📚#معرفی_کتاب
دو مجموعه مقالات و گفتارها درباره «حکمت اربعین»، گردآوری و تدوین : دکتر مسعود معینیپور
1️⃣
📓مدنیت، عقلانیت، معنویت در بستر اربعین
سال چاپ:۱۳۹۴
🔸اولین کتاب نگارش شده در مورد اربعین به جهت ایجاد ادبیات علمی درمواجهه با کنگره عظیم اربعین و شناخت زمینهها و پیامدهای اجتماعی و ظرفیتهای فرهنگی و تمدنی برای تربیت دینی جامعه و پیش زمینهای برای برگزاری همایش اربعین برای مخاطبین دانشگاهی و حوزوی
🔻خرید اینترنتی از طریق لینک زیر:
https://www.sooremehr.ir/book/2351
2️⃣
📓اربعین جهانی دیگر
سال چاپ:۱۳۹۸
🔸اربعین و کربلا زمانی و مکانی است برای حرکت به سمت خدا و تجدید تجربه متعالی و قدسی در برهوت قدسیزدایی از ایمان دینی.
در اربعین،امکان تجربهی یک جهان دیگر فراهم میشود و با کنشهایی در اجتماع دینی مواجه میشویم که به فراهمسازی امکان تجربهای متعالی منجر میشود. تجربهای که در اربعین اتفاق میافتد گویی پای خدا را در تاریخ باز میکند.
🔻خرید اینترنتی از طریق لینک زیر:
https://www.sooremehr.ir/book/3042
#پژوهشکده_فرهنگ_و_هنر_اسلامی
#باشگاه_هنر_و_انديشه
♨️ @rcica
🌎 rcica.ir
⚠️
میدانم تلاشم برای ایجاد همزبانی و تفهیم منظورم بیفایده است. در توانم نیست که کتابها را در یک توییت بگنجانم. در توانم نیست تفاوت هنر از تبلیغات را در دو جمله توضیح دهم. در توانم نیست سیاستزدگی را شرح دهم. در توانم نیست بگویم چرا برخی به مولانا و ابنعربی که به تعبیری سنّی هستند توهین میکنند ولی امام خمینی و علامه طباطبایی و بزرگان از عرفا و علما آنها را گرامی میدارند و چارچوب کتابها و نظریههای خود را بر آراء آنها میگذارند. در توانم نیست بگویم چرا فیلسوفان بدکردار و گاه شهوترانی مثل نیچه و هایدگر مورد توجه متفکرین بزرگ عصر ما حتی شهدای حکیمی چون آوینی بودند. در توانم نیست توضیح دهم چرا آلبر کامو و داستایفسکی و چخوف و سایر نویسندگان بزرگ که نه مسلمان بودند و نه بعضی از آنها حتی به خدا اعتقاد داشتند، هنرمندان حکیم و تاریخ ساز و محترم به حساب میآیند. در توانم نیست شرح دهم که گاهی ممکن است هنرمندی با هنرش شالوده و ستونهای خانهی تو را محکم کند ولی گاهی با سنگی شیشهی خانه را بشکند. در توانم نیست بگویم که در عصر ابتذال هنر که پاپ و راک و جاز و رپ گوشهای انسان و فرهنگ را آزرده و کَر کرده، هنرمندی که پاسبان موسیقی و آواز اصیل سنت ماست چقدر عزیز و مهم است هرچند که گاهی به ما فحش داده باشد و شیشهی سیاست ما را شکانده باشد.
در توانم نیست...
ولی در همین جملات کوتاه چیزهایی گفتم... شاید در خانه کسی باشد.
#شجریان
https://www.instagram.com/p/CGII70gJ6CB/?igshid=7e2awwsttcm7
🔸️معرفی کتاب جدید از #پژوهشکده_فرهنگ_و_هنر_اسلامی
📕"سرمایهداری پلتفرمی"
🖌نویسنده: نیک سِرِنیچک
مترجم: مجید سلیمانی ساسانی
🖊یادداشت مترجم:
🔸بگذارید با طرح چند سؤال شروع کنم: آیا در جهان پلتفرمها و رسانههای اجتماعی، رویکردهای استثماری و پسااستعماریِ نظام جهانی سرمایهداری ادامه خواهد داشت؟ در این صورت، سرمایهداری جهانی چگونه خود را در شکلهای جدید بازتولید میکند؟ و نهایتاً اینکه اقتصاد دیجیتال و پلتفرمها، چگونه بحرانهای سرمایهداری را مرتفع ساختهاند و همزمانْ چه پیامدهایی برای انسانها داشتهاند؟
🔸کتاب سرمایهداری پلتفرمی اثر نیک سِرِنیک سعی کرده است که در پاسخ به این پرسشها تأمل کند و بسیاری از پیشفرضها را به چالش بکشد. قصد من از ترجمه این کتاب نیز شالودهشکنی بسیاری از پیشفرضهایی است که این روزها شنیده میشود و هرگونه مخالفت با آن نیز با عکسالعملهای غیرمنطقی مواجه میشود.
خرید اینترنتی کتاب:
🌐 http://amirkabirpub.ir/product/%D8%B3%D8%B1%D9%85%D8%A7%DB%8C%D9%87%E2%80%8C%D8%AF
#پژوهشکده_فرهنگ_و_هنر_اسلامی
#باشگاه_هنر_و_انديشه
♨️ @rcica
🌎 rcica.ir
ادامه [صفحه ۲]
🔸درحالیکه ما با حقایقی غیرقابلانکار روبرو هستیم و شواهد بسیاری نشان میدهد که بسیاری از فناوریهای اطلاعاتی جدیدْ تنها در جهت تداوم سلطهٔ سرمایهداری شرکتی و حل بحرانهای سرمایهداری نظام جهانی عمل کردهاند. درواقع، میتوان این ادعا را طرح کرد که اقتصاد جدید بهواسطه رسانههای اجتماعی و پلتفرمهای فناورانه، تأثیر شگرفی بر نظام ارتباطات اجتماعی داشته است و بهنوعی میتوان سخن از سرمایهداری جدید و نظام جهانی مبتنی بر آن به میان آورد.
بنابراین کتاب حاضر میتواند علاوه بر ایجاد شناخت جهان پلتفرمی معاصر، تجربهای انتقادی نیز برای وضعیتِ امروزین جامعهٔ ما در حیطهٔ پلتفرمهای اجتماعی به ارمغان آورد. خصوصاً درجایی که نویسنده بر «پلتفرمهای عمومی» و «مشارکتی» تأکید میکند و آن را راهِ برونْرفت از وضعیت فعلی میداند.
🔸به نظر میرسد که بازخوانی تجربه پلتفرمهای جدید، رسانههای اجتماعی و اقتصاد دیجیتال و مخاطراتش برای ما ایرانیان نیز حاوی درسهایی باشد. درسهایی که عرصهٔ سیاستگذاری فرهنگ، اقتصاد و فناوری ما بهوضوح با آن روبرو است و میتواند شناختی جامع به ما در برابر پلتفرمهای «نظام جهانیِ شبکه» به دست دهد. همچنین آنانی که این روزها در مورد «شبکهٔ ملی اطلاعات» سخن میگویند نیز نیازمند شنیدن بحثهای کتاب حاضر هستند. زیرا ما اکنون در موقعیت سلطهٔ نظام جهانیِ شبکه قرار داریم و بهواسطه این تسلط، بحرانهایی پیش روی ما قرار دارد. آنچنانکه از یکسو، بهواسطهٔ قدرت کلاندادهها و زیرساخت شبکه، با وضعیتی پسااستعماری روبرو هستیم و از سوی دیگر، از پیامدهای منفی ادغام در اقتصاد جهانی دیجیتال و پلتفرمها در امان نیستیم یا اساساً از آن اطلاع نداریم.
🔸نکتهٔ برجستهٔ دیگر این کتاب را میتوان در بازخوانی تجربهٔ بحران اقتصادی سرمایهداری و نقش اقتصاد دیجیتال و پلتفرمها در برونْرفت از آن دانست. بحرانی که ناشی از انباشت پول و سرمایه نقدی بود و جایی برای هزینهکرد آن وجود نداشت. به نظر میرسد که این بازخوانی نیز میتواند کمک شایانی برای فهم وضع امروزین اقتصاد و رشد پلتفرمها در جامعه معاصر ما کند. زیرا اکنونْ یکی از بحرانهای اصلی اقتصاد داخلی ما نیز همین انباشت پول است. سِرِنیک در این زمینه، رویکرد «ارزش-دارایی کینزی» را نقد کرده و آن را خلاف روند واقعیِ تولید تلقی میکند. رویکردی که داراییها را بهسوی «ارزش نامهای تجاری» (برندها) میبرد و توهمی از ارزش برای سرمایهگذاران میسازد.
🔸این روزها، این رویکرد دقیقاً در اقتصاد جدید داخلی ما نیز بروز کرده است. آنگونه که سرمایهگذاران زیادی به سراغ استارتاپهای فناورانه و پلتفرمهای اجتماعیِ خدمات (فروشگاههای اینترنتی، تاکسی اینترنتی، ارسال غذا و …) رفتهاند و ضمن پذیرش سرمایهگذاری خطرپذیر، «نامهای تجاری» این پلتفرمها را واجد ارزشهای نجومی تلقی کردهاند. بهگونهای که روند تولید کالا و خدمات بسیاری از پلتفرمهای داخلی مانند نمونههای خارجی، زیانده محسوب میشوند؛ اما توهمی از ارزش بالای نام تجاری آنان ایجاد شده است.
https://t.me/RCICA/699
ادامه [ صفحه ۳]
🔸درواقع، بازخوانی تجربهٔ کنونی و آیندهای که نویسندهٔ کتاب از این نامهای تجاری پرطمطراقْ در حوزهٔ پلتفرمها و اقتصاد دیجیتال به نمایش میگذارد میتواند ما را به تأمل وادارد. اینکه آیا ما مسیر درستی را انتخاب کردهایم و پیامدهای هر عکسالعملی در برابر این نوع از اقتصاد جدید چیست؟ همچنین میتوانیم به این پرسشها پاسخ دهیم که چه گزینههایی پیش روی اقتصاد دیجیتال داخلی ما وجود دارد؟ آیا میتوان از پلتفرمهای داخلی سخن گفت و یا باید در نظام جهانی پلتفرمها ادغام شویم؟ همچنین در صورت ادغامْ چه پیامدهای مثبت و منفی و چه مخاطراتی پیشِ روی ما قرار دارد؟ ضمن اینکه نمیتوان از مسئله «زیرساخت» بهراحتی رد شد.
🔸آنچنانکه در این کتاب نیز اشاره میشود که مهمترین پلتفرمهای جهانی به سراغ زیرساختهای اساسی برای ذخیرهسازی، استخراج و تحلیلِ اطلاعات خود رفتهاند. همچنین نویسنده در بخش دیگر به «ایجاد حصار» در پلتفرمها سخن میگوید. اینکه پلتفرمها سعی میکنند با ارائهٔ خدمات کامل و جامع در درونِ پلتفرم خود، کاربران را از دیگر پلتفرمها بینیاز ساخته و رقبا را کنار بزنند. حال سؤال این است که آیا این راهبرد میتواند ما را در ساماندهی وضعیت پلتفرمهای داخلی یاری دهد و احیاناً چه درسهایی برای موقعیت معاصر ما دارد.
🔸خلاصه اینکه؛ این کتاب بهصراحت به نقد شیوههای تولید جدید سرمایهداری و نظام جهانیِ شبکه میپردازد و در اسطورههای اقتصاد امروز یعنی؛ اقتصاد پلتفرمی، شرکتهای استارتاپی، و … تشکیک ایجاد میکند و نشان میدهد که چگونه سرمایهداری با طرح اقتصاد دیجیتال، استثمار را گسترش داده و بحرانهای خود را مرتفع ساخته است. بنابراین فهم این فرایندهای پسااستعماری و استثماری جدید برای ما که داعیهٔ رهبری حلقهٔ تضعیفکنندهٔ نظام جهانی و سرمایهداری را داریمْ امری الزامی است تا اقتضائات و پیامدهای اقتصاد دیجیتال بر عناصر مرکزی گفتمان خود را درک کنیم.
https://t.me/RCICA/699
📌سلسله درسگفتارهای آنلاین *«دریافتی از تاریخ فرهنگی ایران معاصر»*
🎙مدرس: *دکتر سجاد صفارهرندی* (مدیر گروه مطالعات اجتماعی پژوهشکده فرهنگ و هنر اسلامی)
⏰شروع دوره پنجشنبه ۱۵ آبان ماه |۱۰ جلسه | ساعت ۱۰:۳۰
🔷فصل اول: عصر گذار (دهههای بیست و سی شمسی 1320-1340)
🔻محورهای فصل اول:
🔸متاع کفر و دین: اندیشۀ دینی و پروژههای احیاء، اصلاح و پاکسازی
🔸چپ ایرانی؛ در دوراهی آرمان و عمل
🔸تشکلیابی و نهادسازی جریان مذهبی؛ مدرسه، کانون و نشر
🔸روحانیت؛ فرج بعد از شدت
🔸شعر؛ نزاع کهنه و نو
🔸ادبیات داستانی؛ در کشاکش فرم و ایدئولوژی
🔸لالهزار و هنر لاله زاری: تئاتر و موسیقی
🔸تولد فیلم فارسی
🔸کتاب؛ ظهور غولهای انتشاراتی و نهضت ترجمه
🔸سرآغازهای آکادمی علومانسانی؛ ادبیات، فلسفه و علوماجتماعی
🔸تحول امر ملی و ناسیونالیسم ایرانی
.
💡 ثبت نام: ۰۹۹۱۴۵۴۰۲۴۲ و آیدیتلگرام:
🌐 @Bashgah_RCICA
📌با حکم وزیر علوم دکتر #وحید_یامین_پور به عنوان عضو حقیقی هیات امنای #دانشگاه_سوره منصوب شد.
🖊به گزارش ایسنا، ترکیب اعضای حقیقی هیأت امنای دانشگاه سوره در دوره جدید با پیشنهاد رئیس سازمان تبلیغات اسلامی و تأیید و حکم وزیر علوم، تحقیقات و فناوری منصوب شده اند.
🔸بر این اساس دکتر احمد نادری؛ عضو هیأت علمی گروه انسان شناسی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران، نماینده مردم تهران-
دکتر اکبر حاجی ابراهیم زرگر؛ عضو هیأت علمی دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه شهید بهشتی و رئیس اسبق دانشگاه هنر-
دکتر وحید یامین پور؛ عضو هیات علمی دانشگاه و رئیس #پژوهشکده_فرهنگ_و_هنر_اسلامی فرهنگ و هنر اسلامی حوزه هنری-
دکتر شهاب اسفندیاری؛ عضو هیأت علمی دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر و رئیس دانشگاه صداوسیما-
و حجت الاسلام و المسلمین دکتر رضا غلامی رئیس شورای سیاست گذاری همایش ملی الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت از اعضای حقیقی هیأت امنای دانشگاه سوره در دوره جدید هستند
🔸️معرفی کتاب جدید از #پژوهشکده_فرهنگ_و_هنر_اسلامی
📕"دین و فرهنگ"
🖌نویسنده: دکتر همایون همتی
📖کتاب حاضر مجموعه مقالهها و پارهای از سخنرانی های نگارنده است که به مباحث اعتقادی و فرهنگی می پردازد. از آنجا که اشتغال خاطر نگارنده طی سالیان به طور عمده به چهار حوزه فلسفه، الهیات، دینپژوهی و عرفان تعلق یافته، مضمون و درون مایه همه این نوشتارها و گفتارها مربوط به این چهار حوزه است و امید است که برای نسل جوان فرهیختگان، روشن فکران جامعه و دانشگاهیان عزیز راهگشا و آگاهی بخش باشد.
خرید اینترنتی کتاب:
🌐 https://www.sooremehr.ir/book/3390
#پژوهشکده_فرهنگ_و_هنر_اسلامی
#باشگاه_هنر_و_انديشه
♨️ @rcica
🌎 rcica.ir
💢 تخفیف به مناسبت #هفته_کتاب_و_کتابخوانی
🔸علاقمندان کتاب میتوانند آثار پژوهشکده فرهنگ و هنر اسلامی در سال ۹۹ را از ۲۴ آبانماه، به مدت یک هفته با ۱۵ درصد تخفیف از انتشارات سوره مهر و کتاب "سرمایهداری پلتفرمی" را با ۲۰ درصد تخفیف از انتشارات امیرکبیر تهیه کنند:
🔻انتشارات سوره مهر :
📘رسانه، نژاد و بازنمایی
📔دین و فرهنگ
📕بیست و چهار تز در بازخوانی ابر کتاب" برساخت اجتماعی واقعیت"
📗ارتباطات اجتماعی جدید در عکاسی
📙خدایان بدکردار
📕سبک زندگی کارمندی
📘مسئله سبک زندگی
📓مسئلهشناسی فرهنگی
📗میراث مقدس و جنگ ناتمام...
🌐www.sooremehr.ir
☎️۰۲۱۶۶۴۶۰۹۹۳
🔻انتشارات امیر کبیر :
📘سرمایهداری پلتفرمی
🌐www.amirkabirpub.ir
☎️۰۲۱۳۳۹۰۰۷۵۱
#پژوهشکده_فرهنگ_و_هنر_اسلامی
#باشگاه_هنر_و_انديشه
♨️ @rcica
🌎 rcica.ir
💢 چهار اثر جدید از پژوهشکده فرهنگ و هنر اسلامی
📕سبک زندگی کارمندی
🖊سید ابراهیم رئوف موسوی
📘مسئله سبک زندگی
🖊سید ابراهیم رئوف موسوی
📓مسئلهشناسی فرهنگی
🖊سینا کلهر
📗میراث مقدس و جنگ ناتمام...
🖊اسماعیل نوده فراهانی
🔻انتشارات سوره مهر:
www.sooremehr.ir
#پژوهشکده_فرهنگ_و_هنر_اسلامی
#باشگاه_هنر_و_انديشه
♨️ @rcica
🌎 rcica.ir
🔸️معرفی کتاب جدید از #پژوهشکده_فرهنگ_و_هنر_اسلامی
📕"مسئلهشناسی فرهنگی"
روشهای مسئلهشناسی و تحولات اولویتهای مسئلهای مردم
🖌نویسنده: سینا کلهر
🔻یادداشت مؤلف:
🔸قبل از اینکه بخواهیم دربارۀ تعریف مسئله سخن بگوئیم، باید به این پرسش پاسخ دهیم که چرا مسئله و شناخت آن اهمیت دارد؟ شناختن مسئله به چه کار میآید و چه اهمیتی دارد؟
🔸طرح این پرسش از آن جهت اهمیت دارد که برخی دربارۀ ضرورت مسئلهشناسی و همچنین اهمیت آن تردید دارند. این تردید دو دلیل دارد. دلیل اول به چالش ذاتی رویکرد مسئلهمحور باز میگردد. با توجه به ماهیت نظام اجتماعی در همۀ جوامع همواره مسائلی وجود دارند. در واقع، جامعه بدون مسئله وجود ندارد. رویکرد مسئلهشناسی با بزرگنمایی مسئلهها انرژی و وقت دولتها و افراد را صرف چیزی میکند که امکان حل آن وجود ندارد.
خرید اینترنتی کتاب:
https://sooremehr.ir/book/4007
#پژوهشکده_فرهنگ_و_هنر_اسلامی
#باشگاه_هنر_و_انديشه
♨️ @rcica
🌎 rcica.ir
ادامه [صفحه دوم]
🔸بنابراین طرح مسئلهشناسی ذاتا با بحران مواجهه است. دلیل دوم اینکه مسئلهشناسی نوعی مهارت عملی است و افراد در زندگی روزمرۀ خود و در جریان طبیعی زندگی به طور ضمنی مسئلهها را میشناسند و درک اجمالی یا تفصیلی از آنها دارند. به عبارت دیگر، افراد بر اساس عقل و بینش عملی خود مسئله را میشناسند و با توجه به اهمیت آن در زندگی فردی و اجتماعی، عزم خود را به حل مسئله معطوف میکنند؛ مثلاً افرادی با توجه به وضعیت مالی، شغلی و درآمدی خود مسائلی دارند که اولویتهای زندگی آنها را شکل و فعالیت های آنها را جهت میدهد.
🔸معنای این سخن آن است که شناخت مسئله نوعی مهارت عملی است و تأمل نظری در خصوص آن یا ضرورتی ندارد، یا واجد اولویت نیست. در چنین نگاهی، آنچه اهمیت دارد معرفی ابزارها و روشهایی برای آموزش این مهارت به افراد و اصلاح و ارتقای این مهارتهاست. در نتیجه، آنچه ضرورت دارد نوعی دفترچۀ راهنمای آموزش مهارتهای مسئلهشناسی است که افراد با مطالعۀ آن بتوانند توانمندیهای خود را تقویت کنند و مهارتهای ضروری برای این موضوع را بدست آورند. این دیدگاه در نهایت به تبدیل مسئلهشناسی به امر فنی و تکنیکی و تولید برنامههای کاربردی و نرمافزار مسئلهشناسی منجر میشود.
🔸بنابراین ضرورت دارد قبل از هرگونه بحثی به این دو ایراد اساسی پاسخ داده شود. در خصوص موضوع چالش ذاتی رویکرد مسئلهشناسی، اگرچه وجود مسائل در همۀ جوامع مورد پذیرش است و جامعه بدون مسئله وجود ندارد، مسائل معمولاً سطوحی دارند که آنها را قابل تحمل و بحرانی میکند. در واقع، مسئلهشناسی در پی شناسائی مسائلی است که به وضعیت بحران میرسد یا در آستانۀ تبدیل شدن به بحران است. بنابراین در همۀ جوامع به مسائل بحرانی حساسیت وجود دارد و دولتها و افراد جامعه خواهان حل اینگونه مسائلاند.
🔸در خصوص موضوع دوم، یعنی مهارت عملی بودن مسئلهشناسی، باید به این نکته اشاره کرد که نسبت دانش عملی و نظری که در تاریخ اندیشه به صورتهای مختلف مطرح شده است یکی از موضوعات پر مناقشۀ مطرح در تاریخ فلسفه است و فلاسفه در خصوص آن اندیشیدهاند. اندیشههای مارتین هایدیگر یکی از تلاشهای مشهور نظری در خصوص نسبت عمل و نظر است و میتواند بینشهایی را دربارۀ دوگانۀ دانش عملی و نظری به دست دهد.
🔸مسئلهشناسی امکانی است برای ایجاد انگیزه فعالیت، تشخیص مسائل اصلی از فرعی و جلوگیری از اتلاف منابع و افزایش کارآمدی و اثربخشی و در نتیجۀ آن اولویتبندی فعالیتها و اقدامات. از همین رو، مسئلهشناسی زیرساخت اصلی هرگونه فعالیت موثر محسوب میشود و نقش محوری و کانونی در فعالیتهای مختلف ایفا میکند.
#پژوهشکده_فرهنگ_و_هنر_اسلامی
#باشگاه_هنر_و_انديشه
♨️ @rcica
🌎 rcica.ir
📕 "سبک زندگی کارمندی"
🔸️معرفی کتاب جدید از #پژوهشکده_فرهنگ_و_هنر_اسلامی
🖌نویسنده: سیدابراهیم رئوف موسوی
🔸سیاستگذاری در یک تقسیم ابتدایی با «اهداف» و تعیین «فرآیند» شناخته میشود. قدرت سیاستگذاری بیش از آنکه در بیان آرمانها، چشم اندازها و اهداف خلاصه شود، وابسته به ظرفیتها و سازوکارهایی است که تحقق آن اهداف را ممکن میسازد. مسئله اصلی این است که فرآیندها چنان قدرتی پیدا میکنند که اهداف، برنامهها و بلکه انسان متناسب با خود را ایجاد خواهند کرد. درک این مسئله نقطه پیوند سیاستگذاری و سبک زندگی است. اینکه چگونه سیاستگذاری به جای اینکه با آرمانها و اهداف پیش رود با سازوکارهای خود، زندگی جامعه انسانی را شکل میدهد. سیاستگذار با ایجاد سازوکارها نحوهای از زندگی را تسهیل کرده و عملاً اهداف متناسب با خود را ایجاد میکند...
🔻خرید اینترنتی کتاب:
https://sooremehr.ir/book/4004
#پژوهشکده_فرهنگ_و_هنر_اسلامی
#باشگاه_هنر_و_انديشه
♨️ @rcica
🌎 rcica.ir
📕"سبک زندگی کارمندی"
🔸️معرفی کتاب جدید از #پژوهشکده_فرهنگ_و_هنر_اسلامی
ادامه[صفحه۲]
🔸مهمترین دستاورد بشر مدرن در طراحی این سازوکارها، خلق «سازمان» بوده است. سازمان که در ابتدا به عنوان ابزاری برای اهداف پیشین شناخته میشد به تدریج چنان قدرتی یافت که سبک زندگی انسان متجدد را ایجاد کرد. سازمان دیگر نه به عنوان یک اختراع در کنار سایر تاسیسات مدرن که به عنوان اساس توسعه مدرن جایگاه محوری پیدا کرد، طوری که گری همل بزرگترین پیشرفت بشر در سده بیستم را نه شکافت انرژی هسته ای و نه تسخیر فضا بلکه ابداع organization میداند و معتقد است سایر پیشرفتهای جهان غرب نیز با کمک این ابزار ممکن شده است.
🔸فهم «سازمان» مانند سایر مفاهیم، ساختارها و پدیدههای اجتماعی مدرن، نیازمند درک تاریخی است. چرا که این امور در نوعی از شرایط تاریخی «امکان» ظهور پیدا کردهاند و تاریخِ خود را پیش بردهاند. در مقابل این فهم تاویلی، درک منطقی است که به شناخت صورت و ماده پدیدهها اکتفا کرده و پدیدها را از جایگاه تاریخی- تمدنی آنها جدا میکند.
🔸درک سازمان بدون درک تاریخ سازمان منجر به تعریف منطقی آن میشود که عبارت است از: تقسیم کار برای تحقق اهداف جمعی! چنین تعاریف کلی و فراگیری، کلمات را از معنا خالی کرده و منجر به نوعی اشتراک لفظی میگردد. کما اینکه با این نوع از تعاریف، تاریخ سازمانها، تاریخ حیات جمعی انسانها بوده و انواع کار جمعی مانند خانواده، دیوان و بوروکراسی مدرن را شامل میشود.
🔸درک تاریخی سازمان نشان از پیوند این سازه تمدنی با نوعی از زندگی انسانی دارد. بر اساس این رویکرد، سازمان به عنوان راهکار رفع یک نیاز انسانی مورد توجه قرار میگیرد. سازمان ایجاد میشود تا نیازی را رفع کند که پاسخی توسط نهادهای موجود دریافت نکرده است، به تعبیر دیگر میتوان گفت پاسخ کافی ومناسبی برای آن نیاز داده نشده است. مثلاً نیاز تربیتی کودکان در خانواده و مکتبخانه پاسخ داده شده است، جهان مدرن وقتی پاسخها را کافی نمیداند سازمان آموزشی برای تربیت بهتر کودکان «تأسیس» میکند.
🔸سوال ابتدایی این است که آیا نیازهای جامعه ما توسط نهادهای سنتی پاسخی مناسب دریافت نکرده است؟ آیا بر فرض کارآمدی پایین نهادهای سنتی، موجودی به نام «سازمان» جایگزینی مناسب بوده است؟ و مسئله مهمتر اینکه آیا اساساً سازمان پاسخگوی نیازهای جامعه است و یا اینکه سازمان نیازهای جدیدی را به رسمیت شناخته و پاسخ میدهد؟ به عبارتی نیاز، سازمان میآورد و یا سازمان، نیاز جدید با خود خلق میکند؟ اینکه جای خالی سازمان در جوامعه سنتی احساس نمیشده است ناشی از عدم نیاز به سازمان بوده است ویا توان ابداع آن وجود نداشته است؟ باید به این پرسش اندیشید که رفع نیازهای جامعه دینی، تأسیس سازمان را ضروری کرده است؟ و یا ورود سازمان به جامعه دینی یک تصمیم سیاسی بوده است؟ البته تصمیم سیاسی نمیتواند بیارتباط با خواست اجتماعی باشد، ولی میان خواست اجتماعی با نیاز واقعی تفاوت وجود دارد.
🔻خرید اینترنتی کتاب:
https://sooremehr.ir/book/4004
🔸️معرفی کتاب جدید از #پژوهشکده_فرهنگ_و_هنر_اسلامی
📕"میراث مقدس و جنگ ناتمام"
دلایل و زمینههای فرهنگی- اجتماعی شکلگیری پدیدۀ کاروانهای راهیان نور
🖌نویسنده: اسماعیل نوده فراهانی
خرید اینترنتی کتاب:
https://sooremehr.ir/book/4002
#پژوهشکده_فرهنگ_و_هنر_اسلامی
#باشگاه_هنر_و_انديشه
♨️ @rcica
🌎 rcica.ir
🔸️معرفی کتاب جدید از #پژوهشکده_فرهنگ_و_هنر_اسلامی
📕"میراث مقدس و جنگ ناتمام"
دلایل و زمینههای فرهنگی- اجتماعی شکلگیری پدیدۀ کاروانهای راهیان نور
🖌نویسنده: اسماعیل نوده فراهانی
🔻یادداشت مؤلف:
🔸در سالهای گذشته برخی از گروهها و جریانات فکری، تلاش کردهاند تا از طریق انتخاب موضوعات دینی در امر پژوهش و زدودن مباحثی که آشکارا غیراخلاقی به نظر میرسیدند از منابع آموزشی اقدام به اسلامیسازی علوم انسانی نمایند.
🔸به موازات این جریان، گروهی دیگر درصدد برآمدند تا بواسطه چون و چرا و آشناییزدایی درباره مبادی و مبانی تمدن و علم غربی به رهیافتهایی برای اعتلای علوم انسانی بومی و بالاخص علوم اجتماعی اسلامی- ایرانی دست یابند. گروههای مرتبط با جریان سوم نیز تلاش کردند تا از طریق اصلاح و بازاندیشی در چارچوبهای روشی و طرح مباحث هستیشناسی و انسانشناسی اسلامی به این مهم نائل شوند.
🔸با این وجود، به نظر میرسد حلقه مفقود یا مهجور اقدامات فوق اهتمام بر مطالعه و بررسی موضوعاتی است که در نسبت مستقیم با انقلاب اسلامی قرار داشتهاند. از این جهت، تحقق جامعه دینی و رفتارهای اجتماعی مؤمنان به غیب و به عبارتی، امور غیرقابل توجیه با منطق جهان و انسان غربی، بهترین بستر دستیابی به علم غیرغربی در خلال توصیف و تبیین و نه تغییر و تجویز است.
🔸در چنین شرایطی باید زمینهای فراهم شود تا فارغ از چارچوبهای علم مدرن و بیرون از دایره تنگ قضاوتهای آن، خود پدیده اجتماعی لب به سخن بگشاید و چیستی و چرایی خود را بازگوید. انتخاب راهیان نور به عنوان موضوع پژوهش با چنین استدلالی صورت پذیرفته است.
🔸راهیان نور پایگاه جدال میان دو استعاره متفاوت از دفاع مقدس است؛ دفاع مقدس موزهای و دفاع مقدس ساری و جاری. دفاع مقدس موزهای، تفکری است که جنگ را تمام شده میبیند و به نامگذاری بزرگراهها به نام شهدا و محصور کردن شهید در گورهای یکدست و استاندارد بسنده میکند.
🔸اما دفاع مقدس جاری و ساری شهدا را انسانهایی لایق که «اکسیر عشق بر مسشان افتاد و زر شدند» میبیند؛ نه مفاخر اسطورهای و زینتالمجالس یا گلادیاتورهای تاریخ گذشته. دفاع مقدس جاری از شهدا اسطورهزدایی و نوستالژیزدایی میکند و مدام این ذکر را بر لب دارد که «در باغ شهادت را نبندید».
🔸در یک جمعبندی کلی میتوان راهیان نور را از شاهکلیدهای فهم و تداوم دفاع مقدس جاری در برابر دفاع مقدس موزهای با مجموعهای از دوگانهها نظیر زیارت-توریسم، زائر-توریست، جنگجای-موزه، تربیت-آگاهی، عبرت-صنعت، الگوی عمل دینی-مایۀ غرور ملی، کاروان-تور، راوی-راهنما، روضه-کاتالوگ و... دانست
خرید اینترنتی کتاب:
https://sooremehr.ir/book/4002
📘ترجمه کتاب تحلیل کلاندادههای فرهنگی نوشتهٔ لو مانوویچ به همت دکتر حسین حسنی و همچنین دکتر زهرا اسدی در پژوهشکده فرهنگ و هنر اسلامی آغاز شد.
🔸کتاب تحلیل کلاندادههای فرهنگی نوشتهٔ لو مانوویچ در اکتبر ۲۰۲۰ در 378 صفحه بهوسیلهٔ دانشگاه آم.آی.تی منتشر شدهاست؛ کتابی با اهمیت از یک نویسنده و پژوهشگر برجستهٔ مطالعات فرهنگی، رسانههای جدید و کلاندادههای رسانههای اجتماعی.
🔸این کتاب که در فصل مشترک علوم دادهها و مطالعات رسانهای نوشتهشده، به ارائهٔ مفاهیم و روشهایی برای تحلیل رایانهای دادههای فرهنگی میپردازد.
در کتاب تحلیل کلاندادههای فرهنگی، مانوویچ نمونههایی از تحلیل رایانهایِ کلاندادههای فرهنگی ارائه کرده و انتقال از «رسانههای جدید» به «رسانههای بیشتر» را مطرح میکند و چگونگی تبدیل فرآیندهای فرهنگی به دادههای رایانهای را توضیح میدهد. وی مفاهیمی را برای کاوش مجموعه دادههای فرهنگی با استفاده از مصوّرسازی دادهها و نیز سایر روشهای پیشرفتهٔ اخیر برای تحلیل تصاویر و مجموعه دادههای ویدئویی معرفی میکند.
#پژوهشکده_فرهنگ_و_هنر_اسلامی
#باشگاه_هنر_و_انديشه
♨️ @rcica
🌎 rcica.ir
📚نشست مجازی رونمایی کتاب
💡پژوهشکده فرهنگ و هنر اسلامی برگزار میکند
🔻نشست رونمایی از دو اثر در حوزه مطالعات فرهنگ شهرت
📘سلبریتی اینترنتی
نویسنده: کریستال آبیدین
مترجم: احسان شاهقاسمی
📙خدایان بدکردار
نویسنده: پیت وارد
مترجم: احسان شاهقاسمی
🎙با حضور:
- دکتر حسین حسنی، عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات
- دکتر احسانشاهقاسمی، عضو هیئت علمی دانشگاه تهران
- دکتر مجید سلیمانی، عضو هیئت علمی
دانشگاه تهران
⏳زمان: چهارشنبه ۲۶ آذرماه ۱۳۹۹، ساعت ۱۵
📲پخش زنده نشست از صفحه اینستاگرام پژوهشکده فرهنگ و هنر اسلامی
@rcica_ir
#پژوهشکده_فرهنگ_و_هنر_اسلامی
#باشگاه_هنر_و_اندیشه
🌍 rcica.ir
♨️ @rcica
📌📗آیین رونمایی از دو کتابِ حوزه جامعهشناسی شهرت «سلبریتی اینترنتی» و «خدایان بدکردار»، چهارشنبه ۲۶ آذرماه ۱۳۹۹در سرای شهید مرتضی آوینیِ پژوهشکده فرهنگ و هنر اسلامی به صورت آنلاین برگزار شد. این کتابها اخیراً توسط پژوهشکده فرهنگ و هنر اسلامی ترجمه و در انتشارات سوره مهر منتشر شدهاند.
🎙در این نشست دکتر احسان شاهقاسمی، مترجم کتابها و عضو هیئت علمیِ گروه ارتباطات دانشگاه تهران، دکتر مجید سلیمانی ساسانی ناظر ترجمه و عضو هیئت علمی ارتباطات دانشگاه تهران و دکتر حسین حسنی مترجم حوزه ارتباطات و عضو هیئت علمیِ گروه فضای مجازی پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات، به گفتگو پیرامون مسئله سلبریتیها در جامعه ایران پرداختند.
گزارش مشروح نشست:
🌐http://rcica.ir/%d8%a7%d9%84%d9%87%db%8c%d8%a7%d8%aa-
#پژوهشکده_فرهنگ_و_هنر_اسلامی
#باشگاه_هنر_و_اندیشه
🌍 rcica.ir
♨️ @rcica
📚نشست آنلاین رونمایی کتاب
💡پژوهشکده فرهنگ و هنر اسلامی برگزار میکند
📘سرمایهداری پلتفرمی
نویسنده: نیک سِرِنچیک
مترجم: مجید سلیمانی ساسانی
🎙با حضور:
- دکتر محمد لسانی
پژوهشگر و کارشناس حوزه رسانه
- دکتر مجید سلیمانی ساسانی، عضو هیئت علمی گروه ارتباطات دانشگاه تهران
- دکتر میثم مهدیار
معاون پژوهشی پژوهشکده فرهنگ و هنر اسلامی
⏳زمان: چهارشنبه ۳ دیماه ۱۳۹۹، ساعت ۱۵
📲پخش زنده نشست از صفحه اینستاگرام پژوهشکده فرهنگ و هنر اسلامی
@rcica_ir
#پژوهشکده_فرهنگ_و_هنر_اسلامی
#باشگاه_هنر_و_اندیشه
🌍 rcica.ir
♨️ @rcica
📸گزارش تصویری
📗آیین رونمایی از کتاب «سرمایهداری پلتفرمی»، چهارشنبه ۳ دیماه ۱۳۹۹در سرای شهید مرتضی آوینیِ پژوهشکده فرهنگ و هنر اسلامی به صورت آنلاین برگزار شد. این کتابها اخیراً توسط پژوهشکده فرهنگ و هنر اسلامی ترجمه و در انتشارات امیرکبیر منتشر شدهاست.
🎙با حضور:
- محمد لسانی
پژوهشگر و کارشناس حوزه رسانه
- مجید سلیمانی ساسانی، عضو هیئت علمی گروه ارتباطات دانشگاه تهران
- میثم مهدیار
معاون پژوهشی پژوهشکده فرهنگ و هنر اسلامی
#پژوهشکده_فرهنگ_و_هنر_اسلامی
#باشگاه_هنر_و_اندیشه
🌍 rcica.ir
♨️ @rcica
📚نشست آنلاین رونمایی کتاب
💡پژوهشکده فرهنگ و هنر اسلامی برگزار میکند
📘فتوژورنالیسم جنگ تحمیلی
نویسنده: محمدرضا شریفزاده
نازلی عباسی اهوازی
🎙با حضور:
- دکتر محمدرضا شریفزاده:
پژوهشگر، عکاس و عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی
- دکتر پژمان دادخواه: پژوهشگر، عکاس و مدرس دانشگاه
- نازلی عباسی اهوازی:
پژوهشگر، عکاس و مدرس دانشگاه
⏳زمان: چهارشنبه ۱۰ دیماه ۱۳۹۹، ساعت ۱۶
📲پخش زنده نشست از صفحه اینستاگرام پژوهشکده فرهنگ و هنر اسلامی
@rcica_ir
#پژوهشکده_فرهنگ_و_هنر_اسلامی
#باشگاه_هنر_و_اندیشه
🌍 rcica.ir
♨️ @rcica
📸گزارش تصویری
📗آیین رونمایی از کتاب «نگاهی به فتوژورنالیسم جنگ تحمیلی»، چهارشنبه ۱۰ دیماه ۱۳۹۹در سرای شهید مرتضی آوینیِ پژوهشکده فرهنگ و هنر اسلامی
با حضور:
- دکتر محمدرضا شریفزاده
عکاس و عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی
- دکتر پژمان دادخواه
عکاس و مدرس دانشگاه
- نازلی عباسی اهوازی:
عکاس و نویسنده کتاب
- میثم مهدیار
معاون پژوهشی پژوهشکده فرهنگ و هنر اسلامی
برگزار شد.
خرید اینترنتی کتاب: https://sooremehr.ir/book/3256
#باشگاه_هنر_و_اندیشه
🌍 rcica.ir
♨️ @rcica
38.25M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#سردار_شهید_سلیمانی
🔸جهان پهلوان هم ملی است و هم جهانی، او هم پاسدار مرز است و هماز حقیقتی فرامرزی دفاع میکند.
خطرجویی و شهادتطلبی پهلوان صرفا از سر بیپروایی نیست، بلکه به خاطر عمق حکمت و خرد اوست. حکمتی که نجات را در خطر،
حیات را در مرگ و فرصت را در بحران مییابد.
🎙ارائه: سید حسین شهرستانی
در همایش "جهان پهلوان" ۲۰ بهمنماه ۱۳۹۸
🔻گزارش مشروح همایش:
https://bit.ly/2ZJKvC4
#پژوهشکده_فرهنگ_و_هنر_اسلامی
#باشگاه_هنر_و_اندیشه
🌏 rcica.ir
♨️@RCICA
📌نشست جهان پهلوان (۲)
"دیدار با شهید قاسم سلیمانی" در آیینه حکمت و علوم انسانی
🔷--------محورهای گفتگو:
🔻ارائه اول:
🔸روایت شناسی اجتماعی شهید و کارنامه ما در سالی که گذشت
🎙 جمال یزدانی (پژوهشگر سیاست گذاری فرهنگی)
---
🔻ارائه دوم:
🔸طرح امت سازی اسلامی و نقش شهید سلیمانی
🎙سیناکلهر (پژوهشگر جامعه شناسی)
---
🔻ارائه سوم
🔸سلیمانی؛ تقویم ملتها و تکوین اتحاد جماهیر اسلامی
🎙علیرضا بلیغ( پژوهشگر فلسفه علوم اجتماعی)
---
🔻ارائه چهارم
🔸ذکر ایام الله؛ دستور کاری برای هنر و علوم انسانی
🎙محمد سجاد صفار هرندی (پژوهشگر تاریخ فرهنگی و جامعه شناسی)
---
🔻ارائه پنجم:
🔸سلیمانی؛ عصاره فرهنگ ایرانی
سیدحسین شهرستانی( پژوهشگر ادبیات و جامعه شناسی)
---
🔻ارائه ششم:
🔸شهید سلیمانی: ابَر مَرد یا جهان پهلوان؟
میثم مهدیار( پژوهشگر تاریخ اجتماعی و جامعه شناسی)
🕧یکشنبه ۱۴ دیماه، از ساعت ۱۸- ۲۰
📲(پخش به صورت زنده از صفحه پژوهشکده rcicia_ir@)
#پژوهشکده_فرهنگ_و_هنر_اسلامی
#باشگاه_هنر_و_اندیشه
🌏 rcica.ir
♨️@RCICA