‼️ ناپدید شدن قرض دهنده
🔷 س ۶۵۰۳: پولی را از شخصی قرض کردیم و بعد از مدتی آن فرد ناپدید شد و اکنون او را پیدا نمی کنیم، تکلیف ما نسبت به طلب او چیست؟
✅ ج: بر شما واجب است منتظر بمانید و برای پرداخت بدهی خود او را جستجو کنید تا آن مبلغ را به او یا به ورثه اش بپردازید و در صورتی که از یافتن او ناامید هستید میتوانید در مورد آن به حاکم شرع مراجعه کنید و یا از طرف صاحبش، صدقه دهید.
📕 منبع: khamenei.ir
🆔 @resale_ahkam
‼️ نفقه فرزندان
🔷 س ۶۵۰۴: اگر زنی درآمد مستقل داشته باشد، آیا بر او واجب است که در نفقهی فرزندان مشارکت کند؟
✅ ج: چنانچه فرزندان از خود مالی نداشته باشند، نفقهی آنان بر عهده پدر است و در صورتی که پدر فقیر باشد، بر پدربزرگ پدری واجب خواهد بود اما اگر او (یا پدران او در صورت زنده بودن) نیز توانایی مالی نداشته باشند، در این صورت است که پرداخت نفقه بر مادر، واجب میگردد.
🆔 @resale_ahkam
‼️ سجده بر سطح ناصاف یا نوشته دار مُهر
🔷 س ۶۵۰۵: #سجده بر روی نوشته های مُهر اشکال دارد؟
✅ج: اگر مقدار تماس پیشانی با #مُهر، در مجموع به اندازه حد اقل سر انگشت باشد، اشکال ندارد.
#احکام_نماز #احکام_سجده
🆔 @resale_ahkam
‼️ نماز خواندن معذور
🔷 س ۶۵۰۶: اگر کسی می تواند #نماز را ایستاده بخواند، ولی هنگام برخاستن فشار زيادي به #زانوهايش وارد مي شود، آیا می تواند نمازش را روی #صندلی بخواند؟
✅ج: اگر با تکیه بر چیزی یا کمک گرفتن هنگام برخاستن ترس ضرر رفع می شود باید بایستند، در غیر این صورت نماز را ایستاده شروع کند و در بین نماز هر گاه برخاستن برای ایشان ضرر یا خوف ضرر داشت، ادامه نماز را #نشسته_بخواند.
#احکام_نماز #نماز_روی_صندلی #نماز_افراد_معذور
🆔 @resale_ahkam
کانون عاطفه.mp3
9.43M
#تلنگری
▫️شنیدید که میگویند؛
بعضیها آنقدر ثروت دارند که اگر هفت نسلشان هم بخورند، تمام نمیشود؟
⚡️این جمله در بخش روح انسان نیز، معادل دارد!
بعضیها درونشان آنقدر محبت و مهربانی هست که اگر به پای تمام آدمهای زمین، حتی دشمنانشان هم بریزند، تمام نمیشود!
← اینها چگونه اینقدر ثروتمند شدند؟
#استاد_شجاعی
#حجتالاسلام_میرباقری
✨ویژه ولادت حضرت فاطمه الزهرا سلاماللهعلیها
🆔 @resale_ahkam
‼️ حق فسخ و گرفتن ارش هنگام معیوب بودن مورد معامله
🔷 س ۶۵۰۷ پس از مدتی مشخص شد که موتور خودرویی که خریدم ایراد اساسی داشته است. با توجه به اینکه در قرارداد فیمابین ذکر شده است که خودرو سالم بوده و حق فسخ خریدار محفوظ است، آیا پس از این مدت و انتقال رسمی سند، شرعاً مجاز به فسخ هستم؟
✅ ج: میتوانید معامله را فسخ کرده یا ارش (ما به التفاوت قیمت خودرو سالم با معیوب) از فروشنده بگیرید.
🆔 @resale_ahkam
‼️تحقیق در اصول دین
🔷س ۶۵۰۸: اگر فرد مسلمانی به تحقیق در مورد نظریات مربوط به اثبات یا ردّ وجود خداوند، آخرت، روح و... بپردازد، آیا مرتکب گناهی شده است؟ و آیا بر اعتقادات او ممکن است تاثیرگذار باشد؟ با توجه به این که اکثریت ما جوانان بدون تحقیق اسلام آوردهایم؟
✅ج: تحقیق در مسائل اعتقادی مشروط به این که در سطح علمی و توان فکری او باشد امری مستحسن و گاهی لازم است، اما اگر شرط یاد شده را مراعات نکند به گونه ای که شبهات باطل در او تأثیر سوء بگذارد و قدرت پاسخگویی نداشته باشد، جایز نیست.
📕منبع: leader.ir
🆔 @resale_ahkam
❇️ مقام معظم رهبری:
چرا ما برای شهدای توابّین حادثه عاشورا عزاداری نمیکنیم ؟
مگر توابّین در راه امام حسین علیه السلام شهید نشدند ؟
آنها هم شیعه بودند و هم شهید شدند ،فقط زمان شناس نبودند و لحظه را نشناختند
👈حواسمون باشه امروز روز جهاد تبیین است و تاخیر جایز نیست
و با توجه به تاکید دوباره مقام معظم رهبری مبنی بر وجوب قطعی و فوری جهاد تبیین
اگه در این زمینه اطلاعات بیشتری لازم دارید کانال زیر رو دنبال کنید 👇👇
ما اینجا با زبان طنز و جدی به تبیین مسائل مختلف سیاسی ،اجتماعی ،اقتصادی ، فرهنگی و تاریخی میپردازیم
💢 روشنگری |جهاد تبیین|👇👇👇
https://eitaa.com/joinchat/1907425501C29e28f60f3
‼️ تطهیر عضو نجس قبل از غسل
🔷 در غسل، هر قسمتی را که میخواهد شستشو بدهد، اگر نجس است باید قبلاً آن را آب بکشد، ولی پاک بودن تمامی بدن قبل از غسل واجب نیست، بنابراین اگر عضو، قبل از غسل آن، تطهیر شده باشد غسل صحیح است، ولی اگر عضو نجس قبل از غسل آن تطهیر نشود، و با یک شستن بخواهد هم آن را پاک کند و هم غسل نماید، غسل باطل است.
📕منبع: رساله آموزشی امام خامنهای
🆔 @resale_ahkam
‼️ پرداخت اجرت کمتر از مقدار تعیین شده
🔷 س ۶۵۰۹: اگر تعمیرکار مبلغی را برای تعمیر تعیین کرده باشد و پس از اتمام کار، مشتری متوجه شود که مقدار اجرت بیش از عرف بازار است، آیا باید مبلغی که مشخص شده، پرداخت شود؟
✅ ج: اگر تفاوت به اندازه ای است که معمولا مردم نسبت به این مقدار تسامح نمی کنند، مشتری می تواند قرارداد را فسخ کند و اجرت المثل (اجرت متعارف در مانند این معامله) را بپردازد.
#احکام_معاملات #احکام_اجاره
🆔 @resale_ahkam
‼️ قطع اتصال مسافر در صف اول جماعت
🔷 س ۶۵۱۰: نماز شکسته مسافر در صف اول نماز جماعت برای دیگر مأمومین که از سمت راست یا چپ توسط او (مسافر) به امام جماعت متصل می شوند، در رکعت دوم به بعد، چه حکمی دارد؟
✅ج: اگر اتصال صفوف دیگر مأمومین باقی بماند، یا پس از تمام شدن نماز قصر، بلا فاصله نماز واجب دیگری را اقتدا کند، اشکال ندارد.
📕منبع: leader.ir
🆔 @resale_ahkam
‼️ نگاه به پدر و مادر
💚 قال رسول الله(صلی الله علیه و آله): ما ولد بار نظر الی ابویه برحمة الا کان له بکل نظرة حجة مبرورة. فقالوا: یا رسول الله و ان نظر فی کل یوم مائة نظرة؟قال: نعم، الله اکبر و اطیب.
🔷 پیامبر خدا فرمودند: هر فرزند نیکو کاری که با مهربانی به پدر و مادرش نگاه کند در مقابل هر نگاه، ثواب یک حج کامل مقبول باو داده می شود، سؤال کردند، حتی اگر روزی صد مرتبه به آنها نگاه کند؟
فرمود: آری خداوند بزرگتر و پاکتر است.
📕منبع: بحار الانوار، ج 74، ص 73
🆔 @resale_ahkam
‼️ پاک کنندگی زمین
🔷 زمین یکی از پاک کننده هاست، کسی که بر اثر راه رفتن روی زمین، کف پا یا کفش او با نجاست تماس یافته و نجس شده است، هر گاه حدود ده قدم راه برود با سه شرط کف پا و ته کفش او پاک می شود:
1⃣ آن که زمین پاک باشد.
2⃣ آن که خشک باشد.
3⃣ آن که اگر عین نجس مثل خون و بول، یا متنجس مثل گِلی که نجس شده در کف پا و ته کفش باشد و به واسطه راه رفتن برطرف شود.
📕منبع: leader.ir
🆔 @resale_ahkam
‼️اشتباه در محاسبه مدت اقامت ده روزه
🔷 س ۶۵۱۱ : شخصی فکر میکرده که مدت اقامت او، ده روز است و پس از چند روز متوجه شد که نُه روز بوده و اشتباه محاسبه کرده است؛ تکلیف نمازهایی که تمام خوانده و نمازهای بقیه روزها چیست؟
✅ ج: اگر قصد داشته فقط تا روز معینی مثلاً دوشنبه بماند و به تصور این که تا دوشنبه، ده روز می شود قصد ده روز کرده (در حالی که کمتر می شده)، در این صورت وظیفه، نمازِ شکسته است و باید نمازهایی که کامل خوانده، اگر در وقت متوجه شد، اعاده کند و اگر خارج وقت متوجه شد، بنابر احتیاط واجب قضا کند.
اما اگر قصد داشته واقعا ده روز بماند و چون به اشتباه تصور می کرده تا دوشنبه ده روز میشود، تصمیم گرفته که تا دوشنبه بماند (یعنی قصد او به گونهای بوده که اگر می دانست تا آن زمان، ده روز نمیشود، روزهای بعد را هم میماند تا ده روز کامل شود)، نمازش تمام بوده و نمازهای قبلی هم صحیح است.
#احکام_سفر #قصد_ده_روز
🆔 @resale_ahkam
‼️اطلاع دادن به صاحبخانه درباره نجاست خوراک و چیزهای دیگر
🔷س ۶۵۱۲: اگر کسی مانند میهمان یا مستأجر، وسایل خانه را نجس کند یا متوجه نجاست آن شود، آیا لازم است به صاحبخانه اطلاع دهد؟
جواب: اگر چیزی که توسط او نجس شده از وسایلی است که در خوردن و آشامیدن استفاده می شود، باید اطلاع دهد و نیز اگر از وسایلی است که عدم اطلاع، موجب اخلال در مثل وضو و غسل می گردد، بنا بر احتیاط واجب اطلاع دادن لازم است اما در غیر این موارد، اطلاع دادن لزومی ندارد.
📕منبع: leader.ir
🆔 @resale_ahkam
‼️ کپی برداری برای استفاده شخصی
🔷 س ۶۵۱۳: بسته آموزشی ویدیویی را از مؤسسه ای خریداری کردم؛ آیا جایز است که از این محصول، فقط برای استفاده شخصی کپی برداری کنم؟
✅ ج: کپی برای استفاده شخصی اشکال ندارد.
#مالکیت_معنوی #کپِی_رایت
🆔 @resale_ahkam
‼️ استمرار عذر پس از تیمم بدل از غسل
🔷 س ۶۵۱۴: کسی که وظیفه اش #تیمم_بدل_از_غسل است و تا مدتی آب برای او ضرر دارد، آیا برای هر نماز واجب باید تیمم کند یا یک مرتبه تیمم برای آن مدت، کافی است؟
✅ ج: کسی که وظیفه اش #تیمم است، تا زمانی که عذرِ مجوزِ تیمم (در فرض سؤال: ضرر) برطرف نشده است و حدثی مانند بول، خواب و... از او سر نزده است، همان تیمم، کافی است؛ ولی اگر #حدث_اصغر از او سر زد، بنابر احتیاط واجب (برای اعمال مشروط به طهارت) باید مجددا بدل از غسل، تیمّم کند و وضو هم بگیرد و اگر از گرفتن وضو هم معذور باشد، تیمّم دیگری نیز بدل از وضو انجام دهد.
#احکام_طهارت #احکام_تیمم
🆔 @resale_ahkam
💚 امير المؤمنين علي عليه السلام:
🔺حُسْنُ الْخُلْقِ فى ثَلاثٍ: اِجْتِنابُ الْمَحارِمِ وَ طَـلَبُ الْحَلالِ وَ التَّـوَسُّعُ عَلَى الْعِيالِ
🔺خوش اخلاقى در سه چيز است: دورى كردن از حرام، طلب حلال و فراهم آوردن آسايش و رفاه براى خانواده.
📕بحارالأنوار ج 68 ص 394
🆔 @resale_ahkam
‼️ لمس اسماء الهی
🔷 س ۶۵۱۵: نوشتن اسم جلاله «الله» به صورت «ا...» مرسوم شده است؛ کسانی که بدون وضو این کلمه را مسّ می کنند، چه حکمی دارند؟
✅ ج: همزه و نقاط، حکم لفظ جلاله را ندارد، و مسّ آن بدون وضو، جایز است.
🆔 @resale_ahkam
‼️ وفای به عهد و نذر
🔷 س ۶۵۱۶: کسی عهد یا نذر کرده است که چنانچه گناهی کند، روز بعد روزه بگیرد در این صورت اگر عمداً گناه کند ولی روز بعد به سفر ضروری یا غیر ضروری برود، تکلیفش چیست؟
✅ ج: رفتن به مسافرت گرچه غیر ضروری باشد، اشکال ندارد اما باید قضای روزه را بگیرد.
#احکام_عهد #احکام_نذر #تخلف_از_نذر
🆔 @resale_ahkam
‼️ وضو و غسل با وجود ريمل
🔷 س ۶۵۱۷: بعد از استفاده از #ريمل، هنگام #وضو یا #غسل، آیا بايد تمامي مواد روي مژه پاك شود یا نه؟ اگر بعد از شستن، #زير_چشم رنگ گرفته باشد و كمي سياه شده باشد، ولي هيچ #جرمي نداشته باشد، آیا اين سياهي #مانع وضو است؟
✅ ج: اگر جرم داشته باشد و مانع رسیدن آب به مژه یا پوست شود، باید برطرف شود.
#احکام_وضو #احکام_غسل #وجود_مانع_در_اعضای_وضو #رنگ_باقی_مانده_از_ریمل
🆔 @resale_ahkam
‼️ وضو و غسل با وجود ريمل
🔷 س ۶۵۱۷: بعد از استفاده از #ريمل، هنگام #وضو یا #غسل، آیا بايد تمامي مواد روي مژه پاك شود یا نه؟ اگر بعد از شستن، #زير_چشم رنگ گرفته باشد و كمي سياه شده باشد، ولي هيچ #جرمي نداشته باشد، آیا اين سياهي #مانع وضو است؟
✅ ج: اگر جرم داشته باشد و مانع رسیدن آب به مژه یا پوست شود، باید برطرف شود.
#احکام_وضو #احکام_غسل #وجود_مانع_در_اعضای_وضو #رنگ_باقی_مانده_از_ریمل
🆔 @resale_ahkam
‼️ مقام مادر در کلام رسول خدا
🔷 امام صادق(علیه السلام) فرمود: مردی خدمت پیامبر(صلی الله علیه و آله) آمد و گفت: ای رسول خدا به چه کسی نیکی کنم؟فرمود: به مادرت، عرض کرد، بعد از او به چه کسی؟
فرمود: به مادرت، گفت: سپس به چه کسی؟ فرمود: به مادرت، سؤال کرد: سپس به چه کسی؟
فرمود: به پدرت؟
📕منبع: بحار الانوار، ج 74، ص 49.
🆔 @resale_ahkam
‼️ پیدا کردن پرنده زینتی
🔷 س ۶۵۱۸: گرفتن پرندهی زینتیِ پیدا شده (مثل طوطی و قناری) در صورتی که احتمال پیدا کردن صاحب آن نباشد، چه حکمی دارد؟
✅ ج: اگر پرنده در شهر یا روستا پیدا شود و دارای نشانهای باشد که معلوم است مالک دارد، جایز نیست آن را بگیرد و اگر بگیرد، باید هزینهی حفظ آن را از مال خودش بدهد و برای یافتن مالک آن تحقیق کند و اگر از یافتن مالک حیوان ناامید شد، خود حیوان یا قیمت آن را از طرف صاحبش صدقه بدهد.
🆔 @resale_ahkam
‼️ قیامهای رکنی نماز
🔷 ایستاده بودن در حال تکبیرة الاحرام و نیز پیش از رفتن به رکوع، رکن است؛ یعنی اگر سهواً و از روی فراموشی هم ترک شود، نماز باطل میشود.
📕منبع: رساله نماز و روزه، مسأله ۱۴۹
🆔 @resale_ahkam
‼️ قیامهای غیررکنی نماز
🔷 قیام هنگام قرائت و تسبیحات اربعه و همچنین قیام بعد از رکوع، واجب غیر رکنی است؛ یعنی اگر عمداً ترک شود نماز باطل است ولی اگر سهواً باشد، موجب بطلان نماز نیست.
📕منبع: رساله نماز و روزه، مسأله ۱۵۰
🆔 @resale_ahkam
‼️ وصیت به تقسیم نشدن ارث
🔷 س ۶۵۱۹: آیا شرعاً میتوان وصیت کرد ارثیهای که پس از مرگ به جا میماند تا وقتی که یکی از وارثانِ معین زنده است، تقسیم نشود (یعنی تقسیم ارث موکول شود به پس از فوت آن وارث معیّن)؟
✅ ج: اگر همه وارثان در زمان حیات یا بعد از فوت او، وصیت را قبول کنند، نافذ است و در غیر این صورت تنها به مقدار ثلث اموال، نافذ خواهد بود.
🆔 @resale_ahkam
‼️ قرارداد تجاری
🔷 س ۶۵۲۰: برای تقسیم سود در پایان یک قرارداد تجاری، قرار گذاشتیم که معادل ده درصدِ اصل سرمایه از مجموع سودها، متعلق به سرمایهگذار بوده و بقیه به کارگزار داده شود و اگر سود حاصل، کمتر از ده درصدِ اصل سرمایه بود، همهی سود به سرمایهگذار تعلق گیرد و اگر سودی حاصل نشد، مبلغی داده نخواهد شد؛ آیا این شکل از قرارداد صحیح میباشد؟
✅ ج: اگر قرارداد، ضمن عقد وکالت باشد، اشکال ندارد بدین صورت که کارگزار از طرف سرمایهگذار وکیل شود که مبلغ را صرف تجارت کرده و مقداری از سود را به شیوه یاد شده به سرمایهگذار بدهد و باقی را به عنوان اجرت بردارد.
🆔 @resale_ahkam
‼️ به زبان آوردن نیت نماز
🔷 س ۶۵۲۱: نیت نمازهای روزانه و نماز مستحبی آیا باید به زبان آورده شود یا اگر در قلب بگوید (مثلا چهار رکعت نماز ظهر میخوانم قربة إلی الله)، کافی است؟
✅ ج: به زبان آوردن نیت (مانند اینکه بگوید: چهار رکعت نماز ظهر میخوانم قربة إلی الله) و نیز گذراندن آن از ذهن و دل، لازم نیست، همین اندازه که برای اطاعت از فرمان الهی، انجام عملی را قصد کند، کفایت می کند؛ (بلکه احتیاط مستحب است که نیت نماز را به زبان نگوید).
#احکام_نماز #نیت_نماز
🆔 @resale_ahkam
‼️ ملاک تعیین دستمزد
🔷 س ۶۵۲۲: اگر کاری که انسان برای مردم انجام میدهد از کارهایی باشد که فعالیت بدنی و فکری زیادی نخواهد و هزینه مادی هم نیاز نداشته باشد در صورتی که از طرف نهادهای مربوطه قیمت مشخصی تعیین نشده باشد و میانگین زمان صرف شده برای انجام آنها هم معیار عامی برای قیمتگذاری آنها نباشد، ملاک تعیین دستمزد کارهای مزبور به طوری که منجر به اجحاف به مشتری نشود، چیست؟
✅ ج: اجرت این قبیل امور موکول به نظر عرف است و توافق دو طرف معامله بر مقدار معیّنی که مورد رضایت آنان است اشکال ندارد.
🆔 @resale_ahkam