راهنمای جامع مدیریت مصرف انرژی گرمایشی در گلخانه ها.pdf
11.27M
📖 نشریه ترویجی
🔰راهنمای جامع مدیریت مصرف انرژی گرمایشی در گلخانه ها
🖋نویسندگان: داود مؤمنی، سیدمعین الدین رضوانی و قاسم زارعی
📆تاریخ انتشار: ۱۳۹۹
📌مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی
#گلخانه
#انرژی_گرمایشی
📡@resane_khr
🔰برگزاری نشست هم اندیشی بین نسلی به مناسبت گرامیداشت هفته خاک
📆 تاریخ: ۱۴۰۳/۹/۱۱
🔹در شروع مراسم علی پور اداره ترویج ضمن خوش آمد گویی به حضار مطالبی در خصوص اهمیت کانون جوانان روستایی و برنامه های تدوین شده برای این گروه توضیحاتی ارائه نمود. وی گفت با توجه به اینکه اکثریت بهره برداران بخش کشاورزی دارای سن بالایی هستند این مسئله به آینده بخش کشاورزی لطمه خواهد زد. همچنین در بسیاری از روستا ها به علت کمبود امکانان و تمایل فرزندان به شهرنشینی شاهد مهاجرت این قشر از جامعه به شهرها هستیم. لذا به منظور بالا بردن سطح تولید محصولات کشاورزی و تامین امنیت غذایی باید برنامه ریزی روی نوجوانان روستایی و عشایری انجام شود.
🔹سپس مهندس سالارزهی کارشناس اداره محیط زیست شهرستان گفت : عواملی چون رشد شهرنشینی، ازدیاد زباله های شهری و جذب شدن برخی مواد شیمیایی در خاک، حفاری های معادن، چرای بی رویه دام ها، استفاده از سموم و آفت کش ها و مصرف بیش از حد کودهای شیمیایی، به فرساش و آلودگی خاک و تخریب سطح زمین می انجامد. وی توضیحات کاملی در خصوص هر یک از آلاینده ها و نقش آن در برهم زدن ساختار خاک ارائه نمود.
🔹در ادامه خانم دکتر اکبری کارشناس اداره منابع طبیعی بیان کرد: روند فرسایش خاک، شور شدن تدریجی آن و آلودگی خاک از جمله مواردی است که خاک را به عنوان بستر رشد گیاهان و تولید محصولات کشاورزی تهدید میکند. وی ادامه داد انجام پروژههای حفاظت از خاک درعرصه های مرتعی، جنگلی و کشاورزی برای کاهش میزان فرسایش خاک از نقش موثر و بسزائی برخوردار است. اکبری خاطر نشان کرد آلودگی خاک از طریق کشاورزی ناپایدار، فعالیتهای صنعتی، معدنی و زبالههای مناطق مسکونی به وجود میآید ودر نتیجه، امروزه حفاظت از خاک و مبارزه با فرسایش آن از ضروری ترین اقدامات به شمار می رود.
در انتهای جلسه نیز طی یک جلسه صمیمانه پرسش و پاسخ به سوالات مخاطبان پاسخ داده شد.
📌اداره آموزش و ترویج شهرستان سرخس
📡@resane_khr
🔰زنگ مدارس به مناسبت روز جهانی خاک در مدارس
📆 سه شنبه ۱۳ آذرماه .
📍 محل اجرا :خلیل آباد ،مدرسه فرهنگ
با همکاری :مدیریت آموزش و پروش شهرستان خلیل آباد .
با حضور :مدارس مقطع ابتدایی شهرستان خلیل آباد .
مزایای اجرای زنگ روز جهانی خاک در مدارس در راستای کار فرهنگی به مناسبت روز جهانی خاک :
۱-ایجاد روحیه همگانی و انگیزه عمومی در پاکسازی محیط از آلاینده های غیر قابل تجدید مانند پلاستیک ،شیشه و بطری های رها شده در محیط های خاک .
۲-اهمیت به موضوع حفاظت خاک جهت انتقال به نسل های آینده .
۳-جریان سازی و تربیت نسل در آینده در خصوص اهمیت منابع طبیعی و محیط زیست تشریح جایگاه و نقش تناسب اراضی در ارتقاء بهره وری بخش کشاورزی ،اقناع و بستر سازی ارتباطی برای افزایش همکاری و جلب مشارکت در تامین امنیت غذایی کشور . 4-ارتقاء فکری در روحیه دانش آموزان این قشر جوان در جهت حفظ خاک به عنوان سرمایه ملی در حوزه کشاورزی و منابع طبیعی
✳️ نتیجه: با اجرای فنی این حرکت فرهنگی افق آینده با پرورش ایده های جهت دار در ذهن دانش آموزان به سوی حفظ منابع خاکی از جمیع جهات صورت خواهد پذیرفت .
📌 اداره آموزش و ترویج شهرستان خلیل آباد
📡@resane_khr
🔰 برگزاری دوره آموزشی مهارتی پرورش ماهی (تیلا پیا)
🔷 دوره آموزشی مهارتی پرورش ماهی صبح امروز سه شنبه مورخه 1403/09/13 با حضور رئیس اداره آموزش بهره برداران سازمان جهاد کشاورزی، کارشناس آموزش، کارشناس ماهیان گرمابی و خاویاری استان و بهره برداران و علاقه مندان این رشته در محل سالن فرهنگسرای شهرداری شاندیز برگزار شد.
🔹این دوره ی آموزشی با محوریت آشنایی با ماهی تیلا پیا، فیزیولوژی،شرایط پرورش و رشداین گونه،مزایا وچالش های پیش رو در توسعه و پرورش گونه مذکور برگزار شد.
مهندس تفقدی بیان کرد: اولین نکته در آموزش پرورش ماهی تیلاپیا نقطه دمایی بالا برای تغذیه و زنده ماندن است. این ماهی به هیچ عنوان نمی تواند در سرچشمه ها و رودهایی که دمای پایین تر از ۱۳ درجه داشته باشند زنده بماند.
عوامل محیطی یا شرایط آبزی پروری زیادی از جمله شوری، دما، اکسیژن، آمونیاک و نیتریت و کدورت آب بر رشد ماهی تیلاپیا موثرند که در این میان شوری و دما از اهمیت بیشتری برخورداند؛ بنابراین این موارد برای پرورش ماهی تیلاپیا باید به دقت مورد بررسی قرار گیرند .
📌 اداره آموزش و ترویج طرقبه شاندیز
📡@resane_khr
🔰چهارمین روز از هفته جهانی خاک و گرامیداشت این مناسبت با جمع آوری پلاستیک های رها شده در مزارع
👥 این مراسم با همکاری جهاد کشاورزی, اداره منابع طبیعی، اداره محیط زیست، اتحادیه تعاون روستایی، دهیاری های دهستان تجن، مرزبانان پاسگاههای مرزی مجاور، بسیجیان فعال در حوزه کشاورزی و کشاورزان این منطقه برگزار شد.
🔹محمدعلی رهنما مدیر جهاد کشاورزی سرخس گفت: بهرهگیری از پلاستیک در کشت محصولات جالیزی، سبزی و صیفیجات به علت داشتن مزایایی از جمله بهبود عملکرد، تولید بیشتر، پیش گیری از سرما زدگی و صرفهجویی در مصرف آب در سالهای اخیر در مزارع رواج یافته اما این شیوه کشت در کنار برخی مزایا به معضلی جدی برای محیط زیست و کشاورزی نیز تبدیل شده است.
🔹وی افزود: در کشت های جالیزی زیر پلاستیکی،اغلب کشاورزان بعد از برداشت محصول در این نوع کشت، پلاستیکها را در زمینهای کشاورزی رها می کنند.
🔹 وی تصریح کرد: برجای ماندن پلاستیک ها و زباله های از این دست درمزارع ،بدلیل پایه نفتی پلاستیک ها و خاصیت تجربه ناپذیری،زمینه مسمومیتهای آبی و خاکی فراوان را فراهم میکند.
🔹رهنما به کشاورزان هشدار داد تا با جمع آوری پلاستیک ها بعد از برداشت مزرعه، برای حفظ سلامت و حاصلخیزی خاک مزارع خود تلاش کنند.
🔹 در انتهای مراسم پلاستیک های رها شده در یک مزرعه جالیزی به صورت نمادین جمع آوری و از مزرعه خارج شد.
📌اداره آموزش و ترویج شهرستان سرخس
📡@resane_khr