14 ذی الحجّه
1 ـ بخشیدن فدک به حضرت زهرا علیها السلام (1)
در این روز یا شب آن در سال هفتم هجرت، به امر خداوند، فدک به حضرت زهرا علیها السلام بخشیده شد، و حضرت رسول صلّی الله علیه و آله بر این بخشش شاهد گرفتند. (2) قول دیگر در این باره 15 رجب است. (3)
← فتح فدک
پس از فتح خیبر در سال هفتم، حدود چهار سال قبل از شهادت پیامبر صلّی الله علیه و آله جبرئیل نازل شد، و دستور فتح فدک توسّط پیامبر و أمیر المؤمنین علیهما السّلام را آورد.
آن دو بزرگوار در تاریکی شب با اسلحه ی لازم به سرزمین فدک آمدند، و حسب دستور پیامبر صلّی الله علیه و آله، أمیر المؤمنین علیه السّلام بر کتف پیامبر صلّی الله علیه و آله قرار گرفت و آن حضرت بر خاست و أمیر المؤمنین علیه السّلام را با خود بلند کرد.
به معجزه الهی مولی الموحّدین علیه السّلام در حالی که شمشیر رسول الله صلّی الله علیه و آله همراهش بود، از دیوار قلعه ی فدک بالا رفت و بالای دیوار صدای مبارکش را به اذان بلند کرد.
یهودیان قلعه فدک گمان کردند که مسلمین حمله کرده اند و روی دیوارها هستند. خواستند از در قلعه فرار کنند، ولی بیرون قلعه مقابل در آن پیامبر صلّی الله علیه و آله را در برابر خود دیدند و از طرفی أمیر المؤمنین علیه السّلام پائین آمد و با آنان در گیر شد و 18 نفر از بزرگان آنان را کشتند، و بقیّه تسلیم شدند.
زنان و فرزندان آنان را اسیر کردند و غنائم را همراه خود آوردند. امر بر این قرار گرفت که هر کس از اهل فدک مسلمان شود، خمس اموال او را بگیرند و هر کس بر دین خود باقی ماند همه ی اموالش را بگیرند.
این گونه بود که بدون لشکر کشی و کوچکترین دخالت مسلمین قلعه ی فدک فتح شد. و طبق آیه مبارکه سوره حشر (4) سرزمین هائی که بدون لشکر کشی مسلمین فتح شود، حتّی اگر اهل آن جا خودشان به عنوان تسلیم نزد پیامبر صلّی الله علیه و آله بیایند، این مناطق و غنائم و اُسَرای آن مِلک خاصّ حضرت است و مانند اموال شخصی خود می تواند هر تصمیمی در باره ی آن ها بخواهد بگیرد، و مسلمین هیچ حقّی در آن ها ندارند.
← اعطای فدک به فاطمه علیها السلام
بعد از این ماجرا جبرئیل نازل شد و این آیه را آورد :
«وَ آتِ ذَا الْقُرْبی حَقَّهُ» : «حقّ خویشان را به آنان بده» (5)
پیامبر صلّی الله علیه و آله پرسید :
منظور چه کسانی هستند، و این حقّ کدام است ؟
جبرئیل از طرف خداوند عرضه داشت :
فدک را به فاطمه علیه السّلام عطا کن.
پیامبر صلّی الله علیه و آله به حضرت زهرا علیها السلام فرمود :
«خداوند فدک را برای پدرت فتح کرد، و چون لشکر اسلام آن را فتح نکرده مخصوص من است. خداوند دستور داده آن را به تو بدهم. از سوی دیگر مهریّه ی مادرت حضرت خدیجه علیها السلام بر عهده ی پدرت مانده و پدرت در قبال مهریّه ی مادرت و به دستور خداوند فدک را به تو عطا می کند. آن را برای خود و فرزندانت بردار و مالک آن باش».
حضرت زهرا علیها السلام عرض کرد :
«تا شما زنده اید بر من و مال من صاحب اختیار هستید».
پیامبر صلّی الله علیه و آله فرمود :
ترس آن را دارم که نا اهلان تصرّف نکردن تو را در زمان حیاتم، بهانه ای قرار دهند و بعد از من آن را از تو منع کنند.
حضرت صدیقه علیها السلام عرض کرد :
آن گونه که صلاح می دانید عمل کنید.
پیامبر صلّی الله علیه و آله أمیر المؤمنین علیه السّلام را فرا خواند و فرمود :
«سند فدک را به عنوان بخشوده و اعطائی پیامبر بنویس و ثبت کن».
علی علیه السّلام آن را نوشت و پیامبر صلّی الله علیه و آله و یکی از غلامان رسول خدا صلّی الله علیه و آله و امّ ایمن شهادت دادند و پیامبر صلّی الله علیه و آله فرمود :
امّ ایمن زنی از اهل بهشت است، و تا زمان حیات رسول خدا صلّی الله علیه و آله وکلای حضرت زهرا علیها السلام در آن سرزمین بودند. (6)
← در آمد فدک
رسول خدا صلّی الله علیه و آله مردم را در منزل حضرت زهرا علیها السلام جمع نمود و به آنان خبر داد که فدک از آن فاطمه علیها السلام است و از در آمد فدک به عنوان اعطائی فاطمه علیها السلام بین مردم تقسیم کرد.
#ادامه_دارد ...
📚 منابع :
1. کافی : ج 1، ص 543. و ... .
2. بحار الأنوار : ج 95، ص 188. و ... .
3. مسار الشیعة : ص 35. و ... .
4. سوره حشر : آیه ی 6 ـ 7.
5. سوره اسراء : آیه 26.
6. کافی : ج 1، ص 543. و ... .
در آمد فدک را سالیانه از هفتاد هزار سکّه ی طلا تا صد و بیست هزار سکّه نوشته اند. هر سال چشمان بسیاری از نیازمندان منتظر سر رسیدن در آمد فدک بود.
← غصب فدک
بعد از رحلت پیامبر صلّی الله علیه و آله مأموران ابوبکر به دستور او نماینده ی حضرت صدیقه علیها السلام را از فدک اخراج کردند و مِلک آن را غصب نمودند و در آمد آن را به طور کامل برای مخارج حکومت غاصبانه ی خود صرف کردند.
حضرت صدّیقه علیها السلام همان نوشته و سند فدک را که پیامبر صلّی الله علیه و آله به أمیر المؤمنین علیه السّلام فرمودند و آن حضرت ثبت کرد، عیناً نزد ابوبکر آورد، ولی ابوبکر نه سند را قبول کرد و نه شاهدان را. (7)
بعد از 15 روز که از شهادت پیامبر صلّی اللّه علیه و آله گذشته بود، حضرت صدیقه شهیده علیها السلام همراه با جمعی از زنان بنی هاشم به مسجد تشریف بُردند و خطبه ای ایراد فرمودند که دریایی از معارف، حقایق بلاغت و فصاحت و شرایع اسلامی در آن است.
ابوبکر نامه ای دالّ بر باز گرداندن آن به حضرت نوشت، ولی هنگامی که فاطمه زهرا علیها السلام آن سند را در دست داشت و به منزل باز می گشت با عُمَر روبرو شد و او نوشته ی ابوبکر را با جسارت به ساحت ملکوتی حضرت از او گرفت.
📚 منبع :
7. بحار الأنوار : ج 29، ص 105.
14 ذی الحجّه
2 ـ افشاء سرّ ولایت توسّط عایشه و حفصه (8)
در این روز در سال دهم هجرت در حجّه الوداع پیامبر صلّی الله علیه و آله به عایشه سرّی را بیان فرمود و به او تذکّر داد که اگر این سرّ را با کسی بازگو کنی، لعنت خدا و ملائکه و تمامی مردم بر تو باد.
عایشه بلافاصله آن سِرّ را به حفصه گفت. و هر کدام آن سرّ را به پدران شان بازگو کردند، و ابوبکر هم عُمَر را در جریان قرار داد. کار به جایی رسید که آن چهار زن و مرد تصمیم گرفتند پیامبر صلّی الله علیه و آله را مسموم کنند. (9)
جبرئیل پیامبر صلّی الله علیه و آله را با خبر کرد و آن حضرت آن ها را از توطئه و افشاء سرّ خبر داد. سپس حفصه را طلاق دادند، ولی بعداً به اصرار بعضی رجوع فرمودند و آیات سوره ی تحریم نازل شد. (10)
به قولی افشاء سرّ در دوازدهم این ماه واقع شده است. (11)
این دو زن چه کرده بودند که خداوند در سوره ی تحریم آن ها را به زن نوح و لوط علیهماالسلام تشبیه نموده است ؟! (12)
در آخر آیه ی 4 این سوره آمده است :
اگر شما دو زن یاور هم شوید برای قتل آن حضرت، خداوند و جبرئیل و صالح المؤمنین ـ یعنی أمیر المؤمنین علیه السلام ـ و ملائکه یاور پیامبر صلّی الله علیه و آله هستند. (13)
«تظاهروا» در آیه ی شریفه خطاب به عایشه و حفصه است، و معنایش این است که آنان تعاون بر اذیّت پیامبر صلّی الله علیه و آله نموده سرّ آن حضرت را فاش کردند و زنان آن حضرت را اذیّت نمودند.
عُمَر می گوید :
مراد از این دو زن که در اذیّت پیامبر صلّی الله علیه و آله هم پیمان بودند عایشه و حفصه است. (14)
📚 منابع :
8. الغدیر : ج 5، ص 342. و ... .
9. ارشاد القلوب : ج 2، ص 330. و ... .
10. سوره تحریم آیات 3 و 4.
11. وقایع الشهور : ص 229.
12. تحریم آیه 10. ریاحین الشریعه : ج 2، ص 382. به نقل از تفسیر خازن بغدادی، فخر رازی، زمخشری. بحار الأنوار : ج 22، ص 232 ـ 228. ج 28، ص 97.
13. تفسیر برهان : ج 4، ص 352 ـ 353. و ... .
14. بحار الأنوار : ج 22، ص 232، 241. و ... .
📖 تقویم شیعه
☀️ امروز:
شمسی: دوشنبه - ۱۲ تیر ۱۴۰۲
میلادی: Monday - 03 July 2023
قمری: الإثنين، 14 ذو الحجة 1444
🌹 امروز متعلق است به:
🔸سبط النبي حضرت امام حسن مجتبی علیه السّلام
🔸سیدالشهدا و سفينة النجاة حضرت امام حسین علیهما السّلام
❇️ وقایع مهم شیعه:
🔹بخشیدن حضرت رسول فدک را به حضرت زهرا سلام الله علیها، 7ه-ق
🔹افشاء سر ولایت توسط عایشه و حفصه، 10ه-ق
📆 روزشمار:
▪️1 روز تا ولادت امام هادی علیه السلام
▪️4 روز تا عید الله الاکبر، عید سعید غدیر خم
▪️16 روز تا آغاز ماه محرم الحرام
▪️25 روز تا عاشورای حسینی
▪️40 روز تا شهادت امام سجاد علیه السلام
سلام من به حَسَن شاهِ بی مِثال و قَرین
سلام من به حَسَن نورِ چشم اهلِ یقین
سلام من به صفایَش به صُلحِ بی مَثَلَش
سلام من به حَسَن پیشوایِ اهلِ یمین
سلام من به تو ای جلوه گاهِ حضرت حق
سلام من به تو اُستادِ جبرئیلِ امین
سلام من به تو ای قبله ی بدونِ حرم
سلام من به تو ای نورِ آسمان و زمین
سلام میدَهَمَت ای سرورِ قلبِ نبی
اِی آنکه حبِّ تو باشد کلیدِ خُلدِ برین
هزار شُکر که هستم غلام درگَهِ تان
نباشَدَم به جهان منصبی فراتر از این
#نـوكــر_نـوشـت:
#حـسـن_جانـم💔
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💚السَّلامُ عَلَيْكَ يا اَبا عَبْدِاللهِ الْحُسَيْن💚
هرروز،صبح زود، زیارٺ ڪنم تو را
تـا روبروے گنبدتـان می دهم سلام
هرجاڪه صحبٺ ازتـو شدو ذڪرخیرتو
دستم به سینه،عرض ادب ڪردم،احترام
تا صبحدم به یاد تو شب را قدم زدم
آتش گرفتم از تو و در صبحدم زدم
السَّلاَمُ عَلَى الْحُسَيْنِ
وَ عَلَى عَلِيِّ بْنِ الْحُسَيْنِ
وَ عَلَى أَوْلاَدِ الْحُسَيْنِ
وَعَلَى أَصْحَابِ الْحُسَيْن
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❣#سلام_امام_زمانم ❣
🌱 السَّلاَمُ عَلَى مُحْيِي الْمُؤْمِنِينَ وَ مُبِيرِ الْكَافِرِينَ...
🌱سلام بر آن خورشیدی که با ظهورش روحی تازه در کالبد اهل ایمان میدمد و بساط کفر را برای همیشه برمیچیند.
📚 مفاتیح الجنان
#اللهمعجللولیکالفرج🌼
10.93M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥دانشمندان موسسه The Future of Life Institute یک مدل شبیه سازی از اینکه جنگ هسته ای تمام عیار بین ایالات متحده آمریکا و فدراسیون روسیه می تواند چگونه باشد طراحی کرده اند.
تایم می نویسد توسعه و تجسم "علمی ترین واقعی ترین مدل" توسط یک تیم چند رشته ای از کارشناسان انجام شد. کارشناسان در تحلیل خود تنها بر داده های باز تکیه کردند.
نویسندگان این مطالعه خاطرنشان میکنند که فرقی نمیکند کدام طرف ابتدا موشکهای حامل کلاهک هستهای را پرتاب میکند، زیرا طرف دوم زمان لازم را برای شناسایی آنها و حمله متقابل خواهد داشت.
طبق مدل ساخته شده، ابتدا شبکه های الکترونیکی و الکتریکی توسط یک پالس الکترومغناطیسی از بین می روند، سپس نقاط کنترل و پرتابگرها مورد اصابت قرار می گیرند. شهرهای بزرگ نیز هدف حملات خواهند بود.
پس از این انفجارها، زمستانی هسته ای به وجود می آید که بخاطر ابرهای دود سیاه ناشی از سوختن شهرها که جلوی نور خورشید را می گیرند، ایجاد می شود. دمای هوا کاهش می یابد، تغییرات آب و هوایی منجر به قحطی و گرسنگی جهانی می شود.