‼️ حکم شرطبندی در غیر از مسابقه
🔷 س ۸۷۲۲: آیا شرط بندی در غیر مسابقه هم حرام است؟ مثلاً گفته شود که اگر این مطلب علمی که میگویی اشتباه بود، باید برای من فلان چیز را بخری.
✅ ج: عمل مذکور حرام نیست؛ ولی الزامی بر پرداخت ندارد و نمیتوان بدون رضایت او مالی از او دریافت کرد.
🆔 @resale_ahkam
‼️ مسئولیت پرستاران نسبت انجام فرائض دینی بیمار
🔷 س ۸۷۲۳: بسیاری از پرستاران نسبت به ادای فرایض بیماران مراقبت کامل ندارند؛ مثلاً کمک به بیمار جهت وضو ساختن، تیمم و وضعیت نماز بیمار...، در صورتی که بیمار همراه نداشته و نیازمند کمک است، آیا پرستار یا کادر خدماتی بیمارستان مسئول نمی باشد؟
✅ ج: کمک کردن در موارد ذکر شده که باعث می شود بیمار معذور از معذور بودن خارج شود بر دیگری لازم نیست؛ بلی خود مکلّف در صورت امکان بدون مشقّت، بایداز دیگران ولو پرستار، کمک بگیرد.
البته اگر قوانین و مقررات مربوطه در این زمینه تکلیفی را بر عهده پرستار گذاشته باشد، باید مطابق آن عمل شود.
#احکام_پزشکی
#مسئولیت_پرستار
#عبادات_بیمار
🆔 @resale_ahkam
‼️ حکم بازی مافیا
🔷 س ۸۷۲۴: بازی مافیا که حاوی دروغ و دروغگویی میباشد، چه حکمی دارد؟
✅ ج: اگر مفسدهای (مانند ترویج یا عادت به دروغگویی) نداشته باشد، فی نفسه اشکال ندارد.
🆔 @resale_ahkam
‼️ استفاده از اموال مسجد در هیأت
🔷 س ۸۷۲۵: آیا استفاده از اموال مسجد به صورت امانت در هیات جایز است؟
✅ ج: متولی مجاز است متعلقات غیر وقفی مسجد را در صورت صلاحدید در مصارف همسو با اهداف مسجد (مانند اقامه عزای حضرت سید الشهدا علیه السلام یا جلسه تلاوت قرآن کریم) به خارج از مسجد عاریه دهد.
🆔 @resale_ahkam
‼️ تبعیت از امام جماعت در افعال نماز
🔷 س ۸۷۲۶: اگر مأموم سهواً زودتر از امام جماعت سر از رکوع بردارد تکلیف چیست و اگر به رکوع برنگردد، آیا نماز باطل است؟
✅ ج: اگر سهواً پیش از امام سر از رکوع بردارد، چنانچه امام هنوز در رکوع باشد باید به رکوع برگردد و زیاد شدن رکن، نماز را باطل نمی کند؛ ولی اگر به رکوع برود و پیش از رسیدن به حدّ رکوع، امام سر از رکوع بردارد، نماز باطل است و اگر سهواً پیش از امام، سر از رکوع بردارد و سهواً یا به خیال نرسیدن به رکوع امام برنگردد، نمازش صحیح است.
#احکام_جماعت
#نماز_جماعت
#تبعیت_از_افعال_امام
🆔 @resale_ahkam
‼️ حکم شک در خواندن سوره
🔷 اگر شک کند سوره را خوانده یا نه، چنانچه وارد جزء بعد نشده باشد، باید آن را به جا آورد و اگر وارد رکوع یا قنوت یا ذکرهای مستحبی بعد از سوره شده باشد، به شک خود اعتنا نکند.
📕منبع: رساله نماز و روزه، مسأله ۳۵۲
🆔 @resale_ahkam
‼️ حکم شک در به جا آوردن رکوع
🔷 اگر قبل از خم شدن برای سجده، شک کند رکوع را انجام داده یا نه، باید رکوع را به جا آورد.
📕منبع: رساله نماز و روزه، مسأله ۳۵۳
🆔 @resale_ahkam
‼️ حکم شک در انجام سجده
🔷 اگر قبل از برخاستن برای رکعت دوم و چهارم یا قبل از شروع تشهد، شک کند یک سجده به جا آورده یا دو سجده، باید یک سجده دیگر انجام دهد. همچنین اگر در حال برخاستن (قبل از ایستادن کامل) شک کند، باید سجده را به جا آورد.
📕منبع: رساله نماز و روزه، مسأله ۳۵۴
🆔 @resale_ahkam
‼️ نماز در محدوده حد ترخص
🔷 س ۸۷۲۷: مسافری که به قصد پیمودن مسافت شرعی از وطن خارج میشود از چه زمانی نمازش قصر است، همچنین وقتی به سوی وطن برمیگردد از چه زمانی نمازش تمام است؟
✅ ج: هنگام رفتن، با گذشتن از حد ترخصِ وطن، نمازش قصر است و هنگام برگشت نیز با رسیدن به حد ترخص، نماز تمام است؛ هر چند احتیاط مستحب است که در حد فاصل بین حدّ ترخص و وطن، نماز را به صورت جمع بین قصر و تمام بخواند.
🆔 @resale_ahkam
‼️ تأخیر در پرداخت بهای معامله
🔷 س ۸۷۲۸: جنسی را به شخصی به قیمت نقدی مشخص فروخته ایم؛ شخص بعد از دو ماه جهت پرداخت مراجعه می کند با توجه به اینکه شرط پرداخت نقدی بوده و جنس گران شده، می توان به قیمت روز از او تقاضای وجه کرد؟
✅ ج: در صورتی که سه روز یا بیشتر از تاریخ معامله بگذرد و خریدار ثمن را نپردازد و فروشنده هم کالا را در اختیار وی نگذاشته باشد، فروشنده حق خواهد داشت معامله را فسخ کند. ولی اگر کالا تحویل داده شده و علاوه بر بنای معامله به صورت نقد، شرط زمان خاصی برای پرداخت مبلغ در ضمن معامله شده باشد با تخلف از این شرط حق فسخ محقق میشود و فروشنده میتواند معامله قبلی را فسخ کند و کالا را به قیمت روز در قالب قرارداد جدید به طرف مقابل واگذار کند و در غیر این صورت فروشنده فقط حق گرفتن کاهش ارزش پولش را دارد.
📕 منبع: leader.ir
🆔 @resale_ahkam
‼️ وصیت به تقسیم ارث بین بعضی از ورثه
🔷 س ۸۷۲۹: اگر پدر هنگام حیات وصیت کند که مثلا خانه مسکونی او (که بیش از ثلث او محسوب میشود) برای همسرش باشد و ورثه از آن سهمی نداشته باشند، در صورت قبول بقیه ورثه، چنین وصیتی بعد از فوت اعتبار دارد و ورثه از آن خانه سهمی ندارند؟
✅ ج: در صورت قبول ورثه، قبل یا بعد از فوت پدر، خانه برای مادر محسوب می شود و دیگر ورثه از آن سهمی ندارند.
#احکام_ارث
#احکام_وصیت
#وصیت_مازاد_بر_ثلث
🆔 @resale_ahkam
‼️ حکم نماز درصورت اشتباه تشخیص دادن حد ترخص
🔷 س ۸۷۳۰: اگر کسی یقین یا اطمینان پیدا کند که به حدّ ترخّص رسیده و نماز را شکسته به جا آورد و در خارج وقت معلوم شود که به حدّ ترخّص نرسیده بود، حکم نماز او چیست؟
✅ ج: نماز باطل است و قضا دارد.
🆔 @resale_ahkam