‼️پوشش در برابر نامحرم در منزل
🔷س 5511: دختری در بیرون از منزل چادری است و حجاب کامل دارد اما در داخل منزل و در مقابل نامحرمهای فامیل لباسهایی میپوشد که حجابش کامل نیست یا حجم بدنش مشخص است. حکم این کار چیست و آیا تفاوتی بین نامحرمهای فامیل و غریبه وجود دارد؟
✅ج: تفاوتی بین نامحرمها وجود ندارد و نامحرم نامحرم است؛ ممکن است در معاشرت مسائلی وجود داشته باشد؛ مثلاً اینکه یک خانم وقتی شوهر خواهرش به منزلشان میآید، با حفظ حجاب کامل، با او سر یک سفره مینشیند و غذا میخورد، اما با نامحرم غریبه سر یک سفره نمینشیند. اما اینکه آیا محرم و نامحرم درجهبندی دارد و یکی بیشتر نامحرم است آن یکی کمتر، خیر.
📕منبع: khamenei.ir
🆔 @resale_ahkam
‼️سفر تحصيلی طلاب و دانشجويان بورسیه
💠س 5512: آيا #سفر_تحصيلي #طلاب و #دانشجويان_بورسیه ـ مانند #تربیت_معلم و #افسری ـ که تحصیلشان متصل به اشتغال است، حکم سفر تحصيلي را دارد یا #سفر_شغلی؟
✅ج: سفری که مانند محصلان علوم دینی یا دانشجویان مذکور در سؤال، برای تحصیل انجام می دهند به طوری که از زمان تحصیل، جزء شاغلان #حرفۀ خاصی قرار می گیرند، حکم سفر شغلی را دارد.
#احکام_مسافر #احکام_سفر_تحصیلی
🆔 @leader_ahkam
‼️برخورد چیز پاک با متنجس با چند واسطه
🔷س 5513: آیا چیز پاکی که با متنجس برخورد نموده، نجس است یا خیر؟ در صورت نجس بودن، تا چند واسطه نجس است؟
✅ج: چيزى که با عين نجس تماس يافته و نجس شده است، اگر باز با چيزى که پاک است تماس پيدا کند و يکى از آنها تر باشد، آن چيز پاک را نجس مىکند، و باز اين چيزى که بر اثر ملاقات با متنجس نجس شده است، اگر با چيز پاکى برخورد نمايد، بنا بر احتياط واجب آن را نجس مىکند، ولى اين متنجس سوم هيچ چيزى را با ملاقات خود نجس نمىکند.
📕منبع: khamenei.ir
🆔 @resale_ahkam
‼️بلند خواندن قضای نماز صبح
🔷س 5514: آیا اگر قصد خواندن قضای نماز صبح را داشته باشیم باید آن را بلند بخوانیم یا آهسته؟
✅ج: واجب است که قرائت حمد و سوره در نمازهای صبح و مغرب و عشا چه ادا باشد و چه قضاء در هر حالی بلند باشد، حتی اگر قضای آنها در روز خوانده شود، و اگر با علم و عمد بلند خوانده نشود، نماز باطل است.
📕منبع: khamenei.ir
🆔 @resale_ahkam
‼️مهاجرت مسلمان با کشورهای غیر اسلامی
🔷س 5515: آیا برای یک شخص مسلمان مهاجرت به کشورهای غیر اسلامی جایز است؟
✅ج: اگر خوف انحراف از دين وجود نداشته باشد اين کار اشکال ندارد و واجب است در آنجا بعد از رعايت احتياط و مواظبت نسبت به دين و مذهب به مقداری که توانايی دارد مبادرت به دفاع از اسلام و مسلمين نمايد.
📕منبع: khamenei.ir
🆔 @resale_ahkam
‼️زندگی در کشور خارجی با وجود اسباب معصیت
🔷س 5516: زندگی در کشوری که اسباب معصیت مانند برهنگی و گوشدادن به نوارهای مبتذل موسیقی و غیره در آن فراهم است، چه حکمی دارد؟ کسی که در آنجا تازه به سن تکلیف رسیده چه حکمی دارد؟
✅ج: اقامت و زندگی آنها، فی نفسه اشکال ندارد، ولی بايد از اموری که از نظر شرعی بر او حرام هستند اجتناب کند و اگر نمیتواند بايد به کشورهای اسلامی مسافرت نمايد.
📕منبع: khamenei.ir
🆔 @resale_ahkam
📣 ثبت نام شروع شد
⏰کارگاه #برنامه_ریزی و #مدیریت_زندگی
آموزش گام به گام و کاربردی مهارت های
📌#هدف_گذاری
📌#برنامه_ریزی
📌#مدیریت_زمان
📌#مدیریت_انگیزه
📌#تقویت_اراده
🔰همراه تمرین و کارورزی
🔰جلسات آنلاین پرسش و پاسخ
کارگاه برنامه ریزی پیشنهاد ما به شما😍
جهت کسب اطلاعات بیشتر و ثبت نام به کانال زیر مراجعه کنید ↙️
@tarbiat_bonyadii
‼️تلفظ اشتباه حمد و سوره توسط امام جماعت
🔷س 5517: اگر امام جماعت موقع خواندن حمد و سوره، آیه ای را نخواند و یا در تلفظ کلمهای اشتباه کند، وظیفه مأموم چیست؟
✅ج: اگر در حین نماز، مأموم متوجه اشتباه امام شود، به نحوی به امام تذکر داده شود که امام اشتباه خود را تصحیح کند؛ و اگر امکان آن نبود، و یا امام اشتباه خود را تصحیح نکرد، باید نیت فرادا نموده و بقیه نماز را به صورت صحیح و فرادا بخواند.
📕منبع: leader.ir
🆔 @resale_ahkam
‼️شیوه تقسیم ارث با فوت همزمان پدر و پسر
🔷س 5518: اگر پدر و پسر با هم و همزمان در سانحه ای فوت کنند تقسیم ارث آنها به چه شکل خواهد بود؟ (نسبت به یکدیگر)
✅ج: اگر معلوم باشد که با هم و در آن واحد فوت کرده اند، هیچ یک از پدر و پسر از دیگری ارث نمی برد و اموال هر یک به وارثان زنده ی هنگام مرگ او می رسد.
📕منبع: leader.ir
🆔 @resale_ahkam
‼️نماز خواندن بین حد ترخص و محل اقامت
🔷س 5519: برای مسافری که قصد اقامت ده روز در غیر از وطن را دارد نماز خواندن بین حدّ ترخّص و محل اقامت، در رفت و برگشت چگونه است؟
✅ج: در فرض سؤال باید احتیاطاً نماز را جمع بخواند(هم شکسته و هم تمام) و در غیر اینصورت نماز را تا رسیدن به محل اقامت به تأخیر اندازد.
📕منبع: leader.ir
🆔 @resale_ahkam
‼️کمک گرفتن در وضو
🔷کسی که به خاطر بیماری و امثال آن نمیتواند خودش وضو بگیرد باید از کسی بخواهد که به او در کارهای وضو کمک کند. البته خود وضو گیرنده باید نیت وضو کند و در صورتی که بتواند، با دست خود عمل مسح را انجام دهد، و اگر نتواند، نایب دست او را گرفته و با آن مسح مینماید، اگر از این کار هم عاجز باشد نایب از دست او رطوبت گرفته و مسح میکند، و اگر این شخص کف دست نداشته باشد برای مسح، رطوبت از ساعد او میگیرد و اگر ساعد هم نداشته باشد رطوبت از صورت او گرفته و سر و پا را با آن مسح میکند.
📕منبع: رساله آموزشی امام خامنهای
🆔 @resale_ahkam
‼️شیوه محو اسماء متبرکه
🔷س 5520: راههای شرعی محو کردن اسماء مبارک و آیات قرآنی هنگام نیاز کدامند؟ سوزندان اوراقی که در آن اسم جلاله و آیات قرآنی نوشته شده است، هنگام ضرورت برای حفظ اسرار چه حکمی دارد؟
✅ج: دفن آنها در خاک و یا تبدیل آنها به خمیر به وسیله آب اشکال ندارد. ولی جواز سوزاندن آنها مشکل است و اگر بیاحترامی محسوب شود، جایز نیست، مگر در صورتی که اضطرار اقتضا کند و جدا کردن آیات قرآنی و نامهای مبارک امکان نداشته باشد.
📕منبع: leader.ir
🆔 @resale_ahkam
‼️سجده کسی که نمی تواند پیشانی را به زمین برساند
🔷کسی که نمیتواند پیشانی را به زمین برساند باید به قدری که میتواند خم شود و مهر یا چیز دیگری را که سجده بر آن صحیح است، روی چیز بلندی گذاشته و طوری پیشانی بر آن بگذارد که بگویند سجده کرده است، ولی باید کف دستها و زانوها و انگشتان پا را اگر ممکن است به طور معمول بر زمین بگذارد و اگر چیزی که مهر را روی آن بگذارد وجود ندارد، باید آن را با دست بلند کند و پیشانی بر آن بگذارد.
📕منبع: رساله آموزشی امام خامنهای
🆔 @resale_ahkam
‼️واگذاری املاک به دیگری
🔷س 5521: شخصی به دیگری میگوید که این مقدار از املاکم بعد از فوتم مال تو باشد، آیا این عمل هبه محسوب میشود یا وصیّت؟
✅ج: در فرض مذکور، وصیت محسوب میشود؛ و اگر مقدار آن تا یک سوّم اموال میت باشد، برای او میشود؛ و بیش از یک سوّم اموال، با اجازه ورثه نافذ است.
📕منبع: leader.ir
🆔 @resale_ahkam
‼️میزان نفقه
🔷س 5523:
۱. نفقۀ زن که بر شوهر واجب است، چه مقدار است؟
۲. آیا #نفقه ای که زن از شوهر دریافت می کند، در صورتی که تا پایان #سال_خمسی باقی بماند، #خمس دارد؟
✅ج:
۱) #نفقۀ_واجب_زن عبارت است از هر آنچه زن به طور متعارف به آن احتیاج دارد، مانند غذا و وسایل مورد نیاز آن، لباس، مسکن، هزینۀ درمان بیماری های متعارف و نظافت و ... به مقدار و کیفیتی که برای امثال او متعارف است.
۲) نفقه خمس ندارد، هر چند احتیاط مستحب است كه اگر از #مخارج_سال زياد بيايد، خمس آن پرداخت شود.
#احکام_خمس #خمس_نفقه #مقدار_نفقه
🆔 @resale_ahkam
‼️خواندن سهوی تشهد در رکعت اول
🔷س 5524: اگرسهواً مقداری از تشهد را در رکعت اول بخوانیم، سجده سهو واجب میشود؟
✅ج: واجب نیست، اما مستحب است برای هر کار یا ذکر اضافۀ سهوی در نماز، سجده سهو انجام شود.
📕منبع: leader.ir
🆔 @resale_ahkam
‼️مخفی کردن بیماری موقع ازدواج
🔷س 5525: آيا کتمان حقيقت وجود سابقه بيماريهاى صعب العلاج از قبيل سرطان زوجه در زمان عقد و مشخص شدن آن پس از ازدواج به عنوان فريب در ازدواج تلقى شده و امکان فسخ نکاح وجود دارد؛ در هر صورت آيا پرداخت مهريه بر شخص فريب خورده الزامى است يا خير؟
✅ج: اعلام عيوب لازم نيست بلكه پوشاندن عيوب در صورتى كه بدون پوشاندن براى بيننده قابل تشخيص باشد تدليس محسوب مىشود، بنابراين اگر عيب قابل تشخيص را پوشانده و مخفى كرده تا داماد مطلع نشود و يا در ضمن عقد نكاح شرط سلامت از عيب شده باشد، خيار فسخ دارد وگرنه ندارد.
📕منبع: khamenei.ir
🆔 @resale_ahkam
‼️وقت نماز عشا
🔷س 5526: آخر #وقت_نماز_عشا تا چه زمانی است؟ اگر کسی آنرا تا پس از نیمه شب به تأخیر بیندازد به چه نیتی باید نماز عشا بخواند؟
✅ج: وقت #نماز_عشا از هنگامی است که به مقدار خواندن نماز مغرب از اول وقت گذشته باشد تا هنگام نیمه شب شرعی ؛ و تأخیر انداختن نماز مغرب و عشا از #نیمه_شب_شرعی جایز نیست. اما در صورتی که نماز مغرب و عشا به دلیل به وجود آمدن عذری و یا از روی معصیت تا پس از نیمه شب به تأخیر بیفتد بنابر احتیاط باید آن را تا اذان صبح بدون #نیت_ادا و قضا (به نیت #ما_فی_الذمه) بجا آورد.
#احکام_نماز #وقت_نماز_عشا
🆔 @resale_ahkam
‼️محاسبه نیمه شب شرعی
🔷س 5527: #نیمه_شب_شرعی برای #نماز_مغرب و #عشا چگونه محاسبه می شود؟
✅ج: نیمه شب برای نماز مغرب و عشا، نصف فاصله بین #غروب_آفتاب تا هنگام #فجر_صادق است.
🔺فجر صادق در مقابل فجر کاذب است. فجر کاذب نوری است که به درازا در آسمان پدید میآید و به جای پهن شدن بر روی افق، به صورت عمودی به سمت بالا انعکاس مییابد. فجر صادق زمان است که نور سفید متصل به سطح افق با شدت کم طلوع کرده و در افق پراکنده می¬شود و باگذشت زمان، شدت نور آن بیشتر می¬شود. بدلیل ضعیف بودن فجر صادق، مشاهده آن نیازمند داشتن افق شرقی کاملا باز و تاریک است و در شهرهایی مانند تهران بسیار مشکل می¬باشد. با توجه به اینکه تشخیص دقیق طلوع فجر سخت است ، جهت رعایت احتیاط، حدود ده دقیقه بعد از شروع اذان از رسانه ها، نماز صبح خوانده شود.
#احکام_وقت_نماز #محاسبه_نیمه_شب_شرعی
🆔 @resale_ahkam
🔴خاطره رهبر انقلاب از #نابینا_شدن پدرشان
مرحوم والد ما در سال ۱۳۴۲ دچار عارضه چشـم شدند که منجر به نابینایی ایشان شد. ایشان را برای معالجه از مشهد به تهران بردیم. چشم پزشکی گفت:« من چشم ایشان را عمل جراحی میکنم و امید بهبودی هست.»
از بیمارستان بیرون آمدیم. خیلی مضطرب و ناراحت بودم. یادم آمد نیمه شعبان است. نیمهی شعبان به کلی فراموشم شده بود. تا یاد نیمهی شعبان افتادم، دلم شکست😔
از کوچهی خلوتی باید میگذشتم تا به منزلم برسم. ناگهان👇
https://eitaa.com/joinchat/1785725006C16b10b4f3b
‼️شنیدن غنا
🔷س 5528: آیا فقط گوشدادن به موسیقی، حرام است یا اینکه شنیدن آن هم حرام است؟
✅ج: شنیدن غنا یا موسیقی لهوی حکم گوشدادن را ندارد مگر در بعضی از موارد که شنیدن از نظر عرف گوشدادن محسوب می شود.
📕منبع: leader.ir
🆔 @resale_ahkam
‼️تکلیف جاهل به وجوب غسل و کیفیت آن
🔷س 5529: کسی که به سن تکلیف رسیده ولی جاهل به وجوب غسل و کیفیت آن بوده و بعد از گذشت مدتی در حدود ده سال متوجه مسأله تقلید و وجوب غسل بر او شده است، چه حکمی دارد؟ وظیفه او نسبت به قضای نمازها و روزههای گذشتهاش چیست؟
✅ج: قضاى نمازهايى که در حال جنابت خوانده، بر او واجب است، و همچنين قضاى روزه هم در صورتى که مىدانسته جنب است، ولى جاهل به وجوب غسل بر جنب براى روزه گرفتن بوده، بر او واجب است.
📕منبع: leader.ir
🆔 @resale_ahkam
‼️ملاک نجاست الکل
🔷س 5530: 1ـ آیا الکل اتیلیک نجس است یا خیر؟ (ظاهراً این الکل در همه مست کننده ها وجود دارد و سبب مستی است).
2. ملاک نجس بودن الکل چیست؟
3. روشی که مستکننده بودن مشروب را ثابت کند، کدام است؟
✅ج: 1. هر يک از اقسام الکل که مستکننده و در اصل مايع باشد، بنا بر احتياط نجس است.
2. ملاک نجاست الکل اين است که مستکننده و در اصل مايع باشد.
3. اگر خود مکلّف يقين نداشته باشد، خبردادن اهل خبره مورد اطمينان کافىاست.
📕منبع: khamenei.ir
🆔 @resale_ahkam
‼️حکم انکار برخی از ضروریات دین مثل روزه
🔷س 5531: آیا اگر کسی بعضی از ضروریات دین مانند روزه و غیر آن را انکار کند، حکم کافر را دارد یا خیر؟
✅ج: اگر انکار هر يک از ضروريات دين به انکار رسالت يا تکذيب پيامبر اکرم اسلام(صلى الله عليه وآله) يا وارد کردن نقصى به شريعت منجر شود، باعث کفر و ارتداد است.
📕منبع: khamenei.ir
🆔 @resale_ahkam