⭕️طالبان ؛ 20 ماه حکومت بدون پذیرش
🔹شاید در هیچ مقطعی در تاریخ این چهار دهه از عمر انقلاب اسلامی شاهد نبوده ایم که بالاترین مقام اجرایی ایران اینگونه مقامات افغانستان را به تیغ نقد رفتاری گرفته باشد.
🔸رفتار مقامات طالبان در این نزدیک به دو سالی که بر قدرت تکیه زده اند در آزاد سازی آب رودخانه هیرمند و دادن حقآبه ایران برای رفع مشکلات آبی سیستان و بلوچستان آن قدر غیر متعهدانه بوده که فریادآقای رئیسی رئیس جمهور را هم در آورد و ایشان در سفر به منطقه و در دیدار با رئیس جمهور پاکستان از رفتار حاکمان افغانستان انتقاد شدید اللحنی داشتند.
🔹اکنون 20 ماه است که از بازگشت طالبان به قدرت در افغانستان میگذرد و طبق وعدهها و گمانهزنیهایی که قبل از این مطرح بود، دیگر برای همه ثابت شده بود که این جریان با درس عبرت گرفتن از دوره تلخ حکومت گذشته خود، به خاطر عدمهمراهی، محبوبیت و مشروعیت لازم داخلی و بینالمللی، چهره متفاوتی از خود به نمایش گذاشته است.
🔸هر چند نشانههایی از تغییر نگاه و رویکرد طالبان در ابعاد داخلی و بینالمللی در طول 20 ماه گذشته دیده میشود، به خصوص در سطح سیاستهای اعلامی، اما این سیاستها و رویکردها، در دو بعد ملی و بینالمللی، چندان زمینه عملی و عینی به خود نگرفته و با برخی از نارضایتیهای رو به گسترش داخلی و همچنین بینالمللی به خصوص در سطح همسایگان، از جمله ایران مواجه شده که روند کسب مشروعیت این حکومت را با سکته و مانع روبهرو کرده است.
⭕️چرا حقابه هیرمند برای ایران بسیار مهم است!؟
تنش 170 ساله
🔹تقلیل بحث حقابهی هیرمند به حکومت طالبان، صحیح نیست چرا که به گفتهی کارشناسان در همین شرایط تنش فعلی نیز حاکمان طالبان با مسئله متمدنانهتر از دولت آمریکایی اشرفغنی برخورد کردهاند.
🔸ریشهی این تنش آبی نیز به 170 سال پیش بر میگردد. در سال ۱۸۵۷ میلادی و بر اساس معاهده پاریس، هرات از خاک ایران جدا شد. پیش از آن اساساً هیرمند جزئی از خاک ایران بود. پس از معاهدهی پاریس اما حاکمیت افغانستان از جاری ساختن رود هیرمند در خاک ایران خودداری کرد و مسئلهی حقآبهی رود هیرمند به یک مسئله مهم سیاسی، اجتماعی و زیستمحیطی میان دو کشور تبدیل شد. پس از کش و قوسها و گاه زد و خوردهای فراوان، بالاخره در ۲۲ اسفند ۱۳۵۱ گزارش کمیسیون دلتا میان نخستوزیر وقت ایران و نخستوزیر وقت افغانستان در کابل به امضاء رسید. در خرداد ماه ۱۳۵۲ هر دو مجلس قانونگذاری دو کشور آن را تصویب کردند.
🔹بر مبنای این قرارداد حقآبه ایران سالانه به ۸۲۰ میلیون مترمکعب میرسد. در ماده پنجم معاهده آبی ایران و افغانستان، نوشته شده است که افغانستان با حفظ حقابه ایران، حق هرگونه استفاده از رود هیرمند را دارد. همچنین پیشبینی شده که ایران حق استفاده اضافه از آنچه که مشخص شده، (حتی اگر هیرمند پرآب هم باشد) را ندارد.
⭕️اوقات فراغت؛ بطالت یا تحول؟!
🔹چند روزی است که دانشآموزان دوره دبستان و متوسطه اول (راهنمایی سابق) امتحامات خود را پشت سر گذاشتهاند و وارد تعطیلات زودهنگام تابستانی خود شدهاند و دانشآموزان دوره دبیرستان هم کمکم با پایان یافتن امتحانات آخر سال، آماده ورود به ایام اوقات فراغت خود میشوند.
🔸مسئله مدیریت اوقات فراغت نوجوانان و جوانان، اهمیت فوقالعادهای دارد؛ چراکه از یک سو اثرات تربیتی و آموزشی ماندگاری بر آنها دارد و از سوی دیگر، بیتوجهی به این مسئله مهم، آسیبهای فراوانی برای نوجوانان و جوانان و کلیت جامعه در پی خواهد داشت.
🔹در تعالیم دینی ما، پرهیز از بطالت و بیکاری و هدر دادن اوقات فراغت، به شدت مورد تاکید قرار گرفته و روایات بسیاری در این حوزه وجود دارد.
🔸در واقع، همان اندازه که انسان به رعایت الگوهای دینی تعهد دارد، در برابر توجه به اوقات فراغت نیز مسئول است. بنابراین، هر مسلمانی وظیفه دارد اهمیت این مقوله را از یاد نبرد و از فرصتها به بهترین شکل بهرهبرداری کند.
حجت الاسلام ادیانی نماینده ولی فقیه در فراجا:
بانوان آنگاه در انقلاب اسلامی تاثیرگذار شدند که در میادین و جامعه نقش پررنگ داشتند و توانستند با ظرفیتی که دارند تمام ایثار و فداکاری را به خانواده و دین هدیه کنند
#حجاب_بالندگی
#پلیس_مجاهد
#تولیدی_آغربی
28.94M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#زندگی_به_سبک_شهدا
🔷 خاطره گویی مادر شهیدان محمد رضا ومحمود رضا حقیقی در مصلی نماز جمعه لواسانات 🌷
❇️لطفا حتما گوش کنید وبین دوستان خود منتشر کنید
9.99M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴 نوجوان ۱۳ سالهای که حرف و عملش عقلای جهان را مات و مبهوت خود کرده 👌
⭕️ هر چه دارم از نماز اول وقت و امام حسین(علیه السلام) دارم...💗
🔵 عالیه حتما ببينيد 🌷