‼️حکم مال بخشیده شده برای خرید لوازم به حسینیه
🔷 س ۶۲۴۷: آیا مالی که برای خرید لوازم به حسینیه ها بخشیده می شود، حکم وقف را دارد یا آن که لوازمی که با آن مال خریداری می گردند احتیاج به اجرای صیغه وقف دارند؟
✅ ج: مجرّد جمع آوری مال، وقف محسوب نمی شود، ولی بعد از خریدن لوازم حسینیه با آن اموال و قراردادن آن ها در حسینیه برای استفاده، وقف معاطاتی محقق می شود و نیازی به اجرای صیغه وقف ندارد.
📕 منبع: khamenei.ir
🆔 @resale_ahkam
قدمی به سوی تغییر جهان.mp3
8.44M
#تلنگری
#مقام_معظم_رهبری
#استاد_شجاعی
#حجهالاسلام_قرائتی
🔺 آیا در زمان غیبت هم میتوان به اندازهی زمان حضور امام، و نفس کشیدن در دولت کریمه، به رشد معنوی و کمال رسید ؟
➖ اگر نمیشود؛
پس تکلیف ما که در زمان غیبت بدنیا آمدیم چه میشود؟
➖ اگر میشود؛
آیا شرایط و لوازم خاصی برای این رشد لازم است؟
✦ ویژه #عید_بیعت
🆔 @resale_ahkam
▪️امشب که زمین و آسمان می گرید
▪️از بهر غريب سامرا می گرید
▪️جا دارد اگر كه شیعه خون گریه کند
▪️چون مهدی صاحب الزمان می گرید
🆔 @resale_ahkam
‼️ استفاده از نیروی برق برای روشنایی بیش از مقدار مورد نیاز
🔷 س ۶۲۴۸: گفته می شود که استفاده از نیروی برق برای روشنایی بیشتر از مقدار نیاز، اسراف محسوب نمی شود، آیا این سخن صحیح است؟
✅ ج: شکی نیست که استفاده و مصرف هر چیز حتّی نیروی برق و نور چراغ بیشتر از مقدار نیاز، اسراف محسوب می شود. آن چه صحیح است سخن منقول از رسول الله(صلّی الله علیه وآله) است که می فرماید: «لاسَرَف فی خیر» در کار خیر، اسراف وجود ندارد.
📕 منبع: khamenei.ir
🆔 @resale_ahkam
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 واکنش بامزه و جالب رهبر انقلاب به کودکی که پیش از سخنرانی صدا میزد:
پفک میخوام ☺️☺️
🆔 @resale_ahkam
‼️ تقاص از مال بدهکار
🔷 س ۶۲۴۹: اگر بدهکار بدهی خود را نپردازد و در ادای آن کوتاهی نماید، آیا جایز است طلبکار از مال او تقاص نماید مثلاً حق خود را به طور پنهانی یا به طریق دیگر بردارد؟
✅ ج: اگر بدهکار بدهی خود را انکار کند و یا بدون عذر در پرداخت آن کوتاهی نماید، طلبکار می تواند از اموال او تقاص نماید. لکن در صورتیکه شخص مزبور خود را بدهکار نمیداند و یا نمیداند که طلبکارش واقعاً حقّی بر گردن او دارد یا نه، در این صورت تقاص طلبکار از او محلّ اشکال است بلکه جایز نیست.
📕 منبع: khamenei.ir
🆔 @resale_ahkam
📜فروش ویژه حرز امام جواد (علیه السلام)📜
◼️به مناسبت شهادت امام حسن عسکری علیه السلام، حرز مبارک امام جواد علیه السلام در فروشگاه طبیعتسرای معصومه عرضه میشود. حرز امام جواد توسط جمعی از طلاب از شهر مقدس قم با رعایت کامل آداب آن تهیه میشود.
⚫️ خانوادههای محترم به ویژه خانوادههای طلاب با اطمینان کامل میتوانند به ادمین فروشگاه جهت تهیه و رزرو حرز امام جواد (علیه السلام) مراجعه کنند👇
https://eitaa.com/joinchat/2106523787Cbeca0efbe4
این فروشگاه با نظارت کانال رساله اداره میشود👆
‼️ تصرف در پولی که اشتباها به حساب واریز شده
🔷س ۶۲۵۰: حدود 3 ماه قبل مبلغی حدود 1.9 میلیون تومان به حساب بنده واریز شد، چندین مرتبه به مرکزی که احتمال می دادم اشتباها واریز کرده باشد، اطلاع دادم، اما واکنش و پاسخی از آن ها دریافت نکرده ام. وظیفه بنده نسبت به این مال چیست و سود جزئی که در این مدت به آن تعلق گرفته چه حکمی دارد؟
✅ج: در هر صورت تصرف شما در مبلغ واریزی و سود آن جایز نیست و باید به مالک آن برگردانید، مگر آنکه پیدا کردن او ممکن نباشد، که باید از طرف صاحبش به فقیر صدقه بدهید .
📕منبع: leader.ir
🆔 @resale_ahkam
💐🌺آقا ردای سبز امامت مبارکت
🌺💐پوشیدن لباس خلافت مبارکت
💐🌺ای آخرین ذخیره زهرایی حسین
🌺💐آغاز روزگار امامت مبارکت
اللهم عجل لولیک الفرج🤲
🆔 @resale_ahkam
‼️معنای تبری و لعن
🔷س ۶۲۵۱: تبری به چه معناست؟ و نسبت بین تبرّی و لعن چیست؟
✅ج: از حیث اعتقادی تولّی یعنی ما به ولایت اولیای الهی، پیامبران خدا و ائمهی اطهار علیهمالسلام معتقد باشیم و همچنین علاقه نسبت به آنها و پیروانشان داشته باشیم. تولّی یک جنبهی عملی نیز دارد که اطاعت از این اولیای الهی است.
✅ تبرّی نقطهی مقابل تولّی است؛ یعنی دشمنی نسبت به دشمنان خدا و دشمنان اولیای خدا.
✅ لزوماً اینگونه نیست که کسی که میخواهد تبرّی بجوید با لعن و ناسزا و بدگویی همراه باشد. بسیاری از مسلمانان از صدر اسلام تاکنون و حتی در عصر حاضر -نمونهاش حضرت امام رحمهالله و حضرت آیتالله خامنهای- اینها واقعاً اهل تولّی و تبرّی هستند، ولی اهل سب و لعن نیستند.
✅ بنابراین انسان میتواند تبرّی داشته باشد، اما توهین و فحاشی و لعن به مقدسات دیگران نکند. حضرت آقا توهین به مقدسات دیگر را جایز ندانسته، بلکه حرام میدانند.
✍به نقل از حجتالاسلاموالمسلمین فلاح زاده
📕منبع: کانال رسمی امام خامنهای
🆔 @resale_ahkam
‼️ توهین به مقدسات مذاهب
🔷س ۶۲۵۲: لعن و نفرین کردن نسبت به مقدسات یا بزرگان دیگر مذاهب، در سخنرانی یا مداحی ها چه حکمی دارد؟
✅ ج: هر گونه گفتار یا کردار و رفتاری که در زمان حاضر بهانه به دست دشمن بدهد و یا موجب اختلاف و تفرقه بین مسلمانان گردد شرعا حرام اکید است.
📕 منبع: leader.ir
🆔 @resale_ahkam
‼️شرکت در مراسم #لعن
🔷س ۶۲۵۳: آیا میشود در مجالس #لعن شرکت کرد یا نه؟
✅ج: یک وقت هست شما شرکت میکنید آن منبری را یا آن مداح را از این کار خودش باز میدارید - حالا با تذکر محترمانه که از این گفتههای تفرقهانگیز بپرهیزد - این گاهی وقتها لازم و واجب است. اما اگر شرکت شما این اثر را ندارد، بلکه مجلس چنین افرادی که تفرقه میاندازند تقویت میشود، بله گاهی وقت ها شرکت در چنین مجالسی جایز نیست و باید پرهیز شود.
✍نقل از حجةالاسلاموالمسلمین فلاحزاده
📕منبع: khamenei.ir
🆔 @resale_ahkam
‼️سپردن پول به دیگری برای تجارت و دریافت سود ماهانه
🔷س ۶۲۵۴: قصد دارم سرمایه ای را به شخصی بدهم تا با آن کار کند و مبلغ ثابتی، سود ماهانه بدهد، آیا دریافت این سود، حکم ربا را دارد؟
✅ج: اگر #قرض بدهید و شرط کنید که قرض گیرنده هر ماه مقداری سود به شما بپردازد، #قرض_ربوی و حرام است اما اگر #وکالت بدهید، یعنی دریافت کننده را وکیل مطلق کنید که با پول شما برای شما کار کند و مقداری از سودهای حاصل را به شما بپردازد و باقیمانده را برای خود بردارد، اشکال ندارد.
#احکام_معاملات #احکام_ربا
🆔 @resale_ahkam
‼️اموال خریداری شده برای مادر توسط فرزندان
🔷 س ۶۲۵۴: آیا چیزهایی که فرزندان در زمان حیات مادرشان برای او می خرند تا از آن ها استفاده کند، از اموال شخصی او محسوب می شود به طوری که بعد از وفاتش از ترکه او محسوب شود؟
✅ ج: اگر فرزندان، اشیاء مذکور را به مادرشان بخشیده و در اختیار او گذاشته باشند، ملک شخصی مادرشان است و بعد از وفات او جزء ترکه اش محسوب می شود.
📕 منبع: khamenei.ir
🆔 @resale_ahkam
‼️ زیورآلات خریداری شده توسط شوهر برای همسر
🔷 س ۶۲۵۵: آیا زیورآلات طلا که شوهر برای همسرش می خرد، از اموال شوهر محسوب شده و بعداز
وفاتش جزء ترکه اش محسوب می شود، به طوری که بین ورثه تقسیم شده و همسر او سهم خود را می برد یا آن که ملک زوجه است؟
✅ ج: اگر جواهرات در اختیار و تحت تصرّف همسرش باشد به طوری که در آن ها تصرّفات مالکانه داشته باشد، حکم به ملکیّت آن جواهرت برای او می شود مگر آن که خلاف آن ثابت شود.
📕 منبع: khamenei.ir
🆔 @resale_ahkam
‼️ کمک به ظالم
🔷 هر چیزی که از نظر عرف، کمک به ظالم محسوب شود، حرام است؛ چه کمک مستقیم باشد، مانند اینکه ظالمی بخواهد فردی را شلاق بزند و کسی به او کمک کند، مثلاً شلاق به دستش دهد، یا این مظلوم را نگهدارد تا او کتک بزند. این کمک مستقیم است، و چه کمک غیر مستقیم باشد؛ مثل اینکه ظالم در اثنای کار ظالمانهاش، تشنه شود و شما به او آب دهید تا تشنگیاش فرو نشیند و به ظلمش ادامه دهد.
📕منبع: khamenei.ir
#حمله_تروریستی
#کمک_به_ظالم
🆔 @resale_ahkam
‼️ کودک ممیز
🔷 س ۶۲۵۶: در بعضی از احکام در خصوص کودک ممیّز آمده است: «کودکی که خوب را از بد تشخیص می دهد» منظور از خوب و بد چیست؟ و سن تمییز چه سنی است؟
✅ ج: منظور از خوب و بد چیزی است که عرف آن را خوب یا بد می داند و باید در این رابطه، شرایط زندگی کودک و عادات و آداب و سنت های محلی هم ملاحظه شود و امّا سن تمییز، به تبع اختلاف اشخاص در استعداد و درک و هوش، مختلف است.
📕منبع: khamenei.ir
🆔 @resale_ahkam
‼️وظایف بدهکار
🔷 بر بدهکار واجب است هنگام سر رسید زمان ادای دین، برای ادای بدهیاش تلاش کند؛ اگرچه با فروش کالا یا مطالبه طلب خود از دیگران یا اجاره دادن املاک خود، بتواند این بدهی را بپردازد. بلکه اگر برایش زحمت ندارد، باید با دنبال کردن کسب و کار لایق شأنش، بودجه اش را تأمین و بدهی اش را بپردازد.
🆔 @resale_ahkam
‼️حقوق طلبکار و بدهکار
🔷 تعلل در پرداخت بدهی و دین حرام است و در صورت عدم قدرت پرداخت، نیت ادا کردن واجب است.
🔷 بدهکار تا بدهی را تحویل طلبکار نداده، از عهده آن مبرا نمیشود. حتی اگر آن را کنار گذاشته و از اموالش جدا نموده تا در فرصت مناسب بپردازد.
🆔 @resale_ahkam
‼️شک در کُر بودن آب
🔷س ۶۲۵۷: اگر آب محلی از تانکر تأمین میشود و کسی که در حال استفاده از آب است نداند که آیا مقدار آب تانکر کُر است یا نه چه حکمی دارد؟
✅ج: اگر به کُر بودن آن یقین داشته و شک دارد از کُر بودن افتاده باشد، بنا را بر کُر بودن بگذارد ولی اگر نمیدانسته کُر بوده یا نه، نمیتواند احکام کُر را بر آن جاری کند.
📕منبع: leader.ir
🆔 @resale_ahkam
‼️ پوشش های حرام
🔷 پوشیدن این لباسها جایز نیست:
1⃣لباسی که از ابریشم خالص و یا طلا بافت باشد ـ برای مردان.
2⃣لباس شهرت بنابر احتیاط واجب، یعنی لباسی که پارچه یا رنگ یا دوخت و یا شیوه پوشیدن آن برای شخص، معمول و عادی نیست و بر خلاف شأن اوست و یا به دلیل داشتن خصوصیتی، در نظر عموم جلب توجه میکند و انگشت نما است.
3⃣لباس اختصاصی جنس مخالف؛ بنا بر احتیاط واجب پوشیدن لباس مختص به جنس مخالف، در صورتی که آن را پوشش و لباس خود قرار دهد، جایز نیست.
4⃣لباس مختص کفار و فرقه های انحرافی در صورتی که سبب ترویج فرهنگ آنان شود.
#احکام_پوشش #احکام_لباس #لباس_شهرت
🆔 @resale_ahkam
‼️صلح همه اموال به یکی از فرزندان در غیاب سایر فرزندان
🔷 س ۶۲۵۸: اگر فردی در غیاب بعضی از فرزندانش و بدون موافقت فرزندانی که حاضر هستند، اموالش را به یکی از پسران خود صلح کند، آیا این صلح صحیح است؟
✅ ج: مصالحه کردن اموال توسط مالک در زمان حیاتش به یکی از ورثه، منوط به موافقت سایر ورثه نیست و آنان حق اعتراض به آن را ندارند. بلی اگر این کار موجب برانگیختن فتنه و اختلاف در بین فرزندان شود جایز نیست.
📕 منبع: khamenei.ir
🆔 @resale_ahkam
‼️شک در محدوده نجاست
🔷س ۶۲۵۹: اگر بدانیم چیزی نجس است، اما ندانیم کدام قسمت چه حکمی دارد؟
✅ج: برای تطهیر آن باید تمام قسمتهایی که احتمال می رود که نجاست در آن قسمت باشد را تطهیر کرد.
البته تا تطهیر نشده هم اگر چیز تری با بعضی از قسمتهای آن برخورد کند، نجس نمی شود.
📕منبع: leader.ir
🆔 @resale_ahkam
‼️کسب درآمد با اموال فرزند
🔷س ۶۲۶۰: اگر به فرزند خردسالم پول هدیه داده شود، آیا می توانم با این پولها کار اقتصادی انجام دهم و آیا باید از سودهای حاصله برای فرزندم هم قرار دهم؟
✅ج: در صورتی که این کار برای فرزند مفسده نداشته باشد، اشکال ندارد و اگر به عنوان قرض از پول فرزند استفاده کنید، سود حاصل ملک شما است ولی اگر به عنوان قرض نباشد و برای فرزند کار اقتصادی انجام دهید سود حاصل ملک فرزند است.
📕منبع: leader.ir
🆔 @resale_ahkam
💠 رهبر انقلاب اسلامی:
🔷 پیغمبر پاکدامن بود؛ در آن محیط فاسد اخلاقی عربستانِ قبل از اسلام، در دوره جوانی، آن بزرگوار، معروف به عفت و حیا بود. ۱۳۷۹/۰۲/۲۳
🆔 @resale_ahkam
💠 رهبر انقلاب اسلامی:
🔷 اخلاق حکومتی پیامبر چنین است: در مقابل وسوسههای دشمن، هوشیار؛ در مقابل مؤمنین، خاکسار. ۱۳۷۹/۰۲/۲۳
🆔 @resale_ahkam
‼️ شیوه وضو گرفتن با وجود زخم در اعضای وضو
🔷 س ۶۲۵۹: اگر در اعضاى وضو زخم يا شکستگی است و روی آن باز است، چگونه باید وضو گرفت؟
✅ ج: در صورتی که زخم، نجس باشد بايد آن را قبل از وضو آب بکشد و اگر آب براى آن ضرر نداشته باشد هنگام وضو به طور معمول بشويد اما اگر شستن براى آن مضر است، هنگام وضو بايد اطراف آن را بشويد و احتياط آن است که اگر کشيدن دست تر بر آن ضرر ندارد، دست تر روى آن بکشد و چنانچه روی آن نجس است پارچه پاکی روی آن بگذارد و روی پارچه دست تر بکشد. البته اگر محل مسح زخم است و نمیتواند روی آن دست تر بکشد، باید به جای وضو، تیمم کند؛ ولی اگر بتواند پارچه ای روی زخم قرار دهد و روی آن دست بکشد، احتیاط آن است که علاوه بر تیمم، وضو نیز با چنین مسحی بگیرد.
#احکام_جبیره #وضوی_جبیره
🆔 @resale_ahkam
‼️سستی و تنبلی در تحصیل علم
🔷 س ۶۲۶۰: سستی و تنبلی در تحصیل علم و تلف کردن وقت چه حکمی دارد؟ آیا حرام است؟
✅ ج: تضییع وقت به بطالت و بیکاری دارای اشکال است و دانشجو تا وقتی که از مزایای مخصوص دانشجویی استفاده می کند باید از برنامه های درسی مخصوص دانشجویان متابعت کند و الا استفاده از آن مزایا از قبیل شهریه و کمک هزینه و غیره برای او جایز نیست.
📕منبع: khamenei.ir
🆔 @resale_ahkam
‼️ طراحی و لباس فروش بانوان
🔷س ۶۲۶۱: شغل من طراحی و فروش لباس بانوان است، آیا این شغل که مربوط به سبک و مد میشود از نظر شرعی اشکال دارد؟
✅ ج: فی نفسه اشکال ندارد، ولی نباید طرحهایی را که برگرفته از فرهنگ منحط غرب است و با حیاء و عفت عمومی منافات دارد، ترویج کنید.
🆔 @resale_ahkam