🍂 پرسش و پاسخ
از دفاع مقدس
عبدالرضا صابونی
🔸🔶◇ ◍⃟◇◍⃟ ◇◍⃟🔶🔸
🔸 سوال : علت غفلت مسئولین ما از حمله قریب الوقوع صدام در سال ۵۹ با توجه به نشانههای واضح آن چه بود؟
🔸 چرا بعد از حمله عراق و نفوذ در شهرهای مرزی، باز هم پشتیبانی لازم صورت نگرفت؟
◍⃟◇◍⃟◍⃟◇◍⃟
باسلام
با پیروزی انقلاب جنگ و تصاحب قدرت هم توسط گروههای مختلف سیاسی بر علیه انقلاب آغاز شد ،
گروههای برانداز مثل مجاهدین و فدائیان و بقایای رژیم شاه و غیر با حمایتهای خارجی سعی میکردند آرامش را در جامعه بر هم بزنند و با انواع توطئهها بخش بزرگی از نیروهای ارتش را در ۳ استان غربی درگیر کردند. ارتش هم به واسطه انقلاب دچار تصفیه شدیدی شد و قسمت فنی و پشتیبانی و نگهداری آن هم که ر اختیار غربیها بود با خروج آنان عملاً بیشتر تانکها و نفربرها و تجهیزات پیشرفته از کار افتادند.
رئیس جمهور هم معتقد بود که با وجود سازمان ملل صدام نمیتواند به ایران حمله کند و بنابراین از اساس حمله خارجی را قبول نداشت.
و از طرف دیگر با همه توان سعی میکرد رابطه ارتش و سپاه وجود نداشته باشد.
بنابراین چند عامل مهم ، یکی در هم ریختگی کشور ، اختلافات داخلی ، درگیری و جنگ نظامی در سه استان غرب کشور ناآماده بودن ارتش و از همه مهمتر بنی صدر معتقد بود که جنگ رخ نخواهد داد.
ناآمادگی ارتش به دلایل مختلف باعث شد تا به سختی بتواند با توان بسیار کمی وارد جنگ شود و بعد از چند عملیات ناموفق به خصوص در شانزدهم دی ماه ۵۹ در هویزه به این نتیجه رسید که با توان فعلی نمیتوان دشمن را بیرون کرد.
طبق معیارهای نظامی باید توان حمله کننده سه برابر نیروی دفاع کننده باشد در حالی که توان ارتش در آن زمان کمتر از توان ارتش عراق بود.
پاسخ سوال ۲:
سپاه هم فاقد سازمان رزم و تشکیلات نظامی بود و نیروهای سپاهی در قالب گروههای ۳۰ ۴۰ نفره از هر استان به جبهه اعزام میشدند بدون اینکه بدانند جنگ یعنی چه.
┄═❁๑🍃๑🌺๑🍃๑❁═┄
#پرسش_پاسخ
📡@ravidefa_abadan
🍂 میثم
به نقل از همسر شهيد
سيد عبدالصمد موسوی
┄═❁❁═┄
مدتی پس از شهادت همسرم ، میثم
(فرزندمان) مریض شد. گوش درد شدیدی داشت و بسیار بی قراری می کرد.
پیش هر دکتری هم که بردیم فایده نداشت.
تا اینکه یک شب که خودم هم بیتاب
شده بودم، خواب سید را دیدم که پیش امام خمینی (ره) بود. از من پرسید: «میثم بی قراری می کند؟»
گفتم: «گوش درد دارد.»
میثم را از من گرفت و به دست امام داد
و آقا دستی بر سر و صورت میثم کشید.
سید گفت: «بیا میثم را بگیر! دیگر
خوب شد. گریه هم نمی کند.»
صبح دیدیم که خوب شده و تا به حال هم هیچ مشکلی پیدا نکرده است .
┄═❁๑🍃๑🌺๑🍃๑❁═┄
#خاطرات_کوتاه #شهید
📡@ravidefa_abadan
روز دوم گردشگری آبی دفاع مقدسی به مناسبت ۹ آبان حماسه دلیرمردان ذوالفقاری در رود خانه زیبایی اروند به همت مرکز فرهنگی و باغ موزه دفاع مقدس ، نیروی دریایی سپاه، اداره بندر و ناحیه مقاومت بسیج آبادان صورت گرفت
📡@ravidefa_abadan
9.67M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
گزارشی از استقبال و رضایت مندی مردم و رزمندگان از اولین تور گردشگری آبی به مناسبت ۹ آبان به همت باغ موزه دفاع مقدس و صنعت نفت آبادان
📡@ravidefa_abadan
61.66M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
روایتگری دفاع مقدس آبی در رودخانه اروند به مناسبت حماسه ذوالفقاری
📡@ravidefa_abadan
83.99M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
بازدید راهیان نور دانش آموزی مدارس استان بوشهر از مرکز فرهنگی باغ موزه دفاع مقدس و صنعت نفت با روایتگری سردار بنادری فرمانده وقت قرارگاه عملیات جنوب
🔸با ما همراه باشید
📡@ravidefa_abadan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🍂خاطرات حضرت عشق
از حضور در اولین روزهای جنگ در جبهه
┄═❁๑🍃๑🌺๑🍃๑❁═┄
#کلیپ #نماهنگ
#رهبری #شهید_چمران
📡@ravidefa_abadan
🍂
🔻 هنگ سوم | ۲
خاطرات اسیر عراقی
دکتر مجتبی الحسینی
┄═ ◍⃟🌺 ◍⃟🌸 ◍⃟🌻═┄
🔸 سالی که آبستن حوادث بود
پس از باز دید صدام از چند اتاق، پرستار زنی که مسئول بخش بود در آنجا حاضر شد و با رئیس جمهور دست داد اما یکی از محافظین با زدن ضربه ای به سینه اش او را به داخل اتاق هل داد و در را به رویش بست.
شاید تصور این صحنه ها خواننده را به تعجب وا دارد، ولی حقایقی بودند که از نزدیک آنها را مشاهده کردم.
صدام در یکی از اتاقها از من سئوال کرد: «آیا پوشک در اختیار کودکان بیمار قرار میدهید؟»
گفتم: «خیر!»
گفت: «چرا؟»
جواب دادم آقای رئیس جمهور شما میتوانید این پرسش را از مدیر بیمارستان بکنید.
مدیر پاسخ داد: آقای رئیس جمهور! وزارت بهداشت چنین لوازمی را در اختیار ما قرار نمیدهد.
صدام با ناراحتی و لحنی تمسخر آمیز گفت: « عجب، وزارت بهداشت!! از قول من به مسئولین وزارتخانه بگویید لوازم بهداشتی را در اختیار بیماران قرار بدهند.»
خشم و غضب از چشمانی که بر اثر شب زنده داری، مشروبخواری و صرف مواد مخدر پف کرده بود، کاملاً هویدا بود.
بازدید خاتمه یافت و صدام در میان ابراز احساسات و کف زدنهای اجباری کارکنان، بیمارستان را ترک کرد. او سوار اتوموبیل «پژو» سفیدرنگ ٥٠٤ شد و به همراه اسکورت ریاست جمهوری که از ۵ دستگاه اتوموبیل ضد گلوله تشکیل میشد حرکت کرد.
من برای استراحت به منزل رفتم. دوستانم از این که من از آن ملاقات پر مخاطره همراه با اهانتها و مشتهای همراهان صدام جان سالم به در برده بودم، بسیار خوشحال بودند. باور کنید دو روز تمام از شدت درد ناحيه كتف وسینه که در هنگام همراهی صدام در آن بازدید شوم نصیبم شده بود و نیز کابوسهای وحشتناکی که گاه و بیگاه به سراغممی آمد خواب به چشمانم نیامد!
حادثه دیگری که از طریق تلویزیون پخش شد، به دیدار صدام از استان دیاله واقع در شرق بغداد مربوط میشود. کشاورزان آن منطقه در ملاقات با صدام از ظلم و جور کارمندان جمعیتها و تعاونیهای کشاورزی شکایت کردند. صدام ضمن صدور دستور انحلال آن جمعیتها و تعاونیها، خطاب به کشاورزان گفت: از این به بعد اگر یک نفر کارمند تعاونی نزد شما آمد، دستار خودتان را دور گردنش بپیچید و او را کت بسته به بغداد بیاورید.» این منطق یک رئیس جمهور است که در اواخر قرن بیستم حکومت میکند.
یکی از کارهای صدام که پیش از حمله به ایران انجام داد، استخدام کارگران مصری و خارجی به بهانه اجرای طرحهای عمرانی و رشد و توسعه در کشور بود که نزدیک به سه میلیون تبعه مصری را به همراه چندهزار تبعه هندی و فیلیپینی به عراق دعوت کرد.
ظاهراً این افراد به عنوان کارگر و تکنسین برای شرکت در سازندگی عراق وارد کشور شدند. در آغاز تعداد آنها در حد قابل قبولی بود، ولی در اواخر سال ۱۳۵۸/۱۹۷۹ و اوایل سال ۱۳۵۹/۱۹۸۰ تعداد مصریها به چندین برابر خود رسید و این امر کنجکاوی ملت را برانگیخت. به دنبال تزریق غیر عادی نیروهای خارجی، یک سری مشکلات اجتماعی پیدا شد که برخوردهایی را بین مردم عراق و اتباع مصری به دنبال داشت. گرچه بسیاری از آنها افرادی پاک طینت بودند و برای کسب روزی به این کشور قدم میگذاشتند، ولی در بین آنها اشخاص زیادی نیز بودند که فساد را با خود به همراه آورده و مشکلات اجتماعی متعددی در سطح جامعه ایجاد میکردند. به طور مثال دهها اکیپ رقص و آواز و صدها زن روسپی خارجی در اماکن بدنام مشغول به کار شدند. علاوه بر این بعثی ها از وجود عده کثیری از مصریها در ماموریتهای تجسسی و امنیتی بهره برداری کرده و قانوناً آنها را مورد حمایت قرار دادند.
قانونی از سوی صدام منتشر گردید که هر شهروند عراقی کوچکترین گزندی به حقوق یک فرد مصری وارد سازد، به شش ماه زندان محکوم خواهد شد.
اتباع مصری، رژیم عراق را در قبل و حین جنگ به خوبی یاری کردند ؛ وگرنه استخدام سه میلیون مصری با وجود ۱۲ میلیون شهروند عراقی چه مفهومی میتوانست داشته باشد؟ قصد حکومت از آوردن این عده چه بود و از آنها چه میخواست؟ اینها سئوالاتی است که تحولات جنگ به آنها پاسخ داد به عبارتی روشنتر، هنگامی که صدام فرزندان عراق را روانه کوره جنگ کرد از وجود مصریها در جبهه نظامی و مهمتر از همه در اداره امور داخلی کشور بهره برداری نمود و به این ترتیب آنها خلاء ناشی از عزیمت اقشار مختلف جامعه به جبهه های نبرد را پر کردند. بنابراین ورود این اتباع خارجی نه امری طبیعی و پیش پا افتاده، بلکه مطابق طرح و برنامه بود که از قبل جهت آمادگی برای جنگ پی ریزی بود.
┄═❁๑🍃๑🌺๑🍃๑❁═┄
#هنگ_سوم
📡@ravidefa_abadan
5.89M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 خودتان مقایسه کنید
رزمنده ایرانی در دوران دفاع مقدس: ما اومدیم که برنگردیم
صهیونیستهای حریدی: میمیریم ولی به سربازی نمیریم
📡@ravidefa_abadan