هدایت شده از ** مطالعات اسلامی زنان **
خانه نشینی و قرنطینه زنان در دوران رضاخان
✍میرجعفری
*⭕️ باورش شاید سخت باشه اما بعضی زنان ۳۰۰ هفته از خانه خارج نشدند*
🔹 تنها سه هفته است که بسیاری از خانمها بخاطر ویروس کرونا در خانه هایشان حبس شده اند. باورتان میشود که یک زمانی توی این کشور، نیمی از زنان ایران حدود 7 سال در خانه خود زندانی شدند؟
💦 رضاخان بیسوادقلدری بود که جز تفنگ مسلسل و به رگبار بستن مخالفان، چیزی نمیدانست. یکی از اقدامات ضدمیهنی وی، کشف حجاب بود.
رضاشاه ارتش و پلیس را موظف کرده بود به زور که چادر از سرزنها بردارند،و. به همین دلیل بسیاری از زنان ایران بیش از هفت سال، از خانه خارج نشدند و چه تعداد زنانی که با مشت و لگد ارتش رضاقلدر، شهید و یا مجروح شدند.
ازبزرگترهای فامیل مادربزرگها یا پدربزرگهای خود بپرسید حتما متوجه اوضاع می شوید. پدرم همواره از خاطرات وترسهای کودکی خود میگوید که همراه مادرش جرات بیرون رفتن از منزل را نداشتند.
#میرجعفری
حکایت زیر تایید نقلهای بزرگان ماست...
مرحوم آیت الله سید محمد باقر مجتهد سیستانی، پدر آیت الله العظمی حاج سید علی سیستانی، دامت برکاته، در مشهد مقدّس، برای آن که به محضر امام زمان (عج) شرفیاب شود، ختم زیارت عاشورا را چهل جمعه، هر هفته در مسجدی از مساجد شهر آغاز می کند.
ایشان می فرمود: «در یکی از جمعه های آخر، ناگهان، شعاع نوری را مشاهده کردم که از خانه ای نزدیک به آن مسجدی که من در آن مشغول به زیارت عاشورا بودم، می تابید. حال عجیبی به من دست داد و از جای برخاستم و به دنبال آن نور، به در آن خانه رفتم. خانه کوچک و فقیرانه ای بود که از درون آن، نور عجیبی می تابید.
در زدم. وقتی در را باز کردند، مشاهده کردم که حضرت ولی عصر امام زمان (عج)، در یکی از اتاق های آن خانه، تشریف دارند و در آن اتاق، جنازه ای را مشاهده کردم که پارچه ای سفید روی آن کشیده بودند.
وقتی که من وارد شدم و اشک ریزان سلام کردم، حضرت، به من فرمودند: «چرا این گونه به دنبال من می گردی و این رنج ها را متحمّل می شوی؟! مثل این باشید (اشاره به آن جنازه کردند) تا من به دنبال شما بیایم.» بعد فرمود: «این، بانویی است که در دوره بی حجابی (دوران رضا خان پهلوی)، هفت سال از خانه بیرون نیامد تا مبادا نامحرم او را ببیند!
@women92
http://eitaa.com/joinchat/3344760855Cfb739a80b7
.
♻️ نتیجه تصمیمات غلط سوزنبان
🔰 حمید رسایی: گروهی ﺍﺯ ﺑﭽﻪ ﻫﺎ ﺩﺭ ﻧﺰﺩﯾﮑﯽ ﺩﻭ ﺭﯾﻞ ﺭﺍﻩ ﺁﻫﻦ، ﻣﺸﻐﻮﻝ ﺑﺎﺯﯼ ﺑﻮﺩﻧﺪ، ﯾﮑﯽ ﺍﺯ ﺍﯾﻦ ﺩﻭ ﺭﯾﻞ ﻗﺎﺑﻞ ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ و ﺩﯾﮕﺮﯼ متروکه و غیرقابل استفاده بود. سه تن از بچهها بازی روی ریل سالم را انتخاب کردند اما ﯾﮑﯽ ﺍﺯ ﺑﭽﻪﻫﺎ ﺭﻭﯼ ﺭﯾﻞ متروکه ﺷﺮﻭﻉ ﺑﻪ ﺑﺎﺯﯼ ﮐﺮﺩ ﻭ ﭘﺲ ﺍﺯ ﻣﺪﺗﯽ ﺭﻭﯼ ﻫﻤﺎﻥ ﺭﯾﻞ ﻏﯿﺮ ﻗﺎﺑﻞ ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﺧﻮﺍﺑﺶ ﺑﺮﺩ. ﺳﻪ ﺑﭽﻪ ﺩﯾﮕﺮ ﻫﻢ ﭘﺲ ﺍﺯ ﮐﻤﯽﺑﺎﺯﯼ، ﺭﻭﯼ ﺭﯾﻞ ﺳﺎﻟﻢ ﺧﻮﺍﺑﺸﺎﻥ ﺑﺮﺩ.
ﻗﻄﺎﺭ ﺩﺭ ﺣﺎﻝ رسیدن به محل تلاقی دو ریل ﺑﻮد ﻭ ﺳﻮﺯﻧﺒﺎﻥ که ناگهان متوجه بچهها شده بود، باید ﺗﺼﻤﯿﻢ ﺻﺤﯿﺤﯽ میگرفت. او ﻣﯽتوانست ﻣﺴﯿﺮ ﻗﻄﺎﺭ ﺭﺍ ﺗﻐﯿﯿﺮ ﺩهد ﻭ ﺁﻥ ﺭﺍ ﺑﻪ ﺳﻤﺖ ﺭﯾﻞ متروکه ﻫﺪﺍﯾﺖ ﮐﻨﺪ تا ﺟﺎﻥ ﺳﻪ ﮐﻮﺩﮎ ﺭﺍ ﻧﺠﺎﺕ ﺩﻫﺪ ﻭ ﺗﻨﻬﺎ ﯾﮏ ﮐﻮﺩﮎ ﻗﺮﺑﺎﻧﯽ ﺍﯾﻦ ﺗﺼﻤﯿﻢ ﺷﻮد ﯾﺎ ﻣﺴﯿﺮ آن ﺭﺍ ﺗﻐﯿﯿﺮ ﻧﺪﻫﺪ ﻭ ﻗﻄﺎﺭ ﺑﻪ ﺭﺍﻩ ﺧﻮﺩ ﺑﺮﻭﺩ!
ﺍﮔﺮ ﺷﻤﺎ ﺑﻪ ﺟﺎﯼ ﺳﻮﺯﻧﺒﺎﻥ ﺑﻮﺩﯾﺪ، ﺩﺭ ﺍﯾﻦ ﻓﺮﺻﺖ ﮐﻢ ﻭ ﺣﺴﺎﺱ، ﭼﻪ ﺗﺼﻤﯿﻤﯽ ﻣﯽﮔﺮﻓﺘﯿﺪ؟
در نگاه اول، نجات جان سه کودک بر نجات جان یک کودک اولویت دارد ﮐﻪ ﺍﻟﺒﺘﻪ ﺍﺯ ﻧﻈﺮ ﻋﺎﻃﻔﯽ، ﺷﺎﯾﺪ ﺗﺼﻤﯿﻢ ﺻﺤﯿﺤﯽ ﺑﻪ ﻧﻈﺮ ﺑﺮﺳﺪ، ﺍﻣﺎ ﺍﺯ ﺩﯾﺪﮔﺎﻩ ﻣﺪﯾﺮﯾﺘﯽ ﭼﻄﻮﺭ؟
ﺑﺎ ﺍﯾﻦ ﺗﺼﻤﯿﻢ ﺳﻮﺯﻧﺒﺎﻥ، ﻧﻪ ﺗﻨﻬﺎ ﺁﻥ ﮐﻮﺩﮎ ﺑﯽﮔﻨﺎﻩ ﻭ ﻋﺎﻗﻞ، ﺟﺎﻧﺶ ﺭﺍ ﺍﺯ ﺩﺳﺖ ﺩﺍﺩ که ﺯﻧﺪﮔﯽ ﻫﻤﻪ ﻣﺴﺎﻓﺮﺍﻥ ﻧﯿﺰ ﺑﻪ ﺧﻄﺮ ﺍفتاد و ورود قطار در ریل متروکه، منجر به ﻭﺍﮊﮔﻮﻥ ﺷﺪﻥ ﻗﻄﺎﺭ شد ﻭ ﺗﻤﺎﻣﯽ ﻣﺴﺎﻓﺮﺍﻥ ﻗﺮﺑﺎﻧﯽ ﺍﯾﻦ ﺗﺼﻤﯿﻢ ﺷﺪﻧﺪ.
به نظرم این داستان که در برخی کتب نقل شده با تصمیمات مدیریتی این ایام قابل تطبیق است. در نحوه مواجه با کرونا ویروس از ابتدا دیدگاه بسیاری از کارشناسان پزشکی بر اعمال محدودیتها در شهرها بود که برای اجرای آن رییس ستاد کل نیروهای مسلح نیز اعلام آمادگی کرد اما متاسفانه شخص رییس جمهور به دلایلی که هنوز برای بسیاری مبهم مانده، مخالف بود!
با تاخیر در اجرای این محدودیتها بویژه از ابتدای سال نو و عدم ممانعت مردم برای سفر به شهرهای دیگر، غلطترین تصمیم مدیریتی گرفته شد و سوزنبان به زعم خود با اعطای فرصت به بخشی از جامعه که هشدارها را جدی نگرفتند، عملا جان مسافران و آحاد یک جامعه را به خطر انداخت.
هنوز نمیتوانم دلیل مقاومت این ایام حسن روحانی در خصوص اعمال محدودیت در سفرها و عدم قرنطینه شهری را هضم کنم! خصوصا وقتی میبینم حسن روحانی به توییت انتقادی یکی از منتخبین تهران (باقر قالیباف) واکنش نشان میدهد اما در برابر ادعای عباس عبدی سکوت میکند!
عباس عبدی از حامیان شناخته شده روحاتی، چند روز قبل در یادداشتی اعلام کرد که رییس جمهور برای تصمیمات سخت در برابر کرونا رغبتی ندارد چون میخواهد از وضع فعلی در راستای مذاکره با آمریکا و احیای برجام استفاده کند.
🔺کانال حمید رسایی🔻
@rasaee
♻️ پرسش و پاسخهای اینستاگرامی (۱)
در ایام قرنطینه خانگی، فرصت خوبی برای پاسخ دادن به سئوالات همراهان صفحه اینستاگرامم (rasaee.ir) فراهم شد. پاسخ تعدادی از سئوالات را نمیدانستم تعدادی را نمیتوانستم پاسخ دهم و مضمون بخش عمدهای از آنها مشترک بود که تاکنون تعدادی را به صورت پست ۲۴ ساعته (استوری) پاسخ دادهام و بقیه موارد را نیز پاسخ خواهم داد و گزیدهای از آنها در این کانال هم منتشر میشود.
🔺صفحه اینستاگرام حمید رسایی 🔻
instagram.com/rasaee.ir
هدایت شده از تبیین
🔴 موفقیت چشمگیر نظام در بزرگترین بحران انسانی معاصر
🔸 با اطلاع از اقدامات تمام بخشهای نظام برای مقابله با #کرونا، اعم از وزارت بهداشت، ستاد مقابله با کرونا، نیروهای مسلح، بسیج و گروههای جهادی و... میتوان گفت مجموعه اقدامات صورت گرفته تحسین برانگیز و در دنیا کم نظیر بوده است. در این رابطه نکاتی وجود دارد؛
🔺۱. با لحاظ مجموعه شرایط کشور (خصوصا وضعیت اقتصادی، تحریم های ظالمانه همهجانبه و تمام عیار دشمنان) یقیناً عملکرد نظام در مقابله با کرونا، تبدیل به الگویی برای دنیا خواهد شد و همگان از اقدامات کشوری که از زمین، آسمان، دریا، کشتی، هواپیما، بانک، بیمه، پول، نفت و دارو و غیره در تحریم ۱۰۰ درصدی است، متحیر خواهند شد که چگونه #ایران_عزیز موفق شد #کرونا، این بزرگترین بحران انسانی معاصر را اینگونه مدیریت کند.
🔺۲. در این زمینه لازم است به موفقیت نظام در تامین دارو، رفع مناسب و قابل قبول کمبودهای اولیه، خرید و وارد کردن کیت، ایجاد سامانه غربالگری، فعالیت تحسین برانگیر و فوقالعاده گروههای جهادی در تامین نیازمندیها، تنوع روش درمان و خیز برای ابداع روش های علمی ابداعی، اقدامات گسترده نیروهای مسلح در ایجاد بیمارستان و نقاهتگاهها، عدم کوچکترین کمبود در نیازمندیهای خوراکی و اولیه مردم (بر خلاف برخی کشورهای مدعی)، مرجعیت نظام در جهتدهی و اطلاعرسانی، ایجاد اعتماد عمومی و کسب همراهی قابل قبول مردم در رعایت سیاستهای فاصله اجتماعی (فیزیکی)، توجه و سیاستگذاری برای ترمیم فشارهای معیشیتی گروهای آسیب پذیر، مسئولیت پذیری حکومت در قبال ضررهای اقتصادی بخشهای مختلف... اشاره کرد.
🔺۳. عملکرد موفق نظام اسلامی در مواجهه با پدیده استثنایی و بینظیر شیوع ویروس منحوس کرونا در مقایسه با وضعیت آشفته و حاد سایر کشورهای درگیر، قابل تامل است. واقعیت آن است که کشورهای مدعی و اصطلاحا پیشرفته و ثروتمند بشدت از این بلیه متاثر شدهاند و گزارشهای مستند و تکان دهندهای از این موضوع روزانه منتشر میشود.
🔺۴. لازم است منصفانه یادآوری کنیم نگاه به مسئله بحران کرونا، مطلقا سیاسی نیست و همگان باید مواظب باشند از مرز انصاف و تقوا خارج نشوند. روشن است که این بهمعنای کمکاریهای برخی مسئولین نیست، بلکه نباید این کار مجاهدانه عظیم و متحیرکننده را نادیده گرفت و با مطالب، پستها و طعنهها و غیره، آن را تخریب کرد. بدون توجه به گذشته کاری دولت و ناکارآمدی آشکار ایده مذاکره گرایی، بسیاری از ارکان دولت اکنون متعهدانه و صادقانه پای کار مواجهه چندجانبه با بحران کرونا آمدهاند. برخی انتقادات نسبت به استراتژی دولت در مواجهه با کرونا نیز تاحدی موجه است اما میبایست به جمیع جهات شرایط کشور و دولت (پارامترهای اقتصادی، اجتماعی و... ) نگاه کرد و تک بعدی تحلیل نشود.
🔺۵. وجه مهم افتراق کشور ما با سایر کشورهای درگیر در بحران کرونا، مولفههای درخشان فرهنگی، دینی و اجتماعی ایران است. مولفههایی چون روحیه بسیجی، نوع دوستی، مسئولیت پذیری، خانواده محوری، ایثار (پدیده بینظیر مجاهدان سلامت) و... زمینهساز اصلی عبور موفق ما از یکی از بزرگترین و چندلایهترین ابتلائات بشری خواهد بود. انشاءالله.
👈 ناگفتهی مهم؛ همگان میدانند به دلایل تحریم، وضعیت قیمت نفت و... منابع دولت محدود است. اما کمکهای مردمی و فعالکردن بیش از پیش سنتهای اصیل فرهنگی و دینی با استفاده از منابع قابل توجه مردمی (جهاد_ انفاق از کمترین رقمها تا ارقام قابل توجه بخش خصوصی خیر) میتواند فشار معیشتی اقشار محروم را مدیریت کند. این وظیفه انسانی و اسلامی را جدی بگیریم.
📚 کانال تبیین
http://eitaa.com/joinchat/1033961472C8a1cc59c8c
چطوری کریس
🔻همینطور اتفاقی چشمم افتاد به برنامه #دورهمی که #بیرانوند رو دعوت کرده بودند. بخشی از گفتگو توجهم رو جلب کرد. جملاتی شنیدم که باورم نمیشد از زبان یک دروازه بان پر حاشیه آنهم در برنامه پر بیننده دورهمی بشنوم.
🔻مدیری گفت بعد از گرفتن پنالتی مغرور شدی؟ بیرانوند گفت بگذار چیزی رو تعریف کنم. مدیری: فقط خلاصه تر. بیرانوند نگاه معنا داری کرد و با لبخندی گفت شما سوالهای بعدیت رو خلاصه کن. مردم خندیدند.
🔻بعد توضیح داد که قبل بازی، بعضی از مردم خودمان، اون تیکه فیلم به وقت شام رو گرفته بودند و کله رونالدو رو میگذاشتند به جای داعشی زیرش مینوشتند چطوری بیرانوند؟! بعد گفتم آقای مدیری باور کنید من محکم تر میشدم. ولی بعد مدتی به ذهنم رسید که من هم بنویسم....
نوشتم؛ چطوری کریس؟
🔻از فردای اون روز مردم مسخره ام میکردند به خاطر این جمله. مردمم هستند دوستشان دارم. اما میدیدم مرا مسخره میکنند جمله ام را با تحقیر میگویند که: چطوری کریس!
🔻بیرانوند این جملات رو با تلخی میگفت. تلخی که هنوز هم از لابلای کلمات ساده او احساس میشد.
🔻بعد ادامه داد من برای خودم تصویر سازی کردم. گفتم کاری میکنم که مردم وقتی میگویند چطوری کریس، از جانشان بگویند. حال کنند و با افتخار بگویند نه با تمسخر. قبل از پنالتی دو دقیقه وقت داشتم با خدا خلوت کردم و همین را خواستم. این را که گفت بغض کرد.
🔻پنالتی را که گرفتم، دنیا را گرفتم.....
🔻جملات بیرانوند خیلی معنا داشت. من هم از اون پنالتی خاطره شیرینی دارم اما این جملات را که شنیدم برایم گرفتن آن پنالتی شد یک نماد. نماد ایستادن جوان عشایری خرم آبادی در مقابل فرهنگ #خودحقیرپنداری .
🔻دوست دارم جملات بیرانوند را با خودم مرور کنم مثل ضربه پنالتی که مهار کرد. ضربه ای که چند بار آن شب با خودم مرورش کردم. اما این جملات برایم مزه اش شیرین تر از آن مهار پنالتی بود. بیرانوند نماد فرهنگی است که روییده و بخواهیم یا نه دیگر شکل گرفته فرهنگی که بیش از چهل سال است در جانمان تثبیت شده و مقابل فرهنگ ایران پهلوی قدعلم کرده. دوران افول فرهنگ غرب زده گی و خودحقیرپنداری است.
✍ علی مهدیان
🔺کانال حمید رسایی🔻
@rasaee
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
.
♻️ از پنجره به بیرون نگاه کنید...
@rasaee
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
.
♻️ تبلیغ حجاب در صفحه پولی نژاد
🔰 حمید رسایی: از شیوههای موفق تبلیغ و انتقال یک مفهوم به دیگران، استفاده از ابزار تشبیه است. این شیوه در قرآن کریم و زبان معصومین بارها بکار رفته و تاثیرگذار هم بوده است.
گاهی دیدهاید که برای نشان دادن اهمیت حجاب نیز از این شیوه استفاده شده. حالا نادانی بزعم خود، خواسته مثالهایی که برای این موضوع استفاده میشود را به تمسخر بگیرد اما دقت نکرده که همین مثال هم درجای خودش صحیح و تبلیغ اهمیت حجاب است.
سیمی که لخت است را حتما باید مطابق عقل پوشانند تا به دیگران آسیب نزند یا سیم لخت، آماده است تاهمه از او استفاده کنند!
قصه زمانی جالب میشود که دلقکی به نام #پولینژاد، فیلم او را درصفحهاش گذاشته تا حجاب را به سخره بگیرد، غافل از اینکه ناخواسته در حال تبلیغ حجاب است آن هم با زبان تمثیل...
پولینژاد که رسما از دولت آمریکا خواسته به هیچ وجه بخاطر کرونا از #تحریم های ملت ایران کم نکند، اخیرا فقط دریک مورد، مبلغ قرارداد پنج ماهه با صدای آمریکا را بابت چند ساعت برنامه در هفته از ۴۰ هزار دلار به ۱۰۲ هزار دلار (یک و نیم میلیارد تومان) افزایش داد تا با احکام دینی و فرهنگ ملی ملت ایران مبارزه کند.
🔺کانال حمید رسایی🔻
@rasaee
هدایت شده از قاسم روانبخش
💥 رئیس نمیشوم ولی ریاست می کنم❗️
⭕️ آقای حسن #روحانی که برغم تاکید امام خامنه ای حاضر به پذیرش ریاست ستاد مبارزه با کرونا نشده است، بدون عنوان ریاست می کند.
⭕️ برای اینکه اگر خراب شد، مقصر نباشد و اگر خوب شد، بگوید که بخاطر تصمیمات اوست!!!
⭕️ نامه گلایه آمیز #دکتر_نمکی نسبت به عملکرد وزارت صمت و پاسخ وزارت صمت که کار خود #رئیس_جمهور است، گویای همین مدعاست.
https://twitter.com/qravanbakhsh/status/1246423445518327808?s=19
#قاسم_روانبخش
@ravanbakhsh_qasem
♻️ فاکتور هزیتههای خدا
🔸پیرمرد ۹۳ ساله ای که به کرونا مبتلا شده بود وقت ترخیص بیمارستان از او خواست تا هزینه یک روز استفاده از دستگاه تنفس مصنوعی را بپردازد.
🔸وی که فاکتور در دستش بود و نگاهی به آن داشت، بسیار متاثر شد و به گریه افتاد. از او سوال کردند ، آیا توان پرداخت ندارد و سبب گریه او چیست؟
🔸پاسخ داد ، نه من توان پرداخت فاکتور و هزینه تنفس یک شب را دارم ، اما در این فکر هستم که چطور خداوند ۹۳ سال تنفس رایگان در اختیارم گذاشته و من قدر آن را ندانستم ، چطور شاکر نعمات بی پایان او نبودم در حالی که برای یک شب هزینه ای ۵۰۰ یورویی را بایست بپردازم ؟!
🔸در این ایام خانه نشینی ، بهترین فرصت است تا با خود خلوت کنیم و حسابهایمان را از نو مرتب کنیم ....
#کرونا
#شکرگزاری
🔺کانال حمید رسایی🔻
@rasaee
جای خالی تذکرات فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی در واژهسازی دوران کرونایی
🔺 @rasaee
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تو فریاد دلهای مایی؛ بیا
🤲🏻 قرائت دعای هفتم صحیفه سجادیه و دعای فرج
⏰ شب نیمه شعبان؛ ساعت ۲۲
🌍 در بیش از ۴۰ کشور جهان همراه با دیگر منتظرین منجی
کمپین جهانی #اجتماع_قلبها
🔺کانال حمید رسایی🔻
@rasaee
.
#کرونا ترمز انسان سرکش را کشید. انسانی که فکر میکرد سلطهاش بر دنیا پایان ناپذیر است حالا باید همه آنچه ساخته و پرداخته را تعطیل و به درون خود هدایت شود. خدا کند بفهمیم که مضطر شدهایم و این مقدمه یک اتفاق جدید باشد.
#رسالت_کرونا
🔺کانال حمید رسایی🔻
@rasaee
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
برداشتهای غلط از انتظار
@rasaee
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
.
♻️ از پشه تا کرونا
يَا أَيُّهَا الْإِنْسَانُ مَا غَرَّكَ بِرَبِّكَ الْكَرِيمِ (انفطار آیه 6)
شاید آن موجود کوچک برای انسان امروز همان کروناست! مطابق بررسیهای علمی، جرم یک ویروس کرونا که ترمز انسان پیشرفته امروز را کشیده 0.0000000000000005 گرم است در حالی که وزن یک پشه 0.002 گرم است و اگر در بدن هر بیمار کوویدی، حدود 1 میلیارد ویروس کرونا وجود داشته باشد...
متن کامل یادداشت حمید رسایی درباره این دو موجود کوچک را اینجا بخوانید 👇
eitaa.com/rasaee/3630
.
♻️ از پشه تا کرونا
🔰 حمید رسایی: نمرود بن کنعان بن کوش بن سام بن نوح که از پادشاهان ظالم بابِل در دوران حضرت ابراهیم(ع) بود، وقتی در پیشگویی منجمان و کاهنان شنیده بود که پسری به نام ابراهیم در بابِل متولد خواهد شد که با بتپرستی مبارزه میکند و فرمانروایی نمرود را سرنگون خواهد کرد، دستور داد تمام زنان باردار را جمع کنند و در صورتی که نوزادشان پسر بود آنان را بکشند. نمرود هفت هزار کودک پسر را در چهل سال کشت با این وجود حضرت ابراهیم (ع) به امر الهی مخفیانه در غاری به دنیا آمد و بعدها بتهای نمرود را سرنگون کرد تا جایی که به دستور نمرود به آتش پرتاب شد اما نسوخت!
نمرود که خود را قدرت مطلق میپنداشت، برای جنگیدن با خدای ابراهیم برجی بلند ساخت. این بنا که به برج بابل مشهور است پس از مدتی به فرمان خدا ویران شد که برخی مفسران، آیه ۲۶ سوره نحل را درباره این ماجرا دانستهاند:
قَدْ مَكَرَ الَّذِينَ مِنْ قَبْلِهِمْ فَأَتَى اللَّهُ بُنْيَانَهُمْ مِنَ الْقَوَاعِدِ فَخَرَّ عَلَيْهِمُ السَّقْفُ مِنْ فَوْقِهِمْ وَأَتَاهُمُ الْعَذَابُ مِنْ حَيْثُ لَا يَشْعُرُونَ (همانا كسانى كه قبل از ايشان بودند (نيز) مكر ورزيدند، پس قهر خداوند به سراغ پايههاى بناى آنان آمد، پس سقف از بالاى سرشان بر آنان فرو ريخت و از آنجا كه انديشهاش را نمىكردند، عذاب الهى آمد.)
اما منابع تاریخی، سرنوشت این پادشاه سرکش و لشکرش را این چنین نقل کردهاند: به فرمان خدا پشهها به سپاهیان نمرود حملهور شدند و آن لشکر عظیم به یکباره فروریخت! نمرود هم که برای امان ماندن از نیش پشهها به کاخ خود پناه برده بود و همه دربها و منفذها را بسته بود از لشکر الهی در امان نماند و پشهای به کاخ نمرود نفوذ کرد و از راه بینی، وارد سر نمرود شد!
وجود پشه در سر نمرود او را به چنان دردی مبتلا کرد که برای آرام کردن درد، بر سرش میکوبیدند تا پشه اندکی آرام بگیرد و در نهایت این پادشاه مغرور، با یک پشه مرد.
شاید موجود کوچکی به نام پشه در دوره حضرت ابراهیم که دومین پیامبر اولوالعزم بود، برای خالی کردن باد کله انسان مغرور و سرکش آن روز کفایت میکرد اما حالا چه؟ حالا که بشر به زعم خودش، همان پشه را هم هزار جور تجزیه و تحلیل کرده و بر او احاطه یافته تا جایی که در یافتههای علمیاش ادعا میکند:
پشهها در هر ثانیه 500 تا 600 بار بال میزنند و 1.6 تا 2.4 کیلومتر در ساعت، سرعت پرواز دارند و از 30 متری بوی انسان را حس و از فاصله 3 متری خون را در سطح بدن شناسایی میکنند و وزن پشهها 0.002 گرم برآورد کرده است، چه موجود کوچکتری از پشه باید این انسان سرکش و یاغی را به فکر وادارد؟
شاید آن موجود کوچک برای انسان امروز همان کروناست! مطابق بررسیهای علمی، جرم یک ویروس کرونا که ترمز انسان پیشرفته امروز را کشیده 0.0000000000000005 گرم است (یک پشه 0.002 گرم) و اگر در بدن هر بیمار کوویدی، حدود 1 میلیارد ویروس کرونا وجود داشته باشد، در هر فرد بیمار 0.0000005 گرم ویروس کرونا وجود دارد که او را به کووید 19 مبتلا و برخی را به کام مرگ میکشد.
بنابراین اگر 10 میلیون انسان مبتلا به کووید 19 وجود داشته باشد، کلا" 5 گرم ویروس کرونا کره زمین را بهم ریخته است.
يَا أَيُّهَا الْإِنْسَانُ مَا غَرَّكَ بِرَبِّكَ الْكَرِيمِ (انفطار آیه 6)
🔺کانال حمید رسایی🔻
@rasaee