‼️تجدید نیّت غسل در اثنای آن
🔷س ۶۴۳۶: آیا در اثناء غسل میتوان دوباره نیّت همان غسل را کرد و از نو شروع کنیم؟
✅ج: اگر غسل باطل نبوده است، مشروع نیست مگر بخواهد احتیاط کند که در این صورت میتواند در میان غسل دوباره اعضای شسته شده را به نیّت غسل احتیاطاً بشوید به شرط آن که منجر به وسواس نشود.
📕منبع: leader.ir
🆔 @resale_ahkam
‼️ گوش دادن به صدای زن
🔷س ۶۴۳۷: گوشدادن به صدای زن هنگامی که شعر و غیر آن را به صورت دکلمه می خواند اعم از اینکه شنونده، جوان باشد یا خیر، مذکر باشد یا مؤنث، چه حکمی دارد؟ و اگر آن زن از محارم باشد، حکم آن چیست؟
✅ج: اگر صدای زن بهصورت غنا نباشد و گوشدادن به صدای او هم به قصد لذت و ریبه نباشد و مفسده ای هم بر آن مترتّب نگردد، اشکال ندارد و فرقی بین موارد فوق نیست.
📕منبع: leader.ir
🆔 @resale_ahkam
‼️خواندن سهوی تشهد در رکعت اول
🔷 س ۶۴۳۸: اگرسهواً مقداری از تشهد را در رکعت اول بخوانیم، سجده سهو واجب میشود؟
✅ج: واجب نیست، اما مستحب است برای هر کار یا ذکر اضافۀ سهوی در نماز، سجده سهو انجام شود.
📕منبع: leader.ir
#تشهد #سهوی
🆔 @resale_ahkam
🏴 مقام حضرت زهرا(سلام الله علیها)
🔷 فاطمهی زهرا (سلاماللهعلیها) در نقش یک رهبر واقعی [است]؛ همان¬طور که امام بزرگوار فرمودند که اگر فاطمهی زهرا مرد بود، پیغمبر میشد. [این] خیلی حرف عجیبی است، خیلی حرف بزرگی است و جز از زبان کسی مثل امام بزرگوار که هم عالم بود، هم فقیه بود، هم عارف بود، انسان این حرف را نمیتواند بشنود؛ امّا ایشان گفته است این حرف را. [فاطمه¬ی زهرا] این است؛ یعنی یک رهبر به تمام معنا، مثل یک پیغمبر، مثل یک هدایتگر عموم بشر؛ در این حدّ و در این اندازه زهرای اطهر، دختر جوان، ظاهر میشود؛ این زنِ اسلام است.
📕منبع: khamenei.ir
🆔 @resale_ahkam
🏴 مقام حضرت زهرا(سلام الله علیها)
🔷 فاطمهی زهرا با آن شأن و رتبه و با آن مقام و عظمت، یک خانم خانهدار است؛ این تحقیر او نیست.۱۳۹۵/۱۲/۲۹
📕 منبع: khamenei.ir
🆔 @resale_ahkam
‼️آرایش کم و زیاد
🔷س ۶۴۳۹: آیا از نظر شرعی فرقی بین آرایش کم و زیاد وجود دارد؟
✅ج: فرقی بین آرایش کم و زیاد نیست اگر خانم کاری کرده که عرفاً میگویند آرایش کرده مثلاً ابروها یا چشم را مداد کشیده یا رژ لب زده است و مقابل نامحرم نپوشانده است حرام است. اما اگر در حدی نیست که عرفاً بگویند آرایش کرده مثلاً کرمی زده و کمی زیباتر شده است پوشاندنش از نگاه نامحرم واجب نیست
📕منبع: leader.ir
🆔 @resale_ahkam.
‼️ خمس درآمد کودک
🔷 س ۶۴۴۰: پدری به فرزندش پول بخشیده و از طرف کودک در حساب بانکی گذاشته است، آیا خمس سودی که به این پول تعلق میگیرد، باید پرداخت شود؟ در صورت وجوب، پدر باید خمس آن را پرداخت کند؟
✅ج: پدر تکلیف ندارد، بنابر احتیاط واجب کودک باید پس از بلوغ، خمس سودی را که قبل از بلوغ به دست آورده و تا زمان بلوغ بر مِلکش باقی مانده است، بپردازد.
📕منبع: leader.ir
🆔 @resale_ahkam
‼️نماز خواندن معذور
🔷س ۶۴۴۱: اگر کسی می تواند #نماز را ایستاده بخواند، ولی هنگام برخاستن فشار زيادي به #زانوهايش وارد مي شود، آیا می تواند نمازش را روی #صندلی بخواند؟
✅ج: اگر با تکیه بر چیزی یا کمک گرفتن هنگام برخاستن ترس ضرر رفع می شود باید بایستند، در غیر این صورت نماز را ایستاده شروع کند و در بین نماز هر گاه برخاستن برای ایشان ضرر یا خوف ضرر داشت، ادامه نماز را #نشسته_بخواند.
#احکام_نماز #نماز_روی_صندلی #نماز_افراد_معذور
🆔 @resale_ahkam
‼️سجده بر سطح ناصاف یا نوشته دار مُهر
🔷 س ۶۴۴۲: #سجده بر روی نوشته های مُهر اشکال دارد؟
✅ج: اگر مقدار تماس پیشانی با #مُهر، در مجموع به اندازه حد اقل سر انگشت باشد، اشکال ندارد.
#احکام_نماز #احکام_سجده
🆔 @resale_ahkam
‼️ خشک بودن محل مسح
🔷 س ۶۴۴۳: آیا خشک کردن قطرات روی پا برای مسح لازم است؟
✅ ج: قطرات آب باید خشک شود یا در قسمتی از پا مسح شود که قطرهی آب وجود ندارد؛ البته اگر رطوبت دست بر رطوبت روی پا غلبه داشته باشد، اشکال ندارد.
🆔 @resale_ahkam
‼️ آداب گفتن اذان و اقامه
🔷 مستحب است بین اذان و اقامه قدری بنشیند یا سجده کند یا تسبیح بگوید یا قدری ساکت باشد یا حرفی بزند یا دو رکعت نماز بخواند.
📕منبع: رساله نماز و روزه، مسأله ۱۳۷
🆔 @resale_ahkam
‼️مسئولیت پرستاران نسبت انجام فرائض دینی بیمار
🔷 س ۶۴۴۴: بسیاری از پرستاران نسبت به ادای فرایض بیماران مراقبت کامل ندارند. مثلاً کمک به بیمار جهت وضوء ساختن، تیمم و وضعیت نمازگزاران و ... در صورتی که بیمار همراه نداشته و نیازمند کمک است آیا پرستار یا کادر خدماتی بیمارستان مسئول نمیباشد؟
✅ ج: کمک کردن در موارد ذکر شده که معذور را از معذور بودن خارج میکند بر دیگری لازم نیست. بلی خود مکلّف در صورت امکان بدون مشقّت باید کمک بگیرد ولو از پرستار.
🆔 @resale_ahkam