◀️ حذف چهار صفر از پول ملی؛ اقدام از پیش شکست خورده !!
🏷 #اختصاصی_جنبش
📸 https://b2n.ir/45295
⭕️ امروز عبدالناصر همتی رئیس کل #بانک_مرکزی رسماً این خبر را تأیید کرد و گفت: نقدینگی ۱۷۰۰ هزار میلیاردی ۳۰ درصد قدرت خود را به دلیل تورم از دست داده است، به همین دلیل در نظر داریم ۴ صفر را از پول حذف کنیم، که باید هر چه زودتر این تصمیم گرفته و انجام شود، حذف ۴ صفر به این معنا است که به جای ۱۰ هزار تومان گفته شود ۱۰ تومان.
⭕️ سال ۱۳۸۶ ایده حذف صفر از پول ملی با دستور رئیس جمهور وقت، محمود احمدینژاد در دستور کار قرار گرفت و پیش از این نیز در سال ۱۳۷۲، بانک مرکزی مطالعاتی گسترده را در این زمینه آغاز کرد، ولی در هر دو مقطع این کار نیمهتمام ماند.
⭕️ حذف صفر از پول ملی کشورها نخستین بار پس از پایان جنگ جهانی دوم و تورم تازنده #آلمان تجربه شد که چاپ #مارک جدید را بهدنبال داشت. پس از آن بهویژه از دهه ۶۰ و ۷۰ میلادی به این سو این عمل بارها و بارها در کشورهای مختلف که اکثراً کشورهایی بودند که پول ملیشان در اثر منازعات مختلف بی ارزش شده بود صورت گرفت که معمولا تأثیرگذاری مثبتی نداشت.
⭕️ کشورهایی که اقتصادشان از تورم بالا رنج برده و ارزش پول ملی آنها در سراشیبی سقوط قرار گرفته بود، برای سادهتر شدن مبادلات اقتصادی و بازرگانی و همچنین کاهش هزینه چاپ اسکناس، اقدام به حذف صفر یا صفرهایی از اسکناسها کردند.
⭕️ استدلال همتی مبنی بر افزایش #قدرت_خرید از طریق این اقدام درست نیست. قدرت خرید، امری متفاوت از #قدرت_پول_ملی است و از آنجایی که هم درآمد و هم قیمت، هر دو با واحد پول مشترک صورت میگیرد، این اقدام هیچ تأثیری بر قدرت خرید مردم نخواهد داشت.
⭕️ در #ونزوئلا هم همین اقدام صورت گرفت که هیچ فایدهای نداشت و آمریکا با ادامه حملات ارزی علیه آنها باز هم با برهم زدن نسبت پول ونزوئلا با #دلار، #تورم و نارضایتی را به اقتصاد این کشور تزریق کرد.
⭕️ ونزوئلا در چند سال گذشته چندین بار چند صفر را از پول خود حذف کرد، اما چون حاکی از هیچ استراتژی بنیادینی در اقتصاد این کشور در #جنگ_ارزی نبود، هیچ تأثیری نداشت.
⭕️ البته بعضی از کشورها در این زمینه طی سالهای اول اجرای آن موفق بودند که در جنگهای ارزی هم عملکرد بهتری داشتند. ترکیه یکی از آن کشورها است که در سال ۲۰۰۵ شش صفر از پول خود را حذف کرد که در آن برهه جواب گرفت اما چندی پیش، بار دیگر در تقابل با آمریکا ۳۰ درصد از ارزش پولش از بین رفت و عملاً آن اقدام خنثی شد.
⭕️ اما با این اتفاق مشخص شد که یکی از دلایل نقطه ضعف اقتصادها پذیرش بی قاعده سیاستهای ارزی لیبرالی است که باعث میشود دولتها را در دوقطبی «اشتغال یا قدرت پول» قرار دهد.
⚠️ لذا تا اصلاحاتی اساسی صورت نگیرد و استراتژی بنیادین اقتصادی در جنگ ارزی تبیین نشود، این اقدامات فایدهای ندارد.
⭕️ دادههای #بانک_جهانی و #صندوق_بین_المللی_پول حاکی از آن است که دستکم 50 کشور جهان تاکنون اقدام به حذف صفر از پول ملی خود کردهاند که در بسیاری از این کشورها نتایج موفق اقتصادی حاصل نشده و فقط برای اهداف روانی، این کار صورت گرفته است.
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✊️جنبش مردمی مقاومت در جنگ ارزی
📱 @currency_war
نهضت مردمی ممانعت از جنگ با خدا
3⃣ چرا جریان باطل از «ربا» بعنوان مؤلفهای استراتژیک برای شکست اسلام استفاده میکند؟ آیا این امر در ت
4⃣ وقتی حکومت اسلامی برقرار است چرا بانکها را ربوی میدانید؟
✅ ۲۲ بهمن ۱۳۵۷ را روز شروع جمهوری اسلامی ایران میدانند؛ اما یک سؤال مطرح است. دقیقاً چه ساعت و ثانیهای از این روز یکمرتبه نوع حکومت تغییر کرد؟ با مطالعه تاریخ متوجه میشویم که نه در ۲۲ بهمن، بلکه در ۱۲ فروردین ۱۳۵۸ در یک انتخابات عمومی مردم به تغییر حکومت پادشاهی به جمهوری رأی مثبت دادند؛ و هیچ سازمانی در آن روز اسلامی نشد!
▫️پس بر هیچ کس پوشیده نیست که تمامی ادارات، وزارتخانهها و دستگاههای دولتی و حکومتی تا سالیان بعد کوچکترین تغییر ساختاری نکردند. در سال ۱۳۵۸ تازه بحث حجاب داشتن خانمها در ادارات دولتی مطرح شد! و مردم متدینی که تا دیروز حکومت را اداره نکرده بودند به جای تغییر ساختار نظامهای حکومت به سراغ کار سطحی و زود بازدهای مانند اجباری کردن حجاب در ادارات رفتند.
▪️در همین اوضاع است که امام خمینی در دیدار بانکداران، دغدغههای خود را به عنوان طبیب این انقلاب «بیان» میکند. آیا کسی میتواند ادعا کند تا سال ۱۳۶۲ بانکهای جمهوری اسلامی غیر ربوی بوده است؟
▫️سال ۱۳۶۲ قانون بانکداری بدون ربا تصویب شد. قانونی که بعدها نیز اصلاح وبازنگری شد اما به اعتراف جمیع کارشناسان وصاحبنظران هیچگاه آنطور که نوشته شده بود عملیاتی نشد. عملیاتی نشدن این قانون به هر دلیلی اعم از اصلاح نشدن ذات اقتصاد سرمایهداری موجود در بانک یا وجود اشکالات اجرایی در این قانون که باشد نتیجهاش این است که این نهاد در جمهوری اسلامی هنوز اسلامی نیست.
▪️از منظر دیگر؛ انقلاب ۲۲ بهمن ۱۳۵۷ انقلاب سیاسی بود و در ۱۲ فروردین ۱۳۵۸ کشور ایران از لحاظ «افراد حاکم» اسلامی شد. ۲ سال بعد یعنی در سال ۱۳۵۹ انقلاب فرهنگی-و نه علمی- در ایران شکل گرفت و دانشگاهها بهمنظور یک انقلاب در زمینه تفکر لیبرالیِ حاکم بر اساتید و کتابها -و نه تغییر علمی- بسته شد. حال شما بگویید: انقلاب اقتصادی در ایران در چه سالی شکل گرفت؟
✔️ بدون این توضیحات نیز مردم بهطور فطری میدانند که بانکها و بخش اقتصادی این کشور نه بر اساس تفکر اسلامی، بلکه در پوشش اسلامی کار میکند.
_______________
💢 پاسخ به ۱۰۰ سوال متداول پیرامون ربا در گروه بحث👇👇👇
https://t.me/RebaGroup
_____
✊نهضت مردمی ممانعت از جنگ باخدا
📡 @reba_ir
👨👩👧👦 هرکس به فکرآیندهی بچههای خوداست، کالای ایرانی مصرف کند.
❇️ رهبرانقلاب: آن چیزهایی که مشابه داخلی دارد، متعصّبانه و با تعصّبِ تمام، ملّت ایران، خارجیِ آن را مصرف نکنند. این را من فقط برای یک عدّهی خاص نمیگویم؛... من فقط برای متدیّنین و افرادی که برای حرف ما حجّیّت شرعی قائلند، این را نمیگویم؛ من این حرف را برای هرکسی میگویم که به ایران علاقهمند است، به آیندهی کشور علاقهمند است، به فکر بچّههای خودش است که بنا است فردا در این کشور زندگی کنند. شما مصنوعات خارجی را که مصرف میکنید، در واقع کمک میکنید به اینکه حجم آن بنگاه خارجی، آن کارگر خارجی، آن سرمایهدار خارجی، مدام بیشتر بشود و تولید داخلی ضربه بخورد، شکست بخورد. ۹۳/۱۱/۲۹
❣️ @khamenei_reyhaneh
_____
✊نهضت مردمی ممانعت از جنگ باخدا
📡 @reba_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 ببینید| #تبعیض قابل تحمل نیست
🔸جمهوری اسلامی نماد کاملی از انقلاب اسلامی در داخل کشور نیست.
🔸ما مستقل ترین کشور در عرصه جهانی هستیم اما از نظر فرهنگی و اقتصادی #مستقل_نیستیم.
#علیرضا_زاکانی
___
✊نهضت مردمی ممانعت از جنگ باخدا
📡 @reba_ir
#توئیت_گرام
"نخستین بخش از معادل ريالی يک ميليارد يورو امروز توسط #بانک_مرکزی به حساب خزانه واريز شد.
از وزير محترم بهداشت @saeednamaki دعوت کردهام فردا براي تعيين اولويتهای تخصيص آن در جلسه #سازمان_برنامهوبودجه شركت کنند."
👤محمدباقر نوبخت
✍️ وقتی آقایان در دولت نمیتوانند کنار هم بنشینند و مثل زن و شوهرهای دعوا کرده از طریق فرزند خانه پیغام به هم میدهند!
⛔️ چندین بار اعلام شد که برداشت از #صندوق_توسعه_ملی از لحاظ کارشناسی برای این موضوع ضروری نبود. و فاجعه اینجاست که امروز مشخص شده اول پول را گرفتند حالا میخواهند فکر کنند در کجا خرج شود!
🔚 این نهایت بی برنامگی از سمت دولت محسوب میشود.
_______
✊نهضت مردمی ممانعت از جنگ باخدا
📡 @reba_ir
سرگذشت «ریال» (۱۳۱۱- ۱۳۹۵ ش.)
✅بمناسبت تعیین «تومان» بعنوان واحد پول ملی ایران
◀استاد عبدالله شهبازي
پنجشنبه، ۱۸ آذر ۱۳۹۵/ ۸ دسامبر ۲۰۱۶
«ریال» (رویال: شاهی) نام سکه نقره اسپانیا و پرتغال است که در این دو کشور و مستعمرات آنان رواج داشت و ارزی جهانی بشمار میرفت. در اواخر سده هیجدهم میلادی، در ایران سکه «ریال» معادل یک هشتم تومان ارزش داشت.
در زمان شاه طهماسب صفوی (اواخر سده شانزدهم میلادی و مقارن با دوران الیزابت اول تودور در انگلستان)، واحد پول ایران «تومان» (سکه طلا) و واحد کوچکتر «شاهی» (سکه نقره) بود. در این زمان، واحد پول انگلستان پوند استرلینگ (برابر با ۲۰ شیلینگ) بود و یک تومان ایران معادل ده پوند انگلستان ارزش داشت.
در سال سیام سلطنت فتحعلی شاه قاجار (۱۲۴۲ ق./ ۱۸۲۷ م.)، سکه نقره بنام «صاحبقران» ضرب و ارزش آن معادل یک دهم «تومان» تعیین شد. نام این سکه به اختصار به «قران»تبدیل شد. «شاهی» به کوچکترین واحد پول ایران و معادل یک بیستم «قران» تبدیل شد یعنی ۲۰۰ «شاهی» برابر با یک «تومان» بود.
در نیمه اول سده نوزدهم، یک تومان ایران برابر با دو پوند استرلینگ و ۲۵ فرانک فرانسه ارزش داشت.
در زمان محمد شاه قاجار، یک تومان ایران (برابر با ۱۰ صاحبقران= قران) برابر با ۲٫۵ دلار آمریکا و ۵ روپیه هند بود.
در اواخر سلطنت ناصرالدین شاه، یک پوند استرلینگ معادل ۳۲٫۵ قران بود که اندکی قبل از قتل ناصرالدین شاه (۱۷ ذیقعده ۱۳۱۳ ق./ اول مه ۱۸۹۶ م.) به ۴۸٫۹ قران افزایش یافت. گفتیم که ده قران معادل یک تومان بود.
در نخستین سال سلطنت مظفرالدین شاه (۱۸۹۷)، یک پوند انگلستان برابر با پنج تومان ایران بود که پس از حوادث مشروطه به ۶ تومان رسید.
🔼 اولین اسکناس ایران را کمپانی هنری شرودر برای بانک شاهنشاهی ایران (بانک شاهی) در قطعات ۱ و ۲ و ۳ و ۵ و ۱۰ و ۲۰ و ۱۰۰ و ۵۰۰ و ۱۰۰۰ تومانی چاپ کرد که از مارس ۱۸۹۰ م./ رجب ۱۳۰۷ ق. به جریان افتاد.
از آذر ۱۳۰۸ ش./ نوامبر ۱۹۲۹ م. تنزل بهای نقره در بازارهای جهانی شدت یافت و به تبع آن از ارزش سکه نقره قران ایران نیز بشدت کاسته شد و این طرح مطرح شد که پایه پول ایران بجای نقره بر طلا مبتني شود. از اینرو، در ۲۷ اسفند ۱۳۰۸ کمیسیون نرخ اسعار «قانون تعیین واحد و مقیاس پول قانونی ایران» را تصویب کرد. بموجب این قانون، «ریال» بعنوان واحد پول ایران تعیین و یک «ریال» معادل ۰٫۳٬۶۶۱٬۱۹۱ گرم طلا شناخته شد. طبق قانون مذکور اجازه داده شد سکه نقره یک ریالی به وزن خالص ۴٫۵ گرم بنمایندگی ریال ایران در داخل کشور رایج شود. این قانون در وضع پول رایج ایران تغییری ایجاد نکرد تا ۲۲ اسفند ۱۳۱۰ كه قانون «اصلاح قانون واحد و مقیاس پول» به تصویب رسید و به اساس سیستم پولی ایران بدل شد.
بدینسان، از اول فروردین ۱۳۱۱ ش./ ۲۱ مارس ۱۹۳۲م. «ریال»، معادل ۰٫۰۷۳۲۲۳۸۲ گرم طلا، بعنوان واحد رسمی پول ایران به جریان افتاد و پس از حدود یک سده «قران» جای خود را به «ریال»داد.
از ۱۳۱۱ ش. تا به امروز در ایران واحد پولي بنام «تومان» رسماً وجود نداشت ولی واژه «ریال» هیچگاه مقبولیت عامه نیافت و مردم همچنان «تومان» را به کار میبردند.
______
✊نهضت مردمی ممانعت از جنگ باخدا
📡 @reba_ir
🔰 به بهانه تصویب کلیات لایحه اصلاح قانون پولی و بانکی کشور:
🔴 ماجرای ۴ صفری که از پول ملی حذف میشود و تومان را جایگزین ریال میکند.
🌀 مروری بر تجربه دیگر کشورها که به نوعی درگیر این مسائل بودن شاید بتواند تا حدی از ضعف و #بی_محتوایی این طرح پرده برده برداری کند. تغییر واحد پولی، اقدامی که تا کنون در بیش از ۵۰ کشور جهان رقم خورده است و اثرات تحولی خاص خودش را نیز در پی داشت.
منتها نکته جالب توجه این است که در غالب این کشورها پیاده سازی این سیاستِ #نمایشی یا از #سر_استیصال نتنها اصلاح وضع اقتصادی را در پی نداشت بلکه در موارد بسیاری مشکلات مضاعفی برای کشورها و #اعتیاد به حذف صفرهای پولیِ بیشتر در دراز مدت برای آنها داشت.
⏯ شروع این حرکت با اقدام آلمان آنهم بعد از جنگ جهانی اول و در پی اَبَر تورمی بود که این کشور به جهت تامین هزینه های جنگی ایجاد کرده بود که سرانجام در ۱۹۲۳ به وضع واحد پولی »رنتن مارک« انجامید. اما از آن زمان تا به امروز این عادت مسری به کشورهای دیگر نیز سرایت کرده است که در کنار عوامل اقتصادی دیگر در مواردی علتِ جنگ ارزی و در مقاطعی هم مولود این جنگ بوده است.
📂 برای نمونه میتوان کشورهای آرژانتین و مکزیک را نام برد. این کشورها که در دهه ۸۰ میلادی بيش تر به دليل بحران هاي نفتي منطقه آمريكاي لاتين دچار اَبَر تورم و ناتواني در پرداخت بدهي هاي خارجي شده بودند، برای ساده سازی محاسبات پولی و ثبت ارقام مالی چندین بار اقدام به تغییر واحد پول ملی خود کردند. تا جایی که در دهه ۱۹۹۰ کشور آرژانتین و مکزیک به ترتیب ۴ و ۳ صفر از پول ملی شان را حذف کردند. اما همچنان تا به امروز تغییری در وضع اقتصادی آنها پدید نیامد و روندی افولی در پیش گرفته است.
📂 نمونه برجسته دیگر کشور برزیل است که با وجود حذف #بیشترین صفر از پول ملی خود همچنان قادر به اصلاح و توانمند سازی اقتصاد داخلی و مبادلات تجاری خود نشده است. جالب است بدانید که این کشور از دهه ۱۹۳۰ تاکنون طی شش مرحله ۱۸ صفر از پول ملی خود را حذف کرده و ۸ بار نیز نام واحد پولی این کشور تغییر پیدا کرده است اما با این حال هنوز هم این کشور با چالش های اقتصادی متعدد و شکاف طبقاتی عمیق دست و پنجه نرم میکند.
♦️ هرچند معدود تجربه هایی موفق در بین این موارد وجود داشته است که یا بسیار زودگذر بودند یا اینکه تداوم آن ها صرفا بسته به اقدامات اساسیِ ساختاری ای بود که در کنار حذف صفر از واحد پولی انجام گرفت. آنچه که تجربه غالب این کشورها به ما میگوید این است که اگر دولت ها بنا بر افزایش قدرت پول و بهره وری اقتصاد ملی را دارند راه آن چیزی غیر از حذف چند صفر از پول ملی یا تغییر نام آنست.
🔻سیاستی که در روزهای گذشته از سوی بانک مرکزی بعنوان راه علاج معضل اقتصادی و تقویت بنیه پولی کشور عنوان شد، مادامی که #حجم_روزافزون_نقدینگی با #تولید_ملی تناسبی نداشته باشد و ثبات قیمتی رقم نخورده باشد تاثیری فراتر از تسهیل امور حسابداری نخواهد داشت.
🔻آنچه که گویاست رنج مشترکی است که همه این کشورها را به سمت این اقدام سوق داده است و آنهم چیزی نبود جز پیاده سازی سیاست های لیبرالی کشورهای شمال که با تجویز #تجارت_آزاد و #اقتصاد_بازار سعی در به زیر سلطه درآوردن هرچه بیشتر بازار کشورهای جنوب را داشتند. چرا که این رویه های اصلاح پولی عمدتا در کشورهای توسعه نیافته و در حال توسعه پیاده سازی شدند.
✅ در پایان پاسخ به این سوال بسیار راه گشا خواهد بود که چرا مصیبتی که از قضا #نظام_بانکداری با سازوکارهای غلط و منحرف خود بر سر اقتصاد وارد آورده است را باز هم مردم باید هزینه آنرا بپردازند و اصلاح امور را از بانک ها به انتظار بنشینند؟!
⭕️ در واقع این #خلق_بی_مهابای پول و نبودِ #سیاست_های_نظارتی از سوی بانک مرکزی بود که نتیجه اش تنزل ارزش پول ملی و تورم لجام گسیخته گردید که در ادامه عاملی شد برای رساندن مسئولان به تصمیم حذف صفرها از واحد پول ملی و حال انتظار اصلاح این شرایط از بانک ها، که خود مسببش بودند به طنز بیشتر شبیه است.
❓آیا بهتر نیست بجای دور باطل زدن، یکبار برای همیشه خودمان را از دست عاملان این وضع رهایی بخشیم و با معنا بخشیدن به جهش تولید در ظرف اقتصاد مقاومتی زمینه را برای اصلاح ساختاری اقتصاد فراهم کنیم؟؟
✍️ ابراهیم فیاضی
______________
✊نهضت مردمی ممانعت از جنگ باخدا
📡 @reba_ir
💥بدترین رکود اقتصادی ۱۰۰ سال اخیر در راه است
🔴 بر اساس پیشبینی انجام شده توسط صندوق بینالمللی پول، رکود اقتصادی ایجاد شده به واسطه ویروس کرونا در جهان، بدترین حالت آن از زمان رکود بزرگ اقتصادی در دهه ۱۹۳۰ خواهد بود.
🏦 صندوق بینالمللی پول هشدار داد که در صورت ماندگاری ویروس کرونا، انقباض اقتصاد جهانی و روند بهبود آن بدتر از حد انتظار خواهد بود.
📉 همچنین، در نخستین گزارش چشمانداز اقتصاد جهانی از زمان انتشار ویروس کرونا، صندوق بینالمللی پول پیشبینی میکند تولید ناخالص داخلی جهانی امسال ۳ درصد کاهش را تجربه کند.
#فروپاشی_علم_اقتصاد
#پایان_اقتصاد_ربوی
___
✊نهضت مردمی ممانعت از جنگ باخدا
📡 @reba_ir
❇️تولید خوب اقتصاد را در مقابل ویروسهای مهاجم ایمن میکند
🔘رهبر عزیز انقلاب در ارتباط تصویری با مجموعههای تولیدی:
🔶 اگر تولید مناسب و رو به رشد باشد، میتواند پیکره اقتصادی کشور را در مقابل ویروسهای طبیعی و ویروسهای دستساز همچون تحریم و یا نوسانات قیمت نفت و تکانههای مختلف محافظت کند.
🔸 تولید، عامل اصلی شکلگیری یک اقتصاد ملی و قوی است، توانایی یک ملت در تولید نیازهای اساسی خود، به آن ملت اعتماد بهنفس و احساس عزت خواهد بخشید و زمینهساز رفاه عمومی جامعه، افزایش تولید ناخالص ملی و افزایش صادرات و تأثیرگذاری فرهنگی صادرات کالاهای داخلی در کشورهای دیگر خواهد شد.
➕یکی از مسائل مهم برای تحقق جهش تولید را مشارکت دادن مردم در اقتصاد از طریق استفاده از استعدادها و ظرفیتهای گوناگون مردم است
☑️ حمایت از تولید فقط به معنای تزریق نقدینگی نیست بلکه باید با برداشتن موانع، میدان را برای سرمایهگذار، صاحب فکر و تولیدکننده باز کرد.
▫️حذف مقررات دست و پاگیر
▪️مبارزه جدی با قاچاق کالا،
▫️مقابله با واردات بی رویه
▪️مبارزه با فساد مالی و فساد اداری
▫️رعایت حقوق مالکیت معنوی
▪️مقابله با سفتهبازیها و سوداگریهای زیانبخش
▫️و معافیتهای مالیاتی در موارد ضروری و وضع مالیات در موارد لازم همچون ثروتهای بادآورده
از جمله کارهای ضروری است که باید سه قوه نسبت به آن اهتمام بورزند.
🦠 قضایای اخیر مربوط به ویروس کرونا و پای کارآمدن همه ظرفیتهای کشور برای تولید اقلام بهداشتی از جمله ماسک را نمونه بارزِ باز کردن میدان و حمایت از تولید است. علت اینکه در تولید ماسک توانستیم در مدت کوتاهی به ظرفیتی دست پیدا کنیم که بیشتر از نیاز کشور است، برطرف شدن موانع از جانب دولت و باز شدن میدان برای حضور دستگاههای مختلف و حتی مردم در عرصه تولید ماسک بود.
✅ ما با واردات مخالف نیستیم اما تأکید داریم محصولی که در کشور تولید میشود و یا امکان تولید دارد، وارد نشود.
✳️ حرکت تولید در کشور آغاز شده است اما ادامه این حرکت معمولی، مشکلات کشور را حل نخواهد کرد و نیازمند یک حرکت مضاعف و یک جهش هستیم که در این عرصه نیز جوانهای آماده به کار و عناصر مبتکر بسیارند و باید میدان برای ورود آنان مهیا شود.
💠 ۱۳۹۹/۰۲/۱۷
🔗 yun.ir/xqqql4
_________
✊نهضت مردمی ممانعت از جنگ باخدا
📡 @reba_ir
#توییت_گرام
«دوست عزیز میفرماید: اول بذارید مراجع بگن بورس قمار بعد که مشخص شد مثل ربوی بودن بانک اونوقت برای جلوگیری ازش فکری بکنیم. اخوی، شما در مقابل ربای سازمان یافته بانک دقیقا چه کار کردی؟ نه تو و من، بفرما جمهوری اسلامی چه کار تونسته انجام بده؟ همین بازی بورسم سر بانک در اوردن به وقتش»
👤 پوریا فاضل
_____________
✊نهضت مردمی ممانعت از جنگ باخدا
📡@reba_ir
#بخوانید و نشر دهید😍😍😍
🧥 *ماجراهای کاپشن دوخت ایران!*
رهبر انقلاب امروز در ارتباط تصویری با مجموعههای تولیدی:
👶 در همین [یکی دو] سال گذشته که احتیاج پیدا کردیم به یک تعدادی کاپشن پسرانه، دخترانه، بچهگانه؛ من گفتم اصلاً از بازار نخرید، بدهید تولید کنند. قطعاً از انواع خارجیاش بهتر بود؛ یعنی زیباتر، محکمتر و بهتر. خب وقتی که میتوانیم ما در داخل تولید کنیم چرا از خارج وارد کنیم؟
✅ *خود من دو تا کاپشن داشتم که گاهی کوه که میرفتیم استفاده میکردم، اینها خارجی بود و سوغاتی برای من آورده بودند؛ اینها را دادم رد شد و گفتم از این داخلیها تهیّه بشود.*
🔖 همین کاپشنی که گفتم برای من خریده بودند، من دیدم که روی آن یک چیزی زدهاند که این تولید خارجی است که دروغ بود؛ خیّاطش را میشناختیم، میدانستیم چه کسی درست کرده و کِی درست کرده، و گفتیم کندند آن را. ۱۳۹۹/۰۲/۱۷
زن، خانواده و #سبک_زندگی در نگاه رهبر انقلاب👇
❣️ @Khamenei_Reyhaneh
____________
✊نهضت مردمی ممانعت از جنگ باخدا
📡 @reba_ir
#حدیث
🔹 امام صادق ع:
⭕️ مردی از امام صادق (ع) درباره آیه( خداوند ربا را نابود می کنند و صدقات را افزایش می دهد) سوال کرد و گفت : گاه کسی را می بینم که ربا می خورد و با این حال ثروتش زیاد می شود؟ حضرت فرمودند: کدام نابودی،نابود کننده تر از یک درهم ربا که دین را نابود می کند. که اگر توبه هم کند ثروتش از دست می رود و فقیر می شود
📚 تهذیب الاحکام ج ۷، ص۱۹
____
✊نهضت مردمی ممانعت از جنگ باخدا
📡 @reba_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 ببینید| حرف حساب
📛دست درازی بانکهای ربوی به بیت المال و تناقض ظواهر مدیران بانکی با عملشان!
_______________
✊ نهضت مردمی ممانعت از جنگ باخدا
📡 @reba_ir
⁉️چرا حجم کثیری از آیات قرآن به بنی اسرائیل اختصاص دارد؟
❇️ رسول خدا(ص) فرمودند:
«امتم سنت بنى اسرائیل را پیشه كنند و در آن گام بردارند و پا جاى پاى آنان گذارند، مانند آنان رفتار نمایند به گونه اى كه اگر آنان به سوراخى خزیدند اینان نیز با آنان در آن سوراخ خزند. همانا كه تورات و قرآن را یك فرشته در یك ورق و با یك قلم نگاشته است، سنن و امثال امتها یكسان جریان یابند»
📚 [كتاب سلیم بن قیس الهلالی، ص: ۵۹۹]
✅ نکته اول: قاعدتا ماجرای اصحاب سبت، خاصه این قوم نبود. قرآن کریم به این خاطر چنین موضوعی را مطرح میسازد که امت محمد(ص) از خطر #کلاه_شرعی مصون نیست و بالاخره روزی به آن مبتلا خواهد شد.
✅نکته دوم: از جمله سنت های متدوال و بارز که توسط اغلب یهودیان دنبال میشد همین #ربا بود. لذا بنا برا روایت فوق، بی جهت نیست که امت رسول خدا هم پا جای پای آنها گذاشته و در این دالان تاریک خزیده اند!
#ارزش_زمانی_پول
#خلق_پول_بانکی
____________
✊نهضت مردمی ممانعت از جنگ باخدا
📡 @reba_ir
#ربا_طنز
📸|کاریکاتور خبر
🏛 معاون بانک مرکزی کسر اقساط وام قرضالحسنه از حساب مشتریان و ضامنین را غیرقانونی اعلام کرد.
▫️ایشان گفتند: بانک ها توجهی به این مسئله نکردند و از بانک هایی که وام ازدواج می دهند نه تنها مراعات زوجین را نمیکنند بلکه در صورت به تعویق افتادن قسط، جریمه ای برای این زوجین در نظر میگیرند که این مسئله اصلا عادلانه نیست...🤑🤑
#سیم_خاردار_پشت_و_رو_نداره
___
✊نهضت مردمی ممانعت از جنگ باخدا
📡 @reba_ir
#بازتاب_خبری
🔴بانکها از هفته آینده گواهی سپرده ۱۸ درصدی منتشر میکنند
🔻بانکها از هفته آینده انتشار اوراق گواهی سپرده ۱۸ درصدی را در دستورکار قرار خواهند داد. انتشار این اوراق، پس از تصمیم کاهش نرخ سود سپردههای یکساله به ۱۵ درصد صورت میگیرد.
🔻کارشناسان معتقدند انتشار اوراق گواهی سپرده ۱۸ درصدی برای تعادلبخشی به منابع بلندمدت بانکها بوده است؛ حال آنکه بانکها با حضور در بازار بین بانکی با نرخ سود پایینتر نیاز کوتاهمدت خود را تامین میکنند. «نرخ بالای سود یکساله»، «نرخ شکست ۱۰ درصدی» و «بدون ریسک بودن سرمایهگذاری» از ویژگیهای این ابزار بانکی است.
______________
✊نهضت مردمی ممانعت از جنگ باخدا
📡 @reba_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❇️ اوضاع آخرالزمانی اقتصاد کشورها
#یمحق_الله_الربا
❎ ویروس کرونا اوضاع اقتصادی کشورهای مختلف را بحرانی کرده است؛ در این میان اوضاع برای برخی کشورها سخت تر از دیگر کشورها شده است.
✅ در این ویدئو یک کارشناس برنامه تلویزیونی میگوید وضعیت آخرالزمانی اقتصاد انگلیس در صد سال اخیر بی سابقه بوده است؛ به طوری که تنها در دو ماه، یک سوم اقتصاد این کشور بر باد رفته است.
🔻 بر اساس آنچه در غرب در حال رخ دادن است، برخی پساکرونا را آغاز یک دنیا جدید با قدرت های جدی توصیف کرده اند.
#اقتصاد_ربوی
#سقوط_آزاد_علم_اقتصاد
___________
✊نهضت مردمی ممانعت از جنگ باخدا
📡 @reba_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥|همه ی حوزه های تخصص استاد ترامپ !
🔴هیچکس این چیزها رو بهتر از من نمی دونه !
🔸اگر اظهارنظرهای اخیر ترامپ در مورد ویروس کرونا و نحوه ی درمان آن و تزریق مواد ضدعفونی کننده به بیماران برایتان عجیب است ، این ویدیو را تماشا کنید .
🔸یکی از ویژگی های شخصیتی ترامپ این است که جداً خود را در بسیاری از زمینه ها متخصص ترین و مطلع ترین می داند . از سیاست گرفته تا اقتصاد و پول، بدهی، تجارت، فیسبوک، نظرسنجی، بودجه، داعش، سیاست خارجی، پهپادها، مالیات، درآمد، ساختوساز، تکنولوژی، زیرساختها، محیطزیست، انرژیهای تجدیدپذیر، دادگاهها، گلف، بانک، سلاح هستهای، حمله، دفاع و... همگی مسایلی است که ترامپ معتقد است هیچ کس بهتر از او راجع به این مسایل «نمی داند»و در سالیان اخیر مدام هم این ادعای خود را تکرار کرده است و البته این را نیز اضافه میکند که : «من آدم متواضعی هستم».
🔸این بخشی از شخصیت رییس جمهور آمریکا، دونالد ترامپ است.
______________
✊نهضت مردمی ممانعت از جنگ باخدا
📡 @reba_ir
📸 | اگر می خواهید پولتان رشد کند!
✴️استاد براعتی :
🔸وقتی خداوند میفرماید صدقه بدهید یا انفاق کنید؛ در ظاهر انسان از جیبش چیزی را خارج میکند و جیبش خالی میشود. ظاهرا حساب پساندازش کمتر میشود. اما اگر میخواهید پولتان رشد کند و به دردتان بخورد راهش این است.
🌾 اگر میخواهید دانه گندم بدردتان بخورد باید آن را بکارید. یعنی مدتی از ...
______________
✊نهضت مردمی ممانعت از جنگ باخدا
📡 @reba_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#فاصله_طبقاتی
امید دارم، به آینده و حذف فاصله های
طبقاتی و مردمی که گفتگو می کنند
#ارسالی_مخاطبان
______
✊نهضت مردمی ممانعت از جنگ باخدا
📡 @reba_ir
🔴در فصل چهارم(اقتصاد و امور مالی) در بخشی از اصل چهل و سوم؛ برای تأمین استقلال اقتصادی جامعه و ریشهکن کردن فقر و محرومیت و برآوردن نیازهای انسان در جریان رشد، با حفظ آزادی او، در یکی از موارد آمده است؛
▪️منع اضرار به غیر و انحصار و احتکار و ربا و دیگر معاملات باطل و حرام.
⁉️حال پرسش اصلی این است ناظر به اصل ۴۳ قانون اساسی؛ آیا فعالیت بانکها در کشور غیرقانونی نیست؟!
✍#یادداشت_وارده
📈 در تحلیلهای اقتصادی اغلب به صورت پیشفرض میپذیریم که فعالیت بانکی در کشور قانونی است اما نگارنده معتقد است باید در این مسئله تشکیک کرد. آیا واقعاً تا به حال در ایران قانونی با موضوع بانک و بانکداری، به تصویب مجلس شورای اسلامی و سپس به تأیید شورای نگهبان رسیده؟
🔘 اصولاً قوانین وضع بایستهای را در مورد موضوعی خاص مشخص میکنند. در بیشتر اوقات، انتقادات نسبت به مجموعه بایدها و نبایدها در متن قانون وارد میشود اما در مواقعی نادر، ممکن است به هر دلیلی قانون در مورد موضوع ادعایی، نوشته نشده باشد.
▪️مسلماً صرف استعمال واژه بانک در تیتر یا متن قانون، نمیتواند دلیل محکمی باشد برای اینکه موضوع قانون لزوماً بانک است. البته کاملاً پذیرفتنی است که قانونگذاران در قانون «عملیات بانکی بدون ربا» و قانون «پولی و بانکی کشور» ادعا میکردند که راجع به شبکه بانکی قانون را تنظیم کردهاند. در واقع کسی ظاهر قضیه را رد نمیکند؛ اما آیا نباید درستی این ادعا برایمان ثابت شود یا حداقل راه برای پرسش در این مورد و بررسی صحت این ادعا باز نیست؟
▪️برای تبیین مسئله، دو مثال میزنیم: فرض کنید اگر در بند اول قانون تجارت، نوشته شده بود که «تجارت را باید با یک لیوان آب پرتقال میل کرد!»؛ مطمئناً با این توصیفات دیگر قانون تجارت، موضوعش تجارت نمیبود. در اینجا منطقی نیست که بگوییم: «باید به قانون اصالت داد و به عدم تطبیق اجرا به آنچه در مفاد قانونی آمده، اعتراض کرد!» بلکه باید قانونی از نو نوشت که واقعاً مبتنی بر موضوع تجارت باشد. یا به فرض، قانونی با عنوان مصرف آب، تصویب شود اما تمامی الزامات مطروحه در آن راجع به برق باشد! طبعاً کسی را نمیتوان برای موضوع مصرف آب، به این قانون ارجاع داد. شاید برای همه ما عجیب به نظر برسد، اما اتفاق مشابه برای «قانون بانکداری بدون ربا» و «قانون پولی بانکی کشور» رقم خورده است.
✔️از آنجایی که قانونگذار در قانون موسوم به «عملیات بانکی بدون ربا»، سبک بانکداری را با خود بانکداری اشتباه گرفته است(بانک را واسطه پساندازکنندگان و متقاضیان وام فرض نموده)، سعی کرده تا ضوابط و الزاماتی را برای آن مشخص کند تا عملیات ربوی رقم نخورد.(مناسبات شرعی مبنا قرار گیرد) اما با توجه به اینکه حاق واقع بانک، ربای سازمانیافته میباشد و سبکهای متفاوتی را با محوریت ربا میتواند قبول کند، این قانون به طور مشخص موضوعش بانک و بانکداری نیست. تصور اشتباه قانونگذار از نهاد بانک در عالم واقع، موجب شده تا قانون غلط، نوشته شود.
▪️سوال: آیا ممکن است در آینده جمهوری اسلامی قانونی با موضوع بانک، داشته باشد؟ پاسخ روشن است: به این خاطر که ربا خلاف شرع محرز است، حتی اگر مجلس شورای اسلامی آن را تصویب کند، شورای نگهبان چنین چیزی را تأیید نخواهد کرد. همچنین نهاد بانک مرکزی در حقیقت بانکِ بانکهاست. اما در تلقی قانونگذار(در قانون پولی و بانکی کشور)، بانک مرکزی، نهاد تنظیم کننده و اجرای سیاستهای پولی و اعتباری میباشد! اگر بانک مشروعیت نداشته باشد، به طریق اولی بانکِ بانکها نیز فاقد مشروعیت است.
☑️براساس اصل ۴۳ قانون اساسی، تأسیس بانک و انجام عملیات بانکی مجاز نیست. همچنین دادن و گرفتن وام بانکی مبتنی بر ماده ۵۹۵ قانون مجازات اسلامی، جرم به حساب میآید و مرتکبین میبایست محکوم شوند.
📌پ.ن: قانون «عملیات بانکی بدون ربا» و قانون «پولی و بانکی کشور»، خیلی از افراد را به اشتباه انداخت و موجب شد مسیر صحیح شناخته نشود.
👤محمد گلیج، کارشناس ارشد نهضت
________________
✊ نهضت مردمی ممانعت از جنگ باخدا
📡 @reba_ir
#ارسالی_اعضا
🛎 دولت گرایی ناقوس احتضار غرب
#شما_نوشت
🔻ناف دولتها به مالیاتستانی وابسته است.
🔻 آمریکا وقتی به بویینگ در بحران اخیر و یا در بحران ۲۰۰۸ به بانکهای ورشکسته کمک میکند تا منحل نشوند؛ بزرگترین خدمت را به بند ناف خود می کند.
🔻اتفاقا بسیاری از غلطهایی که دولت آمریکا و همه دولتها در کپیبرداری از آمریکا میکنند؛ جهان را به این روز انداخته است.
🔻دولتها مثل برخی کسبه به فکر جیب خودشان هستند. آنها قدری خون به بنگاهها تزریق میکنند تا حیات زالو وار خود را ادامه بدهند.
آمریکا و اروپا ضربات هولناکی به اقتصاد و بازار وارد کردهاند و حتی در عوض سرمایهداری آزاد نوعی سرمایهداری ضعیف و گرفتار مداخلات دولتی را حفظ کردهاند
🔻زمانی در اوائل قرون جدید وقتی دولتها گرفتار بی پولی میشدند از بنگاهها و تولیدکنندگان و تجار وام میگرفتند. ولی امروز سیاستهای مالیاتی دولتها در آمریکا و اروپا بنگاهها را آنقدر نحیف کرده که مستحق کمک های دولتی شدهاند.
🔻این رویکرد در اروپا و آمریکا بخش واقعی اقتصاد را تحلیل برده و درعوض مولتی میلیاردرهای بیخاصیت را پرورش داده است.
🔻بورس و سفته بازی بجای تولید و تجارت نتیجه نظام غارت تولیدکنندگان به عنوان سوسیال دموکراسی اقتصاد را نحیف و انباشت سرمایه را در بانک ها و بورس اوراق بها دار متمرکز و از تولید ثروت جلوگیری کرده است.
🔻سیاست خارجی دولت های غربی برساخته از این نظام اقتصادی سوسیال دموکراتیک است که در جهان سوم و چهارم آنچنان منفعتی را جستجو میکنند تا بخش واقعی اقتصاد متلاشی گردد.
____________
✊نهضت مردمی ممانعت از جنگ باخدا
📡 @reba_ir