فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
▪️سخنرانی آیت الله مجتهدی (ره)
🌹شکر خدا که در پناه حسینم...
🇮🇷
🌴زنان و نقش های پیدا و پنهان در کربلا
🪴ماریه بنت سعد: بانویی شجاع و فداکار و از شیعیان مخلص بصره بود منزل وی محل اعزام افراد به سوی امام حسین(ع) بود.
🪴طوعه: از دوستداران اهل بیت (علیهم السلام) و بانویی متدین در کوفه بود آن هنگام که مسلم بن عقیل، در کوفه تنها و بی پناه مانده بود، وی را به خانه خود برد و با احترام و اکرام از او پذیرایی کرد
🪴دلهم دختر عمرو، همسر زهیر بن قین): با سخنان منطقی و تاثیر گذار خود، همسر خویش را به یاری امام حسین (ع) تشویق کرد.
⬅️در صحنه کربلا:
🪴حضرت زینب (ع) در رابطه با امام حسین (ع) نقش یک همراه، همدل و همراز صمیمی را داشت و پیوسته حقانیت قیام امام را متذکر می شد و هر گاه در بخشی از سپاه، تزلزل و یا تردید و تحیر ایجاد می شد، با پیام های وحدت آفرین خویش، یکدلی را در محیط حاکم می کرد . مراقبت از کودکان، ایجاد روحیه مقاومت در برابر شهادت عزیزان، در جمع زنان، مدیریت بانوان مضطرب و نگران و محافظت از جان امام سجاد (ع) و ایجاد آرامش روانی در بین بازماندگان از جمله نقش های مهم حضرت زینب (ع) است .
🪴همسر مسلم بن عوسجه، ام وهب ، مادر عبدالله کلبی، مادر عمرو بن جناده و مادر عبدالله بن عمر شجاعانه با دشمن جنگیدند
شهدای زن کربلا: در تاریخ از دو زن به عنوان شهیدان کربلا و عاشورا یاد شده است که عبارتند از: هانیه (همسر وهب) و بانوی نمیریه قاسطیه (همسر عبدالله بن عمیرکلبی)
⬅️پس از عاشورا
شخصیت حضرت زینب (ع) و سرپرستی و مدیریت کاروان اسرا و خطبه های ایشان در تاریخ آمده است. مضمون خطبه های آن حضرت نمایانگر دانش و بینش بلند اوست. خطاب به یزید فرمود:ای يزيد! آيا میپنداری كه اينك فضای آسمان و زمين را بر ما تنگ كردهای و ما را همانند اسيران به هر شهر و ديار سوق داده و كشاندهای، ما نزد خدا خوار و زبون هستيم و تو در پيشگاه خدا گرامی و عزيز هستی و چيرگیات بر ما به خاطر مقامت در پيش خداست؟ و به همين جهت باد به دماغ انداختهای و با غرور و نخوت به اطراف خود مینگری و از اينكه میبينی دنيا بر وفق مراد و كام توست و كارها به دلخواه تو رو به راه و ملك و پادشاهی بر تو صاف و هموار شده است، مسرور وشادمانی؟! اندكی آهستهتر و آرامتر! مگر فراموش كردهای كه خدای عزوجل میفرمايد: و البته نبايد كسانى كه كافر شدهاند، تصور كنند اينكه به ايشان مهلت مىدهيم براى آنان نيكوست؛ ما فقط به ايشان مهلت مىدهيم تا بر گناه [خود] بيفزايند و [آنگاه] عذابى خفتآور خواهند داشت».
🪴ام کلثوم دختر علی ابن ابیطالب (ع) هنگامی که بی بند و باری و نگاه های مردم ناپاک کوفه به زنان و دختران اسیر را می بیند، با شجاعت فریاد می کشد: آیا شرم نمی کنید که برای تماشای اهل بیت پیامبر جمع شده اید؟ و نیز کودکان را از گرفتن صدقات مردم باز می دارد، تا شان و منزلت خاندان رسول خدا را بر همه نمایان سازد .
🪴فاطمه بنت الحسین (ع)، دختر نوجوان و شاعری که عشق و عاطفه و عرفان و قهرمانی کربلاییان را در قالب شعر برای مردم زمان خود و عصرهای آینده تعریف می کرد، از جمله بانوان تاثیر گذار در کربلا و پس از آن بود.
🪴همسر خولی یکی دیگر از بانوان اثرگذار پس از عاشورا بود
🪴ام البنین، همسر امام علی بن ابی طالب و مادر حضرت ابوالفضل (ع) نیز علاوه بر همسری و مادری؛ مستقیما به روشنگری پرداخت و با استفاده از ابزارهای محرک عاطفه، مردم را با حقیقت عاشورا و عظمت مصیبت آن آشنا کرد . «پس از شهادت عباس (ع) ام البنین هر روز به بقیع می رفت و نوحه می خواند وگریه می کرد و مردم اجتماع کرده و همراه با او می گریستند .
🪴یکی از بانوان برجسته و مورد احترام مردم مدینه ام سلمه بود. ام سلمه که پیش از آن، خبر شهادت امام حسین (علیه السلام) را از زبان پیامبراکرم شنیده بود و هنگام شهادت امام و یارانش نیز رؤیای صادقه ای دیده بود، پس از واقعه کربلا، به سوگواری و عزاداری و بیان فضایل اهل بیت و امام حسین (علیهم السلام) می پرداخت .
➿➿➿🌱🌱🌱➖➖➖
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🕌مراسم اختتامیه
اردوی سه روزه یاران ولایت
این اردو بابرگزاری مراسم اختتامیه پایان یافت و اکنون در مسیر به سمت اصفهان در حرکتیم انشاله با دعای خیر شما به سلامتی به مقصد خواهند رسید🤲
▪️✍️▪️✍️▪️
💢 #تابلو_نوشته
#اعتقادی #محرم #عزاداری
⭕️پرسش: آیا طبق معیارهای دینی، عزاداری بدعت محسوب نمی شود؟
•┈┈┈┈••••✾••✾•••┈┈┈┈•
┈┅ ❁ـ﷽ـ❁ ┅┈
در کربلا چه گذشت ...
▪️سوم محرم الحرام
🔺وقایع نگار روزانه محرم
#محرم
ـ ـ ـ ــــــــ⊰𑁍⊱ــــــــ ـ ـ ـ
💎رسول اكرم صلي الله عليه و آله فرمود:
صَنايِعُ الْمَعْرُوفِ يَقى مَصارِعَ السُّوءِ،
وَالَصَّدَقَةُ خَفِيّا تُطْفِى ءُ غَضَبَ الرَّبِّ
وَ صِلَةُ الرَّحِمِ زيادَةٌ فِى الْعُمْرِ
وَ كُلُّ مَعْــرُوفٍ صَدَقَـةٌ.
كارهاى خوب، انسان را از مرگهاى بد، نگه مى دارد،
صدقه پنهانى، خشم خدا را خاموش مى سازد،
صله رحم، عمر را زياد مى كند،
و هر كار نيكى، صدقه است.
📗[وسائل الشيعه، ج 11 ص 536]