‼️نقل مطالب بدون سند
🔷س 1768: در بعضی از هیأتهای مذهبی مصیبتهایی خوانده میشود که مستند به مقتل معتبری نیست و از هیچ عالم یا مرجعی هم شنیده نشده است و هنگامی که از خواننده مصیبت از منبع آن سؤال میشود، پاسخ میدهند که اهلبیت(علیهمالسلام) اینگونه به ما فهماندهاند و یا ما را راهنمایی کردهاند و واقعه کربلا فقط در مقاتل نیست و منبع آن هم فقط گفتههای علما نمیباشد بلکه گاهی بعضی از امور برای مدّاح یا خطیب حسینی از راه الهام و مکاشفه مکشوف میشود، سؤال من این است که آیا نقل وقایع از این طریق صحیح است یا خیر؟ و در صورتی که صحیح نباشد، تکلیف شنوندگان چیست؟
✅ج: نقل مطالب به صورت مزبور بدون اینکه مستند به روایتی باشد و یا در تاریخ ثابت شده باشد، وجه شرعی ندارد مگر آنکه نقل آن به عنوان بیان حال به حسب برداشت متکلّم بوده و علم به خلاف بودن آن، نداشته باشد و تکلیف شنوندگان نهی از منکر است به شرطی که موضوع و شرایط آن نزد آنان ثابت شده باشد.
📕منبع: khamenei.ir
🆔 @resale_ahkam
‼️سستی در تحصیل علم
🔷س 1769: سستی و تنبلی در تحصیل علم و تلف کردن وقت چه حکمی دارد؟ آیا حرام است؟
✅ج: تضييع وقت به بطالت و بيکاری دارای اشکال است و دانشجو تا وقتی که از مزايای مخصوص دانشجويی استفاده میکند بايد از برنامههای درسی مخصوص دانشجويان متابعت کند و الا استفاده از آن مزايا از قبيل شهريه و کمک هزينه و غيره برای او جايز نيست.
📕منبع: khamenei.ir
🆔 @resale_ahkam
‼️لوازمالتحریر
🔷س 1770: آیا به لوازمالتحریر خمس تعلّق میگیرد؟
✅ج: اگر مورد نیاز -در حد شأن عرفی- باشد و از درآمد بین سال تهیه شده باشد، خمس ندارد. مگر لوازمالتحریر مصرفی که از مصرف سال اضافه آمده باشد و عرفاً مالیت داشته باشد که خمس آن باید پرداخت شود.
📕منبع: leader.ir
🆔 @resale_ahkam
‼️کتابهای شخصی
🔷س 1771: شخصی دارای کتابخانه ای شخصی است که مدّتی از آن کتابها استفاده مینموده و فعلاً چند سال است که از آن استفاده نمیکند، ولی احتمال میدهد که در آینده از آن بهره ببرد، آیا در مدّتی که از کتابها استفاده نمیکند، به آن خمس تعلّق میگیرد؟ و آیا در تعلّق خمس، فرقی بین اینکه خودش خریده باشد یا پدرش، وجود دارد؟
✅ج: اگر کتابها در زمان خرید آن مورد نیاز او برای مراجعه و مطالعه بوده و مقدار آن هم مناسب شأن عرفی او باشد، خمس ندارد، حتّی اگر پس از سال اوّل از آن استفاده نکند. همچنین اگر کتابها به او ارث رسیده و یا از طرف پدر و مادر و یا دیگران به او هدیه شده باشد، خمس به آن تعلّق نمیگیرد.
📕منبع: leader.ir
🆔 @resale_ahkam
‼️کمک هزینه تحصیلی
🔷س 1772: بسیاری از دانشجویان برای حل مشکلات غیرقابل پیشبینی خود در هزینه های زندگی صرفه جویی می کنند و در نتیجه مبلغ قابل توجهی از کمک هزینه تحصیلی که به آنها پرداخت می گردد، جمع می شود، سؤال این است که با توجه به اینکه این مبلغ از طریق صرفهجویی در پولی که وزارت آموزش عالی به آنها می پردازد، جمع می شود، آیا به آن خمس تعلّق می گیرد؟
✅ج: کمک هزینه تحصیلی خمس ندارد.
📕منبع: leader.ir
🆔 @resale_ahkam
‼️نماز در مأموريت تحصيلي
🔷س 1773: آیا #سفرهایی که برای #تحصیل_علم یا آموزش حرفه ای انجام می شود، برای نماز و روزه، حکم #سفرهای_شغلی را دارد؟
✅ج: اگر از طرف محل کار، #مأمور_به_تحصیل یا آموزش خاصی شده باشد، به گونه ای که جزئی از شغل محسوب شود یا به طوری باشد که با این تحصیل یا آموزش حرفه، جزء افراد و شاغلین #سِلک و #حرفه_خاصی محسوب می شود ــ مانند طلاب حوزوی و دانشجویان افسری ــ حکم سفر شغلی را دارد.
#احکام_مسافر #سفر_شغلی
🆔 @resale_ahkam
‼️ اولویت همسرداری و مادری
🔷س 1774: آیا زن تحصیل کرده متأهل و دارای فرزند، در شرایط فرهنگی فعلی جامعه، برای حضور در عرصه #جهاد_فرهنگی در سطح جامعه (مثل تدریس، مربی گری و ...) #تکلیف دارد؟ اگر این حضور باعث آسیب به #فرزندداری، #خانه_داری و آرامش زن در خانه شود، جایز است؟
✅ج: انجام امور مربوط به مقام رفیع مادری و همسری، برای زن در #اولویت قرار دارد، البته اگر بانوان بتوانند افزون بر #تربیت_فرزندان_صالح و #همسرداری که خود جهاد محسوب می شود، با حفظ حریم ضوابط شرعی، در عرصه های مختلف فرهنگی تلاش کنند، بسیار پسندیده است.
#مقام_زن #اولویت_همسرداری #اولویت_تربیت_فرزند #فعالیت_فرهنگی_بانوان #تکلیف #جهاد_فرهنگی
#تربیت_فرزندان_صالح
🆔 @resale_ahkam
‼️نفقه دانش آموزان
🔷س 1775: آیا نفقه تحصیل فرزندان مثلاً تحصیل در مقطع ابتدایی و... جزء نفقه واجب بر عهده پدر می باشد؟
✅ج: اگر فرزند توانایی مالی ندارد، در حدّی که عرفاً محتاج به تحصیل است، از قبیل مقطع دوره ابتدایی، هزینههای تحصیل به عهده پدر میباشد.
📕منبع: khamenei.ir
🆔 @resale_ahkam
‼️دیه سقط جنین
🔷میزان دیه جنین:
1⃣ نطفه بعد از استقرار در رحم: ۲۰ دینار طلا
2⃣ علقه: ۴۰ دینار طلا
3⃣ مضغه: ۶۰ دینار طلا
4⃣ استخوان بدون گوشت: ۸۰ دینار طلا
5⃣ گوشت آن را پوشانده: ۱۰۰ دینار طلا
📕منبع: رساله آموزشی امام خامنهای
🆔 @resale_ahkam
‼️شک در محدوده نجاست
🔷س 1776: اگر بدانیم چیزی نجس است، اما ندانیم کدام قسمت چه حکمی دارد؟
✅ج: برای تطهیر آن باید تمام قسمتهایی که احتمال می رود که نجاست در آن قسمت باشد را تطهیر کرد.
البته تا تطهیر نشده هم اگر چیز تری با بعضی از قسمتهای آن برخورد کند، نجس نمی شود.
📕منبع: leader.ir
🆔 @resale_ahkam
‼️وضو گرفتن با زخم خشک شده
🔷س 1777: وقتی دست #زخم میشود و بعد از مدتی #روی_زخم بسته میشود و حالت این رو دارد که خون خشک شده است؛ بنده دقیق نمیدانم چه ماده ای است، آیا آن ماده نجس است؟ وضو گرفتن با چنین زخمی اشکال دارد؟
✅ج: #زردآبه ای که در حال بهبودی زخم در اطراف آن ایجاد می شود، در صورتی که معلوم نباشد با #خون مخلوط است یا نه، پاک است و برای #وضو اشکال ندارد.
#احکام_وضو #وضو_با_بدن_زخمی
🆔 @resale_ahkam
🏴پخش موسیقی در ایام سوگواری
🔷س 1778: اجرای موسیقی حلال یا پخش آن از صدا و سیما در روزهای سوگواری چه حکمی دارد؟
✅ج: اگر عرفاً از این عمل، هتک فهمیده شود، مسلّماً حرام است؛ مثلاً اگر شب عاشورا آهنگی پخش شود که در فرهنگ عمومی مردم، هتک حرمت تلقّی شود، این موسیقی حرام است. امّا اگر هتک حرمت تلقّی نشود، فی نفسه امر محرّمی نیست. اگرچه بهتر است تا جاییکه امکان دارد، این چیزها را از ساحت مراسم دینی دور کنند.
📕منبع: رساله آموزشی امام خامنهای
🆔 @resale_ahkam