‼️جهل به بلوغ و نمازهای قضا شده
🔷س 1875: آیا #نمازهای_خوانده_نشده در زمانی که ما نمی دانستیم به #بلوغ رسیده ایم یعنی قبل از ۱۵ سالگی و حالا می دانیم که آن زمان به بلوغ رسیده بودیم، باید خوانده شوند؟
✅ج: به هر حال، هر مقدار از نمازها را که یقین دارید پس از رسیدن به سن بلوغ نخوانده اید، باید #قضا نمایید و نسبت به مقدار مشکوک تکلیفی ندارید.
#اجوبه_الاستفتائات #احکام_نماز #نماز_قضا #سن_بلوغ
🆔 @resale_ahkam
‼️ييلاق و قشلاق عشایر و حکم وطنشان
🔷س 1877: آيا قبيلههايی که سه، چهار ماه از #قشلاق به #ييلاق يا بر عکس منتقل میشوند، ولی بقيه سال را در ييلاق يا قشلاق به سر میبرند، دارای #دو_وطن هستند؟ #مسافرت هايی که در #ايام_اقامت خود در يکی از اين دو مکان به مکان ديگر انجام میدهند، از جهت قصر يا تمام بودن نماز چه حکمی دارد؟
✅ج: اگر #قصد_نقل_و_انتقال_هميشگی از ييلاق به قشلاق و بر عکس را دارند، تا روزهايی از سال را در يکی و روزهايی را در ديگری بگذرانند و هر دو مکان را برای زندگی دائمی خود انتخاب کرده باشند، هر يک از آن دو مکان #وطن آنان محسوب میشود و بر آنان در آن دو مکان، حکم وطن جاری میگردد و اگر فاصله بين آن دو به مقدار #مسافت_شرعی باشد، در راه سفر از يکی به ديگری، حکم ساير مسافرين را دارند.
#اجوبه_الاستفتائات #احکام_مسافر #ييلاق_و_قشلاق_عشایر #حکم_وطن_عشایر
🆔 @resale_ahkam
‼️اعراض از وطن
🔷س 1878: مراد از #اعراض_از_وطن چيست؟ آيا مجرد ازدواج زن و رفتن وی همراه شوهر به هر جايی که او میخواهد، اعراض محسوب میشود يا خير؟
✅ج: اعراض با خروج از وطن با تصمیم بر عدم بازگشت به آنجا وهمچنین با علم یا اطمینان به عدم امکان بازگشت محقق می شود؛ و مجرد رفتن زن به #خانه_شوهر در شهر ديگر، مستلزم اعراض از #وطن_اصلی اش نيست.
#احکام_مسافر #تبعیت_از_شوهر #قصد_بازگشت #ترک_وطن #وطن_تبعی #احکام_وطن
🆔 @resale_ahkam
‼️وطن اصلی و وطن دوم
🔷س 1879: خواهشمنديم نظر خود را درباره #وطن_اصلی و #وطن_دوم بيان فرماييد.
✅ج: وطن اصلی جايی است که انسان در ابتدای زندگی (یعنی دوران کودکی و نوجوانی) در آنجا #رشد_و_نمو پیدا کند و بزرگ شود و وطن دوم هم جایی است که مکلّف آن را برای #سکونت_دائم ، اگرچه برای چند ماه در سال یا مدت طولانی مثلاً چهل، پنجاه سال برگزیده است.
#احکام_مسافر #محل_تولد #تحقق_وطن #وطنیت #وطن_جدید
🆔 @resale_ahkam
🏴رفتن زن حائض برای زیارت امام رضا علیه السلام
🔷س 1881: مىخواستم بدانم حكم زنى كه حايض است و براى زيارت به مشهد مقدس رفته به چه نحو است؟ آيا مىتواند به زيارت بارگاه امام رضا (عليه السلام) برود يا نه؟
✅ج: بنابر احتياط واجب در حرم آن حضرت (عليه السلام) يعنى زير گنبد و اطراف ضريح مطهر، نمىتواند توقف نمايد ولى توقف در رواقها و قسمتهاى متّصل به حرم آن حضرت (عليه السلام) اگر مسجد نباشد، مانعى ندارد.
📕منبع: khamenei.ir
🆔 @resale_ahkam
🏴انجام مراسم #عزاداری در ادارات
🔷س 1882: آیا شرکت در #نماز_جماعت و سایر مراسم مذهبی از قبیل #زیارت_عاشورا و ... برای #کارمندان در #ساعات_اداری اشکال دارد؟
و چنانچه در این مراسم از هزینه های عمومی اداره ، جهت پذیرایی استفاده گردد، آیا اشکال دارد؟
همچنین چنانچه شرکت در این نوع مراسم موجب معطلی و اتلاف وقت مشتریان گردد، حکم شرعی آنرا مرقوم فرمائید.
✅ج: اگر موجب #تضییع_حقوق_مراجعه_کنندگان نشود، اشکال ندارد؛ و اگر در این زمینه #مقرراتی وجود دارد، باید مراعات شود؛ و مسئولین باید به گونه ای مقدمات این کار را فراهم کنند که قرائت زیارت عاشورا، بهانه و وسیله ای برای به تأخیر انداختن کارهای مراجعه کنندگان نشود.
#احکام_عزاداری #نماز_جماعت #ادارات_دولتی #بیت_المال #مراسم_مذهبی #عزاداری_در_ادارات #مراسم_عزاداری
🆔 @resale_ahkam
‼️نجاست کفار
🔷س 1884: آیا #غیر_مسلمان #نجس است و اگر رطوبت دست یا بدنش به چیزی برسد، نجس می شود؟
✅ج: غیرمسلمان اگر متدین به هیچ دینی از #ادیان_الهی نباشد، نجس است و در صورت سرایت رطوبت از بدن او به چیزی، نجس می شود، اما #پیروان_ادیان_الهی ـ #یهودیان، #مسیحیان، #زرتشتیان و #صابئیان ـ پاک هستند.
#احكام_كافر #احكام_نجاست
🆔 @resale_ahkam
‼️اتصال جماعت از طریق کسی که نمازش باطل است
🔷س 1885: اگر بعد از نماز جماعت معلوم شود، فردی بنا به دلایل مختلف نمازش صحیح نبوده است، آیا باعث صدمه به نماز سایرین می زند؟
✅ج: اگر هنگام نماز، یقین به بطلان نماز او نداشتهاند یا از طریق دیگران اتصال صفوف جماعت بر قرار بوده است، نماز سایرین اشکال ندارد.
📕منبع: leader.ir
🆔 @resale_ahkam
‼️انجام اعمال عبادی با غسل اشتباه
🔷س 1886: شخصی مدتها برای غسل، تمام سر و بدن را زیر دوش - بدون مراعات ترتیب - میشسته، حال نسبت به نماز و روزههای گذشته چه تکلیفی دارد؟
✅ج: غسل به شکل مذکور صحیح نبوده و باید نمازهایی که با چنین غسلی خوانده شده، قضا کند، ولی روزهها، با فرض این که معتقد به صحت غسل به صورت مذکور بوده، صحیح است.
📕منبع: leader.ir
🆔 @resale_ahkam