⭕️اعتمادکنندگان به غرب پای میز محاکمه!
(قسمت دوم)
🔺ظریف؛ قهرمان دیپلماسی یا مرد شکستهای تاریخی
🔺از تنش زدایی تا قرار گرفتن در محور شرارت!
🔹پس از آن سید محمد خاتمی رئیس جمهور وقت سیاست تنش زدایی و تعامل با غرب را پیش می گیرد، فتوای امام راحل مبنی بر اعدام سلمان رشدی را پایان یافته می خواند، آبراهام لینکلن رئیس جمهور آمریکا را «شهید!» می خواند ، بارها بر آب شدن یخ روابط و تعامل با آمریکا تاکید می کند، با حمله آمریکا به افغانستان ، رسما دولت ایران بعد از 20 سال بر سر میز مذاکره با آمریکا حاضر می شود، در سطوح اطلاعاتی امنیتی با آمریکا وارد همکاری می شود، تا جائیکه رایان کراکر معاون دستیار وزیر امور خارجه وقت آمریکا و مسئول تیم مذاکره کننده آمریکایی در افغانستان ، در کتاب خاطرات خود با اشاره به این مذاکرات می نویسد: «اما آنچه که برايم جالب تر از همه بود، اشتياق آنان نسبت به اعزام نيروهاي آمريکا، همان «شيطان بزرگ»، به حياط خلوت ايران يعني افغانستان بود.»
🔹اما بعد از این همه تنش زدایی جورج بوش رئیس جمهور وقت آمریکا پاسخ دولت ایران را با گذاشتن نام جمهوری اسلامی ایران در محور شرارت می دهد. حسین موسویان از اعضای تیم مذاکره کننده زمان خاتمی در مصاحبه ای با المانتیور می گوید: «مذاکرات بین ایران و آمریکا حتی بعد از کنفرانس بن نیز ادامه پیدا کرد. اما ناگهان، به معنای واقع کلمه، بمبی منفجر شد. پرزیدنت بوش تنها چند هفته بعد از کنفرانس بن همه ما را با قرار دادن ایران در «محور شرارت»، طی سخنان سالیانهاش در ژانویه 2002، غرق حیرت کرد.»
🔺خلع سلاح حزب الله ؛ پاسخ آمریکا: پیشنهادتان گستاخانه بود
🔹دستگاه دیپلماسی دولت خاتمی در ادامه روند اعتمادسازی نامه محرمانه ای در سال 2003 از طریق سفارت سوئیس به مقامات آمریکایی می رساند، نامه ای ذلت بار که در آن دولت ایران متعهد شده بود که حزب الله لبنان را خلع سلاح کند، از گروههای مقاومت مانند حماس حمایت نکند، مرزهای 1967 فلسطین اشغالی را بپذیرد و نهایتا و به رسمیت شناختن رژیم صهونیستی! و در مقابل آمریکا متعهد بشود از تغییرات سیاسی در ایران حمایت نکند، برای بازگرداندن منافقین همکاری کند، به آداب و رسوم ایرانیان احترام بگذارد! و تحریم های تجاری را لغو کند.
🔹محمدجواد ظریف در توصیف طرح مذکور میگوید: «مؤلفههای مهمی برای ایران در آن طرح وجود داشت، یعنی مؤلفه احترام متقابل. آمریکاییها در پاسخ به طرحی که تلاش هوشمندانه جهت رفع تمام موارد نگرانی دوجانبه بود، آن را به سادگی نادیده گرفتند.»
پاسخ این نامه نیز درخور اهمیت است. لری ویلکینسون رئیس دفتر کالین پاول، وزیر خارجه وقت آمریکا میگوید: «تنها چیزی که من دیدم گزارشی بود از این که چنین نامهای دریافتشده و پاسخی که از طریق مقامهای سوئیسی برای ایران فرستاده شده است. پاسخی شبیه به این که چطور به خود اجازه میدهید چنین پیشنهاد «گستاخانهای» بدهید.»
🔺تحقیر تیم مذاکره کننده ایرانی از مستراح!
🔹جک استراو وزیر وقت امور خارجه انگلیس در مستند «ایران و غرب» ساخته بیبیسی با اشاره به فضای پس از توافق پاریس در سال83 می گوید : «پس از انجام مذاکرات و امضای توافق پاریس، که طی آن ایران پذیرفت همه فعالیتهای غنیسازی را تعلیق کند، در بازگشت به انگلستان، برای گذراندن تعطیلات آخر هفته با قطار عازم شهرِ محلِ زندگیِ خود بودم. بینِ راه تلفن همراهم زنگ زد. آنسوی خط دکتر کمال خرازی، وزیر خارجه ایران بود. او گفت: «ما میخواهیم 20 سانتریفیوژ را برای تحقیقات علمی فعال نگه داریم.» من دیدم در حضور همراهانم در قطار نمیتوانم در خصوص یک پرونده حساس بینالمللی مذاکره کنم، لذا به مستراح قطار رفتم. آنجا به خرازی گفتم: شما توافقنامه را امضا کردهاید و دیگر نمیشود زیرش بزنید. اما او باز اصرار کرد. من گفتم: باید در این خصوص با دیگران صحبت کنم... در همان حال کسی هم به در مستراح میزد و ظاهراً عجله داشت تا از آن برای کاری غیر از مذاکره اتمی استفاده کند...»
جک استراو در ادامه تعریف میکند که همانجا با «جان سائرز» مدیرکل سیاسی پیشین و مسئول پرونده هستهای ایران در وزارت امور خارجه انگلستان تماس میگیرد. «سائرز» هم پس از مشورت با «کارشناسان» دیگر به «استراو» پاسخ میدهد که ایرانیها با همین 20 سانتریفیوژ پس از چند سال میتوانند بهاندازه مورد نیاز برای یک بمب اتم اورانیوم غنی کنند! در نتیجه «جک استراو» هم در تماس مجدد با خرازی بهطور قطعی به درخواست او پاسخ منفی می دهد.
ادامه دارد...
علیرضافقیهی راد
✅ @teribon
⭕️اعتمادکنندگان به غرب پای میز محاکمه!
(قسمت سوم)
🔺ظریف؛ قهرمان دیپلماسی یا مرد شکستهای تاریخی
🔹امروز محمد جواد ظریف، روحانی و بسیاری از اعضای تیم دیپلماسی دولت را که دقیقا در اغلب رخ دادهای سیاست خارجی که در بالا ذکر شد حاضر و عامل اصلی بودند و با کرنش و وادادگی در برابر غرب چیزی جز شکست و تحقیر به همراه نداشته اند، را باید قهرمان شکست های تاریخی دانست! آنها نه یکبار بلکه بارها بخاطر وادادگی و انفعال و اعتماد به غرب کشور را دچار بحران کرده اند حال آنها بخاطر تمامی سرمایه هایی که در این سالها نابود کردند و کشور را به انحراف بردند باید در پای میزمحاکمه حاضر شوند.
🔹رهبرمعظم انقلاب دقیقا با یادآوری این تجربه های تاریخی ثمره سازش و مقاومت را اینگونه تشریح کرده اند: «آن زمانی هم که ما متأسفانه یک مقداری در مقابل دشمن کوتاه میآمدیم، از این کارها می کردند. اینجور نیست که ما حالا چون ایستادگی کردیم، چون استقامت به خرج دادیم، بگوئیم اینها را سر لج آوردیم؛ نه. یک روزی در خطابههای مسئولینمان مناقب آمریکا ذکر میشد؛ همان روزها رئیس جمهور وقت آمریکا با سبکسری تمام، ایران را به عنوان محور شرارت معرفی کرد! یک روزی یکی از دولتهای اروپائی نسبت به جمهوری اسلامی اظهار علاقه و ارتباط و اینها میکرد؛ همان دولت سر قضیهی قهوهخانهی میکونوس دادگاه تشکیل داد، مسئولین درجهی یک کشور را در آن دادگاه متهم کرد! دولتهای اروپائی با آنها همدست شدند، همهشان سفرای خود را از تهران فراخوانی کردند؛ اینها که یادمان نرفته. خواستند سیلی بزنند، البته سیلی سختتری خوردند. از همین حسینیه آنچنان سیلیای خوردند که بعد تا مدتها دنبال علاجش بودند! هر وقت توانستند، آنها درصدد سیلی زدن برآمدند. هر وقت ما کوتاه آمدیم، یک خردهای سست برخورد کردیم، آنها پرروتر شدند. نخیر؛ ایستادگی جمهوری اسلامی، تصریح به شعارهای انقلاب، تصریح به مبانی انقلاب، عزت ما را در دنیا بیشتر کرده است.»
✍️ #علیرضا_فقیهی_راد
🔹این مطلب در نسیم آنلاین:
https://nasimonline.ir/Content/Detail/2331100
✅ @haallaj
⭕️ عید قربان، عیدِ نفیِ آقازادگی
▫️عید قربان، بر خلاف آنچه بعضی پنداشتهاند، اتفاقاً یکی از سیاسیترین اعیاد اسلام است و یکی از مهمترین شاخصهای جامعه دینی را به رخ میکشد. شاخصهای که اتفاقاً در جامعه امروز ایران هم محل بحث است.
▫️ابراهیم پس از آن که از فرزندش میگذرد و عملاً ثابت میکند دستور خدا را بر رابطه پدر_فرزندی ترجیح میدهد، به مقام امامت میرسد، «وَ إِذِ ابْتَلی إِبراهیمَ ربّه بِکلماتٍ فأتمهنّ قالَ إِنّی جاعِلُک لِلنّاسِ إِماماً » جالب اینجاست که ابراهیم میپرسد حالا که به این مقام رسیدم این اعتبار و جایگاه از طریق ژن به خانواده و بازماندگانم هم میرسد؟ «قالَ وَ مِنْ ذُرِّيَّتي »؟ و پاسخ میرسد که «قالَ لا يَنالُ عَهْدِي الظَّالِمينَ»
یعنی: خیر، با آقازادگی نمیشود ادعای سروری کرد و اگر فرزند ابراهیم هم باشی و از موازین عدالت فاصله بگیری، حق نداری از اعتبار خانوادگی خرج کنی و در جایگاه تمشیت امور جامعه قرار بگیری. عید قربان، عید نفی آقازادگی و تاکید بر مناسبات عادلانه در سازماندهی جامعه دینی است.
▫️با این تفصیل، اتفاقاً نسبت عید غدیر و قربان هم آشکار میشود و نام گذاری «دهه ولایت» معنا و منطق روشنتری پیدا میکند. حکومت و جایگاه سرپرستی و رهبری جامعه، مبتنی بر عهدی ملکوتی است و به علی علیه السلام که عادلترین شخصیت امت است، «اختصاص» دارد که او هم ابراهیم دیگری است چرا که ده فرزندش یکی پس از دیگری به قربانگاه میروند و عملاً اثبات میکنند که در انجام رسالت الهی از مسموم ومقتول شدن ابایی ندارند.
▫️فرزندان رسول خدا از حضرت زهرا سلام الله علیها تا امام حسن عسکری علیه السلام به شهادت رسیدند تا خدا به فرشتگانش فخر کند که ببینید عهد مرا چه ظلم ستیزان فداکاری به دوش گرفتند. عید قربان عید امامت است و عید غدیر عید قربانی شدن و فداکاری برای اهداف مکتب.
✅ اعیاد بر همه عدالتخواهان مبارک
✍ وحید جلیلی
🔺کانال حمید رسایی🔻
@www_rasaee_ir
پیشنهاد به سازمان حج و برادر شهید رکن آبادی، وقتی دو طرف برای ادعای خود از وجود مستندات خبر میدهند، به جای مشاجره در برابر مردم، مستنداتشان را ارائه کنند، توافقنامه برگزاری حج که برجام نیست، انتشارش گناه نابخشودنی باشد! خب منتشرش کنید...
🔺 کانال حمید رسایی🔻
@rasaee
14.67M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
♻️ روحانی، روزی حمله به صنعت موشکی، روزی پدر صنعت موشکی
🔰 حمید رسایی: حسن روحانی که در ایام تبلیغات انتخاباتی بی محابا به صنعت موشکی میتاخت و تلویحا برای اجرای #برجام_موشکی اعلام آمادگی میکرد، این روزها که دستش در حوزه اقتصاد خالی است، در خصوص صنعت هستهای مدعی پدری شده!
ادعای ساخت موشکها در دولت روحانی درحالی است که سیاستگذاری در این حوزه، به عهده فرمانده کل قواست نه روسای دولتها و سوگمندانه روحانی به جای حمایت از صنعت دفاعی، بودجه این بخش را که در سال ۹۲ (در دولت احمدینژاد) ۱۳ هزار میلیارد تومان تعیین شده بود، در سال ۹۳ (اولین سالی که بودجه خود را ارایه داد) به ۲ هزار میلیارد تومان کاهش داد! او حتی در مراسم رژه روز ارتش در ادعایی عجیب گفت که موشک اقتدار نمیآورد!
اینکه حسن روحانی اینقدر راحت دروغ میگوید آن هم در روزگاری که هر کس یک موبایل در دست دارد و عضو شبکههای مختلف اجتماعی است و به راحتی میتواند فیلم مواضع قبلی و فعلی او را در کنار هم قرار دهد، واقعا عجیب است.
این سئوال را چند روز قبل هم پرسیدم: تا به حال با خود فکر کردهاید مهمترین عاملی که چنین فردی میتواند اینقدر متناقض باشد، چیست؟ بله، جهل مردم، فراموشی مردم، لجاجت مردم و به دنبال آن گزیده شدن از سوراخی که یک بار از آن گزیده شدهاند.
🎥 یکی دیگر از تناقضات حسن روحانی را در این فیلم ببینید.
#تکرار_اعتماد_هرگز
#تناقض_روحانی
#سنگ_پا
🔺کانال حمید رسایی🔻
@rasaee
♻️ یک دنیا حرف دارد تفاوت جایگاه پیام سید عبدالملک بدرالدین، دبیرکل انصارالله یمن و پیام ترامپ، رییس جمهور دولت استکباری آمریکا در برابر امام خامنه ای
🔺کانال حمید رسایی🔻
@rasaee
♻️ دغدغهی وزیر اطلاعات
سالار آقاخان جوان ۲۸ سالهای که متهم به فساد ارزی است و به عنوان رابط عراقچی، معاون سابق ارزی بانک مرکزی، ارز را در بازار پخش میکرد و معاملات صوری انجام میداد، متواری شده است.
حالت وزیر اطلاعات به جای آن که دغدغه بازداشت تروریست اقتصادیای را داشته باشد که پول ملی را به خاک سیاه نشانده یعنی سالار آقاخان، از حسن عباسی، استاد روشنگر انقلابی شکایت میکند!
🔺کانال حمید رسایی🔻
@rasaee
4_5951656119028942179.pdf
660.2K
📄متن لایحه دفاعیه حسن عباسی در پرونده شکایت وزیر اطلاعات از وی؛ به بهانه بیان رابطه آمدنیوز و وزیر اطلاعات
🔺کانال حمید رسایی🔻
@rasaee
♻️ توییت خبرنگار یمنی؛ تفاوت نه مقایسه
🔹زیرنویس تصویر بالا: احترام متقابل و افتخار به هویت خود
🔹زیرنویس تصویر پائین: سرسپردگی و مزدوری
🔺کانال حمید رسایی🔻
@rasaee
هدایت شده از محمود معلمی
⛔️متن شبهه:
🔴 رهبر عزیزم
ما انتخاب کردیم، اما دولت در سایه حضرتعالی مانع اجرای سیاستهای که مورد قبول ما بوده اجرا شود
۱- ما رای دادیم تا سیاست تنش زدایی جایگزین تحریک دشمنان و رویکردهای تنش زا در روابط بین الملی باشیم!
۲- ما رای دادیم، با کشورهای صاحب سرمایه و تکنولوژی روابط اقتصادی و تجاری داشته باشیم، اما حضرتعالی حتی با خرید هواپیما مخالفت نموده اید،
۳- ما رای داده ایم، تا دلارهای نفتی ایران برای اشتغال و ازدواج جوانان گردد، اما اولویت جنابعالی مردم سوریه و لبنان ، غزه، یمن هستند، نه مردم ایران
۴- ما رای داده ایم، تا همه ایرانیان ازادانه در تصمیم گیری های کلان کشور دخالت مستقیم داشته باشند، اما بعداز ۳۰ سال رهبری حضرتعالی هنوز یک رفراندم یا نظر خواهی از مردم نکرده اید،
۵- ما رای داده ایم، همه سیاست گذاری ها توسط منتخبین مردم اجرا شودند، اما منسوبین حضرتعالی مانع اجرای سیاستها میشوند، برای مثال FATF که مجلس تصویب نموده اما شورای نگهبان و مصلحت نظام منصوب حضرتعالی آن را رد نموده اند!
۶- رهبر عزیزم،، حضرتعالی و دوستان شما رای مردم برای تزئین و مشروعیت نظام میدانید، اما درعمل تصمیم گیرهای کلان توسط حضرتعالی گرفته میشود.
⏮پاسخ شبهه:⏭
🔵 این متن متکی بر دو ادعاست:
1- مقصر جلوه دادن رهبر انقلاب در ناکامی ها و عدم موفقیتِ دولت
2- وجود دولتِ در سایه که مجموعاً موجب می شود دولتِ روحانی نتواند از حداکثر ظرفیت خود برای اجرای برنامه های مدیریتی استفاده کند.
اما پاسخ:👇🏻👇🏻
1️⃣ دولت در سایه، جاسوسانی هستند که در دفتر ریاست جمهوری، معاومت امور زنان، معاون محیط زیست، تیم مذاکرات هسته ای مشاور رئیس جمهور، وزارت نفت و دیگر مناصب کلیدی نفوذ کرده و سیاست های ضدملی آنها در کشور اجرا می شود.
2️⃣ آقای روحانی 40 سال در مناصب کلیدی حضور مداوم داشته. قسم جلاله خوردن ایشان به اینکه «مشکل کشور راه حل دارد در غیر اینصورت کاندید نمی شدم»
http://yon.ir/hqAtD
بهترین گواه بر این است که ایشان بر وسعت اختیارات رئیس جمهور واقف بوده. به علاوه اگر محدودیت یا مانعی در اجرای برنامه و قوانین دولت برای ایشان وجود داشت، مسلماً ایشان با جدیّت بیشتر از دور اول، دوباره وارد عرصه انتخابات نمی شد.
بنابراین عدم موفقیت دولت به عواملی در درون دولت بر می گردد.
از جمله :
1 – بی برنامه بودن و عدم توجه به برنامههای پیشنهادی کارشناسان و صاحبنظران
http://yon.ir/3sLb4
http://yon.ir/tSccy
2- تکیه بر شعار ما نمی توانیم تا جایی که وزیرِ دولت پیر و خسته پیشنهاد واردات مدیر اقتصادی را مطرح می کند.
http://yon.ir/qU6C3
مشاورِ ایشان مدعی می شود « ما قابلیت رقابت در هیچ تکنولوژی و هیچ صنعتی به جز آبگوشت بزباش و قرمهسبزی را نخواهیم داشت!
http://yon.ir/1rBOX
و وزیر امورخارجه با افتخار، توان نظامیِ آمریکا را به رخ ملتش می کشد.
3- اشرافیگری دولت.
بی شک دولتی که در کاخ ریاست جمهوری سونا و استخر 7 میلیاردی بنا می کند.
http://yon.ir/DQxRP
برای سفر کاری یک روزه یک و نیم میلیارد تومان هزینه می کند.
http://yon.ir/bjVNi
معاون اولِ آن منزل 26 میلیاردی دارد ، ساعت 56 میلیونی می بندد و کفش 3 میلیونی می پوشد نه از تولیدِ ملی حمایت میکند و نه اساساً درد محرومین را می فهمند که بخواهند برای رفع آن برنامه ای داشته باشند.
4- تصمیمات و سیاست های اشتباه تیم اقتصادی دولت
http://yon.ir/F60Ra
5 – صرف کردن همه توان و نیروی دولت در تصویب برجام و به دنبال آن برای حفظ این خسارت محض و حفظ آبروی از دست رفته چشم امید داشتن به اروپایی که قدمی برای
منافع ایران بر نمی دارد.
6- امید به مذاکره با آمریکا :
دلخوش بودن به اینکه شاید ترامپ سر عقل بیاید و راه مذاکره باز شود در غیر اینصورت تا انتخابات 2020 صبر می کنیم شاید گشایشی شود ، زمزمه ی این روزها شده است.
http://yon.ir/gnrzF
دولتی که همه چشم امیدش به آینده ای مبهم است، چگونه می تواند جدی در عرصه مدیریتی ورود کند.؟
7- نگاه ویژه دولت به غرب موجب شده تجارت ایران و اروپا به سود اروپاییان شود و تراز تجاری کشورمان در مقابل قاره سبز، منفی شود.
http://yon.ir/LyHCI
در حالیکه تجارت با " آ سه آن" در دولت روحانی 4 میلیارد دلار کم شده
http://yon.ir/WR2GV
به اعتراف سعید لیلاز ( فعال اصلاحطلب) اختیاراتی که آقای خامنهای به روحانی و سران سه قوه داده اگر به چوب داده بود تا الان یک کاری کرده بودند.
http://yon.ir/nUFie
3️⃣ شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت نظام دو نهاد قانونی هستند که در چارچوب قانون اساسی عمل می کنند. در مورد FATF همین بس که نمایندگان مجلس حاضر نیستند رای شفاف بدهند زیرا این طرح را خائنانه میدانند.
ادامه👇👇
هدایت شده از محمود معلمی
✅ادامه پست قبلی 👆👆این طرح را خائنانه می دانند.
4️⃣ چرا رفراندم؟
اولاً تا کنون در هیچ نظام و حکومتی در دنیا به صرف احتمال و در خواست گروه و یا نسلی همه پرسی و انتخابات برگزار نشده است. این مسأله عقلاً و در عرفاًدر هیچ حکومتی پذیرفته نیست.
ثانیاً اگر کسانی بخواهند نظام جایگزین خود را طلب کنند ابتدا باید بتوانند بطلان تئوریک نظام موجود را به اثبات برسانند. در حالیکه روند صعودی مشارکتِ سیاسیِ مردم در انتخابات های اخیر نشان از مقبولیتِ نظام دارد آن هم در شرایطی که بیش از یک سوم جهان ابداً مشارکتی برای حضور مردم ندارند و در برخی از کشورها اجباری و مبنای تعریف حقوق شهروندی است.
http://yon.ir/M9lS0
و در کشورهایی مثل آمریکا و فرانسه روند مشارکت مردمی سیر نزولی داشته است.
http://yon.ir/kVzJw
ثالثاً فرض کنیم رفراندوم برگزار شود؛ اینبار گروه دیگر تشکیک می کنند. خب؟ این زنجیره کجا متوقف می شود؟
5️⃣ خرید هواپیما:
رهبر انقلاب با خرید هواپیما نه تنها مخالفت نکردند بلکه نوسازی ناوگان هوایی را کاری خوب و لازم شمردند اما تذکر ایشان مبنی بر رعایت اولویت ها و ارجاع به کارشناسان، بود که نادیده گرفته شد.
http://yon.ir/xHynd
بسیاری از کارشناسان این خرید را در شرایط رکود اقتصادی با گزینه اقتصاد مقاومتی مغایر می دانستند. زیرا کمتر از 10 درصد این قرارداد می توانست راه آهن چابهار _مشهد را تکمیل کند.
http://yon.ir/eedII
اما جالب اینجاست که این دستاورد برجامی هم با خروج آمریکا از برجام ناکام ماند.
http://yon.ir/kTjPe
و دولت برای جبران این ناکامی به فکر خرید هواپیماهای دست دوم افتاد.
http://yon.ir/RFR8G
6️⃣ اولویتِ نظام، سوریه و لبنان نیست بلکه امنیتِ ایران است. معلوم نیست چرا درک این گزاره برای عده ای اینقدر سخت است؟ اما فارغ از امنیت، به اعتراف ترامپ آمریکا 7 تریلون دلار و ایران 16 میلیارد دلار در منطقه خرج کردند. اما آمریکا با خفت و ذلت از منطقه خارج می شود در حالی که به اعتراف اسرائیل، ایران ابرقدرت منطقه شده است.
http://yon.ir/Xi3E9
به علاوه از جهت اقتصادی در اختیار گرفتنِ مدیریتِ بندرِ مهم و تجاری سوریه (لاذقیه) و اتصال ایران به سواحل مدیترانه، یعنی هزینه هایی که به سوددهی رسیده است. ات مجدد برگزار نشده است. این مسأله عقلاً و در عرفاًدر هیچ حکومتی پذیرفته نیست.
ثانیاً اگر کسانی بخواهند نظام جایگزین خود را طلب کنند ابتدا باید بتوانند بطلان تئوریک نظام موجود را به اثبات برسانند. در حالیکه روند صعودی مشارکتِ سیاسیِ مردم در انتخابات های اخیر نشان از مقبولیتِ نظام دارد آن هم در شرایطی که بیش از یک سوم جهان ابداً مشارکتی برای حضور مردم ندارند و در برخی از کشورها اجباری و مبنای تعریف حقوق شهروندی است.
http://yon.ir/M9lS0
و در کشورهایی مثل آمریکا و فرانسه روند مشارکت مردمی سیر نزولی داشته است.
http://yon.ir/kVzJw
ثالثاً فرض کنیم رفراندوم برگزار شود؛ اینبار گروه دیگر تشکیک می کنند. خب؟ این زنجیره کجا متوقف می شود؟