می گویند با هر کس باید
مثل خودش رفتار کرد!
شما گوش نکنید!!
چون اگر چنین بود
از منش و شخصیت هیچکس
چیزی باقی نمی ماند !
هر کس، هرچه به سرت آورد
فقط خودت باش ...
نگذار برخورد نادرست آدمها
اصالت و طبیعت تو را خدشه دار کند
اگر جواب هر جفایی ، بدی بود ؛
که داستان زندگی ما، خالی از ؛
آدمهای خوب می شد...
موفق ترین انسانها
آنهایی نیستند که
به ثروت یا قدرت
رسیده اند،
بلکه
کسانی اند که
هیچگاه
دیگران را نرنجانده اند،
دل کسی را نشکسته اند
و باعث غم واندوه
هیچکس نشده اند.
تازه ازدواجکرده بودم و ما را برای مراسم عروسی دعوت کرده بودند و همهی خانواده قرار بود که بروند.
گفتم: من و همسرم نمیرویم
گفتند: چرا؟
گفتم: در این مراسم صدای موسیقیهای که در شریعت ممنوع اعلامشده است، پخش میشود و جانب دین در هیچ جای این مراسم تقریباً رعایت نمیشود بلکه برعکس اغلب کارهای حرام را در این مراسم انجام میدهند و ما نمیرویم.
گفتند: بابا پسرعموی توست، چرا نمیروی فردا چه میگویند؟!
گفتم: برای من مهم نیست؛ برای من دستور دین مهم است.
گفتند: بابا حزن و گریه بهجای خود و شادی بهجای خود! نمیشود که همهاش گریه کنیم!
گفتم: مگر دین گفته همیشه گریه کنید! شادی باید اسلامی و انسانی باشد؛ خدا در قرآن میفرماید: و اجتنبوا قول الزور (1): از قول زور دوری کنید؛ در آثار اسلامی واردشده که یکی از مصادیق قول زور غنا است.
پینوشت:
1) حج، آیه 30 #حیات_طیبه_97
💠 حدیث : پیامبراکرم (صلى الله علیه وآله)فرمودند: یَلْزَمُ الْوالِدَیْنَ مِنَ الْحُقُوقِ لِوَلَدِ هِما ما یَلْزَمُ الْوَلدَ لَهُما مِنَ حُقُوقهِما؛همان طورى که فرزندان بر اثر ترک حقوق پدر و مارد مسؤولند پدران و مادران نیز در برابر ترک حقوق فرزندان مسؤولیت دارند.(1)
شرح حدیث:
در دنیا هیچ حقى بدون وظیفه نیست یعنى در کنار هر حقى وظیفه اى وجود دارد و هر اندازه حق بزرگتر باشد وظیفه و مسؤولیت نیز بزرگتر است.
به همین دلیل پدران و مادران که حق بزرگى بر فرزندان خود دارند - حقى که در قرآن مجید همدوش حق پروردگار ذکر شده - مسؤولیت سنگینى نیز در مقابل آنها دارند; آنها باید لحظه اى از تعلیم و تربیت فرزندان غافل نشوند و تا آن جایى که امکان دارند در سازندگى روح و جسم آنها و نگهدارى آنان از آلودگى هاى فکرى و اخلاقى بکوشند و غوغاى زندگى روزانه آنها را از این وظیفه بزرگ باز ندارد.
📚پی نوشت:
1. از کتاب اقوال الائمه.
تربیت فرزند :
خداوند ستارالعیوب است یعنی عیب های بندگانش را می پوشاند و آن ها را جلوی دیگران رسوا نمی کند
مادر جلوه ی خداست، چون مانند خدا مربّی است و تربیت میکند، مادر مظهر اسم ربّ پروردگار است
چقدر صفات خدارا داراهستیم؟ آیا مانند خدا عیوب فرزندان را می پوشانیم؟ یا جارمیزنیم؟
مانند خدا ستارالعیوب هستیم یا جارچی العیوب؟
درتربیت خیلی جاها باید عیب های فرزند را نادیده گرفت و تغافل کرد، شتر دیدی ندیدی
تربیت فرزند :
به جای نابغه، خوشبخت تربیت کنید
چندی ست که خانواده ها در این تب و تاب افتاده اند که کودکمان را فلان کلاس و بهمان موسسه ثبت نام کنیم تا نابغه شود.و بعد از کلی رفت و امد نتیجه ای جز خشم و اضطراب و افسردگی برای کودکشان ندارد.
گیریم که کودک شما بتواند یک عدد 8 رقمی را در یک عدد 5 رقمی ضرب کند و جوابش را در یک صدم ثانیه بگوید، یا بتواند در 15 سالگی لیسانس بگیرد، یا حافظ کل دیوان حافظ و سعدی و مولانا شود....
آن وقت می تواند درست زندگی کند؟از زندگی لذت ببرد؟ مسایلش را حل کند؟ درست تصمیم بگیرد؟ دوست پیدا کند؟ اصلا می تواند بخندد؟
کودکان ما نیازی به نابغه شدن ندارند،
اما نیاز دارند که بدانند چگونه زندگی کنند.
نیاز دارند که توانایی هایشان را بشناسند و بتوانند آنها را بکار گیرند.
حقشان نیست بار آرزوهای از دست رفته ما را به دوش بکشند و کودکی شان فدای خواسته های ما شود.
حقشان این است که مطابق شخصیتشان پرورش داده شوند.
تربیت فرزند :
🔸در جایی می خواندم که نوشته بود حتی به بچه هایتان نگویید که مثلاً این غذا را نصفش را الآن بخور و بقیه اش را عصری! بلکه باید به بچه ها گفت که بخور باز هم هست. وقتی دائم از عصرت و نگرانی و نداری صحبت می کنیم بچه ها درک عظمت نخواهند یافت.
🔸 در بم با خانمی در کلاس ها روبه رو شدم که شمالی بودند ولی در آن جا زندگی می کردند و خوشبختانه در زلزله خانواده شان سالم مانده بودند ایشان خیلی بشاش و شاد بودند و من هم حسابی از سرحالی ایشان تعجب کردم و بالاخره از ایشان پرسیدم که چه جوری توی این اوضاع وخیم آن موقع بم می توانند شاد و سرحال باشند؟ ایشان گفتند که این حال را مدیون پدرم هستم، پدر من در شهسوار یک کشاورز ساده هستند و ما وقتی بچه بودیم منزل ما یک زیر پله ای داشت که همیشه دربش قفل بود هر وقت اتفاقی می افتاد پدرم می گفتند که بچه ها اصلاً نگران نباشید ما توی این زیرپله حسابی پول داریم، از ما پول دارتر توی شهسوار نیست و یادمه که ما همیشه از این حرف پدرم احساس امنیت می کردیم و امروزه هم هر وقت جایی گیر می کنم توی دلم شادم که زیر پله پرپوله با این که میدونم اون زیر هیچ خبری جز بیل و کلنگ نیست اما ته دلم قرصه که پدرم به دادم میرسه.
🔸ببینید این خانم تفکر وفور داشتند اما ما کیف پولمون پر از پوله اما تا فرزندمان یک چیزی از ما می خواد که باب طبع ما نیست، سریع میگیم «من پول ندارم»، اقتدار نداریم به بچه حرفمان را بزنیم با حرف های بدتر اوضاع را خراب تر می کنیم. مثل خانمی که خودم با چشم خودم دیدم که به فرزندش که از او می خواست برایش اسباب بازی بخرد گفت: ببین آخه اگر من این رو بخرم دیگه پول نداریم شب شام بخوریم ها اونوقت بابایی گرسنه می مونه!!!!
🚨بخشهایی از بیانات مهم رهبر انقلاب دربارهی سبک زندگی
🔹 رهبرانقلاب: چارچوب آزادی در کشور ما قانون اساسی و الهام گرفته از شریعت اسلام است. اینکه کسی توقع داشته باشد آزاد باشد و خلاف قانون عمل کند ، درست نیست.
🔸 جمعیت ۸۰ میلیون، آبروی این کشور است و این سیاست غربیها، سیاست تحدید نسل، گریبان آنها را گرفته و بیچارهشان میکند، اصرار میکنند کشورهای اسلامی از جمعیت زیاد و جوانان فعال و کارآمد برخوردار نباشند.
🔹یکی از موانعی که باعث شده ما از این ظرفیتها استفاده نکنیم، اعتماد کردن به نسخه بیگانگان بوده است. برخیها در گوشه و کنار کشور به نسخه بیگانگان بیشتر از داخل اعتماد دارند، همین سیاست جمعیتی غربیها که "فرزند کمتر زندگی بهتر" فرهنگ اروپایی است ، آنها خودشان عمل کردند ، دچار مشکل جمعیتی شدند اما الان جایزه میدهند تا بچه بیاورند.
🔸اینکه بنده اصرار میکنم که باید تکثیر نسل شود، چون فردای این کشور به همین جوانها احتیاج دارد. اینها چیزی نیست که بتوان از خارج وارد کرد.
🔹 ما باید نسبت به اقتصاد ملی خودمان تعصب داشته باشیم. مصرف جنس خارجی، یکی از عیوب است. باید نسبت به جنس داخلی تعصب داشته باشیم.
🔸 جلوی قاچاق باید گرفته شود. مردم هم مقید باشند و متعصبانه از جنس قاچاق استفاده نکنند تا آوردن جنس قاچاق برای قاچاقچی صرف نداشته باشد.
🔹 در سبک زندگی مشکلاتی داریم که یکی ازآنها مصرف گرایی، اسراف، رفاه طلبی افراطی و اشرافی گری است. اشرافی گری از طبقات بالا به طبقات پایین سرریز می شود.
🔸 زیاد مصرف کردن، زیادی خواستن، زیادی خرج کردن جزو عیوب مهم ما در سبک زندگی است.
🔹 مصرف جنس خارجی یکی از عیوب ماست، همان مقداری که جوان های ما نسبت به تیم های فوتبال تعصب دارند، اگر همین اندازه تعصب را نسبت به اقتصاد ملی و تولید داخلی داشته باشیم، بسیاری از کارهای ما اصلاح خواهد شد. ۹۷/۱/۱
صیغه مخصوص نذر
خیلی از مردم وقتی می خواهند نذری کنند، می گویند:
"خدایا اگر حاجتم براورده شد فلان کار را می کنم" یا "نذر کرده ام که چنین کنم" در صورتی که بیان این عبارات برای انعقاد نذر کافی نیست و باید #صیغه_مخصوص خوانده شود.
استفتائات امام خمینی ج2 ص460 س8
🌱
چگونگی بیان صیغه نذر
برخی از مردم تصور می کنند صیغه نذر حتما باید به زبان عربی خوانده شود.
در حالی که نیازی نیست صیغه نذر به عربى خوانده شود، بلکه به فارسی هم کفایت میکند، پس به قصد قربت، صیغه نذر را به فارسى چنین مى گوییم:
«براى خدا به گردن من باشد که در صورت....، فلان کار را انجام دهم» و اگر صیغه خوانده نشود، نذر منعقد نمى گردد.1
نکته: حتما باید عبارت «براى خدا» به زبان گفته شود و قصد آن در دل کافى نیست.
1. توضیح المسائل مراجع، م 2641
رفتار با نوجوان:
🔹در تربیت دینی نوجوان دقت داشته باشید که او میخواهد بر اساس تفکر و دلایل منطقی مسائل را بررسی و قبول کند؛
🔸شک های مذهبی از همین سنین آغاز میشود: شک در اعتقادات دینی حاکم بر خانواده, در تعلیمات مذهبی، حقانیت و ...
🔹او میخواهد با دلایل منطقی همه اینها را قبول یا رد کند و از طرفی میترسد که این شک را با دیگران مطرح کند که مبادا او را به بی قیدی و بی دینی متهم کنند،این موضوع باعث ماندن او در شک ها و بی پاسخ رها شدن و تبدیل به یک مشکل بزرگ در دوران جوانی او خواهد شد.
🔸باید بکوشید با استفاده از منابع صحیح و دلایل منطقی این شک ها را برطرف کنید و توقع نداشته باشید چون شما این مسائل را قبول دارید، او هم مثل شما فکر کند...