نهضت مردمی ممانعت از جنگ با خدا
✍️ پرونده بانکداری در گذر تاریخ| استخراج مدل از تاریخچه تحولات ساختار کلی بانکداری بخش دوم💠 🔻 دوره
✍️ پرونده بانکداری در گذر تاریخ|
استخراج مدل از تاریخچه تحولات ساختار کلی بانکداری
✅بخش سوم
🔻دوره سوم بانکداری
• با خاتمه یافتن دوران رنسانس (اواخر قرن 16)، در طول قرنهای هفدهم و هجدهم در اروپا و ایالات متحده آمریکا شاهد پیدایش پدیده اسکناس هستیم. امری که از بانکهای ونیز، آمستردام و استکهلم آغاز شد، در بانک انگلستان در لندن و ایالات متحده آمریکا در فیلادلفی به صورت عینی درآمد. در فرانسه نیز البته پس از شکست سخت طرح جان لاو، پول کاغذی در بانک دو فرانس (banque de france) عملا مورد استفاده قرار گرفت.
• پس از دوران رنسانس، با افزایش حجم وامهای بانکی و شیوع سپردهپذیریها، تنوع و تعداد براتها چشمگیر شد. مثلا در سال 1637، بانک ونیز ایجاد گشته و همزمان به عملیات نسبتا جدیدی دست میزند. این بانک در ازای قبول سپرده، سندی حامل بهره منتشر میکرد که متقاضیان آن را دست به دست در بازار میگرداندند. همچنین درسال 1640 بانک آمستردام که با نام ویسل بانک (Wisselbank) یا همان بانک ارز در سال 1609 تاسیس شده بود، تحت همان شرایط و قواعد بانک ونیز، رسیدهای قابل معاملهای را در اختیار سپرده گذاران خود قرار داد. به این رسیدها فلورن بانکی میگفتند، که با سکهای فلورن هلندی قابل تسویه بود. یوهان پالمستروخ(Yohan Palmstruch)، تاجر سوئدی اهل لتونی دو عامل را مانع رواج این رسیدها دید: اولا این اسناد، حامل بهره، کارمزد و سررسید بودند. 2. بانک سندی را نمیپذیرد مگر اینکه سپردهگذار جدیدی به عنوان جانشین پیدا شود. پالمستروخ در سال 1656 بانک اوش لانه(Wexel och Lane Bank) را در استکهلم بنیان نهاد که تابع مقررات جدیدی بود. این بانک، رسیدهایی منتشر نمود که فاقد هرگونه بهره، سررسید و کارمزد بود و از طرفی بانک بازخرید اسناد، را ممکن کرد. به زبان ساده، بانک پالمتسروخ را میتوان اولین ناشر اسکناس نامید. ناگفته نماند، در نهایت از آغاز سال 1666 بانک مذکور، ناچار به تسویه حسابها و اعلام ورشکستگی شد.(به خاطر کمبود ذخایر مسکوک) اما به هر حال این الگو توسط بانک آمستردام هلند و بعدها به وسیله بانک انگلستان با احتیاط بسیار دنبال شد.
• به طور کلی، در آن زمان بانکداری شیوه جدیدی را در دستور کار خود قرار داد. بانکها میتوانستند نوعی بدهی را منتشر کنند که علاوه بر سکههای فلزی رایج، در جامعه به عنوان پول پذیرفته می شد. لذا اینگونه بانکها علاوه بر توانایی اعطای وام از محل مسکوکات فلزی، قادر بودند مبلغ وام را با چاپ اسکناس(بدهی بانک) تامین کنند. البته این شیوه، توجه به یکسری تمهیدات را اقتضاء میکرد مبنی بر اینکه، بانک باید مراقب میبود تا ذخایر کافی برای پاسخگویی به تقاضای طلبکارانش(دارندگان اسکناس) را داشته باشد.
🏛 دوره سوم بانکداری، ابتدای قرن هفدهم آغاز شد و تا اوایل قرن بیستم به طول انجامید. بانکها در آن زمان دریافته بودند، اگر رسیدی در اختیار سپردهگذاران در ازای سپردهشان قرار دهند به طوری که این رسیدها مستعد ایفای نقش پول باشد. هر چه قدر این رسید، در واقعیت به پول شباهت پیدا کند(در معرض نقدشدن قرار نگیرد.) قدرتشان افزایش مییابد؛ به بیانی دیگر هر چه بیشتر این رسیدها در رقابت با سکه های طلا و نقره به عنوان پول جا بیفتد، صرفه ربای بانک بسیار بالاتر خواهد رفت.
ادامه دارد ...
__
✊️نهضت مردمی ممانعت ازجنگ باخدا
📡 @reba_ir
7.52M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#ببینید و #ببینانید
#نشر_حداکثری
📹 استحکام #حکومت_قرآن در کشور؛ اساسیترین آرزوی رهبر انقلاب در جوار مرقد امام رضا(ع)
🔻و « لا تکلوا الربا » تنها یکی از حکم های قرآن است.
💢 امام خامنه ای: "پروردگارا اساسی ترین آرزوی ما این است که حکومت قرآن و حکومت اسلام در این کشور روز به روز پابرجاتر و مستحکم تر شود"
____________
✊️ نهضت مردمی ممانعت ازجنگ باخدا
📡 @reba_ir
🔴ربای دولتی یا خصوصی؟!
🔻در احکام اسلامی، ربا گرفتن از غیرمسلمان، ربا بین پدر و فرزندان و ربا بین زن و شوهر جایز است. براین اساس عدهای کوشیدهاند با طرح دولت به عنوان پدر ملت، ربا در اوراق قرضه دولتی و... را حلال جلوه دهند.
▪️طبق این دیدگاه، قرضی که دولت از مردم میگیرد با قرض بخش خصوصی تفاوت دارد؛ چون دولت و ملت از یک خانواده و دارای مال مشترک هستند و از این مال ارث میبرند. یعنی دولت هرچه پول دارد متعلق به عامه مردم است، در حالیکه سود بخش خصوصی به عامه مردم تعلق نمیگیرد.
🔷این ادعا شاهدی در منابع فقهی ندارد و اکثریت فقها تفاوتی بین قرضی که دولت از مردم میگیرد با بخش خصوصی نمیگذارند. در نظرگرفتن دولت به عنوان پدر ملت، پشتوانه علمی ندارد، چنانچه ائمه(ع) و علمای دین، ربای حاکمان در زمان معاویه، خلفای اموی و عباسی را نیز نکوهش کردهاند. آیت الله مکارم شیرازی در اینباره میفرماید:«در نظرگرفتن دولت به عنوان پدر ملت، یک تعبیر شاعرانه است و از نظر حکم شرعی اثری ندارد»
📖کتاب سکههای گداخته(ربا در زندگی روزمره)، نوشته علی هوشیار
#ربا
#اوراق_قرضه_دولتی
____________
✊نهضت مردمی ممانعت از جنگ باخدا
📡 @reba_ir
#انعکاس_خبری
📛خلق پول بانکهای خصوصی امنیت اقتصادی جامعه را تهدید میکند
👤شهرام سبزیخانی کارشناس اقتصادی :
🔻عمده ترین عامل رشد نقدینگی، رشد پایه پولی ناشی از افزایش بدهی بانک ها به بانک مرکزی بوده است. امروز بنگاهداری بانکها در خلاف جهت منافع اقتصاد کلان کشور است و قدرت خلق پول بانکهای خصوصی امنیت اقتصادی جامعه را تهدید میکند.
🔻خلق پول باید تحت مدیریت باشد و به جامعه آسیب نرساند و منافع آن به جامعه برسد گفت: نتیجه خلق پول بی ضابطه بانکها افزایش نقدینگی و کاهش قدرت خرید مردم بوده است.
🔻دولت ها بانکداری خصوصی را با هدف افزایش کارایی و بهبود شاخص های عملکرد بانک ها و همچنین بهبود رشد اقتصادی در دستورکار قرار میدهند؛ اما این مسئله پیشنیازهایی دارد که اکنون در اقتصاد ایران فراهم نیست.
🔻خلق پول بانکهای خصوصی در خدمت سفته بازی و سوداگری است که عامل اصلی آن نظارت غیر صحیح بانک مرکزی بر بانکهای خصوصی است که موجب شده آنها دچار رانت و دلالی و ورشکستگی شوند که پیامد آن نابودی اقتصاد کشور است.
🔗 https://b2n.ir/15893
___________________
⚠️بخش انعکاس خبری صرفا جهت اطلاع کاربران نسبت به مواضعِ روز اقتصاد است و به معنای تایید یا رد صد در صدی مواضع اتخاذ شده توسط افراد نیست.
________________
✊نهضت مردمی ممانعت از جنگ باخدا
📡 @reba_ir
⚠️از هر ۸ آمریکایی یک نفر گرسنه است!
👤 مایکل اسنایدر "۴۰ میلیون آمریکایی همچنان غذایی برای خوردن ندارند تا بخورند؛ و این اوضاع بهزودی بسیار وخیم تر خواهد شد! [۱۴کتبر ۲۰۱۹]
💢امروزه فاصلهی بین قشر ثروتمند و فقیر در ایالات متحده، از هر زمان دیگری بیشتر است و بسیاری از ثروتمندان آمریکایی چندان حس همدردی و همدلی خاصی نسبت به افرادی که در زندگی دچار چالش هستند، ندارند.
🔻میلیونها میلیون آمریکایی وجود دارند که گرسنگی برایشان یک مشکل خیلی بزرگ محسوب میشود. مبتنی بر مقالهی خبری CBS که همین چند ماه پیش منتشر شد، تقریباً چهل میلیون نفر در حال چالش با نبود غذای کافی برای خوردن هستند.
____
✊نهضت مردمی ممانعت از جنگ باخدا
📡 @reba_ir
🔴 آیا خلق پول بانکها مصداق قاعده «اکل مال به باطل» است؟
🔘امروزه در اقتصاد، پول را به عنوان نوعی بدهی تعریف می کنند؛ بر اساس اینکه مدیون این بدهی چه کسی باشد، ۳ نوع پول وجود دارد.
1⃣ نوع اول بدهی، اسکناس و مسکوک است که بدهی بانک مرکزی به مردم محسوب می گردد.
2⃣ نوع دوم، ذخایر بانک مرکزی است که در واقع، بدهی بانک مرکزی به بانک های تجاری است.
3⃣ نوع سوم این بدهی نیز سپردههای بانکی است که بدهی بانک های تجاری به سپرده گذاران است.
🔘بانکها برای اعطای اعتبار نیازی به دریافت سپرده ندارند!
🔻براساس نظریه خلق پول درونزا، اساسا بانک برای اعطای اعتبار حتی نیاز به جمع آوری اولیه سپرده از مردم ندارد؛ بلکه بانک ها به طور مستقل و بدون موجودی، اقدام به اعطای اعتبار به مشتریان می نمایند.
🔘خلق پول بانکها اکل مال به باطل است
🔻خلق پول از دو جهت می تواند مشمول عنوان اکل مال به باطل باشد.
1⃣ بانک ها در فرآیند خلق پول، سپرده ای را ایجاد می کنند که فی نفسه ما به ازایی نداشته و صرفا با عملیات ترازنامهای خلق می شود. در مقابل، مردم برای بازپرداخت این مبالغ، امکان خلق پول ندارند و ناگزیرند با تلاش و فعالیت، حاصل #دسترنج خود را در اختیار بانک قرار دهند.
2⃣ فرآیند خلق پول با توجه به اینکه سبب تورم و افزایش سطح عمومی قیمت ها می شود، به بازتوزیع درآمد منجر شده و ثروت حقیقی بخشی از مردم را به نفع بانک ها کاهش می دهد.
🔗 https://b2n.ir/48306
____
✊نهضت مردمی ممانعت از جنگ باخدا
📡 @reba_ir
#توییت_گرام
👤 مجری پیامک هارو میخونه،طرف گفته من وام گرفتم بعد متوجه شدم برادرم بیشتر از من به این پول احتیاج داره، دادم به برادرم
مجری میگه آفرین انشالله که خدا قبول کنه
بله خدا پولی رو که از بقیه بدزدی باهاش کار خیرکنی حتما قبول میکنه
وام بانکی یعنی #خلق_پول و خلق پول یعنی بازتوزیع ثروت
___________
✊نهضت مردمی ممانعت از جنگ باخدا
📡 @reba_ir
7.65M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 حتماً #ببینید و #ببینانید
📛 اعتراف کارشناس آمریکایی در مورد اینکه پول نفت سوریه در خدمت بانکداران است.
🔻بشار اسد می خواهد جنگ تمام شود
می خواهد آمریکا، عربستان سعودی و اسرائیل، از عراق خارج شوند.
او می خواهد کشورش را دوباره بسازد اما نمیتواند بدون سرمایه کشورش را از نو بسازد و پول سوریه از طریق نفت تامین می شود.
🔻آمریکا نفت سوریه را به #سرقت برده است
و ترامپ افتخار میکند که همچین ظلمی کرده است
🔻نفت عراق امروز تحت کنترل آمریکا است اما برای منفعت #بانکداران_جهانی ، نه سود بردن مردم.
برای گروه کوچکی از میلیاردها که ازآن نفت سود خواهند برد.
و ترامپ مکرر با افتخار میگوید "من نفت مورد نیاز آمریکا را تامین کردم"
______
✊نهضت مردمی ممانعت از جنگ باخدا
📡 @reba_ir
🔻در لیبرالیسم اقتصادی، بازار خالق است و حکم آن حکم خداست. دست نامرئی بازار، متعادلکنندهی نظام عرضه و تقاضاست. لسهفر ـ بگذار هر چه میخواهد انجام دهد ـ مغز و هستهی مرکزی اقتصاد بازار است. آزاد در اینجا، از لسهفر برمیخیزد.
🔰اما حقیقت در قرآن چیز دیگری است؛ رزق هر کسی از سوی خدا رقم میخورد و قبض و بسط آن به دست خداست. یدالله ـ دستان خدا ـ فوق سایر دستها از جمله دست نامرئی بازار آدام اسمیتی است. رزقی که خدا به کسی میدهد، او میتواند با آن بیع را انجام دهد. از این رو اقتصاد قرآنی، بر خلاف اقتصاد مدرن که خریدمحور است، اقتصادی است فروشمحور. بیع از چهار دروازهی انفاق، زکات، صدقه و قرض حسنه میگذرد. چنانچه بیع از این دروازهها عبور نماید، برکت شامل آن میشود.
📚 جلسه ۴۷۹ کلبه کرامت
@iran1444_ir
________________
✊نهضت مردمی ممانعت از جنگ باخدا
📡 @reba_ir