‼️شک در کُر بودن آب
🔷س ۶۲۵۷: اگر آب محلی از تانکر تأمین میشود و کسی که در حال استفاده از آب است نداند که آیا مقدار آب تانکر کُر است یا نه چه حکمی دارد؟
✅ج: اگر به کُر بودن آن یقین داشته و شک دارد از کُر بودن افتاده باشد، بنا را بر کُر بودن بگذارد ولی اگر نمیدانسته کُر بوده یا نه، نمیتواند احکام کُر را بر آن جاری کند.
📕منبع: leader.ir
🆔 @resale_ahkam
‼️ پوشش های حرام
🔷 پوشیدن این لباسها جایز نیست:
1⃣لباسی که از ابریشم خالص و یا طلا بافت باشد ـ برای مردان.
2⃣لباس شهرت بنابر احتیاط واجب، یعنی لباسی که پارچه یا رنگ یا دوخت و یا شیوه پوشیدن آن برای شخص، معمول و عادی نیست و بر خلاف شأن اوست و یا به دلیل داشتن خصوصیتی، در نظر عموم جلب توجه میکند و انگشت نما است.
3⃣لباس اختصاصی جنس مخالف؛ بنا بر احتیاط واجب پوشیدن لباس مختص به جنس مخالف، در صورتی که آن را پوشش و لباس خود قرار دهد، جایز نیست.
4⃣لباس مختص کفار و فرقه های انحرافی در صورتی که سبب ترویج فرهنگ آنان شود.
#احکام_پوشش #احکام_لباس #لباس_شهرت
🆔 @resale_ahkam
‼️صلح همه اموال به یکی از فرزندان در غیاب سایر فرزندان
🔷 س ۶۲۵۸: اگر فردی در غیاب بعضی از فرزندانش و بدون موافقت فرزندانی که حاضر هستند، اموالش را به یکی از پسران خود صلح کند، آیا این صلح صحیح است؟
✅ ج: مصالحه کردن اموال توسط مالک در زمان حیاتش به یکی از ورثه، منوط به موافقت سایر ورثه نیست و آنان حق اعتراض به آن را ندارند. بلی اگر این کار موجب برانگیختن فتنه و اختلاف در بین فرزندان شود جایز نیست.
📕 منبع: khamenei.ir
🆔 @resale_ahkam
‼️شک در محدوده نجاست
🔷س ۶۲۵۹: اگر بدانیم چیزی نجس است، اما ندانیم کدام قسمت چه حکمی دارد؟
✅ج: برای تطهیر آن باید تمام قسمتهایی که احتمال می رود که نجاست در آن قسمت باشد را تطهیر کرد.
البته تا تطهیر نشده هم اگر چیز تری با بعضی از قسمتهای آن برخورد کند، نجس نمی شود.
📕منبع: leader.ir
🆔 @resale_ahkam
‼️کسب درآمد با اموال فرزند
🔷س ۶۲۶۰: اگر به فرزند خردسالم پول هدیه داده شود، آیا می توانم با این پولها کار اقتصادی انجام دهم و آیا باید از سودهای حاصله برای فرزندم هم قرار دهم؟
✅ج: در صورتی که این کار برای فرزند مفسده نداشته باشد، اشکال ندارد و اگر به عنوان قرض از پول فرزند استفاده کنید، سود حاصل ملک شما است ولی اگر به عنوان قرض نباشد و برای فرزند کار اقتصادی انجام دهید سود حاصل ملک فرزند است.
📕منبع: leader.ir
🆔 @resale_ahkam
💠 رهبر انقلاب اسلامی:
🔷 پیغمبر پاکدامن بود؛ در آن محیط فاسد اخلاقی عربستانِ قبل از اسلام، در دوره جوانی، آن بزرگوار، معروف به عفت و حیا بود. ۱۳۷۹/۰۲/۲۳
🆔 @resale_ahkam
💠 رهبر انقلاب اسلامی:
🔷 اخلاق حکومتی پیامبر چنین است: در مقابل وسوسههای دشمن، هوشیار؛ در مقابل مؤمنین، خاکسار. ۱۳۷۹/۰۲/۲۳
🆔 @resale_ahkam
‼️ شیوه وضو گرفتن با وجود زخم در اعضای وضو
🔷 س ۶۲۵۹: اگر در اعضاى وضو زخم يا شکستگی است و روی آن باز است، چگونه باید وضو گرفت؟
✅ ج: در صورتی که زخم، نجس باشد بايد آن را قبل از وضو آب بکشد و اگر آب براى آن ضرر نداشته باشد هنگام وضو به طور معمول بشويد اما اگر شستن براى آن مضر است، هنگام وضو بايد اطراف آن را بشويد و احتياط آن است که اگر کشيدن دست تر بر آن ضرر ندارد، دست تر روى آن بکشد و چنانچه روی آن نجس است پارچه پاکی روی آن بگذارد و روی پارچه دست تر بکشد. البته اگر محل مسح زخم است و نمیتواند روی آن دست تر بکشد، باید به جای وضو، تیمم کند؛ ولی اگر بتواند پارچه ای روی زخم قرار دهد و روی آن دست بکشد، احتیاط آن است که علاوه بر تیمم، وضو نیز با چنین مسحی بگیرد.
#احکام_جبیره #وضوی_جبیره
🆔 @resale_ahkam
‼️سستی و تنبلی در تحصیل علم
🔷 س ۶۲۶۰: سستی و تنبلی در تحصیل علم و تلف کردن وقت چه حکمی دارد؟ آیا حرام است؟
✅ ج: تضییع وقت به بطالت و بیکاری دارای اشکال است و دانشجو تا وقتی که از مزایای مخصوص دانشجویی استفاده می کند باید از برنامه های درسی مخصوص دانشجویان متابعت کند و الا استفاده از آن مزایا از قبیل شهریه و کمک هزینه و غیره برای او جایز نیست.
📕منبع: khamenei.ir
🆔 @resale_ahkam
‼️ طراحی و لباس فروش بانوان
🔷س ۶۲۶۱: شغل من طراحی و فروش لباس بانوان است، آیا این شغل که مربوط به سبک و مد میشود از نظر شرعی اشکال دارد؟
✅ ج: فی نفسه اشکال ندارد، ولی نباید طرحهایی را که برگرفته از فرهنگ منحط غرب است و با حیاء و عفت عمومی منافات دارد، ترویج کنید.
🆔 @resale_ahkam
‼️مدت دقیق قصد ده روز برای مسافر
🔷س ۶۲۶۲: با توجه به اینکه بنده مقلد حضرت عالی میباشم، در مورد «قصد ده روز مسافر در جایی» آیا مدت زمان حساب اقامت در آنجا از نظر حضرت عالی ده شبانهروز کامل است یا فقط ده روز کامل هرچند شبها از ده شب کمتر باشد؟
✅ج: قصد ده روز کامل از اذان صبح روز اول تا غروب روز دهم کافی است و اگر از بین روز شروع کند تا همان ساعت از روز یازدهم باید بماند.
📕منبع: khamenei.ir
🆔 @resale_ahkam
‼️جواب سلام هنگام نماز
🔷س ۶۲۶۳: اگر کسی که به جای «سَلامٌ عَلَیکُم» از لفظ «#سلام» خطاب به #نمازگزار استفاده کند، #جواب_سلام واجب است؟ کیفیت جواب به چه صورتی باید باشد؟
✅ج: اگر عرفاً به آن، #تحیت و سلام گفته شود، جواب دادن واجب است و بنابر احتیاط، جواب باید به گونه ای باشد که کلمه "سلام" مقدم باشد؛ مثلاً بگوید: "#سلام_علیکم" یا "السلام علیکم" و نباید علیکم السلام بگوید.
#احکام_نماز #کیفیت_جواب_سلام
🆔 @resale_ahkam
‼️ وضو و غسل جبیرۀ احتیاطی
🔷 س ۶۲۶۴: با رنگ و چسب کار می کنم و کار کردن با دستکش هم ممکن نیست؛ همیشه برای وضو و غسل تا آنجایی که بتوانم، مانع را برطرف می کنم ولی گاهی بعد از نماز، وضو و یا غسل، مانعی می بینم که موقع برطرف کردن متوجه نشده بودم آیا می توانم برای وضو و غسل، نیت ما فی الذمه کنم که اگر مانعی بود و من نتوانستم متوجه بشوم، وضو یا غسل جبیره ای به حساب آید؟
✅ ج: اگر از مواردی باشد که وضوی جبیره مجاز است، می توانید هنگام شستن عضو، جاهایی را که احتمال می دهید مانع وجود دارد، علاوه بر شستن، به نیت وضو دست تر هم بکشید.
#احکام_وضو #احکام_جبیره
🆔 @resale_ahkam
‼️درج تصاویر خارجی بر روی محصولات
🔷س ۶۲۶۵: آیا جایز است صاحبان کارخانه ها و فروشگاهها حروف خارجی بر تابلوهای فروشگاههای خود بنویسند؟ و یا برای جلب توجه مشتریان و خریداران بر روی لباسهای کودکان، حروف و تصاویر خارجی چاپ کنند؟
✅ج: اگر به قصد فریب و گول زدن مشتری نباشد و ترویج فرهنگ بیگانه نیز به حساب نیاید، اشکال ندارد ولی مراعات قوانین جمهوری اسلامی لازم است.
🆔 @resale_ahkam
‼️ فراموش کردن تشهد در نماز جماعت
🔷اگر شخصی در رکعت دوم نماز جماعت برسد و بر اثر جهل به مسأله، تشهد و قنوت را در رکعت بعد بهجا نیاورد نمازش صحیح است ولی بنابر احتیاط قضای تشهد بر او واجب است و نیز بر او واجب است دو سجده سهو به جا آورد.
📕منبع: رساله آموزشی امام خامنهای
🆔 @resale_ahkam
‼️برخورد با شیعیان تفرقه افکن
🔷س ۶۲۶۶: تکلیف ما در برخورد با شیعیانی که اصرار به تفرقهافکنی میان مسلمانان را دارند چیست؟ آیا امر به معروف و نهی از منکر آنها واجب است؟
✅ج: نظر حضرت آقا این است که تفرقه بین مسلمانان کار حرامی است و توهین به مقدسات سایر مسلمین هم حرام است. فعل حرام منکر است و نهی از منکر هم واجب است؛ اما با وجود شرایط و مراعات مراتب.
🆔 @resale_ahkam
‼️ دفاع از اسلام بدون رضایت والدین
🔷 س ۶۲۶۵: اقدام به دفاع از اسلام هنگام تشخیص خطر برای اسلام، بدون رضایت والدین چه حکمی دارد؟
✅ ج: دفاع از اسلام و مسلمین واجب است و متوقف بر اذن والدین نیست، ولی در عین حال سزاوار است که انسان تا می تواند رضایت آنان را جلب کند.
📕 منبع: khamenei.ir
🆔 @resale_ahkam
🔴 کانال #رسمی مقام معظم رهبری با نام Khamenei.ir در ایتا
هواداران حضرت آقا بفرمایید👇👇
https://eitaa.com/joinchat/2424832C8253d55ee9
🔴 لطفاً ادمینهای انقلابی، در این شرایطی که اعضای ایتا رشد کرده این بنر را برای افزایش اعضای کانال رهبر عزیزمون در کانالهای خود فور بدید👌 یاعلی بگید و شروع کنید
‼️ حکم مصرف مربای انگور
🔷 س ۶۲۶۶: استفاده از مربای انگور (نه شیره آن)، از نظر شرعی چه حکمی دارد؟
✅ ج: اگر انگور هنگام تهیه مربا جوشانده شود، حرام می گردد و مصرف آن جایز نیست مگر آنکه با ادامه جوشاندن، دو سوم حجم آب آن کم شود، در این صورت مصرف آن اشکال ندارد.
#جوشاندن_انگور
🆔 @resale_ahkam
‼️ تراشیدن ریش بخاطر اهانت دیگران
🔷 س ۶۲۶۷: در صورتی که گذاشتن ریش مستلزم اهانت باشد، تراشیدن آن چه حکمی دارد؟
✅ ج: گذاشتن ریش برای مسلمانی که به دینش اهمیّت می دهد باعث سرشکستگی نیست و بنا بر احتیاط، تراشیدن آن جایز نیست مگر در صورتی که گذاشتن ریش باعث ضرر یا حرج شود.
📕منبع: khamenei.ir
🆔 @resale_ahkam
‼️ حکم مصرف مربای انگور
🔷 س ۶۲۶۸: استفاده از مربای انگور (نه شیره آن)، از نظر شرعی چه حکمی دارد؟
✅ ج: اگر انگور هنگام تهیه مربا جوشانده شود، حرام می گردد و مصرف آن جایز نیست مگر آنکه با ادامه جوشاندن، دو سوم حجم آب آن کم شود، در این صورت مصرف آن اشکال ندارد.
#جوشاندن_انگور
🆔 @resale_ahkam
‼️ آرامش بدن هنگام خواندن ذکرهای مستحبی نماز
🔷 س ۶۲۶۹: آیا هنگام خواندن ذکرهای مستحبّی نماز، آرامش کامل بدن واجب است یا خیر؟
✅ ج: فرقی بین ذکر واجب و مستحبّ در وجود استقرار و آرامش بدن نیست. بلی، گفتن ذکر به قصد ذکر مطلق در حال حرکت اشکال ندارد.
📕منبع: khamenei.ir
🆔 @resale_ahkam
‼️ وقت نماز ظهر، عصر، مغرب و عشا
🔷 س ۶۲۷۰: آیا باید نماز ظهر بعد از اذان ظهر و نماز عصر بعد از دخول وقت آن خوانده شود؟ و همچنین آیا نماز مغرب و عشا هم باید هر کدام در وقت خود خوانده شوند؟
✅ ج: بعد از داخل شدن وقت دو نماز، مکلّف در خواندن هر دو نماز پشت سر هم به صورت جمع و یا خواندن هر یک در وقت فضیلت خود مخیّر است.
📕 منبع: khamenei.ir
🆔 @resale_ahkam
‼️ اعتنا به وسواس در عبادات
🔷س ۶۲۷۱: آیا اعتنا نمودن به وسواس در اعمال عبادی علاوه بر حرمت، سبب بطلان عمل نیز می شود؟
✅ج: در نماز، تکرار افعال از روی وسواس جایز نیست، و نماز را باطل می کند؛ و همچنین تکرار اذکار و قرائت از روی وسواس جایز نیست، و بنابر احتیاط واجب نماز را باطل می کند؛ ولی در وضو و غسل تکرار عمل از روی وسواس هر چند حرام است، ولی موجب بطلان عمل نمی شود، مگر در صورتی که یکی از شرایط صحت را مراعات نکرده باشد (مثل این که در وضو دست چپ را بیش از دو بار بشوید یا مسح با آب خارج از وضو انجام شود).
📕منبع: leader.ir
🆔 @resale_ahkam