ماجرای یک خیانت بزرگ
🔻دانیال زاده مفسد بزرگ اقتصادی، ۴هزار میلیاردتومان بدهی بانکی دارد. او در دادگاه گفت "سال۹۵ به حسین فریدون رشوه دادم".
🔻حسین فریدون به خاطر دریافت چند ده میلیارد تومان رشوه، به پنج سال حبس قطعی و رد مال به مبلغ ٣١ میلیارد تومان محکوم شد.
🔻فریدون در انتصاب رئیس برخی بانکها نقش آفرین بود و دست بر قضا، دانیال زاده نیز بدهکاری اش به همان بانک ها را پس نداده است.
🔻مصطفی تاجزاده اخیرا مدعی شد: دلار چند هزار تومان شود، رهبری اجازه مذاکره دوباره با آمریکا را می دهد؟
🔻او می توانست سوال درست را از رفیق فابریکش حسین فریدون بپرسد که چرا مذاکره و توافق با آمریکا، دلار را از ۳۷۰۰ تومان به ۲۰ هزار تومان رساند؟
🔻هر چه باشد فریدون به عنوان دستیار رئیس جمهور، هم عضو تیم مذاکرات برجام بود و هم خرداد ۹۵ بلافاصله پس از آزادی تاجزاده از زندان، به ملاقات او رفت.
🔻تاج زاده و دوستانش هرگز درباره مفاسد فریدون موضع نگرفته اند؛ همچنان که درباره مفاسد واگذاری ۱۸ میلیارد ارز دولتی، زد و بند در حراج شرکت های دولتی ، اختلاس ۱۶ هزار میلیاردی صندوق ذخیره فرهنگیان و...
🔻آنها هرگز اعلام انزجار نسبت به این مفاسد نکردند. چرا؟ چون به تعبیر حضرت امام (ره)، ریشه های گندیده همدیگر را پیدا می کنند.
🔻طبق گفته های نماینده دادستان، یکی از دریافتیهای اکبر طبری از خانواده متهم نجفی، ملکی در خیابان کریمخان بوده است. طبری بعد از دریافت، ملک را با شرایطی و صرفاً رای گم کردن رد رشوه دریافتی، با واحدی از برج «روما رزیدنس» متعلق به دانیال زاده معاوضه می کند.
🔻به گفته دانیالزاده، فریدون سال۹۲ دنبال جا برای انتخابات بود و او ساختمان کریمخان را به عنوان ستاد انتخاباتی تحویل فریدون داد.
🔻خوئینی ها و تاج زاده ها می دانند منابع اقتصادی چگونه هدر رفت، اما رد گم می کنند؛ چون شریک خیانتند.
👤محمد ایمانی
______________
✊ نهضت مردمی ممانعت از جنگ باخدا
📡 @reba_ir
✅ دکتر حسن سبحانی
🔸از آنجا که تعیین نرخ ارز به برآیند تقاضای پول خارجی برای تامین طیفی از انواع کالاها و خدمات از یک طرف و عرضه ارز از طرف دیگر مربوط می شود؛ و این رویه در شرایط عادی و طبیعی روابط مسالمت آمیز اقتصادی حاکم بر مناسبات سیاسی بین کشور ها قابل دفاع و معیار تاحدودی مناسب برای درک ارزش پول یک کشور در قبال ارزش پول کشور دیگر محسوب می شود، منطقا این نرخ، در شرایط صوری و یا حتی مصنوعی تقاضا و عرضه سفته بازانه معدودی #قمارباز ارزی، که نه برای فعالیت های مولد و حتی غیر مولد قابل توجیه، که به منظور استثمار از اوضاع بهم ریخته اقتصاد تحریم شده صورت می گیرد؛ نمی تواند نرخی قلمداد شود که حاصل بازار در مقیاس وسیع و اقتصادی خویش و در نتیجه بیانی قابل اعتناء از اوضاع پولی و ارزی جامعه باشد .
🔸 با نهایت تاسف سیاستگذاران اقتصادی و از جمله پولی و ارزی کشور ، بدون عنایت موثر به الزامات مسئولیت هایی که متقبل شده اند و حداکثر صرفا به پشتیبانی دروسی که در دانشکده های اقتصاد، با مفروض گرفتن حاکمیت رقابت کامل بر مناسبات اقتصادی بین دول فرا گرفته اند بدون عنایت به بایسته های لازم الرعایه تعیین نرخ ارز در شرایط تحریم مطلق،در کمال ناباوری، با تکرار آموخته های دوران تحصیلی خویش ،ضمن کوبیدن بر طبل لزوم پیگیری تک نرخی شدن ارز ، هم نشان می دهند که آن آموخته هایشان را هم درست نفهمیده اند و هم از حامیان و مروجان و احتمالا عاملان مقاصد قماربازان ارز ،که اگر وجود خارجی هم داشته باشند تعدادشان حداکثر از چند صد نفر تجاوز نمی کند شده اند و عملا نرخ های ریشه دار در «بازار حرص و آز » سفته بازان را بر زندگی ده ها میلیون مردم گرفتار تحریم تحمیل نموده اند . مردمی که بیش از سه چهارم آن ها با یارانه معیشتی سرانه چهل و سه هزار تومانی ،افزایش کیفیت نحوه گذران زندگی خویش را پشتیبانی می کنند.
🔸 به نظر ما عدم اتخاذ سیاست ارزی واقع بینانه و شفاف نکردن مناسبات مختوم به نحوه شکل گیری ارزش پول کشور در قبال پول خارجی برای مردم و اجازه جولان دادن به جریانی مجازی و یا حقیقی نما، که بعضا برای بالا بردن ارزش دارایی های متراکم شده پیشین خویش، با حربه قماربازی با «دلار امریکا» عملیاتی می شود، چنانچه ناشی از انحراف در تعارض منافع و افتادن در چنبره فساد ناشی از آن نباشد حکایتی از سوء سیاستگذاری و در نتیجه اسم رمزی برای استمرار گسترش و عمیق شدن فقر مردم ، به واسطه مدیران عمدتا حراف و در عین حال بی تدبیر و کم سواد آنان است.
🔸 مردمانی که هر روز در حیرانی قد بر افراشتن ارزش « دلار امریکا» و کوچک شدن قابلیت «ریال ایران » در حسرت ابدی عدم امکان تامین نیاز های اساسی خویش همچون اجاره مسکن و هزینه مایحتاج بسیار ضروری زندگی غوطه ور میشوند و چون تحلیلی هم از ساز و کار مدیریت اقتصادی کشور ندارند در مواردی خود نیز آتش بیار خرد معرکه می گردند، به این امید که زمان سقوط خویش را در کارزار ویرانگر زندگی اقتصادی، اندکی طولانی تر نمایند.
▫️@hassan_sobhani
__________________
✊نهضت مردمی ممانعت از جنگ باخدا
📡 @reba_ir
#حتما_بخوانید
♨️ آنچه در ماجرای ارز گذشت به روایت سیف رییس سابق بانک مرکزی
🔸 سیف بالاخره روایت تعیین نرخ دلار ۴۲۰۰ تومانی را افشا کرد:
🔻 جهانگیری میخواست نرخ دلار را ۴۵۰۰ تومان تعیین کند، روحانی نگذاشت. مصاحبه جهانگیری بعد از تعیین دلار ۴۲۰۰ تومانی عجیب بود
▫️رئیس کل سابق بانک مرکزی: بعد از اتفاقات اوایل فروردین ۹۷ من در جلسهای گفتم اجازه بدهید قیمتها تعدیل شود. بگذارید نرخ ارز ۶ هزار تومان بشود. آقای رئیس جمهور عصبانی شد و گفت تو میخواهی نرخ ارز برسد به آنجا و بعد دوباره همین وضع باشد.
▪️گفت تضمین میدهی نرخ ارز از ۶ هزار تومان بیشتر نشود؟ گفتم مسلما نمیتوانم تضمین بدهم اما واقعیت این است که فشار تقاضا خیلی زیاد است و روی قیمت ۶ هزار تومان تقاضا کمتر خواهد بود. معنای آن این نیست که ۶ هزار تومان بشود دیگر ۶۵۰۰ تومان نخواهد شد.
▫️در جلسه تعیین دلار ۴۲۰۰ تومانی رئیس جمهور به من نگفتند برو مصاحبه کن اما به طور طبیعی همه نگاهها به سمت من رفت با این منظور که تو برو مصاحبه کن. گفتم من مصاحبه کنم؟ من که مخالف هستم!؟
▪️اگر میگویید من مصاحبه کنم، نرخ ارز را ۴۸۰۰ تومان اعلام میکنم. بعد از این جمله آقای رئیس جمهور رو به آقای جهانگیری کرد و گفت این موضوع، موضوع مهمی است و در حدیست که معاون اول باید اعلام کند. پس شما این تصمیم را اعلام کن.
▫️من به آقای دکتر جهانگیری گفتم آقای دکتر ۴۸۰۰ تومان اعلام کن. وقتی آقای جهانگیری بلند شد که برود پرسید آقای رئیس جمهور اجازه میدهید ۴۵۰۰ تومان بگویم؟ البته یکی از اعضای جلسه به من گفت در آن لحظه آقای جهانگیری گفت اجازه بدهید ۴۳۰۰ تومان بگویم. آقای رئیس جمهور گفت نه به هیچ وجه از ۴۲۰۰ تومان بالاتر نرود. من از نظر خودم عدول کردم. نظر من همان ۳۸۰۰ تومان است اما چون دیدم اکثریت این را میگویید، گفتم تابع نظر شما باشم.
▪️در جلسه آقای عراقچی در کنار من نشسته بود. متن مصوبه که توزیع شده بود را به من نشان داد که در خط اول نوشته شده بود به پیشنهاد بانک مرکزی. من وقت خواستم. آقای جهانگیری گفت موضوع چیست؟ آقای روحانی هم حواسش به سمت ما جلب شد. گفتم آقای دکتر شما که میدانید ما با این مصوبه مخالفیم چرا نوشته شده به پیشنهاد بانک مرکزی؟ آقای دکتر جهانگیری انتظار نداشت من به این صراحت بگویم و به آقای روحانی نگاه کرد به این منظور که نظر ایشان را جویا شود. آقای رئیس جمهور بدون اینکه به من چیزی بگوید به آقای جهانگیری گفت حذفش کن. مصوبه عوض شد و این پیشنهاد حذف شد. اما من دقت داشتم که بند دیگر بماند و حذف نشود.
▫️چیزی که عجیب بود این مصاحبه بعد از جلسه بود که ما هیچ محدودیتی نداریم و هر کسی که میخواهد بیاید ارز بگیرد. این اشکال داشت که من در جلسات بعدی که با اعضای اقتصادی داشتیم گفتم منابع ارزی محدود است شما وقتی این را مطرح میکنید (پرداخت ارز برای همه نیازها) بانک مرکزی از کجا بیاورد؟
▪️باید تقاضا کنترل شود و تنها ابزاری که میتوان استفاده کرد ثبت سفارش است در غیر این صورت نمیتوانیم کنترل کنیم. حجم تقاضا به همین دلیل بالا رفت.
▫️آقای شریعتمداری میگفت من ابزاری برای کنترل ندارم. انتظار دارید من امضای طلایی بدهم؟ امضای طلایی نمیدهم.
▪️هر روز به دولت گزارش کتبی میدادم که میزان پیشفروش سکه به چه عددی رسیده است. من در این مدت علاوه بر خودم آقایان جهانگیری، نهاوندیان و... را به دفتر آقای رئیس جمهور میفرستادم و آنها نکات و دغدغهها را به رئیس جمهور منتقل میکردند.
▫️یک روز در جلسه که آقای رئیس جمهور خیلی عصبانی بود، من گفتم مشکل پیدا میکنیم و وقتی جلسه تمام شد به آقای نهاوندیان و جهانگیری هم گفتم. آقای جهانگیری گفت من با رئیس جمهور صحبت میکنم. اضافه بر خودش ایشان دو سه نفر دیگر را هماهنگ کرده بود که با رئیس جمهور صحبت کنند. این مراجعات پشت سر هم ادامه پیدا کرده بود تا ساعت ۱۰ شب که من دیدم تلفن زنگ میخورد و آقای رئیس جمهور پشت خط است. متوجه شدم رئیس جمهور بهشدت عصبانی و نسبت به اقدامات من و مراجعات دیگران شدیدا ناراحت است. من گفتم خوب است و این باعث میشود استعفای من پذیرفته شود اما به اینجا نرسید , مکالمه قطع شد. فردای آن روز در دولت موضوع تماس شب گذشته را به آقای جهانگیری گفتم و او هم گفت من صحبت میکنم. پسفردای آن روز که جلسه ستاد اقتصادی دولت بود آقای روحانی گفت: بالاخره تو بردی. از فردا پیش فروش سکه را قطع کن.
▫️ادامه را اینجا بخوانید
🖇 فارس
__________
✊نهضت مردمی ممانعت از جنگ باخدا
📡 @reba_ir
یادداشت #خواندنی
🔘 توماس مالتوس انگلیسی_ از چهرههای شاخص مکتب لیبرالیسم_ کسی است که مباحث جمعیتی را وارد اقتصاد کرد.
▪️او معتقد بود چنانچه جمعیت کنترل نشود، رشد آن بر رشد میزان ذخایر غذایی پیشی خواهد گرفت و پیامدهای غیرقابل پیشبینی و ویرانگری به بار خواهد آورد.
▫️درباره ادعای مالتوس، این پرسش مطرح بود که آیا در تاریخ بشر چنین تجربهای ثبت شده است؟ یا امکان آزمون آن وجود دارد؟ ➕طبیعتا نه بشر چنین تجربهای داشت و نه امکان آزمون فرضیه او وجود داشت. این بود که او به ریاضیات متوسل شد و با یک فرمول ساده ریاضی در مقام اثبات فرضیه خود برآمد: جمعیت اگر کنترل نشود، با تصاعد هندسی، و ذخیره غذایی در بهترین حالت با تصاعد عددی، افزایش خواهد یافت! و در نتیجه، بشر دچار کمبود غذا و قحطی خواهد شد.
▪️زمان گذشت، جمعیت جهان افزایش یافت و نرخ رشد جمعیت روی سرانه مصرف غذایی تاثیری نگذاشت تا باطل بودن ادعای او ثابت شود.
🔻دلیل روشن بود: بشر به روشهای تولید انبوه غذا دست یافته بود و توان فهم این قواعد حاکم بر هستی و روابط انسان با عالم، از عهده ریاضیات مالتوس خارج بود.
▫️ادعای مالتوس ابطال شد، اما روش باطل او در بکارگیری فرمولهای ریاضی برای نظریهپردازی اقتصادی و اجتماعی باطل نشد.
🔘 میلتون فریدمن، از بنیانگذاران مکتب نئولیبرالیسم، به همان شیوه مالتوس برای اقتصاد نظریه پردازی کرد و نسخه خصوصیسازی و مقرراتزدایی، آزادسازی تجاری و مالی، و کاهش هزینههای عمومی را برای دولت پیچید.
▪️شباهت نظریه فریدمن به نظریه مالتوس این بود که نه در جایی تجربه شده بود و نه امکان آزمون داشت. لذا فریدمن نیز به تبعیت از مالتوس، به فرمولهای ساده ریاضی متوسل شد تا ادعایش را اثبات کند.
▫️اما مصیبت بزرگ این بود که این شیوه غلط تکراری، نه تنها مردود دانسته نشد، بلکه بسط نیز داده شد و امروز تحت عنوان علم اقتصاد در دانشگاهها تدریس میشود؛ و البته که همچون نظریه مالتوس نسبتی با واقعیات اقتصاد ندارد و هرجا به هر مقداری پیاده شد، به همان نسبت فاجعه آفرید.
▪️وقتی از دانش آموختگان اقتصاد درباره نسبت محتویات کتب اقتصاد متعارف با دنیای واقع میپرسم، پاسخشان این است که بله! اینها نسبتی با عالم واقع ندارند و صرفا یک سری تمرینات ذهنی هستند.
⁉️ آیا تصمیمگیری درباره اقتصاد کشور را میتوان به علمی سپرد که خارج از ذهن جایی نمیتوان برایش یافت؟! آیا ابطال روش مالتوسی برای پیشگیری از فاجعه فریدمنی کفایت نمیکند؟!
✍ سیدیاسر جبرائیلی
_____________
✊نهضت مردمی ممانعت از جنگ باخدا
📡 @reba_ir
🔴 آقای ظریف! شما شریک اصلی دلار ۲۰ هزارتومانی هستید!
#انعکاس_خبری
⭕️ مالک شریعتی نماینده مردم تهران در مجلس، خطاب به ظریف:
🔻 بند ۸ اصل ۴۳ قانون اساسی می گوید: «جلوگیری از سلطه اقتصادی بیگانه بر اقتصاد کشور» و «دلار» مهمترین ابزار سلطه اقتصادی آمریکا بر کشورهای دیگر از جمله ایران است.
لذا شاخص موفقیت دولت در این زمینه بررسی میزان تسلط و تاثیر دلار بر معیشت امروز مردم ایران است.
🔻 معاونت اقتصادی شما بسیار ضعیف عمل کرده است، امروز سهم ما از بازار ۱۲۰۰ میلیارد دلاری منطقه زیر ۲ درصد است، پیمانهای پولی دوجانبه رها شده است و تقریبا تمام قراردادهای انرژی منطقه ای ما که مزیت اقتصادی ماست، به تعطیلی انجامیده یا محکوم شده ایم.
🔻 میلیاردها دلار خسارت و عدم النفع در قراردادهای کرسنت امارات، صادرات گاز به ترکیه، واردات گاز از ترکمنستان، تعلیق طرح صادرات گاز به پاکستان و هند شاهد این مدعاست.
▫️فارس
_______________
✊نهضت مردمی ممانعت از جنگ باخدا
📡 @reba_ir
🔴 چه کسانی در افزایش تورم ذینفعند؟
⭕️ مهدی نصرتی تحلیلگر مسائل اقتصادی:
🔻 کسانی که مباحث اقتصادی را دنبال می کنند یادشان هست که کشور در سال ۹۶ درگیر و نگران دو بحران جدی بود: بحران نظام بانکی و بحران آب وخشکسالی. شکر خدا در این دو سه سال بارش های خوبی انجام شد و همه مشکل کم آبی را فراموش کردند!
♨️ به نظر می رسد چند برابر شدن نرخ ارز، افزایش حجم نقدینگی و تورم های سنگین و افزایش شدید قیمت دارایی ها از جمله ملک و سهام، بانک ها را از بحران نجات داده است و حالا خیلی روزها برای خرید سهام بانک ها توی بورس صف خرید تشکیل میشه!
🚨 علاوه بر نظام بانکی، خود دولت در تورم ذی نفع است چون هروقت کم بياورد، از #ماشین_چاپ_پول استفاده می کند.
🚨 ابر بدهکاران بانکی ذی نفع هستند چون هر روز ارزش بدهی شان کمتر می شود.
🚨 کسانی که املاک زیادی دارند ذی نفع هستند چون سرعت رشد دارایی شان از تورم بیشتر است.
🚨 سهامداران بزرگ هم که با دم خود گردو میشکنند.
#انعکاس_خبری
_________
✊نهضت مردمی ممانعت از جنگ با خدا
📡 @reba_ir