1614164990-10371-99-58.pdf
387.7K
♻️نقش شبکه های اجتماعی
بر بروز پدیده طلاق زوجین
@ravanshenasyvamoshavereh
#مشاوره
معنویت ، گمشده قرن و نقش و اهمیت به سزای آن در روزگار کنونی بشر و سلامت روانی اجتماعی انسان
بسیاری از افراد در موقعیت های مختلف زندگی و هنگام مواجه با طوفان مشکلات و بحرانها و آن هم در این زمانه سخت و طاقت فرسا که پیدا کردن اندک سایه ای آرامش غنیمت و گنجی گرانبهاست ، به طور طبیعی و ناخودآگاه ممکن است که کنترل خود را از دست داده و دچار نوعی استیصال و به اصطلاح درماندگی شوند ، حالتی
که برای خیلی از افراد به طور حتم پیش آمده و یا خواهد آمد. در این مواقع معمولا سعی ما انسانها بر این است که هر چه زودتر از این ناراحتی و رنج پیش آمده در زندگی خود جدا شده و خلاص شویم. وقتی از بعضی مراجعین سوال میشود که نظرت درباره این مشکل پیش آمده و یا رنج و دردی که به تو رسیده چیست؟ و چه راه حلی را میخواهی در پیش بگیری؟ عموما
با حالتی دردناک و احساس فشار زیاد از گرفتاری که درآن هستند ابراز میکنند که هیچی فقط از خدا میخوام که هر چه زودتر منو از شر این مخمصه و مشکلی که دارم خلاص کنه و شروع به گریه و زاری میکنند که البته واکنش هیجانی کاملا طبیعی در مواقع بحرانی زندگی است اما آنچه که در این شرایط کمک کننده و به نوعی نجات دهنده انسان است توانایی حل مسئله و داشتن و یا کسب بینشی درست و روشن و کمک کننده به زندگی و مسائل آن است.
مسائل و مشکلات زندگی انسان را میتوان از دریچه های گوناگونی به آن نگریست.
یکی از ابعاد زندگی بشر که امروزه به دلایل گوناگونی متاسفانه بسیار مورد غفلت و فراموشی قرار گرفته است بعد معنوی انسان و نقش بسیار مهم و سرنوشت ساز آن در زندگی اوست. زمانیکه به بررسی موشکافی مشکلات گوناگون بشر از دریچه دین و معنویت و کلام نورانی خداوند و ائمه معصومین میپردازیم به نتایج و دستاوردها و راه حلهای شگفت انگیز و تسکین دهنده و آرامش بخشی خواهیم رسید.
خداوند در آیه ۴ سوره مبارکه بلد میفرماید:(لقد خلقنا الانسان فی کبد : همانا ما انسان را در رنج و سختی آفریدیم به خوبی به مسئله رنج و سختی بشر اشاره میکند از این آیه میتوان این گونه برداشت کرد که رنج و سختی لازمه زندگی دنیایی و جز لاینفک و جدا نشدنی حیات مادی انسان می باشد زیرا دنیا با ماهیت مادی خود و هر آنچه که در آن است دارای نقص و کمبود است و اصولا جای مناسبی برای آرامش و آسایش مطلق و رسیدن به کمال مطلوب انسان نیست و هر به دست آوردنی همراه با سختی و از دست دادن میباشد.
وجهه دیگر مسئله رنج ها و سختیهایی که از ناحیه خداوند متعال به انسان می رسد لازمه رشد و ارتقا او در جنبه های مختلف زندگی است.چرا که اصولا انسانها در سختیها و شدائد بهتر میتوانند به آن درجه از کمال و رشد مطلوب خود در جنبه های مادی و معنوی زندگی برسند.
مسئله دیگری که باز هم میتوان آن را در نظر گرفت و خداوند بدان اشاره کرده است در آیه ۲۱۶ سوره مبارکه بقره است که می فرماید: ( عسی ان تکرحوا شیئا و هو خیر لکم و عسی ان تحبوا شیئا و هو شر لکم) حکمتها و آگاهی به بسیاری از امور و وقایع زندگی است که از حیطه آگاهی و درک و فهم بشر به دلیل نقص و کمبود او خارج است و تنها علم وسیع و احاطه گر خداوند به آن مطلع میباشد.
بعد دیگری که در مسئله سختیها و رنج در زندگی میتوان از منظر کلام خداوند بدان اشاره کرد:
( آیه ۷۹ سوره مبارکه نسا که خداوند میفرماید : هیچ رنج و سختی به انسان نمی رسد مگر از ناحیه خود او و هر رحمت و فضلی از ناحیه خداست.) میتوان این گونه برداشت کرد که در زندگی این خود انسان است که مسئول اعمال و نتایج آن در زندگی خود است بنابراین باید به بررسی آنها پرداخته و کردار و اعمال خود را به سرانجام نیکو ختم نماید.
این جهان کوه است و فعل ما ندا
سوی ما آید نداها را صدا (مولانا)
مسئله دیگری که میتوان در حوزه مفهوم رنج و سختیها از منظر قرآن کریم در زندگی بدان اشاره کرد امتحان و ابتلا و آزمایش در زندگی است
که بازهم قول خداوند رحمان در قرآن این گونه است ((وَلَنَبْلُوَنَّکُمْ بِشَیْءٍ مِنَ الْخَوْفِ وَالْجُوعِ وَنَقْصٍ مِنَ الأمْوَالِ وَالأنْفُسِ وَالثَّمَرَات و بشر الصابرین (بقره/155)
و یقینا شما را به چیزی از فقر و ترس و گرسنگی و نقص در مال و فرزندان و ثمرات و عمرهایتان می آزماییم و بشارت ده صابران را.
و حال بعد از این موارد که نقل شد خداوند می گوید ان مع العسر یسرا فان مع العسر یسرا و یقینا بعد از هر سختی آسانی است پس بعد از هر سختی آسانی و آسایشی است.
حضرت علی(ع) نیز در کلام نورانی میفرمایند: به وسیله رنج است که آدمی به درجه های والا و آسایش همیشگی میرسد. و همچنین میفرمایند: ثمره هر خواستنی رنج و تعب است. از طرفی دنیا و تعلقات آن از منظر خداوند متعال و معصومین علیهم السلام بسیار پست و ناچیز و پایین ترین مرتبه هستی است و به قول خداوند متعال : تنها لهو و لعب و بازیچه ای بیش نیست و مقدمه رسیدن به ابدیت و سرای جاوید و نعمات آن
است.
حضرت علی(ع) در جایی دیگر میفرمایند :
دنيا سراى بلا و گرفتارى و محل گذران زندگى و زحمت است خوشبختان از آن دل كنده اند و از دست بدبختان به زور گرفته مى شود پس خوشبخت ترين مردم، بى ميل ترين آنان به دنيا و بدبخت ترين مردم، مايل ترين آنان به دنياست. بحار الانوار
همچنین در جای دیگری از آیات نورانی قرآن خداوند میفرماید:( الذین آمنوا اذا اصابتکم مصیبته قالو انا لله و انا الیه راجعون : کسانی که چون مصیبتی به آنان برسد میگویند همانا ما از خداییم و به او برمیگردیم آگاه باشید که اینان از رستگاران و نجات یافتگانند) با توجه به مفهوم این آیه نورانی در تلاطم سختیها انسان باید به گمشده و اصل و ریشه خویش بازگردد و آن را بیابد و درون خود را جستجو کند که همان بودن از خدا و بازگشت به سوی اوست و بداند
که هیچ چیز در عالم هستی از او نیست و خود راجدای از تمام تعلقات و داشته ها ببیند چرا که همه چیز از آن اوست و مالکیت مال اوست و همه ی مخلوقات و هستی در حال شدن و رسیدن و بازگشت به مقصد و مقصود خود یعنی وجود الله متعال میباشند.
مولانا علیهم الرحمه در شعر زیبای خود به خوبی به این معنی آیه قرآن اشاره میکند که : از کجا آمده ام آمدنم بحر چه بود، به کجا میروم آخر ننمایی وطنم . از این مفاهیم به خوبی میتوان برداشت کرد که گمشده بشر امروز خود شناسی
و عدم درک خویشتن خویش می باشد. که در بسیاری از مواقع هدف خداوند متعال نیز از این وقایع متوجه کردن انسان به وجود او می باشد.
حضرت علی (ع) نیز در کلام نورانی خود خودشناسی را بالاترین علمها معرفی کرده و مقدمه خداشناسی میدانند و میفرمایند: رحمت خداوند بر کسی که بداند از کجا آمده و به کجا خواهد رفت.
با گذر از همه این مطالب و تعابیری که مطرح شد میتوانیم به این مفهوم عمیق و مهم د زندگی خویش دست یابیم که اصولا به دست آوردن یا نیاوردن، داشتن و نداشتن و یا هر گونه تعابیر و مفاهیمی از رنج و سختی و مشکلات و شادی و غم
که گریز ناپذیر زندگی بشر هستند
به هیچ یک از آنها نباید دل بست و یا آنها را به منزله
خوشبختی یا بدبختی و سختی زندگی خود تعبیر و تفسیر کرد چرا که در پس هر رنجی آسانی و آسایشی و در پس هر شادی سختی و غمی نهفته هست و اصولا همه این مفاهیم در زندگی همراه هم هستند و لازم و ملزوم یکدیگر که همان طور که گفته شد هر کدام به دلایل و حکمتهای خاص خداوند در زندگی ما انسانها جاری و ساری هستند.
و در این میان این خداوند است که انسانها را به چیزی از انواع نعمتها و داشتن ها و نداشتن ها آزمایش میکند و بعد از آن همه به سوی او بازگردانده می شوند و مورد سوال قرار میگیرند.
و در این بین آن چیزی که باید در لحظه لحظه زندگی ما مورد توجه قرار گیرد و مایه آرامش گری و دل آرامی ماست بارور کردن و رشد درخت معنوی زندگیمان به وسیله
وجود خداوند متعال و ائمه اطهار و احساس کردن آنان به عنوان تکیه گاههایی امن و مطمئن که در تمامی لحظات و بحرانهای زندگی حاضر هستند و رسیدن به این فهم و سطح از بلوغ معنوی که انسان رها شده و تنها نیست و قطعا از پشتیبانی و حمایت خداوند برخوردار هست و خواهد بود .
امروزه با وقوع حوادث و فجایعی که در گوشه گوشه دنیا به وقوع می پیوندد به خوبی میتوان متوجه شد که بشر روز به روز باید به مقصد متعالی خود نزدیکتر شود و ساختار زندگی خود را که دست آورد مدرنیته و فرهنگ مسموم و پوشالی و خالی از اهداف توحیدی و الهی تمدن نوین است تغییر داده و به سمت محور قرار دادن دین و تعلیمات حیات بخش الهی و آسمانی آن کند که در غیر این صورت دچار زیان و خسران و نابودی حتمی قرار خواهد گرفت.
سلامت و دل آرام باشید 🌹🌸🌺
مریم گل نظری
کارشناسی ارشد مشاوره و راهنمایی
کانون تخصصی مشاوران رضوی
#سلامت_معنوی
#سلامت_روان
#مشاوره
#روابط_زوجین
فراموش نکنید هنگام وارد شدن به زندگی مشترک اولین و مهم ترین فرد زندگی شما و کسی که در کنار شما خواهد ماند همسرتان است نه پدر و مادر و افراد دیگر خانواده تان بنابراین برای داشتن زندگی آرام و پایدار در تمام مسائلی که در زندگیتان پیش می آید اولویت نخست شما باید حمایت از همسر و حفظ زندگی مشترک خودتان باشد حتی اگر حق با اطرافیان باشد.
السلام علیک یا اباعبدالله 🖤🕊️🥀
التماس دعا
سلامت و دل آرام باشید 🌺
مریم گل نظری کارشناسی ارشد مشاوره و روانشناسی
کانون تخصصی مشاوره و روانشناسی رضوی
⬛️⬛️⬛️⬛️⬛️⬛️⬛️
السَّلاَمُ علیک یا ابا عبدالله الحسین علیه السلام
مرکز جامع مشاوره آستان قدس رضوی به مناسبت ایام سوگواری اباعبدالله الحسین علیه السلام
برگزار مینماید.
سخنرانی آنلاين با موضوع
آموزه های روانشناختی عاشورا
با حضور دکتر سیدعلی مرعشی
دکتری تخصصی روانشناسی و عضو هیأت علمی دانشگاه شهید چمران اهواز
و مداحی برادر ارجمند دکتر محمد هادی مهرآذین
⏰یکشنبه و دوشنبه 24و25مرداد ماه 1400
لینک ورود به جلسه
Webinar.aqr.ir/hamyarmoshaver
⬛️⬛️⬛️⬛️⬛️⬛️⬛️
🍃✍
ﺷﺎﺩﯼ ﺍﺯ ﺳﻪ ﻣﻨﺒﻊ ﺳﺮﭼﺸﻤﻪ ﻣﯽ ﮔﯿﺮﺩ:
💥1_ﺁﻧﭽﻪ ﻫﺴﺘﯽ
💥2_ﺁﻧﭽﻪ ﺩﺍﺭﯼ
💥3_ﻭ ﺁﻧﭽﻪ ﺩﺭ ﭼﺸﻢ ﻣﺮﺩﻡ ﺟﻠﻮﻩ ﻣﯽ ﮐﻨﯽ
ﺷﻤﺎ ﻓﻘﻂ ﺑﺮ ﺍﻭﻟﯽ ﺗﻤﺮﮐﺰ ﮐﻨﯿﺪ ﻭ ﺑﺮ روی ﺩﻭﻣﯽ ﻭ ﺳﻮﻣﯽ ﺳﺮﻣﺎﯾﻪ ﮔﺬﺍﺭﯼ ﻧﮑﻨﯿﺪ،
ﭼﻮﻥ ﮐﻨﺘﺮﻝ ﻣﺴﺘﻘﯿﻤﯽ ﺑﺮ ﺁﻧﻬﺎ ﻧﺪﺍﺭﯾﺪ ﻭ ﻫﺮ ﺩﻭﯼ ﺁﻧﻬﺎ ﺑﻪ ﺷﺨﺺ ﺷﻤﺎ ﻭ ﺁﻧﭽﻪ ﻫﺴﺘﯿﺪ ﺑﺴﺘﮕﯽ ﺩﺍﺭﻧﺪ
ﺧﻮﺩ ﺭﺍ ﺑﺴﺎﺯﯾﺪ، ﺯﻧﺪﮔﯿﺘﺎﻥ ﺳﺎﺧﺘﻪ می شود.
« فهیمه منکرسی کارشناس ارشد روانشناسی عضو کانون تخصصی مشاوره خادمیاران رضوی»
هدایت شده از خانواده و تربیت فرزند | علیرضا پناهیان
👌🏻اثر مهم عزاداری در تربیت فرزند
محرم انسان را مؤدّب میکند و ادب را به انسان میآموزد. روضههای کربلا خودبهخود انسان را با ادب و با حیا بار میآورد. ادب ظرف حیا، تقوا و آورندۀ عبودیت در روح انسان است. ادب انسان را کنترل میکند و انسان مؤدّب بسیاری از گناهان را مرتکب نمیشود. مظهر ادب در کربلا ابالفضل العباس(ع) است. رسول خدا(ع) فرمودند: حق فرزند بر والدینش این است که او را مؤدب کند و به او ادب بیاموزد.
🔻 کانال مباحث خانواده و تربیت فرزند
@Panahian_khanevade
هدایت شده از حوادث آخرالزمان و علائم ظهور⏰🌍
🍃🌸نشانه های ظهور در کلام امام مهدی (عج)
✅در برابر فتنههایی که پیش میآید و البته عدهای در این آزمایش و برخورد با فتنهها هلاک میشوند، مقاومت کنید و البته همه اینها از نشانههای حرکت و قیام ما هستند. اوامر و نواهی ما را متروک نگذارید و بدانید که علیرغم کراهت و ناخشنودی کفار و مشرکان، خداوند نور خود را تمام خواهد کرد.
✅....من ولی خدا هستم، سعادت پویندگان راه حق را تضمین میکنم
👈پس سعی کنید اعمال شما طوری باشد که شما را به ما نزدیک سازد و از گناهانی که موجب نارضایتی ما را فراهم نماید بترسید و دوری کنید.
👈امر قیام ما با اجازهی خداوند به طور ناگهانی انجام خواهد شد و دیگر در آن هنگام توبه فایدهای ندارد و سودی نبخشد.
📚احتجاج مرحوم طبرسی، ج ۲ ص ۴۹۵ ترجمه جلد ۱۳ بحارالانوار ص ۵۹۷-۵۹۴
╔═.🍃.═════╗
@alamatha
╚═════.🍃.═╝
هدایت شده از حامیان سپاه قدس🇮🇷
📷تاثیر انتخاب دوست بر سرنوشت انسان
✅کانال حامیان سپاه قدس👇
http://eitaa.com/joinchat/3631218690Ca928153b05
هدایت شده از كانال رسمي شهيدحاج حسين عليخاني(صلوات)