‼️گفتن «وعجّل فرجهم» بعد از صلوات تشهد
🔷س 5453: میخواستم بدانم نمازگزار اگر بعد از صلوات تشهد وعجل فرجهم بگوید؟ آیا نماز باطل میشود و اشکال دارد و یا خیر؟
✅ج: به قصد ذکر و دعا مانع ندارد ولی نماز را به همان نحو که در رسالههای عملیه بیان شده بجا آورید.
📕منبع: leader.ir
🆔 @resale_ahkam
‼️خمس درآمد کودک
🔷س 5454: پدری به فرزندش پول بخشیده و از طرف کودک در حساب بانکی گذاشته است، آیا خمس سودی که به این پول تعلق میگیرد، باید پرداخت شود؟ در صورت وجوب، پدر باید خمس آن را پرداخت کند؟
✅ج: پدر تکلیف ندارد، بنابر احتیاط واجب کودک باید پس از بلوغ، خمس سودی را که قبل از بلوغ به دست آورده و تا زمان بلوغ بر مِلکش باقی مانده است، بپردازد.
📕منبع: leader.ir
🆔 @resale_ahkam
❤️ امام صادق عليه السلام:
🔺اذا قامَ القائمُ لایبقی اَرضٌ اِلاّ نُودِی فیها شَهادَةُ «اَن لااله اِلاّ اللهُ و أَنّ مُحمداً رسولُ الله صلی الله علیه و آله»
🔺زمانی که حضرت قیام میکند سرزمینی باقی نمیماند جز اینکه ندای (رسای) شهادتین «لا اله الاالله محمد رسولالله(صلیالله علیه و آله)» از آن برخواهد خواست.
📕بحار الأنوار ج ٥٢ ص ٣٤٠
🆔 @resale_ahkam
‼️ختم صلوات و اذکار در ایام عذر شرعی
🔷س 5455: در ایام حیض و جنابت آیا خواندن قرآن و یا فرستادن ذکر صلوات و امثال آن کراهت دارد؟
✅ج: قرائت آیاتی که سجده واجب دارد بر جنب و حائض حرام است و قرائت سایر آیات در غیر اوقات نماز برای حائض کراهت دارد؛ ولی در اوقات نماز مستحب است خود را تطهیر کند، و وضو بگیرد و قرآن بخواند، یا مشغول ذکر باشد و برای کسی که جنب است، مکروه است بیش از 7 آیه از آیاتی را که سجده واجب ندارد، قرائت کند
📕منبع: leader.ir
🆔 @resale_ahkam
‼️استعمال، نگهداری و قاچاق مواد مخدر
🔷س 5456: استعمال مواد مخدّر از قبیل حشیش، تریاک، هروئین، مورفین، ماری جوانا و... بصورت خوردن، نوشیدن، کشیدن، تزریق و یا شیاف، چه حکمی دارد؟ خرید و فروش و سایر راههای کسب درآمد با آن مثل حمل و نقل و نگهداری و قاچاق آنها چه حکمی دارد؟
✅ج: استعمال مواد مخدر و استفاده از آنها با توجه به آثار سوءشان از قبيل ضررهای شخصی و اجتماعی قابل ملاحظه ای که براستعمال آنها مترتّب میشود، حرام است و به همين دليل کسب درآمد با آنها از طريق حمل و نقل و نگهداری و خريد و فروش و غير آن هم حرام است.
📕منبع: khamenei.ir
🆔 @resale_ahkam
❤️امام مهدی (عَجّل الله تعالى فرجه الشريف):
💐لِیَعمَل کُلُّ امْرِءٍ علَى ما یُقَرَّبُ مِن مَحَبَّتِنا
🔺هر یک از شما باید کارى کند که با آن به محبّت ما نزدیک شود
📕 تهذیب الأحکام، ج 1، ص 38
🆔 @resale_ahkam
‼️شک در خواندن تشهد
🔷س 5457: مواقعی، بعد از نماز یا وسط نماز شک میکنم که تشهد گفتهام یا نه. از یک نفر شنیدهام که برای جبران سجده و تشهد فراموش شده، سجده سهو کافیست، ولی برادرم میگوید اگر یقین نداشته باشید که گفتهاید، باید نماز، دوباره خوانده شود. در این مورد تکلیف چیست؟
✅ج: شک در تشهد بعد از نماز یا شک در آن پس از قیام برای رکعت بعد، اعتبار ندارد و بهطور کلی به شک در چیزی که محل آن گذشته و همچنین شک بعد از سلام اعتنا نمیشود.
📕منبع: leader.ir
🆔 @resale_ahkam
‼️استفاده شخصی از اینترنت محل کار
🔷س 5458: آیا استفاده از #اینترنت_محل_کار برای کار شخصی جایز است؟
✅ج: #استفاده_شخصی، جایز نیست و موجب #ضمان است؛ مگر آن که با اذن مسئولی باشد که شرعا و قانونا چنین حقی دارد.
#قوانین_و_مقررات #استفاده_از_اموال_دولتی
🆔 @resale_ahkam
‼️وظیفه مردم نسبت به اقدامات غیر قانونی دیگران
🔷س 5459: کسی که پدرش اجناس را غیر قانونی وارد کشور می کند و این کار به اقتصاد کشور آسیب می زند؛ آیا وظیفه ی او اطلاع رسانی به نهادهای مربوطه هست؟
✅ج: در هر صورت وظیفه ی فرزند با وجود شرایط امر به معروف و نهی از منکر امر و نهی زبانی است و در صورت نیاز به مراتب بالاتر، موضوع را به مسئولان مربوطه در نیروی انتظامی و قوه قضائیه ارجاع دهد.
📕منبع: khamenei.ir
🆔 @resale_ahkam
‼️مشاوره دادن مرد و زن به یکدیگر
🔷س 5460: مشاوره دادن مشتری مرد توسط فروشنده زن ویا زن توسط مرد در مواردی مثل این که چه رنگی به موهای من مناسب است، یا نحوه رُژ لب زدن چطور باشد، یا انتخاب شماره کرم های روشن کننده یا لباس های زیر، چه حک می دارد؟
✅ج: چنانچه خوف ارتکاب گناه - مانند نگاه حرام - در میان باشد، و یا مفسده انگیز باشد، جایز نیست.
📕منبع: leader.ir
🆔 @resale_ahkam
‼️خمس لباس و وسائلی که استفاده نشده
🔷س 5461: آیا پرداخت خمس قیمت لباس و امثال آن که در حد شأن است اما تا پایان سال خمسی پوشیده نشده است، واجب است؟
✅ج: اگر هنگام خرید مورد نیاز بوده است، یعنی در آن هنگام باید ـ هر چند برای زمان نیاز ـ لباس خریده می شده است، خمس ندارد، حتی در صورتی که تا پایان سال خمسی استفاده نشده باشد.
📕منبع: leader.ir
🆔 @resale_ahkam
‼️هبه و هدیه
🔷 هبه و هدیه خمس ندارد، هر چند احتیاط (مستحب) این است که اگر از مخارج سال زیاد بیاید، خمس آن پرداخت شود.
🔷 تحقق عنوان هبه و هدیه تابع قصد دهنده است، بنابراین نفقهیی که انسان از طرف پدر یا برادر یا یکی از اقوام دریافت میکند در صورتی هبه و هدیه محسوب میشود که پرداخت کننده، آن دو را قصد کرده باشد.
📕منبع: رساله آموزشی امام خامنهای
🆔 @resale_ahkam