فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔷حکم خوردن سحری بعد از اذان صبح
🔺سؤال مخاطبان دفتر حضرت آقا☝️
🆔 @resale_ahkam
‼️باطل كردن روزه بر اثر جهل به حكم
🔷س 4000: شخصى که بر اثر جهل به مسأله، عمداً روزهاش را #افطار کرده، چه وظیفه ای دارد؟ آيا فقط #قضا بر او واجب است يا اينکه #کفّاره هم بايد بدهد؟
✅ج: اگر به سبب بىاطلاعى از حکم شرعى، کارى را انجام دهد که روزه را باطل مىکند ـ مثل اينکه نمىدانست خوردن دارو نيز مانند ساير خوردنىها روزه را باطل مىکند و در روز ماه رمضان دارو خورد ـ روزهاش باطل است و بايد آن را قضا کند ولى کفّاره بر او واجب نيست.
#احکام_روزه #کفاره_بر_اثر_جهل #کفاره_روزه
🆔 @resale_ahkam
‼️ وظیفه ی بیمار در مورد روزه
🔷س 4001: به #دستور_پزشک، از روزه گرفتن منع شده ام و این باعث ناراحتی من شده است و دوست دارم مانند دیگران روزه بگیرم؛ آیا این کار برایم اشکالی دارد؟
✅ج: اگر می دانید ـ هر چند از گفتۀ پزشک ـ روزه برای شما #ضرر دارد یا میترسید ضرر داشته باشد، جایز نیست روزه بگیرید.
#احکام_روزه #ترک_روزه_به_جهت_بيماري #منع_روزه_توسط_پزشک
🆔 @resale_ahkam
‼️خوردن سحرى پس از اذان صبح
🔷س 4002: اگر در #ماه_رمضان براى سحرى بيدار شويم و سحرى بخوريم و بعد بفهميم #اذان گفتهاند، روزه قبول است يا بايد روزه آن روز #قضا شود؟
✅ج: اگر بدون اينکه #تحقيق کنيد صبح شده يا نه، کاری که #روزه را باطل میکند انجام دهيد، سپس معلوم شود که در آن هنگام صبح شده بود، بايد قضای آن روز را بگيريد، ولی اگر تحقيق کنيد و بدانيد که صبح نشده و چيزی بخوريد و بعد معلوم شود که صبح بوده است قضای آن روز واجب نيست.
#احکام_روزه #خوردن_سحری_بعد_از_اذان
🆔 @resale_ahkam
‼️روزه نگرفتن به دلیل احتمال بارداری
🔷س 4003: حکم کسی که احتمال بارداری می داد و بخاطر ضرر داشتن روزه در ماه های اول بارداری، روزه نگرفته ولی بعد متوجه شده که باردار نبوده است، چیست؟
✅ج: مجرد آنچه ذکر شده مجوز خوردن روزه نیست و حکم افطار عمدی را دارد.
📕منبع: حجت الاسلام فلاحزاده
🆔 @resale_ahkam
‼️افطار عمدی روزه به دلیل عذری قوی
🔷س 4004: اگر فردی بهخاطر عذری قوی، پنجاه درصد احتمال دهد که روزه بر او واجب نیست و به همین دلیل روزه نگیرد، ولی بعداً معلوم شود که روزه بر او واجب بوده، از جهت قضا و کفّاره چه حکمی دارد؟
✅ج: اگر افطار عمدی روزه ماه مبارک رمضان به مجرد احتمال عدم وجوب روزه بر وی باشد، در فرض سؤال علاوه بر قضا، کفّاره هم بر او واجب است. اما اگر افطار به علت ترس از ضرر باشد و ترس هم منشأ عقلایی داشته باشد، کفّاره واجب نیست، ولی قضا بر او واجب است.
📕منبع: رساله آموزشی امام خامنهای
🆔 @resale_ahkam
‼️بیماری کلیه در حال روزه
🔷س 4005: بنده به بیماری سنگ کلیه دچار هستم. در مراجعه به پزشک، نوشیدن بسیار مایعات را تجویز نمودند. در ماه مبارک رمضان امسال چه وظیفه ای دارم؟
✅ج: اگر جلوگیری از بیماری کلیه مستلزم نوشیدن آب یا سایر مایعات در طول روز باشد، روزه گرفتن بر شما واجب نیست؛ و اگر مریضی شما تا ماه رمضان سال بعد ادامه داشته باشد، روزهها قضا ندارد؛ ولکن باید برای هر روزه یک مدّ طعام (تقریباً ۷۵۰ گرم گندم یا نان و مانند آن) به فقیر بدهید.
📕منبع: رساله آموزشی امام خامنهای
🆔 @resale_ahkam
‼️فرا رسیدن وقت اذان، در حین غسل واجب
🔷س 4006: اگر فرد جنب نزدیک اذان صبح از خواب بیدار شده و اقدام به غسل نماید، اما قبل از اتمام غسل اذان گفته شود، روزه ی او چه حکمی پیدا مینماید؟
✅ج: اگر با علم یا گمان به این که وقت برای غسل دارد، شروع به غسل کرده، کفایت میکند، و روزهاش صحیح است، مگر این که روزه ی قضا بگیرد، که در این صورت اگر قبل از طلوع فجرغسلش تمام نشود، روزه ی او صحیح نیست.
📕منبع: رساله آموزشی امام خامنهای
🆔 @resale_ahkam
‼️افطار بهخاطر مشقت در اثناى روز
🔷س 4007: اگر شخصى به جهت شغلى كه دارد و نمىتواند آن را رها كند، چنانچه بر اثر #تشنگی يا #گرسنگی #روزه برايش #حرجى باشد، آيا از اوّل روز مىتواند #افطار كند يا اينكه حكم ديگرى دارد؟
✅ج: در فرض سؤال، هر وقت دچار #حرج_و_مشقّت شد، مىتواند افطار کند و بعداً بايد روزه آن روز را #قضا نمايد.
#احکام_روزه #افطار_به_جهت_کار
🆔 @resale_ahkam
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
‼️روزه نوتکلیفان
🔷س 4009: با توجه به #بحران_کرونا آیا بر نوتکلیفان باز هم واجب است که روزه بگیرند؟
✅پاسخ صوتی حجت الاسلام والمسلمین فلاحزاده
🆔 @resale_ahkam
‼️نیّت هر روز یا برای کل ماه
🔷س 4010: در ماه رمضان باید برای هر روز نیّت کرد، یا اینکه یک نیّت در اول ماه کافی است؟
✅ج: اگر شب اول ماه رمضان نیّت کند که یک ماه را روزه بگیرد، کافی است؛ ولی بهتر (احتیاط مستحب) است در هر شب ماه رمضان، برای روزه فردای آن نیز، نیّت کند.
📕منبع: leader.ir
🆔 @resale_ahkam
‼️ناتوانی از گرفتن روزه در آغاز بلوغ
🔷س 4011: دختری که به سن تکلیف رسیده، ولی به علت ضعف جسمانی توانایی روزه گرفتن ندارد، و بعد از ماه مبارک رمضان هم نمی تواند قضای آن را به جا آورد تا اینکه ماه رمضان سال بعد فرا می رسد، چه حکمی دارد؟
✅ج: ناتوانی از گرفتن روزه و قضای آن به مجرد ضعف و عدم قدرت موجب سقوط قضای روزه نمی شود، بلکه قضای روزه های ماه رمضان که از او فوت شده، بر وی واجب است.
📕منبع: leader.ir
🆔 @resale_ahkam
‼️افطار بهخاطر مشقت در اثنای روز
🔷س 4012: اگر شخصی جهت شغلی که دارد و نمیتواند آن را رها کند چنانچه بر اثر تشنگی یا گرسنگی روزه برایش حرجی باشد، آیا از اوّل روز میتوانند افطار کنند یا اینکه حکم دیگری دارند؟
✅ج: در فرض سؤال، هر وقت دچار حرج و مشقّت شدند، میتوانند افطار نموده و بعدا باید روزه آن روز را قضا نمایند.
📕منبع: leader.ir
🆔 @resale_ahkam
‼️فرو رفتن غذای باقی مانده بین دندانها
🔷س 4013: در یکی از روزهای ماه رمضان روزه گرفتم ولی دندانهایم را مسواک نزدم، و بدون اینکه باقیمانده غذاهای لابلای دندانها را عمداً ببلعم، خودبهخود بلعیده شده است. آیا قضای روزه آن روز بر من واجب است؟
✅ج: اگر علم به وجود باقیمانده غذا در بین دندانهایتان و یا علم به رسیدن آن به حلق نداشته اید و فرو رفتن آن هم عمدی و با التفات نبوده، قضای روزه بر شما واجب نیست.
📕منبع: leader.ir
🆔 @resale_ahkam
‼️افطار روزه بر اثر تشنگی و گرسنگی
🔷س 4014: اگر شخصی که در ماه رمضان روزهدار است، در یکی از روزها برای خوردن سحری بیدار نشود و لذا نتواند روزه را تا غروب ادامه دهد و در وسط روز حادثه ای برای او اتفاق بیفتد و روزه را افطار کند، آیا کفّاره بر او واجب است؟
✅ج: اگر روزه را تا حدی ادامه دهد که روزه بر اثر تشنگی و گرسنگی برای او حرجی شود و در نتیجه آن را افطار نماید، فقط قضا بر او واجب است و کفّاره ای ندارد.
📕منبع: leader.ir
🆔 @resale_ahkam
‼️استمرار بيمارى از ماه رمضان تا رمضان آينده
🔷س 4015: چند سال به علت #بیماری #روزه نگرفتم، در حال حاضر چه وظیفه ای دارم؟
✅ج: اگر بیماری تا #ماه_رمضان سال بعد بر طرف نشده، #قضای_روزه ساقط است، ولی باید برای هر روز یک #مُد_طعام به عنوان #فدیه به فقیر بپردازید، ولی اگر تا پیش از ماه رمضان آینده، بیماری بر طرف شده ، باید علاوه بر قضای روزه، #کفاره_تأخیر قضای آن را بپردازید.
کفاره تأخیر و فدیه، تقریبا 750 گرم #گندم، #آرد، برنج و مانند آن است که باید به فقیر داده شود.
#احکام_روزه #روزه_بیمار
🆔 @resale_ahkam
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
‼️قی کردن به دلیل مشکل معده
🔷س 4016: اگر کسی به خاطر مشکل معده، بی اراده بالا بیاورد آیا روزه باطل است؟
✅ پاسخ صوتی حجت الاسلام والمسلمین فلاح زاده☝️
🆔 @resale_ahkam
‼️فرو رفتن غذای باقی مانده بین دندانها
🔷س 4017: در یکی از روزهای ماه رمضان روزه گرفتم ولی دندانهایم را مسواک نزدم، و بدون اینکه باقیمانده غذاهای لابلای دندانها را عمداً ببلعم، خودبهخود بلعیده شده است. آیا قضای روزه آن روز بر من واجب است؟
✅ج: اگر علم به وجود باقیمانده غذا در بین دندانهایتان و یا علم به رسیدن آن به حلق نداشته اید و فرو رفتن آن هم عمدی و با التفات نبوده، قضای روزه بر شما واجب نیست.
📕منبع: leader.ir
🆔 @resale_ahkam
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
‼️روزه مسافر در حد ترخص و مسافت شرعی
🔷س 4018: تفاوت حدترخص و مسافت شرعی چیست و آیا پس از عبور از حد ترخص میتوان روزه را افطار کرد؟
✅پاسخ صوتی حجت الاسلام والمسلمین فلاح زاده☝️☝️
#ماه_رمضان
🆔 @resale_ahkam
‼️زن شیرده
🔷س 4019 : آیا زنی که به بچه شیر میدهد و روزه برای او ضرر دارد، اگر روزه نگیرد بعداً باید کفاره نیز بدهد یا نه؟
✅ج: اگر خوف ضرر برای بچه باشد باید به مقدار هر روزی که روزه را افطار میکند، یک مدّ طعام (تقریباً ۷۵۰ گرم گندم یا نان یا برنج و یا مانند آن) به فقیر بپردازد و روزه را نیز قضا کند. ولی اگر خوف ضرر برای خودش باشد حکم مریض را دارد.
📕منبع: leader.ir
🆔 @resale_ahkam
‼️مضمضه و غرغره آب در حال روزه
🔷س 4020: اگر روزهدار آب را به قصد رفع عطش در دهان گردانده و بیرون بریزد بهطوری که هیچ مقداری از آب پایین نرود چه حکمی دارد؟
✅ج: در فرض سؤال اشکال ندارد.
📕منبع: leader.ir
🆔 @resale_ahkam
‼️مسواک با خمیر دندان
🔷س 4021: آیا مسواک کردن با خمیر دندان، در حال روزه اشکال دارد؟
✅ج: اشکال ندارد؛ ولی باید از فرو رفتن آب دهان که آغشته با خمیر دندان و آب است جلوگیری شود.
📕منبع: leader.ir
🆔 @resale_ahkam
‼️خوردن غذا بعد از اذان صبح بدون تحقیق
🔷کسی که در ماه رمضان غسل جنابت را فراموش کرده و با حال جنابت یک یا چند روز، روزه بگیرد قضای آن روزها بر او واجب است.
🔷اگر در سحر ماه رمضان بدون این که تحقیق کند صبح شده یا نه، کاری که روزه را باطل میکند انجام دهد، سپس معلوم شود که در آن هنگام صبح شده بوده است، باید قضای آن روز را بگیرد، ولی اگر تحقیق کند و بداند که صبح نشده و چیزی بخورد، و بعد معلوم شود که صبح بوده است قضای آن روز بر او واجب نیست.
📕منبع: رساله آموزشی امام خامنهای
🆔 @resale_ahkam
‼️باطل کردن روزه به جهت نهی والدین
🔷س 4022: اوائل #سن_تکلیف والدین به جهت لاغر بودن مرا قانع کردن که #روزه_ماه_رمضان برایم ضرر دارد، نسبت به #قضا و #کفاره روزه چه وظیفه ای دارم؟
✅ج: اگر منظورتان از قانع شدن این است که مطمئن شدید برای خوردن روزه، مجوز شرعی دارید، #قضای_روزه واجب است ولی کفّاره ندارد.
#احکام_روزه #روزه_اولی
🆔 @resale_ahkam
‼️تزریق آمپول و سرم برای روزه دار
🔷س 4023: نظر شریف جنابعالی درباره تزریق آمپول و سایر تزریقات نسبت به روزهداران در ماه مبارک رمضان، چیست؟
✅ج: احتیاط واجب آن است که روزه دار از آمپولهای مقوّی یا مغذّی و هر آمپولی که در رگ تزریق می شود و نیز انواع سرم ها خودداری کند، لکن آمپولهای دارویی که در عضله تزریق می شود و نیز آمپولهایی که برای بی حسّ کردن به کار می رود، مانعی ندارد.
📕منبع: khamenei.ir
🆔 @resale_ahkam
‼️روزه در حال جنابت
🔷س 4024: اگر کسی مدتی با جنابت روزه گرفته باشد، و نمیدانسته که باید غسل کند، آیا روزه های او صحیح است؟
✅ج: در صورتی که جاهل به جنابت خود بوده واصلاً نمی فهمیده جنابت چیست و جنب شدن عمدی در شب ماه رمضان بوده و نه در روز آن، روزه ها صحیح است ولی اگر جنابت را می دانسته و جاهل به وجوب غسل بوده باید قضای روزه ها را به جا آورد و اگر غافل از حکم مسأله بوده، کفاره ندارد.
📕منبع: رساله آموزشی امام خامنهای
🆔 @resale_ahkam
‼️غذای مانده بین دندان ها در حال روزه
🔷س 4025: در یکی از روزهای ماه رمضان روزه گرفتم ولی دندانهایم را مسواک نزدم، و بدون اینکه باقیمانده غذاهای لابلای دندانها را عمداً ببلعم، خودبخود بلعیده شده است. آیا قضای روزه آن روز بر من واجب است؟
✅ج: اگر علم به وجود باقیمانده غذا در بین دندانهایتان و یا علم به رسیدن آن به حلق نداشته اید و فرو رفتن آن هم عمدی و با التفات نبوده، قضای روزه بر شما واجب نیست.
📕منبع: رساله آموزشی امام خامنهای
🆔 @resale_ahkam
‼️روزه در دوران بارداری
🔷س 4026: آیا روزه گرفتن بر زن بارداری که نمی داند روزه برای جنین او ضرر دارد یا خیر، واجب است؟
✅ج: اگر بر اثر روزه، خوف ضرر بر جنین داشته باشد و خوف وی هم دارای منشأ عقلایی باشد، افطار بر او واجب است و در غیر این صورت واجب است که روزه بگیرد.
📕منبع: رساله آموزشی امام خامنهای
🆔 @resale_ahkam
‼️تذکر به روزه دار در حال افطار سهوی
🔷س 4027: اگر شخص روزه دار در اثر فراموشی چیزی بخورد، آیا تذکر دادن به او واجب است؟
✅ج: خیر، تذکر دادن به او واجب نیست.
📕منبع: leader.ir
🆔 @resale_ahkam
🔺مطلبِ اتفاق جالب هنگام نماز ظهر رهبر انقلاب
https://eitaa.com/resale_ahkam/3456