‼️ واجبات روزه
🔷 آنچه باید در روزه مراعات شود، دو چیز است:
۱. نیّت
۲. پرهیز از مبطلات .
📕منبع: رساله نماز و روزه، مسأله ۸۰۰
🆔 @resale_ahkam
‼️ زمان شروع و اتمام روزه
🔷 روزه در شرع مقدس اسلام آن است که انسان از طلوع فجر صادق(۱) تا مغرب با قصد اطاعت فرمان خداوند از مبطلات روزه خودداری کند.
(۱) فجر صادق زمانی است که نور سفید متصل به سطح افق با روشنایی کم طلوع کرده و در افق پراکنده میشود. لذا با توجه به اینکه تشخیص دقیق طلوع فجر سخت است، جهت رعایت احتیاط، برای روزه، هم زمان با شروع اذان صبح، باید امساک نمود و برای نماز صبح حدود ده دقیقه بعد از شروع اذان، آن را به جا آورد.
📕 منبع: رساله نماز و روزه، مسأله ۷۸۶
🆔 @resale_ahkam
‼️خوردن و آشامیدن در حال روزه از روی عمد
🔷 اگر روزهدار عمداً و آگاهانه چیزی بخورد یا بیاشامد روزهی او باطل میشود خواه آن چیز از خوراکیها و آشامیدنیهای معمول باشد و خواه از چیزهای غیرخوراکی مانند کاغذ یا پارچه و امثال آن باشد و خواه زیاد یا کم باشد مانند قطرهی بسیار کوچک آب یا خردهی کوچکی از نان.
📕منبع: leader.ir
🆔 @resale_ahkam
‼️ حکم روزه زن باردار
🔷 س ۶۵۷۰: آیا روزه گرفتن بر زن بارداری که نمیداند روزه برای جنین او ضرر دارد یا خیر، واجب است؟
✅ ج: اگر بر اثر روزه، خوف ضرر بر جنین داشته باشد و خوف وی هم دارای منشأ عقلایی باشد، افطار بر او واجب است و در غیر این صورت واجب است که روزه بگیرد.
🆔 @resale_ahkam
‼️خوردن غذای لای دندان و فرو بردن آب دهان در حال روزه
🔷 اگر روزهدار، چیزی را که لای دندان مانده است عمداً فرو ببرد، روزهاش باطل میشود.
🔷 فرو بردن آب دهان روزه را باطل نمیکند.
📕منبع: leader.ir
🆔 @resale_ahkam
‼️ تردید در قصد اقامت ده روز
🔷 س ۶۵۷۱: کسی که قصد دارد در محلی، ده روز اقامت کند ولی از قصد خود بر می گردد یا دچار تردید می شود؛ نسبت به نماز و روزه چه وظیفه ای دارد؟
✅ ج: اگر پیش از خواندن نماز چهار رکعتی ادائی، از قصدش منصرف شده یا مردد شود، باید نماز را شکسته بخواند و اگر روزه بوده است، در صورتی که بعد از اذان ظهر باشد روزۀ آن روز صحیح است، وگرنه صحیح نیست، اگر بعد از خواندن نماز چهار رکعتی منصرف شود، باید تا زمانی که در محل حضور دارد، نماز را کامل بخواند و روزه بگیرد.
#احکام_روزه #روزه_مسافر
🆔 @resale_ahkam
‼️ باطل شدن روزه بدون اختیار
🔷 س ۶۵۷۲: اگر چیزی به زور وارد دهان روزهدار شود و یا سر او به همان صورت داخل آب گردد، آیا روزهاش باطل میشود؟ اگر وادار به باطل کردن روزهاش شود، مثلاً به او بگویند که اگر روزهات را نخوری، ضرری به خودت یا مالت وارد میسازیم، او هم برای دفع این ضرر غذا بخورد، آیا روزهاش صحیح است؟
✅ ج: روزه شخص روزهدار با داخل شدن چیزی در حلقش بدون اختیار و یا با فرو بردن سرش به همان صورت به زیر آب باطل نمیشود، ولی اگر خودش بر اثر اکراه دیگری مرتکب مفطری شود، روزهاش باطل خواهد شد.
🆔 @resale_ahkam
‼️ قضای روزه مسافر
🔷 س ۶۵۷۳: هجده روز روزه به علت مسافرت در ماه رمضان برای انجام مأموریت دینی بر عهدهام میباشد، وظیفه من چیست؟ آیا قضای آنها بر من واجب است؟
✅ ج: قضای روزههای ماه رمضان که بر اثر مسافرت از شما فوت شده، واجب است.
🆔 @resale_ahkam
‼️استعمال آمپول برای روزه دار
🔷احتیاط واجب آن است که روزهدار از استعمال آمپولهای مقوی یا مغذّی، یا آمپولهائی که به رگ تزریق میشود و نیز انواع سِرمها خودداری کند. ولی تزریق آمپول برای بیحس کردن و نیز دارو گذاشتن در زخمها و جراحتها اشکال ندارد.
📕منبع: leader.ir
🆔 @resale_ahkam
‼️استعمال دخانیات در حال روزه
🔷احتیاط واجب آن است که روزهدار از دودهای انواع دخانیات و نیز مواد مخدری که از راه بینی یا زیر زبان جذب میشود خودداری کند.
📕منبع: leader.ir
🆔 @resale_ahkam
‼️ چگونگی محقق شدن قصدِ اقامت ده روز
🔷 س ۶۵۷۴: مراد از روز در اقامت ده روز چیست؟ برای محقق شدن قصد ده روز، آیا همین که از طلوع خورشیدِ روز اول تا غروب خورشیدِ روز دهم بمانیم، کافی است یا باید تا روز یازدهم اقامت داشته باشیم؟
✅ ج: مراد از روز، فاصلۀ بین طلوع و غروب خورشید است؛ اگر کسی بین طلوع و غروب خورشید وارد محل اقامت شود، باید قصد کند که ده شبانه روز (240 ساعت) در آنجا بماند اما اگر در فاصلۀ غروب تا طلوع خورشید وارد محل شود، باید قصد کند که تا غروب روز دهم در آنجا اقامت داشته باشد.
#احکام_مسافر #اقامۀ_ده_روز
🆔 @resale_ahkam
‼️ مکروهات روزه
🔷 برخی از مکروهات روزه عبارت است از:
۱. هر کاری که سبب ضعف شود؛ (مانند خون دادن و حمام رفتن )
۲. بوییدن گیاه خوشبو؛ (عطر زدن مکروه نیست)
۳. خیس کردن لباسی که بر تن است؛
۴. مسواک کردن با چوب تر؛
۵. کشیدن دندان و هر کاری که به سبب آن از دهان خون بیاید؛
۶. چشیدن غذا و مانند آن؛
۷. ریختن دارو در بینی در صورتی که به حلق نرسد؛
۸. ریختن دارو در چشم و سرمه کشیدن در صورتی که بو یا مزه آن به حلق برسد؛
۹. نشستن زن در آب؛
۱۰. لمس کردن همسر و شوخی با او و هر کاری که موجب برانگیخته شدن شهوت شود؛
۱۱. مضمضه زیاد برای روزهدار مکروه است.
📕منبع: رساله نماز و روزه، مسأله ۸۷۸
🆔 @resale_ahkam
‼️ روزه مسافر
🔷 کسی که در ماه مبارک رمضان مسافر است، نمیتواند روزه بگیرد و واجب نیست برای گرفتن روزه قصد کند که ده روز در جایی بماند.
📕منبع: رساله نماز و روزه، مسأله ۹۳۷
🆔 @resale_ahkam
‼️ مسافرت برای فرار از روزه
🔷 مسافرت در ماه رمضان هر چند برای فرار از روزه باشد، جایز است، البته بهتر است به سفر نرود؛ مگر اینکه سفر برای کار نیکو یا لازمی باشد.
📕منبع: رساله نماز و روزه، مسأله ۹۳۶
🆔 @resale_ahkam
‼️ افطار عمدی روزه
🔷 س ۶۵۷۵: نظر شریف جنابعالی درباره شخصی که بر اثر جهل به مسأله، عمداً روزهاش را افطار کرده، چیست؟ آیا فقط قضا بر او واجب است یا اینکه کفّاره هم باید بدهد؟
✅ ج: اگر به سبب بیاطلاعی از حکم شرعی، کاری را انجام دهد که روزه را باطل میکند ـ مثل اینکه نمیدانست خوردن دارو نیز مانند سایر خوردنیها روزه را باطل میکند و در روز ماه رمضان دارو خورد ـ روزهاش باطل است و باید آن را قضا کند ولی کفّاره بر او واجب نیست.
🆔 @resale_ahkam
‼️ ادعیه روزهای ماه مبارک رمضان
🔷 س ۶۵۷۶: دعاهایی مخصوص ماه رمضان به صورت دعای روز اول و روز دوم تا آخر ماه وارد شده است، قرائت آنها در صورت شک در صحّتشان چه حکمی دارد؟
✅ ج: به هر حال اگر قرائت آنها به قصد رجاء ورود و مطلوبیت باشد، اشکال ندارد.
🆔 @resale_ahkam
‼️ غذای باقی مانده بین دندانهای روزهدار
🔷 س ۶۵۷۷: در یکی از روزهای ماه رمضان روزه گرفتم ولی دندانهایم را مسواک نزدم، و بدون این که باقیمانده غذاهای لابلای دندانها را عمداً ببلعم، خودبخود بلعیده شده است. آیا قضای روزه آن روز بر من واجب است؟
✅ ج: اگر علم به وجود باقی مانده غذا در بین دندانهایتان و یا علم به رسیدن آن به حلق نداشتهاید و فرو رفتن آن هم عمدی و با التفات نبوده، قضای روزه بر شما واجب نیست.
🆔 @resale_ahkam
‼️ قصد سفر برای روزهدار
🔷 هرگاه روزهدار بعد از ظهر مسافرت کند، باید روزه خود را نگهدارد، اما اگر پیش از ظهر مسافرت کند در صورتی که از شب قبل قصد سفر کرده باشد روزهاش باطل است. ولی اگر در روز قصد سفر کرده است، بنابر احتیاط واجب باید روزه بگیرد و پس از ماه رمضان هم آن را قضا کند.
📕منبع: رساله نماز و روزه، مسأله ۹۳۹
🆔 @resale_ahkam
‼️ افطار پیش از حد ترخص
🔷 مسافری که از شب قبل قصد سفر کرده و پیش از ظهر به مسافرت میرود، نمیتواند تا قبل از رسیدن به حد ترخص روزه خود را افطار کند و در صورتی که پیش از آن افطار کند، بنابر احتیاط کفاره افطار عمدی روزه ماه رمضان بر او واجب است. البته چنانچه از حکم مسأله غافل بوده، کفاره ندارد.
📕منبع: رساله نماز و روزه، مسأله ۹۴۰
🆔 @resale_ahkam
🔸بسم الرب شهدا والصدیقین
همسنگران،سلام علیکم✋🏿
🔸ضمن تشکر از همراهی شما به اطلاع میرسانیم کانال "شهادت زیباست" در نظر دارد در ماه مبارک رمضان در میلاد با سعادت امام حسن مجتبی(ع) یک جشن بزرگ و زیبا که در خور ان حضرت باشد در روستای داغلان از توابع استان قزوین برگزار کند ،(روستایی با شهدایی والا و مردمی ولایتمدار )اما متاسفانه کمبود بودجه داریم
چنانچه شما عزیزان مایلید در این امر زیبا مارا یاری کنید میتوانید هدیه و نذورات خود را به کارت زیر واریز کنید👇🏿
(روی شمار کارت کلیک کند کپی میشه)
💳
6037998242571403بانک ملی/فاطمه دستیار ایدی مسئول برگذاری مراسم👇🏿 🆔 @mokhles_28 کانال اجرا کننده طرح👇 🆔@lovemartyr فاکتور خرید و سایر امور جشن در همین کانال جهت اطلاع بارگزاری میشود👌
‼️ مواردی که قضا و کفاره عمد واجب است
۱. هرگاه در ماه مبارک رمضان کارهایی که روزه را باطل میکند از روی عمد و اختیار و بدون عذر شرعی انجام شود، علاوه بر اینکه روزه باطل میشود و قضا دارد، کفارة عمد نیز بر انسان واجب میشود، چه بداند کفاره دارد و چه نداند.
۲. اگر کاری را که میداند حرام است ولی نمیداند روزه را باطل میکند انجام دهد، علاوه بر قضا، بنابر احتیاط واجب باید کفاره بدهد.
۳. اگر در ماه رمضان به گفتة کسی که میگوید مغرب شده و اعتمادی به گفتة او نیست، افطار کند، سپس متوجه شود مغرب نبوده، قضا و کفاره بر او واجب میشود.
#احکام_روزه #مبطلات_روزه
🆔 @resale_ahkam