنار و به عنوان وزیر دولت و عضو شورای وزیران سعودی منصوب شد.
🔹سال گذشته در جریان بازداشت شاهزادگان و تاجران سعودی، العساف نیز بازداشت و تحت بازجویی قرار گرفت. او پس از آن از اتهامات وارده تبرئه شد.
🔴 چرا عادل رفت؟‼️
🔻" #عادل_الجبیر آنچه را ما به زبان عبری میگوییم، به زبان عربی میگوید!!"
در بیان اهمیت و جایگاه شخص عادل الجبیر در معادلات منطقه ای، جمله ی فوق که موشه یعلون وزیر جنگ سابق رژیم صهیونیستی سال گذشته اظهار کرد، میتواند گویاترین سند باشد.
اما در موج جدید تغییرات ملک سلمان در کابینه سعودی که پنجمین موج تغییرات پس از پادشاهی سلمان میباشد ابراهیم العساف ۶۹ ساله دارای دکترای اقتصاد مربوط به طبقه ی اجتماعی تکنوکرات بر صندلی عادل الجبیر تکیه زد.
🔹در خصوص تحلیل زلزله سیاسی جدید در عربستان میتوان به گمانه های ذیل اشاره کرد:
1⃣ غالب شدن رویکرد اقتصادی در سیاست خارجی عربستان
2⃣ امتیازدهی ملک سلمان به شاهزاده های سعودی: عادل الجبیر هیچ ارتباطی نسبی و سببی با خاندان سعودی نداشت. نکته ی دیگر که در تغییرات جدید مشهود است این است که همچنان فرزندان ملک عبدالله پادشاه سابق عربستان مورد بی مهری و غضب بن سلمان قرار گرفته اند!
3⃣ فرار از پاسخگویی و ترمیم چهره سیاسی بن سلمان پس از قتل بن سلمان با قربانی کردن نزدیکان سیاسی و رسانه ای ولیعهدجوان
4⃣ تغییر در رویکرد امنیتی عربستان در سوریه و منطقه. نشانه هایی از این تغییر در سفر عمرالبشیر سودانی و افتتاح سفارت امارات در سوریه میتوان یافت
5⃣ ناکامی عادل الجبیر در دو ماموریت اصلی: ایران هراسی و معامله قرن در فلسطین
🔴اعتراف دیرهنگام اسرائیل درباره حمله موشکی سوریه
🔵رسانههای اسرائیلی بعد از چند روز تکذیب اعتراف کردند یک موشک سوری به مناطقی در فلسطین اشغالی اصابت کرده است.
پایگاه اطلاعرسانی دبکا با اعتراف به این مسئله اعلام کرد:
🔵سامانه پدافندی رژیم صهیونیستی قادر به انهدام این موشک نشده و اصابت آن باعث شنیده شدن صدای انفجار مهیبی در مناطق مختلفی از فلسطین اشغالی شد.
🔵موشکی که در جریان درگیری سهشنبه گذشته از سوی سوریه شلیک شد به هدف خود اصابت کرده و اخبار مربوط به رهگیری و انهدام آن کذب است.
🔵پیش از این رسانههای اسرائیلی ادعا کرده بودند همزمان با فعال شدن سامانه پدافندی گنبد آهنین صدای انفجار در اطراف شهر حیفا شنیده شد که ظاهرا در واکنش به موشکهای زمین به هوای سوری بود.
ستاد کل نیروهای مسلح سوریه دقایقی بعد از بیانیه ی.پ.گ؛ از ورود نیروهای ارتش این کشور به منبج و برافراشتن پرچم ملی سوریه در این شهر خبر داد.
1_41207713.mp3
8.39M
🎙 بشنوید| مهم
🔺چیستی فتنه ۹۸
جدیدترین تحلیل استاد حسن عباسی از فتنههای پیشین و #فتنهی_۹۸
💢راز اینکه رفورمیستها هر ۱۰ سال یکبار فتنه به پا میکنند، کجاست؟
♦️محسن کدیور از اعضای اتاق فکر #جنبش_سبز پس از #۹_دی به هاشمی رفسنجانی چه نوشت؟👇
📝 «...سال ۶۸ حین تصویب قانون اساسی قرار شد رهبری ۱۰ ساله باشد. اما مرحوم آیتالله فاضل لنکرانی اعتراض کرد؛ (که تا زمانی که رهبری از منظر جسمی توان دارد و مشکلات دیگری بر او حادث نشده، همچون سنت انبیاء و ائمه و زعما باید رهبر بماند.) و این اعتراض موجب ازسرگیری رأیگیری شد و طی آن، رأی مثبت قبلی منتفی شد. شما مقصری چون مانع نشدی...» - محسن کدیور به هاشمی رفسنجانی
♦️سروش، عبدالعلی بازرگان، اکبر گنجی، مهاجرانی و محسن کدیور؛ پنج نفری بودند که خود را اتاق فکر جنبش سبز مینامیدند..
ظاهرا موشک های اس-300 برای نخستین بار در پاسخ به تجاوز چهارشنبه شب اسراییل به دمشق به کارگرفته شده. این چیزی است که صهیونیست ها می گویند. گزارش وزارت دفاع روسیه هم می گوید برای اولین بار چهارپنجم موشک ها رهگیری شده. اگر اسراییل با اصرار به حمله های فیک و نمایشی در سوریه، راه را برای عملیاتی شدن اس-300 در آسمان این کشور باز کرده باشد، خسارت بی سابقه و تاریخی به خود زده است. فشار ناشی از مشکلات داخلی نتانیاهو را به انجام کاری کشانده که خدمتی قابل توجه به مقاومت است. درواقع تلاش های اسراییل به یک نقض غرض حیرت انگیز انجامیده. آشنایان با موضوع می دانند که یکی از مطالبات اصلی صهیونیست ها جلوگیری ازاستقرار سیستم های پدافند هوایی و دفاع موشکی در در سوریه و عملیاتی شدن آنها بوده است. حالا،آنها خود با اصرار به این حملات، بیش از هر کس، حتی در سوریه، به استقرار این سامانه ها و عملیاتی شدن آنها کمک کرده اند. منتظر خدمات بیشتر نتانیاهو و ترامپ می مانیم.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴اعتراف ابطحی( رئیس دفتر خاتمی فتنه گر) :این حرف را ازسر اعتقاد میزنم؛ موسوی از سر نادانی، خاتمی از سر خیانت و هاشمی رفسنجانی ازسر انتقام گیری رهبری و احمدی نژاد وارد این ماجرا شدند.
/ارتباط مجید انصاری با BBC !
#فتنه۸۸
🔻موشک سوری به یک هدف مهم اسرائیلی برخورد کرد
خبرگزاری صهیونیستی دبکافایل اعلام کرد: موشک سوری که سهشنبه گذشته در پاسخ به حمله جنگندههای اسرائیلی به سوی سرزمینهای اشغالی فلسطین شلیک شده بود، هدف قرار نگرفته و یک هدف مهم اسرائیلی را منهدم کرده اما اخبار آن منتشر نشده است.
🔴 بازی قدرت با مهره ی بن سلمان!!
🔻میخائیل بوگدانف، معاون وزیر خارجه و نماینده ویژه ی پوتین در امور خاورمیانه در مورد هرگونه دخالت امریکا در امر وراثت سلطنت در عربستان سعودی هشدار داده و از بن سلمان بعنوان پادشاه بعدی دفاع نموده است!!.
واقعیت این است که بن سلمان با چهره سازی «عواد بن صالح العواد» وزیر برکنارشده اطلاعرسانی عربستان و برخی اصلاحات اجتماعی در داخل عربستان توانسته است تا حدودی حمایتِ قشر روشنفکر و جوانان این کشور را با خود همراه کند ، اما با توجه به مخدوش شدن وجهه بین المللی ولیعهد بعد از مرگ خاشقچی، بایست منتظر نشست و نظاره گر تقابل کنشگران داخلی و خارجی آل سعود باشیم و ببینیم چه عاقبتی برای بن سلمان و آل سعود رقم خواهد خورد..